‘Hij is geduldig, maar ik zou Zidane zeggen dat hij de pleuris kan krijgen'

Vrijdag, 19 juni 2020 om

De loopbaan van James Rodríguez bij Real Madrid is bepaald nog geen succesverhaal. De middenvelder werd voor twee seizoenen verhuurd aan Bayern München en bij terugkomst kreeg hij, mede door het nodige blessureleed, weinig speeltijd van trainer Zinédine Zidane. Landgenoot Faustino Asprilla, die furore maakte bij onder meer Parma en Newcastle United, snapt niet waarom James op een zijspoor is beland bij Real.

In de optiek van Asprilla is James een op en top professional. "Hij is helemaal niet onverantwoord bezig", zegt de oud-aanvaller in gesprek met het Colombiaanse medium Blu Radio. "Hij staat gewoon elke dag op het trainingsveld, net als de andere spelers." Asprilla denkt te weten hoe een trainer als Zidane te werk gaat. "Coaches zeggen altijd dat alle spelers even belangrijk zijn, om zo de bankzitters te motiveren. Maar drie of vier spelers hoeven nooit te vrezen voor hun plaats. Bij Real zijn er altijd spelers die zich van onderaf weten op te werken."

Real Madrid toont plannen voor verbouwing Estadio Santiago Bernabéu

Volgens Asprilla verdient James meer respect in het Santiago Bernabéu. "Je kunt mij niet wijsmaken dat de topscorer van een WK (zes doelpunten in 2014, red.) Mariano Díaz of wie dan ook moet voor laten gaan in de pikorde bij Real. Het respect is wat dat betreft ver te zoeken. James is een geduldig persoon, maar ik zou tegen Zidane zeggen dat hij de pleuris kan krijgen", zo besluit de voormalig international van Colombia zijn relaas over de situatie in Madrid.

James kwam na het succesvolle WK in 2014 over van AS Monaco, dat circa tachtig miljoen euro overhield aan de verkoop van de spelmaker. Een definitieve doorbraak bij Real bleef in de afgelopen zes jaar echter uit, ondanks de hooggespannen verwachtingen. Het contract van James loopt volgend jaar zomer af, waardoor de Koninklijke hem eigenlijk in de eerstvolgende transferperiode moet verkopen, om zo te voorkomen dat hij in 2021 gratis de deur uitloopt. Vanwege de coronacrisis lijkt het echter onwaarschijnlijk dat clubs miljoenen willen neerleggen voor de 28-jarige middenvelder.


Poll

Vind jij dat James meer kansen verdient bij Real Madrid?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door yeisoonnn)

Probleem met James is dat je het team om hem moet bouwen. Tegen PSG zag je dat hij continu te diep ging staan en het verdedigende werk liet lopen. Dit kun je niet doen in het moderne voetbal, tenzij je de rest van het team zo afstelt dat het verdedigende werk wordt opgevangen en het team om James draait. Dit gaat natuurlijk niet gebeuren bij Real.

19 juni 2020 om 12:09

Dat geeft toch niet? Als jij een Casemiro, Valverde, Kroos hebt kan je best met James de punt naar voren spelen. Real Madrid is verplicht in mijn ogen om wedstrijden te domineren, ook in balbezit, dus dan heb je aan James wel een goede. Ook de aanvoer naar Benzema is lang niet altijd geweldig, met James wel beter verwacht ik

19 juni 2020 om 12:15

Martyn / Nee daar ben ik het niet mee eens, en Zidane gelukkig ook niet. James is echt te langzaam voor ons spelletje, hij is een goede invaller denk ik, maar zelfs die rol dicht Zidane hem niet meer toe. Nee, ik vind dat Zidane gelijk heeft in deze, en je ziet ook gewoon dat Bale en James deze zomer eigenlijk verkocht hadden moeten worden, maar daar kwam het niet van. Zidane is ze liever kwijt dan rijk

19 juni 2020 om 12:19

“James is echt te langzaam voor ons spelletje”, dat is met alle respect nergens op gebaseerd wanneer het spel van Real bij vlagen enorm stroperig is met heel wat hopeloze voorzetten. James zou prima van waarde kunnen zijn maar Zidane moet hem niet dus dan is het snel afgelopen.

19 juni 2020 om 12:26

Josh/ Niet met je eens. Ik zie totaal niet dat Zidane een personal vendetta heeft richting James. Zidane vindt alleen alle andere middenvelders die wij hebben beter dan James, and I agree with that

19 juni 2020 om 13:04

InsideRMadrid, jij ziet nooit in dat Zidane qua persoonlijke voorkeur gewoon zijn lievelingetjes heeft. Laatst met Bale idem. De reden dat James niet speelt is in mijn ogen omdat de ‘traditionele’ 10 risico in het spel gewoon aan het uitsterven is. Coaches kiezen gewoon voor balvaste, dynamische spelers zoals Valverde en Modric in combinatie met een verdedigende middenvelder zoals Casemiro. Spelers met risico worden naar de zijkant verdreven, maar daar komt James niet tot zijn recht.

19 juni 2020 om 13:20

Zidane’ middenveld is eigenlijk te verdedigend ingesteld als je het mij vraagt. Casemiro spreekt voor zich. Kroos was ooit bij Bayern een 10, maar zelfs daar omgetoverd tot controleur. Modric is ook altijd een verbindingsspeler a la Xavi geweest. Tel daarbij op dat Valverde meer een box to box is, dan ben ik van mening dat het te behoudend is. Een echte creatieve aanvallende middenvelder zou het spel aantrekkelijker maken en zeker ook doortastender. Veel gevaar komt vanaf de backs, maar die hopeloze voorzetten hebben geen zin, CR7 is er immers niet meer. Isco en James zijn precies die aanvallende spelers met de laatste eindpass in hun benen. Daarbij gaat mijn voorkeur ten alle tijden naar James. Die heeft veel meer scorend vermogen en een beter schot. Isco oogt misschien sierlijker omdat hij een geweldige dribbel heeft, maar echt efficient is het niet. Met Hazard heb je ook al een zelfde soort speler, 2 daarvan zou het alleen maar minder efficient maken. Die 442 van gister heeft ondanks het resultaat niet gewerkt. Verre van zelfs. Hazard is geen speler die koelbloedig voor het doel is. Gewoon 433 spelen.

19 juni 2020 om 13:39

Asensio is nu terug dus die gaat op termijn zeker in de basis komen. Volgend jaar wellicht Odegaard (die zeker niet minder is dan James) en dan heb je nog goede buitenspelers als Hazard, Vinicius en Rodrygo waar veel gevaar van af kan komen. In mijn ogen is James ook totaal niet nodig. VInd Isco sowieso al beter en wereldtoppers Kroos en Casemiro ga je niet banken. Valverde en Modric spelen de cm rol ook beide beter dan nummer 10 James en Real speelt nou eenmaal niet met een 10. Zelfde reden dat bijvoorbeeld Coutinho is gefaald bij Barca. Je geeft 150 miljoen uit aan een creatieve speler terwijl je met de punt naar achter speelt. Echt onbegrijpelijk. Real moet James gewoon verkopen aan een club als Everton. Alles boven de 25 miljoen gewoon accepteren..

19 juni 2020 om 13:42

Fcbcat / Lievelingetjes?? Zidane heeft nog geen enkele keer de zelfde 11 spelers gebruikt dit seizoen. Iedereen krijgt volop de kans, alleen James wat minder en nu Bale ook, nou dat zijn ook toevallig de twee slechtste spelers uit de selectie , weinig drive, dus als Madridista ben ik blij dat Zidane dat ziet. Dan kan je wel zeggen dat hij persoonlijk iets tegen die twee heeft, maar het is echt niet zo alsof beide spelers de pannen van het dak spelen en zwaar indruk maken en dat Zidane ze negeert. Zo doe jij dat wel overkomen

19 juni 2020 om 13:44

Garri/ Ja ergens zou je kunnen zeggen dat het middenveld wat aan de verdedigende kant is, maar Zidane voelt zich op deze manier comfortabel. Ik denk dat als Isco gister fit was hij wel gespeeld had ipv Modric. Ik ben het met je eens dat Zidane weer de 433 moet oppakken, maar nu heeft hij pas met Asensio een goede optie voor de RW. Rodrygo is nog te jong en onervaren, Bale is niet van ons niveau meer.

19 juni 2020 om 15:38

Vroeger gaf dat inderdaad niet en dan had je heel veel ouderwetse nummers 10 zoals Riquelme of Van der Vaart. Maar tegenwoordig kom je daar amper mee weg en moet je wel heel veel extra zekerheden inbouwen. En daar is James gewoonweg niet goed genoeg voor om dat te doen, want dan zou hij als een Messi iedere wedstrijd moeten beslissen.

Waar moet James spelen ? Met zo veel toppers

19 juni 2020 om 12:14

Tic/ Exactly! Hele goede vraag... er is gewoon geen ruimte, en de concurrentie is moordend. Ik zou James graag nog in Italie willen zien spelen

tja...topscorer van een wk 6 jaar geleden zegt me niet zo veel.dat is een moment opname en t balletje kan net een paar keer goed vallen.dat hij beter is dan een paar andere jongens bij Real ben ik wel met m eens

19 juni 2020 om 12:13

Neder/ Beter als wie dan? James is de slechte middenvelders van alle middenvelders die we hebben hoor

19 juni 2020 om 22:34

InsideRMadrid-- Sorry ik ben het met je eens dat James zijn tijd bij Real is geweest, en dat wijd ik niet aan zijn niveau maar meer aan zijn blessure gevoeligheid. James heeft in elke competitie waar die in mee heeft gedaan team of the year gestaan. En zou hij nou eens lange tijd fit blijven, zou die ook lang onomstreden kunnen zijn. Dit is zijn grote probleem, en niet zijn niveau. Zijn eerste twee seizoenen deed hij het top, dat kan niemand ontkennen. Jammer dat Zidane de coach is nu bij Real, hij heeft altijd een CVM belangrijker gevonden dan een nummer 10. Dat is ook de reden dat hij het vertrek van Makalele en het aantrekken van Beckham totaal niet begreep in de tijd dat hij zelf speler was van Real. Zidane heeft een visie, en daar past James gewoon niet in. James is niet ernaast gezet omdat hij niet presteerde. Je noemt James wel de slechste middenvelder, maar is samen met Modric de enige middenvelder die verkozen is tot beste middenvelder in la liga. Dus je praat gewoon een hoop onderbuik gevoelens. Dat is hetzelfde als dat Joe Hart niet goed genoeg was voor BPL omdat Guardiola hem letterlijk de achterdeur uitgewerkt heeft. Joe Hart is wel 4 verkozen tot beste keeper van Bpl.

Casemiro speelt op een andere positie, Toni "perfect pass" Kroos een van de beste centrale middenvelders op aarde, James is kansloos tegen hem, dan zou Modric of Valverde moeten banken voor James. Moet wel zeggen dat James een hoge assist ratio heeft. Hij kan Benzema wel de nodige aanvoer geven die nu bizar genoeg te vaak ontbreekt.

19 juni 2020 om 12:12

Briana/ Op zich hebben we nu Hazard en Asensio om Benzema heen. Ik zou James hoe dan ook laten vertrekken deze zomer,voor een zacht prijsje desnoods. Die veertig miljoen die Florentino afgelopen zomer wilde hebben is te grof denk ik. Maar voor 15 miljoen zullen clubs hem echt wel gaan oppikken. Bij Real heeft James geen toekomst, zover is duidelijk.

James Rodriguez is een fantastische voetballer, alleen past hij niet in het elftal van Zidane. James Rodriguez kan het simpelweg niet belopen als Real balverlies heeft, Zidane speelt simpelweg het liefst met middenvelders die een groot loopvermogen hebben. James Rodriguez moet ‘gewoon’ een stap achteruit zetten, een team als Napoli zou hem geweldig doen. Maar goed daar moet je ook enorm hard werken onder Gatusso.

19 juni 2020 om 12:11

CMG / Ja Napoli, of AC Milan of zoiets in ieder geval, maar Real is gewoon te hoog gegrepen voor hem. Eigenlijk was het de bedoeling dat Florentino deze James afgelopen zomer weg zou doen maar helaas kwam het er niet van

Hahahah Topscorer VAN EEN WK VAN 6 Jaar Geleden. GA EEN Eindje Fietsen MAN Hahahahha. Zidane werkt met hem elke dag. Die zal een goede reden hebben om hem niet te laten spelen. Als we toch al 6 jaar terug gaan waarom niet gelijk 14 jaar terug naar 2006 en kan zidane zichzelf ook opstellen

19 juni 2020 om 14:04

Idd, op het WK 2014 waren onze wereldtalenten voor de toekomst Clasie, Wijnaldum, Depay, De Vrij, Martins Indi en Kongolo, die zouden allemaal zonder twijfel de wereldtop gaan bestormen, waarbij Van Gaal destijds met name Depay en Clasie benoemde als de twee grootste talenten. Fastforward zes jaar, en alleen Wijnaldum en De Vrij hebben het waargemaakt. Zo gaathet wel eens met WK-sensaties.

19 juni 2020 om 14:15

Over Depay kan ik je gelijk geven, maar bijna niemand zag in Wijnaldum, De Vrij, Martins Indi, Clasie en Kongolo potentiele wereldtop. Misschien een paar Feyenoord fans maar Clasie, De Vrij en Wijnaldum werden gezien als subtop spelers en Depay als absoluut toptalent. Je hebt wel gelijk dat alleen Wijnaldum en De Vrij het hebben gehaald maar ook Depay kan daar nog bijkomen.

Google voor de grap eens deze Faustino, voormalig Nufc sterspeler. Hij heeft met machine guns op mensen lopen maaien, en dit is de meneer die Zidane wil uitleggen hoe hij met spelers om moet gaan hahah en daarnaast heeft die Asprilla een mislukte loopbaan in de pornowereld achter de rug lol. Ik vind dat Zidane deze James op de juiste manier behandeld, want alle middenvelders die wij hebben zijn beter dan James, net zo als dat alle aanvallers die wij hebben beter zijn dan Bale. Ik weet zeker dat Zidane niet kan wachten op Bale en James te lozen.

James is toch door dat ene WK voorgoed door iedereen net wat te hoog ingeschaald heb ik het idee. Hij verdient nu zoveel dat hij onbetaalbaar is voor de meeste clubs, maar ik heb het idee dat hij het best tot zijn recht komt bij een subtopper als AS Roma, Sevilla, of Everton, waar hij dan de spelmaker kan zijn waar de rest van het team op is ingericht.

ik vind James altijd een beetje vergelijkbaar met Coutinho. allebei fenomenale spelers als ze hun dag hebben maar helaas ook erg wisselvallig in hun prestaties

19 juni 2020 om 13:47

Japie/ En als het hele team niet op hun afgesteld wordt heb je niets aan beide spelers.

19 juni 2020 om 14:06

Er is toch wel een beetje verschil, in dat Coutinho vier seizoenen lang een zeer hoog niveau heeft aangetikt, terwijl James het op 1 WK heeft laten zien. Maar idd, de overeenkomst is dat ze beiden totaal niet zo goed spelen vs hun salaris.

19 juni 2020 om 14:51

James heeft ook 3 jaar op rij een fantastisch hoog niveau neergezet hoor? Zn laatste jaar bij Porto, z'n jaar bij Monaco, het WK en z'n eerste jaar Real was hij gewoon fenomenaal. Belangrijker dan Coutinho imo.

19 juni 2020 om 22:19

@hangover96oh je bedoelt dat James zowel in La Liga als in de Bundesliga, Ligue 1, Portugeese Liga, Champions League en WK in team of the season heeft gestaan? Sorry maar zo te lezen heb jij James alleen op het WK gevolgd.

James heeft de pech dat Zidane nooit met een echte 10 speelt. Dat James aardig kan voetballen zeker. Maar zijn positie is er niet onder Zidane. Natuurlijk Heel erg zuur voor die jongen .. Je zag dat als hij opgesteld werd meer hangend op links kwam te spelen. Beetje hetzelfde als met isco ..Dat is niet zijn positie . Vind het wel jammer voor die jongen. Hoop dat hij een mooie club vind na de zomer.

En net op basis van dat wk maakte hij kans op een transfer naar Real. Daarna heeft hij nooit laten zien waarom. Hij was destijds de next big thing, maar op een paar goeie wedstrijden na nooit gezien waarom hij zo goed was tijdens dat wk. Grootste flop in de geschiedenis van Real, samen met Kaka.

Lijkt mij de meest passende vervanger voor Ziyech. Onvoorspelbaar, technisch zeer verfijnd, spelverdeler en scorend vermogen. Alle eigenschappen die (Koning) Ziyech ook bezit. Wel is het zo dat het team in dienst moet spelen van Rodriguez (en Ziyech) om hem optimaal te laten renderen. Maar ik denk dat hij dat bij Ajax wel kan afdwingen. Lijkt mij voor een bedrag rond de +-25M op te halen en volgens mij kan Ajax een miljoen of 5 aan salaris veroorloven, afgaande op wat Ziyech afgelopen jaar heeft opgestreken. Daarnaast zal het Ajax ook op commercieel gebied geen windeieren leggen vermoed ik. Enige risico aan het verhaal is natuurlijk of je een speler koopt die het heilige vuur nog bezit om bij een club als Ajax te vlammen. Hij kan natuurlijk ook al dik tevreden zijn met 2 champions leagues op zak. Mocht dat zo zijn dan doneer je aardig wat miljoenen aan de wetenschap......

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4248 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
2.Barcelona8248
4.Sevilla7020
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller3721
Vinícius JúniorAanvaller293
RodrygoAanvaller192
T. CourtoisKeeper340
L. JovićAanvaller172
A. AreolaKeeper40
CarvajalVerdediger311
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

856 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2019- Real Madrid
2016-2018 Real Madrid
2015-2016 Real Madrid II
2014-2015 Real Madrid II
2013-2014 Real Madrid
Laatste voetbalnieuws

Kranten vatten seizoen Eden Hazard samen: ‘Dat deed hij ontelbare minuten’

Real Madrid speelde vrijdagavond zijn allerlaatste wedstrijd van het seizoen. Het team van Zinédine Zidane verloor opnieuw met 2-1 van Manchester City in de Champions League en strandde derhalve in de...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 7 augustus
Napoli zit om de tafel met de zaakwaarnemer van verdediger Kalidou Koulibaly. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren