Vlaar hakt knoop door en doet gelijk belofte: ‘We gaan meedoen om de titel’

Vrijdag, 12 juni 2020 om

Ron Vlaar heeft zijn aflopende contract bij AZ met een jaar verlengd, zo maakt de Alkmaarse club vrijdagochtend wereldkundig. De inmiddels 35-jarige verdediger begon zijn loopbaan bij zijn huidige werkgever en keerde na enkele avonturen elders in 2015 terug bij zijn grote liefde. "Blijft iets speciaals om voor AZ te spelen", zo reageert Vlaar, die voor zijn achtste seizoen in Alkmaar staat, na het ondertekenen van de contracten.

"Ik ben super blij met deze contractverlenging", vervolgt Vlaar zijn uitleg over het nieuwe eenjarige contract bij AZ. "Het is een feit dat het einde van mijn loopbaan steeds dichterbij komt. Wanneer dat is laat ik bepalen door hoe ik me voel. Met name in 2019 heb ik veel wedstrijden op een hoog niveau gespeeld, dus ik heb de overtuiging dat ik het nog kan." Vlaar kwam tot dusver tot 134 wedstrijden namens AZ. In 2005 debuteerde hij onder toenmalig trainer Co Adriaanse in de hoofdmacht.

"Wat betreft mijn lichaam zijn we op zoek naar perfectie en ik denk dat we daar heel dichtbij zitten", aldus de hoopvolle ex-speler van Feyenoord en Aston Villa. "Dat hebben we dus nog niet voor elkaar gekregen. Daarin ligt dus zeker een uitdaging, maar ik train heel hard om fit te blijven en barst van de energie. Al met al was het dus een vrij makkelijke keuze om te verlengen."

Bij Vlaar overheerst een zeer trots gevoel. "Want het blijft iets speciaals om voor AZ te spelen. De club is in zijn algemeenheid heel goed bezig. Met een duidelijke visie, een plan en ambitie willen we meedoen om de titel. Afgelopen seizoen konden we dat helaas net niet afmaken, maar we willen deze lijn keihard doortrekken. Daar heb ik onwijs veel zin in." Het optimisme van Vlaar wordt gedeeld door directeur voetbalzaken Max Huiberts. "We beseffen dat Ron af en toe periodes mist, maar afgelopen seizoen is hij wel weer heel belangrijk geweest. Hij is nog altijd één brok energie en spieren en heeft echt de wil om iets te winnen met AZ. Dat is op zijn leeftijd super bijzonder."


Poll

Zie jij AZ volgend seizoen meedoen om de landstitel?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door london calling)

Haha zeg dit nou niet Ron. Fijn dat je bijtekent, maar de transferperiode is amper begonnen, we weten niet wat er gebeurt in de zomer en dan alsnog weet ik niet of het verstandig is om dit als AZ te zeggen. Dit werkt alleen tegen je als het straks tegenzit

12 juni 2020 om 11:30

Waarom niet? Het is gezond om je ambities uit te spreken, iedereen weet dat AZ graag structureel wilt aanhaken bij de top dus zoveel nieuwe dingen zegt hij hier niet. Het is de afgelopen jaren gelukt om steeds weer een competitief team neer te zetten na het verkopen van de zogenaamde sterkhouders dus ik geloof echt wel dat ze volgend jaar weer mee kunnen draaien om de bovenste plekken.

12 juni 2020 om 11:33

Maar ik vind het er nog echt te vroeg voor. We weten allemaal dat er wel wat spelers van az zullen vertrekken. Ik vind dat je zo'n uitspraak pas kan doen als je weet welke selectie je hebt en hoe de concurrentie er voor staat qua selectie

12 juni 2020 om 11:45

Ik ga er vanuit dat Vlaar daar ook rekening mee heeft gehouden en dat er in dat geval een fatsoenlijk plan klaar ligt om dat op te vangen. Ik hoop toch niet dat AZ eerst de transferperiode afwacht en daarna pas hun doelstellingen gaan formuleren voor dat seizoen. Het zou mij niets verbazen als er een hoop spelers blijven met het oog op het EK van volgend jaar. Nog een extra jaartje in de ED indruk proberen te maken met een grotere kans dat je mee mag.

12 juni 2020 om 12:24

Tja maar je zit bijvoorbeeld ook met een paar problemen. Het contract van Svensson loopt in 2021 af en als je nog wat wil verdienen is dit het moment. Idrissi en Midstjo moet je nu eigenlijk ook verkopen, want die zijn volgend jaar met een 1 jarig contract minder waard. Daarnaast kun je wel plannen maken, maar er gebeurt momenteel niet heel veel. Daarbij komt ook nog eens kijken dat AZ een groot deel van hun inkomsten niet binnen zal krijgen volgend seizoen. Dus misschien wordt dat geld wel gebruikt om een gat te dichten.

12 juni 2020 om 12:53

@veluwsazer Er is niets mis met ambitie. Toekomst is koffie dik kijken. Vorig seizoen dacht menigeen dat Ajax fluitend kampioen zou worden (wat qua selectie ook zeer zeker mogelijk was geweest op papier). Ik heb liever dat ze zeggen mee te willen doen voor het kampioenschap, dan dat ze zeggen plek 3, of 4 is de ambitie.laat ze de lat maar hoger leggen, is alleen maar goed.

12 juni 2020 om 12:54

@memphisdepay Elk jaar gaan er spelers weg, dat is bij elke club zo. Tot nu toe verrast AZ me elke keer weer met wat ze op de mat leggen. Ik heb er het volste vertrouwen in.

12 juni 2020 om 13:22

Oja ze werden vorig seizoen 4e op 18 punten van Ajax en 15 op PSV. Ik denk dat het niet erg competitief is geweest.

12 juni 2020 om 14:46

En dit seizoen is PSV opeens niet meer competitief omdat ze 4e zijn geworden met een wedstrijd meer gespeeld? Ik geloof dat de top 4 van NL allemaal de potentie hebben om kampioen te worden, waarbij natuurlijk bij de een de kans wat groter is dan bij de ander. Dat die kans varieert per seizoen is ook zeker zo. Vorig seizoen was Ajax het beste Nederlandse team wat ik heb meegemaakt en bij PSV viel het kwartje elke keer de juiste kant op. Dat AZ daarentegen veel pech had en in de laatste wedstrijden veel punten heeft gemorst moeten we maar even vergeten? Maakt dat ze dan minder competitief? Ze hebben de afgelopen seizoenen laten zien dat ze structureel mee kunnen draaien met de top van het Nederlands voetbal, daar verandert een topseizoen van Ajax en PSV weinig aan.

12 juni 2020 om 18:37

Ajax en PSV moeten dat elk jaar eigenlijk roepen. Maar of dat bij AZ handig is weet ik niet.je legt op deze manier wel meteen de druk er op en je creeert een verwachtings patroon.az heeft op dit moment een paar potentiele toppers in de selectie, die kunnen ze niet zo maar even vervangen terwijl er best een aardige kans is dat er daarvan 2 of 3 (of meer) weg gaan (zoals eigenlijk bijna elk jaar). Dan is het maar de vraag hoe ze uit de transfer zomer komen.

Ron is een belangrijke speler om in je team te hebben. Misschien niet meer de beste maar hij heeft veel ervaring en is wat mij betreft het voorbeeld van iemand die altijd strijd levert. Voor deze jonge ploeg is dat zeer waardevol.

Voor een jonge ploeg als AZ is een contractverlenging als deze toch erg fijn. Op dat hij niet te hard aftakelt en dat zijn trage snelheid en wendbaarheid niet nog een heel stuk verder afnemen, want anders zal AZ het op de counter tegen heel zwaar krijgen.

Dit had ik niet verwacht maar vind ik wel goed nieuws. Ik verwacht niet dat hij nog veel wedstrijden zal spelen, maar met zijn passie en ervaring heeft hij nog genoeg waarde. Hij is echt een boegbeeld voor de club en ook zeker voor de vele jonge jongens in de selectie. Je kijkt toch meer op naar iemand die een van de betere verdedigers was op een WK. En ik vind het ook wel mooi om de ambitie uit te spreken voor de titel. Als je stappen wil maken om niet meer het kleine broertje te zijn moet je ook de stoute schoenen aan durven doen. De plannen met het dak en de uitbreiding die daarna komt getuigen ook al van ambitie. Hopen dat de selectie intact blijft en er een centrale verdediger bij komt en dan zie ik best mooie dingen gebeuren.

12 juni 2020 om 11:41

''je kijkt toch meer op naar iemand die een van de betere verdedigers was op een Wk'' Ik denk dat Ron ook een enorm respect afdwingt met z'n fysiek en met name de weg die hij naartoe heeft gelegd met het overkomen van zware blessures, tijd in zichzelf steken en de speler/blok beton te zijn die hij nu ofwel afgelopen jaren is geweest. Lijkt me echt een type die anderen ook meeneemt met z'n arbeidsethos.

12 juni 2020 om 12:20

Een van de betere verdedigers op een WK? Lijkt wel alsof je wilt insinueren dat spelers tegen Vlaar opkijken omdat hij ooit een verdediger van wereldklasse is geweest. Vlaar komt niet eens in de 100 beste verdedigers van zijn generatie. Als spelers naar m opkijken zal hij het vooral moeten hebben van zijn professionaliteit en leiderskwaliteiten maar om nou te doen alsof Vlaar een of andere Stam, de Boer of Baresi is geweest gaat ook wel ver.

12 juni 2020 om 12:28

Hij benoemt toch ook alleen het sterke WK dat hij gespeeld heeft? Het is juist erg knap dat Vlaar daar zo'n uitblinker/sterkhouder was en daardoor kan je juist tegen 'm opkijken ofwel respect voor 'm hebben. Een goed WK spelen hoeft ook niet te betekenen dat je een categorie Stam, de Boer, etc. bent en dat stelt hij ook nergens. Over insinueren gesproken..

12 juni 2020 om 12:59

@pedrovasquez Zoals Mgmv aangeeft, hij zegt toch ook nergens dat Vlaar een van de beste verdedigers van zijn generatie is/was? Dat WK waar azchelsea het over heeft, was Vlaar gewoon erg goed bezig.

12 juni 2020 om 14:13

Uitblinker op een WK zegt mij niet zoveel! Zijn maar 5 wedstrijden ofzo! Ik beoordeel ze liever op 50-100 wedstrijden! Een WK heeft ook maar weinig sterke tegenstanders in mijn ogen

12 juni 2020 om 15:21

Gaat ook vooral om de jonge jongens uit de AZ-selectie en jeugd die allemaal streven (lijkt me) om belangrijk te worden voor het nationale elftal. Presteren op het WK en CL zijn toch wel de hoofddoelen in de carrières voor de meeste spelers. De ervaring om dat meegemaakt te hebben en ook nog in de grootste competitie van de wereld gespeeld te hebben, dwingt veel respect af. Die ervaring kan Ron overbrengen. Bovendien is zijn ervaring om telkens uit zware blessures terug te komen ook zinvol voor jonge gasten.

Zo lang dit team zo blijft is er niks geks gezegd. Maar ik zie dat niet gebeuren eigenlijk.

12 juni 2020 om 12:28

Ik hoop dat de rest van de selectie achter zijn "belofte" gaat staan en er ook aankomend seizoen weer wat geweldigs van maakt. Vorig seizoen nooit verwacht dat ze zo hoog zouden eindigen en alle topwedstrijden zo makkelijk zouden winnen. Hopelijk kunnen ze, mits het team intact blijft, weer blijven mee doen tot het einde....ik zeg....waarom ook niet. Super dat Ron er nog een jaar bij blijft, erg belangrijk voor het team en eenmaal fit is hij nog steeds die rots achterin en naast Teun eigenlijk de echte leider van Az.

Het is naar mijn mening vooral de vraag in hoeverre AZ de groep intact kan houden. Ondanks de corona-crisis zullen clubs wel rond Alkmaar cirkelen en de spelers bij AZ zullen allen toch de ambitie hebben om hogerop te gaan als het plaatje voor hun klopt. Ik verwacht wel dat AZ boven plaats 5 eindigt, maar of ze weer mee gaan doen om de titel, dat weet ik niet. Zelfs als de selectie intact blijft is het de vraag of ze het nog een keer kunnen opbrengen. PSV en Feyenoord beginnen namelijk ook weer op 0 en zullen veel beter voor de dag willen komen dan afgelopen seizoen. Het beeld kan zomaar hetzelfde blijven, maar het kan ook zomaar zijn dat AZ het aankomende seizoen PSV en Feyenoord voor zich moet dulden. We gaan het zien.

Mooi om te zien dat Ron nog terug op niveau is terug gekomen na zijn blessure! Ongelofelijke held (deels door WK 2014). Zie hem ook zeker nog van waarde bij dit relatieve jonge AZ. Ervaring in de as van het elftal is zeker belangrijk.

AZ had een sterk team waarvan de sterkhouders zeker zullen vertrekken. Ik denk zelfs dat de gehele aanval een stap vooruit zal maken in hun carriere. Wordt nu gewoon weer jaren wachten tot ze weer een keer een leuke selectie hebben, die met goed voetbal en beetje boven zichzelf uitstijgen weer om de titel mee kan doen. Eerder een uitzondering dan iets structureels natuurlijk.

12 juni 2020 om 13:02

@garrincha10 "wordt nu gewoon weer jaren wachten tot ze weer een keer een leuke selectie hebben," En precies dat horen we elk jaar. Wordt er onderhand wel een beetje moe van.

niet onwaarschijnlijk. Ajax verliest Ziyech en dan is het meteen een heel pak minder, Feyenoord heeft moeite om de selectie rond te krijgen en PSV is totaal afhankelijk van Ihatarren en de blessuregevoelige Malen. ik zie AZ daarom wel meestrijden om de titel aankomend seizoen

Ik denk dat zelfs als iedereen dit seizoen blijft bij AZ dat ze het lastiger gaan krijgen dan afgelopen seizoen.tegenstanders zullen zich nu toch een stuk meer gaan instellen op het goede voetbal van AZ en minder proberen om ook zelf het spel te maken waardoor de ruimte om in te voetballen een stuk kleiner gaat worden.

Ron Beton, wat een held. Nooit een absolute topper, maar wel een absolute leider, zowel bij AZ, Feyenoord als Villa. Jammer dat hij altijd zo met zn lichaam gesukkeld heeft, heb het idee dat er nog iets meer in had gezeten, maar al met al zeker geen misselijke carriere.Dat gezegd hebbende, mijn god VZ wat een verschrikkelijke titel. Vlaar belooft hier niks, sterker nog, hij neemt het woord "gaan" niet eens in de mond, dus die quote is je reinste fake news. Nu is het niveau hier sowieso hard omlaag gegaan met typo's, clickbait en zinnen die grammaticaal niet kloppen, maar dit slaat toch wel alles, letterlijk uitspraken vervormen om de lading te veranderen. Dit is riooljournalistiek VZ, ga je alsjeblieft schamen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.AZ40
12.Willem II4-4
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. BoaduAanvaller42
F. DruijfAanvaller30
A. GuðmundssonAanvaller20
M. BizotKeeper30
J. KarlssonAanvaller21
C. StengsAanvaller21
M. BakkerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

128 fans
Verdediger, 35 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 oktober
Barcelona wilde naast Frenkie de Jong, Clément Lenglet, Marc-André ter Stegen en Gerard Piqué met nog drie spelers verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren