Hoe NAC werd verwend met Angeliño en daarna is laten vallen door City

Zondag, 14 juni 2020 om 14:35Yanick Vos • Laatste update: 14:52

Nog één seizoen mag NAC Breda gebruikmaken van spelers van Manchester City. In de afgelopen vier seizoenen werden in totaal vijftien spelers door the Citizens gestald in de Keuken Kampioen Divisie. In sommige gevallen waren de City-talenten van toegevoegde waarde voor de Bredase club, maar vaker werd NAC er niet beter van. Bovendien was de samenwerking met de de Premier League-club regelmatig een bron van irritatie.

NAC en Manchester City maakten op 14 april 2016 bekend dat er een samenwerkingsverband voor de duur van vijf seizoenen werd aangegaan. De vooruitzichten voor de club uit de Keuken Kampioen Divisie waren rooskleurig, want wellicht was in de komende jaren wel de nieuwe Sergio Agüero te bewonderen in het Rat Verlegh Stadion. City zou per seizoen vier tot zes spelers stallen in Breda. “Bij NAC krijgen de talenten de mogelijkheid om te laten zien dat ze zich staande kunnen houden in een volwaardige professionele voetbalcompetitie”, zei Smulders, toenmalig technisch directeur. "NAC en City hebben er vertrouwen in dat de kwaliteit van de spelers zo hoog is, dat ze veel speelminuten maken. De trainer blijft echter eindverantwoordelijk over de uiteindelijke opstelling.” Dat laatste bleek niet helemaal waar, want volgens BN DeStem stond in de overeenkomst vermeld dat de huurlingen in de Eredivisie 50 procent van de minuten moeten spelen en in de Eerste Divisie zelfs 75 procent. Stijn Vreven, tussen 2017 en 2018 trainer van NAC, zei daar overigens over dat hij niets van die regel merkte. “Ik wist daarvan, maar niemand die er ooit over begon. Het is ook niet zo’n vreemde regel. En als je de goede spelers krijgt, maak je sowieso gebruik van die jongens”, zei de Belgische trainer tegenover de krant.

Terwijl de deal werd gesloten, huurde NAC met Enes Ünal al een talent van Manchester City. In Breda keek men dan ook met veel vertrouwen uit naar de toekomstige samenwerking, want de Turkse spits liet mooie dingen zien. In elf wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie was hij goed voor acht doelpunten. NAC wilde hem dolgraag nog een jaar behouden, maar daar dacht City anders over. Ünal werd gestald bij FC Twente, scoorde achttien keer in de Eredivisie en vertrok een jaar later voor veertien miljoen euro naar Villarreal. De verhoudingen waren direct duidelijk: City bepaalt en niet andersom. Toch bleef men bij NAC vertrouwen houden in de samenwerking, die ook buiten het veld kracht werd bijgezet. De Parel van het Zuiden kreeg in de loop der jaren de beschikking over een drone, een videoanalysesysteem, terwijl City een nieuwe keuken op het trainingscomplex bekostigde en geld vrijmaakte voor de uitbreiding van de technische staf. Bovendien werd de NAC-selectie meerdere keren naar Manchester gehaald voor trainingskampen en ligt er voor de club een development fee in het verschiet, mocht een gehuurde spelers van City in de toekomst een volgende stap maken.

Hyballa maakt indruk bij NAC: 'Maar als iemand vals is, werk ik hem eruit'

2016/17
In het eerste seizoen van het partnership kreeg NAC in eerste instantie de beschikking over vier City-talenten: Thomas Agyepong (27 wedstrijden, 2 doelpunten), Ashley Smith-Brown (29 wedstrijden, 1 doelpunt), Brandon Barker (22 wedstrijden, 2 doelpunten) en David Faupala (3 wedstrijden, 1 doelpunt). Met name Faupala had het moeilijk bij NAC en verliet de club al na een halfjaar. De prestaties van het team van Marinus Dijkhuizen waren ondermaats. NAC greep naast de eerste periode en zakte in de eerste seizoenshelft steeds verder weg. Na een beschamende 6-2 nederlaag tegen FC Eindhoven stond NAC op de achtste plaats en ging de clubleiding in gesprek, wat een paar weken later leidde tot het ontslag van de trainer. Vreven werd aangesteld in de hoop op betere tijden.

NAC kon in januari 2017 wel een paar versterkingen gebruiken. Vreven kreeg zijn zin, want City stalde James Horsfield en Manu García bij. Laatstgenoemde was de eerste speler die door City naar NAC werd gestuurd en de ploeg naar een hoger niveau tilde. Vreven was zeer te spreken over de talentvolle middenvelder, al was de pijp van de Spanjaard tijdens wedstrijden na zeventig minuten vaak al ver leeg. Toch kwam hij in negentien competitiewedstrijden tot twee goals in zeven assists. In de nacompetitie kwamen hier nog eens twee assists bij. Mede door zijn inbreng promoveerde NAC naar de Eredivisie. In mindere mate maakte ook Horsfield een goede indruk. De Engelse back kwam zowel op de rechter- als linkerflank in actie. NAC had geproefd van de samenwerking met the Citizens en de eerste indruk was niet overtuigend, maar net voldoende, vooral dankzij de inbreng van García. Agyepong en Horsfield scoorden een voldoende, terwijl de overige huurlingen alweer zijn vergeten in Breda.

2017/18
NAC was terug in de Eredivisie en de bezem moest door de selectie wanneer de club niet direct weer wilde afdalen naar de Keuken Kampioen Divisie. In de strijd tegen degradatie kreeg Vreven vanuit Engeland de beschikking over Thierry Ambrose, Paolo Fernandes, Pablo Marí en Angeliño, terwijl Horsfield definitief werd overgenomen en García en Agyepong nog een seizoen in Breda verbleven. Op sportief gebied was dit het seizoen waarin NAC optimaal profiteerde van de samenwerking met Manchester City. Angeliño speelde de sterren van de hemel in Breda en groeide uit tot een van de beste linksbacks van de Eredivisie. Met drie doelpunten en zes assists had de huidige linksback van RB Leipzig een hoog rendement en speelde hij een cruciale rol in de handhaving van NAC.

Na een indrukwekkend eerste halfjaar waren de verwachtingen omtrent García hoog. De middenvelder deed wat van hem verwacht werd en groeide uit tot een van de smaakmakers. Nieuwkomer Pablo Marí werd door Vreven gekozen tot aanvoerder. Hij bleek een stille kracht in de achterhoede en was een van de steunpilaren dat seizoen. Toch kwam het voor velen als een verrassing toen de verdediger aan het begin van dit jaar voor een huursom van vijf miljoen euro door Arsenal van Flamengo werd overgenomen. Vrijwel alle huurlingen van City mochten zich basisspeler noemen. Dat gold ook voor Fernandes, al kampte hij regelmatig met blessureleed. NAC speelde zich veilig en eindigde, vooral dankzij de huurlingen van City, op de veertiende plaats in de Eredivisie.

Manu García en Angeliño waren van grote waarde bij de handhaving van NAC in het seizoen 2017/18.

2018/19
In de zomer van 2018 verschenen de eerste scheurtjes in het huwelijk tussen NAC en Manchester City. Met spelers als Angeliño en Manu García was het Bredase publiek verwend en de huurlingen die voor het nieuwe seizoen zouden komen, konden alleen maar tegenvallen. Dat was ook zo, want Luka Ilic en Erik Palmer-Brown waren niet van het niveau van hun voorgangers. NAC werd door City tijdens de transferperiode in de wachtkamer gezet en moest héél lang wachten op de spelers vanuit Engeland. Met name de komst van een keeper was noodzakelijk. Arijanet Muric kwam, maar werd na drie weken al teruggehaald naar Manchester omdat manager Josep Guardiola met een keepersprobleem kampte. Het was het begin van een dramatisch seizoen, waarin degradatie onafwendbaar was. Trainer Mitchell van der Gaag vroeg om diverse spelers, maar geen van allen kwamen zij naar het Rat Verlegh Stadion. De toenmalige coach van NAC wilde onder meer graag Lukas Nmecha aantrekken, maar daar werkte City niet aan mee. Het was een van de vele voorbeelden waardoor NAC met lege handen achterbleef.

De samenwerking met City kwam onder vuur te liggen. Het leidde tot een vernietigende analyse van BN DeStem. Volgens de krant was NAC ‘het schoothondje van City geworden dat verlekkert omhoog kijkt in de hoop een worstje te krijgen van zijn vetgemeste huisbaas’. Er werd gewezen naar de procedure die ieder jaar weer hetzelfde was: NAC moest wachten op Manchester en de gewenste spelers kwamen niet. De club kon geen sportief beleid maken doordat City maar niet over de brug kwam. “Gebleken is dat wachten op groen licht uit Manchester immers gelijkstaat aan gokken. De acute degradatieproblemen zijn daarvan het gevolg. NAC is slechts een handelspartner van City dat in de bilaterale verhoudingen altijd het laatste woord heeft. Het verdient geld aan spelers die in Breda tot wasdom komen (Angeliño en Enes Ünal) en vergeet de vruchtbare grond water te blijven geven. Als in eigenbelang Muric wordt teruggehaald, wordt het schuldgevoel afgekocht met een zak met geld. Daar kan NAC het mee doen.”

Manchester City werd bestempeld als een onbetrouwbare partner. Tegenover de regionale krant legde Vreven uit dat de invulling van de samenwerking met City de reden was dat hij vertrok. “We hadden een lijstje van A-spelers opgesteld die we heel graag zagen komen als vervangers van vertrokken spelers als García en Angeliño. Maar als blijkt dat bijna niemand van dat lijstje komt, dan weet je dat je dan in een heel andere categorie City-spelers terechtkomt. Die van de categorie die we in de Eerste Divisie kregen”, aldus de Belg. “Als je García en Angeliño laat gaan dan moet je er wel jongens van diezelfde kwaliteit voor terugkrijgen.” City leverde kwalitatief mindere spelers en het werd al snel duidelijk dat de selectie die Smulders had samengesteld het niet ging redden in de Eredivisie. De technisch directeur werd al snel opzij geschoven en algemeen directeur Justin Goetzee toonde zich solidair. Het rommelde weer eens bij NAC, dat keihard afdaalde naar de Keuken Kampioen Divisie. De relatie met Manchester City stond bovendien onder spanning.

Pierre van Hooijdonk was na het vertrek van Smulders ingestapt bij NAC als adviseur. De overeenkomst met City liep destijds nog tweeënhalf jaar door, maar de oud-international wenste hier geen gebruik meer van te maken. De Engelsen hadden ook weinig trek om de band met NAC te herstellen. Het bleef stil vanuit Manchester City, dat zonder overleg te plegen met NAC de Japanner Ko Itakura bij Eredivisie-concurrent FC Groningen stalde. De Bredanaars haalden op hun beurt met Ramon Lundqvist, Khalid Karami en Sullay Kaikai drie versterkingen in de winter van 2019, zonder dat er gebruik werd gemaakt van het partnership met de Premier League-club. Met Smulders en Goetzee aan het roer was er vrijwel dagelijks contact met Manchester City, maar na hun vertrek was er vrijwel geen communicatie meer met Engeland. City was allesbehalve blij met het ontslag van Smulders en het vertrek van Goetzee. In een kort gesprek tussen Van Hooijdonk en de clubleiding van City kreeg de oud-spits vervolgens te horen dat er geen spelers aan NAC geleverd zouden worden. Philippe Sandler was in beeld bij de degradatiekandidaat, maar aan zijn komst werkte City niet mee. De hulp van Manchester City bleef uit en NAC vloog kansloos uit de Eredivisie.

Voor komend seizoen wilde NAC Jayden Braaf huren van Manchester Ciyt, maar de Nederlands jeugdinternational komt niet naar Breda.

2019/20
Na de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie hoefde NAC ook niet meer te rekenen op spelers van Eredivisie-niveau. Luka Ilic voelde zich schuldig over de degradatie en bleef op eigen verzoek nog een seizoen in Breda. Hij wilde iets goedmaken en kreeg daarbij de hulp van zijn broertje Ivan, die eveneens overkwam van Manchester City. Waar in de zomer van 2017 nog een kruiwagen vol met spelers vanuit Engeland overkwam, had technisch directeur Tom van den Abbeele deze voetbaljaargang niet meer spelers nodig. “In de Eerste Divisie krijgen we talenten uit een ander segment van City: spelers van achttien jaar die uit het jeugdvoetbal komen en die voor het eerst worden uitgeleend. Luka Ilic wilde zelf heel graag terugkomen omdat hij vond dat hij iets moest rechtzetten richting de supporters. Maar veel van de aangedragen spelers door City wilden wij niet”, verklaarde hij. Bij NAC is men een nieuwe koers gaan varen. Huurlingen horen daar niet of nauwelijks meer bij. "Je moet elf producten stallen die je zo duur mogelijk kan verkopen. Het kapitaal moet straks op het veld staan. Wij willen huurconstructies vermijden, met uitzondering van Manchester City. Daar verdienen we zelf ook aan. Dat zijn vaste bedragen of percentages, dat hangt per speler af”, aldus de technisch manager.

De toekomst
Voor komend seizoen had NAC zich graag willen versterken met Jayden Braaf. De Nederlands jeugdinternational trainde in 2018 als vijftienjarige al een paar maanden mee bij NAC in aanloop naar zijn transfer naar Manchester City, daar buitenlandse voetballers pas vanaf hun zestiende in aanmerking komen voor een werkgeversvergunning in Engeland. De voormalig jeugdspeler van Ajax en PSV heeft komend seizoen andere plannen en ziet een tijdelijke overstap daarom niet zitten. Naar verluidt hoopt de club uit de Keuken Kampioen Divisie in de nieuwe voetbaljaargang op twee spelers van City die een absolute meerwaarde vormen in het team van trainer Peter Hyballa. Welke spelers de club uit Manchester ook naar Breda zal sturen, de samenwerking gaat zijn laatste jaar in en de verwachting is dat er geen nieuwe deal zal worden gesloten. “Dat is niet omdat Manchester City dat wil, of omdat NAC dat wil”, zei Van Den Abbeele onlangs tegen B-Side Rats. “Dat is omwille van de nieuwe FIFA reglementering waarbij een beperkt aantal spelers maar verhuurd mogen worden door een club. Dat aantal wordt drastisch teruggeschroefd. Daarom is die samenwerking met NAC ook niet meer navenant. “

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door j.pernambucano)

Zo’n samenwerking is 3x niks. Incidenteel ga je erop vooruit maar als club moet je echt zelf spelers opleiden en zo duur mogelijk verkopen om te groeien. City weet dat Unal nooit gaat spelen bij hun en verhuren hem alleen zodat hij verkocht kan worden. Zelfs angelino heeft het uiteindelijk niet gered en die doet het heel goed bij leipzig.

Lekker als club zelf een angelino en unal opleiden en zelf gaan profiteren. Alleen huren als het echt nodig is!

Ik lees dit soort verhalen altijd heel graag met veel belangstelling, maar deze is echt heel eenzijdig geschreven en er is weinig tot geen onderzoek gedaan. Volgens mij komt alles van 1 bron en laat die nou net steeds minder en minder bij NAC binnen te komen en nu juist tegen NAC lijkt te keren.

Maargoed. Laten we bij het begin beginnen. NAC stond op het randje van de afgrond een jaar of 5/6 geleden (zoals wel vaker haha) maar er was geen geld of wat dan ook. Degradatie was een feit en voor de selectie invulling werd er ook gedacht aan een samenwerking met City die uiteindelijk voor 5 jaar tot stond kwam, waarbij een max. Van 5 spelers in onderling overleg gratis gehuurd zouden worden. Maar daarnaast zou de samenwerking verder gaan met investeringen van City jaarlijks in de trainingsaccomodatie, kom NAC gebruik maken van de informatie van City mbt voeding, scouting, jeugdopleiding, training etc. Etc.
Spelers zouden in onderling overleg tussen nac, City en de speler zelf pa beslist worden, dus het is niet alleen City die bepaald, maar City heeft zeker wel eens over talenten nee gezegd omdat ze dachten dat die spelers of dicht bij eerste zaten en beter bij City konden blijven (bijv. Adarabioyo, maar kijk waar die nu speelt). Of dat ze dachten dat spelers ergens anders op hoger niveau konden spelen en daarna compleet door de mand vielen. Maargoed NAC promoveerde opeens heel verassend weer terug naar de ere en had geen selectie die eredivisie waardig was, wat verbloemt werd met de City talenten. Nac was net terug van de financiële afgrond en had nog weinig mogelijkheden. Gelukkig hadden we een mix van talenten en een typische nac trainer als vreven die het beste in de spelers naar boven haalde. Na vreven en de toptalenten moeten we niet vergeten dat er nog steeds toptalenten naar NAC kwamen en ja er zijn spelers niet gekomen, maar een aantal wilde zelf niet eens komen, dus dat wordt het lastig he. Erik palmer-Brown stond i de belangstelling van Ajax en psv maar werd gekocht door City en verhuurd aan NAC, door de onevenwichtige selectie, zijn eigen presenteren en blessures heeft hij nooit een heldenrol kunnen pakken. Zelfde voor Fernandes, verliezen tot talent van het jaar bij City, technisch bovenkant eredivisie, maar fysiek en mentaal niet gered. Zo ook afgelopen seizoen met de gebroeders ilic, toptalenten die allebei al wedstrijden in de benen hadden bij partizan op het hoogste niveau, schat ik toch Hoger in dan kkd, maar toch konden ze hun goede start niet volhouden en bleek een team op sleeptouw nemen toch best lastig. Door verschillende omstandigheden is het bij sommige spelers gewoon niet gelukt en dat was ook te verwachten. Met angelino, mark, ambrose en García had het een perfecte lichting., dat gebeurd ook niet elk jaar. Door verschillende omstandigheden, waaronder ook verkeerde trainers (dijkhuizen en vd graaf, toptrainers voor NAC, maar paste gewoon niet bij de club), onevenwichtige selecties en pech zijn redenen dat niet elk jaar schot in de roos is geweest. Maar het is altijd het doel van NAC geweest om tegen het einde van de 5 jaar maar 1 of 2 spelers van City te huren die een echte kwaliteitsinjectie zijn voor de ploeg. En het belangrijkste dankzij City deal had nac geld om zelf spelers te kopen zoals dessers, heeft NAC de jeigdopleiding flink nieuw leven in geblazen mede dankzij gilissen (nu Heracles) en hellemons. Wat tot gevolgd heeft dat nac jeugdinternationals afleverde (zijn allemaal al weggekocht door Feyenoord, Vitesse, psv en zelfs man united) maar heeft ook voor talenten gezorgd die door kunnen stromen naar het eerste elftal, wat elk jaar beter wordt. Dus als je alles bekijkt heeft de samenwerking wel eens pech gekend ja, maar dat is altijd een gok. Echter heeft het NAC wel geholpen uit een heel diep dal te klimmen, inmiddels zwarte cijfers te schrijven (zelfs spelers die uit eigen scouting/jeugd komen voor meer dan 2miljoen te verkopen) en weer voor promotie voor de eredivisie te kunnen gaan. Dat gaat nog steeds met vallen en opstaan, want het blijft NAC. Maar de City deal heeft NAC ook heel veel opgeleverd en dat wordt helaas in dit artikel totaal niet belicht. Ik zal vast ook dingen onduidelijk opgeschreven hebben, is lastig op telefoon en zonder paragrafen haha anders had ik ook een heel artikel kunnen schrijven, maargoed als NAC-supporter kan ik wel stellen dat ik blij en dankbaar ben geweest met de City deal. Joeeee

13 juni 2020 om 16:44

Dus je beschrijft zaken wat uitgebreider zodat wij dezelfde conclusie kunnen trekken?
NAC heeft zijn ziel verkocht aan de gladde praatjes van City, daar komt het toch gewoon op neer?

13 juni 2020 om 17:53

Jajohh als jij dat er uit wil halen, be my guest als NAC zijn ziel verkocht zou hebben had ik op zijn minst gehoopt dat ze daadwerkelijk bij een City group of zoiets als de Red bull group waren toegetreden, dan was het grotere geld dichterbij geweest haha maargoed he schat, proost, ik bier, jij azijn? X

14 juni 2020 om 08:38

Interessant om het eens te lezen vanuit het perspectief van een NAC-supporter, heb de club logischerwijs niet intensief gevolgd gedurende die periode maar zoals je zegt lijkt het in de opleiding wel stap gezet te hebben. Zo is de officieuze kampioen in de hoogste divisie o15 voetbal gewoon NAC geworden, waren bezig aan een ijzersterke reeks voor competitie stop gezet werd met zoals je al zegt ook een flinke uitstroom naar andere clubs. Zeker wat betreft verdedigend ingestelde speler is er best wat leuk talent vertrokken naar oa Man U en afgelopen zomer naar Ajax terwijl nu vanuit het eerste een fraaie transfer plaats gaat vinden. Ze hadden een fijne groep spelers vooral uit 2005 die nu, jammer genoeg voor NAC, die stap naar nationale top heeft kunnen zetten. Zou mooi zijn als die groei in opleiding doorgezet kan worden. Ik heb geen idee of NAC dit jaar een landelijke status als jeugdopleiding heeft verkregen maar anders is dat een heel mooi streefdoel.

16 juni 2020 om 14:37

Sorry beetje late reactie, Jazeker, tuurlijk is voor het eerste elftal de deal niet altijd goed uitgepakt, maar dat is een samenloop van omstandigheden. Het is niet specifiek dat ze in een keer veel mindere talenten sturen.ja klopt, die doen het heel erg goed. helaas is dat ook gelijk een kanttekening aan het succes, als de jeugd het goed doet, blijven ze bij een club als NAC niet heel lang. Er zijn genoeg clubs die nog beter perspectief kunnen bieden in de jeugd, maar gaat veel beter. En ook fijn om te zien dat het Zeeuwse achterland ruimte biedt voor goede talenten. NAC liet dat altijd beetje lopen (zelfs Twente heeft samengewerkt met de Jeugdopleiding Zeeland), maar helemaal nu RBC daar weg gevallen is, kan NAC dat uitbuiten. Naast van Hecke die voor meer dan 2 miljoen verkocht wordt hebben ook Azzagari, Vandepitte en Siereveld als Zeeuwen een profcontract getekend. Daarnaast wordt er geinvesteerd in trainers, complexen etc. etc. wat weer resulteert promoties binnen de jeugd en dat ze inderdaad ook echt bovenin mee kunnen gaan doen in sommige jaren. NAC heeft inderdaad de landelijke status voor de jeugdopleiding, inmiddels al een paar jaar achter elkaar.nu nog zorgen dat het bestuurlijk wat beter matcht met elkaar en dat alle neusjes dezelfde kant op staan, want dat zal nog steeds de grootste valkuil van NAC zijn haha Maargoed, duidelijke visie met oog op talentontwikkeling en een trainer die jong talent beter maakt en daarnaast volle bak wil rammen met zijn team zorgt toch voor een enigszins positieve tijd. Geen geldproblemen en zo'n crisis is voor NAC een wereldwonder hahaha

Balen, dat zag echt niemand aankomen. Vooral de hordes NAC supporters die hier verkondigden dat het echt een top deal was waarbij de potentiële wereldsterren in de rij zouden staan om een jaartje in Breda te mogen voetballen. Er zou geen risico aan deze deal zitten en NAC zou zelf mogen kiezen welke spelers het zou huren. Blijkt maar weer dat als dingen te mooi lijken om waar te zijn, ze dat vaak ook zijn.

13 juni 2020 om 10:05

Zie de reactie van Pernamcubano hierboven. De city-deal was uiteraard niet optimaal, maar in de situatie waarin NAC zich destijds bevond bracht het zeker zijn meerwaarde. Helaas heeft het qua spelers niet opgeleverd wat ieder verwachtte, op de lichting met o.a. Garcia, Angelino en Palmer-Brown na. Toch heeft de samenwerking achter de schermen geleid tot een professionalisering. In welke mate hiervan profijt getrokken wordt, dat is nu afwachten. Dat is aan het kader van de club om daar goed mee om te gaan... en helaas: NAC en burelen is altijd rumoerig, dus tijd om het anders te (gaan) doen

13 juni 2020 om 13:14

Dat was sowieso een zeer naieve gedachte, al heeft de samenwerking nog steeds niet slecht uitgepakt. Een club van het formaat NAC krijgt sowieso de tweede en derde garnituur. Dan zit er zo af en toe een groeibriljant tussen, maar het gros is pure middelmaat en van het niveau wat je ook in de eigen opleiding wel moet hebben lopen.

13 juni 2020 om 13:30

Qua spelers volledig met je eens. Die categorie zou je zelf moeten hebben. Alleen was op dat moment de jeugdopleiding leeg wat dat betreft, dus ook daar was het slecht mee gesteld. Gelukkig -en mede dankzij de city-deal- is hier een impuls aan gegeven met Gillesen (nu Heracles) en Hellemons. Dus al met al waren er goede kanten aan de samenwerking maar niet zozeer tav de selectie. Gelukkig staat de club er nu stukken beter voor (al zijn we er nog lang niet), en zijn we in ieder geval niet meer afhankelijk van deze samenwerking.

13 juni 2020 om 16:55

Zelfs met tweede of derde garnituur was nac erg blij op dat moment. Maar city stuurde 8e garnituur. Garcia en Angelino waren geweldig voor nac, maar city had er zelf veel meer uit kunnen halen. Je werkt samen voor win-win. Als city voor nac begrippen goede spelers had gestuurd, speelde nac nog eredivisie en had city de spelers veel makkelijker kunnen verkopen.

13 juni 2020 om 17:31

Wat hadden ze er meer uit kunnen halen dan? Voor NAC zijn er honderden andere clubs waar ze hun talenten kunnen stallen. Als het niet lukt met Nac, zoeken ze gewoon een nieuwe club en er zijn echt wel betere alternatieven dan een NAC Breda (met alle respect natuurlijk). De meeste mensen hadden dit scenario van tevoren al voorspeld en je zag het van mijlenver aankomen. NAC heeft er even profijt van gehad, maar uiteindelijk droogt zo'n samenwerking op door uiteenlopende redenen. Zo'n City gaat NAC dan niet ineens als een zeer respectvolle partner behandelen. Je bent gewoon het kleine clubje die de restjes krijgt als de grote jongens geplaatst zijn. Een geval van "cover all bases" in plaats van "give them the best".

14 juni 2020 om 09:21

Met een nac in de eredivisie zou het voor city talenten een mooie stap zijn van nac naar 2e / tegen 1e selectie aan bij city. Daarnaast zouden de spelers zich meer kunnen laten zien dan in het derde van city of een club op het 2e niveau in bijvoorbeeld Spanje.

14 juni 2020 om 14:38

Dat klopt, maar nu NAC niet in de Eredivisie speelt, kan City z'n talenten net zo simpel bij andere clubs in de Eredivisie stallen. De samenwerking was voor NAC belangrijker op dat moment dan voor City. Ze hadden er ook totaal geen moeite mee om jongens als Unal en Celina naar FC Twente te laten gaan, terwijl NAC ze harder nodig had. Unal had daarvoor nota bene al een halfjaar bij NAC gezeten.

Zo een deal kan best goed uitpakken Maar je moet ook niet te veel van verwachten. Heb het idee dat clubs Al's nac Roda vitesse met dit soort deals achterover gaan leunen en denken dat de grote broer wel ff alles doet. Nee je moet gewoon zelf alles blijven doen en natuurlijk niet afhankelijk zijn van wat Man ' je toestopt. Gewoon eigen beleid blijven voeren en die spelers van Man City Al's een toetje zien

schei toch uit, Manu Garcia, Angelino, Thierry Ambrose, Pablo Mari. Ik heb er van genoten. Zulke spelers had NAC zelf nooit kunnen halen.

Ik heb als supporter zeker l geen negatief gevoel bij deze samenwerking.

Tja, wat hadden ze verwacht? Je krijgt al vrij snel de tweede- en derderangstalenten en als je dan ook nog eens degradeert, brengt zo'n club ze wel ergens anders naartoe. Soms ontwikkelt zo'n talent zich ineens en blijkt zo'n huurspeler een aanwinst, maar het gros van al die talenten ontstijgen het niveau van een eigen jeugdspeler niet eens zozeer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Excelsior6625
7.Jong Ajax6319
8.NAC Breda5915
10.VVV-Venlo48-14
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
H. VisserUnknown
R. LigeonVerdediger
B. LucassenVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

Ghana
1 fan
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 6 juli
Manchester United is de onderhandelingen met Paulo Dybala gestart over zijn mogelijke transfervrije komst. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren