Jonathan de Guzman staat na tien jaar open voor de Eredivisie

Donderdag, 25 juni 2020 om 21:59Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 22:07

Het contract van Jonathan de Guzman bij Eintracht Frankfurt loopt af en de vraag is waar zijn toekomst ligt. De 32-jarige middenvelder laat zijn opties voor de toekomst volledig open. Een terugkeer naar de Eredivisie behoort volgens de veertienvoudig Oranje-international, die al sinds 2010 in het buitenland speelt, zeker tot de mogelijkheden.

“Ik ga ervan uit dat ik iets kan vinden de komende tijd”, vertelt De Guzman donderdagavond in gesprek met FOX Sports. “Ik ben transfervrij, maar in deze coronatijd kan er van alles gebeuren. Ik ben benieuwd.” Cristian Willaert stelde de middenvelder de vraag of hij al een idee had. “Niet per se, ik sta voor alles open.” Willaert: “Terug naar Nederland?” De Guzman: “Daar sta ik voor open.”

De Guzman maakte in september 2005, enkele dagen na zijn achttiende verjaardag, zijn debuut in de hoofdmacht van Feyenoord. In de zomer van 2008 leek de middenvelder op weg naar Manchester City, maar Feyenoord ging niet akkoord met het voorstel van tien miljoen euro en de Engelsen kozen vervolgens voor Shaun Wright-Phillips. De Guzman kampte vervolgens met veel blessureleed en kwam in de seizoenen 2008/09 en 2009/10 maar tot achttien duels in totaal. Hij vertrok uiteindelijk transfervrij uit Rotterdam.

Het vertrek bij Feyenoord was voor De Guzman het begin van een lange loopbaan in het buitenland. Hij bleef uiteindelijk maar een seizoen bij Real Mallorca, dat de geboren Canadees medio 2011 voor 8,5 miljoen euro aan Villarreal verkocht. Opnieuw een jaar later werd De Guzman verhuurd aan Swansea City, waar voormalig Mallorca-trainer Michael Laudrup voor de selectie stond. Hij bleef uiteindelijk twee jaar op huurbasis in Wales.

De Guzman beproefde zijn geluk vanaf de zomer van 2014 in Italië, waar hij in zijn eerste seizoen voor Napoli tot 36 duels in alle competities kwam. Onenigheid met het bestuur over een blessure leidde in januari 2016 tot een verhuur aan Carpi, waar hij 5 duels speelde, en medio 2016 tot een uitleenbeurt aan Chievo. In Verona kwam De Guzman tot 29 duels. De middenvelder ondertekende vervolgens een driejarig contract met Eintracht Frankfurt, waar de teller inmiddels op 67 duels staat. Het merendeel speelde hij in zijn eerste twee jaar, waarin beslag werd gelegd op de DFB Pokal.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door tjfaijer)

Dit lijkt me nou de ideale speler voor FC Twente als het salaris enigzins meevalt. Veel ervaring, voor goede clubs gespeeld en transfervrij. Denk dat het voor hen een geweldige speler zou zijn.

25 juni 2020 om 22:08

Precies wat ik dacht. Mede omdat we slechts een handvol veldspelers hebben uiteraard. Ben alleen bang dat zijn loonstrookje voor ons teveel van het goede kan zijn.

25 juni 2020 om 22:14

Dat is even afwachten, maar ik denk toch dat hij nu nog even lekker wilt voetballen en nog 2 jaar ergens belangrijk kan zijn. Dat kan Twente hem wel bieden. Dan moet die wel genoegen nemen met een fiks lager salaris dan wat hij gewend is.

26 juni 2020 om 07:57

Twente moet met een lege portemonnee een hele selectie op de been gaan krijgen. Die gaan echt geen dik salaris betalen voor een de Guzman en dat lijkt mij ook niet heel verantwoord. Daarnaast denk ik niet dat de Guzman zo enorm gaat inleveren voor Twente, heeft geen emotionele band met de club waar ik die geste zie voorkomen. Deze jongen zal net zoals een Narsingh gewoon tegen de miljoen willen verdienen. Feyenoord kan hem ook gewoon goed gebruiken als creatieve middenvelder er bij. Geef hem een contract waar die zich mee kan bewijzen voor een jaar en zie daarna weer verder.

26 juni 2020 om 15:41

Behalve zijn loonstrookje, is hij ook nog enorm blessure gevoelig en dat moet FC Twente juist niet hebben, ik denk niet dat hun selectie enorm breed zal worden, en om dan continue een speler te hebben die er continue een week of 2 uit ligt erbij te hebben, lijkt mij niet goed. Daarnaast heeft die volgens mij afgelopen jaren niet bijster veel gespeeld?

25 juni 2020 om 22:09

Ik denk dat De Guzman voor iedere club in de Eredivisie, buiten de top 3/4, een duidelijke meerwaarde is. Vrees alleen dat hij wel wat vraagt qua salaris, waardoor er de nodige clubs zullen afvallen.

25 juni 2020 om 23:28

Toch zie ik hem bij AZ wel staan naast koopmeiners. Feyenoord zou er ook niet gek aan doen samen met fer. En zou hij echt zoveel slechter zijn dan rosario? 👀

25 juni 2020 om 23:44

Ja, dat zou goed kunnen. Kan zijn huidige niveau moeilijk inschatten. De vraag is of je dan niet beter kunt investeren in een jongere speler.

26 juni 2020 om 00:35

Is helaas te goed en te duur voor het huidige FC Twente. Ik denk dat hij eerder op een top 4 club doelt, gezien dat hij zeker ook nog 3-4 jaar mee kan in een topcompetitie.

26 juni 2020 om 07:36

Ik kan mij niet voorstellen dat Twente zijn salaris kan ophoesten. Daarnaast, waarom zou hij voor Twente kiezen? Op dit moment een puinhoop en amper spelers. Ik vrees dat Twente moet gaan voor jonge gasten die speeltijd willen en zich in de eredivisie in de kijker willen spelen.

26 juni 2020 om 09:45

lucas1234 iedere speler die wat kan is welkom voor ons natuurlijk Maar De Guzman gaat niet haalbaar zijn. Daarbij vraag ik me af of je met hem 'de oorlog' tegen degradatie gaat winnen, daar is hij het type niet naar, en ik denk dat hij geen kartrekker is + daarnaast geen restwaarde. Ik heb liever El Ahmadi, kind van de club.

26 juni 2020 om 10:02

Grootste probleem zal het salaris zijn. Degradatie voetbal is die wel gewend vanuit zijn tijd in Spanje en Engeland. El Ahmadi zou ook een goede zijn, maar hoe oud is die nu?

26 juni 2020 om 11:33

Ik dacht exact hetzelfde. Ik denk dat hij nog steeds goed meekomt in de Eredivisie en FC Twente is wel gebaat bij een ervaren speler. Bovendien zit er wel een goede kop op, dus ook binnen de groep kan zijn ervaring belangrijk zijn. Nu weet ik niet waar de prioriteiten van De Guzman liggen en of hij haalbaar is, maar mits het mogelijk is moet FC Twente dit 'gewoon' doen.

Tien miljoen afgewezen destijds? Best bizar. Nu leuke speler voor de subtop denk ik. Toch nog een zeer verdienstelijke carriere gehad met zijn blessuregevoeligheid.

Haha, ik kan zijn niveau van de laatste jaren niet goed inschatten, maar ik kan me niet voorstellen dat hij slechter is dan Diemers.. Ik had het wel geweten..

25 juni 2020 om 22:20

Wel minder dynamisch dan Diemers. De Guzman zou dat tempo niet meer zo kunnen belopen en als die dat nog wel kan dan zou er nog wel genoeg interesse in hem zijn.

25 juni 2020 om 22:32

@DNeres, laat ik eerst met iets anders beginnen. We waren het onlangs niet bepaald eens over zaken omtrent racisme en dat kan er soms hard aan toe gaan. Ook tussen ons. Of tussen mij en anderen. Of tussen jou en anderen. De discussie kan hoog oplopen. Het doet me daarom nu goed om te zien dat we op een normale manier met elkaar over andere dingen kunnen blijven discussiëren en het niets persoonlijks wordt. Dat is heel positief. Zo blijven we met elkaar in contact en kunnen we in de toekomst hopelijk ook op het vlak van racisme steeds meer tot elkaar komen. Dat gezegd hebbende heb jij ongetwijfeld gelijk, want zoals ik zeg volg ik De Guzman al een tijdje niet meer. Het beeld dat ik van De Guzman heb is echter dat het een heerlijke speler was, iemand die op basis van techniek echt nog wel van toegevoegde waarde kan zijn voor Feyenoord. Zeker als opvulling, zoals Diemers ook moet gaan doen.

25 juni 2020 om 22:33

Diemers heeft restwaarde

25 juni 2020 om 22:36

😂😂 (ga ervan uit dat dit als grap bedoeld is)

25 juni 2020 om 23:14

Hij is 26. Dat was Pelle ook toen hij bij Feyenoord kwam en niets voorstelde. Diemers kan zich bewijzen. Heeft zijn beste jaren voor zich. De kans dat je hem met winst verkoopt is best aanwezig als hij zich kan opwerken tot basisspeler. Zijn gekkere dingen gebeurd. Maar fijn dat jij meer baat ziet in iemand van 32 die geen restwaarde heeft en die zijn beste jaren achter zich heeft.

25 juni 2020 om 23:22

Juist, bij Pelle is het gelukt, dus de kans is bij Diemers ook groot? Oké. Verder gaat het mij er meer om dat het gaat om een speler die voor de breedte wordt gehaald. Puur opvulling. Als je dan een transfervrije speler hebt die mogelijk tekort komt en een speler waar je 1 miljoen voor moer betalen maar die mogelijk ook tekort komt, kies ik voor die eerste optie ja. Dan houd je het geld in je zak en kan je dat in de toekomst investeren in een speler waar je wel echt vertrouwen in hebt dat hij meer kan opleveren.

25 juni 2020 om 23:32

Behalve dan dat het salaris van de Guzman hoger is en je Diemers, maar nu val ik in herhaling, wellicht nog kunt verkopen. Dus: een dure speler in salaris zonder restwaarde of een goedkopere speler van een miljoen die je nog kunt verkopen. Ik heb nergens gezegd dat de kans groot is dat Diemers een doorslaand succes wordt. Maar die kans is er wel. Bij De Guzman weet je zeker dat hij gratis de deur uit loopt.

Dit is serieus geen slechte optie voor Feyenoord. Ozyakup, Kelly en Ayoub vertrokken en enkel Diemers is erbij gehaald. Denk dat hij een basisplaats kan veroveren, al heeft hij die garantie sowieso bij een Utrecht/vitesse. Mits fit en 'laag' salaris een prima optie voor alle ploegen onder de top.

25 juni 2020 om 22:18

Eigenlijk heeft Feyenoord vooral een verdedigende middenvelder nodig. Met Kocku, burger, toornsta en diemers zijn de voorste middenvelder posities wel gevuld. De Guzman heeft wel op 6 gespeeld, maar is defensief niet zo sterk als Fer.

25 juni 2020 om 22:23

Zeker waar. Ik zie Guzman als een box to box, als Feyenoord met een 10 speelt in plaats van een 6 heb je een aardig middenveld met fer Guzman/diemers en kokcu. Toornstra loopt ook nog rond, dus als breedteversterking zou ik hem zeker halen, zeker nu je EL groepsfase al binnen hebt. Wordt tijd dat wat meer NLse ploegen de groep gaan overleven

Dit zou eventueel een goede speler zijn voor PSV! Transfervrij en het middenveld is aan vervanging toe. Ik vind het moeilijk in te schatten wat zijn niveau is, maar een concurrentie strijd met Rosario kan hij zomaar eens winnen.

25 juni 2020 om 22:34

Als hij de concurrentie van Rosario niet kan winnen, dan is zijn carrière zo goed als over. Dan kan hij beter maar de zandbak of China gaan.

Zo lang al niets meer van gehoord... dacht dat ie al gestopt was. Was echt een leuke speler. Benieuwd of die nog een beetje het niveau van vroeger in zich heeft

Het lijkt mij dat hij terugkeert bij Feyenoord.. Dus een ideale aanwinst voor Twente, Heerenveen, Groningen, Willem II, ADO.. Leuk dat hij openstaat voor een rentree in de Eredivisie. Dacht echt dat hij naar Toronto FC zou gaan in de MLS daar was ook interesse vanuit Canada. Ben benieuwd welk shirt hij volgend seizoen draagt..

Mits het salaris te betalen is zou dit de ideale vervanger zijn van Alexander Merkel bij Heracles. Precies een zelfde soort speler die aanvallend kan denken in een verdedigende rol.

26 juni 2020 om 15:45

Ene kant, zou ik hem er graag bij zien. Andere kant zijn blessure gevoeligheid, salaris gaan denk ik een groot obstakel vormen.

Vindt het nog wel iets voor Feyenoord of PSV om deze jongen transfervrij op te halen. Zou wel mooi zijn want hij speelt volgens mij heel vaak bij Frankfurt dus kwaliteit heeft ie zeker nog. Ben benieuwd waar hij terecht gaat komen.

Weet niet of we zijn salaris kunnen ophoesten, maar anders zou ik hem graag in Arnhem zien!

Hij heeft toch ook een Canadees paspoort? Zal daarmee wellicht aantrekkelijk zijn voor MLS ploegen, en die bieden wsl ook nog eens betere salarissen dan een Twente.

Wellicht interessant voor Feyenoord, al vallen ze dan wel helemaal terug naar het Martin van Geel beleid: oude spelers terughalen en spelers uit de Eredivisie kopen (diemers). Hij heeft afgelopen seizoen welgeteld 127 minuten gespeeld, dus er zit wel wat risico aan verbonden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

42 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
Morten Thorsby kan mogelijk een mooie stap omhoog zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren