22 minuten blessuretijd bij ronduit rampzalige competitiehervatting Galatasaray

Zondag, 14 juni 2020 om 22:14Demen Bulbul • Laatste update: 22:16

Galatasaray heeft een ronduit rampzalige competitiehervatting achter de rug in Turkije. De grootmacht uit Istanbul verloor zondagavond met Ryan Donk en Ömer Bayram als basisspelers met 2-0 bij degradatiekandidaat Rizespor en raakte daarnaast ook nog eens drie spelers kwijt. Doelman Fernando Muslera en aanvaller Florin Andone liepen op het eerste oog zware blesusres op, terwijl Adem Büyük met rood van het veld werd gestuurd. Door het verlies is de achterstand van Galatasaray in de Süper Lig op koplopers Trabzonspor en Istanbul Basaksehir na 27 speelrondes opgelopen tot liefst 6 punten.

De dramatische avond voor Galatasaray tekende zich al na een kwartier spelen af toen Muslera ernstig geblesseerd raakte in duel met Milan Skoda. Muslera keerde een inzet van de Tsjechische spits van dichtbij, waarna een ongelukkige botsing tussen de twee volgde. Het rechterbeen van de Uruguayaanse goalie bleef daarbij ongelukkig hangen, waarna een lange blessurebehandeling en uiteindelijk een trieste aftocht voor Muslera volgde. Muslera werd direct afgevoerd naar het ziekenhuis en heeft zoals het er nu naar uitziet zowel zijn scheenbeen als kuitbeen gebroken.

Uiteindelijk trok scheidsrechter Yasar Kemal Ugurlu aan het einde van de eerst helft liefst veertien minuten blessuretijd bij. Het uitvallen van Muslera had ogenschijnlijk grote impact op de overige spelers van Galatasaray. De formatie van trainer Fatih Terim schoot in de eerste helft geen enkele keer op doel en kwam in de 42ste minuut ook nog eens onfortuinlijk op achterstand. Marcelo Saracchi gaf Braian Samudio een licht duwtje in de rug, waarna de spits van Rizespor zeer gewillig naar grond ging en de strafschop die volgde in twee-instanties werd benut door Skoda: 1-0.

Kort na de onderbreking volgde de 2-0 van Rizespor. Een lage voorzet van Dario Melnjak belandde via Mario Lemina voor de voeten van Tunay Torun, waarna de rechtsbuiten via de vingertoppen van de voor Muslera ingevallen Okan Kocuk en de binnenkant van de paal scoorde. Het antwoord van Galatasaray liet daarna niet lang op zich wachten, maar een inzet van Henry Onyekuru werd op voortreffelijke wijze onschadelijk gemaakt door doelman Tarik Cetin.

In het laatste halfuur voetbalde Galatasaray moeizaam en was een comeback eigenlijk nimmer meer in zicht. De schade voor Cim Bom liep echter nog wel verder op, want twintig minuten voor tijd werd ook Andone nog getroffen door een op het eerste oog zware blessure. De Roemeense spits kwam ongelukkig in botsing met Cetin, waarna hij zijn knie lelijk leek te verdraaien. Omdat ook de blessurebehandeling van Andone de nodige tijd in beslag nam, trok Ugurlu aan het einde van het tweede bedrijf nog eens acht minuten extra bij, maar daarin kon Galatasaray de schade niet meer repareren. Integendeel: invaller Büyük werd in de slotminuut nog met tweemaal geel van het veld gestuurd, waardoor Galatasaray de wedstrijd met tien man eindigde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door themagician)

Wat een bedroevig niveau man. Eerst Fenerbahce eergisteren en nu Galatasaray, de oh zo twee grootste topploegen... . Niets meer dan twee matiga clubs uit een matige competitie. De enige reden dat mensen ons nog als ‘grote club’ zien is omdat de rest nog slechter is. Je moet is kijken naar de eerste elf van gala man, de meesten zijn 30 plussers, de spelers die geen 30 zijn, zijn huurspelers en boven op alles lijkt het spel letterlijk op sunday league niveau. Veel mensen zullen hun clubs of de spelers nu wel in bescherming nemen of als smoes de blessures gebruiken, maar het is echt duidelijk voor de mensen die het willen zien: Turks voetbal gaat hard, hard achteruit en moet snel van systeem veranderen, voor we echt een competitie worden als MLS of de Saudi’s (no offence). Het doet me echt pijn om al deze overbetaalde spelers te zien en denk hoeveel jonge, prachtige talenten er lopen in de straten van een land met 85 mil inwoners. Zielig. Aan alle Gala-fans van een Fenerbahce-fan btw: Echt jammer van Muslera! Ik hoop dat hij snel en nog beter terugkomt, karakters zoals hem hebben we nodig op en naast het veld. Is al 34 dus hoop hem nog even te bewonderen in de competitie.

14 juni 2020 om 22:24

"Grootste topploegen" Ligt er natuurlijk aan hoe je het bekijkt, het zijn grote clubs maar niet meer dan dat. Geen van beide hebben ooit CL, of EL gewonnen. In hun top jaren waren ze max subtop. Maar ze blijven qua naam en supporters hele grote clubs

14 juni 2020 om 22:26

Doe je research beter want Galatasaray heeft de EL en Super cup gewonnen tegen Arsenal en Real Madrid, niet zomaar wat gaan roepen.

14 juni 2020 om 22:28

@Maurootje. Je zit er naast. GS heeft de EL gewonnen in 2000. Heb je je huiswerk niet goed gemaakt of ben je verblind omdat het om een Turkse ploeg gaat? Als tacticalmove het topploegen vindt, dan mag hij dat toch op basis van de EL winst vinden.

14 juni 2020 om 22:33

Zoals de heren boven mij als zeiden: GS heeft het wel gewonnen. Maar ik geef je wel nogsteeds gelijk hoor, wij zijn natuurlijk niet elite zoals Barca etc. Ik bedoelde meer qua grootte van supporters en bijvoorbeeld de intensiteit dat deze twee ploegen toonden in de CL of EL in de tijd. De 2 ploegen zouden zogezegd op niveau Porto of Ajax moeten zitten maar we zitten daar alleen maar qua naam, niet qua spelers, club, veldspel etc. Dit is wat ik meer bedoelde, had het beter moeten formuleren.

14 juni 2020 om 22:34

Excuses, maar toch? Helemaal niets in vergelijking Real, Milan,barca ect, ze hebben nooit bij de absolute ploegen bestaan, zelfs niet subtop, niveautje Dortmund en Napoli dus en als dat zo was, dan was het voor n jaartje of 2, afwisselend. Je snap mn punt toch wel?

14 juni 2020 om 22:31

Erg zonde inderdaad dat er in zó'n voetbalgek land met zoveel inwoners maar weinig talent doorbreekt.

14 juni 2020 om 22:36

Inderdaad ja. Hoe frustrerend is het wel niet dat een klein land als België bijvoorbeeld een echte topploeg kan sturen naar een EK of WK en wij maar op het nippertje kwalificeren. Dat gezegd, vind ik wel dat we momenteel een groep met zeer grote talenten hebben, maar die moeten dus nog is minimum een 2-3 jaar rijpen voor ze echte topspelers genoemd kunnen worden.

14 juni 2020 om 22:56

@MGMV. Dat komt omdat de Turkse topploegen elk jaar kampioen willen worden. Ten koste van alles. Dus wat doen ze? Buitenlandse spelers kopen en oudere Turkse spelers handhaven met een vorstelijk salaris. Dan krijg je na zo'n 2 a 3 jaar dit. Kijk naar de Turkse ploegen. Zelfs Antalya heeft weinig Turkse spelers in de basis staan. Terwijl we in Turkije barsten van het talent. Maar nee, wij moeten Falcao en Feghouli naar TR halen. De polonaise werd toen gelopen. Dit is het resultaat. Ik zeg het al jaren: de TFF moet maximaal 5 buitenlandse spelers in de basis toelaten. Alleen zo kan het Turkse voetbal weer opkrabbelen. Gelukkig spelen er een paar Turkse toppers in Europese competities waardoor we nu een best goede nationale ploeg hebben. Maar dat is niet te danken aan de clubs uit Turkije.

14 juni 2020 om 23:09

Ik ben akkoord met je, buiten de buitenlanders-regel. Wat ze wel kunnen doen is, is bijvoorbeeld: 3 turkse spelers onder de 21 in de basis in alle turkse competities. Dit gecombineerd met de bestaande regel van 14 buitenlanders zal al een heel groot verschil zijn. Want als we een verplichting van Turkse spelers in de basis gaan doen zonder een leeftijdscap, gaan we C-level Turkse voetballers hebben die gekocht worden door Fener en Gala omdat ze wel moeten. Die mannen voelen dan 0 concurrentie omdat ze wel zullen spelen door de regels en worden ze lui en overbetaald.

14 juni 2020 om 23:41

Het is goed dat je erover nadenkt en met een ander idee komt. 3 Turkse spelers onder de 21 is prima. Maar waarom zou Fener en Gala c-level spelers halen als deze leeftijdsregel er niet is? Ze kunnen beter gaan scouten en opleiden, omdat ze moeten. De oude generatie trainers begrijpen dit niet. Daarom moet je die ook niet meer aanstellen. Nieuwe lichting trainers van ex spelers die de selectie echt individueel beter maken. Dat hoort er ook bij. Er is geen enkele speler onder Terim of Gunes beter geworden. Jonge trainers die een aantal jaar gestopt zijn met voetballen en die de spelers van onder de 21 beter maken. Het Turkse voetbal is toe aan deze verandering.

15 juni 2020 om 00:06

Als je 6 Turkse spelers moet hebben in de basis bijvoorbeeld, en ik zeg maar iets, er lopen 15 echte top Turkse spelers, moeten deze verdeeld worden door de grote 4. Dan gaan de topploegen extra Turkse spelers kopen voor te veel geld van de andere ploegen in de competitie, waardoor je dus die C-level spelers gaat zien bij GS en FB. Dit is natuurlijk mijn gedachte, het kan ook anders uitpakken zoals je zegt en er voor zorgen dat de ploegen beter scouten en opleiden, maar Turkse ploegen kennende zijn ze daar te lui voor en zullen ze meer spelers halen zoals Tolga Cigerci en Tarik Camdal. Daarom het idee voor max 21 jaar spelers. Zo zien we bijvoorbeeld een Emin Bayram of Ömer Faruk Beyaz in de basis ipv een 28-jarige Turk die helemaal niet het niveau heeft dat de clubs zouden moeten streven.

Deze nederlaag bewijst gewoon dat Galatasaray afhankelijk is van Muslera en dat hij de carrière van Fatih Terim telkens weer moet redden maar dat was dit keer niet het geval, Falcao is net zoals altijd onzichtbaar. Jammer voor Andone dat hij geblesseerd raakte als invaller, kreeg helaas geen fatsoenlijke kansen, Galatasaray had geluk dat Boldrin geschorst was want anders was het misschien wel 3-0 of 4-0 geworden.

Dramatisch resultaat en voetbal, Muslera en Andone zwaar geblesseerd geraakt, Donk geschorst, Adem Buyuk rood en dan heb je nog dat kut virus waardoor je in een rij moet wachten als je Nike sportsokken wil kopen. Im out.

14 juni 2020 om 22:30

Im out? Je bent Knock out bedoel je 😄Bij rize uit stonden dit jaar geen penaltys op de bestellijst geloof ik. Lekker man dit, vorig jaar is Rize zo hard benadeeld. En niemand sprak erover. Karma..

14 juni 2020 om 22:39

Zure azijn zeikers staan ook niet op de bestellijst en toch ben je hier, prima toch ? 😃

14 juni 2020 om 22:44

Deze comment zocht ik. Ik wens Muslera wel echt een goed herstel toe, dit gun je niemand.

14 juni 2020 om 22:52

Zure Azijn zeikerds ? Ha ha ha.
Weer kan je niet inhoudelijk reageren en probeert de aandacht ergens anders te leggen.
Ben anders erg gelukkig maat. Zit jij misschien een een zure/ negatieve bui?

Praat er maar over ben er voor jou 😉

14 juni 2020 om 23:34

@bati.je begint toch zelf met een niet-inhoudelijke discussie? Op deze manier voeg je helemaal niks toe. Het gaat niet om duels van vorig jaar. Je reactie is pure provocatie. Doei punten.

14 juni 2020 om 23:54

ArsenallzHeb je uberhaupt een idee wat er vorig jaar is gebeurd dan. Heel turkije heeft het over de wedstrijd van vorig jaar. Mijn reactie is de grens opzoeken van provocatie. Vind niet dat ik grenzen overschrijdt. Mijn reactie is anders erg inhoudelijk, mits je kennis van zaken hebt. En natuurlijk vorig jaar de competitie gevolgd hebt.

15 juni 2020 om 00:22

Man man man, Bagitolaco. Wat een zielig mannetje ben je zeg. De match van vorig jaar is letterlijk de match van 'vorig jaar'. Heeft hier niets mee te maken. Je club kan al 6 jaar niets winnen, focus je op Fenerbahce. (edit: alle Fener-supporter die niet Batigolaco noemen, moeten hier niet op reageren. Zou ongevraagd nooit op zo'n manier provoceren. Tegen jullie, bied ik dus ook onmiddellijk ook mijn excuses aan).

15 juni 2020 om 00:39

Themagician..Je mag vinden wat je wil. En jij bent, aan je reactie te zien, overduidelijk een gefrustreerd mannetje. Voor mij zegt het meer dan genoeg dat zelfs mensen die actief zijn in het profvoetbal, de wedstrijd van vorig jaar erbij halen.Wat jij vindt van mij doet me echt helemaal niks 😁Overigens wens ik de spelers van gala die een zware blessure hebben opgelopen veel beterschap.

15 juni 2020 om 00:48

Dan kan je blijven gaan. Volgend jaar gaan wij dan weer de scheids meehebben (edit: foute woordkeuze) tegen Rizespor, gaan jullie boos zijn en gaan er mensen de match van vorig jaar erbij halen en jij dan weer de match van twee jaar geleden. And so on, and so on. Je moet toch beseffen dat dat nergens op slaat. Fenerbahce wordt dit jaar keer op keer benadeeld door de scheids, kon ik evengoed daar ook van 'genieten' en een vergelijking maken met een match in het verleden waar jullie dan weer geluk aan jullie zijde hadden met betrekking tot de scheids. Opnieuw: slaat nergens op. Waarom is dat nu zo moeilijk om te begrijpen. Edit: Hoezo ben ik gefrustreerd. Heb mijn club in de laatste jaren al zoveel kampioen zien spelen. Natuurlijk had ik vandaag graag gewonnen maar het is nu eenmaal zo. Uiteindelijk was Rize de betere ploeg, dus hebben ze verdiend gewonnen.

15 juni 2020 om 01:10

Wat er vorig jaar in Rize gebeurde is in mijn opinie van buitencategorie. En geloof me dat is niet alleen voor mij zo. De scheidsrechter die toen floot heeft vervolgens bijna niet meer gefloten of zelfs helemaal niet. Best apart dat ik daar volgens jou niet op terug mag komen. Want dat was vorig jaar ? Ja nou en dus we moeten er maar niks over zeggen?Daarbij kwam je zeer zeker over als een gefrustreerd mannetje. Waarom zou je mij dan een zielig mannetje noemen. Puur en alleen omdat ik terug kom op een wedstrijd. Wat historisch slecht is gefloten in het voordeel van Gala.Hou het voor de gein eens in de gaten als Fener 2 goedkope penaltys in 1 wedstrijd krijgt. Wat voor reacties er dan komen. Fenerasyon etcetera? Geloof me dan komen pas de echte zieligerds tevoorschijn 😉

15 juni 2020 om 10:51

Omdat je hier komt genieten na het verlies van Galatasaray terwijl twee spelers out zijn voor de rest van het seizoen door een blessure. Je deelt je medeleven een aantal reactie's later dan, maar dat was na mijn eerste reactie. Daarnaast treiter je Galatasaray-fans ook onnodig. Om mijzelf nu eens als voorbeeld te geven: ik zei vorig jaar al onmiddellijk dat die fout op Akbaba geen rood was en die penalty op Onyekuru geen penalty was. Even benadrukken dat die penalty van Diagne gewoon opnieuw moest worden gegeven omdat voor het geven van de penalty misschien wel 5 rize-spelers in de 16 stonden. Bon, uiteindelijk in het algemeen hadden we 'geluk' met de scheids. Dat had ik zelf toen ook gezegd. We hebben toen over die match gepraat, praat nu over de match van gisteren. Je hebt het dan over karma. Maar karma voor wat? Waarom is Rize zo geobsedeerd met Galatasaray. Jij weet waarom en ik ook. Dat ga ik in het midden laten. Verder zeg je dat 'niemand' daarover praatte maar dat is verkeerd. Er werd er zoveel over gepraat, het feit dat je er nu niet over kan stoppen met praten zegt genoeg. Ten slotte: een vraag. Heb jij mij ooit op een Fenerbahce artikel de fans zien treiteren na een verlies/na het krijgen van lichte penalty's. Neen?

15 juni 2020 om 12:32

Deze discussie kan nog heel lang doorgaan maar van mij hoeft dat niet.
Wil wel even duidelijk maken dat ik niemand treiter. Ook al zou ik het doen is er niets mis mee. Begin bij je eigen supporters na een verlies van fener.
Toen fener vorig jaar op de 15e plaats stond werd er toch ook getreiterd.

Waarom rize zo geobsedeerd is door galatasaray ..? Omdat na die wedstrijd vorig jaar, waar een randdebiel als scheidsrechter, cadeautjes uitdeelde waar zelfs de sint jaloers op kon zijn.
En vervolgens rizespor een degradatiekandidaat werd.

15 juni 2020 om 14:18

Neen: voor de match waren ze een middenmoter met nog drie matchen te gaan en na de match waren ze een middenmoter met nog twee matchen te gaan. Rize was 9de en stond 8 punten voor een degredatiepositie met nog 3 matchen te gaan. Ze gingen never nooit degraderen. Je praat zoveel poep en je beseft het niet eens! Daarnaast, ik heb Fenerbahce op geen enkel moment online getreiterd toen ze 15de waren. Ik weet maar al te goed dat als ik in die positie zou zijn, het zelf niet graag zou hebben dat vreemden zout in mijn wonde zouden strooien. Gulden regel: behandel anderen zoals je door hen behandeld wilt worden. En waarom ik niet begin met Galatasaray-fans te bekritiseren. Omdat ik op dit forum nog niemand ooit zo gelukkig gezien na de match wanneer een ploeg niet enkel de drie punten verliest maar ook twee belangrijke spelers. Waarvan een van de spelers een keeper is die al jaren met volle respect praat over zijn rivalen en de spelers van zijn rivalen. Dan heb je het nog over 'karma' en 'lekker man'? Serieus?

15 juni 2020 om 15:01

Fijne middag nog en denk aan je hart 😄

14 juni 2020 om 23:02

Reageer is kritisch op je club. Ik zie altijd fans euforisch zijn en in de achterste kruipen van Fatih Terim (of bijvoorbeeld Ersun Yanal bij Fener etc) als jullie winnen, maar bij verlies is het altijd ‘slecht gevoetbald en verloren’. Ik kan je natuurlijk niets verplichten, maar probeer alstublieft ook bij slecht voetbal (ongeveer zo een 50% van het seizoen in Turkije) een in-dept comment te typen.

14 juni 2020 om 23:47

Ik zit al 15 jaar of iets dergelijks allerlei verhalen te verkondigen hier. Het mooie is, dat je gewoon zelf mag bepalen hoe lang of hoe diep je reactie is.

15 juni 2020 om 00:11

Ik bedoelde het niet agressief dus mijn excuses als het zo overkwam, maar ik zie het wel veel bij jou, en bij andere Turkse leden hier. Als er slecht gespeeld wordt is het meteen een korte bericht en weg ermee maar als onze clubs ook maar iets super klein goed doen pronken we er met superlange berichten over (op alle sociale media), dat is wat ik probeerde te zeggen. Misschien als we als supporters kritischer zijn op de belangrijkere dingen, we ook een betere reactie krijgen van onze clubs op die bepaalde punten.

15 juni 2020 om 00:42

Tacitcalmove. Dat is niet iets typisch Turks hoor, dat is typisch voor iedereen. Niemand wilt graag een lange tekst geschreven wanneer zijn ploeg net heeft verloren. Dan open je een film en probeer je aan iets anders na te denken. Maar bon, de subjectiviteit van de fans is wel nergens zo groot als bij Turkse fans. Alles wat lijkt op een penalty-fase voor (bijvoorbeeld) Besiktas (voor een Besiktas-supporter) is een penalty en alles wat lijkt op een penalty-fase bij de rivalen is geen penalty. Ik kan het soms niet geloven hoe erg dat daar niet is.

15 juni 2020 om 09:12

Tacticalmove. Je hoeft geen excuses aan te bieden. Als er iemand kritisch is, dan ben ik dat wel. Maar als mijn team net verloren heeft, twee spelers zwaargeblesseerd zijn geraakt, dan heb ik geen zin om even een lange reactie te zetten, zeker niet als ik ook nog eens bepaalde muggen van mij af moet slaan. Je hebt vast gemerkt dat er een aantal geobsedeerd zijn door Gangstarr.

15 juni 2020 om 10:42

Ja man dat heb ik zeker opgemerkt hahaha. Ik begrijp je ook wel, m’n vader pakte ook zijn thee mee en ging effe buiten zitten na de 2-0. Hij had liever de andere muggen blijkbaar dan het rampzalig voetbal, alleen zit jij wel met iets meer muggen, met die hier van op VZ.

Drie gouden punten die Galatasaray hier laat liggen. Vanaf nu kan elk gemist punt cruciaal zijn. Over het spel ga ik niet te veel woorden vuil maken. Het was echt dramatisch. Er is geen diepgang, geen tactiek, helemaal niets gewoon. Geef de bal maar aan de vleugelspelers en hopen dat die wat creëren (waar ze vandaag hopeloos in faalden). Saracchi waardeloos, Feghouli waardeloos, Onyekuru waardeloos. Falcao onzichtbaar. Als het spel niet drastisch veranderd, kunnen we het kampioenschap op onze buik schrijven. Het gemis van Muslera zal in ieder geval gemerkt worden, aangezien hij een van de sterkhouders was binnen het team.

15 juni 2020 om 00:04

Rize verdiende de drie punten. Dus zo zuur vond ik het verlies uiteindelijk niet, maar de scheids was echt drama vandaag. Floot bijna even slecht als Saracchi verdedigde. Werd er gewoon gek van. Dan wacht je zo lang op een match van Galatasaray, speel je ondermaats en verlies je je beste speler. Zonder Luyindama, Marcao en Muslera zie ik ons geen top 2 halen.

In Turkije is er een term, namelijk “Terim-geluk”. Veelal gebruikt door supporters van de tegenstanders van Galatasaray, die nooit zullen toegeven dat de successen van Galatasaray niet alleen louter geluk zijn. Maar zelfs mijn fanatieke Galatasarayli oom gebruikt ‘m vaak met een dikke grijns. Vandaag zat alles wat tegen kon zitten ook echt tegen. Schorsing hier, schorsing daar, keeper van Rize die de wedstrijd van zijn wedstrijd keept (opgeleid door Fener, hehe) maar het ergste van alles is natuurlijk de blessure van Muslera. Waar Muslera natuurlijk altijd een dragende kracht was, was hij de afgelopen seizoen gewoon de meest cruciale speler. Drie punten kan je verliezen, maar Muslera niet. Misschien troost het de supporters dat GS in het verleden zelfs met Aykut Ercetin op goal kampioen geworden is. Het wordt een spannend slot met een hongerige Trabzon en een consistente Basaksehir. Maar misschien kickt die Terim-geluk er nog in

15 juni 2020 om 09:16

Eerlijk gezegd zag ik onze titelkansen met 50% afnemen toen we te horen kregen dat we zonder publiek moesten spelen. We zijn al een paar jaar een matige ploeg, dat door de magie dat zweeft rondom de club bij een titelstrijd tot andere hoogtes wordt getild. Daarnaast hebben we redelijk veel oude spelers, die het moeten hebben van ritme. Daarom worden wij ook gaandeweg vaak beter, maar daar is nu simpelweg geen tijd voor.feit is wel, dat we nog tegen de nr.1 en nr.2 moeten.

15 juni 2020 om 10:57

Feghouli, Babel, Nagatomo, Belhanda en Mariano moeten vertrekken. Huur/koop allemaal spelers van onder de 27 jaar. Luyindama en Marcao vond ik geweldige transfers maar dan kozen we er voor om onnodig grote salarissen aan te bieden aan Falcao en Babel. Zucht. Ik zie graag Galatasaray 5 jaar geen kampioen meer worden als het betekent dat we een volledige metarmorfose meemaken en het Ajax/Porto-model volgen.

15 juni 2020 om 12:32

Themagician. Weet je wat het is ? Na een verliespartij zijn we meestal emotioneel en laten we iedereen vertrekken. Ik hoef geen spelers te huren. Vorig jaar is Galatasaray van U12 tot aan U19 maar slechts bij één leeftijdscategorie geen kampioen geworden. Blijkbaar hebben we de beste jonge Turkse spelers. Geef deze jongens nou eens een kans. Zo een Atalay, heerlijke inzicht. Waarom krijgt hij nou geen kans ?

15 juni 2020 om 14:24

Gangstarr. Heeft niets met het zijn van emotioneel te maken hoor. Misschien mijn wens voor Feghouli's vertrek is ietwat impulsief. Mariano, Falcao, Nagatomo en Babel zijn 33 en Belhanda is niet goed genoeg. Of ben je het daarmee niet eens? Ik wil gewoon geen dertigplussers meer in mijn ploeg, behalve als ze al jaren bij Galatasaray spelen (zoals Donk, Muslera en zelfs Selcuk). Het feit dat we meer jeugdspelers moeten incorporeren heb je volledig gelijk. Waarom kopen we zelfs Jimmy Durmaz? Geef bijvoorbeeld gewoon Yunus Akgun dan die kans om occasioneel eens in te vallen of te starten in de beker? Ma bon ten slotte, het aantal spelers dat we huren moet verminderen. Maar heb veel liever dat we Saracchi, Seri, Lemina en Onyekuru halen dan dat we iemand als Babel 'gratis' binnenhalen maar een miljoenencontract van drie jaar geven. Heb geen problemen met een aantal jaar wat spelers te huren maar dan moet jaarlijks wel de spelers die slagen, zoals misschien Onyekuru en Lemina, gekocht worden. Zodat we op een termijn niet meer moeten huren omdat we niet elk jaar een volledig nieuwe ploeg moeten kopen. Wat ik bijvoorbeeld zie gebeuren is dat we Luyindama voor 15/20 miljoen verkopen om dan een 29-jarige bankzitter van West Ham te halen in plaats van onmiddellijk weer te investeren in een jonge getalenteerde centrale verdediger die we op termijn voor winst kunnen verkopen.

Ts en basak zullen strijden voor de titel en ik denk dat ts het uiteindelijk zal worden. Wat betrefd de competitie en ploegen is het gwn heel erg simpel te verwoorden. Jarenlange slecht beleid waardoor er schuld is ontaan en dus de clubs er financieel slecht voor staan. Daarbij amper tot geen invulling van de jeugdspelers naar de eerste ploeg. Slechte scouting en hoge salariskosten die de rij nog aanvullen.

15 juni 2020 om 09:24

@Carsi. Je vergeet het allerbelangrijkste wat de Turkse clubs fout doen: ze stellen geen technische staf op die de eigen jonge jeugdspelers beter maakt. Die bezig zijn om deze spelers op te leiden. Dat is de levensader van elke club. Dan stroomt het geld en succes binnen. In Turkije is dit besef niet doorgedrongen. Door een andere fout die gemaakt wordt. De vele bemoeienissen van de voorzitter en overig bestuur met voetbaltechnische zaken. Daar moeten zij zich niet mee bemoeien (behalve TD). Dat zorgt voor interne druk op selectie en staf en dan krijg je scheuren in de selectie en staf. Zo kan er nooit gepresteerd worden. Hopelijk veranderen deze 2 dingen snel en kan het Turkse voetbal groeien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray


1149 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. KutluMiddenvelder120
Mostafa MohamedAanvaller124
O. MoruțanMiddenvelder113
F. MusleraKeeper140
M. DiagneAanvaller111
R. BabelAanvaller100
H. DervişoğluAanvaller101
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

8 fans
Verdediger, 35 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren