Stijn Wuytens verklaart verrassende transfer en wijst naar Manchester City

Vrijdag, 26 juni 2020 om 17:37Yanick Vos • Laatste update: 17:42

Stijn Wuytens kon een nieuw contract bij AZ tekenen, maar weigerde omdat hij op zoek was naar een buitenlands avontuur. De Belg dook deze week verrassend op bij SK Lommel, een club uit de tweede Belgische klasse. Wuytens kan zich goed voorstellen dat zijn transfer voor gefronste wenkbrauwen zorgt in Nederland en daarom verklaart hij in gesprek met het Algemeen Dagblad zijn keuze.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door fionn)

Poeh Stijn... Wens je het beste, maar dit is niet wat ik had verwacht toen je aangaf naar het buitenland te willen.
Waarschijnlijk een hele goede aanbieding en dat is meer dan gegund.

Altijd één van mijn favoriete spelers bij AZ geweest, een stille kracht maar vreselijk belangrijk voor de balans in de ploeg.
Die gaan we komend seizoen erg missen ben ik bang, zeker als Teun op het middenveld wil blijven voetballen.

26 juni 2020 om 17:52

Dit vind ik opzich wel een mooi verhaal. Hij komt daar uit de regio in Noord-Limburg en heeft waarschijnlijk veel vrienden en familie die fan van SK Lommel zijn. De club verkeerde in zeer zwaar weer en is nu, middels een kapitaalinjectie, gestart aan een mooi project. Wuytens kan op zijn oude dag een mooie bijdrage leveren en deze club naar het hoogste Belgische niveau brengen. Ik vind dit een heel onverwachte stap, maar zeker gaaf dat hij het doet!

27 juni 2020 om 09:51

Mwa zo mooi is dit helemaal niet..en van vrienden en buurt moet je niks van geloven haha het draait puur om geld en in de vorige post had ik dit aangegeven; enorm lange contract met zekerheid dat ie trainer kan blijven en riante salaris zal ontvangen. Niet meer of minder. Heel toevallig weet k dit omdat k zijn entourage ken..Zelf vind k dit helemaal geen prob als je voor geld kiest!

Prima salaris, leuk project, dicht bij familie en eventueel als hij zelf misschien wil een potentiële transfer naar New York City fc of Melbourne City fc, of zelfs naar Aziatische club waar ze samenwerkingen mee hebben. En de mogelijkheid om na zijn carrière dicht bij huis zijn trainerscarriere leven in te blazen. Alleen maar wins voor hem. Had waarschijnlijk gedacht echt nog een buitenlands avontuur aan te gaan, maar als je zoiets aangeboden krijgt, snap ik de keuze heel goed.

Nee prima, het begon krom met dat City group, ja lekker belangrijk alsof dat zijn prioriteit was. Maar de redenen erna zijn zeer begrijpelijk ondanks het een gekke transfer is om bij Lommel te spelen, want hij is niet de jongste meer en gaat hij dan echt meemaken hoe zo'n club gaat groeien, denk het niet. Maar dat hij daar een lang contract kan tekenen, dichtbij zijn nieuwe huis zal leven e.d. kijk dat is gewoon begrijpelijk. Voor meer geld kon hij toch makkelijk ergens anders naar toe denk ik. Ga je goed Wuytens.

Hij gaat wonen 10 min van zijn huis? Lees ik dit verkeerd😅

26 juni 2020 om 18:15

Dan weet je dat een gigantische villa laat bouwen zeg, als je gewoon 10 minuten rijden van je huis woont!

26 juni 2020 om 18:49

Hij is momenteel aan het bouwen in Hechtel-Eksel. Dat is 10 minuten van Lommel. Ik veronderstel dat hij dat bedoelt.

Jammer jammer. Was zo belangrijk achterin. Een jongen die altijd stabiel was en een zekerheid. Had idd iets heel anders verwacht dan het 2de niveau in België goed dat hij aangeeft wat de reden is. Niemand snapte het. Succes bij Lommel

Riep dit inderdaad al eerder. Mooi om te zien dat sentimenten nog een rol kunnen spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

KVSK United Lommel


6 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. TalvitieAanvaller
J. De BusserKeeper00
C. FiermarinKeeper50
T. LambrixKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina KVSK United Lommel.

1 fan
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren