AS Monaco winkelt voor miljoenen in de Keuken Kampioen Divisie

Vrijdag, 26 juni 2020 om 16:41Yanick Vos • Laatste update: 17:07

Anthony Musaba verlaat NEC definitief voor AS Monaco. De club uit Nijmegen heeft de transfer van de aanvaller vrijdagmiddag wereldkundig gemaakt. De negentienjarige buitenspeler doorstond zonder problemen de medische keuring en heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor vijf seizoenen. Volgens de Gelderlander betaalt Monaco een transfersom van tussen de 2 en 2,5 miljoen euro. NEC meldt dat in de deal eveneens een doorverkooppercentage hebben bedongen.

“We zijn als NEC enorm trots dat we met onze voetbalacademie in staat zijn talenten aan topclubs in Europa af te leveren”, vertelt algemeen directeur Wilco van Schaik op de clubwebsite. “De afgelopen jaren hebben meerdere jeugdspelers deze weg bewandeld en met Anthony volgt nu wederom een veelbelovend jeugdexponent.”

Waarom Monaco uit het niets miljoenen in de Keuken Kampioen Divisie pompt

Lees artikel

Musaba werd opgeleid bij NEC, stapte over naar Vitesse en keerde in de zomer van 2018 weer terug naar Nijmegen. Hij ontwikkelde zich stormachtig en genoot belangstelling van diverse Europese topclubs. In januari meldde Borussia Dortmund zich nog en kreeg hij een rondleiding door het Signal Iduna Park. Diverse Europese grootmachten hadden de pijlen op hem gericht, maar Monaco wint de strijd om de aanvaller die het afgelopen Keuken Kampioen Divisie-seizoen goed was voor 9 doelpunten en 5 assists in 31 wedstrijden.

“Deze transfer is een bevestiging voor de weg die we zijn ingeslagen omtrent ons beleid”, vervolgt Van Schaik. “We hebben bewust gekozen voor het opleiden en talentontwikkeling binnen NEC. Dit is een mooi compliment aan iedereen die elke dag, al jarenlang, hard en gedreven werkt zodat zulke miljoenentransfers kunnen plaatsvinden. Aan de andere kant gaan we Anthony, met zijn specifieke kwaliteiten, missen binnen onze spelersselectie.”

Van Schaik noemt Musaba een voorbeeld voor de aankomende talenten. “Daarnaast draagt hij met deze transfer ook bij aan het investeren binnen onze spelersgroep. Waar we eerst de mogelijkheid hadden tot het aantrekken van vier of vijf versterkingen, kunnen we nu waarschijnlijk voor minimaal één extra versterking gaan”, aldus de directeur, die Musaba veel succes wenst bij zijn nieuwe club.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door nec77)

Ik hoop dat hij het gaat maken, maar betwijfel het helaas wel. Dit is echt een enorme stap! Ook de miljoenen in het laatje zijn welkom in deze tijden. Nu hopen op een leuk seizoen en hopelijk een stunt in de play-offs!

NEC is op dit gebied lekker bezig. Er zijn nu toch al meerdere spelers die vanuit NEC een leuke stap gemaakt hebben. Ik heb geen idee wat de status van de huur (achterstand) nu is, maar de ook de gemeente zal blij zijn met deze inkomsten.

Toch een mooi bedrag voor een KKD-club en speler. Lijkt mij dat dit NEC financieel ook erg goed uitkomt in deze tijd. Wat is de begroting normaal,10 miljoen?

26 juni 2020 om 17:08

8.5 miljoen was de begroting voor 2019-2020. Dus tussen de 2 en 2.5 miljoen is gewoon erg lekker voor NEC

26 juni 2020 om 17:54

dar zou dan gewoon 1/4e van het budget wat ze hebben dat is relatief veel geld inderdaad, lekker

Hele talentvolle speler, maar als ik hem was had ik eerst een stap binnen Nederland gemaakt. Voor NEC is deze stap wel beter, want een eredivisieclub had nooit dit soort bedragen betaald voor een speler die pas één vol seizoen in de KKD heeft gespeeld.

AS Monaco staat toch wel bekend om hun goede scoutingsapparaat dus vreemd dat Eredivisieclubs geen interesse hadden in deze jongen

26 juni 2020 om 17:29

Dat was er misschien wel maar ik denk dat clubs uit de ED minder snel zo bedrag uitgeven voor een speler uit de KKD

26 juni 2020 om 18:40

Zelfde geldt voor Limbombe en Groeneveld. Opvallend dat niemand uit e Eredivisie concreet werd.

26 juni 2020 om 19:35

Zo vreemd is dat ook weer niet, als je ziet hoe het Limbombe en Groeneveld vergaat. Zulke indrukwekkende spelers zijn dat nou ook weer niet. De Nederlandse top mikt waarschijnlijk hoger, terwijl alles daaronder die jongens niet kan of wil betalen. Bovendien verkiezen spelers over het algemeen AS Monaco boven de Nederlandse subtop.

26 juni 2020 om 23:46

@Sirius je weet dat Groeneveld een topseizoen achter de rug had bij een club grenzend aan het niveau van AZ en Ajax? En Limbombe het prima deed in de Franse competitie?

27 juni 2020 om 07:50

@ChessPiece Pardon? Hebben we het toevallig over andere spelers? Welk topseizoen heb je het hier over. Volgens mij heeft Groeneveld een wedstrijd of 10 gespeeld bij Bournemouth. Limbombe had een niet veel beter seizoen.

26 juni 2020 om 18:53

Rare theorie. Dus als Monaco hem haalt liggen de Nederlandse clubs automatisch te slapen. Als Nec’er kan ik garanderen dat dit een miskoop is. Ongelofelijk blij met elke cent die je er voor krijgt

26 juni 2020 om 19:23

Tja, op de counter kan hij echt wel iets. Hij is vooral gevaarlijk met zijn snelheid. Ik ben benieuwd hoe hij zich ontwikkeld, ik weet nog niet zo zeker of dit een miskoop is. Wel veel geld voor hem inderdaad

26 juni 2020 om 19:44

@tegengif niet perse. het kan ook zijn dat AS Monaco er helemaal naast zit idd

26 juni 2020 om 20:49

Ik vind dat veel te vroeg om te concluderen, het is duidelijk dat hij veel talent heeft maar hij is nog niet constant genoeg. Dat is logisch want hij is pas 19 jaar. Limbombe en zeker Jahanbaksh waren een stuk verder toen ze verkocht werden maar die waren ook een paar jaar ouder. Dit soort transfers blijven altijd een soort gok en een gemiddelde eredivisieclub kan niet zomaar dit soort bedragen uitgeven voor zo'n gok.

26 juni 2020 om 23:45

Is Romeny geweldig? Of de Rooij?

26 juni 2020 om 21:39

In eerdere berichten werd aangegeven dat Ajax en az meerdere keren zijn wezen kijken maar het niet aandurven. De toekomst zal uitwijzen of ze gelijk hadden. 2,5 miljoen is altijd wel een gokje waard

Het zoveelste talent van NEC dat vertrekt zonder een andere club in de ED geprobeerd te hebben. Hoe komt dat? Kunnen die spelers toch best een kans geven.

26 juni 2020 om 19:14

Omdat Eredivisie clubs niet zomaar 2.5 Miljoen betalen voor een speler die nog niks heeft bewezen.

26 juni 2020 om 20:04

@feynec; omdat ze geen ballen hebben en op veilig spelen. Kijk alleen al naar VVD

26 juni 2020 om 20:10

Klopt zeker mee eens , maar ik moet heel eerlijk zeggen dat ik als NEC fan ook nog niet volledig overtuigd van hem ben. Snap best dat clubs niet 2.5 voor deze jongen durven te betalen.

Monaco kan het zich kennelijk permitteren om deze gok te nemen voor 2.5 miljoen. Als ze geluk hebben kopen ze voor een relatieve habbekrats een goede versterking. Als ze pech hebben kost het ze nou ook weer niet de kop.

Ajax en az zijn vaak wezen kijken naar deze jongen maar durfde het niet. Er waren veel twijfels lazen we o.a hier op de pagina. Ik heb deze jongen nooit zien voetballen . De toekomst zal uitwijzen of Monaco het goed heeft gezien

Hoop dat die er komt. Goed ventje en deed meestal gewoon zijn best. Vindt het er goed uitzien bij nec, echt jeugd met talent en wat ervaren jongens. Er lijkt rust te zijn. Zou het dan toch weer goedkomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.NAC Breda7334
7.NEC6623
9.Excelsior48-1
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

In de wandelgangen

Maandag 14 juni
José Mourinho wil bij AS Roma een spits die dertig goals kan maken en heeft daarvoor vier opties. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren