Barcelona herovert koppositie dankzij moeizame overwinning

Dinsdag, 23 juni 2020 om 23:54Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 02:39

Barcelona heeft dinsdagavond op moeizame wijze drie punten in LaLiga gepakt, vier dagen na de doelpuntloze remise bij Sevilla. Het team van trainer Quique Setién, die niet over de geblesseerde Frenkie de Jong kon beschikken, zegevierde in eigen huis met minimaal verschil over Athletic Club: 1-0. De doorslaggevende treffer kwam twintig minuten voor tijd op naam van Iván Rakitic. Door de overwinning heeft Barcelona voorlopig drie punten meer dan aartsrivaal Real Madrid, dat woensdagavond een thuiswedstrijd tegen Real Mallorca afwerkt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie wordt kampioen van Spanje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

100 reacties (laatste reactie door bvbxsch)

Gouden wissels van setien. 1 naam en dat is Puig!

24 juni 2020 om 00:03

Verademing om naar te kijken die Puig. Wilt hoog tempo spelen en is zo goed als altijd zichtbaar. Ik pleit voor Puig, de Jong en Arthur op het middenveld. Ansu, Griezmann en Messi in de aanval. Mocht je iets defensiever moeten spelen, kan je bijvoorbeeld Arthur wisselen voor Vidal. Denk dat Barca dan aanzienlijk beter zal voetballen.

24 juni 2020 om 00:05

Ben het niet mbt Griezmann in de spits. Suarez vervult die rol beter, Griezmann lijkt niet voor dit systeem te zijn gemaakt.

24 juni 2020 om 00:10

Griez speelt nu voornamelijk linksbuiten. Zijn vertrouwen neemt af. Hij moet gewoon als spits of 10 spelen, want dit gaat nergens over. Misbruik van zo een topper.

24 juni 2020 om 00:31

Griezmann loopt er voor lul bij. Bijna pijnlijk om naar te kijken. Ik vind het zielig voor hem hoe hij met veel commotie binnen is gehaald, en nu in dit team terecht komt waar hij op de foute positie staat en de anderen hem volledig overslaan

24 juni 2020 om 01:05

Ik zou gaan voor een 4231 systeem met griezman op 10, zoals hij gewend is bij frankrijk, en suarez op 9 met de jong en busquets/arthur/puig als blok. Messi en fati op de flanken. Messi, griezman en suarez kunnen dan ook rouleren van positie waardoor de tegenstander moet overnemen en blijft gokken + je hebt altijd iemand in je as die iemand weg kan steken (griezman of messi)

24 juni 2020 om 01:33

@bruh Als je bij Barca ooit zo'n systeem zal zien (denk het niet), dan zet je Messi op 10 en niet Griezmann. Griezmann zet je dan juist naast een Suarez zoals hij dat bij Atletico gewend was.

24 juni 2020 om 08:37

Hoe kan je Griezmann nou naast Suarez zetten in een 4231 systeem (met slechts 1 spits dus)?

24 juni 2020 om 09:51

@anibankai, snap dat je dat wilt vanuit de gedachte dat messi de meest creatieve is, maar messi wilt zelf vanaf rechts spelen en is lui. Griezman is ook creatief en werkt hard wat je nodig hebt aangezien anders je defensieve blok weggespeeld wordt als messi niet meeverdedigt. Daarnaast gaf ik aan dat ze van positie kunnen rouleren dus messi zal genoeg in de as van het veld komen op de momenten waarop dat kan.

24 juni 2020 om 00:06

Puig krijgt alle complimenten . Terecht ook. Deze man speelt met zijn hoofd naar boven. Hij probeert zoveel mogelijk ballen naar voren te spelen, brengt strijd en loopacties op het middenveld. Het allerbelangrijkste is dat hij het inzicht heeft om cruciale passen te geven. Binnenkort zal Monchu waarschijnlijk ook kansen krijgen. Zo heeft Barca genoeg talenten voor het middenveld.

24 juni 2020 om 01:24

Ik moet zeggen dat ik het niet helemaal wist met Puig tot nu toe. Zeker, ik zag talent en een speler die kansen moest krijgen om te zien hoe hij zich ontpopt. Vanavond heeft hij me echt heel positief verrast. Wat een druk naar voren, voetballend vermogen en drang om aan te vallen. Een van de beste invalbeurten die ik bij Barca heb gezien. Dit smaakt naar meer.

Ansu Fati en Riqui Puig hebben me super dolgelukkig gemaakt. Er zit nog toekomst en muziek in dit Barca ondanks deze sombere tijden. Zodra ze verlost zullen zijn van het dictatuur van Bartomeu en co, zal de hemel in Catalonië hopelijk ophelderen. Met Trincao die onderweg is, Abel Ruiz die weldra zal terugkeren, Alena die terugkomt, kan de club zich hopelijk weer identificeren met de slogan Mes Que Un Club en is La Masia uit de dood gegraven. Visca el Barca!

24 juni 2020 om 00:02

Middenveld met Frenkie Arthur en Puig is toch gewoon droom middenveld? Fati vanaf links en ik zie ons echt wel weer swingen. Er mag alleen wel echt een spits bij Suarez wordt alleen minder en Griezman past gewoon niet in het team

24 juni 2020 om 00:08

Trincao of Abel Ruiz wil ik graag bij Barca in de spits zien. Al is Trincao van nature een flankspeler, maar met zijn 1m83 en fijne techniek zie ik hem in de toekomst wel als spits fungeren.

24 juni 2020 om 00:04

Jij trekt wel heel snel conclusies.. Alena zal niet slagen bij barca. Abel Ruiz gun ik zeker een kans, hopelijk krijgt en grijpt hij die. Van trincao moet ik nog het een en ander zien. Puig moet uiteraard vaker spelen en wie weet is heeft de transfer wandelgangen ( Arthur ) een motivatie geweest om nu te shinen!

24 juni 2020 om 00:05

Beginnen met zeggen dat iemand snel conclusies trekt om vervolgens te concurreren dat Alena niet gaat slagen. Heb geen idee of die wel of niet gaat slagen maar die jongen heeft nooit eerlijke kans gehad

24 juni 2020 om 00:09

Alena is een hele goede middenvelder, maar heeft van Valverde nooit het vertrouwen genoten. Hij heeft een puntgave techniek en is alround een goede middenvelder die past binnen de filosofie van Barca. Trincao is echt heel erg goed, natuurtalent en een echte rasvoetballer. Ruiz heeft het bij de jeugd van Spanje en jeugd van Barca altijd getoond. Hij is niet enkel een goalgetter, maar kan ook perfect meevoetballen en zelf een actie maken.

24 juni 2020 om 00:05

pas maar op. Voor je het weet verkopen ze die lui ook nog

24 juni 2020 om 00:07

Idd niet te blij over doen. Dat is denk ik wat Bartomeu triggert tot verkoop haha

24 juni 2020 om 00:13

Abel zal niet snel terugkeren denk ik. Barca heeft een terugkoopclausale van 40 (42?) miljoen. Jammer dat hij nooit een kans kreeg. Ik moet dan wel eerlijk zeggen dat ik nooit een topspits in hem heb gezien, maar bij spitsen is dat moeilijk in te schatten.

Enige wat die puig moet doen is een paar kilotjes aankomen. Maar zelfs tot die tijd hoort hij veel te spelen. Wat een heerlijke speler ik hoop dat setien het ook heeft gezien. Zoals iemand anders al zei: het is niet meer ballen maar gezond verstand om puig op te stellen. Hij klikt ook met iedereen op het veld behalve griezman maar daar klikt niemand mee

24 juni 2020 om 00:04

Het is toch apart dat zo'n jochie met veel durf en lef durft te spelen en dat wereldsterren als Couthino en Griezman verstopertje spelen?

24 juni 2020 om 00:06

Tcha als je eenmaal psychologish in verstoppertje land terecht komt dan kom je daar moeilijk uit of helemaal niet. Tenzij die van omgeving veranderd.

24 juni 2020 om 00:09

Het verschil is denk ik dat Puig Camp Nou als zijn thuis ziet en daarom minder druk voelt. Je moet niet alleen de capaciteiten, maar ook de ballen hebben om zo veel naar voren te voetballen als hij doet.

24 juni 2020 om 00:11

Het is gewoon een kwestie van ballen tonen op een groffe manier gezegd. Griezman speelt alsof die geen fouten wilt maken. Puig speelt alsof die wilt domineren en winnen, fouten horen bij het spel.

24 juni 2020 om 00:49

Precies @bf1994, en die wil van Puig ziet er ook niet geforceerd uit; hij voelt zich daar juist comfortabel bij. Hij kiest zijn momenten goed. Hij is na Messi toch wel de speler waar ik het meest naar uitkijk als die in balbezit komt.

Zoals we het van barca gewend zijn dit seizoen. Winsten zonder enige overtuigende scores. Niet dat winstpartijen van barca al een garantie zijn dit seizoen. Het lijkt nergens meer op. Op de plek van Setien had ik net zo goed kunnen staan. Nogsteeds geen attractief voetbal. Er is zoveel mis dat ik de oplossing nieteens weet. Misschien begint het met miskoop Antoine weg te doen voor wat ie ook maar oplevert.

24 juni 2020 om 00:03

Ik heb anders de 2e helft genoten. Heb de eerste niet gezien. Geen monster score maar in de 2e helft waren er wel kansen en goed spel

24 juni 2020 om 00:05

Zegt al genoeg dat je de 1e niet gezien heb. Er waren tijden dat ik zelfs de voorbereidingen ging kijken. Lekker voorbeschouwen met beelden van Xavi, iniesta, een Messi op 100% en eigenlijk het hele elftal. Nu is t Messi en 9 bovengemiddelde spelers, samen met een wereldkeeper.

24 juni 2020 om 00:07

Zet xavi iniesta messi periode uit je hoofd. Dat zijn hall of fame teams(legendarische teams). Komen een keer in de zoveel tijd voor. En barca gaat dat niveau binnenkort niet aantikken. Als er uberhaupt een team is die dat niveau aantikt, denk het niet

Als messi scherper was had ie wel zeker een goal gemaakt en jammer dat ansu fati de bal tegen de paal schoot maar dat is niet erg. Je ziet gewoon hoeveel dreiging die kids brengen en dat komt omdat ze durven. Puig doet je toch denken aan iniesta wat een geweldenaar is die jongen wauw.

24 juni 2020 om 00:20

Hij werd/wordt ook de nieuwe-Iniesta genoemd. Mensen met gezag en verstand die hebben gewerkt met zowel Puig als Iniesta, geven aan dat Puig beter was op zijn 16de, 18de dan Iniesta op dezelfde leeftijd. Een speciale speler, technisch verfijnd en met spelinzicht. Tijd zal leren hoever hij komt.

24 juni 2020 om 01:25

Heb jij bronnen van deze vergelijking en beweringen? Dit is de eerste keer dat ik hem vergeleken zie worden met Iniesta.

24 juni 2020 om 09:20

Hij wordt zowat altijd al vergeleken met Iniesta. Dat kan je overal vinden denk ik. Zoek “puig next Andres Iniesta”. Die beweringen kwamen na een reactie van Messi eind 2018 nadat Puig had meegetraind voor een wedstrijd in Copa. Toen was hij nog 18 en kwamen mensen uit La Masia met deze beweringen. Er was een iig een stukje in Marca waarin ze Barcelona in negatief daglicht zetten, omdat een ‘betere’ jeugdspeler (puig) geen kans kreeg. Er was ook een interview hierover op radio dat daarna in Mundio werd samengevat. Ik kan hier sws geen links sturen, maar hopelijk kan je het terugvinden.

Puig is heel goed ingevallen. Waarom speelt hij niet vaker? Arthur puig rakitic tegen vigo? Bilbao was dramatisch in de tweede helft heel jammer.

24 juni 2020 om 00:04

Ik verdenk dat zijn super lichte gewicht een rol heeft gespeeld in zn geringe tijd. Maar hij blijft positief opvallen ze kunnen hem niet meer negeren

24 juni 2020 om 00:06

Paar kilotjes spiermassa extra zou lekker zijn, zeker. Maar hij heeft vandaag (en in eerdere invalbuurten) toch wel laten zien dat zijn vedergewicht hem niet belemmert. Is zodra hij het veld op stapt de beste middenvelder aan de kant van Barca.

24 juni 2020 om 00:20

Ik denk niet dat gewicht zoveel moet
Uitmaken als hij zo goed speelt (elke invalbeurt merk je dat hij de meest creatieve is van allemaal en houdt zich ook vrij makkelijk staande).

24 juni 2020 om 00:28

Ik zeg ook niet dat het veel uit moet maken. Maar ik kan me voorstellen dat dat zijn speeltijd heeft belemmered

Puig > Arthur. Niets meer niets minder. Setien moet vanaf nu altijd beginnen met Puig en Ansu. Weg met flop Griezmann en wat Juventus in Arthur ziet met zijn breedte passen weet ik ook niet.

24 juni 2020 om 00:03

Twee verschillende type spelers toch. Kunnen makkelijk samenspelen. Eentje is controlerend, de andere is iets creatiever/directer.

24 juni 2020 om 00:05

En dat basseer je op een wedstrijd. Arthur was voor de corona-stop onze beste middenvelder die het meeste gevaar stichte. Op dit moment is hij niet in vorm, maar die geruchten over je Juve helpen ook niet. Hij hoort gewoon het vertrouwen te krijgen evenals Puig.

24 juni 2020 om 00:07

Arthur is goed maar word overschat door veel Barcelona fans. Ik heb hem echt tegen Leganes en vandaag beide wedstrijden gestart op niets spannends kunnen betrappen. Puig daarin tegen dat leek ergens op.

24 juni 2020 om 00:09

Als iedereen fit is zou ik nu toch voor Sergio - De Jong - Puig kiezen eerlijk gezegd (mede door de matige vorm van Arthur). Denk dat Puig echt kan excelleren met De Jong naast hem voor de balans; altijd aanspeelbaar en nooit de bal kwijtrakend. Puig is dan voor de creativiteit en de verbinding met de voorste linie.

24 juni 2020 om 00:15

Zoals gezegd is arthur op dit moment niet in vorm, maar met vertrouwen en geduld gaat hij zijn vorm weer herpakken. Rakitic krijgt al jarenlang steeds het vertrouwen terwijl hij vaak matig speelt. Dan verdient Arthur dat ook.

24 juni 2020 om 00:18

Lebuffon, hoe kom je erbij dat Arthur voor de Corona-stop de beste middenvelder van Barcelona was? Verre van zelf, hij heeft nooit constant gepresteerd. Moet toch echt ofwel Frenkie zijn ofwel Vidal, maar die laatste was aanvallend echt vaak belangrijk waardoor ik voor Vidal zou gaan. Het is makkelijk roepen dat hij geen Barcelona materiaal is, maar je moet de prestaties ook objectief beoordelen. Ook nu was het te weinig van Arthur gezien zijn kwaliteiten...

24 juni 2020 om 00:20

Valt wat van te zeggen, vind ook dat Arthur regelmatig moet spelen hoor, hij lijkt met Frenkie en Puig het toekomstige middenveld te moeten gaan vormen in Barcelona. Overigens moet ik toegeven dat Rakitic na de Corona-stop verbazingwekkend goed bezig is (in vergelijking met daarvoor althans).

24 juni 2020 om 00:41

Lamanita5, waarom was Frenkie dan de beste op middenvelder? Frenkie was bijna bij elke wedstrijd degelijk en niet veel meer. Arthur heeft meer creativiteit getoond en meer drang naar voren. Voor Vidal valt er wel wat te zeggen, die heeft enorm veel bijgedragen in de aanval.

24 juni 2020 om 10:59

Frenkie was voor de winterstop de belangrijkste speler na Mats en Messi, Arthur juist heel wisselvallig en lang geblesseerd. Vidal was vooral vanaf december erg belangrijk.

24 juni 2020 om 00:08

Hahaha bij Xavi zeiden ze in het begin ook dat hij alleen maar breed speelde.
Met De Jong, Puig, en Arthur heb je gewoon een top middenveld voor de komende 10jaar

24 juni 2020 om 16:00

Klopt wat je zegt over Xavi, maar zijn bal behandeling en passing was toen al van een veel hoger niveau dan dat van Arthur nu is. Ik heb nog niet echt kunnen zien waarom hij boven Aleña is verkozen.

Volgende week gewoon met puig en Fati beginnen joh. Elke keer dat aanmodderen met Vidal en Griezman kan echt niet. Hopen dat Barça echt in ziet dat het team ook veel te oud is. Lenglet speelt trouwens subliem na de stop mag ook gezegd worden

Als Setien de komende 5 wedstrijden Fati en Puig niet beloond met een basisplek, moet hij ook per direct ontslagen worden. Heerlijk invalbeurt van beiden, vooral van Puig. Voetballend enorm sterk. Betreft de wedstrijd, Bilbao was aanvallend gewoon niks. Konden Barcelona niet testen en pijn doen, 0 schoten op doel. Barca bij momenten vooral in begin heel goed, Messi zocht teveel naar zijn 700e.

24 juni 2020 om 00:08

Weet je wat het is met zulke spelers. Wanneer je ze een basisplek geeft dan spelen ze vaak een sombere wedstrijd. Je kan ze liever later in de wedstrijd brengen dan komen ze beter in het spel.

24 juni 2020 om 01:55

Messi zocht teveel naar Suarez*

24 juni 2020 om 01:55

Messi zocht teveel naar Suarez*

Moeizame pot weer van Barca.. Puig heeft laten zien dat hij vaker in de basis dient te starten en ook Fati viel goed in, 2 jonge jongens uit La Masia. Tegen Celta hopelijk met Rakitic op 6 en daarvoor Arthur/Vidal en Puig op het middenveld en Ansu Fati i.p.v. Griezmann linksbuiten. Jammer dat Messi z'n 700e niet binnenschoot overigens, toch een paar kansen voor gehad..

Moeizaam zoals vooraf al verwacht werd als je de opstelling zag. Positieve aan de wedstrijd was dat Puig en Fati enorm goed invielen. Dit Barcelona kan echt niet meer dan 30 minuten goed druk zetten. Ieder ander tegenstander had vandaag waarschijnlijk 1 punt gepakt tegen dit lakse Barca. Kansen die ze niet benutten of ballen die ze door het midden naar Messi proberen te passen lukken zelden. Alleen Puig had de overzicht om Messi correct aan te spelen op zijn Iniestas, maar de rest is echt te traag. Zelfs de goal was meer geluk dan mooi aanval. Op het laatst nog gouden kans voor de 2-0 om zeep geholpen vanaf 5 meter afstand jeez. Het is nu maar hopen dat Real blundert, maar zelfs dan vertrouw ik er nog niet helemaal op dat we het gaan redden. Celta next stop wordt ook geen eitje.

Saaie pot zeg. Mazzelgoal van Barca maar wel helemaal verdiend. Barca was niet goed maar Bilbao was dramatisch en Barca is nooit in de problemen gekomen. Had verwacht dat Bilbao de tweede helft even zou aanzetten aangezien ze tegen het Catalaanse pensioenfonds speelden en ik er van uit ging dat het zuur bij Barca in de benen zou gaan zitten na 60 minuten. Jammer genoeg bleek Bilbao gewoon echt een heel slechte pot te spelen. Puig overtuigt keer op keer. Waarom krijgt die knul niet gewoon het vertrouwen? Is je meest creatieve middenvelder (om niet te zeggen enige). Die pass in de aanloop naar het doelpunt was daar een goed voorbeeld. Heeft van alle middenvelders bij Barca het meeste progressive passes genoteerd en dat in slechts een half uur. Enige middenvelder die vooruit wil denken. Setien, wees niet zo'n ramenlikker en gooi dat mannetje erin, je gaat jezelf dankbaar zijn.

Wat kan ik genieten van Fati en Puig. Het spel is bij vlagen wel oké maar overtuigd niet. De schwung zit er niet in. Toch hoop ik dat Barcelona de titel pakt , niet dat ik Barca fan ben maar Real Madrid heb ik nog minder mee.

Zit echt met pijn in mijn ogen te kijken naar dit Barcelona... buiten die goal heeft Barca echt niets gecreëerd...

Het maakt me niet uit wat anderen vinden. Puig moet echt in de basis starten op de 8 positie. Maak het middenveld compleet met Frenkie op de 'DM' positie en Arthur op de andere CM. Meer wil je toch niet? Je wilt een jong, ontwikkeld middenveld en dat kan niet zonder ervaring.

24 juni 2020 om 00:06

Dat zou het indd moeten zijn, in zie in Arthur de nieuwe Xavi, en in Puig de nieuwe Iniesta.
Maar dit bestuur en Setien denken zo niet.
Die doen Arthur liever weg, ze spelen liever met Rakitic en Vidal, daar zit geen voetbal in

24 juni 2020 om 00:17

Ik vraag mij dus af in hoeverre het bestuur invloed heeft op de opstelling vanuit een commercieel perspectief.

24 juni 2020 om 11:01

Vond Arthur echt afschuwelijk, geen greintje agressie of verdedigende arbeid. Dan viel Rakitic me nog reuze mee, die vind ik sinds de corona stop eigenlijk prima spelen

Zwakke eerste helft van Barca, en een redelijk goede 2de helft.
Bilbao amper gevaarlijk geweest.
Puig heel sterk ingevallen, maar had graag puig samen met Arthur zien spelen.
Arthur in een Xavi rol, en Puig in de rol van Iniesta.
Vidal was de zwakste speler vandaag, heeft altijd teveel tijd nodig om de bal te kontroleren.
Messi had ook zeker 2 keer kunnen scoren.
Volgende wedstrijd tegen Celta, hoop ik op een middenveld met Rakitic, Arthur, en Puig.
Busquets is geschorst.

24 juni 2020 om 00:07

Zwakke eerste helft??? Je bedoelt zwakke laatste 10 min van de eerste helft oké. Maar ze waren goed bezig en sterk ook.

24 juni 2020 om 00:09

Ja heb het meer over wat kansen betreft, want indd Bilbao is amper gevaarlijk geweest

Wil Barcelona weer een voetballende ploeg worden zullen ze in rap tempo moeten verjongen en spelers als Busqets,Pique, Suárez, Vidal ,Racetic lozen en goede spelers van 23/ 24 jaar aantrekken. Doen ze dat niet zie ik de toekomst somber in.

Vind de kritiek op Arthur nu wel wat makkelijk. Was begin van het seizoen misschien wel een van de betere. Nu is hij minder in vorm, maar denk nog steeds dat het een hele belangrijke speler is. Tegen Celta uit MOET Puig in de basis staan, dat heeft hij gewoon puur verdiend. Middenveld zou ik complementeren met Arthur en Rakitic hoewel die kans klein is. Griezmann op links werkt niet en dat is echt het probleem van het bestuur, hoe kan je iemand halen waar je vooraf van weet dat er ‘geen plek’ voor is. Krijgt nu kritiek maar het is echt ongelooflijk om die jongen op linksbuiten te zetten.

24 juni 2020 om 00:09

Kortgeheugen verlies toch. Dat is voetbal, niemand ontsnapt eraan lol. Verder ben ik het met je eens. Ik zou ook kiezen voor dat middenveld. Maar ik denk niet dat Arthur of Puig samen zullen spelen. Setien durft het niet. Het lijkt alsof hij niet in die twee gelooft.

24 juni 2020 om 00:11

Ik vond Griezmann echt niet slecht spelen. Had een paar mooie bewegingen en liep goed de diepte in. Verder streed hij best goed en had zelfs enkele ballen veroverd. Ik heb hem liever in de punt dan Suarez om eerlijk te zijn

24 juni 2020 om 11:02

Waarom vindt iedereen dat terwijl Arthur het grootste deel van de eerste seizoenshelft sukkelde met blessures? Vind Arthur dit seizoen juist heel inconsistent. Frenkie was tot de winterstop de belangrijkste middenvelder en vanaf december was dat gek genoeg Vidal

Vz waarom Willen jullie onnodige discussies uitlokken. Boven een video van de overtreding van messi en met de titel hoe had Piqué gereageerd als het een madrid speler geweest was. Laat de Madrid fans en de Barcelona fans discussiëren over dingen die ze zelf willen. Dit is onnodig uitlokken en straks zegt iemand er wat over verwijderen jullie nog z’n reactie maar goed

Het leek weer even te worden wat het de afgelopen wedstrijden altijd was: nutteloos rondspelen en jezelf vastlopen in de muur van verdedigers. Geen diepgang, geen buitenspelers, geen risico. Totdat Fati en Puig erin kwamen. Beweging, creativiteit, dreiging en spelinzicht. Vooral van die laatste. Als Setien nog 1 keer met zo’n beton middenveld en Griezmann als mislukte linksbuiten aankomt, mag ie wat mij betreft Valverde joinen bij het UWV.

Toch voor de 4de keer op rij weer de 0 gehouden. De verdediging oogt solide, vooral Pique was echt sterk vanavond. Daarnaast Rakitic die zijn vorm terug vindt en gouden invalbeurten van Fati en vooral Puig. Die laatste doet de match echt kantelen. Hopelijk zien we hen beiden meer in actie (zonder ze op te blazen natuurlijk) in de komende wedstrijden want dat verdienen ze. Voor de rest een match om snel te vergeten tegen een erg stugge tegenstander. Griezmann en Suarez beiden niet in de wedstrijd en Messi wou het teveel forceren, maar stak zich wel absoluut niet weg. Ook Arthur was gewoon echt matig, verschil met de fris spelende Puig was te groot voor zijn kwaliteiten.

24 juni 2020 om 00:14

5e keer op rij!

24 juni 2020 om 02:08

Jap, doet me beetje denken aan Atletico wat dat betreft. Lelijk voetbal, maar verdedigend alert en prima over het algemeen. Ik denk echter dat dit deels te maken heeft met het feit dat we minder risico's nemen en hierdoor leuke combinatiespel inleveren tegenover betere achterhoede. We spelen meer achteruit sinds hervatting van wedstrijden.

Naast Fati en Puig wil ik een lans breken voor Braithwaite want Suarez lijkt nergens op. Braithwaite sleurt gaat links en rechts diep en brengt een aspect van het spel wat Barca normaal gesproken mist: diepte!

Suarez moet een week of 3 terug naar de sportschool want die lijkt mij conditioneel nog niet op orde, als hij dat nog komt vraag ik me af. Waarom hij pas laat gewisseld werd was me een raadsel.

24 juni 2020 om 00:37

We hebben wel een spits nodig. Een aanspeelpunt en dat vervult suarez beter dan braithwate

Wat stoor ik me aan Vidal, Suarez en Alba. Letterlijk elke bal die ze krijgen moet naar Messi. Messi zelf heeft dat met Suarez. Ik vond Griezmann beter spelen dan Suarez was lekker aan het zwerven maar als hij een loopactie maakt en gewoon vrij voor de keeper gezet kan worden kijken ze eerst toch maar even waar Messi staat. Vind dit echt een probleem. Verder was het een heerlijke invalbeurt van Puig en in mindere mate ook wel van Ansu.

Die overtreding van messi, is dat geen rood?ik vond dit er behoorlijk lomp uitzien en was veel te laat.

24 juni 2020 om 09:35

Inderdaad, menig spelers hebben voor zo'n actie een rode prent gekregen. Schandalige overtreding en toch ook apart dat er niet over geschreven wordt. Deze week nog een heel artikel gelezen over hoe Real wel niet geholpen wordt door scheids/ Var. Gelukkig bewijst deze actie dat dat allemaal wel wat mee valt. Messi komt hier goed weg.

24 juni 2020 om 09:37

VZ heeft vaker bewezen net als Ziggo Select dat zij allemaal pro Barca zijn en niet objectief kunnen zijn bij analyseren van wedstrijden.

Weer is het bewezen dat VZ een pro Barca en anti Real M. side is.
Namelijk er staat niets over Messi en donkerrood kaart die hij niet kreeg.
Was het Ramos of Casemiro dan hadden zij een artikel van gemaakt.
Wat schandalig voor objectiviteit en journalistiek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder342
M. DepayAanvaller2812
L. de JongAanvaller216
O. DembéléAanvaller211
Ferran TorresAanvaller184
M. ter StegenKeeper350
Jordi AlbaVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3795 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 26 6 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
Laatste voetbalnieuws

L'Équipe: Neymar grijpt de macht in Parijs vanwege contractuele optie

Nasser Al-Khelaïfi zet de deur op een kier voor een vertrek van Neymar, vermoeden Franse media. De voorzitter van Paris Saint-Germain deed recent voorzichtige uitspraken tegenover verschillende internationale titels over de...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 24 juni
Manchester United is in de markt voor Yannick Carrasco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren