‘Toen Ajax wilde verlengen dacht ik: wacht eens even, ik heb nu geen haast’

Zaterdag, 20 juni 2020 om 11:06Robin Bruggeman • Laatste update: 11:51

Hedwiges Maduro maakte bijna vier jaar deel uit van de hoofdmacht van Ajax en de voormalige middenvelder startte in die periode vaker wel dan niet in de basis bij de Amsterdammers. Begin 2008 kwam er echter een einde aan de samenwerking toen Valencia op de stoep stond en Maduro, die over een aflopend contract beschikte, voor twee miljoen euro naar Spanje haalde.

Maduro zelf was in die tijd helemaal niet uit op een vertrek, zo vertelt hij in de Pantelic Podcast. “Mijn gekste jaar bij Ajax was 2007. Ik had een jeugd-EK gewonnen, maar Ajax wilde wachten met verlengen. Ze zeiden: ‘Je mag in principe weg.’ Toen kwam Sevilla al en ik had zoiets van: dan ga ik weg. Ik wilde altijd al graag naar Spanje. Ik had een persoonlijk akkoord en toen werd ik op het kantoor geroepen bij Henk ten Cate (destijds de trainer, red.). Hij zei: ‘Je gaat helemaal nergens heen, wat hoor ik nu?'”, blikt hij terug.

Gravenberch: 'Wilde altijd al bij Ajax blijven'

Ondanks de wens van technisch directeur Martin van Geel om hem te verkopen, bleef Maduro vervolgens toch bij Ajax. Ten Cate vertrok vervolgens zelf een paar maanden later naar Chelsea: “Waarom ze niet wilden verlengen, weet ik niet. Misschien waren er twijfels. Toen nam Adrie Koster het over en toen wilde Ajax verlengen, want ik speelde goed. Toen dacht ik: wacht eens even. Ik heb nu geen haast om te verlengen. Toen moest ik voor december verlengen.”

Doordat de huidige trainer van Jong Almere City weigerde om een contractverlenging te ondertekenen, werd hij vervolgens op de bank geposteerd tijdens een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Niet lang daarna stond Valencia op de stoep, waarna vier jaar later alsnog een avontuur bij Sevilla volgde. “Als Ajax wilde verlengen, had ik verlengd. Op een gegeven moment kom je in een wereld terecht waar het eigenlijk gewoon een business is. Ik kreeg op een gegeven moment dingen van de supporters te horen van: ‘Waarom verleng je niet?’ Dat is hoe het kan lopen bij een speler”, sluit Maduro af.


Poll

Vind jij dat Ajax Hedwiges Maduro destijds beter aan boord had kunnen houden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door laurens92)

Tsja, het kan allemaal raar lopen. In het verleden ging het wel vaker zo onhandig bij Ajax. Bij spelers als Van der Vaart en Nigel de Jong heeft Ajax het ook niet slim aangepakt en ze op slechte momenten verkocht. De huidige directie pakt dat veel beter aan. Die verkopen Dolberg uiteindelijk nog voor een uitstekend bedrag bijvoorbeeld.

20 juni 2020 om 11:19

Precies, vandaag de dag gaat het gewoon stukken beter qua transferverkoop en verlenging van contracten. Op dat gebied hebben we mega sprongen gemaakt.

20 juni 2020 om 11:23

In dit artikel gaat het over Martin van Geel. Was dat ook zo bij de Jong en van der Vaart? Dat plaatst namelijk de situatie met Jorgensen in 2018 in een daglicht van old habits die hard.

20 juni 2020 om 11:28

Van Geel kwam in 2005 bij Ajax en Van der Vaart vertrok in 2005. Ik kan het me niet precies meer herinneren, maar het lijkt mij dat Van Geel in zo'n korte periode weinig invloed op die situatie gehad kan hebben. Nigel de Jong vertrok in 2006 voor een relatief laag bedrag en dat had hij wel beter aan kunnen pakken. Sowieso heb ik bij Van Geel altijd het idee dat hij het moment waarop hij moet cashen voor een speler niet goed genoeg aanvoelt. Het lijkt mij liever iemand die te lang aan iets vasthoudt.

20 juni 2020 om 12:39

Duidelijk, bedankt voor de uitleg! Bij van Geel toch een gevoel van 'te groot voor het servet, te klein voor het tafel laken' kijkend naar zijn successen en nederlagen bij Ajax en bij Feyenoord. Bij de top gaan die beslissingen over een veel groter bedrag en dan moet je het risico van het accepteren of uitstellen goed kunnen waarderen, denk dat daar zijn zwakte ligt.

20 juni 2020 om 12:25

Voor Van der Vaart was de koek gewoon op in Nederland. Zijn relatie met Sylvie maakte hem een makkelijk doelwit in veel stadions en ook bij Ajax was het beste er wel van af. Hij had gewoon een andere omgeving nodig en vertrok ook niet met alle egards. Met De Jong is Ajax jarenlang bezig geweest om hem een nieuw contract te laten ondertekenen, iets wat publiekelijk ook bekend was. De Jong presenteerde zich als echte jongen van de club, riep destijds in een microfoon nog dat hij nog een jaar bij Ajax zou blijven (zijn laatste contractjaar), wat tot gejuich leidde. Nigel heeft uiteindelijk Ajax gewoon bespeeld omdat hij zo goedkoop mogelijk weg wilde. Ajax heeft er uiteindelijk nog wat centen aan over kunnen houden, maar Ajax heeft destijds wel gewoon zijn best gedaan.

20 juni 2020 om 13:02

Dus ze zijn op slechte momenten en voor te weinig geld verkocht?

21 juni 2020 om 01:10

Wat een artikel zeg.. een hoop woorden, maar er wordt 0,0 gezegd. Ze wilden niet verlengen, toen wel, toen niet, ik wist het niet, sevilla, dus valencia, ik snap het niet. Welkom in de volwassen wereld. Maduro was nou ook niet echt een speler die echt het verschil maakte. Meer een 13 in een dozijn voetballer.

En toen en toen en toen en toen. Goed verhaal. OT: was een veelbelovende speler, leuke carrière gehad maar heb wel het idee dat het er toch niet helemaal is uitgekomen qua potentie. Oogde ook altijd wat soft, flegmatiek. Wel een mooie speler om naar te kijken.

Maduro is nooit onbetwist geweest bij Ajax. Hij speelde altijd in een te laag tempo en het was onnozel dat hij na een wedstrijd of twee al bij Oranje kwam. Na zijn vertrek werd hij ook niet gemist. Gabri was destijds ook een veel belangrijker speler voor Ajax.

21 juni 2020 om 01:16

Gabri vond ik echt een aanwinst destijds. Kwam door Ten Cate samen met Oleguer van Barca. Oleguer viel zwaar door de mand, wat ik heel bijzonder vond. Gabri vond ik daarentegen echt een breker.

Heb ik iets gemist of een andere versie vd waarheid meegekregen? Ik d8 namelijk dat Ajax (toen nog Martin v Geel) hem een verlengingsvoorstel heeft gedaan maar dat hij maar bleef uistellen en twijfelen. Totdat Ajax na een paar maanden zelf de aanbieding introk. Toen is hij naar Valencia gegaan. Raar verhaal dus van Maduro

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper170
Q. PromesAanvaller176
D. TadićAanvaller179
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
9 fans
Middenvelder, 35 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 23 januari
Everton is niet de enige club met interesse in Bayern München-spits Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren