AS brengt naam van toptalent Takefusa Kubo in verband met Ajax

Woensdag, 24 juni 2020 om 15:13Chris Meijer • Laatste update: 16:47

De naam van Takefusa Kubo wordt woensdag door AS in verband gebracht met Ajax. De Spaanse sportkrant pakt uit met de concrete belangstelling van Paris Saint-Germain voor de negentienjarige middenvelder van Real Madrid en benadrukt dat er een waslijst van clubs interesse hebben, waaronder de Amsterdammers. De Koninklijke zou echter geenszins van plan zijn om de zevenvoudig Japans international van de hand te doen, maar wil hem volgend seizoen wel weer verhuren.

Real Madrid nam Kubo vorige zomer over van FC Tokyo en stalt hem dit seizoen bij RCD Mallorca, waar hij voorlopig tot 3 doelpunten en 3 assists in 28 officiële wedstrijden kwam. Daarmee heeft de Japanse middenvelder zich in de kijker gespeeld en met name PSG zou uitermate gecharmeerd zijn. Technisch directeur Leonardo zou zich deze maand ‘gefocust’ hebben op het binnenhalen van Kubo, maar loopt volgens AS tegen ‘twee muren’ aan.

Niet alleen ziet Kubo niks in een contractaanbieding waarmee hij netto vier miljoen euro kan opstrijken in Parijs, maar ook Real Madrid heeft duidelijk gemaakt dat men geenszins van plan is om het toptalent van de hand te doen. Zijn tot 2024 lopende contract in de Spaanse hoofdstad bevat weliswaar een afkoopclausule, maar dan zal PSG op de proppen moeten komen met een bedrag van 250 miljoen euro. Er wordt gesteld dat PSG niet de enige gegadigde is voor Kubo, want er zouden nog 29 clubs belangstelling hebben.

AS noemt de namen van Ajax, Celtic, Lazio, AC Milan, Real Sociedad en Real Betis, terwijl er wordt benadrukt dat er nog acht andere Spaanse clubs interesse hebben. Vermoedelijk gaat het hier om clubs die de middenvelder willen huren en Real Madrid gaat op korte termijn kijken waar Kubo volgend seizoen gestald moet worden. Kubo, die in het verleden uitkwam voor Kawasaki Frontale, Barcelona, Yokohama F Marinos en Tokyo FC, zou zelf na de zomer hopen op een kans bij de hoofdmacht van Real Madrid.


Poll

Moet Ajax Takefusa Kubo huren?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Ik heb niet idee dat Ajax een 19 jaride middenvelder zou willen huren. Jonge talenten hebben ze zelf al en anders hebben geld genoeg om ergens een leuke speler te kopen. Ik zou me alleen kunnen voorstellen dat ze een meer ervaren speler huren om spelers uit de jeugd zoals Gravenberch en Taylor de tijd te geven om zich in het eerste te spelen.

24 juni 2020 om 15:36

Zag hem laatst tegen Barcelona. Erg lichte speler met veel potentie denk ik. Hij speelt vooral op rechtsbuiten. Zou prima zijn voor hem zelf en Ajax als hij basisplaats krijgt.

24 juni 2020 om 15:45

De selectie puilt aan alle kanten uit, maar als er nou een positie is waar ze zeker niemand nodig hebben dan is dat op rechtsbuiten, Daar heeft Ajax Neres en Antony al. Of evenueel Lang, Danilo, Hansen en ook Promes en Tadic kunnen daar spelen.

24 juni 2020 om 15:53

Als je Kubo binnenhaalt haal je ook gewoon een marketingbom binnen. In Japan had Mallorca-Villarreal meer toeschouwers dan de Clasico, kreeg Real Madrid enorm veel volgers bij in Japan en kreeg Mallorca enorm veel meer views op hun Youtube kanaal evenals extra financiële deals van Konami mbt Kubo. Dat verklaart ongetwijfeld ook de interesse van PSG die meer aanzien willen vergaren in Azië.

24 juni 2020 om 16:41

Maar dan moet hij wel spelen, Ajax gaat niet een speler huren en dan Neres en Antony op de bank zetten die voor Ajax een enorm kapitaal vertegenwoordigen om in Japan een tijdelijk marketing succes te behalen.

Ik ken de speler niet. Maar zou het niet handig zijn voor Europese clubs om wat vaker in het verre oosten te scouten? Als ik Japan op het WK zie, zie ik toch vaak een leuk spelende ploeg met technisch vaardige spelers.

24 juni 2020 om 15:26

Er wordt ook wel gescout. Usami is een tijd geleden ook met veel verwachtingen naar Bayern gehaald, dat was het grootste Aziatische talent uit zijn lichting en heeft het uiteindelijk niet waargemaakt. Ook PSV en Ajax zaten destijds achter hem aan. Een Ryo Miyaichi heeft het uiteindelijk ook niet helemaal waargemaakt. Als dat soort jongens er in Japan in hun leeftijdscategorie bovenuit steken en het in Europa lastig hebben, zijn Europese clubs logischerwijs terughoudend om meer spelers uit die regio te halen. Kennelijk is het niveau dermate teleurstellend dat er niet echt goed gekeken wordt. Als Kubo een succes wordt en er binnenkort nog een nieuwe Japanner goed presteert zullen er meer Japanse spelers gehaald worden.

24 juni 2020 om 15:57

@misseva88: Het helpt ook niet dat spelers uit een niet-EU land pas na hun 18e verjaardag mogen worden vastgelegd. Vaak zitten die jongens dan al tegen het eerste elftal aan of spelen ze al in het eerste elftal in Japan, wat van invloed is op hun transfersom. Als clubs dat soort jongens net als EU spelers jonger (en dus goedkoper) zouden mogen vastleggen, zouden er veel meer Argentijnen, Japanners, Brazilianen en Afrikaanse spelers in de jeugdopleiding rondlopen.

24 juni 2020 om 16:56

Tegelijkertijd kan ik mij ook voorstellen dat die regel van 18 jaar voor non-EU spelers juist is ingevoerd om dat soort jongens te beschermen. Op je achttiende een stap naar het buitenland maken is sowieso vaak al geen kattenpis, laat staan als je naar het andere eind van de wereld gaat, en laat dan al helemaal staan als je dan ook nog eens jonger bent dan 18. Om nog maar te zwijgen van de mogelijkheid tot uitbuiting van jongens uit de kansarmere streken van de wereld...

24 juni 2020 om 15:27

Dat gebeurd ook steeds meer. Er spelen een aantal Japanners in de Bundesliga, en afgelopen seizoen speelden er met Doan, Nakamura, Sugawara en Nakamaya ook een aantal jonge Japanners in de Eredivisie.

24 juni 2020 om 15:28

Dit is echt een gigantisch talent. Speelde vroeger in de jeugd van Barca tot zijn 12e of 13e maar door de reglementen moest bij terug naar Japan. Real heeft hem nu opgepikt maar er zit wel degelijk veel talent in Azië. Door hun discipline kunnen ze het ver schoppen

24 juni 2020 om 16:51

Wordt ook relatief veel gedaan hoor. Vergeleken met 10 jaar geleden spelen er nu echt onwijs veel Japanners in Europa en sommige in de topcompetities. Als iemand die het Japanse voetbal op de voet volgt maakt mij dit erg gelukkig.

Gewoon lekker stallen in la liga volgend seizoen bij een middenmotor als Celta of Betis. Kubo heeft veel potentie en ik hoop dat hij dat waarmaakt.

24 juni 2020 om 18:48

Ik zie hem ook wel bij sociedad mocht oyarzabal vertrekken is er ruimte in de aanval ook voor hem.

Geloof er weinig van. Speelt veelal op rechtsbuiten waar Neres en nieuwe aankoop Antony veel zullen spelen en samen al zo'n 30 miljoen hebben gekost, kan zelfs 40 worden. Terwijl je probeert Hansen aan je te binden die gouden schoen op WK u17 won en in team van het toernooi was opgenomen op het Ek.en pas net 18 is. Dan ga je niet 15+ miljoen neerleggen voor nóg een jonge buitenspeler. Als 10 zie ik hem ook niet als optie, zou bij Ajax echt als buitenspeler spelen. Maar zelfs als 10 is op dit moment geen hoge nood, enkel als Vd Beek verkocht is zou ik een nieuwe middenvelder halen maar ook dan lijkt Kubo me niet meest logische keuze. Beetje zelfde probleem als met David van Gent, het zijn 2 klasse spelers maar ze zijn vreselijk duur voor posities die momenteel al goed bezet zijn met jong talent erachter. Als je echt 15+ wilt gaan betalen kan dat beter naar een goede nummer 6 gaan die voldoende atletisch vermogen heeft en in opbouw van waarde kan zijn.

24 juni 2020 om 15:59

Hansen staat op 3 goals en 3 assists in de kkd, een bijzonder zwakke competitie. Speelt tevens bij een van de beste en meest scorende teams in die divisie. Kubo doet hetzelfde maar bij een van de zwakste teams in een van de 3 sterkste competities ter wereld. Kubo is dan wel bijna een jaar ouder maar toch vind ik ze niet te vergelijken. Ik snap wel volkomen dat je liever een mindere maar nog steeds veelbelovende speler uit de eigen jeugd wil doorschuiven dan een zeer dure buitenlandse speler. Lijkt mij ook het verstandigste voor Ajax. Hoewel, als je mijn reactie hieronder leest zie je wel in hoeveel geld en brand exposure Kubo je op termijn kan opleveren. Als Ajax Kubo binnenhaalt zijn ze op slag de meest populaire club in Japan, een land met 10x zoveel inwoners als Nederland. Doe een trainingskamp in Japan met die jongen als boegbeeld en je verkoopt letterlijk miljoenen shirtjes en kaartjes in Japan. Om nog maar te zwijgen van het tv geld dat je kan binnenrijven. Ajax-PSV had onlangs 700.000 kijkers op foxsports. Bayern-Ajax in de cl 2 jaar geleden trok 2 miljoen kijkers. Mallorca heeft dit seizoen al geregeld wedstrijden gehad waar ze enkel uit Japan meer dan 1,5 miljoen kijkers hadden in La Liga. Als die jongen het dan nog eens goed doet in de Asian cup breidt die invloed uit buiten Japan over het hele continent

24 juni 2020 om 16:10

Oneerlijke vergelijking natuurlijk, Hansen heeft maar 10 wedstrijden gespeeld en scoorde daar 3 keer en gaf 3 assists... Daarnaast heeft hij van die wedstrijden verre weg niet alles gespeeld. Kubo heeft daarentegen bijna 3 keer zo veel wedstrijden gespeeld en 3 keer zo veel minuten ook, nee, dat valt inderdaad niet te vergelijken. Ik vind Kubo overigens ook een heel groot talent, maar dat vind ik ook van Hansen. Jouw vergelijking wordt dan nog oneerlijker wanneer je bedenkt dat er een jaar verschil tussen beiden zit. Traore heeft grotendeels van het jaar nog voor Hansen gelopen in jong, wat ik ook een zeer goed talent vind, evenals Brobbey die daar ook nog bij loopt.

24 juni 2020 om 16:38

Daar heb je gelijk. Hanssen heeft een boel minder minuten gemaakt. Hier zijn wat cijfers om de vergelijking eerlijker te maken: hansen is elke 84 minuten bij een doelpunt betrokken. Dat is veel beter dan Kubo die elke 270 minuten bij een doelpunt is betrokken. Wel belangrijk om erbij te vermelden is dat Mallorca als team maar eens elke 109 minuten een doelpunt scoort terwijl Jong Ajax dat elke 32 minuten doet.

24 juni 2020 om 16:47

Hansen heeft dan ook tot dusverre slecht 504' voor Jong Ajax gespeeld dit seizoen, mede door het WK in Brazilië waardoor hij ongeveer maand niet hier was (half oktober tot half november ongever) en paar wedstrijden blessureleed. In die context is 3g3 assist gewoon heel netjes, dat is betrokken bij een doelpunt elke 84' als 17-jarige, dat haalde Kubo in Japan bij nummer 2 FC Tokyo ook niet. Verder snap ik waar je op doelt qua commerciële waarde maar de Japanse markt is niet de meest interessante, dan kunnen ze beter doorzetten met Tristan Alif Naufal (indonesië) proberen te halen wat qua afzetmarkt nog groter is, daarnaast is de samenwerking met Guangzhou er een die zicht richt op Chinese jeugd, als daar het eerste toptalent komt gaat qua exposure eenzelfde iets gebeuren als nu met Kubo in Japan is. Terwijl in Japan een samenwerking met Sagan Tosu om Japanse markt in kaart te brengen, ze zijn bezig met die Aziatische markt wat ook zichtbaar is in de extreme groei die Ajax door aan het maken is in Azië. Laatste jaren paar samenwerkingen aangegaan in Azië (3 meen ik, 1 in midden oosten met Sharjah, 1 in China met eerder genoemd Guangzhou en 1 in Japan met Sagan Tosu), recent nog bekend gemaakt dat Acronis op shirt van jeugd komt te staan (hoofdkantoor in Singapore, werken ook samen met oa Arsenal, City, Liverpool, Atletico, de Boston Red Sox en Williams in de F1) terwijl er zelfs op Chinese TV betrokkenheid bij Football Dream (met oa Everton) waarin op Chinese TV een zoektocht was naar het talent van China die dan stageplekken konden winnen dat vrij goed ontvangen is terwijl er echt een groei plaats aan het vinden is. 300 miljoen (!) Chinezen kijken wekelijks voetbal, 250 (!) miljoen noemen voetbal hun favoriete sport (volgens Ispo) terwijl Ajax op Sina Weibo ook groeit (chinees medium met half miljard actieve gebruikers) en inmiddels al stuk over de miljoen is daar met rondom deze tijd daar ook première van Ajax in China (over samenwerking met Guangzhou). Wat dat betreft is Ajax echt serieus bezig met de Aziatische markt en zou een speler als Kubo echt kunnen helpen het naar volgende fase te brengen maar daar gaat een huurperiode niet bij helpen en zal je dus moeten kopen, iets dat ze nooit gaan doen kijkende naar de waarde die Kubo heeft en kapitaal dat rondloopt op zijn posities bij de club.

24 juni 2020 om 17:04

als daar het eerste toptalent komt gaat qua exposure eenzelfde iets gebeuren als nu met Kubo in Japan is. Dat is een heel grote als natuurlijk. Madrid heeft ook jaren een samenwerking gehad met Guangzhou en daar meerdere trainingskampen gehad in de jaren 2000. Beckham was destijds de meest populaire voetballer in Azie. Dat heeft ze als club veel opgeleverd maar Kubo lijkt in potentie toch nog een stuk meer te gaan brengen. Natuurlijk moeilijk te vergelijken wegens inflatie maar alsnog. De cijfers die je hier herhaalt wat betreft Chinese voetbalkijkers heb ik ook eens gelezen maar zijn ondertussen al weer gedateerd denk ik (al gok ik dat ze sindsdien alleen maar zijn toegenomen dus je punt staat) echter zijn die kijkers zo verspreid. Met 127 miljoen fans is Madrid de populairste Europese club (deels door Beckham en de galacticos destijds zoals ik al zei), United, Inter, Bayern en AC Milan volgen op gepaste afstand. Ajax gaat er een zware kluif aan hebben willen ze daar een deel van de taart inpikken. Zelfs ls het lukt hebben we het over een project van jaren voor ze zover zijn. Dit terwijl Kubo meteen resultaten oplevert, kijk naar wat het nu met Mallorca doet. Ajax krijgt dit jaar net iets meer dan 10 miljoen aan tv-geld. Met Kubo en vervolgens een tv contract in Japan gok ik dat ze die omzet op slag met 30 tot 40 procent kunnen verhogen, minstens. Zoals ik zei, Mallorca heeft geregeld meer kijkers uit Japan alleen dan Ajax in zijn totaal, en dat is Mallorca. Beeld je in wat een prachtige club als Ajax, die tevens in de cl uitkomt en daar hoge ogen gooit, kan losmaken.

24 juni 2020 om 18:57

Het gaat logischerwijs een traject worden dat jaren gaat duren en een Aziatische topper die doorheen de jaren (want laten we eerlijk zijn, Kubo is extreem bekend geworden door jeugd bij Barcelona, het terug moeten naar Japan door uitspraak CAS etc en dan tekenen bij Real Madrid) genoeg hype kan genereren is enorm interessant daarbij. Daarom noemde ik Tristan Alif Naufal die met 7 jaar al naar Europa kwam en neefje van Giovanni van Bronckhorst is Enkele honderdduizenden views, beelden met Guardiola, trainen met Liverpool, Ajax, Feyenoord, in Spanje meetrainen, eigen voetbalweek in Indonesië etc. Zou in deze periode ook weer naar Nederland komen om met Ajax te trainen maar dat kon door Corona geen doorgang vinden. Ook is het TV contract niet interessant, dat ligt namelijk vast momenteel en je gaat niet genoeg vaste inkomsten genereren met een passant (want laten we eerlijk zijn, Kubo zou als hij slaagt maximaal jaar hier spelen) om dat soort keuzes te rechtvaardigen. Want hem halen is kapitaal dat je hebt vernietigen.

24 juni 2020 om 21:12

Ik weet het niet. Mallorca heeft door Kubo zijn aantrek in Japan wel een sponsorcontract van meer dan 400.000 euro binnengesleept. Lijkt niet zo'n big deal maar Mallorca heeft een omzet van 3,4 miljoen euro. Die jongen heeft dus wel duidelijk een directe impact

Als ze de kans hebben om Kubo te huren, doen! Ken echt lekker balle die pik. Goede vervanger voor Ziyech en wellicht Donny!

Mensen denken hier veel te klein en kijken enkel naar zijn kwaliteiten. Zijn kwaliteiten zijn uitstekend. Dat toont hij ook, zelfs bij een zeer zwak Mallorca slaagt hij er in uit te blinken. Offensief imo nu al de sterkste speler bij Mallorca. Heel indrukwekkend vind ik daarnaast zijn defensieve input. 1,8 tackles en intercepties. Dat is meer dan De Jong op het middenveld van Barca en dat voor een aanvaller. Wat ik het meeste bewonder is echter zijn mentaliteit. Hij heeft die ijzeren Japanse discipline en leeft echt voor de sport. Die volwassen mentaliteit is iets wat Madrid heel goed uitzoekt de laatste jaren. Talenten als Vini, Kubo, Rodrygo en Valverde zijn er zat, talenten met een mentaliteit en focus als de hunne, die zijn zeer zeldzaam. Dat zijn de talenten die ook wat van hun talent maken en het halen. Waar ik eigenlijk op doelde wanneer ik zei dat mensen te klein denken is zijn marketingwaarde. Die knul is net 19 en nu al de grootste ster in Japan. Van de 10 meest bekeken wedstrijden in Japan afgelopen jaar waren er 8 van Mallorca. Niet de premier league, niet de cl, niet City, United, Barca, Bayern, Juve... Mallorca. Enkel en alleen vanwege dit jochie. Dat heeft Mallorca ook meteen een nieuw sponsorcontract van een half miljoen per jaar opgeleverd met Japans bedrijf Konami. Beeldt je even in wat een volwassen, ontwikkelde Kubo bij een gigant als Madrid kan betekenen als hij nu al zulke belangstelling en sponsorcontracten binnenbrengt bij degradatiekandidaat Mallorca. Azie is voetbalgek maar voorlopig halen de Westerse clubs daar nog veel te weinig geld uit. Deze jongen kan Madrid een monopolie geven op de Aziatische markt.

24 juni 2020 om 16:14

Ik ben zeer jaloers op dit toch wel nieuwere beleid van Real Madrid als Barcelona fan, waar het bestuur van Barca de club zo ongeveer kapot probeert te maken lijkt het wel. Ik snap alleen niet waarom Odegaard nog een jaar verhuurd wordt, wat een klasse zeg. En betreffende Kubo, volledig met je eens, wat een talent en werklust. Wel moet ik zeggen dat die vergelijking met De Jong wel wat makkelijk is, Barca is ook een stuk meer aan de bal dan Mallorca, waardoor je logischerwijs ook minder bezig bent met verdedigen.

24 juni 2020 om 16:30

Nou dat denken mensen vaak maar is niet perse waar. Barca heeft niet meer balbezit dan pakweg Mallorca omdat ze de bal veel minder verliezen. Dat hebben ze omdat ze met hoge druk de bal veel sneller heroveren. Mallorca heeft 25 tackles en intercepties per 90 en Barca 23,5. Dat verschil is veel kleiner dan je dacht neem ik aan? De Jong doet het op dat vlak wel minder dan hij bij Ajax deed hoor, dat heeft echter meer met zijn positie te maken denk ik. Wat betreft Odegaard, zijn huurcontract was 2 jaar om te beginnen, dat is niet nu pas beslist maar afgelopen zomer reeds. Ik denk dat hij beter presteert dan verwacht, heeft zich echt enorm snel aangepast aan La Liga. Ik acht het echter niet onmogelijk dat Madrid alsnog met Sociedad om de tafel gaat en hem vroeger wil terughalen. Veel zal ook afhangen van Modric en of hij nog een jaar blijft.

24 juni 2020 om 18:31

Oké, duidelijk verhaal zo inderdaad. Ja, de cijfers verschillen minder dan ik had verwacht inderdaad, moet ik je daar helemaal gelijk in geven. Betreft Odegaard, ik weet dat de huurperiode aanvankelijk 2 jaar was, maar ik meende dat ik laatst een bericht las dat Real Madrid hem gewoon nog bij Real Sociedad laat. Dus dat was waar ik op doelde, maar het zou best kunnen dat dit niet klopt hoor, op een of andere manier zat dit in mijn hoofd.

24 juni 2020 om 20:20

Dat is inderdaad waar Real Madrid naartoe moet gaan. Alleen voor nu en volgend jaar zal hij te vaak op de bank te vinden zijn. Denk dat als eenmaal Isco, James en Modric vertrekken dat er plek voor hem zal zijn.dan heb je voor de '10' positie(s) namelijk Kubo, Odegaard en Reinier. En andere alternatieven die normaal op de vleugels spelen. Dit zal dus na het EK zijn. Madrid heeft dan keuze over op de vleugels want je hebt met Rodrygo, Asensio, Vinicius en mogelijk Mbappé. Vleugelaanvallers voor de komende 10 jaar. Hazard red dat maar 6 jaar max.

Overigens gaan ze hem absoluut niet aan Ajax verhuren. Sportief een goede optie echter moet hij nog 1 jaar in Spanje wonen en werken om in aanmerking te komen voor een Spaans paspoort. Belangrijk aangezien Spaanse clubs slecht 3 non-eu spelers mogen inschrijven.

Ah ja, talentvolle speler nummer zoveel die voor een verhuur aan Ajax gelinkt worden. Ik snap dat Ajax met hun speelwijze en recentelijke Europese successen een geweldige opstap voor jong talent van Ajax kan zijn, maar wanneer beseffen die kranten nou eens dat Ajax daar zelf helemaal niet op zit te wachten? Ajax is geen opleidingsclub voor de internationale top, althans niet op die manier. Ajax heeft enerzijds een geweldige jeugdopleiding met genoeg talenten wiens ontwikkeling geblokkeerd wordt met een Kubo, Puig of ander talent van een topclub, en anderzijds heeft Ajax een financiële positie waarin men ook gewoon kan kopen (en later weer met winst kan doorverkopen) als men een nieuwe speler zoekt.

Vinden ze het bij Ajax nog gek dat die jeugd niet wil tekenen? Je hebt top jeugd en gaat alleen maar kopen

24 juni 2020 om 16:29

Even afwachten of er daadwerkelijk gekocht gaat worden, dan geef ik je gelijk. Maar als elk talent gekocht wordt dat aan Ajax wordt gelinkt kan Ajax straks zijn eigen competitie beginnen met 18 teams, dus ik neem het voorlopig nog even met een flinke korrel zout.

24 juni 2020 om 17:44

Net wat je zegt Ewoud. Als ze allemaal kopen die worden gelinkt met Ajax, hebben we straks 3 Jong Ajax elftallen en 2 Ajax 1 elftallen. Zolang er maar even informatie over een speler word gewonnen, is het gelijk een eventuele aankoop.

24 juni 2020 om 17:12

Kijk anders even het interview met overmars op het Ajax kanaal voordat je oordeelt.

Ik geloof er niks van. Ajax heeft genoeg talenten om in het veld te gooien. Tenzij het een super super talent is. Maar dat betwijfel ik. En huren lijkt me al helemaal geen optie.

Ik zie Kubo niet naar Ajax gaan. Deze jongen heeft veel talent en is rijp voor een club als Sevilla, Athletic o.i.d.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4259 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona6543
4.Sevilla6120
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AsensioAanvaller274
Vinícius JúniorAanvaller273
K. BenzemaAanvaller2619
RodrygoAanvaller150
T. CourtoisKeeper300
M. DíazAanvaller121
E. HazardAanvaller92
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

0 fans
Aanvaller, 19 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 14 april
Lisandro Martínez is op de radar verschenen bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren