‘Arsenal zet deur naar toptransfer verrassend open en verlangt 40 miljoen'

Vrijdag, 26 juni 2020 om 13:10Chris Meijer • Laatste update: 13:27

Mattéo Guendouzi is deze week door Arsenal op het matje roepen, omdat hij Neal Maupay na afloop van de wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion (2-1 nederlaag) tegen de grond werkte. L’Équipe meldt dat tijdens die gesprekken tevens de nabije toekomst van de 21-jarige middenvelder aan bod is gekomen. Arsenal zou volgens de Franse sportkrant niet onwelwillend staan tegenover het vertrek van Guendouzi en er bestaat de nodige belangstelling.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Mattéo Guendouzi deze zomer vertrekken bij Arsenal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

71 reacties (laatste reactie door amazingninja)

Hahahahahah het zal ook niet. Een van de weinig spelers die nog iets van presteert mag weg

26 juni 2020 om 13:55

Hij presteert helemaal niet, hij vertraagt het spel en kiest nog te vaak de veilige oplossing. Desalniettemin heeft hij bij mij twee pluspunten. Hij heeft de potentie om een hele grote te worden, maar nog veel belangrijker; hij laat wel zien dat hij gif in z'n flikker heeft, en dat hebben er maar weinig bij Arsenal op het moment. Hij doet wel z'n best voor het shirt, en dat kan ik wel waarderen. Ophouden met dat lieve gedoe altijd, hij brengt me altijd een tikje terug naar Viera met dat gedrag. Vreselijk irritant voor de tegenstander, maar het heeft wel wat. Heerlijk

26 juni 2020 om 17:03

Kon een tweeling broer zijn van Frenkie De Jong. Geweldige techniek, ook verdedigend niet verkeerd, maar veel lopen met de bal en weinig rendement. Ook allebei beter op hun eigen helft dan op de helft van de tegenstander.

26 juni 2020 om 14:16

Ach houd nou toch op, zelfs voor 20 miljoen zou ik hem zo snel mogelijk van de hand doen. Hele simpele voetballer die te kort komt voor wat Arsenal zou moeten zijn. Begin niet over zijn zogenaamde gif want daar zijn er miljoenen van, een speler van Arsenal moet technisch goed kunnen voetballen en als middenvelder moet je het spel daar kunnen versnellen, dat beheerst hij allemaal niet. Heel snel weg doen, hij staat symbool voor het huidige Arsenal: matigheid ten top.

26 juni 2020 om 15:02

In de huidige PL kom je echt niet weg met 3 Xavi/Iniesta types. Een type Guendouzi heb je echt nodig, kijk naar Kante bij Leicester en Chelsea, eem Fabinho bij Liverpool en Fernandinho bij City. Geundouzi heeft alles in zich om een type Viera te worden. Ik weet dat het onhaalbaar is voor Arsenal, maar ik weet zeker dat een middenveld met Geundouzi, Torreira en Havertz fantastisch zou zijn. Daarvoor Martinelli op links, Pepe op rechts en Auba spits. En Saliba het hart vormen samen met Upamecano (nogmaals, ik weet dat het niet heel realistisch is maar dromen mag) en een nieuwe rechtsback als vervanger van Bellerin. En links natuurlijk Saka/Tierney en Leno op goal. Dan heb je gewoon een team wat mee moet doen voor top 4.

26 juni 2020 om 15:36

Ik vraag me toch echt af waar mensen het idee vandaan halen dat Guendouzi een ballenafpakker is. Hij staat verdedigend z'n mannetje maar Guendouzi is een type Frenkie de Jong.

26 juni 2020 om 16:27

Alleen Kovacic speelt de bal verder naar voren dan Guendouzi als middenvelder zijnde. Het spel naar voren te laten gaan en het dus versnellen is juist waar hij goed in is.

26 juni 2020 om 14:45

En dat noem jij wakker worden? Dat heet juist dromen/zweven/slapen. Guendouzi het nieuwe gezicht.enige manier om niet verder weg te zakken; zo veel mogelijk zekerheid kopen, en daar kan je iedere flap voor gebruiken.

26 juni 2020 om 15:14

We moeten als Arsenal fans even accepteren dat we het niet goed kunnen doen omdat we op dit moment gewoon een meme van een club zijn. Verkopen we Guendouzi dan zijn we niet goed wijs aangezien het een enorm groot talent is. Verkopen we hem niet dan zijn we een club die zich aan middelmatige spelers vastklampt. We moeten de abuse die we krijgen van andere clubs gewoon even slikken net zoals dat United fans en Liverpool fans dat ook een tijdje hebben moeten slikken. Trust the process van Arteta en dan zien we wel waar het schip strandt.

26 juni 2020 om 16:51

Helemaal mee eens. Alle beslissingen over AMN, Ozil, Lacazette, torreira en de 3 oudere centrale verdedigers zijn bij voorbaat fout.

26 juni 2020 om 14:52

Ja het is niet best daar. De club en vooral de selectie loopt mijlenver achter op Liverpool en City, maar ook op Chelsea die heel veel jonge jongens met ontzettend veel potentieel hebben. De enige spelers die niet zouden misstaan bij die andere clubs zijn Pepe en Aubameyang; Torreira ben ik bij vlagen wel van gecharmeerd en Leno vind ik een prima keeper. Dan hebben ze nog een paar jongens met potentie: Tierney en wat gasten uit de opleiding maar daarvan weet je op dit moment ook niet wat het wordt. De rest is allemaal middelmatig en met name de centrale verdediging en het centrale middenveld. Spelers als David Luiz, Sokratis, Xhaka, Lacazette, Ceballos, Chambers is allemaal middenmaat en ook Guendouzi ben ik nog niet wild van en moet ook nog echt een stap zetten.

26 juni 2020 om 15:12

Dat het op het moment allemaal wat minder is kunnen we uiteraard niet ontkennen maar je doet veel mensen toch wel behoorlijk wat te kort. Auba is uiteraard een van de beste spitsen van de Premier league en de overige spelers die je opnoemt als goede spelers zijn inderdaad onze belangrijkere jongens. Dat je Pepe noemt had ik niet verwacht aangezien iedereen die Arsenal niet volgt hem afbrandt, maar iedereen die een paar wedstrijden kijkt weet hoe belangrijk hij is. Daarnaast komt er gewoon een erg goede lichting jeugd aan. Saka is daar natuurlijk het beste voorbeeld van die met zijn 18 jaar constant de beste man op het veld is. Ook boven Auba. En dat op posities die voor hem niet natuurlijk zijn. Maar ook jongens als Willock, Reiss Nelson, Nkethiah, Medley hopelijk al is dat nog erg vroeg kloppen op de deur. Guendouzi zelf is ook absoluut een toptalent, maar als je nu 40 miljoen voor hem kan krijgen en daar in ruil Partey voor kan halen (aan wie we erg sterk gelinked worden) dan zou ik daar nog geen seconde over nadenken. Guendouzi is een van mijn favoriete spelers, juist door dat shithouse gedrag, maar hij heeft ook absoluut zijn beperkingen.daarnaast komt volgend seizoen Saliba dei je toch wel een van de grootse talenten ter wereld op de CB positie kan noemen. Holding speelde gisteren ook weer als vanouds. Hij samen met Bellerin hebben een erg zware blessure gehad, ACL gescheurd in het engels, ik ben de nederlandse benaming even kwijt. Tierney doet het ook direct goed.ik weet absoluut dat ik nu als een delusional arsenal fan klink, maar ik heb enorm veel vertrouwen in Arteta en enorm veel vertrouwen in de jeugd die er aan zit te komen. Als we het middenveld voor volgend seizoen kunnen repareren dan doen we hopelijk gewoon mee om de CL plekken, en wie weet wat daarna kan volgen als de jeugdige spelers blijven en doorontwikkelen.dat gezegd hebbende, mocht Saka besluiten niet bij te tekenen en transfervrij te vertrekken dan denk ik dat we het enorm zwaar krijgen. Dat zou zo'n enorm teken zijn als zelfs een 18 jarige jongen die opgegroeid is op Hale End zowat niet bij wil tekenen. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat hij bijtekent

26 juni 2020 om 15:27

Ik lees dergelijke verhalen al 4-5 seizoenen: we hebben maar 2-3 spelers nodig en doen terug mee. Enig probleem is dat de recente geschiedenis aantoont dat Arsenal die spelers niet haalt en liever geld verbrand door spelers niveau Mari en Soares aan te trekken. De tijd dat Arsenal gearriveerde topspelers kan aantrekken is voorbij dus moeten we ons focussen op de jonge spelers met potentieel en hopen dat we er zo een aantal kunnen aantrekken ( zoals een Jonathan David of een Sander Berge toen die bij Genk speelde). Dit aangevuld met profiel als Partey ( zeer degelijk maar ook geen absolute top) maakt dat je op termijn opnieuw een solide elftal kan bouwen en richting top 4 kan kijken. Alleen gaat dit 2-3 seizoenen duren en moet je de juiste transfers doen. Het feit dat we nu Mari en Soares aantrekken beloofd echter weinig goeds.

26 juni 2020 om 15:39

Het is ook al 4-5 seizoenen zo dat Arsenal inderdaad 2 a 3 spelers nodig heeft om de volgende stap te zetten. Maar wanneer er ieder seizoen 2 a 3 sleutelspelers vertrekken is het nogal lastig bouwen natuurlijk. Als Arsenal Auba dit seizoen kan behouden dan is dat een statement naar de buitenwereld. Een Ozil moet gewoon weggedaan worden en we moeten een team gaan bouwen rondom jongens als Saka, Saliba, Tierney, Holding (hopelijk) Pepe en Nkethiah

26 juni 2020 om 16:53

Voorste kruisband?

26 juni 2020 om 16:48

Waarom zou je vasthouden aan een talent die momenteel het gemiddelde niveau van de Premier League (nog) niet ontstijgt? Hij is nog jong, maar met spelers van het niveau Guendouzi ga je de weg omhoog niet vinden.

Nu laten gaan voor 40 miljoen en waarschijnlijk binnen twee jaar weer uitgelachen worden waarom Arsenal zo een topspeler laten gaan heeft... Dat zal dan wel weer zowat de uitkomst zijn. En ondertussen maar aanmodderen en niveautjes Mari en Soares aantrekken, en clowns als Luiz contractverlengingen geven.... zucht.

26 juni 2020 om 18:40

Dit gaat geen type Vidal of Kante worden. Hij mist gewoon van alles wat. Opzich kan het een goede PL speler worden, maar niet 1 die je kampioenschappen op gaat leveren.

Guendouzi moet je gewoon houden, één van de weinige spelers die heel veel passie toont.hij moet gewoon leren om zijn energie en passie om te zetten naar positieve aggresieviteit op het veld.

26 juni 2020 om 14:30

Passie? Wat heb je aan passie als je constant een 6 speelt. Met passie een 6 spelen win je niet. Weet niet welk voetbal jij volgt maar deze gast komt zwaar terkort.

26 juni 2020 om 15:35

Als je Arsenal een beetje volgt, weet je dat dit de afgelopen jaren iets is wat veel spelers missen. de zogenaamde 'over mijn lijk mentaliteit' Het truitje nat maken.

Zou het niet snappen, deze jongen is jong zeker, maar was nieteens een dusdanige uitblinker in Ligue 2. Verder ook bij Arsenal niet maten zien een top talent te zijn of iets, heeft veel energie, is Frans, mooie bos haar en kan zeker wel wat, maar ter vergelijking, voor hoeveel gaat Tonali ookalweer naar Inter?

26 juni 2020 om 15:04

Hoezo de vergelijking met Tonali? Tonali is veel getalenteerder dan deze passje breed kaartenpakker, of is dat je punt? Want Tonali gaat voor 30-35 mil naar Inter, minder dan 40 mil wat Arsenal voor Guendouzi wil

26 juni 2020 om 15:10

Precies, geen uitleg nodig verder.

26 juni 2020 om 15:16

We weten allemaal dat Maurootje een geverifieerde Arsenal hater is dus dat je het talent van deze jongen niet wil zien is geen verrassing.maar dat je in hem niet meer ziet als een passje breed kaartenpakker is waarschijnlijk de reden dat je iedere speler van Ac Milan wel altijd ophemeld. Geen oog voor talent.

26 juni 2020 om 15:44

@futureboss iedeeen weet dat jij me blijkbaar niet goed genoeg kent want zie de artikelen over Milan ben ook streng op bepaalde Milan spelers. terwijl ik positief ben over bepaalde spelers van Arsenal, met andere woorden, het werkt beide kanten op, nogmaals als je eens de reacties zou lezen van mij onder de Arsenal artikelen. Dat kan iedereen beamen, maar goed, jij ziet alleen maar wat je wilt zien. grow up, jij heb vast ook kritiek op bepaalde spelers, en dat heb ik ook. Guendouzi is er een van. het is niet alsof Arsenal momenteel bol staat van de geweldige spelers... ze staan niet voor niets 9e. Guendouzi is daar zeker een onderdeel van

26 juni 2020 om 16:15

maurootje, nu niet de vermoorde onschuld gaan spelen, want het is breed bekend dat jij vooral aanwezig bent als het negatief over Arsenal gaat en bij positief nieuws lees je alleen mee. Je bent ook echt niet de enige, want hoogindecont is net zo. Arsenal heeft gisteren gewonnen, max 30 reacties onder het artikel maar owee als Arsenal verloren had...

26 juni 2020 om 16:40

Maar gister wonnen ze, en was ik daar met n artikel? Yep, was het alleen maar negatief? Nope.. dus wat is je punt? Ik reageer niet op alle Arsenal reacties nee, ook niet als ze negatief zijn..

26 juni 2020 om 16:40

Met een reactie*

Vaak wordt Arsenal door de media misbruikt om geruchten te kunnen verzinnen en aandacht te krijgen. Dat dacht ik bij dit verhaal ook toen de Daily's er mee kwamen, maar l'equipe staat iets hoger aangeslagen. Of het is zijn agent die bezig is een verbeterd contract te krijgen... Het zou aan de andere kant ook weer volledig des Arsenals zijn om zo'n talent voor zo weinig te verkopen. Uitgaande van dat laatste, Guendouzi moet je sws houden. Is 21, heeft pit en strijdlust en wordt steeds beter. Zeurders van deze wereld zullen zeggen dat zijn ontwikkeling niet snel genoeg gaat en dat hij irritant is etc etc maar die denken of dat ze recht hebben op betere prestaties (ook van jongens die pas net in de PL spelen) of nemen niet mee dat Arsenal in een zwarte periode zit. Of beiden, komt ook vaak genoeg voor. Ik zou hem zeker niet verkopen en proberen te verlengen zodat je er in ieder geval meer dan 40 voor kunt vangen als je hem echt niet meer wilt houden.

26 juni 2020 om 13:39

Samcro: true, zet deze jongen in een draaiend elftal en je zal zien wat hij kan. Ik geloof in deze jongen en zou het dom vinden als ze hem verkopen. Want sowieso worden we binnen 2 seizoenen uitgelachen dat de zo een talent verkocht hebben...

26 juni 2020 om 14:32

In een goed draaiend elftal kan ik ook nog goed meekomen, het gaat om het presteren bij een matig elftal, want dat is Arsenal.

26 juni 2020 om 14:59

Dat is het net: mag je van een 21-jarige verwachten dat hij een matig elftal op sleeptouw neemt? Tenzij het een uitzonderlijk talent niveau Mbappe, Messi, Neymar is misschien wel maar anders niet.

26 juni 2020 om 16:53

Dat is makkelijk praten. Vooralsnog ontstijgt hij het gemiddelde niveau van de Premier League niet. Je kunt er altijd een keer naast zitten als club, maar zo'n bijzonder talent is Guendouzi niet. Ik geloof niet dat jongens van dat niveau Arsenal de weg omhoog weer laten zien. Juist omdat je dit soort jongens haalt, is de huidige selectie zo matig.

26 juni 2020 om 13:52

Daar integen houd ik van aggresieve spelers, het doet me echt denken aan Patrick Viera maar die was dan weer een aantal klassen beter.

26 juni 2020 om 14:01

Hij doet mij nergens aan Vieira denken, om heel eerlijk te zijn.hij is wel bloed irritant vaak en levert veel strijd, maar echt niet op een manier zoals Patrick dat deed.vieira had natuurlijk ook zijn lichaamsbouw veel meer mee dan Guendouzi, waarbij je van ver de vrije trap al ziet aankomen als hij zijn lichaam er weer eens indraait.

26 juni 2020 om 18:27

Ik bedoel ook niet de lichaamsbouw maar meer zijn tegenreacties en dat hij goed bezig is als er dingen uitbreken en dat die zichzelf laat gelden inplaats van wat de rest van de Arsenal spelers hun monden niet durven open te doen. Ben al blij dat Xhaka dat wel tenminste doet.

26 juni 2020 om 14:43

Niet ieder talent gaat even naar de absolute top. Er wordt hier door meerdere figuren verkondigt dat 40m weinig voorstelt, terwijl dat natuurlijk lachwekkend is. Arsenal moet juist nu slim zakendoen, en daar horen dit soort deals bij. Pak het geld en koop een speler waar je echt gelijk wat aan hebt, en steek de echte moeite en het geduld in de Hale End jongens. Guendouzi van de hand doen, Partey kopen en dan Niles op het middenveld laten spelen zo nu en dan. Heb je Willock er nog achter. Dat lijkt mij meer dan prima.

26 juni 2020 om 14:57

AMN heeft al op het middenveld gespeeld en alvast minder dan Guendozi op die plak. Daarnaast wil ik het nog maar zien dan Partey naar Arsenal komt hoor. Als je daar zekerheid over hebt, dan kan je nadenken over Guendozi te verkopen. Eerder niet. En eerlijk gezegd, ik zie niet in waarom Partey naar Arsenal zou komen want sportief is dat een flinke stap achteruit.

26 juni 2020 om 15:14

Natuurlijk moet je eerst die zekerheid hebben, je moet er eerst op vooruit gaan. Er is geen sprake van Guendouzi vervangen door Niles, ik zeg alleen dat je deze jongens uit eigen jeugd ook nog achter de hand hebt.ik kan me voorstellen dat Niles niet opkijkt tegen Guendouzi, maar Partey is een ander verhaal, dan krijg je een gezonde hiërarchie

26 juni 2020 om 16:51

Zo'n talent? Is deze jongen nou echt zo goed? Ik kan nog niet echt zeggen dat ik iets speciaals in die jongen zie en het is ook niet zo dat hij wekelijks goed speelt. Ik vind dit voor Premier League begrippen geen opvallend talent. Ik vind het ook te makkelijk om dan direct naar de zwarte periode te wijzen. Juist door het beleid is het momenteel kommer en kwel bij Arsenal en juist omdat ze dit soort spelers vaak halen, is het allemaal niet bijzonder.

Ik snap eerlijk gezegd niet echt de hype rondom deze jongen. Ik kijk niet veel wedstrijden van Arsenal, maar de wedstrijden waar ik hem heb zien spelen vond ik het niet echt bijzonder. Zijn statistieken (1 goal en 5 assists in 82 wedstrijden) zijn ook niet al te best voor een centrale middenvelder. Misschien dat ik niet genoeg wedstrijden heb gezien om hem goed te beoordelen, maar ik zie toch liever iemand anders op zijn positie.

26 juni 2020 om 13:40

Wie dan? De Bruyne? Mag natuurlijk maar not gonna happen... dus laat Guendozi maar staan. Er zit nog genoeg rek op die jongen.

26 juni 2020 om 15:03

Huh welke hype? Deze jongen is de enige die nog een beetjw voor positieve dingen zorgt tijdens wedstrijden, maar meer dan dat bestaat er niet echt een hype.

Vind het maar een matige speler. Blinkt nergens in uit behalve als een kip zonder kop het veld rond rennen of vooraan te staan bij opstootjes. Veertig miljoen zouden ze meteen moeten accepteren, de helft daarvan al zelfs.

26 juni 2020 om 13:59

De helft vind ik overdreven.doet het aardig in de BPL bij een club als Arsenal, voor 8 miljoen gekocht en ondertussen ook Frans international geworden. Tevens nog ontzettend jong, dus zit nog voldoende rek in.denk dat 20 miljoen wel erg karig is, zelfs in deze tijd.

26 juni 2020 om 14:47

International ben je als je interlands gespeeld hebt, heeft hij nog niet.

Het zou typsich Arsenal zijn om een stel oude voetballers te halen die het niveau niet hebben en doen alsof dat slim is, maar om dan wel een van de weinige spelers die wat waarde en potentie vertegenwoordigt vrijwillig weg te doen, zodat je niet eens in de buurt van komen van het bedrag dat je potentieel eruit kan halen. En waarom? Omdat hij als enige reageerde op een speler die je keeper blesseerde. Arsenal is een passieve voetbalclub vol lafaards, dus dit past er wel in.

26 juni 2020 om 14:36

Tja en jij lijkt altijd net haaks op de handelingen van Arsenal te staan. Als Arsenal aan hem vasthoudt dan is Arsenal weer knettergek dat het 40m laat schieten voor een onbewezen wildebras, zo komen ze nooit verder etc En hoezo vrijwillig wegdoen; 40m is vrijwillig wegdoen? Moet je eens zien hoe veel winst je hebt gemaakt op een speler in zo'n korte tijd. Ik acht de kans groter dat hij onder dat bedrag weggaat dan erboven, als hij nog langer stil blijft staan.guendouzi is sowieso erg in zichzelf gaan geloven, dat werkt altijd tegen je. Tegen spelers van Brighton roepen dat je meer verdient en dat zij nooit in de buurt van jouw salaris komen ... flikker toch eens op, snotaap.

26 juni 2020 om 14:55

Benaccer was ook zo een gevalletje dat niet klaar was voor Arsenal... Nou, die mocht van mij best vandaag op ons middenveld lopen. Ik garandeer je dat het met Guendozi net zo zal gaan als hij vertrekt. Hij is jong en heeft potentieel. Niets voor niets is er interesse van grote clubs voor Guendozi.

26 juni 2020 om 15:09

Benaccer was ook niet klaar voor Arsenal, heeft nu stappen gezet, maar of die stappen gezet konden worden als hij bij Arsenal was gebleven? Grote kans van niet, juist die verhuizing heeft hem goed gedaan. Ook Benaccer zou dit Arsenal niet veel vooruit helpen trouwens, zo speciaal is het allemaal niet.als Arsenal voor dat geld een speler kan kopen die het team daadwerkelijk beter maakt, dan ben je sowieso de winnaar. Ongeacht of Guendouzi de juiste club weet te vinden.het bespaart je namelijk tijd, tijd die je niet hebt.arsenal zit niet in de positie om iedere jonge speler te ontwikkelen, zeker niet als er grof geld wordt neergelegd voor een speler buiten Hale End met een hoop vraagtekens.

26 juni 2020 om 15:17

En wie moet Arsenal dan halen? Want ik lees dat de meesten zeggen van Guendozi te verkopen en als enig alternatief lees ik Partey. En wat Partey, begrijpelijkerwijs, niet naar Arsenal zou komen? Wie moeten ze dan aantrekken? Ik hoor graag realistische opties ( dus geen Tonali ed) Daarnaast vind ik het makkelijk gezegd dat Bennacer die stappen niet bij Arsenal gezet zou hebben want hij mocht niet spelen en bij Milan speelt hij wel. Want Arsenal zit niet meer in de positie dat het gearriveerde spelers ( die een sportieve meerwaarde bieden!) kan halen dus we moeten het vooral hebben van jongere spelers met potentieel die nog geen 50 miljoen kosten. Mooie voorbeelden zijn/waren: Sander Berge, Jonathan David, ... op dat segment moet Arsenal zich vooral richten want daar zijn nog zaken te doen. Alleen zo kan Arsenal een team smeden dat binnen 2-3 jaar terug meedoet in de top 4. Met clowns als Luiz, Mari en Soares gaat dat niet lukken.

26 juni 2020 om 16:38

"Tja en jij lijkt altijd net haaks op de handelingen van Arsenal te staan." Is dat raar dan? Arsenal doet consequent het verkeerde. Je ziet mij het niet oneens zijn met de beslissingen van Liverpool bijvoorbeeld. "Als Arsenal aan hem vasthoudt dan is Arsenal weer knettergek dat het 40m laat schieten voor een onbewezen wildebras, zo komen ze nooit verder etc". Dat is een aanname. Flauw, leg me geen woorden in de mond aub. Waarom zou het een foute keuze zijn om geen 40 miljoen te accepteren voor een speler die hoog wordt ingeschat en die met competente begeleiding minimaal 2x zoveel waard zou moeten zijn? Moeten we anders Martinelli ook verkopen? "En hoezo vrijwillig wegdoen; 40m is vrijwillig wegdoen?" De hoogte van het bedrag bepaalt niet of het vrijwillig is of niet. Het is vrijwillig volgens L'Equipe omdat Arsenal tegen Guendouzi zegt, je mag wel weg. En 40m winst is zonde wanneer je het dubbele kan krijgen wanneer hij een betere speler is. Kijkende naar het kaliber van clubs die hem willen, schat ik de kans hoger in dat hij zich doorontwikkelt dan dat hij dit niet doet. "guendouzi is sowieso erg in zichzelf gaan geloven, dat werkt altijd tegen je." Zoals bij Haaland en Mbappe inderdaad. Hij is trouwens Frans, die zijn altijd arrogant. Hoort erbij. Verder boeit het me niet wat hij heeft gezegd tegen Brighton, die gasten verdienen geen respect na de blessure van Leno en hun getrap. Vind het veelzeggend dat je bozer bent over zijn disrespect naar die gasten dan naar wat zij deden.

Dat je een ietwat overhyped jonge speler voor heel veel geld verkoopt is op zich niet heel dom - Chelsea doet niet anders. Maar dat heeft alleen zin als je met de opbrengst betere spelers koopt die prestaties leveren.

Guendouzi is een prima speler. Tikkeltje irritant, maar hij heeft wel passie en strijd in zich. Dat mis ik vaak bij Arsenal.hij moet zijn koppie er wat beter bij houden en ze moeten nu ook niet gaan overdrijven. Ja, wat hij tegen Maupay deed/zei, dat gaat niet door de beugel. Daar is hij nu voor gestraft. Wedstrijdje niet mee geweest en daarmee zou de kous af moeten zijn wat mij betreft.enige wat nog kan, is dat hij gewoon ook niet goed in de groep zou vallen, maar dat idee heb ik totaal niet bij hem.verder zie ik op dit moment, met alle respect, niemand 40 mijoen of meer aftikken voor hem. Hij is nog jong, potentie genoeg en hij doet het alleszins aardig bij Arsenal. Imo weet ik nog niet waar hij nu echt in uitblinkt. Enige wat mij direct invalt is zijn energie/loopvermogen & daarnaast dat hij heel goed is in het krijgen van vrije trappen door zijn lichaampje erin te gooien (die zie je op TV echt altijd van mijlenver al aankomen).passing is oke, maar niet uitzonderlijk. Scorend/assists is ook niet heel erg goed voor een middenvelder. Vooral het muggenziften, balveroveren, redelijk snel & daarnaast het vele loopwerk staat hij voor mij nu vooral bekend om. Functionele techniek, niet meer.toch zie ik Arsenal hem het liefst houden.

Ik zou hem verkopen voor dat geld. 40m is echt een fors bedrag voor een speler die niet de juiste discipline lijkt te hebben voor een club als Arsenal.begrijp me niet verkeerd; het is een behoorlijk talent en ik vind het lef dat hij in zijn spel legt heerlijk om te zien, maar als er serieus geld op tafel komt moet je hem laten gaan, en dat geld steken in ervaring. Ik zie vooral een speler die een beetje zijn eigen plan trekt en erg onrustig is. (deels motoriek, deels jeugdigheid/mentaal) Echter blinkt hij ook nergens echt in uit, een soort Ramsey.met dat geld leg je bijna de clausule van Partey op tafel; Arsenal zit niet in de positie om deze transfer tegen te houden.

Is nog jong maar vind hem niet denderend. 40 miljoen mocht je dat krijgen zou ik het zeker doen. Leg er 10 bij en je hebt dony.

26 juni 2020 om 14:55

Dat zou wel de grootste fout zijn die Arsenal kan maken. Ze moeten spelers kopen die zich in een grote competitie al bewezen hebben. Desnoods proberen ze Willian en Cavani transfervrij te halen.

26 juni 2020 om 17:23

Haha. de TD die Guendouzi verkoopt voor 40 en dan Van de Beek koopt voor 50 moet direct een beroepsverbod krijgen. Guendouzi heeft zo veel potentie. Zie hem eigenlijk dezelfde dingen doen als Frenkie de Jong. Alleen speelt De Jong niet in een team dat op zijn dieptepunt zit. Je kunt dan niet van een broekie verwachten dat hij zo'n team uit het slop trekt. Zit Guendouzi bij een Leicester, Liverpool, Chelsea of City(of een ander team waarbij het wel redelijk loopt) neer en hij draait daar gewoon goed mee.

26 juni 2020 om 19:41

Guendouzi en Frenkie, ik heb nu wel alles gehoord. Wat vind jij de vergelijking tussen de twee?

26 juni 2020 om 20:29

Beide spelers die het best uit de voeten komen als ze net voor hun eigen verdediging kunnen spelen. Dus niet als meest defensieve middenlverder/balafpakker, maar naast zo'n speler. Ze kunnen dan de opbouw verzorgen. Zijn allebei erg vaardig aan de bal en goed in de korte combinaties. Wat ze beide missen is een goede steekpass en ook hun crosspasses zijn nog niet zo goed. Dat ze goed zijn aan de bal en op het middenveld kunnen gaan dribbelen is ook hun zwakte, want hierdoor vertragen ze af en toe het spel, terwijl ze de bal snel rond moeten laten gaan. Ook zijn beide heren vooral goed op hun eigen helft en ter hoogte van de middencircel. Hoe dichter ze bij de goal van de tegenstander komen, hoe minder ik hun vind. Dit zie je ook terug aan hun rendement: weinig goals/assists/key passes. Verder staan ze verdedigend ook hun mannetje.

26 juni 2020 om 20:49

Maar dat schept de indruk dat wat ze gelijk hebben, van vergelijkbaar niveau is. Wat ik totaal niet vindt, ik vind Frenkie een flinke dosis meer tactisch inzicht hebben en betere positionering. Guendouzi stopt flink wat meters en energie in zijn spel, maar vind hem vaak een kip zonder kop. Verder is Frenkie press resistant, tot een mate waar ik Guendouzi bij lange na niet schaar. Frenkie bij Barca vind ik iets minder tot nu toe, maar hij kan een stuk beter opbouwen voor mijn gevoel en ruimtes creëren voor het spel voor zich. Daarnaast heeft hij bij Oranje/Ajax/Jong Ajax laten zien wel degelijk in aanvallend opzicht te kunnen bijdragen. Maar ik zie wel wat gelijkenissen in spel moet ik je nageven. Vind Guendouzi niet zo bijzonder aan de bal als jij doet voorkomen, maar dat is Frenkie dit seizoen ook niet om eerlijk te zijn. Verder heeft Frenkie ook nog z'n rushes waarbij hij overzicht behoudt en controle.

26 juni 2020 om 21:32

Bij Guendouzi is het inderdaad dat pieken en dalen zich te snel afwisselen: geniale bal verovering om hem dan weer in te leveren. Goede combinatie die opgevolgd wordt in een dribbel die tot balverlies leidt. Maar hij heeft geen gebrek aan zelfvertrouwen, wat ik ook wel weer te prijzen vind. Ook moet je niet vergeten dat hij in zijn eerste seizoen bij Arsenal (na 2 jaar Lorient) al direct 33 wedstrijden (23 basis) in de PL heeft gespeeld en ook nog eens 11 (7 basis) in de Europa League. Dat is echt extreem knap (zeker fysiek voor zo'n jonge gast) als je het jaar daarvoor nog in de Ligue 2 speelde. In dat opzicht heeft die zich razendsnel aangepast. Iets wat ik van De Jong niet kan zeggen. Die was geweldig bij ajax en haalde een extreem hoog niveau in de CL. Maar eerlijk is eerlijk: hoe vaak in het seizoen moest die zich nu echt inspannen? 2 keer tegen Feyenoord, 2 keer tegen PSV en in de CL. Nu dat de weerstand hoger is elke week vind ik De Jong alles behalve spectaculair. Hij speelt erg passief en is in niets de speler die Barca gescout heeft bij ajax. Press resistant vind ik moeilijk om te zeggen. In Spanje ligt het tempo toch wel wat minder hoog dan in Engeland waar het spel veel meer op en neer golft. In de wedstrijden dat de Jong echt vaak onder druk werd gezet (ierland door Mcnair, Duitsland) werd die meteen ook redelijk onzichtbaar. Om er Jong ajax bij te halen zegt mij niet zoveel. Dat niveau is zo nietszeggend vergeleken met waar deze gasten nu spelen. Om een lang verhaal kort te maken: De Jong is wat volwassener in zijn spel, maar daardoor ook erg passief (dit seizoen) waardoor de kwaliteiten waarmee hij opviel in de CL nu niet getoond worden. Guendouzi is wat ongepolijster, wat wilder, maar daardoor durft die ook meer. Voor mij ontlopen deze spelers elkaar niet veel.

26 juni 2020 om 23:20

Guendouzi heeft weliswaar veel gespeeld, maar amper indruk gemaakt of iets laten zien van topniveau in zijn prille carriere. Ik zou niet weten waarom je zegt dat Guendouzi zich beter heeft kunnen aanpassen dan Frenkie, Guendouzi is niet een van de toppers of betere spelers in de Premier League puur omdat hij minuten krijgt in een matig Arsenal. Ookal heeft Frenkie nog niet laten zien wat hij helemaal liet zien vorig jaar, heeft hij in Ajax en Oranje een extreem hoog niveau gehaald en houdt hij bij Barcelona al hun middenvelders op de bank naast Busquets waaronder Artur, Vidal, Rakitic. En dat vanaf dag 1, dat laat voor mij meer acclamatisering zien dan Guendouzi heeft bewezen. Wanneer je Frenkie drukt betekent het niet dat hij de bal gaat verspelen, wanneer je hem onder druk zet betekent dat hij niet altijd die uitstekende voetballende oplossing gaat vinden of je kan al zijn passrichtingen gaan blokkeren, en dan is zijn passing range net niet goed altijd om daaruit te komen. Guendouzi is aan de bal helemaal niet bijzonder, hij heeft 1 grote gecreerde kans in de PL dit seizoen, en is verdedigend stukken minder. Frenkie heeft dubbel zoveel keypasses relatief per wedstrijd als Guendouzi. De durf die hij heeft wordt niet uitgedrukt, in zijn passing noch dribbels. Ik vind de vergelijking maar mank lopen, verder heeft hij echt nooit zichzelf structureel laten zien op het hoogste niveau.

27 juni 2020 om 11:13

Dan hebben we misschien andere wedstrijden gezien. Ik heb bij Guendouzi genoeg glimpen van zijn talent gezien. Alleen het zijn te veel glimpen op dit moment en is het aan hem om daarin constant te worden. Ik denk dat onder een trainer als Arteta die er een bepaalde speelwijze probeert in te slijpen dat gaat lukken in tegenstelling tot Emery die elke week weer anders speelde. Je zegt dat Frenkie alle middenvelders op de bank houdt. Denk je dat dit puur door zijn voetbalkwaliteiten is, of denk je dat die 70 miljoen ook meespeelt? Of denk je dat Griezman elke week basis staat omdat die zo geweldig staat te voetballen? En ik heb De Jong vaak genoeg de bal zien verliezen. Ik ben ook niet aan het zeggen dat De Jong er niets van kan. Wat ik wel zeg is dat het verschil tussen De Jong en Guendouzi en al helemaal de potentie tussen deze twee echt niet zo ver uit elkaar ligt. Op de leeftijd van Guendouzi speelde De Jong nog in de KKD en begon net zijn debuut te maken bij ajax. En niet eens op zijn natuurlijke positie. Over twee jaar zien we waar Guendouzi staat en ik ben er van overtuigd dat deze jongen dan aan de top staat. Waar ik De Jong ook zie staan.

Nooit weg doen. Is een van de weinige spelers die echt voor de badge speelt en zweet voor zijn club. Ja, ik begrijp dat hij soms wat te agressief is op het veld maar zulke spelers heb je ook nodig. Als hij die passie nog kan overbrengen naar zijn spel word het een hele grote. Is pas 21 jaar en heeft al 50 PL wedstrijden gespeeld. En daarnaast zie je zijn potentie gelijk al, bijvoorbeeld tegen Spurs thuis dit seizoen waar hij de beste op het veld was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Arsenal425
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. LacazetteAanvaller2711
N. PépéAanvaller235
B. LenoKeeper300
E. NketiahAanvaller141
MartinelliAanvaller80
Cédric SoaresVerdediger100
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

1 fan
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren