‘Of het een ander verhaal is als hij als eerste keeper naar Ajax kan? Absoluut’

Zaterdag, 20 juni 2020 om 09:24Yanick Vos • Laatste update: 09:31

Anderlecht wil graag langer door met doelman Hendrik Van Combrugge, maar een akkoord tussen beide partijen over een nieuw contract is nog ver weg. Mede door de financiële onzekerheid bij de club uit de Jupiler Pro League zijn de handtekeningen nog altijd niet gezet. Zaakwaarnemer Gunther Thiebaut houdt zich in de media op de vlakte over de situatie, maar benadrukt dat hij alle opties openhoudt voor zijn 27-jarige cliënt.

Van Crombrugge werd in het recente verleden al in verband gebracht met diverse clubs buiten België, waaronder Ajax, PSV en Hertha BSC. Deze clubs zouden de situatie van de sluitpost nauwlettend in de gaten houden. Thibaut wil niet zeggen over een transfer in de maak is. “Ik ga die discussie niet aan in de media, maar Anderlecht zit in een speciale situatie", aldus de belangenbehartiger in de Mid Mid Podcast.

Door financiële problemen lijkt Anderlecht voorlopig niet te kunnen voldoen aan de wensen van de doelman. Desondanks lijkt Van Crombrugge een transfer niet door te willen drukken. “Hendrik is Anderlecht ook dankbaar voor de kans die hij heeft gekregen, al heeft hij zelf de kans gegrepen natuurlijk. In het verleden weigerde hij aanbiedingen van Ajax en Sassuolo”, zegt Thiebaut.

Toch is een transfer naar een buitenlandse topclub niet uitgesloten. “Of het een ander verhaal is als hij als eerste keeper naar Ajax kan? Absoluut", aldus Thiebaut. Anderlecht heeft met Timon Wellenreuther van Willem II een nieuwe keeper in huis gehaald, terwijl Jelle ten Rouwelaar is overgenomen van NAC Breda als keeperstrainer. De Belgische club zou naar verluidt ook azen op NAC-talent Bart Verbruggen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door _buffalo_)

Zou een goede vervanger zijn voor Onana aangezien Anderlecht dit seizoen toch een soort voetbal probeert te spelen dat Ajax qua gedachtegoed benadert. Daarnaast is het ook gewoon een heel goede doelman, spreekt hij Nederlands, kent de cultuur min of meer en toch ook belangrijk: hij is niet de persoon die meteen wilt vertrekken na 1 goed seizoen.

20 juni 2020 om 09:34

En die jongen van Gent? Is dat niet iets voor Ajax? (Kan even niet op zn naam komen.)

20 juni 2020 om 09:39

David is niet haalbaar lijkt me. Te duur en die wilt naar een topcompetitie. De stap van Gent naar Ajax is namelijk niet zo enorm groot, je gaat van de top van België naar de top van Nederland (en natuurlijk is Ajax een veel grotere club, maar hij wilt graag naar de Bundesliga). Daarnaast heeft Ajax niet echt een rol die bij David past. Het is noch een pure spits, noch een pure rechtsbuiten (hij kan beide wel goed trouwens). Hij is veel eerder een schaduwspits die rond iemand anders heen hangt. En zo een speler kan Ajax moeilijk inpassen in het huidige systeem lijkt me.

20 juni 2020 om 10:03

Hahaha sorry, ik bedoelde eigenlijk Vandevoordt als vervanger voor Onana. Haal Gent en Genk altijd door elkaar. Allebei wel teams met leuke spelers en goed beleid. Zoals je al vaker hebt gezegd, is de Belgische top breder dan de Nederlandse. (Overigens denk ik niet dat Ajax een rechtsbuiten/spits nodig heeft.)

20 juni 2020 om 10:06

Ah die speelt bij Genk 😉. Dat is ook wel een topper in wording zou ik durven stellen. Het was heel knap wat hij als 17-jarige liet zien. Alleen is die 18 dus of Ajax hem als eerste doelman moet halen, is maar de vraag. En als dat niet zo is, blijft hij wel bij Genk lijkt me.

20 juni 2020 om 12:39

Vandevoordt is zeker een groot talent, en kan ook uitstekend voetballen. Alleen is hij echt nog niet klaar voor Ajax. Hij zal nu nog de nodige blunders maken. Als je hem haalt als eerste doelman, dan moet hij echt nog in die rol groeien.

20 juni 2020 om 14:32

Vandevoordt blijft gewoon bij Genk en als hij doorgroeit op zijn Courtois' gaat die naar een topclub.

20 juni 2020 om 10:45

Staat hij niet pas één seizoen onder de lat bij Anderlecht? Prima doelman wel.

20 juni 2020 om 10:54

Hij wilt niet absoluut weg momenteel. Terwijl hij dat wel zou kunnen eisen op basis van prestaties.

Ik begin het allemaal wat somber in te zien. Wie goed presteert moet beloond worden, daar ben ik het mee eens. Maar in het verleden hadden we met Trebel en Teo al spelers die 2miljoen+ verdienden en zij presteerden nadien weinig tot niks meer. Hopelijk zijn HVC's eisen niet overdreven gortig en kunnen ze er samen uitkomen. Al begrijp ik dat als Ajax je nu weer wil. Je die trein niet nog eens wil missen. Dit keer dan nog als eerste keeper. Anyway, Zou het wel verdiend hebben in mijn ogen. Zou zelf waarschijnlijk ook voor de broeders uit Amsterdam kiezen.

20 juni 2020 om 11:31

Ik las dat hij niet eens tot de top 10 best betaalde spelers behoort. Dat terwijl hij de beste speler was afgelopen seizoen. Ik denk dat hij op basis van zijn prestaties dus wel een opwaardering verdient en denk niet dat zijn eisen onredelijk zijn. Je ziet aan zijn instelling dat het een correcte gast is.

20 juni 2020 om 12:32

Van Crombrugge kan natuurlijk ook alleen de beste speler zijn door de zwakte van Anderlecht. Een fenomeen dat je ook vaker terug ziet bij clubs zoals Moeskroen, Westerlo, Cercle Brugge,... het is makkelijker je als doelman te onderscheiden als je in een schietkraam staat. Daarom dat ik er niet van overtuigd ben of hij wel gemaakt is voor Ajax. Daar sta je niet meer in een schietkraam maar dien je wel de 2-3 ballen die je maar tegen krijgt tegen te houden en daar heb je specifieke kwaliteiten voor nodig. Ik zeg niet dat Van Crombrugge deze niet heeft maar hij heeft ze nog niet kunnen tonen ( zeker niet bij Eupen en bij Anderlecht ook niet)

20 juni 2020 om 13:14

Ja las ik ook, dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Het enige wat ik wil zeggen is dat we niet weer kunnen dansen naarde pijpen van spelers of makelaars die steeds meer willen. Maar idd ik denk ook dat Hendrik niet zal overdrijven in zijn eisen. Zonder hem, wie weet waar we dan nu in het klassement hadden gestaan.

20 juni 2020 om 14:34

Als die 2 miljoen wilt, snel verkopen.

Wel bijzonder. Pas las ik nog dat de Belgische competitie beter was dan de Eredivisie en nu zou een basisspeler van een Belgische topclub het wel zien zitten om naar Ajax te gaan? Wat betreft de competities denk ik dat Ajax er sowieso bovenuit steekt. Daarna komt een mix van clubs als Gent, Genk, Feyenoord, AZ, PSV, Anderlecht, Brugge, Standard Luik. De Belgische top is dus wel wat breder, maar in mijn ogen niet perse beter. Vervolgens denk ik dat onze subtop et clubs als Utrecht, Vitesse en in principe Groningen en Heerenveen wel weer beter is dan de subtop in België. Ik ben in ieder geval voorstander van een Beneliga. En wat deze keeper betreft, lekker in België laten. Doe mij dan maar eerder een jongere keeper.

20 juni 2020 om 12:17

Beetje gemakkelijk om een gevallen grootmacht als “de Belgische top” te benoemen. Een Mignolet lijkt me Club Brugge niet te gaan inruilen voor Ajax. Daarnaast is Club Brugge afgetekend beter dan alle clubs in de lage landen buiten Ajax.

20 juni 2020 om 13:07

Ondanks enkele mindere jaren zie ik Anderlecht nog altijd als een grootmacht ja. Qua jeugd komt er met Kana, Doku en Verschaeren ook weer wat moois aan. Ik denk dat er een goede basis is voor een terugkeer in de Belgische top.

20 juni 2020 om 13:11

Dat geloof ik zelf ook wel. Alleen is Anderlecht het momenteel nog niet. Het is een subtopper momenteel met veel potentieel. Zie het als een soort AZ van 2 jaar geleden. Van zo een teams gaan de toppers wel gewoon weg naar toppers uit Nederland/België. Maar sterspelers van de ene Nederlandse topclub naar een Belgische topclub of vice versa gebeuren gewoon amper.

20 juni 2020 om 13:42

Club Brugge heeft anders regelmatig afdankertjes vanuit Nederland top ontvangen. Verder wel met je visie eens dat Belgie een wat bredere (sub)top heeft, maar als Club Brugge onderling met PSV moet strijden, dan zie ik ze niet makkelijk als winnaar eruit komen eerlijk gezegd. Ondanks het slechte seizoen van PSV afgelopen seizoen. Denk dat Ajax er inderdaad iets bovenuit steekt momenteel maar dat Brugge en PSV samen de nummer 2 en 3 zijn. AZ, Feyenoord en Gent lijken me op hun beurt ook weer aardig gelijkwaardig. Genk vind ik zelf lastig inschatten, ene seizoen heel goed, andere seizoen heel matig. Vind hun meer een soort Utrecht of Vitesse, alleen zijn de uitschieters naar boven wel beter dan van die andere 2 clubs. Standard en Anderlecht zijn niet meer de clubs van weleer, die hebben echt nog flinke stappen te maken voor ze weer aan zouden kunnen haken in een titelstrijd.

20 juni 2020 om 13:54

@lierdd1997 mogelijk dat Club Brugge nu betere spelers heeft dan PSV, maar qua begrotingen is PSV iets groter (of gelijkwaardig). Dus afgetekend beter lijkt me een beetje te stevige statement.

20 juni 2020 om 13:57

Ben ik wel met je eens. Alleen heeft Club Brugge momenteel echt een grote voorsprong genomen op PSV. Ze gaan een nieuw stadion bouwen, hebben al een nieuw jeugdcentrum en voeren een topbeleid. En ik vind PSV momenteel echt slecht. Dat kan natuurlijk maar tijdelijk zijn. Maar momenteel is er een stevige kloof met Club Brugge.

20 juni 2020 om 14:01

@Lierse1997, de uitstraling en aantrekkingskracht van een topclub zullen er altijd blijven en ervoor zorgen dat de club in goede tijden sneller en stabieler terug aan de top kan komen. Feyenoord heeft dat in Nederland ook. Verder zijn spelers als Vormer, Denswil, Van Rhijn, Luckassen, Amrabat de afgelopen jaren als afdankertjes naar grotere clubs in België gegaan, terwijl een sterkhouder als Marin in Nederland nog geen potten kan breken. Maar dat zijn natuurlijk ook allemaal uitzonderingen en waarschijnlijk vergeet ik een paar voorbeelden die juist andersom in het voordeel van de Belgische competitie werken.

20 juni 2020 om 14:41

Genk een soort utrecht of vitesse... . Ik ken amper spelers van deze teams die het in de top hebben gemaakt de laatste jaren.

20 juni 2020 om 16:35

@ De Toekomst, Niet al die voorbeelden die je geeft zijn geslaagd in de Belgische competitie. Alleen Vormer heeft daarvan echt indruk kunnen maken, die bij Feyenoord te maken had met een heel sterke generatie van middenvelders en daardoor niet de kans kreeg om zich te ontplooien (spijtig genoeg, want als Gent fan is hij een van mijn grootste nachtmerries geworden de afgelopen jaren). Denswil kun je redelijk geslaagd noemen, maar buiten bepaalde periodes was dat zeker geen verdediger waar we onder de indruk van waren hier in België. Amrabat kon je toch geen sportief succes noemen (al heeft Club wel winst op hem gemaakt). En Luckassen is niet de redder van Anderlecht in de verdediging, ik zou het zelfs een fout vinden om hem definitief over te nemen.

20 juni 2020 om 12:33

Ajax is ‘hors categorie’ maar de rest is vrij gelijkwaardig hoor met Club Brugge en AZ momenteel als de eerste uitdagers van Ajax ( gevolgd door Gent, Feyenoord en PSV)

20 juni 2020 om 13:05

Dat is toch ook wat ik zeg? Ajax bovenaan, gevolgd door redelijk gelijkwaardige clubs uit beide landen. Ik zou een mix van deze twee competities echt heel interessant vinden. We zouden dan echt wel een mooi niveau aan kunnen tikken. Ik kijk nu meer dan ooit naar voetbal in topcompetities en moet zeggen dat ik er niet heel erg van onder de indruk ben.

20 juni 2020 om 13:55

@De Toekomst laten we het hopen! ik ben ook al jaren voorstander van competitie samenvoegen. Wat bredere top en andere speelstijlen. Ook de divisies eronder samenvoegen zodat we ook daar sterker worden

20 juni 2020 om 16:22

Mocht de rivaliteit tussen Club en Anderlecht niet zo groot zijn en Club interesse zou hebben in Van Crombrugge als eerste doelman, zou zo een transfer even goed mogelijk zijn. Maar een Anderlecht - Club transfer ligt zeer gevoelig binnen het Belgische voetbal en Club heeft Mignolet. Ik ben het ermee eens dat Ajax over het algemeen wel boven de Belgische top staat op verschillende vlakken, maar je vergelijking om deze interesse als voorbeeld te gebruiken daarvan loopt wat mank door de positie waarin Anderlecht zich nu verkeerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. RamanAanvaller227
J. ZirkzeeAanvaller2210
C. KouaméAanvaller154
A. ColassinAanvaller00
Z. DebastVerdediger10
H. DelcroixVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

0 fans
Keeper, 26 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 28 januari
Alexander Nübel moet bij Tottenham Hotspur de opvolger worden van Hugo Lloris. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren