93 procent steunt Derksen in tirade: ‘Het wordt gebagatelliseerd, flikker op!’

Dinsdag, 23 juni 2020 om

Johan Derksen ligt niet wakker van de boycot van de internationals van Oranje. Naar aanleiding van enkele uitspraken van de analist over rapper Akwasi vorige week besloten de spelers van het Nederlands elftal niet meer in gesprek te gaan met Veronica Inside. "Ik neem de spelers van het Nederlands elftal helemaal niet serieus", aldus Derksen maandagavond. Uit een poll van De Telegraaf blijkt de analist veel steun te genieten inzake zijn uitspraken over de boycot.

"Dezelfde jongens die nu een ethisch statement maken zingen straks het Wilhelmus in Qatar", vervolgt Derksen, die doelt op de ophef rond het WK van 2022 in Qatar. De stadions in het land in het Midden-Oosten zijn gebouwd door mensen die volgens onder meer Amnesty International kunnen worden getypeerd als moderne slaven. Derksen weet dat de arbeiders, die bijvoorbeeld uit Nepal, India, Bangladesh en Pakistan komen, in zeer slechte omstandigheden vertoeven.

'Racistische' opmerking Derksen valt verkeerd: 'Schandalig dat het nog voorkomt'

"Als ze komen, moeten ze meteen hun paspoort inleveren, ze worden als beesten in barakken ondergebracht, ze moeten de hele dag in de brandende zon werken, ze krijgen vaak hun geld niet, of pas als het stadion af is, ze kunnen niet weg als ze dat willen, omdat ze hun paspoort niet hebben. Ze worden daar als slaven mishandeld. Het wordt gebagatelliseerd door de voetbalwereld, want Derksen maakt een verkeerde grap, dus: boycotten! En straks daar wel het Wilhelmus zingen? Joh, flikker op!"

Derksen krijgt op social media veel bijval wat betreft zijn opmerkingen en ook uit een poll van De Telegraaf blijkt dat veel mensen de analist steunen. 91 procent van de 33378 deelnemers van de enquête vindt dat de uitspraken van Derksen over Akwasi onder de vrijheid van meningsuiting vallen. Daarnaast vinden mensen dat de actie van de Oranje-internationals nogal 'dubbelhartig' is, zo klinkt het.

Memphis Depay maakt Johan Derksen met photoshop belachelijk

Memphis Depay dreef maandagavond na de uitzending van Veronica Inside de spot met Johan Derksen.Lees artikel

'Wel een boycot van een voetbalprogramma, maar geen stelling nemen tegen het WK voetbal in Qatar, een land waar 'moderne slavernij' nog bestaat en veel doden onder uitgebuite arbeiders aan stadions zijn gevallen.' Als de spelers zo begaan zijn met mensenrechten, dan zou een boycot van het WK in 2022 pas een echt statement zijn, vinden de meeste respondenten (93 procent van De Telegraaf-lezers).

Thijs Zonneveld, columnist van het Algemeen Dagblad, vindt de opmerkingen van Derksen over het WK van Qatar niet te vergelijken met de boycot van Oranje. "Sinds een paar dagen is het hele land in de ban van het WK voetbal van 2022. De mensenrechten van Nepalese bouwvakkers zijn de sleutel die op alles past. "MAAR HET WK IN QATAR DAN???" is plots het antwoord op alles", schrijft de oud-wielrenner in de krant. Het begon volgens Zonneveld met Derksen, die 'al jaren de rol van quasi-seniele oom op een verjaardagsfeestje vertolkt'.

"Nu er zo'n brede volksbeweging is ontstaan tegen het WK in Qatar, lijkt het me hét moment om er iets mee te doen. Dat WK gaat over de lijken van Nepalese arbeiders. Weg ermee. Heel Nederland op de barricaden en let maar eens op: dat WK is zó weg uit Qatar. Misschien is het slim om alvast een nieuw nationaal thema te verzinnen voor als dit is gelukt. De behandeling van de Oeigoeren in China, kinderarbeid in Bangladesh of de krimpende pinguïnpopulatie op de Galapagoseilanden: het maakt niet uit wat. Alles om maar niet in de spiegel te hoeven kijken", is de columnist cynisch.


Poll

Heb jij begrip voor het standpunt van Johan Derksen wat betreft een boycot van het WK van Qatar?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

144 reacties (laatste reactie door dante)

Meneer Zonneveld weet het mooi om te draaien. Gelet op de massale berichtgeving van afgelopen week is Johan Derksen namelijk de grote oorzaak en verpersoonlijking van het racismeprobleem in Nederland. Anders zou ik het niet weten waarom hij nu al 4 of 5 dagen lang de voorpagina van elk nieuwsmedium haalt vanwege een mislukte grap. Als mensen dan roepen dat al die aandacht ietwat overtrokken is, Derksen daarmee wel erg belangrijk wordt gemaakt en dat mensen die Derksen zo neerzetten wel naar Qatar gaan dan mag dat niet benoemd worden van meneer Zonneveld. Is goed meneer Zonneveld. Als Derksen van de buis is verdwenen en hij zijn muziek niet meer kan promoten is het hele racismeprobleem in Nederland meteen opgelost. Dan is er geen discriminatie meer bij het toekennen van huizen, bij het vinden van stages, bij sollicitatieprocedures en dan wordt geen donker kleurig persoon meeer uitgemaakt voor zwarte piet. Dan komen er geen hersenloze bedreigingen meer. Allemaal omdat de oorzaak Johan Derksen weg is.

23 juni 2020 om 08:12

Wordt inderdaad de ook wel moe van iedereen die ‘whataboutism’ gebruikt om me blind te laten staren op zaken die ik minder belangrijk vind. Deze discussie is ook ‘whataboutism’ ten opzichte van de hele oorzaak achter dit protest. Dit protest begon met institutioneel geweld tegen minderheden in Amerika, iets waar ik op het begin helemaal achter stond. Inmiddels zijn er discussies aan het voeren over Marrokanen die in onderbroeken douchen en het woord ‘wit’ gebruiken in plaats van ‘blank’. We zijn helemaal de weg kwijt aan het raken in dit land

23 juni 2020 om 09:12

Wahtsaboutisme is voor veel mensen nodig om context te krijgen om deze situatie te kunnen plaatsen. Dat mag van veel mensen niet, want als je zwarte piet in een context plaatst dan lijkt het allemaal minder erg te zijn. Als je de slavenhandel in de context zet dat dit "slechts" op zijn hoogtepunt voor 5% bij heef gedragen aan de welvaart van nederland dan mag dat niet. Als je dan ook nog de context van de tijd aanhaalt, waarin er ten tijde van de gouden eeuw ook in Nederland sprake was van lijfeigenschap dan wordt je vanuit die tijd gekielhaald. Context en perspectief zijn voor veel mensen simpelweg nodig om het te kunnen plaatsen. Zonder dit blijft het bij schreeuwen om te schreeuwen. Dat maakt het allemaal niet minder erg, maar wel een stuk duidelijker. Het lijkt haast wel of een deel van de mensen die duidelijkheid liever niet heeft.

23 juni 2020 om 16:45

Ik kom de laatste dagen het woordje whataboutisme om de haverklap tegen. Ik heb echter geen idee wat dat betekent. Misschien omdat ik te simpel ben, misschien omdat ik me niet bezig houd met social media. Ik kan me er wel iets bij voorstellen maar kan iemand me uitleggen wat het precies.betekent?

23 juni 2020 om 19:26

Hoi Kaassie. Whataboutism is wat je in dit artikel leest. De internationals klagen over racisme waar donkere mensen mee te maken hebben. En andere mensen zeggen dan "but what about slaven in Qatar". Het is een tactiek die gehanteerd wordt om niet te hoeven dealen met de oorspronkelijke vraag. Erg effectief blijkbaar ook.

23 juni 2020 om 08:21

Het is een hetze die afleidt van de echte problematiek en alleen maar polariseert. Jammer dat de media daar ook aan meedoet.

23 juni 2020 om 08:33

Haha nou wordt het helemaal mooi. Derksen en andere mensen hebben de discussie letterlijk omgedraaid door een heel andere (en ook heel kwalijke) situatie erbij te halen en daar steeds naar te grijpen. Als iemand dat benoemd is hij degene die het allemaal omdraait Maar met "alles om maar niet in de spiegel te hoeven kijken" slaat deze man de spijker op zn kop!

23 juni 2020 om 08:38

@dante nee nee....het kromme is....mensen beschuldigen Derksen ergens van, terwijl ze er zelf net zo hard aan mee doen.hoe kun je iemand van racisme beschuldigen als je het zelf ook in stand houdt?

23 juni 2020 om 08:40

Begonnen we ook niet ergens met institutioneel politiegeweld in Amerika en zijn we nu op een punt beland dat we het woord wit ipv blank moeten gebruiken? Als we dan nu toch de problemen aan het verschuiven zijn. Ik vind dat een Nobele demonstratie is gekaapt door een paar gekkies die gal willen spuwen, waarbij het originele doel allang in de chaos verloren is geraakt. Maar oh wee als je tegen die types andere voorbeelden erbij pakt die BLM niet aangaat...

23 juni 2020 om 08:43

@dante Natuurlijk lach je het maar weg omdat het je niet uitkomt, op de rest ga je maar helemaal niet in omdat je geen weerwoord hebt. Er is niemand die roept dat je Derksen niet zou mogen aanspreken op die opmerking van vorige week maandag. Er zijn er genoeg die terecht roepen dat de opmerking onhandig was, er personen gekwetst door kunnen worden, etc. Dus ja er wordt in de spiegel gekeken door kijkers van het programma. Maar ja, dat komt je niet uit dat noem je niet. Dan kun je namelijk je hetze en frustrattie niet voorzetten. Dus alles wat je niet uitkomt negeer je maar. Vervolgens kom je als kijker van het programma in een stadium dat de aandacht voor die opmerking iet wat overtrokken wordt omdat mensen er dagenlang over door blijft gaan en zelfs massaal gaan boycotten. Ja, dan worden er andere voorbeelden bijgehaald van misstanden wat deze bedrijven en voetballers dan schijnbaar wel prima vinden. Schijnbaar mag dat niet van jou, daar kun je alleen maar om lachen. Echter is het voor jou wel logisch om Derksen als het toonbeeld van racistisch Nederland neer te zetten, want dat is ongeveer wat er met al die aandacht gebeurd. En als Derksen weg is wat dan? Is er dan iets opgelost, is er dan met racisme? Nee, dan hebben jullie een 71 jarige man van de televisie gekregen en nog meer weten te poliraliseren. applaus voor deze topprestatie.

23 juni 2020 om 08:47

@master D Ik ging op de rest niet in omdat ik het letterlijk te dom vond. Niemand gelooft namelijk dat dit probleem weg gaat als Derksen van de buis gaat. Sterker nog, ik vind de aandacht voor Derksen zwaar overdreven, want het probleem gaat zoveel dieper. Dat kun je hier goed lezen, aangezien 93 procent meegaat in zijn gezwets.

23 juni 2020 om 08:48

@nederland79 De situatie in Qatar en veel andere landen is dieptriest, maar heeft niets met racisme te maken. Slechts met geld en mensenrechten. Nogmaals, vreselijk, maar zo totaal irrelevant in deze discussie.

23 juni 2020 om 08:51

@catalunya11 Nogmaals, laat de andere voorbeelden dan enige relevantie hebben. En laat ze niet als tegenargument gelden, maar meer van oh misschien kunnen we naast dit probleem ook een iets aan dat probleem doen. Maar het is niet zo dat omdat iets waar zij bij betrokken zijn de mensenrechten schendt ze dan maar niets meer mogen zeggen over iets waar zij veel last van ondervinden. Anders mag iedereen met Nikes of andere producten geproduceerd in landen waar de mensenrechten geschonden ook niet meer praten. Dan word het een stille boel op aarde kan ik je zeggen.

23 juni 2020 om 09:02

@Dante: discussie mbt Qatar heeft er alles mee te maken. Mensenrechten van arbeiders worden op onmenselijke manier geschonden op basis van hun afkomst (racisme in de puurste vorm). Hier praten internationals over racisme, maar iedereen wilt wel moedwillig naar het WK. Hypocrisie ten top.

23 juni 2020 om 09:06

@Dante 93 procent van de Telegraaf lezers , dat is heel anders dan 93 procent van de Nederlandse bevolking. Deze uitzending heeft niet veel met het echte probleem rascime te maken gehad. Het ging meer over Derksen, jammer genoeg. Steeds verder gaan we van het probleem af door naar andere dingen te wijzen. In het Nederlands team zitten mensen die met rascime te maken hebben gehad , of het nog meemaken . Dan is het logisch dat je als team een statement maakt. Dat wil niks zeggen over de situatie daar in Qatar.

23 juni 2020 om 09:22

@regulator Zeker niet op basis van afkomst. Dat gaat over financiele situaties. Mensen uit arme landen komen in deze situaties terecht. het zal de bazen uit Qatar worst wezen wat hun afkomst of kleur of wat dan ook is. Dat is dus geen racisme, maar doorgeslagen kapitalisme.

23 juni 2020 om 09:23

@bossie Maar evengoed een enorm deel van de bevolking. Ook duidelijk hier op vz te lezen n dit soort topics. Maar helemaal met je eens.

23 juni 2020 om 09:36

@Dante waar jij het over hebt is de oorzaak. Juridisch gezien is het de reinste vorm van racisme in het kafala systeem.

23 juni 2020 om 09:55

Sorry Regulator maar dat is gewoon echt niet zo. Het is discriminerend, maar geen racisme. Hun ras is niet de reden dat ze zo slecht behandeld worden.

23 juni 2020 om 10:11

Precies, lekker de slavernij in hand houden daar om geld en roem te vergaren in stadions die gebouwd zijn door slaven met ook nog eens honderden doden als gevolg. Onze internationals zijn lekker consequent in hun moralen. Dan had je gisteren de kans om Derksen op zijn plek te zetten en je onvrede te uiten maar dan kom je niet opdagen en ga je liever iemand photoshoppen met een clownsneus. De echte clowns in dit hele verhaal zijn onze internationals imo

23 juni 2020 om 10:16

Racisme is niet alleen gebaseerd op ras, maar ook geaardheid, sekse, religie en nationaliteit en ik ben er vast nog een paar vergeten. Dat staat zo in het Int verdrag van de rechten van de mens. Wat ironisch genoeg ook door Qatar is ondertekend. En zelfs als je het niet eens bent met het voorgaande, hier heb je een citaat uit een VN rapport: “ Reports of racial profiling in the country reflect the unequal access and enjoyment of rights between Qataris and long-term migrant workers, Achiume said. She found racism also manifested itself practically, describing how African and Asian people face challenges to accessing public spaces such as shopping centres, for example, as opposed to Arab and white people“. We kunnen gerust door gaan met discussieren, maar ik zou je aanraden om dieper over de toestanden in Qatar te lezen.

23 juni 2020 om 10:29

@regulator Dat er in Qatar sprake is van racisme zoals benoemd in die laatste zin twijfel ik geen seconde aan. Maar de reden dat ze mensen uit arme landen naar Qatar halen en daar weinig tot niks betalen is niet racisme, maar geld. Maar doel bereikt he? We blijven allemaal maar doorkletsen over details in Qatar. Whataboutism in a nutshell.

23 juni 2020 om 10:32

Wow Japie. Wie zegt dat onze internationals consequent moeten zijn dan? Waarom moeten ze verplicht geen of alle problemen op aarde aanpakken? Hoe heeft dat invloed op het probleem waar ze graag aandacht voor vragen? En waarom moeten ze bij een schreeuwlelijk gaan zitten om uit te leggen dat ze het niet fijn vinden heel hun leven geconfronteerd te worden met racisme?

23 juni 2020 om 10:35

@regulator Ik werk trouwens met mensen uit India die ook in de regio gewerkt hebben. Sommige zijn vreselijk behandeld, maar de hoger opgeleiden mensen met meer skills werden goed betaald en niet slecht behandeld. Dus misschien weet ik er ook wel iets vanaf.

23 juni 2020 om 10:35

@Japie , als ik een standpunt neem over de voedselbanken in Nederland en dat er kinderen zonder ontbijt naar school gaan , dan ga jij me vertellen dat ik dan ook een standpunt moet nemen over de honger in Afrika , die vele malen erger is ?

23 juni 2020 om 10:39

@Dante het ligt er ook aan of er meerdere personen meerdere keren hebben gestemd . Ik neem aan dat als je een willekeurig email hebt je kan stemmen . Dit is niet om het probleem kleiner te maken , maar eigenlijk is het een poll van niks ..

23 juni 2020 om 10:40

@Bossie onze internationals gaan geld en roem vergaren over de rug van duizenden slaven die zijn omgekomen daar bij de bouw van de voetbalstadions. Daarom gaat je vergelijking hier een beetje mank imo

23 juni 2020 om 10:42

@Dante omdat je spreekt voor je volk. Kom dan naar zo een uitzending waar naar heel Nederland kijkt om begrip te kweken en te vertellen wat je ervaart. Je zit daar niet voor Derksen, je zit daar om het Nederlandse volk aan te spreken over het racismeprobleem. Daar zijn de mannen echter te lui of laf voor

23 juni 2020 om 10:59

@japie Ze hebben hun mening toch al gegeven? Ik vind dat er manieren zijn om dit op een slimmere manier te doen, maar dat is aan hen. En ik kan me iig levendig voorstellen dat schreeuwlelijk Derksen zijn show de laatste plaats is die ze daarvoor zouden kiezen. Ik vind iig niet dat Japie en/of VI hoeven te bepalen waar en hoe ze zich moeten uiten over hun gevoelens. En al deze praat is gewoon eindeloze afleiding. Nogmaals "alles om maar niet in de spiegel te hoeven kijken".

23 juni 2020 om 11:12

@Dante dat hoeft ook niet maar als je steeds klaagt over een gebrek aan begrip en je hebt nu de kans om dat te kweken door bijna 2 miljoen Nederlanders te bereiken dan vind ik het frappant dat je niet gaat. Dit was namelijk de uitgelezen mogelijkheid om begrip te kweken bij het Nederlandse volk en die kans laat je dan liggen. Iemand shoppen met een clownsneus is nou niet bepaald een statement waardoor we als bevolking dichter bij elkaar gaan komen

23 juni 2020 om 11:28

Oh nee hoor Dante. Ten eerste respecteer ik je mening ten zeerste. Ten tweede lees ik je posts graag omdat je voor mijn gevoel inhoudelijk ontzettend sterk bent en mijn opmerking was echt niet bedoeld als dat ik je onwetend zie. Ik vind alleen vwb Qatar er behoorlijk naast zit. Qatar is 1 van de landen waar je de meeste mensenrechtenschendingen vindt. Vooral als je het in verhouding trekt met de rijkdom van het land. Als je overigens stelt dat de problematiek niets met racisme te maken heeft dan zit je er in mijn optiek behoorlijk naast. Het is alsof Trump zegt dat er geen homohaat in Usa is. En ik vind het persoonlijk behoorlijk relevant dat internationals een statement maken tegen racisme, maar zichzelf over 2 jaar helemaal juichend zullen uitlaten in 1 van de landen waar sprake is van moderne slavernij. Dat is alsof je gewezen wordt op het milieu probleem door iemand die een Mer G klasse rijdt.

23 juni 2020 om 12:24

@japie Ik denk dat we met zijn allen eens moeten nadenken waarom we iemand nodig hebben die aan ons uitlegt dat racisme vervelend is voor degene die daarmee te maken krijgen, en daar liever over praten dan waarom "we" die mensen zich zo laten voelen. Nu wordt de clownsneus het volgende afleidinkje. Hoeveel keer gaan we dat nog horen?

23 juni 2020 om 12:37

@regulator Dank je wel dat stel ik op prijs! Ik denk echter dat we hier en daar wat dingetjes verwarren. - Ik ben het helemaal eens dat de mensenrechtensituatie in Qatar, en veel andere landen, waardeloos is en dat verdient veel aandacht. - Ik denk dat het discussiepunt, het praktisch houden van slaven om werk voor ze te doen een financiele grondslag heeft en niet een raciale. Er komt echter wel ras bij kijken omdat bepaalde "rassen" nu eenmaal armer zijn en daardoor beter binnen die doelgroep vallen. - De vergelijking met Trump kan ik me niet in vinden. Ik zeg namelijk zeker niet dat er geen racisme is in Qatar. Ik heb het puur over de situatie van de werknemers Ik weet dat mensen uit de regio flink racistisch zijn. Daarnaast wil ik uberhaupt niet in een vergelijking met Trump voorkomen Die man is 1 van de meest verwerpelijke mensen uit de geschiedenis. - En ik blijf erbij. Dit is puur whataboutism, het woord dat iedereen haat. Ik vind namelijk dat mensen zich best ergens tegen mogen uitspreken, zelfs als ze dat bij een andere situatie niet doen of er zelfs onderdeel van zijn. We werken bijna allemaal wel met of voor mensen of bedrijven die mensenrechten schenden, milieuregels overtreden, het "gewone" volk belazeren, belasting ontduiken etc. Mogen we daar dan bijv ook allemaal geen mening over hebben? We all choose our battles! En wat iemand zegt is dan niet ineens ongeldig imo. Om maar bij Trump te blijven. Elke keer als iemand iets schokkends over hem verteld, is het antwoord "oh ja maar hij is boos dat hij ontslagen is" of "hij is niet betrouwbaar want heeft vroeger zus of zo gedaan", zonder te reageren op wat er gezegd wordt. Daar ben ik zo klaar mee.

23 juni 2020 om 15:08

@Dante Dus eigenlijk zeg je dat de slavernij ook een economische kwestie was? Dat er mensen sterven en behandeld worden als minderwaardig en vaker nog als voorwerp wat je kan vervangen is bijzaak?

23 juni 2020 om 15:27

@rolotjuh Ik heb er eigenlijk nooit zo over nagedacht, maar nu je het vraagt denk ik dat de motivatie destijds eerder financieel dan raciaal was. Het zou wel kunnen dat racisme zo diep zat destijds dat het een soort automatisch gevolg was, maar dat durf ik niet te zeggen. Het eerste blijkt ook wel een beetje uit het feit dat er ook erg veel donkere mensen zelf bij de handel van slaven betrokken waren. Dat het dan ineens minder erg of bijzaak is hoor je mij niet zeggen. Net zoals ik nergens zeg dat ik de situatie in Qatar minder erg vind dan het racisme waar donkere mensen in Nederland of zelfs in Amerika mee te maken hebben. Sterker nog, dat vind ik zeker niet. Ik vind alleen niet dat de 2 onderwerpen aan elkaar gekoppeld moeten worden, omdat het afleidt van het oorspronkelijke onderwerp. Daarom vind ik het ook zo irritant dat mensen maar dieper in blijven zoomen op de hele Qatar discussie en alle details en nuances. Zoals je ook in dit draadje ziet. Want dat is exact de bedoeling ervan. En dat is een overduidelijk teken dat blanke mensen in Nederland nog steeds in een ontkenningsfase zitten wanneer het op het eigen racisme aankomt.

23 juni 2020 om 16:47

@rolotjuh: wat Dante zegt klopt historisch gezien jammer genoeg wel. Mensen zijn geneigd om alles te commodificeren. Dat wilt zeggen overal een economische waarde aan toe te voegen en dus ook aan (mensen)levens. Mensen werden ooit gezien als een goed dat niet verschilde van vee. Een goed kon je dus in eigendom verkrijgen. @Dante: in de kern zijn we inderdaad allemaal hypocriet. Denk dat een van de weinige statements die ik heb gemaakt is van bank overstappen toen het bleek dat de ING in bedrijven die landmijnen produceerde investeerde. Wat mij stoort is juist dat we uit onze eigen hypocrisie dingen zouden moeten kunnen relativeren. Dus hoe slecht slavernij en racisme ook mag zijn, dat je het even ook spiegelt aan je eigen houding. Ik denk dat dat heel erg bij de sponsors en internationals ontbreekt. Daarom vind ik het persoonlijk een groot zwaktebod. En dan begin ik er niet eens over dat het geen boycot is als je notabene het programma kijkt en erover online reageert. Ik hoop dat je me nu wat beter snapt.

23 juni 2020 om 16:53

Tuurlijk was de slavenhandel uit econmisch perspectief. Kwam op gang in Europa door de Portugezen. Die hadden na de pest behoefte aan mankrachten en Portugezen zaten er zelf niet op te wachten om aan de andere kant van de wereld loodzwaar werk te gaan doen. Echter het reduceren van mensen tot voorwerpen heeft wel degelijk te maken dat je de ander minder vind dan jezelf. Blanke en christelijke slaven werden namelijk vaak vrij gekocht door de Europeanen.Ik kan mij wel in de gedachtegang van Derksen vinden. Heel Nederland valt over hem heen vanwege een grap. Onsmakelijk en dom toegegeven maar wel een grap. Als ze hem dan vragen wat hij van het boycot vindt en hij geeft daarop zijn mening klinkt het ook wel vrij hypocriet van onze jongens. Racisme is ok blijkbaar, als er maar keiharde knaken worden verdiend.

23 juni 2020 om 17:20

Wat mij vooral irriteert is dat onze donkere medemens een alleenrecht denkt te hebben op racisme. Dat je racisme niet kan ervaren als je niet donker bent en zeker niet als je wit bent. Wat gewoon bullshit is van de bovenste plank. Dus wieger ik aan deze hetze mee te doen. Vooral als ik donkere jongens zie staan roepen fuck Israël in een BLM demonstratie. Dus dan voel je jezelf tekort gedaan waardoor je daar staat te demonstreren maar dan sta je daar zelf haat te prediken. Te dom om te poepen.

23 juni 2020 om 19:15

@rolotjuh Ik geloof helemaal niet dat "onze donkere medemens" dat denkt. Ik denk wel dat als je niet inziet dat donkere mensen in Nederland heel veel keer meer echt last hebben van racisme dan blanke Nederlanders je in denial bent. Verder waren het heel weinig mensen die fuck Israel riepen, maar wordt het weer aangegrepen om het protest niet serieus te nemen. Je wilt gewoon zo graag een reden vinden racisme niet serieus te nemen, samen met vele anderen. Echt waar lees gewoon alle comments hier of in een van deze topics. Letterlijk honderden drogredenen, afleidingen, smoesjes en verzachtende omstandigheden om maar niet te hoeven inzien dat een enorm gedeelte van de blanke bevolking gewoon racistisch is. En dan heb ik het niet zozeer over die domme grap van Derksen.

23 juni 2020 om 19:18

@regulator Ja maar het punt dat ik steeds probeer te maken en dat niemand lijkt te willen accepteren is dit. Het feit dat mensen hypocriet zijn, wil niet zeggen dat hun punt niet meer valide is, of dat zij zelf eerst bepaalde acties moeten ondernemen voordat dat punt valide zal worden.

23 juni 2020 om 19:36

Hahaha dat is nou precies waar we het een na een dag discussieren niet over eens kunnen worden. Ik ben van mening dat wie a zegt, moet ook b zeggen. Let’s agree to disagree. @Rolotjuh: Wat zit je nou te zwetsen zeg. “Onze donkere medemens”. Ik ben nota bene een blanke die onder een allochtoon/vluchteling of weet ik veel wat valt. Als iemand in mijn omgeving mij kan begrijpen wat ik meegemaakt heb, dan zijn het mijn getinte vrienden. En ja ik vind persoonlijk de grap van Derksen helemaal niet eens te ver gaan. Maar dat ligt misschien aan mijn type humor. Wat ik wel begrijp is dat in hetzelfde uur waar hij roept dat hij nooit racisme ziet, zo’n grap voor velen nogmaals bevestigd hoe hun problemen gebagatelliseerd worden.

23 juni 2020 om 20:16

haha ja ok daar zal het wel op uitdraaien! Maar ben toch nog wel nieuwsgierig naar iets. Waar houdt het op? Want na b komt c. Dus als ze nou bijvoorbeeld een statement maken tegen mensenrechtenschending in Qatar, dan whatabout the Oeigoeren (komen ook steeds voorbij zodra er een blanke van racisme beticht wordt). En als ze daar iets aan doen, dan Chinezen in Afrika, dan homo's overal, dan vrouwen op de werkplek? En moet eerst racisme van donkere naar blanke mensen toe opgelost worden? Hoeveel moet er van het lijstje af voor ze aandacht mogen krijgen voor hun eigen problemen? En mogen ze de situatie in Qatar bespreken, of moeten ze ook echt weigeren hun land te gaan representeren daar? En werkt het als een hoger beroep? In de zin dat hun probleem niet behandeld zal worden zolang zij bezig zijn "ons" (waarschijnlijk steeds langer wordend) anti-hypocrisie lijstje af te werken?

23 juni 2020 om 20:59

Nouja als je een statement tegen racisme, tegen slavernij wilt maken, dan lijkt mij een statement op het hoogste niveau mogelijk toch wel een mondiale eyeopener of niet? Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar wat de internationals er van vinden. Naar hun mening en wat ze er wel og niet mee gaan doen. Gaan ze de Qatarese VI boycotten? Of vinden ze het allemaal meevallen en wordt het probleem volgens hun groter gemaakt dan het is. Ik ben gewoon benieuwd naar een reactie. Ik hoop dat het probleem in een veel grotere context wordt getrokken en niet constant beperkt wordt tot de zwarte pieten discussie. Dus ja als je invloedrijk bent en voor iets wilt opstaan, doe het en doe het goed.

23 juni 2020 om 21:53

Maar ze willen geen statement maken tegen slavernij. Dat wil iedereen nu blijkbaar ineens, maar zij zelf niet. Zij willen aandacht voor iets waar ze zelf mee "worstelen". En het resultaat van het in een veel grotere context trekken zoals je zegt is dat er in ieder geval niemand zich bezig gaat houden met het probleem waar ze aandacht voor vragen. Al is dat natuurlijk ook het doel van dit hele verhaal. Of denk je dat er na het wk, als ze het boycotten oid, ineens allemaal blanke mensen opstaan en zeggen "ok nu willen we eens graag naar jullie gaan luisteren en, belangrijker nog, ons gedrag tov jullie gaan aanpassen"?

23 juni 2020 om 21:58

Oh en wat gaan we in 2026 doen? Amerika schendt mensenrechten bij de vleet, is racistisch als de pest, voert oorlogen voor geld over heel de wereld. En ik vermoed dat er in Mexico ook zat niet pluis is. Niet in de laatste plaats dat het land ongeveer gerund wordt door druglords die op alles schieten dat beweegt. Dat moeten ze dan eigenlijk ook eerst boycotten voor we verder kunnen. Hopen dat 2030 op de maan gaat plaatsvinden, dan kunnen we misschien eens naar hun probleempjes kijken! Ervan uitgaande dat er dan niet nog 8764 andere what about's bij zijn gehaald

24 juni 2020 om 00:30

Maar niemand houdt zich er uberhaupt meer mee bezig. Het hele gesprek sinds de demonstratie draait om zp/akwasi en Johan’s commentaar. VI boycotten heeft het gesprek nog verder verplaatst, want nu krijg je het debat omtrent vv meningsuiting, sponsors etc. Dan vergeet ik nog de gehele corona toestand. Nu ik er over na denk, het is zo’n beetje onmogelijk om racisme zonder whataboutism te bespreken, omdat het zo breed en omvangrijk is. Ook omdat het gehele racisme debat in principe een whataboutism is op het Amerikaanse geweld. Tegen welke problematiek komen de internationals nou precies op? Komen ze op voor racisme tegen de donkere mensen? Komen ze op voor racisme tegen donkere mensen in NL? Europa? Voetbal? Of is het solidariteit naar Akwasi toe? Of wellicht is de hele statement gericht tegen Derksen? Is het een statement die zich solidair stelt met blm? En is blm dan mondiaal? Nationaal? En over Amerika gesproken.. Enige die Amerika kan tegenhouden is Amerika zelf. Ik denk oprecht dat kritiek op Trump (Of in ‘26 wellicht een Biden of nog zo’n idioot) uiten je verder weg brengt dan het gewoon uitzitten, je ogen dichthouden en hopen dat het snel voorbij is.

24 juni 2020 om 00:37

En overigens.. Natuurlijk is je punt minder valide als je hypocriet bezig bent. Dat is zo’n beetje de hoeksteen van de reden.

24 juni 2020 om 08:07

De discussie gaat, wat de donkere mensen betreft, over racisme naar hen toe. Wat de blanke mensen betreft over letterlijk elk onderwerp behalve dat. En dan kan (bijna) niemand meer een valide punt maken. Letterlijk iedereen is namelijk hypocriet als je ver genoeg zoekt. Persoonlijk vind ik het een extreem laffe manier van discussie voeren. Ipv het onderwerp behandelen zoeken naar hypocrisie om het niet te hoeven behandelen. Anyhow, agree to disagree Bedankt voor een leuke discussie!

23 juni 2020 om 10:39

Zonneveld is ook al eens door Derksen op de hak genomen. En dan deugt er dus niets van wat Derksen verder verkondigt. Tja, persoonlijke rancune speelt dan een grote rol. By the way, het gaat om het gedrag van de Oranje spelers. En dan is het WK 2022 wel degelijk relevant, dus niet zo maar een er bij gepakt item. Laat Zonneveld zich maar bij de tweewielers houden;-)).

23 juni 2020 om 11:06

@pinko Dit is dus precies hoe het allemaal werkt. De discussie gaat nu over het gedrag van de Oranje spelers. Die moeten zich maar eens goed gaan verdedigen. Ik dacht dat het over racisme van donkere mensen ging joh, maar ik zal het allemaal wel helemaal omdraaien.

23 juni 2020 om 11:19

Volgens mij is dat wat iedereen graag wil, toch? Breed discussiëren, dus ontkomt ook het wel of niet meedoen in Qatar zeker aan de orde. Dat je dat niet snapt, vind ik dan weer vreemd.

23 juni 2020 om 12:39

@pinko Breed discussieren is iets anders dan over iets heel anders discussieren, om maar niet meer de originele discussie te hoeven voeren.

23 juni 2020 om 12:58

Dan hebben wij daarover een verschillende mening. Gelukkig kan dat af en toe nog, want om de minste of geringste reden worden reacties hier verwijderd. Ach, ik raak al een beetje gewend aan de moraalpolitie;-)))

23 juni 2020 om 16:25

@dante,de originele discussie is dan ook niet om Derksen, de Oranje Internationals of Qatar. De originele discussie is dat Akwasi oproept tot geweld en daadwerkelijk mensen die zwarte piet spelen daarmee bedreigt. Dat verbreekt namelijk de verbroedering en de acceptatie en empathie richting elkaar. Akwasi is in dit geval degene die het racisme in de hand werkt. Niet overig Nederland.

23 juni 2020 om 19:24

@D-Bergkamp Volgens mij is de discussie dat donkere mensen klaar zijn met gediscrimineerd worden door blanke mensen. Akwasi zat imo duidelijk fout, en Derksen was onhandig. No big deal. En ik vind het ook niet handig dat de internationals precies dit dingetje uitzochten om over te vallen. Maar dat is hun goed recht. Maar nu steeds maar eindeloos onderwerpen blijven aansnijden waar de oranje internationals eerst aan moeten voldoen voordat ze er iets van mogen vinden, is gewoon verstoppen voor de echte discussie. Lees even de opmerkingen hier en vraag je eens af of het nou echt Akwasi is die de verbroedering en de acceptatie en empathie richting elkaar verbreekt. Hou op zeg. Ik kan geen racisme topic lezen of ik zie een leger blanke Nederlanders zich in alle bochten wringen om maar niet op het punt in te hoeven gaan. Het punt dat donkere mensen in Nederland wel degelijk last ondervinden van racisme.

Voordat mensen weer met ‘whataboutism’ gaan gooien, wil ik aangeven dat ik het ook eens met Derksen. Het gaat niet om het probleem ergens anders verleggen, maar de Oranje spelers wijzen op hun hypocrisie en gebrek aan prioriteiten. Tuurlijk is racisme verwerpelijk waar we met z’n allen iets tegen moeten doen, maar het originele protest heeft zijn originele doel allang verloren. Als jij een paar foute grappen die jou ‘beledigen’ hoger hebt staan, dan het schenden van mensenrechten van duizenden arbeiders, heb je wat mij betreft je prioriteiten niet helemaal goed staan. Geloof ook heilig dat sommige internationals zich achter ‘racisme’ verstoppen, om niet met kritiek hoeven om te gaan.

23 juni 2020 om 08:11

Gozer, jij zal toch ook eerder een 'je suis paris' zetten dan een ching chang Peking ? Ze komen eerder op voor racisme aangaande huidskleur, omdat zij dit aan den lijve hebben ondervonden gedurende hun leven. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar Qatar boeit mij eigenlijk net niks. Ik ken niet eens een Qatarees of Quataraan of hoe het ook heet.

23 juni 2020 om 08:17

Als ik jou logica mag volgen, waarom zou ik bij BLM betrokken moeten zijn? Is een Amerika ding en ik ken geen Amerikanen. Het betreft gekleurde mensen en ik ben blank (mijn excuses alvast). Racisme is racisme, en als jij er echt tegen bent zoals de Oranje internationals aangeven dat ze zijn, treed je op tegen elke racisme waar jij bij betrokken bent. Het feit dat ze dat alleen moeten doen voor hun eigen “ras”, klinkt al licht racistisch vind je niet?

23 juni 2020 om 08:37

Rascime staat natuurlijk dichterbij de spelers van Oranje , sommige kregen/krijgen er mee te maken . Net zo dat de meeste Nederlanders zich drukker maken over de voedselbanken in Nederland dan de hongersnood in Afrika.

23 juni 2020 om 08:40

@gangstarr ik ken persoonlijk bijna geen Nederlanders met een migratie achtergrond... Dus ik mag rustig allemaal racistische dingen zeggen?

23 juni 2020 om 10:26

@Bossie maar gaan die mensen die klagen over de voedselbank dan vervolgens wel geld en roem vergaren in Afrika over de rug van duizenden mensen die niet te eten hebben? Nee

23 juni 2020 om 11:01

Dat zou kunnen , er zijn zelfs mensen die naar Afrika gaan omdat dat goed staat op.hun CV ...Dus jij denkt , net als ik dat de spelers in Oranje willen spelen voor geld en beroemdheid , eigenlijk om er zelf beter van te worden . Dus spelen voor Oranje heeft weinig met spelen voor volk en vaderland of loyaliteit. Want loyaliteit werden de spelers verweten, zeker door Derksen , die bv voor het Marokkaanse team kozen .

23 juni 2020 om 11:18

@Bossie als je het voetbal wat daar de slavenarbeid in stand houdt gaat bagatalisseren dan denk ik idd dat je daarnaar toe gaat om er zelf beter van te worden. Anders had je op zo een moment ook wel stelling genomen want daar hebben de buitenlandse mensen het een stuk slechter als hier en is daar nog veel minder respect voor. Dat zou dan ook aan je moeten knagen als je tegen racisme bent en dan zou je normaal gesproken zo een groot schuldgevoel hebben dat je niet zou gaan als racisme je zoveel pijn doet. Waar is die moraal in dit verhaal gebleven?

23 juni 2020 om 11:24

ze kunnen ook een statement maken als ze zich plaatsen voor Qatar en in het land zelf zijn. Of moeten ze nu al een statement maken omdat ze nu een statement hebben gemaakt over rascime?Als.je.nog verder kijkt dan zijn het uiteindelijk de supporters die de slavenarbeid in stand houden . Als jij en ik geen interesse zouden tonen in voetbal , zou er immers geen WK geweest zijn . Maar ja geef de mensen spelen en brood....Dus ja hoe ver kun je gaan ...

23 juni 2020 om 11:30

Maar dan is de hele racisme-discussie toch puur selectief? Je kunt niet het ene uitvergroten en bij het andere volledig wegkijken en het bewust negeren omdat het voetballers nou eenmaal beter uitkomt om het absoluut niet over Qatar te hebben.

23 juni 2020 om 12:02

@Bossie hoe kan je nou serieus een statement maken als je daar geld gaat ophalen?

23 juni 2020 om 10:27

Catalunya Het zijn twee verschillende onderwerpen. En het onderwerp over Qatar is alleen ter sprake gekomen als reactie op het racisme onderwerp, zodat er een stok was om oranjespelers mee te slaan. Voor vorige week hoorde je niemand uit de bevolking over Qatar. Maar nu is iedereen plots begaan met de slaven in Qatar? Je komt weer met een gigantische drogredenering (Wat je gister ook al deed) waar je een valse keuze presenteert: of racisme, of slaven in Qatar en wat is dan belangrijker? Op dit moment beheerst racisme heel erg de media. Logisch dat de aandacht van de spelers daar naar uitgaat. Verstoppen achter racisme is ook helemaal geen ding. Je hebt geen flauw idee hoe diep het probleem zit. Op het moment dat mijn verloofde niet meer 8 keer per dag "grapjes " en vooroordelen hoeft te horen, wil ik je best geloven hoor. Maar zolang we dagelijks geconfronteerd worden met mensen die in het openbaar ching chang chong, sambal bij etc roepen, of vage kennissen die verbaasd zijn dat ze niet masseert en het leuk vinden om te vertellen dat als ze een kind krijgt een pan van de trap moet gooien en dat de klanken de naam bepalen, kies ik ervoor om te bedenken dat racisme weldegelijk een probleem is. En dit is dan nog maar het "onschuldige " deel met "grapjes". Dan hebben we het nog niet gehad over zwarte mannen die elke week wel een paar keer staande worden gehouden met hun auto. Marokkaanse Nederlanders die nooit worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, de angst die sommige mensen in hun ogen hebben als ze een zwart persoon op straat zien enz enz. Daar is al 100en keren geprobeerd over te praten en dat wordt telkens afgedaan als geen serieus probleem. Nu heeft de blm beweging bedacht dat het maar eens tijd wordt voor de massa om te luisteren ipv te wachten tot netjes vragen eindelijk werkt. Daarbij zijn er grote fouten gemaakt met plunderingen etc. En dat is niet goed te praten. Maar dat betekent niet dat het probleem is verdwenen. Het zou heel goed zijn om racisme eens aan te pakken en samenleving creëren waarin alle groepen zich gelijkwaardig voelen.

23 juni 2020 om 11:19

Niet helemaal waar. Ajax en PSV hebben toch aardig wat kritiek gehad door mee te doen aan die toernooitjes in Qatar. Dat is echt niet alleen iets van nu

23 juni 2020 om 11:42

Maar nu gebruik je eigenlijk elk argument enkel om jouw kant van het verhaal te doen in plaats van beide kanten van de medaille te belichten. Wat maakt het nog uit wanneer en hoe dat Qatar-argument erbij is gehaald. Feit is dat het argument hout snijdt. Dat is nou eenmaal hoe de discussies over racisme werken, er worden voorbeelden bijgehaald. Verder: Dat jij en jouw vriendin er dagelijks mee te maken hebben is erg en het toont aan dat er nog wel het 1 en ander moet gebeuren. Echter vind ik wel degelijk dat je de selectieve verontwaardiging omtrent dit onderwerp aan mag kaarten. Deze hele discussie kwam naar Nederland door iets wat er in Amerika gebeurde en nu mogen we niet verwijzen naar Qatar omdat dat de spelers niet goed uitkomt? Zo werkt dat natuurlijk niet.

23 juni 2020 om 12:07

@sirius Nee, het Qatar argument is gewoon een manier om onder de discussie uit te komen door te wijzen naar andere dingen die ook erg zijn. Dus omdat de aanleiding voor de discussie uit Amerika kwam, mogen we naar iets anders, ongerelateerds verwijzen uit Qatar? huh?? Hoe is dat een steekhoudende redenering? Je ziet toch zelf ook wel dat daar geen logica in zit? Het 1 en ander is nu aan het gebeuren. En daar hoort bij dat je je af en toe ongemakkelijk voelt over het feit dat er dingen moeten veranderen. Dat zelfde gevoel heb ik regelmatig. Nou ben ik geen fan van dreigen met geweld en radicalisering. Maar ik ben wel bereid om nu een verandering in gang te zetten waarbij mensen maar even een tijdje heel goed moeten nadenken wat de gevolgen van hun acties zijn voor andere bevolkingsgroepen. Dat geldt overigens echt niet alleen voor witte/blanke mensen. Dat geldt voor iedereen. @japie_krekel Ja, er was wat aandacht voor. Maar meer dan een weekje in de media is het niet geweest. En uiteindelijk vond men het ook niet interessant genoeg om het onderwerp op de agenda te laten staan. Het is gewoon een stok om tegen de Oranje spelers te kunnen zeggen: jij doet ook wat fout dus hou je mond nou maar.

23 juni 2020 om 12:20

@feye88 vind ik niet. Dat Oranje racisme aankaart vind ik uitstekend maar dat ze dan wel in Qatar gaan voetballen maakt ze wel een beetje ongeloofwaardig. Blijf strijden tegen racisme waar ik helemaal voor ben maar trek dat dan ook door en boycot Qatar dan ook

23 juni 2020 om 12:29

Maar dat is een ander onderwerp. Daar mag je ze best over aanpakken, maar waarom precies op het moment dat ze in actie komen tegen iets anders dat OOK niet klopt. Hier kun je het toch met ze over hebben, NA dat deze discussie voorbij is? En waarom wordt het onderwerp nu pas opgebracht? Dat is pure hypocrisie.in feite wordt er nu gezegd: Je mag niet tegen dit probleem zijn, want je hebt je nog niet uitgesproken tegen dat andere probleem. Dat slaat als een tang op een varken.

Los van heel dat Qatar gebeuren he, wat waren die Dries en Natascha dramatisch. Ze zouden eventjes Johan aanpakken. Het was gênant om te zien. Triest ook dat prominente donkere mensen afzagen van deelname aan de uitzending.

23 juni 2020 om 08:19

Dries was een grote dissonant, maar vond Natacha erg sterk. Kwam niet om modder te gooien of om Derksen eens te zeggen hoe het moet, maar kwam om te verbinden. Maar dat is uiteraard mijn eigen interpretatie.

23 juni 2020 om 10:57

Ze kwam alleen niet om te verbinden. Als je wil verbinden kom je ook om te luisteren. Derksen opent door te zeggen dat hij een grap maakt om Akwasi op zijn plek te zetten, maar het duurde een dik half uur voor het eindelijk bij Natacha doordrong dat Derksens intentie was om een grap te maken. Ze zat er vooral met het schuim om haar mond om alle maatschappelijke problemen aan een grapje van Derksen op te hangen.

23 juni 2020 om 11:25

@misseva88 "maar het duurde een dik half uur voor het eindelijk bij Natacha doordrong dat Derksens intentie was om een grap te maken" Je verdraait nu wel de zaken he. In het begin gaf JD aan om die rapper een hak te zetten. Later zei hij het was een stomme grap. Dus ligt echt niet aan haar he.

23 juni 2020 om 11:32

@krillin Hij opende door een onderscheid te maken tussen momenten waarin ze serieus onderwerpen bespreken en momenten waarin grappen worden gemaakt. Die opmerking (die Genee om onverklaarbare redenen constant bleef verdraaien) schaarde hij direct onder het laatste. Daar opende Derksen mee. Dus ik verdraai helemaal niks.

23 juni 2020 om 08:22

Vooral Dries was tergend. Kinderlijk in z’n reacties. Liet Derksen niet uitspreken. Et cetera. Natascha, die hoorde Derksen wel maar luisterde niet. Pas op het einde kreeg ze door wat hij werkelijk zei. Genee vond ik echt heel hinderlijk, kroop iedereen in de k*nt. Kieft was prima. En Gijp wilde grappen maken en het er het liefst niet over hebben, zoals hij ook al aangaf. Tergende show gister om Derksen het symbool voor racisme te maken. Wat hij natuurlijk niet is. Het probleem is echt en zoveel breder. Zo’n Akwasi mag zich dit ook aanrekenen met z’n uitspraak, Derksen maakte naar aanleiding van die uitspraak namelijk een hele slechte grap.

23 juni 2020 om 08:28

Inderdaad, die Akwasi is het hele probleem. Die jongen heeft met zijn gebral reacties als deze uitgelokt. Die jongen had slimmer moeten zijn en hierop aangesproken moeten worden. Aanzetten geweld, zoals hij heeft gedaan, is volgens mij ergens iets wat verboden.

23 juni 2020 om 11:25

@drl80 "pas op het einde kreeg ze door wat hij werkelijk zei." ook voor jou: Je verdraait nu wel de zaken he. In het begin gaf JD aan om die rapper een hak te zetten. Later zei hij het was een stomme grap. Dus ligt echt niet aan haar he.

23 juni 2020 om 08:22

En toch heeft zij bereikt dat Derksen toegeeft een slecht bedoeld grap te hebben gemaakt. Zij heeft geprobeerd haar gevoel als donker persoon op tafel te leggen terwijl dit een verschrikkelijke tafel is om dat aan te doen. Ze deed wat ze kon en bleef ontzettend kalm. Wat betreft Dries, die werd zelf compleet van de tafel geveegd. Je moet niet aankomen met slechte argumenten of proberen iemand iets aan te praten. Wat een gênante vertoning haha

23 juni 2020 om 11:47

Ik vond de mevrouw best sterk. Ze was wel te vaak echt aan het zoeken in de uitspraken van Johan Derksen gisteren, maar ze had ook veel goede punten en wist dat zeer behoorlijk over te brengen. In acht nemend dat ze er ook zat om Derksen van tegengas te voorzien, vind ik dat ze het goed gedaan heeft. Boussatta was in mijn ogen een schandalige vertoning. Hij projecteerde z'n eigen tekortkomingen in het geheel en hij gebruikte de Marokkaanse gemeenschap voor z'n eigen agenda. Hij had ook duidelijk niet de moeite genomen om zich in te lezen waardoor hij nauwelijks tot geen conclusies kon onderbouwen met feiten of eventueel cijfers. Tja, dan sla je altijd een slecht figuur.

Ik vind de situatie rondom Qatar en zijn opmerking toch niet te vergelijken man. De een wordt opgelegd waar een hele organisatie erachter zit en de ander maakt een domme opmerking (bewust of onbewust), waarbij hij te trots is om zijn excuses aan te bieden.

23 juni 2020 om 08:29

Fijn dat je het grote verschil aangeeft. Nu je het zo hebt uitgetypt, waar vind je zelf dat het maatschappelijk debat zou moeten liggen van deze 2 onderwerpen? Systematische uitbuiting van bevolkingsgroepen vs. Een flauwe grap?

23 juni 2020 om 08:38

Het ene heeft niets met het andere te maken. Er is geen regel dat je maar met 1 ding tegelijk bezig mag zijn. Al zou het wel fijn zijn als mensen het bij 1 onderwerp per onderwerp hielden, maar ja dat is het doel niet .. En de discussie gaat natuurlijk niet puur om de slechte grap. Het gaat om donkere mensen die heel veel met racisme te maken hebben en blanke mensen die dit totaal niet serieus nemen.

23 juni 2020 om 08:41

Als je het zo beschrijft dan zou ik voor een systematische uitbuiting gaan maar de context waar Derksen zijn “grap” over maakt en men hem hiermee de podium geeft. Als het op een volwassen manier kan en men zonder enige oordeel kan discusseren of de dialoog aan kan gaan, dan mag men wat mij betreft over alles in dialoog. Alleen heeft iedereen (meeste) al een oordeel klaar staan, dan heeft het ook weinig zin.

23 juni 2020 om 09:26

@dante, je spreekt je nogal tegen. Jij haalt er nu net zo goed een ander onderwerp bij, namelijk donkere mensen en racisme. Derksen heeft Awakasi vergeleken met zwarte piet. Daar zou de discussie over moeten gaan. Het is volgens mij niet eens grappig, tenminste dat zie ik niet, maar het is ook niet racistisch. Ik heb namelijk van nog niemand gehoord waarom de opmerking Awakasi is zwarte piet racistisch zou moeten zijn. Dat is het namelijk niet en dat is ook niet uit te leggen.

23 juni 2020 om 11:48

@dante - Natuurlijk heeft het wel met elkaar te maken. Het valt onder de noemer 'racisme' en daar gaat het momenteel over.

23 juni 2020 om 12:20

@catalunya Jij komt echt de hele tijd met een valse vergelijking. Plaats beiden nou eens in de juiste context. Je kan het ook omdraaien hoor: Het bouwen van wat stadions, of een einde maken aan een eeuwenlange gelijkwaardigheidsstrijd, gestoeld op institutioneel racisme. Het meest hypocriete is nog wel dat in de maanden hiervoor ik niemand hoorde over een einde maken aan slavernij in Qatar. Maar plotseling, sinds de Oranjespelers van zich laten horen, zijn heel veel mensen bereid het WK te boycotten.

23 juni 2020 om 14:23

@feye88 - Maanden hiervoor hoorde ik ook niemand over het boycotten van Veronica Inside. Het is nou eenmaal een kwestie van actie-reactie. Sowieso het grootste probleem omtrent dit onderwerp, want alle partijen wijzen met het vingertje naar een ander, maar geen van hen kijkt zelf even goed in de spiegel. Ze denken allemaal dat zij tot de exclusieve groep behoren die niet discrimineert en die zich niet schuldig maken aan racisme. We mogen als mensen dan het leven zijn met de grootste hersencapaciteit op deze planeet, maar we doen er in verhouding met afstand het minst mee.

Mensen stop ermee, de hele discussie is nutteloos. Discriminatie zit er ingeworteld, en gaat er niet uit. Mensen willen over andere praten, elkaar afzeiken. Belachelijk maken, ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Mensen die op de dezelfde geaardheid vallen. En ga zo maar door...

23 juni 2020 om 08:20

Ik bedoel, je hebt gelijk hoor. Ik denk ook dat dit soort gedrag er bij mensen ingeworteld zit. Maar dan kan je er toch nog steeds tegen optreden? Geweld (tot moord aan toe) zit ook in de mens geworteld, maar ik ben toch wel blij dat we daar in een maatschappij tegen optreden. Edit: Ter verheldering, ik doel met niets in mijn bericht op Derksen. Ik reageer op Ruud's bericht over discriminatie, omdat dit hele topic over Derksen gaat wil ik even verwarring voorkomen, ik beschuldig Derksen hier nergens van.

23 juni 2020 om 08:33

Het is ook een reactie op een actie. Dit programma reageert op recente komische gebeurtenissen/reacties, veelal uit het voetbal. Nu word er gereageerd op gebral van iemand die dat doet op een plaats waar het totaal niet thuis hoorde, de opmerking dan. Ik wil graag een Dirk Kuyt is horen of een Sjaak Polak van vroeger...die worden toch ook aangepakt, maar zodra er een kleurtje aanzit, dan word ineens die racisme kaart getrokken. Ik vind dat een beetje hypocriet en word er zelfs een beetje misselijk van.

23 juni 2020 om 08:33

Ja natuurlijk moet je er over kunnen praten. Vind alleen dat er nu wel erg op de man wordt gespeeld. Terwijl dezelfde mensen natuurlijk niets op hun kerfstokken hebben. Wie uiteindelijk het bij het juiste einde heeft is nooit te zeggen.

23 juni 2020 om 08:39

Die 'edit' had niet gehoeven, jouw bericht was helder as it is. En in essentie heb je gelijk: treed op tegen het kwade. Maar daar zit het probleem ook niet. Het probleem is tweeledig: enerzijds heb je de inhoud: er wordt nog steeds gediscrimineerd op alle vlakken: op huidskleur, religie, sekse, leeftijd, geaardheid, alles. Of je nou een baan zoekt, een nachtclub wil betreden of rondjes in je auto rijdt. Als je vaak met deze problemen in aanraking komt, dan raak je gefrustreerd en ben je sneller vatbaar voor onbedoelde aantijgingen op dit gebied. Hierover zullen de meeste mensen het eens zijn: dit probleem moet de wereld uit! Anderzijds heb je: de communicatie. Lach je wel om een stereotype grap dat een Belg dom is, een Duitser dik en een Italiaan een gladde glijer, maar als in diezelfde grap een Surinamer lui is, dan is het plots discriminatie. Dus vergeten we de context niet te snel? Zelfde met 'hot issue' Zwarte Piet. De context is: kinderfeest, maar de stereotypering van Zwarte Piet is vanuit oorsprong wel degelijk discriminerend. Vroeger was Zwarte Piet de boeman, die met roe en zak stoute kinderen afvoerde, tegenwoordig is Zwarte Piet een vrolijke kindervriend die snoep en kado's uitdeelt. Is dat dan genoeg? Nee, blijkbaar niet. Maar de discussie voeren kun je ook op 7 december, bij de NPO of Ntr: Hoe gaan we Zwart Piet transformeren tot een neutralere huidskleur passend in de samenleving anno 2020? We hebben 11 maanden om dit voor elkaar te krijgen. Ik denk dat er dan veel meer mensen mee zouden veren, dan dat je ouders die een kinderfeest komen vieren voor racist uitmaakt en het feest voor de kinderen verpest of dreigt ze op hun bek te slaan. Dat is ook communicatie! Zo, en nu graag weer over voetbal!

23 juni 2020 om 08:40

Oh ik sta ook zeker niet achter alle aspecten van deze discussie, dat ben ik helemaal met je eens. Ik dacht alleen dat je bedoelde dat we deze discussie niet moeten voeren omdat dit gedrag nou eenmaal ingebakken zit en we dat toch niet kunnen veranderen. Dat begreep ik dus verkeerd, excuus!

23 juni 2020 om 09:02

Je hoeft je niet te excuseren hoor . Het blijft alleen een eindeloze discussie, waar geen eind aan komt. Zou wel fijn zijn als Vz weer het voetbal op 1 zet.

23 juni 2020 om 08:30

En @ruud_az, en het zit niet alleen ingeworteld maar ik heb sterk het gevoel dat deze hele discussie vd afgelopen weken in de gehele wereld het helaas alleen maar erger maken. Die opstand in de USA die nu de wereld overgaat zorgt alleen maar voor nog meer verdeeldheid. Wit, zwart, geel, groen, man, vrouw, homo, lesbienne of heteroseksueel, we staan langzamerhand allemaal recht tegenover elkaar.

23 juni 2020 om 08:38

Ja klopt, men heeft dat alleen nog niet door. Kijk bijvoorbeeld naar Seattle's Lawless Chop. Echt waar is men mee bezig.

23 juni 2020 om 08:50

Haha ja wat een stelletje losers met hun lawless chop. Dan wordt het echt net het wilde westen. Daarom vond ik die burgermeester van Minneapolis ook zo'n held. Voor een groep demonstranten waar een irritant wijf vraagt of ze de subsidie voor de politie daar volledig stop gaan zetten zegt die gewoon nee.

23 juni 2020 om 12:27

Toch support de meerderheid van de amerikaanse bevolking de BLM beweging. 67% wel te verstaan.

23 juni 2020 om 12:23

Dus mensen moeten maar accepteren dat ze gediscrimineerd worden? Kun je toch niet veranderen, of wel? Wanneer was dat moment dan eigenlijk, dat de discussie gestopt moest worden? Voordat zwarte mensen stemrecht kregen? Voordat ze naar dezelfde scholen mochten? Volgens mij heeft erover praten al heel veel voor elkaar gekregen. Het vervelende is alleen dat het nogal ongemakkelijk voelt. Maar dat is juist precies de bedoeling.

23 juni 2020 om 12:35

Dat is dus het probleem, iedereen heeft wel eens gediscrimineerd. Jij , ik, iedereen. Je krijgt het er niet uit, het zit helemaal ingeworteld in de samenleving. Ik wil ook niet dat er oorlogen zijn, maar ja iets met geld en macht... Ik wil ook dat iedereen gelijk wordt behandeld, maar er zijn zoveel bevolkingsgroepen die daar anders over denken, en geloof hebben. Vrouwen, homoseksualiteit, joden, dik, lelijk je wil af en toe niet horen wat mensen zeggen daarover. Wij moeten nu excuses gaan maken voor wat er in de geschiedenis is gebeurd. Dan kan iedereen wel excuses gaan maken voor alles.ik zeg ook altijd, laat elkaar nou eens met rust. Alleen werkt het niet zo in de wereld. Mensen houden van leedvermaak, elkaar belachelijk maken. Men leeft ervan. Dus als je dan zeg All lives matter, ben je meteen een racist volgens de Blm. Kom op, waar gaan we heen.

23 juni 2020 om 13:24

Ik snap niet zo goed hoe je met deze reactie op mij reageert. Jij zegt dat je het nut niet snapt van al die protesten, omdat er niks veranderd. Ik geef aan dat er juist al heel veel veranderd is in de afgelopen 100 jaar. Erover praten helpt wel degelijk. Maar vervolgens gaat je reactie over iets heel anders.

23 juni 2020 om 13:48

Was idd niet voor jou. Nee je moet het niet discrimineren, en ja protesteren helpt. Maar zonder geweld, en ja maak het bespreekbaar. Het probleem is alleen. 'we eisen empathie van anderen wanneer we zelf geen empathie kunnen opbrengen." Ik vind alleen dat je het veel groter moet bekijken, maar dat ziet men niet. En daarom heeft het dus ook geen zin.

Tsja oranje wil een menig hebben over racisme , koloniaal verleden , slavernij in de voetballerij. Dan heb je het over Derksen opmerkingen maar helaas dan krijg je Qatar en ten Cate er ook bij.

23 juni 2020 om 08:24

Oranje had ook eerder een statement kunnen maken na grappen over homo's, vrouwen of Marokkanen, maar toen hoorde je ze niet. Ik denk ook dat een paar leiders het voortouw namen bij Oranje en de rest maar volgden uit solidariteit.

23 juni 2020 om 10:24

@Yello als Oranje daar echt een statement over had willen maken hadden ze naar de uitzending moeten gaan en Derksen moeten confronteren maar nee, een foto met een clownsneus op schept natuurlijk meer begrip voor het racismeprobleem binnen Nederland

23 juni 2020 om 11:31

@japie "willen maken hadden ze naar de uitzending moeten gaan en Derksen moeten confronteren maar nee, een foto met een clownsneus op schept natuurlijk meer begrip voor het racismeprobleem binnen Nederland" Eens met laatste. Actie van depay is zeer kinderachtig en draagt niets bij. Verwend kerelte. Maar waarom zouden een VVD of Wijnaldum aan tafel moeten? Waarom moeten zij een statement maken die jou uitkomt? Zij zullen dit niet uit het niets gedaan hebben Ook Koeman gaf aan dat er al langer wat borrelde. Zij hebben dan toch het recht om te zeggen we hebben er geen zin in. Of zoals een Humberto aangaf, moet hij JD laten zien wat racisme inhoudt. Ik kan wel respect hebben voor JD dat hij gisteren gedurende de uitzending toch terugkwam en later toegaf was een stomme fout en geen bedoeling dat het zo zou ontploffen. Ik geloof hem ook. Alleen het is wel een volwassen man. Hij had makkelijk ergens deze week kunnen zeggen, was dom en ik wilde echt niemand kwetsen. Dan was anders gelopen. Maar ja dan hadden ze niet meer dan een miljoen kijkers ipv 300k

23 juni 2020 om 12:10

@MrKrillin ze hadden een statement moeten maken omdat ze bijna 2 miljoen Nederlanders hadden kunnen bereiken en het begrip te kweken rondom racisme wat ze volgens zichzelf zo missen in de Nederlands maatschappij wat betreft dit onderwerp. Als Van Dijk zoiets aankaart heeft dat meer impact dan wanneer een advocate of Boussatta dat doen

Qatar is heel erg hoor, maar als je je uitspreekt tegen 1 probleem hoef je je niet gelijk uit te spreken tegen alle misstanden in de wereld. Das nogal een drogreden. Verder vind ik de ophef over zn opmerking ook onzin.

23 juni 2020 om 08:34

Wijnaldum moet oppassen dat er geen verkeerd beeld ontstaat. Ik heb geen excuses gehoord toen bleek dat die blanke man toch geen hitlergroet maakte en hij valt de blanke Derksen wel aan. Maar over Akwasi en ten Cate hoor ik hem niet. Dat neigt naar kritiek geselecteerd naar huidskleur

De wereld is veranderd en daar is geen ontkomen aan maar lieden als Derksen zijn daarin stil blijven staan. Meer dan terecht dat de nieuwe generatie het niet meer pikken, leer er maar mee te leven.

Een poll van de telegraaf? Dat is bij uitstek het medium wat een bepaald doelgroep heeft. Als je deze poll op de website van GroenLinks zet krijg je precies het tegenovergestelde resultaat. Kortom, dit zegt niet zoveel.

Een poll van de Telegraaf... hou op hoor. Misschien volgende keer de kop "meerderheid rechtse mensen heeft rechtse mening" kiezen.

Toch wel grappig dat al die moraalridders voor een beter maatschappij kennlijk geen fatsoenlijk antwoord hebben op feitelijke onderwerpen dat daadwerkelijk een probleem vormen zoals WK in Qatar.geldt ook voor zaken in eigen land zoals discriminatie/geweld jegens homo's en Joden vanuit een specifieke groep die klaarblijkelijk nu ook al niet benoemd meer mag worden. Maar ojee, een oude zeiksnor die een foute opmerking maakt wat als grap bedoeld is, wordt door de media gebombardeerd tot nationale rel. Staat week lang in de voorpagina's, oproep tot een boycot. Racisme tegen zwarte mensen is opeens een heel groot probleem in Nederland. Ontkenners worden neergezet als wit en nietswetend, onder het mom van: jullie kunnen het niet voelen. En laat dat nu juist zo zijn dat op dit punt heel veel mensen over vallen.racisme is niet goed te praten punt. Alleen in een maatschappij waar van alles en nog wat gezegd mag en kan worden zal er altijd iemand beledigd worden. Maar waar wordt de lijn getrokken tussen belediging en racisme? Met gevoelens kunnen mensen niet zoveel mee, daarvoor zijn er teveel persoonlijkheden op de wereld. Genoeg mensen die geen empatisch vermogen hebben. Geen probleem. Het wordt pas een probleem als mensen andere mensen onrechtmatig gaan behandelen vanwege hun afkomst en zelfs aanzetten tot geweld. Als daar nu structureel naar gekeken wordt en als ze daar nu de focus op leggen van waar dat zich nu specifiek afspeeld en aan gaan pakken. Dan ben je echt bezig het probleem racisme aan te pakken.wat Derksen heeft gezegd is niet racistisch, als het wel zo is, dan zou er aangifte tegen hem gedaan moeten worden. Maar nee, al die deugmensen, of beter gezegd, de mensen die ooit door Derksen op de hak genomen zijn, zien nu hun kans schoon om hun gram te halen onder het mom van racisme en voor eigen rechtertje te spelen door boycots op te roepen.

Een uitslag op een poll lijkt me niet verwonderlijk. Er is een schreeuwende minderheid zeer actief om alles en iedereen van racisme te veroordelen. In Nederland wonen slechts 10% mensen met een niet-Westerse achtergrond. Natuurlijk is de 90% niet daarmee direct met alles eens, maar de overgrote meerderheid walgt wel van de BLM-beweging (is echt een enge organisatie) en zijn het zat om als racist te worden weg gezet. Ja, echt racisme moet zeker worden aangepakt! Maar om alles en iedereen zomaar van racisme te beschuldigen gaat de overgrote massa veel te ver en werkt juist contra-productief.

Deze columnist snap het echt niet. Er is geen WK in Nepal waar we gaan cashen over de rug vanoderne slaven. Er is ren WK in Qatar dus wat dat betreft heeft Derksen een uitstekend punt. Geld blijkt tegenwoordig echter een goede reden om met een dubbele moraal te werken. Valt er ergens geld te halen dan zijn onze internationals opeens niet meer zo geinterreseerd in gelijke rechten en het welzijn van bepaalde bevolkingsgroepen

23 juni 2020 om 10:49

Het is ook makkelijk he, gelijkheidsstrijder spelen van achter je schermpje. Wijnaldum met z’n ‘it’s not a joke’ of van Dijk met een Instagrampost over een boycot. Het kost de heren een paar minuten, maar o wat zetten ze zich in voor een betere samenleving en wat vinden ze het belangrijk. Zodra het echter hun eigen leven betreft en ze zelf verandering moeten maken, blijken ze ineens zo hypocriet als maar zijn kan. Standard Chartered, shirtsponsor van Liverpool, krijgt een miljard boete. Is dat ook ‘no joke’, Wijnaldum? Moeten alle Liverpool fans niet even de club bellen om naar de sponsor te vragen? Nog schrijnender is een Babel die op een comment op zijn post reageert dat de commenter ‘zelf ook geen reet geeft om de slaven in Qatar’. Voor mij verdien je geen respect of gehoord te worden als je ‘strijdt’ voor selectieve gelijkheid. Het is zo hypocriet als wat.

23 juni 2020 om 10:53

@mee eens! En gisteren had je ook een statement kunnen maken door naar VI te gaan Dan krijg je van die excusrs van we gasn niet met Derksen in fiscussie maar je zit daar niet voor Derksen Je zit daar om de Nederlandse bevolking aan te spreken en om te vertellen wat je ervaart wat betreft racisme

23 juni 2020 om 12:10

Precies. Maar we hebben eerder gezien met die #metoo mevrouw dat ze zich daaraan niet willen branden. Ik ben ervan overtuigd dat iedere gast bij VI met respect behandeld wordt, ondanks een afwijkende mening (was gisteren ook heel duidelijk). Al dit met modder gooien en aankaarten hoe erg het wel niet is, lost totaal, helemaal niets op. Een foto op instagram of een 10 seconde lang filmpje maakt geen impact. Als je een boegbeeld wilt zijn en het verschil wilt maken, moet je inderdaad in discussie gaan, iedere andere vorm vind ik niets bijdragen.

23 juni 2020 om 10:59

Hoeveel geld denk je dat onze internationals daar gaan halen , een week loon ? Voor sommige zou eenbgoed WK een moooe transfer kunnen betekenen . Een slecht WK zou een transfer in de weg kunnen staan . Ik denk dat het wel.zal.mee vallen met het geld wat ze daar kunnen verdien tov ze nu verdienen bij hun club

23 juni 2020 om 11:02

@Bossie daarom zei ik ook geld en roem. Even lekker shinen op een WK en het mannetje zijn en je winstpremies ophalen die altijd mooi meegenomen zijn. Wat boeit die slavenarbeid verder? Gewoon lekker in die stadions gaan voetballen

23 juni 2020 om 11:22

Maar je vind ook dat ze een programma als VI niet moeten boycotten, maar de dialoog aan moeten gaan . Moeten ze dan volgens jou het WK wel boycotten? Of zou het beter zijn als ze in Qatar zijn om daar een statement te maken ? Eerst maar eens zien te plaatsen natuurlijk

23 juni 2020 om 12:06

@Bossie ik vind dat als je een platform hebt om bijna 2 miljoen mensen te bereiken en je verhaal te doen richting deze mensen dat je daar gebruik van moet maken idd. De heren verliezen echter het grote plaatje uit het oog ondat ze pissig zijn dat Derksen ze wel eens heeft bekritiseerd na een slechte wedstrijd. Door die lange tenen hebben de intetnationals nu een unieke kans laten liggen het probleem aan te kaarten. Je zor daar namelijk niet voor Derksen. Je zit daar om je ervaringen en gevoelens met het Nederlandse volk te delen zodat ze wat meer kunnen behrijpen wat voor racisme er heerst

23 juni 2020 om 13:04

En over het WK in Qatar , moeten ze dat boycotten of ook daar het platform pakken ? Want ze krijgen kritiek dat ze niks zeggen over het rascime in Qatar , want dat is hier tich het onderwerp . Maar wie weet doen ze het als ze zich hebben geplaatst . Om nu al te roepen dat ze er niks aan doen is.misschien wel een beetje voorbarig. En om eerlijk te zijn vind ik het ook wel makkelijk en goedkoop om hun daar nu op aan te spreken . Zeker als ze een belangrijk onderwerp als rascime aansnijden . Misschien is het beter er iets aan te doen ipv op andere zaken te wijzen . Het lijkt er wel een beetje op dat men zo rascime in Nederland wil ontwijken en het speelveld groter te maken door naar Qatar te wijzen . Laten we probleem per probleem aanpakken , Rome is ook niet in een dag gebouwd. Maar je kan alleen maar beginnen met bouwen door samen de armen uit de mouwen te steken . Of dat nu witte, zwarte, gele , of rode armen zijn . Je moet de koe bij de horens vatten . Het is wel typisch Nederlands om te zeggen , ja maar...ja maar ...

Dhr. Zonneveld kan dit allemaal wel keihard roepen, maar het punt over Qatar is gewoon om aan te duiden hoe hypocriet het is. Het gaat niet zo zeer om afleiding van het werkelijke debat, meer dat Derksen zich (heel terecht) afvraagt waarom hij voor een slechte grap wordt afgemaakt, maar de Oranje spelers met veel plezier afreizen naar een land waar dmv moderne slavernij arbeiders de dood in worden gejaagd. Het was geen grap toch, Wijnaldum? Wij moesten onze excuses voor de slavernij toch maken, Jesse Klaver? Waarom boycotten we dan een toernooi en land niet dat op de meest wrange manier oude tijden doet herleven? Maar nee, dat heet dan whataboutism, een term waarvan ik moet kokhalzen. Relativeren is verboden in de inclusiviteitspolitiek en klopjacht op vermeende racisten, we moeten het zien zoals het is, of zoals bombastische nieuwsbronnen willen hoe we het zien. Triest vind ik het.

Een ding is zeker VI zal.denk ik geen verslag doen over het WK in Qatar. Aan de andere kant ik heb ze er zelf nog geen statement over horen maken, maar als ik Derksen zo hoor dan kan het haast niet anders dat er een flink statement over Qatar komt van VI

23 juni 2020 om 11:01

Neem aan dat ze het goede voorbeeld gaan geven en geen uitzendingen rondom het WK doen?

23 juni 2020 om 11:20

Ja wie en wie weet doet Oranje ook wel iets , als ze zich weten te plaatsen .

23 juni 2020 om 11:51

Dit is natuurlijk niet de eerste keer dat Derksen het over Qatar heeft en de omstandigheden daar, dus laten we niet doen alsof hij het er nu selectief bij haalt om z'n gelijk te kunnen krijgen. Hij had zich namelijk allang uitgesproken over de barre omstandigheden daar.

23 juni 2020 om 13:07

Ja en wat is je punt er ovet praten en het aanhalen is wel heel makkelijk , zeker als je niet in de hot seat zit. Het is wel goedkoop en makkelijk om andere te vertellen wat ze zouden moeten doen . Ik heb Derksen ook nooit horen zeggen dat VI er geen verslag van moet doen en het WK moet boycotten, of iets anders moet ondernemen . Hij kaart het aan en zegt dan wat andere wel.of niet moeten doen

23 juni 2020 om 14:17

Dat klopt, maar wat is dan precies jouw punt? Ik denk persoonlijk niet eens dat VI tegen die tijd uberhaupt nog bestaat. Verder snap je toch zelf wel dat Derksen hier enkel de hypocrisie aan wil kaarten?

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Nederland

FIFA ranking: 14
2214 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Woensdag 15 juli
Arturo Vidal kan zijn loopbaan vervolgen buiten Europa. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren