‘Juventus en Barcelona bereiken akkoord voor tachtig miljoen euro’

Dinsdag, 23 juni 2020 om 17:20Robin Bruggeman • Laatste update: 17:43

Barcelona is bereid om Arthur naar Juventus te laten vertrekken. Sky Italia pakt dinsdagmiddag namelijk uit met het nieuws dat de twee clubs een akkoord hebben weten te bereiken ter waarde van tachtig miljoen euro. De enige kwestie die nu nog afgehandeld moet worden is groen licht van Arthur zelf en het is nog maar de vraag of dat er gaat komen.

De Braziliaan, die twee jaar geleden voor maximaal veertig miljoen werd losgeweekt bij Grêmio, heeft al meerdere malen aangegeven voor zijn kans te willen gaan in het Camp Nou. Volgens recente geruchten begint hij echter wel meer te voelen voor een verhuizing naar Turijn en Juventus biedt hem naar verluidt met een jaarsalaris van vijf miljoen een hogere gage dan hij momenteel in Spanje opstrijkt. Trainer Maurizio Sarri is volgens de berichtgeving zeer gecharmeerd van Arthur en wil zijn middenveld rondom de Braziliaan gaan bouwen, zoals hij eerder bij Napoli en Chelsea deed met Jorginho.

Barcelona en Juve werken aan ruildeal: ‘Beide spelers moeten overtuigd worden’

Fabio Paratici, de technisch directeur van Juventus, heeft maandagavond bevestigd dat de clubs met elkaar in gesprek zijnLees artikel

De eventuele overgang van Arthur kan ook nog altijd samenhangen met een transfer van Miralem Pjanic in de omgekeerde richting. Barcelona wil de Bosniër graag aan zijn selectie toevoegen en Pjanic zelf staat ook open voor een avontuur in LaLiga. Of het van een ruildeal gaat komen is echter afwachten: Juventus zou de waarde van de 30-jarige Pjanic op 70 miljoen schatten, waardoor het 10 miljoen bij zou moeten betalen voor de 23-jarige Arthur. Barcelona is het er echter niet mee eens dat Pjanic slechts tien miljoen minder waard is dan Arthur.

Het is Barcelona er echter wel veel aan gelegen om deze deal op korte termijn rond te krijgen. De Catalanen hebben volgens Marca nog tot eind deze maand om voor zeventig miljoen aan spelers te verkopen en zo de boekhouding rond te krijgen. Naast Arthur staan ook onder meer Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho, Ivan Rakitic, Samuel Umtiti en Nelson Semedo in de etalage.


Poll

Denk jij dat Arthur volgend seizoen voor Juventus speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

122 reacties (laatste reactie door marc juventus)

Mooie winst, maar als ik barca was zou ik arthur gewoon houden. Kan jarenlang een dragende speler worden. Het beleid van barca is sowieso heel vaag de laatste jaren, alsof er geen idee achter zit. Lijkt me toch pijnlijk als supporter.

23 juni 2020 om 17:56

Het is helaas geen mooie winst want Barca gaat 70m voor Pjanic betalen wat neerkomt op een winst van 10m. Dit is een schimmige deal van Barto om zijn eigen zakken te vullen. Zie mijn post hieronder.

23 juni 2020 om 18:29

Hoe kom je er bij dat Barto zo zijn eigen zakken zou vullen? Je post hieronder is ook niet geheel duidelijk, tenzij je doet op de post waar je schrijft dat barto 50m naar zichzelf overmaakt (net alsof de rest van het bestuur dat ooit zou goedkeuren)

23 juni 2020 om 18:03

Lijkt mij dat Juventus enkel 80 miljoen betaalt, als Barcelona ook ongeveer 70 miljoen voor Pjanic betaalt. Je had dus evengoed kunnen zeggen 40 miljoen voor Arthur en 30 voor Pjanic. Is er een boekhoudkundig trucje dat beide spelers veel te hoog zouden worden geschat? Edit: Lees net dat Juve en Barcelona akkoord zouden zijn voor 80 miljoen voor Arthur, en 70 miljoen voor Pjanic met 5 aan variabelen (waardoor het dus in feite een ruildeal bijna zou zijn). Juve zou nog aan het pushen zijn om Pjanic even hoog in te schatten als Arthur. Niet overdrijven Juve, gewoon doen. Als dit beklonken wordt kan ik dit werkelijk waar bijna niet geloven van Barcelona. Juve moet enkel nog Arthur overtuigen en probeert dat met een salaris van 5 miljoen (wat me eigenlijk nog niet zoveel lijkt gezien de andere middenvelders van Juve)

Waar is Barcelona mee bezig? Dit is zo korte termijn lijkt het, nog een middenvelder in z'n 30'en en Pjanic is allang niet de speler die hij ooit was. Geweldige aankoop voor Juventus. Lijkt me niet dat ze dit jaar nog Pogba kunnen betalen, alleen Real zou nog kunnen. Het beleid bij Barcelona is om van te huilen, ik denk dat Real flink afstand van ze gaat nemen de komende jaren. Lenglet, Ter Stegen zijn geweldige topaankopen gebleken, maar Pique, Bisquets, Messi, Alba, Suarez zullen langzaam minderen en het is nog kijken hoe goed het zal gaan met Dembele/coutinho/griezmann/umtiti/frenkie/fati/art... Dat waren toch wel de talenten van de volgende generatie.

23 juni 2020 om 18:00

Sterker nog, Pjanic heeft nooit zijn Roma niveau gehaald bij juve.

24 juni 2020 om 00:24

@maurootje dat klopt omdat ie bij juve gebruikt wordtbop 6 en niet als een valse 10 waar hij dus bij roma wel speelde. Heb je m na komst van ronaldo ooit een vrije trap zien nemen? Hij heeft een hogere vrijetrappen percentage dan ronaldo en messi...

23 juni 2020 om 18:47

Griezmann van 29 een talent van de volgende generatie en Pjanic van 30 voor de korte termijn?

23 juni 2020 om 19:34

Denk dat Griezmann behoorde tot de spelers die voor de komende jaren het elftal zal dragen, niemand ziet dat in Pjanic denk ik die nu al afbouwt.

Ik wou zeggen domme actie, maar 80 miljoen is wel veel geld voor een speler die volgens mij redelijk blessure gevoelig is. Daarnaast speelt hij vaak wel goed, maar kan hij niet voldoende zijn stempel drukken. Als je dan zo n kans krijgt snap ik dat je die pakt als Barca zijnde.

23 juni 2020 om 17:52

Was het maar 80m euro, alleen wordt 70m teruggegeven aan Juve via een schimmige deal zodat Bartomeu zijn eigen zakken kan vullen, zie mijn post hieronder.

23 juni 2020 om 21:02

Hahaha 50 miljoen in Bartomeu zijn eigen zakken? Deze man. Je gelooft ook nog in de Sint zeker? Alsjeblieft man, hou je wilde fantasieën voor jezelf of probeer ten minste met iets af te komen wat enigzins onderbouwd is.

Ik mag toch hopen dat deze tranfer niet door gaat. Arthur, begin 20, potentieel een van onze toekomstige middenvelders verkopen en daar hoogstwaarschijnlijk een Pjanic, al over de 30 en de bloei van zijn carrière, er voor terug.
Wat een bestuur zeg..

Voor 80 miljoen euro zou ik Arthur zeker verkopen ja, maar niet als we Pjanic ervoor terug krijgen. Maar Arthur heeft Juventus al drie keer afgewezen, waarvan een keer in het openbaar op instagram. Dus ik begrijp niet waar deze geruchten iedere keer vandaan komen.

23 juni 2020 om 17:53

Het is niet 80m euro maar 10m euro want als dit doorgaat gaat Barca 70m voor Pjanic betalen, dat staat al vast

23 juni 2020 om 17:56

Hoevaak moet Arthur nog aangeven dat hij niet weg wilt en zijn toekomst bij Barcelona ligt?

23 juni 2020 om 17:59

Barca gaat 80m ontvangen voor Arthur, maar 70m betalem voor Pjanic. Echter van die 70m gaat 50m naar de zakken van Bartomeu en 20m naar Barca. Zo heeft Bartomeu zijn zakken weer gevuld en heeft Juventus Arthur voor een spotprijsje binnen, want Pjanic is niet meer dan 10m euro waard.

23 juni 2020 om 18:05

Dat feestje gaat niet door voor Juventus als Arthur weigert Barcelona te verlaten voor Juventus. Hij heeft al meerdere keren geweigerd. Openbaar zelfs.

23 juni 2020 om 18:12

Misschien wordt hij daarom bewust weinig opgesteld? Als het waar is dat Sarri van hem zijn dirigent wilt maken op het middenveld en gezien zijn geringe speeltijd in Barcelona in combinatie met een mooi loonsopslag denk ik dat Arthur nog wel gaat plooien.

23 juni 2020 om 18:13

Heb je ook nog feiten of op zijn minst een onderbouwing? Komt op mij over alsof je dit ter plekke verzint.

23 juni 2020 om 18:21

Er staat helemaal niks vast. Dit is 1 grote onzin. Het kan waar zijn dat de clubs onderhandelen maar arthur gaat niet mee werken. Ik weet niet waar deze Fkng president mee bezig is Gatverdamme. Arthur even serieus als dit echt waar is dan snap ik de spelers van Barcelona ook niet. Die moeten toch ook inzien dat je een 23 jarige voor een 30 jarige niet kan ruilen. En pjanic 70 miljoen lijkt me super overdreven. Pjanic 30 jaar 70 miljoen pfff.

23 juni 2020 om 18:25

G0d3nz0n3n, een simpele google search en je zult het zien. Hij heeft vriendelijk bedankt voor Juventus al meerdere malen dat heeft o.a ook hier op voetbalzone gestaan. Dat ik dit hier ter plekke verzin, is onzin. Zelfs zijn moeder heeft al die Juventus geruchten meerdere malen ontkracht op social media.

23 juni 2020 om 18:34

Elgua heeft gelijk, hier op vz hebben meerdere berichten gestaan dat Dembele, Semedo en Arthur helemaal nergens heen willen gaan en niet als ruilmiddel behandeld willen worden. Weet je wat wel mogelijk is Elgua, dat de voorzitter hem de deur gaat wijzen, dat hij verkocht moet worden en hem dan een ongemakkelijk gevoel geven, nou dan ben je zo weg hoor. Van der Vaart kreeg bij Real Madrid ook te horen dat hij niet meer gewenst was en dat hij moest vertrekken om geld vrij te maken voor de aankoop van Di Maria.

23 juni 2020 om 18:38

Klopt helemaal wat je zegt, maar je weet nooit of hij nog steeds bij die mening blijft als hij niet in de basis speelt, zelfs niet als Frenkie geblesseerd is, of als hij bij Juve het dubbele kan verdienen dan hij op dit moment krijgt. Een Juventus dat blijft aanhouden en een Barca die hem steeds het gevoel geeft dat hij niet erg belangrijk is kan ook effect hebben op zijn keuze. Maar je hebt gelijk, Arthur wilde graag bij Barca blijven en daarom is het de vraag of de transfer doorgaat. Hij zelf is de beslissende factor.

23 juni 2020 om 18:41

El guaje ik reageerde niet op jou maar op t feit dat banuhalima met complottheorieën over de voorzitter van barca komt.

23 juni 2020 om 18:41

Banuhalima, En waar kan ik dit verifiëren want het is nogal een uitspraak die je hier doet

23 juni 2020 om 18:43

El guaje, je vergeet een belangrijk punt, sky sports vermeldt dit, en zij hebben bijna altijd gelijk! Dit is echt kut nieuws voor jullie. Voor Juventus is het een hele goeie deal.

23 juni 2020 om 18:59

blink182, in Catalonie ontkennen ze dat Barcelona een akkoord heeft met Juventus wat betreft Arthur. Ook wil hij nog altijd niet weg.

23 juni 2020 om 19:09

@El_Guaje7, je vergeet dat afgelopen weekend de Jong geblesseerd was en Arthur mag nog niet eens invallen. Wat voor toekomst heeft hij dan nog? Die hoort bij Sarri dingen over een basis plaats bij een top 4 club en een hoger salaris. Natuurlijk gaat die wel.

23 juni 2020 om 19:13

Elgua/ Ik heb zojuist nieuwe informatie gezien uit 2019 waarin arthur reageert op messi, laatstgenoemde had zich uitgesproken over de corruptie binnen Brazilie, en toen reageerde arthur met : de enige die zoveel van dat onderwerp houden zijn zij (de argentijnen). En tijdens een interland kregen ze het ook al aan de stok, ik ben echt benieuw hoe zich dit gaat unfolden, als arthur weg moet dan is dat zeker omdat een leidende speler binnen de club hem niet mag, want zijn talent is niet te ontkennen door niemand. Ik wil zeker niet te conspiratoral worden maar misschien heeft jullie voorzitter de taak gekregen van messi om arthur weg te doen? Ben echt benieuwd hoe dit afloopt

24 juni 2020 om 00:29

@BanuHalima pjanic niet meer dan 10 waard...ok...wat is tadic waard? Even kijken..pjanic al een aantal keer beste middenvelder van serie a geweets, al in elftal van campionsleague geweest..wordt pianist van juve genoemd...en tadic...wat heeft hij in engeland gepresteerd (bij een middenmoot...).

24 juni 2020 om 01:29

Volgens mij lees je het fout. Hij zegt dat bij 80M voor Arthur, Pjanic voor 70M naar Barca zal gaan. Die bedragen zijn nodig voor de boekhouding. In feite gaat het om een ruildeal van Pjanic+10m voor Arthur.

Nou vind ik Arthur niet zo speciaal, dus snap ik enigzins dat Barca lekkere winst op hem wil maken als ze een waardige opvolger hadden. Die hebben ze niet. Frenkie gaat de plek van Busquets innnemen, en hoe ziet de rest van het middenveld eruit? Pjanic gaat hooguit nog 2 seizoenen mee op topniveau, die presteert nu al minder dan bijv. een Modric.

23 juni 2020 om 18:07

Busquets gaat nog wel 2 seizoenen mee hoor vergis je daar niet in. De jong busquets pjanic is gewoon top.

23 juni 2020 om 18:51

Maar lost dat de problemen op die op dit moment op het middenveld van Barcelona spelen? Nog steeds geen diepgang, nog steeds te weinig creativiteit. Staan dan drie verdedigend ingestelde spelers op hetzelfde middenveld te voetballen. Op deze manier blijf je dit langzame stroperige voetbal houden, al zijn het natuurlijk 3 hele goeie voetballers.

23 juni 2020 om 23:37

Pjanic heeft juist die creativiteit en is van oorsprong een echte nummer 10

24 juni 2020 om 00:33

exact martijnovic...pjanic is van origine 10. Dat juve m op 6 zet is armoede. Pjanic blijft kroonprins van totti.

23 juni 2020 om 18:23

Wat voor winst dan? Als dit echt waar is zie ik die winst niet die jij wel ziet. Als hij nou verkocht zou worden voor dat bedrag zonder een ruil actie dan had ik het nog begrepen over die winst. Zelfs voor dat bedrag had ik Arthur.ook niet verkocht. Ik krijg steeds meer het gevoel dat die president en chaos wilt achterlaten.

23 juni 2020 om 20:11

Ga er maar van uit dat Pjanic binnen een week de andere richting bewandelt. Daarnaast is er een kleine mogelijkheid dat Setien een kans wil geven aan Coutinho, die in mijn ogen perfect op het middenveld kan spelen in een gelijkaardige rol als Iniesta (en persoonlijk hoop ik nog steeds dat hij kan salgen bij Barca). En dan heb je ook nog Puig die rustig gebracht kan worden, en wie weet binnen 2-3 jaar aanspraak kan maken op een vaste basisplek. Met Busquets, Frenkie, Vidal en/of Rakitic (die laatste twee valt nog te zien hoe lang ze blijven), en zelfs Sergi Roberto als back-up, is het middenveld op zich wel goed bezet. Arthur zal niet zo hard gemist worden, talent had hij zeker, maar helaas liet hij het fysiek vaak afweten en kon hij nauwelijks 90 minuten lang alles geven.

Als ze 80 miljoen vangen en Pjanic gewoon laten, dan snap ik enigszins dat ze Arthur wegdoen. Kunnen ze misschien weer eens wat jeugd door laten stromen en met het geld investeren in Neymar of Martinez. Maar als Pjanic alsnog komt, dan snap ik deze keuze weer niet.

23 juni 2020 om 18:25

De hele reden dat Juve 80 miljoen wil betalen is omdat Barcelona dat bedrag nodig heeft voor de boekhouding, net als vorig jaar bij Cillesen en Neto. De prijs van Pjanic zal hierdoor ook geflatteerd zijn. Het is gewoon een verkapte ruildeal voor de boekhouding.

23 juni 2020 om 18:39

Nico / Ik vind dat barcelona echt in een hele interessante positie zit en ik ben benieuwd wat er in de zomer allemaal gaat gebeuren daar. Kunnen ze nieuwe spelers binnen gaan halen straks, zoals een dure Neymar of Lautaro? En dat zouden ze dan ook nog eens moeten doen terwijl Florentino geen enkele aankoop wil doen deze zomer om een statement naar Spanje te maken, dat op zn gat ligt zonder toerisme (logisch). Een vriendin van mij met goede contacten in Argentinie zegt dat de deal Lautaro en barcelona al helemaal rond is en dat het wachten is op de aankondiging.

80 miljoen vind ik Arthur absoluut niet waard. Dat zou op zijn minst een overdreven prijs zijn die barca er aan over houdt. Als ze Pjanic nog aantrekken voor maar 10 of zelfs 20 miljoen minder echter dan kan dat meteen weer de prullenbak in

23 juni 2020 om 17:54

Als het niet Bartomeu was zou ik ook zeggen dit verhaal kan de prullenbak in, maar Bartomeu staat bekend om zijn schimmige deals om zijn eigen zakken te vullen. Dus ben bang dat dit verhaal klopt. Zie mijn post hierboven.

Zucht... Ik kan mijn onvrede over deze beslissing niet genoeg uiten. Arthur zie ik als een belangrijke spil voor de toekomst. Het enige wat het middenveld mist, is diepgang. Pjanic gaat daar evenmin voor zorgen en is dus een nutteloze aankoop. Lijkt ook nu al minder te worden en je hebt dus de komende jaren steeds minder aan hem. Net als Rakitic zal je hem daarna moeilijk de deur uitkrijgen omdat hij vast zal willen houden aan zijn dikke contract.

23 juni 2020 om 18:12

Diepgang en creativiteit

23 juni 2020 om 18:21

Creativiteit hebben ze maar het komt niet uit door de coach.

23 juni 2020 om 18:29

Qua creativiteit vind ik het nog wel meevallen eerlijk gezegd. Met een diepgaande middenvelder, krijgen Arthur/Frenkie (die over voldoende creativiteit beschikken in mijn ogen) nieuwe aanspeelmogelijkheden omdat er een diepgaande loper bijkomt. Bij Ajax zag je dat de interactie vd Beek-Frenkie ook voor creativiteit zorgde. Nu zeg ik niet dat ze hem moeten halen, absoluut niet, maar met te veel spelers die de bal in de voet willen hebben zoals Griezmann, Messi, Arthur en Frenkie, draai je creativiteit ook wel de nek om.

23 juni 2020 om 18:46

Dat bedoel ik. Creatieve spelers/middenvelders hebben ze wel. Alleen het komt er niet uit, want het spel is te statisch. Kan natuurlijk ook liggen aan wat je zegt: gebrek aan diepgaande middenvelder.

23 juni 2020 om 19:52

Nou heel creatief vind ik het toch niet hoor.heel het Barca middenveld samen heeft 12 assists. Dat is Rakitic, Busi, Fdj, Arthur en Vidal samen. Dat is 33 procent minder dan De Bruyne in zijn uppie. Kroos bestempel ik niet als een creatieve middenvelder, eerder een spelmaker. Zelfs hij zit al aan 5 assists. Valverde eveneens en hij is een pure box-to-box speler. Als ik denk aan creatieve middenvelders dan denk ik aan Kevin, Silva, Bruno F (doet het met 3 assists even goed als de beste bij Barca maar had er nauwelijks 6 wedstrijden voor nodig), Isco (in dramatische vorm), Coutinho (met 6 assists en 8 goals is zijn productie hoger dan 50 procent van het complete Barca-middenveld) Odegaard, Fekir etc etc. Nu dan hebben we het enkel over assists natuurlijk. Maar voor de rest is het ook gewoon heel slecht hoor. Percentage voorwaartse ballen is dramatisch laag, geen van die middenvelders zit op meer dan 1 keypasses per 90. Dit wil zeggen dat eender welke 3 heren je samen op het middenveld wil zetten, ze slechts 2 tot 3 passes gaan geven waar een schot uit voortkomt. Samen! Dit terwijl Barca gemiddeld 13x per wedstrijd schiet. Hoezo afhankelijk van Messi. Waar blinken deze middenvelders dan wel in uit? Met allemaal boven de 40 passes per 90 gemiddeld en minstens 85 procent passingsucces zijn dit allemaal pure balbezit middenvelders. Echt hele goede ook. Maar creatief, nee dat zijn ze niet. Dat mist echt in deze selectie hoor. Enige uitzondering is Vidal. Die noteert nog wat dribbels en legt meer risico in zijn passing. Maar is toch niet de verfijnde creatieveling die een Iniesta was. Pjanic zou eventueel de oplossing kunnen zijn. Mits hij hoger op het veld staat zoals hij bij Roma deed. bij Juve is hij tot spelmaker omgevormd maar hoger op het veld kan hij zo 5 tot 10 assists noteren per seizoen denk ik.

23 juni 2020 om 19:54

12 assists terwijl ze 69 goals hebben. Dan kan je dat middenveld heel moeilijk creatief noemen vind ik.

23 juni 2020 om 19:58

Ik snap wat je bedoelt maar Ik had het over een ander soort “creatief”. Jij bedoelt bijv Coutinho type spelers (denk ik), maar die passen “blijkbaar” niet in het systeem van dit Barca. Dan moeten we terug maar Rijkaard of Guardiola tijd. En dan is er wel ruimte voor Coutinho, Arthur etc. Xavi en Iniesta waren ook niet bepaald top assisters.

23 juni 2020 om 20:07

Creatief. Dat doelt toch op iets creeeren? assists geven, kansen creeeren, zowel voor jezelf als een ander, de bal voorwaarts spelen, eventueel met een dribbel ruimte creeeren. Allemaal dingen die deze spelers niet doen. Xavi en Iniesta hebben samen meer dan 400 assists op hun naam staan. Dit middenveld kan 15 jaar samen spelen en komt dan nog niet aan de helft.

23 juni 2020 om 20:27

De bal voorwaarts spelen doet Arthur wel, bij Brazilie bijv. Maar het ligt ook vaak aan de coach he. Als het spel te statisch is en iedereen de bal in de voeten wilt dan kunnen spelers als Arthur niet escaleren. Als je een speler als Neymar toevoegt dan zal zowel arthur als frenkie veel beter gaan spelen , en aanvallender. Al is Neymar alleen nit de oplossing. Ik volg Arthur al heel lang en dit is voor het eerst dat ik hem zo zie spelen (inspiratieloos). En nee Xavi was niet echt een de bruyne of david silva. Rond de 200 assist in 850 plus wedstrijden is redelijk normaal. Geen idee of Arthur ooit zulke cijfers kan neerleggen, wamt xavi is een van de beste van zn generatie, maar moge het duidelijk zijn dat Arthur onder een andere coach veel beter had kunnen spelen (in creatief opzicht).

23 juni 2020 om 20:46

Arthur heeft in zijn professionele carriere 120 wedstrijden gespeeld en daarin 9 assist gegeven... Doe mij dan maar 200 assist in 800 wedstrijden. 1 elke 4 wedstrijden vs nog niet eens 1 elke 13. Het klopt dat dit voor het eerst is dat je Arthur zo ziet spelen. Dit is namelijk zijn meest productieve seizoen ooit. Qua goals, assists, keypasses, alles eigenlijk. Kom me dan niet vertellen dat je beter van hem gewend bent

23 juni 2020 om 20:55

Ik ben sws beter gewend idd, dit seizoen heeft ie amper gespeeld dus niet heel raar dat zijn cijfers beter zijn (al ben ik het niet gaan opzoeken - of het klopt of niet, mar ik neem het van je aan).Maar jij bepaald je mening aan de hand van cijfers alleen merk ik. Ik zou zeggen: doe je best om wat vaker naar een wedstrijd te kijken. Het kan je een heel ander beeld geven. Zijn beste wedstrijd was die tegen Dortmund en de wedstrijdeindigde in 0-0. Nogmaals, doe je best om wat vaker een wedstrijd te pakken

23 juni 2020 om 21:05

Nee, ik vorm een mening obv wat ik zie. Die toets ik af aan diepgaande statistieken. Wanneer nodig stel ik mijn mening bij. Je ogen bedriegen je, wiskunde niet. Wanneer ik mijn mening geef ga ik die ook onderbouwen met feiten en niet met subjectieve uitspraken, zo kom je helemaal nergens namelijk. statistieken worden trouwens veel te zwaar onderschat door de gemiddelde fan, voetbalkijker en journalist. Stats zijn niet goals en assists en minuten gespeeld. Je kan letterlijk elke baltoets vinden van de meeste spelers in de grote 5 competities. Welke baltoets was een pass, hoe ver ging die pass, welke richting uit, kwam hij aan, welke toets was met links, rechts, het hoofd of een ander lichaamsdeel, hoeveel schoten, vanuit welke hoek. hoe groot is de kans dat dat schot zit, expected goals, expected assist, hoeveel baltoetsen heeft ie gemiddeld nodig voor hij wat met de bal doet, hoeveel van zijn passes zijn progressief, hoeveel (mili)seconden zitten er tussen aanname en doorspelen, hoeveel rent hij in balverlies en in balbezit, hoe snel, hoe vaak tackelt hij, hoeveel intercepties, hoeveel fouten begaat hij of lokt hij uit, hoe vaak speelt hij latterlaat vs verticaal, hoe vaak slaagt hij een lijn over in zijn passing, hoeveel kopduels gaat hij aan in zijn omgeving, hoe succesvol, hoeveel take-ons, hoe succesvol, dribbelt hij beter linksom of rechtsom etc etc. Je hebt geen idee hoe compleet je een speler kan schetsen obv statistieken. Natuurlijk gaat elke scout naast statistieken ook naar de speler in kwestie kijken. Dus enkel statistieken is ook nooit 100 procent betrouwbaar. Echter stel ik mijn vertrouwen eerder in de mening van iemand die weet waar hij mee bezig is wat betreft statistieken dan in de jouwe of die van elk ander lid op vz, die zijn immers steevast subjectief en gebaseerd op het onderbuikgevoel dat men krijgt bij het kijken van een wedstrijd.

23 juni 2020 om 21:09

Jij hebt Arthur beter zien spelen zeg je. Dat kan, dat is echter compleet irrelevant. Dit hele gesprek gaat over creativiteit. Zeggen dat je op dat vlak beter gewend bent van hem is categorisch onjuist. Dit is op creatief vlak zijn beste seizoen tot op heden. Kansen gecreeerd voor zichzelf, voor anderen, keypasses, assists, goals. Heeft het nooit beter gedaan dan nu. Enkel dribbels heeft hij bij Gremio wel eens beter gepresteerd. Is dit dan meteen de beste Arthur die we ooit hebben gezien? Wellicht niet. Wel de meest creatieve, dat is een feit.

23 juni 2020 om 21:15

Even kort, dan eindig ik deze discussie haha. Jij vindt dat men statistieken onderschat. ik vind dat men het juist overschat. Alles is statistieken tegenwoordig. Ja, soms helpt het zeker, maar het is niet de enige waarheid en ogen zien soms beter, daarom willen scouts een speler live in actie zien, voor die final decision. ik gaf net ook een duidelijk voorbeeld (wedstrijd tegen Dortmund 0-0. Hij gaf geen assist, niks, maar hij had de wedstrijd gedomineerd en vormde een dodelijk duo met De Jong).Maar goed ik hou het hierbij.

23 juni 2020 om 21:27

Tja kijk dan snap je dus niet wat stats zijn. Als je namelijk kijkt naar zijn stats die wedstrijd dan zie je ook gewoon dat hij een zeer sterke wedstrijd heeft gespeeld. assists boeien daarin niks. 7,9 procent van de wedstrijd had Arthur balbezit. Dat is veruit het meeste van alle spelers op het veld. Passingpercentage van 92 procent, 1 dribbel, succesvol, 1 kopduel, succesvol (indrukwekkend voor zijn lengte), 0x balverlies dat is waanzinnig indrukwekkend aangezien hij zovaak de bal heeft gehad. 12 procent van zijn passes waren progressief. Niet enorm veel maar best goed. Zijn stats zeggen dat hij Barca bij de hand nam en het meeste van hem uit vetrok, dat hij een zeer goede wedstrijd heeft gespeeld. Jij komt hier zeggen dat zijn stats niks aangeven want hij had "geen assist, niks". Zoals ik zei, stats worden onderschat. Omdat men niet eens weet wat stats zijn. Jij bent het perfecte voorbeeld.

23 juni 2020 om 21:31

@blink182 ik ben het zeker met real8madrid eens. de statistieken vertellen hoe vaak deze spelers een aanvaller in stelling hebben gebracht en dat is zelden tot nooit, ook niet bij hun vorige clubs. we kennen een Frenkie bv ook van Ajax. een geweldige dribbelaar maar ook iemand die net als Arthur balletjes over 5 meter bij medespelers in de voet speelt en daar ga je geen kansen mee creeren natuurlijk. Barca heeft behoefte aan een type De Bruyne/ziyech etc. spelers die aanvallers diep sturen met een lange pass waarmee hij verdedigingen open splijt. Valverde kreeg de schuld van het voorspelbare voetbal maar onder Setien zie je nu toch echt dat dat aan de middenvelders ligt die Barca in de selectie heeft. daar moet echt een creatieve man bij want dit gaat niet werken zo. de aanvallers staan op een eiland voorin

23 juni 2020 om 18:24

Weet je wat ik ook raar vind. Sinds wanneer krijgt iemand die boven de 30 is een 4 jarige contract? Dat doen ze toch niet met spelers van 30+

23 juni 2020 om 18:26

Dit is precies de fout die ze met Rakitic ook gemaakt hebben. Hem had ik ook liever verkocht zien worden, maar hij hield z’n poot stijf en doordat z’n contract nog doorliep, kan het nog allemaal ook. Alsjeblieft, wat moet je over 3 jaar nog met Pjanic.. Helemaal niets.

24 juni 2020 om 00:03

Over 3 jaar wat moet je nu met een pjanic? Niet nog over 3 jaar. Ze hebben die gast echt niet nodig en Barcelona zit goed met middenvelders echt waar.

Voor 80 miljoen verkopen zou ik nog snappen. Maar pjanic kopen voor 70 miljoen zou heel slecht beleid zijn. Barca is barca niet meer.

Pjanic taxeren op 70 miljoen? Wat een grap. Is hooguit 40 waard. Barca heeft hem ook totaal niet nodig. Dan zou ik nog eerder naar Bayern gaan om Thiago te ruilen, stuk jonger en komt uit de jeugd, alleen vaak geblesseerd dus eigenlijk moet je Arthur gewoon houden. Als Arthur zelf de transfer afblaast is dat een geluk bij een ongeluk voor Barca, want hier is geen touw aan vast te knopen.

23 juni 2020 om 18:17

Thiago is maar 1 jaar jonger dan Pjanic. Beiden hoeven niet te komen. Gewoon Arthur behouden, Alena en Coutinho terug laten keren en een goeie flankspeler halen.

23 juni 2020 om 18:26

Inderdaad echt schandalig. Pjanic 70 miljoen. Serieus? Wie is pjanic dat hij op 30 jarige leeftijd nog zoveel waard is? Is nooit zoveel waard geweest dus ik snap deze hele actie ook niet. Laat me gewoon zeggen dat het wel om geld draait. Als Arthur straks het dubbele kan verdienen kan hij straks wel ja zeggen en daar ben ik echt bang voor

Artur is een goede speler op een positie met een luxe probleem (busquets, Frenkie, Alena, Puig). 80 miljoen om dat geld vervolgens bij te leggen in de transfer van Neymar is prima. Als Barca Lautaro en Neymar haalt wordt het anders een hele dure zomer. Pjanic zou de grootste miskoop zijn die je kunt doen.

23 juni 2020 om 18:30

Luxe probleem? Denk je serieus puig Alena voorkeur krijgen boven arthur. En de kans is klein dat het nog goed komt tussen alena en Barcelona. Als een speler verhuurt wordt dan moet hij echt een belachelijk hoog niveau halen om terug te keren voor een basisplek. Alena krijgt nu genoeg speeltijd en gaat straks niet terug komen om op de bank te zitten. Puig ben ik een grote fan van alleen durven ze het nog niet echt aan met hem en raar is het niet als je ziet hoeveel trainers hèm niet de kans hebben gegund kf gegeven. Hij kan het wel dat heeft hij laten zien maar de rest is voor mij ook een raadsel.

Dit zou echt een hele extreme domme move zijn van Barca. Er moet een coach komen die Barca lekker laat voetballen zoals onder Pep en Rijkaard. Deze situatie doet me denken aan Xavi. Ik kan me nog herinneren, dat Xavi bijna aan Ac Milan verkocht werd. Gelukkig voor de Cule’s ging het niet door en Xavi groeide tot een icoon. Hetzelfde kan met Arthur gebeuren als hij blijft en daar ben ik van overtuigd. Dit gezegd hebbende, als Madridista zeg ik: verkoop hem en gauw!

23 juni 2020 om 18:26

182 / Ik zou dit ook echt een suffe move vinden. Misschien kunnen de barcelona fans mij helpen hiermee, maar hebben arthur en messi het niet met elkaar aan de stok gekregen tijdens een interland? Daarna heeft arthur echt amper gespeeld nog, ik heb persoonlijk geen idee of daar een verband in zit maar in Spanje schijnt dit een heel item te zijn. Ik bedoel kom op, pjanic binnen halen en deze geweldenaar arthur weg doen die pas 23 is. Dit lijkt me echt geen goede deal maar precies wat je zegt Blink, als ze zichzelf in de vingers willen snijden dan moeten ze dat vooral doen.

23 juni 2020 om 18:31

Over speeltijd kwam het door blessures. Elke x wanneer hij dr net goed in zat viel hij uit met een blessure.voor de Corona was hij ook geblesseerd vandaar.

23 juni 2020 om 18:39

Zich zelf in de vingers willen snijden? Nee dit bestuur wil barca gewoon kapot hebben. Ze hebben al jaren favoriete spelers die ze niet willen verkopen en vragen messi dan weer om te helpen maar die is er nu ook moe van, en plaatst statments op social media.
Onder de fans gaat meer het gevoel dat het bestuur van nu (dat tot de zomer van 2021 er nog is) er met een grote knal uit wil gaan. Wat het ook mag kosten.

23 juni 2020 om 18:29

Het is echt onbegrijpelijk. Elke persoon op aarde ziet de meerwaarde van Arthur, behalve onze coach en ons corrupte bestuur. Echt ongelooflijk, dit doet zo veel pijn. Het is zo jammer dat legendes als Messi en Iniesta hun jaren verpest zijn door dit bestuur.

Ik wil echt een hele scheldtirade hier typen, maar dat gaat me een lange ban kosten. Heel deze club is naar de knoppen. Te veel oude spelers die geen zelfbesef hebben en denken dat ze evengoed zijn als 5 jaar geleden. Veel te hoge salarissen, die geen enkele andere club zou betalen, omdat ze niet gestoord zijn. Voorzitters die 0 verstand hebben van voetbal.hoe kan je een 24 jarige Arthur inruilen voor een 30 jarige wandelvoetballer, die al ver over zijn top heen is en alleen maar slechter gaat worden. FC Ouwe zakken ipv FC Barcelona. Ik ben woest. F heel deze club! Ik hoop dat ze alles verliezen zolang Bartomeu en zijn vriendjes aan de macht blijven. Mes que un club is begraven op het moment dat Rosell en daarna Bartomeu clubvoorzitter zijn geworden. Geen Visca Barca, maar Muerto Barca. Stelletje niksnutten!

23 juni 2020 om 18:35

Rosell heeft geprobeert van barca een ordinaire geld club te maken maar dat lukt hem niet helemaal door het andere bestuur en coach van barcelona. Maar wat hem niet lukte, lukte zijn hulpje een paar jaar later wel na het ontslaan van het goede bestuur en coach en het verkopen van de splers met toekomst... oh ja en de naam van dat hulpje. Jose maria bartomeu

Dit is voor juventus een hele goede aankoop, hun middenveld is erg matig met allemaal dezelfde type spelers.

Barca kan echt een droomteam maken als het bestuurd echt voetbal ademde en er een coach was met ballen aan zijn lijf. Jammer genoeg besef ik nu dat Setien net zoals Valverde, of misschien zelfs wel erger, een marionet van het bestuur is. Met Arthur, Coutinho, Frenkie Alena, Busquets, Puig zijn er zoveel mogelijkheden om een dynamisch en creatief middenveld op te stellen. Evenals de voorhoede. Waarom mocht Abel Ruiz niet voor zijn kans gaan? Ik snap er niets van. Waarom krijgt Fati o zo weinig minuten. Heel deze club is echt naar de knoppen. Dit zou mijn ideale en verfrissende opstelling zijn. En nee het middenveld is niet te aanvallend. Er is een controleur (frenkie), een voetballende 8 naast Frenkie (arthur, zoals Shone bij Ajax) en een creatieve 10 (coutinho, vergelijkbaar met City: Kdb, Rodri, Silva).

Ter-Stegen
Semedo
Todibo
Lenglet
Alba
Arthur
Frenkie
Coutinho
Trincao
Messi
Fati/Dembele

Als dit doorgaat ben k helemaal klaar met barcelona k snap dit voor geen meter!!! Wat een bestuur daar onbegrijpelijk

Arthur is een geweldige speler, en als hij zelfs met een blessure van Frenkie in de aankomende weken nauwelijks aan spelen toekomt zou het goed kunnen dat hij van standpunt veranderd. Waar hij eerst heeft aangegeven te willen blijven bij Barca, kan hij bij gebrek aan speeltijd misschien toch voor Juventus kiezen wat hem zo te zien wel heel graag wil. Pjanic zou alleen goed zijn voor Barca indien hij een aanvallende rol krijgt zoals bij Roma, maar voor die rol is Coutinho naar mijn mening een stuk betere speler.

Hij heeft al vaker nee gezegt tegen juve en gaat dat als je de tweets van zijn moeder moet geloven weer doen...... anders gaan ik wel een liverpool fan worden of bayern daar kan het bestuur wel wat goed doen

23 juni 2020 om 18:59

Bruh, ik hoop dat dit waar is. Als Arthur echt vertrekt, hoop ik echt dat Barca alles verliest totdat heel dat hoopje in het bestuur wordt buitengezet.

weet niet wat ik hier van moet vinden. voor juve een meer dan goede aankoop maar wat een bedrag! Barcelona is wel een beetje van het padje af als ze zo spelers weg gaan doen die eigenlijk voor een vernieuwing moet zorgen bij de club. De perfecte opvolger van arthur zou trouwens wel harvertz zijn. pff wat zou dat een aankoop zijn

23 juni 2020 om 19:00

Als je een talentvolle voetballer bent, moet je op dit moment niet naar Barca willen komen. Een bestuur dat niets weet van voetbal, een goeie coach met Setien, maar helaas wel een marionet van het bestuur en 9 van de 10x word je niet op je beste positie opgesteld.

23 juni 2020 om 22:20

Gelukkig met 1 jaar ongeveer nieuwe verkiezingen voor de presendentsverkiezingen bij barce. hopen op veranderingen/

De waarde van Pjanic op 70 miljoen schatten? Haha wat fantastisch dit, als Barcelona hier mee doorgaat staan ze echt ontzettend voor lul zeg.

Dit is een ruil deal net als bij Cilisses en neto vorig seizoen. Een dag erna zal de transfer andersom bekend worden gemaakt. Heeft puur met de boekhouding te maken. Uiteindelijk gaat het om een ruil deal en 10 miljoen waarvan 5 variabele. Zeg het maar wie is de winnaar van deze deal. Ik denk dat juve voor 10 miljoen een betere speler heeft met meer potentie

23 juni 2020 om 19:49

Mc / zelfs Stevie Wonder zou nog kunnen zien dat dit een krankzinnig slechte deal is, wtf man, wie maakt deze deals in hemelsnaam? Weet je, eerlijk is eerlijk, ze hebben arthur nooit echt die meerdere basisplekken op rij gegund, om welke reden dan ook, dus ze zien het gewoon niet in hem zitten en hij speelt denk ik niet lekker samen met messi? En dit was ook 1 van de weinige troeven die de voorzitter nog had om zijn selectie ietwat te wijzigen, want ik geloof niet dat ze in barcelona een grote transfer gaan doen deze zomer maar meer proberen om dit soort ruildeals te doen misschien? Volgens mijn vriendin die goede contacten heeft in Argentinie is de transfer van Lautaro al rond naar barcelona, ik ben toch erg benieuwd hoe dit allemaal gaat unfolden

23 juni 2020 om 21:16

Heel vreemd idd en meer dan een domme deal. Ik vond Arthur vorig seizoen juist 1 van de betere als hij speelde. Dit seizoen heeft hij amper kansen gehad en nooit 3 wedstrijden achter elkaar gespeeld. Ik weet ook niet of dit doorgaat. Ik kan mij niet voorstellen dat barca ja zegt op zo n deal. Pjanic voor 70 miljoen ? Dan moet je wel gek zijn. Lautaro zie ik inderdaad wel naar barca gaan. Die heeft ook zelf aangegeven naar barca te willen en inter is 110 miljoen rijker. Dat zie ik inderdaad wel gebeuren.

Mijn mede Barca fanaten, hierbij kan ik jullie geruststellen. Het gerucht is zojuist de prullenbak in verworpen volgens MD!

23 juni 2020 om 19:37

Help me even, waar staat MD voor?

23 juni 2020 om 19:52

Waar staat MD voor, Mijn Dagboek? Spreek je zelf uit , ik ben benieuwd naar je source hahah

23 juni 2020 om 20:04

Mundo Deportivo. Overigens een zeer ongeloofwaardig krantje dat liefst alles in het voordeel van Barca schrijft, beetje zoals Marca in Madrid. Mijn blinde oma die zegt dat alles dik in orde komt terwijl zij achter het stuur zit is geloofwaardiger wat betreft geruststelling

23 juni 2020 om 20:15

Thanks! Die blinde oma kan tenminste die rotkop van je niet zien, scheelt weer ... grapje natuurlijk! Hopen dat dit niet net zo'n rol wordt als bij Derksen.

23 juni 2020 om 20:16

En Sky Sports italia geloof jij nota bene wel?

23 juni 2020 om 20:17

Lekker objectief ben je dan Real8Madrid

23 juni 2020 om 20:28

Ik zie nergens dat MD het ontkent. In hun artikel wordt melding gemaakt van de primeur van Sky en schrijft MD dat de deal eerst werd ontkent door de club, waarschijnlijk doelend op de uitspraken van Paratici gister (dat de deal nog niet rond was en het op het overtuigen van Arthur neer kwam). Sky sports in Engeland en Sky sport Italia behoren wel tot de meest betrouwbare bronnen in Engeland en italie.

23 juni 2020 om 20:28

Die blinde oma is toevallig degene die me steeds vertelt hoe knap ik ben

23 juni 2020 om 20:30

Ik geloof geen enkel medium zomaar. Tegenwoordig is het allemaal onzin. Sky Sports is echter wel een medium met een van de beste reputaties op dat vlak. Zij worden door velen als geloofwaardig bestempeld. Dit terwijl MD nog niet eens dienst doet als wc papier voor een beetje degelijk journalist.

23 juni 2020 om 21:05

Klopt zeker, alleen heeft Arthur zelfs een sneer uitgedeeld naar Juve op social media. Ik zie het niet gebeuren in ieder geval

23 juni 2020 om 21:18

Dat klopt, ik moet het dus ook nog maar zien. Een mening kan natuurlijk snel veranderen als je plots niet meer mag spelen bij Barca en Juve komt met een boel geld over de brug. Hij kan echter ook voet bij stuk houden. Ik weet niet of het gebeurd. Ik zeg enkel dat ik een uitspraak van MD in zulke kwesties even serieus neem als een oujia bord

23 juni 2020 om 22:00

Haha, leuke reactie. Nouja, Pjanic --》《-- Arthur zie ik niet gebeuren.

Het is een heel simpele deal: barca moet 70m cashen voor 1 juli omwille FFP maar krijgt niemand verkocht (Dembele - Coutinho - Rakitic..) van het rijtje ze wegwillen. Dus Arthur wordt voor 1 juli verkocht voor 80 m aan Juve en van zodra dit boekhoudkundig jaar is afgesloten betalen ze Juve terug voor de geleverde prestatie door Pjanic veel te hoog in te kopen. Resultaat : Bartomeu is boekhoudkundig in orde en dat laatste seizoen Bartomeu merk je er niets van want Pjanic is minstens evengoed als Artur. Het seizoen daarna is Pjanic over zn top natuurlijk maar dat maakt Bartomeu geen moer meer uit aangezien die toch weg is dan.

23 juni 2020 om 20:43

Mich / scary man als er zich zulke praktijken bij je club voordoen, en het ergste is dat niemand er iets tegen kan doen.

23 juni 2020 om 20:48

Lijkt me een erg doorzichtig foefje dat de Uefa moeilijk toe kan staan wil het serieus genomen worden. Lijkt me dat dat uiteindelijk toch op een sanctie te staan komt als dit doorgang vindt.

23 juni 2020 om 22:04

Vorig seizoen vergeten met Neto / Cillissen? Of vond je 35 m / 30m (net het nodige bedrag) marktconform ?

23 juni 2020 om 22:59

Met die bedragen kun je nog een discussie starten. Maar 80 miljoen voor Arthur en 70 voor Pjanic springt mij wel heel erg in het oog

Vroeger was ik als klein kind al fan van Barcelona, nu nog steeds al wordt dat met het jaar minder en minder en dat komt puur door het gigantische wanbeleid van deze club. Ze zijn compleet afgestapt van het tiki-taka voetbal en de korte combinaties, daarnaast kopen ze spelers voor 80 miljoen+ en ze falen stuk voor stuk. Coutinho, Dembele (mede door blessureleedt) en Griezmann vindt ik de grootste flop van allemaal. Jeugdspelers breken ook niet meer door de laatste jaren. De allerlaatste was Sergi Roberto en die is nu ook al 27/28. Ansu Fati krijgt dit seizoen wel zijn minuten maar Puig, Alena, Culcurella etc etc krijgen amper kansen. Als kers op de taart gaan ze nu ook nog een middenvelder verkopen die de komende 8 jaar DE man op het middenveld moest worden samen met Frenkie. Zelfs een ventje als ik (17) laat een club nog niet zo hard naar de klote gaan. Wanbeleid ten Top!!!

Zou het eerlijk gezegd niet erg vinden als hij voor dit bedrag vertrekt..Als ze hem maar niet ruilen voor Pjanic vind ik het best. Hij is gewoon al teveel op leeftijd, hou zou geweldig zijn als Moriba en Puiq gezamenlijk zijn plek overnemen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4936 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
NetoKeeper
Jordi AlbaVerdediger
R. AraújoVerdediger
S. DestVerdediger
Eric GarcíaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 4 augustus
Paris Saint-Germain had veel vertrouwen in de komst van Lionel Messi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren