Dick Advocaat: ‘Ajax heeft er 30.000 verkocht, dat begrijp ik niet’

Donderdag, 11 juni 2020 om 18:22Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 18:51

Dick Advocaat is enigszins verbaasd dat het aantal verkochte seizoenkaarten bij Feyenoord vooralsnog behoorlijk achterblijft in vergelijking met de grote hoeveelheid bij Ajax. “Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar we staan nu geloof ik op zeventienduizend”, vertelde de oefenmeester donderdag via de officiële kanalen van de Rotterdamse club.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door dr. duck)

Haha, netjes, op die manier krijg je mensen natuurlijk wel aan het kopen

11 juni 2020 om 19:04

Eerlijkheidshalve vind ik het een beetje misplaatst van Dick. Ik denk dat er verschillende factoren zijn die meespelen. Enerzijds heb je regelingen die bepaalde clubs heel goed hebben geregeld (in het kader van onzekerheid en wat je er dan voor terug krijgt als je dat wil). Anderzijds heb je ook het feit dat je rekening moet houden met je achterban, waar ze vandaan komen en hoe ze hun geld verdienen. Ik wil hiermee eigenlijk niet generaliseren zonder de exacte gegevens te weten, want die zijn nou eenmaal niet publiek toegankelijk, maar het geen wat op de eerste rijen zit in de Kuip komt op mij persoonlijk vaak niet over als het meest intelligente segment van onze samenleving (nu kan dit ook gewoon een uitlaatklep zijn voor ze, ongeacht vind ik dat niet zo belangrijk). Het zou hierbij zomaar kunnen zijn dat dit segment ook een bijzonder hoog gebrek aan baanzekerheid heeft en daarbij sowieso relatief weinig verwaarloosbaar inkomen. Ik vind het dan ook niet heel chique om je te willen beroepen op de onderbuikgevoelens van deze mensen om zo meer seizoenskaarten te verkopen, terwijl deze mensen waarschijnlijk voor hunzelf de meest slimme beslissing maken door in de onzekere tijd andere zaken voorrang te geven. Ik denk dat je dan ook altijd in dit soort gevallen blij moet zijn met de mensen die het geld kunnen missen en dus al iets kunnen aanschaffen zonder eigenlijk die andere groep mensen proberen te veroordelen. Wees blij met wat je al hebt aan onvoorwaardelijke steun, in plaats van je te vergelijken met anderen en daarmee mogelijk de andere groep in een slechte situatie te stoppen.

11 juni 2020 om 19:27

Daarom, Advocaat doet in dit geval alsof de Feyenoordsupporters de club een beetje in de steek laten, terwijl sommige supporters zichzelf nu even op de eerste plaats moeten zetten.

11 juni 2020 om 19:52

De Toekomst of wellicht hebben ook veel Feyenoorders hun werk verloren, waardoor een sk kopen logischerwijs de laatste prioriteit is. Ik kan in ieder geval in niemand zijn portemonnee kijken, dus ik veroordeel geen enkele supporter van geen enkele club. Huur of de hypotheek betalen, en de maandelijkse lasten en boodschappen met uiteraard een biertje lijkt mij veel meer van belang als de inkomstenstroom laag is door de duivelse corona pandemie.

11 juni 2020 om 20:23

Ajax had vorig jaar een wachtrij van 30.000 als ik me niet vergis. Je moet dus wel je kaart verlengen om te voorkomen dat je jarenlang weer in de rij moet voor een seizoenskaart

11 juni 2020 om 20:30

@Gabstra, dat telt voor mij ook mee ja. Ik heb vorig jaar mijn eerste seizoenkaart gekocht, met wat geluk omdat ze eigenlijk waren uitverkocht, en ga die niet direct weer afstaan. Gelukkig ben ik in de positie dat ik het me kan veroorloven, maar ik begrijp dat andere mensen andere prioriteiten stellen.

Helemaal niet zo gek, eerst maar eens wat meer zekerheid over wanneer de bal weer gaat rollen. En wanneer we weer zonder beperkingen met z'n allen tegelijk naar het stadion mogen.

11 juni 2020 om 18:39

En daar heeft Ajax een goede regeling voor bedacht, vandaar die 30.000 stuks.

11 juni 2020 om 18:59

Absoluut! Utrecht heeft die regeling niet helaas. Desalniettemin heb ik hem wel verlengd, maar een regeling zoals Ajax had wel fijn geweest..

11 juni 2020 om 19:31

@Isco24, Ajax heeft natuurlijk wel de financiën om zo'n regeling aan te bieden. Je ziet aan alles wat Ajax in deze tijd doet dat ze zelf de lasten willen en kunnen dragen van de onzekerheid.

11 juni 2020 om 18:43

Daarom zou Feyenoord dat ook moeten zeggen als die zekerheid er niet is en er mag niet met publiek gespeeld worden dan krijg je je geld terug. Als Feyenoord dat ook gewoon zegt verkopen ze ook de seizoenkaarten net zoals bij Ajax.

11 juni 2020 om 18:45

Alleen zit Feyenoord wellicht in een heel ander scenario waar ze dat niet kunnen waarmaken. Waarom niet eerst proberen zonder die belofte? Volgens mij hebben ze die (financiële) steun wel nodig

11 juni 2020 om 18:53

Best triest, je supporters laten opdraaien voor je financiële tekorten. Als het bij een club als Willem II ook kan dan ga je mij niet wijsmaken dat het bij Feyenoord niet kan. Ik snap best dat supporters niet gelijk verlengen als de club in deze tijden niet met ze meedenkt.

Goed bezig Dick. Gewoon even inwrijven dat het legioen ergens slechter in presteert dan de Ajax fans. Makkelijker krijg je de seizoenskaarten niet verkocht.

11 juni 2020 om 18:41

Tuurlijk dick weet precies hoe dit soort dingen moet verkopen om geld te verdienen voor de club

Haha, mooie truc Dickie. Voer die druk maar wat op

Tja, ben zelf fan van Advocaat maar hier slaat hij de plank mis. Hij heeft zelf miljoenen op de bank staan terwijl veel fans het geld niet hebben en als je dan de volle mik moet betalen voor een half seizoen dan snap ik dat mensen twijfelen. En bij Feyenoord zijn ze sowieso al prijzig.

11 juni 2020 om 19:33

Bij Ajax zijn ze gratis?

11 juni 2020 om 20:23

Bij Ajax kun je van iedere niet met publiek gespeelde thuiswedstrijd je geld terugkrijgen. Dat maakt de keuze wat makkelijker. Voor mij als donateur van een amateurclub geldt gewoon betalen of bedanken. Ik kies voor het eerste, maar daar mag ieder zijn eigen keuze in maken. Daarnaast kost zo’n seizoenkaart ietsje minder dan bij een BVO;-)).

11 juni 2020 om 21:57

Ja, zolang er zonder publiek gespeeld wordt wel.

11 juni 2020 om 22:00

Ik heb mijn seizoenkaart verlengd. Je kon kiezen tussen full support of regulier. Bij full support kan je geen geld terugkrijgen, bij regulier zou je compensatie kunnen krijgen. Ik heb voor regulier gekozen zodat ik aan het eind van het seizoen aanspraak kan maken op eventuele compensatie....waarschijnlijk laat ik het dan (weer) zitten maar wil wel de keus hebben...waardoor sommige vinden dat je een nepsupporter ben :-)

Naja, Ajax heeft ook aangegeven hun fans tegemoet te komen voor de wedstrijden die ze missen. Dat compenseert het risico wel aardig! Voor de rest is dit natuurlijk een mooi marketing praatje!

Toch mooi dat ze het woord Ajax nodig hebben om hun seizoenskaarten te kunnen verkopen.

11 juni 2020 om 23:06

“Er is niets sterker dan dat ene woord”... Slimme actie van Advocaat, maar de Feyenoordsupporters kennende gaat dat wel goedkomen toch.

"als dat lukt, hebben we gewoon een heel vervelend elftal. Om tegen te spelen. En dat heb ik graag".op zich niets mis mee vanuit een underdog positie, maar ik hoop nog steeds door te groeien naar een dominante ploeg, maar dan zullen de financien waarschijnlijk wat steviger moeten zijn.

Het komt omdat heel veel mensen het geld niet hebben he. De gemiddelde Feyenoorder heeft minder geld, de gemiddelde Ajacied ook, maar daar zijn er gewoon meer van. Ook doet Feyenoord het onder Advocaat heel goed, maar is het spel niet heel speciaal geweest en kijken ze in Amsterdam nu al 2 jaar achter elkaar CL voetbal.verder moet Dick zich met wat slimmere mensen omringen, immers kan er maar een de grootste voetbalclub van Nederland zijn.

De onzekerheid betaald zich uit. Bij Ajax hebben ze door een goede regeling die onzekerheid weggehaald

Ajax heeft (zoals uit alle onderzoekjes en statistiekjes blijkt) ook gewoon veel meer fans dan Feyenoord. Volgens mij zelfs meer dan Psv, Feyenoord en AZ bij elkaar. Dat helpt natuurlijk ook enorm bij het uitverkopen van je seizoenskaarten.

11 juni 2020 om 23:14

Ajax heeft ook de meeste supporters, dit is gewoon een trucje van Dick. Feyenoord is de tweede club van Nederland, maar dat is geen schande als Ajax op 1 staat. Het mooie van Feyenoord is dat ze over het algemeen een trouw legioen hebben. Wellicht de jaren iets minder, maar in algemene zin prima. Maar Ajax meer fans dan Psv, Feyenoord en AZ bij elkaar? Hoewel ik hetzelfde idee heb, vind ik het een gedurfde uitspraak.

Er zijn veel seizoenkaarthouders die willen verlengen en willen verhuizen naar een ander vak. Dat kan pas na 22 juni, vrije verkoop is sws nog niet gestart. Dus Dickie, wacht nog ff een maandje en je geduld zal worden beloond.

In de geest van polemiek: Ajax is veruit de grootste club van Nederland!! Nu zonder grappen en grollen: komt wel goed met die seizoenskaarten van Feyenoord, ook geen onaardige club namelijk .

Beetje goedkoop dickie, met je miljoenen op de bank heb je makkelijk praten. Beetje flauw om nu zo proberen mensen die het misschien lastig genoeg hebben toch weer een seizoenskaart te laten halen omdat ze niet achter willen blijven op de aartsrivaal. Moet ie niet doen. En Ajax is natuurlijk de grotere club

Komt wel goed... Kuip zit gewoon vol als publiek weer toegelaten wordt.

12 juni 2020 om 08:13

Het gaat hier om betalende supporters terwijl er geen publiek toegelaten wordt.

13 juni 2020 om 12:49

dan is het sowieso appels met peren vergelijken, want bij Ajax kun je een seizoenskaart kopen en geld terug vragen als er geen publiek bij mag zijn. Feyenoord heeft geen 100% geld terug garantie, dus Ajax supporters lopen wat dat betreft ook minder risico.

Vond het mooi om Dick dit te horen zeggen. Idd, laat maar zien dat je de grootste/beste club van Nederland bent. Geen woorden maar daden. Heerlijk no-nonsense man die Dick!

12 juni 2020 om 00:49

Maar je gelooft toch niet dat er mensen zijn met een volledig 100% gezond verstand, die Feyenoord de grootse club van Nederland vinden? Kom op, alleen al op social media heeft Ajax letterlijk 5x meer fans dan PSV en Feyenoord bij elkaar. “The only thing I know about Feyenoord, is that they play in the same country as Ajax”.

12 juni 2020 om 04:16

Haha met je 'gezond verstand'. Nee, dat is idd bekend maar Dick speelt wel mooi in op de gevoelens door dit te zeggen. Uiteindelijk is voor de Feyenoord-fan saamhorigheid wat hem/haar trekt en dat is wat Dick probeert te triggeren.

Je kunt wel zeggen dat je de grootste club bent, maar als dat helemaal nergens op gebaseerd is kun je er toch niks mee. Leuk als supporters dat denken maar t bestuur laat zich toch niet leiden door emotie

Ten eerste is Feyenoord niet de grootste club van Nederland maar Ajax. Ten tweede...refereer ik weer aan het eerste.

11 juni 2020 om 23:15

waarom zouden ze ons toch arrogant noemen.......

Niet om te provoceren, maar Dick weet zelf toch ook wel dat Feyenoord niet de grootste club van Nederland is? Is dit soort onzin roepen echt nodig om de kaarten te verkopen? De Kuip zal komend seizoen echt wel weer uitverkocht zijn hoor, daar hoef je Ajax niet voor te noemen.

Ajax als markering instrument om Feyenoord seizoenskaarten te verkopen. Een groter compliment krijgen van de aartsrivaal bestaat bijna niet. Zal vast ontzettend gewaardeerd worden door het legioen, op zo'n manier door je club publiekelijk aangesproken worden.

Als Dick eerst even had nagevraagd wat de consequenties zijn als je als seizoenskaarthouder er niet bij mag zijn ivm Corona, dan had hij dit ook niet hoeven zeggen. Bij Feyenoord loop je een financieel ‘risico’, bij Ajax niet.

12 juni 2020 om 08:14

Valt wel mee, bij Feyenoord kan je na afloop met een kortings voucher naar Droomparken of je kan wat in de fan shop kopen. Zo heeft Feyenoord het opgelost dit seizoen. Zal dit jaar niet anders zijn verwacht ik.

Ik weet niet hoe het bij Feyenoord is geregeld, maar seizoenkaarthouders van Ajax lopen geen enkel risico. Als er een half seizoen zonder publiek wordt gespeeld, krijgen ze de helft van het geld terug. Wordt er een heel seizoen zonder publiek gespeeld, dan betaald Ajax het hele bedrag terug. Wellicht zit daar het verschil in.

Slim gedaan door Advocaat, maar hier is natuurlijk wel een logische verklaring voor. Ajax heeft al aangegeven alle seizoenskaarthouders de mogelijkheid te geven om wedstrijden die zonder publiek gespeeld te worden te compenseren, volgens mij heeft Feyenoord hier nog niets over gemeld. Daarnaast heeft Ajax ook een wachtlijst met zo'n 30.000 mensen, waardoor je wel twee keer nadenkt indien je je seizoenskaart niet wil verlengen, dan kun je weer achteraan sluiten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller2313
B. LinssenAanvaller216
L. SinisterraAanvaller113
J. BijlowKeeper80
L. PrattoAanvaller50
N. MarsmanKeeper160
R. ten HoveKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

93 fans
Coach, 73 jaar
SeizoenClub
2019- Feyenoord
2018-2019 FC Utrecht
2018-2018 Sparta Rotterdam
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
Laatste voetbalnieuws

Bijlow ontbreekt opnieuw bij Feyenoord; talisman keert terug in de defensie

Feyenoord moet het zaterdag in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo in de Eredivisie opnieuw zonder Justin Bijlow doen. De keeper is niet voor het eerst dit seizoen afgehaakt met een blessure en...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren