Dringend advies voor Feyenoord bij FOX: ‘Direct halen als je 2 miljoen hebt'

Maandag, 22 juni 2020 om 09:15Chris Meijer • Laatste update: 09:22

Eric Botteghin en Leroy Fer zijn momenteel in het bezit van een aflopende verbintenis bij Feyenoord en zijn voorlopig nog niet tot een overeenkomst gekomen over een nieuw contract. Mario Been zegt in het programma Voetbalpraat van FOX Sports dat Fer graag bij Feyenoord wil blijven en dat beide partijen ‘bezig zijn eruit te komen’. Als het aan de analist en collega Hans Kraay junior ligt, moeten de Rotterdammers eerder Jan Paul van Hecke van NAC Breda halen dan het aflopende contract van Botteghin verlengen.

“Ik had vernomen dat ze bezig zijn eruit te komen. Leroy wil heel graag blijven, maar het heeft allemaal met geld te maken. In de kleedkamer gaat rond: ‘die verdient dat, die verdient dat’. Van Botteghin weet ik het niet. Als je een Van Hecke ziet bij NAC, wat vlakbij is, moet je dan met Botteghin door? Is Botteghin nog steeds de versterking die Feyenoord nodig heeft?”, vraagt Been zich af. De afgelopen tijd werd Van Hecke concreet gelinkt aan AS Monaco en NAC-directeur Mattijs Manders bevestigde dat er een akkoord was, al moest de verdediger er zelf nog uitkomen met de Monegasken.

Been stelt echter dat Van Hecke ‘nee’ gezegd heeft tegen AS Monaco, dat twee miljoen euro wilde betalen en van plan was hem direct bij FC Utrecht te stallen. “Van Hecke is echt verschrikkelijk goed. Ik weet niet of Feyenoord anderhalf tot twee miljoen heeft, maar dan zou ik hem direct halen”, haakt Kraay jr. in. “Het enige dat minder is, is dat hij niet de ervaring van Botteghin heeft”, reageert Been. “Maar we weten nu inmiddels wel dat Botteghin niet de speler is die Feyenoord verder gaat helpen. Dan zal je toch een keuze moeten gaan maken om naar de toekomst te kijken.”

Met Mark Diemers presenteerde Feyenoord afgelopen week zijn eerste zomerse versterking. “Heel veel mensen zijn sceptisch, maar hij rendeert het best met zeven mensen in zijn rug. Als hij aan de bal is, gebeurt er iets anders dan bij negen van de andere spelers. Alleen Steven Berghuis kan wat hij kan”, is Kraay jr. lovend over de van Fortuna Sittard overgekomen middenvelder. “Maar als hij op de positie van Orkun Kökcü of Jens Toornstra gaat spelen, heeft hij maar vijf spelers in zijn rug. Of je moet hem op links net zoveel ruimte geven als Berghuis aan de rechterkant.”

“Ze hebben nog geen linksbuiten. Daar zou Diemers ook kunnen spelen, ik vind hem een uitstekend speler en denk dat hij het bij Feyenoord goed kan gaan doen. Hij is een denker, creatief en kan uitvoeren, ik zie hem graag voetballen. Bij Fortuna was hij de man, hij zal zich moeten aanpassen. Maar ik denk dat hij dit elftal iets kan brengen”, zegt Been. Kraay jr. sluit zich daar gedeeltelijk bij aan. “Als Berghuis hem accepteert, want dat is de man die gezocht wordt, dan gaat hij heel goed worden. Als hij één van de elf in het veld is die af en toe de bal krijgt, weet ik het niet. Hij is een mannetje die veel aan de bal moet zijn. Als hij ‘m heeft, doet hij er wat mee.”


Poll

Ben jij het hiermee eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door wehave)

Voor van Hecke is het denk ik een prachtige stap om naar Feyenoord te gaan. Ik ben benieuwd of Botteghin bereid is om een jaar de 3e CV te zijn. Is natuurlijk de ideale man om op de bank te hebben voor als een van de je eerste verdedigers weg valt. Heeft ervaring en zeurt (tot nu toe) nooit.

22 juni 2020 om 13:16

Ik heb van Hecke eigenlijk amper zien spelen. Is die zo goed, met welke speler is hij vergelijkbaar en als hij zo goed is, waarom zitten andere (top)clubs in Nederland dan niet achter hem aan?

Feyenoord heeft alleen geen 2 miljoen of in iedergeval niet vrij besteedbaar. Nog steeds begrijp ik niet waarom, het lijkt alsof ze al jaren geld parkeren om de vrienden in een klap af te kopen. Want st. Juste en Vilhena zijn vorig jaar voor 20 miljoen vertrokken en ze hebben eigenlijk alleen Boziniek en Diemers gehaald voor een transfersom. Diemers op links zie ik niet zitten, zeker niet met Berghuis op rechts, dan heb je 0.0 diepgang.

22 juni 2020 om 09:29

Senesi ook hè voor zeven miljoen. Dat was ook geen koopje

22 juni 2020 om 09:45

Oh ja helemaal vergeten. Maar toch kom ik tot de conclusie dat er behoorlijk wat geld "zoek" is. Sinds de VVF ze gered hebben is er. 19/20: 23,40 mln. verkocht - 11,30 mln. gekocht = € 12.1 mln18/19: 8,95 mln verkocht - 2,00 mln. gekocht = € 6.95 mln17/18: 33,30 mln. verkocht - 26,80 mln gekocht € 6,5 mln16/17: 2,60 mln verkocht - 3,5 mln gekocht = - € 900.00015/16: 18,80 mln verkocht - 10,50 mln gekocht € 8.3 mln14/15: 31,70 mln verkocht - 8,70 mln gekocht € 23 mln13/14: 0 verkocht - 3 mln gekocht = - 3 mln. 12/13: 6,7 verkocht - 0 gekocht = € 6.7 mln11/12: 12,20 verkocht - 0 gekocht De totale balans is dus € 59.65 miljoen Tuuurlijk is er daar wat voor gebruikt om tekorten te dichten. Maar het blijft raar aangezien er slechts € 39 miljoen geleend is van de Vvf.

22 juni 2020 om 11:06

Lastig te zetten. Als dat geld jaarlijks wordt gebruikt om de salarishuishouding te bekostigen, onderzoek te doen naar Feyenoord City of andere leningen af te betalen is het geld niet perse zoek. Het is niet zo dat geld dat van de transfermarkt binnen komt alleen maar mag gebruikt worden voor de transfermarkt. Als je het echt wilt uitzoeken zul je even de jaarlijkse financiele publicaties door gaan nemen, maar de hoeveelheid tijd die dat gaat kosten kan nog wel eens tegen gaan vallen.

22 juni 2020 om 12:00

@jorisdijk - Het zijn misschien dan wel bedragen die je niet direct zo 1,2,3 kunt plaatsen, maar we hebben het over meerdere jaren. Je gaat zo'n 9 jaar terug. Er zullen dus schulden (deels) betaald zijn, salarissen en commissies dienen betaald te worden, bonussen van spelers en noem het allemaal maar op. Zo'n 60 miljoen euro lijkt veel, maar over zo'n lange periode heb je dat zo op bij een club als Feyenoord. Het is ook niet zo dat Feyenoord heel erg ruim begroot en daardoor veel ruimte heeft als er dingen misgaan. Er zullen dus ook tekorten zijn opgevuld e.d.

22 juni 2020 om 13:04

@jorisdijk. Helaas zijn dit de gelekte bruto bedragen. Zie wie zo kloppen die vaak al niet. En netto is de winst meestal een stuk minder. Iwan van Duren en Tom Knipping van VI (het blad) hebben hier wel eens onderzoek naar gedaan. PSV en Feyenoord hielden over een periode van 10 jaar tot afgelopen zomer nauwelijks geld over aan Transfers. Tm het seizoen 18/19 had feyenoord volgens de jaarverslagen een winst gemaakt van 2 miljoen op transfers in een periode van 10 jaar. Het verschil tussen wat er op transfer markt staat en wat ze echt overhouden zit hem kennelijk in makelaars fees, geld waar spelers recht op hebben, opleidings vergoedingen, doorverkoop percentages, bonussen enz en in de bedragen die gewoon niet kloppen. Feyenoord staat hier niet alleen in, bij de overige 2 top clubs (met name bij Psv, bij Ajax zijn sommige bedragen agv de beurs notering iets noukeuriger) zitten er nog grotere gaten tussen wat er op transfermarkt staat en wat ze daadwerkelijk verdienen.

22 juni 2020 om 09:44

Je hebt nu Summerville die diepgang heeft en Feyenoord heeft nog een reserve liggen, maar die willen ze alleen gebruiken als het echt nodig blijkt.

22 juni 2020 om 10:48

Summerville is toch niet van het niveau Feyenoord kom op, met alle respect die heeft nog geen handje vol leuke wedstrijden gespeeld bij ADO ..

22 juni 2020 om 11:47

Alleen gekeken naar statistieken? Ik heb elke wedstrijd van Ado gekeken en Summerville is echt een groot talent. Was zeker een top 3 speler van Ado dit seizoen, samen met Pinas en Koopmans. Hij zorgde voor gevaar voorin, in tegenstelling tot Necid en Hooi.

22 juni 2020 om 13:22

Maar wel een top 3 speler bij een club die normaal gezien zou degraderen. Hij is natuurlijk nog maar 18, maar voorlopig zie ik het ook nog niet.

22 juni 2020 om 13:31

@azb_010 - Waar heb je de informatie vandaan dat Feyenoord reserves heeft liggen? De club moet ruim 20 miljoen euro terug in de begroting en ze moesten constructies verzinnen om Senesi en Bozenik uberhaupt binnen te halen. Ik denk dat het behoorlijk aannemelijk is dat Feyenoord nauwelijks liquide middelen heeft, laat staan reserves. Als ze reserves hadden, hadden ze ook wel geld om uit te geven. Ze kwamen niet voor niets bij Mark Diemers uit.

22 juni 2020 om 16:45

Het is vaker in het nieuws gezegd dat ze dit hebben, maar alleen willen gebruiken aan buitenkansjes, ook is de bergroting een heel ander potje dan de transferuitgave.

22 juni 2020 om 17:39

Ben toch wel benieuwd.hoe kom je erbij dat ze geen 2 miljoen hebben?iedereen zegt altijd dat ze geen geld hebben maar halen dan toch opeens spelers.

Diemers op linksbuiten gaat hetzelfde probleem vormen als Larsson. Creativiteit misbruiken door hem vast te zetten op links. Al ben ik er nog steeds niet zeker van waar Diemers echt gaat staan. Van Hecke zou zeker een aanwinst zijn, hij viel mij afgelopen seizoen al op bij NAC.

In een ideaal scenario zou je beide Botteghin en van Hecke hebben. Als je van Hecke haalt en Botteghin loost, heb je straks een probleem als het jongere talent toch niet zo goed is als men zegt of problemen heeft met de overstap. Een speler die het goed doet in de Jupiler League is niet direct basis materiaal voor een ploeg die bovenin de Eredivisie mee wil doen, zie bijvoorbeeld Per Schuurs bij Ajax.

22 juni 2020 om 10:00

Ik denk dat je daar helemaal gelijk in hebt. Het is altijd afwachten of die kan aanhaken op dit niveau en dat zal zeker tijd kosten. Als je botteghin dus laat gaan krijgt van Hecke dus niet die tijd die nodig is.

22 juni 2020 om 10:23

Feyenoord moet terug naar de roots, kunnen vertrouwen op een degelijke jeugdopleiding. Dat is eveneens een flinke investering maar je parels leveren bij verkoop een fortuin op. Spelers die je haalt hebben nauwelijks restwaarde of kiezen ervoor hun contract uit te dienen. Dan zie je niets van je investering terug.

22 juni 2020 om 10:56

Dat duurt nog minimaal 3 jaar. Benieuwd hoe het staat met het nieuwe stadion. Is daar al iets over bekend. Feyenoord heeft een top TD en trainer dus die gaan gewoon weer bovenin meespelen. Voor de titel lijkt me het materiaal niet goed genoeg, maar ik denk dat ze wel weer mee gaan doen met Dickie.

22 juni 2020 om 10:56

Zeker, maar dat gaat niet over een nacht ijs en al helemaal niet als de andere topclubs een betere springplank hebben met een team in de Eerste Divisie. Zelfs als dat U21 team het goed gaat doen, duurt het nog een aantal jaar voordat de jeugdopleiding daar van profiteert. Je zag bijvoorbeeld ook bij Ajax, AZ en PSV dat na een aantal jaar de talenten sneller begonnen door te breken bij de het eerste. Daarnaast, op dit moment spelen er toch een aantal spelers met rest waarde (kokcu, Haps, Senesi, hopelijk Sinisterra) gecombineerd met een aantal spelers zonder restwaarde die de ervaring brengen. Zie je punt niet helemaal Messino.

Maar wat wil je in hemelsnaam gaan doen als Monaco zo concreet is? Zo'n jongen krijgt daar al minimaal 1 tot 2 miljoen euro aan salaris en ze mogen dan veel jongens verhuren, maar jonge spelers krijgen bij Monaco wel degelijk kansen als ze zich laten zien. Als Monaco interesse heeft, zullen er vast meer clubs zijn die voor deze jongen op de stoep staan. Verder is Mario Been de enigste bron op dit moment betreft de stelling dat Van Hecke 'nee' zou hebben gezegd. Daar kun je op dit moment dus absoluut nog niet op vertrouwen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger172
M. DiemersMiddenvelder161
S. BerghuisAanvaller1610
J. ToornstraMiddenvelder153
B. LinssenAanvaller144
N. JørgensenAanvaller122
L. FerMiddenvelder110
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

18 fans
Coach, 61 jaar
SeizoenClub
2016-2018 FC Lienden
2011-2012 SVZW
Laatste voetbalnieuws

Kraay: ‘Ajax had hem echt wel nu willen hebben, dat zullen ze niet toegeven’

Ajax wilde Toby Alderweireld deze maand al terughalen naar Amsterdam, zo claimt Hans Kraay junior in het programma Goedemorgen Eredivisie van ESPN. PSV zou contact onderhouden met de 31-jarige centrumverdediger van...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 januari
De overbodig geraakte Junior Firpo is op de radar verschenen van zowel AC Milan als West Ham United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren