Babel toont zich weinig zelfkritisch: ‘Het gaat lastig in een dergelijk team’

Woensdag, 10 juni 2020 om

Ryan Babel vindt dat zijn tegenvallende prestaties bij Ajax vooral te wijten zijn aan de blessureproblemen binnen de selectie, zo vertelde de 33-jarige aanvaller woensdagavond bij Beau. Verder baalt Babel ervan dat het EK niet doorgaat, al gaat hij ervan uit dat hij ook volgend jaar geselecteerd zal worden door bondscoach Ronald Koeman.

Eind januari werd Babel door Ajax op huurbasis overgenomen van Galatasaray. De vleugelspits kreeg van trainer Erik ten Hag direct een basisplaats, maar wist in negen wedstrijden (één doelpunt) niet te imponeren. Zo uitte Kenneth Perez kritiek op de gebrekkige ontwikkeling van Babel wat betreft zijn techniek in de kleine ruimte. René van der Gijp deed er nog een schepje bovenop door te stellen dat Babel bij Ajax 'geen knikker geraakt' heeft.

Babel zelf lijkt vooral de blessuregolf bij Ajax aan te voeren als reden voor zijn matige prestaties. "Tussentijds kom je weer binnen in een nieuw team. Ajax had de nodige medische problemen, spelers die terug moesten komen", zegt de aanvaller tegenover presentator Beau van Erven Dorens. Ajax had gedurende de maanden januari en februari inderdaad te kampen met diverse blessures. Zo waren Zakaria Labyad en David Neres volledig afwezig en misten Daley Blind, Quincy Promes en Hakim Ziyech de nodige wedstrijden.

"Voor mij was het de eerste weken een kwestie van wennen", gaat Babel verder. "Dat gaat lastiger als een team niet in vorm is. Dan krijg je natuurlijk kritiek. Iedereen weet hoe het werkt." Babel zou normaal gesproken op dit moment met Oranje actief zijn op het EK, dat door de coronacrisis een jaar werd uitgesteld. "Het is voor mij persoonlijk teleurstellend", zegt hij daarover. "Ik ben op een bepaalde leeftijd dat het begint te kraken. Ik ben van ver gekomen. Ik was ook al helemaal afgeschreven in de media door bepaalde carrièrekeuzes. Als je dan terugkomt en geselecteerd wordt, vind ik wel knap."

De buitenspeler gelooft dat Koeman ook volgend jaar zomer een beroep op hem zal doen. "Ik heb er alle vertrouwen in. Het wordt weer een jaar bikkelen en laten zien dat je erbij wilt horen", aldus Babel, die verder aangaf deze zomer terug te keren bij Galatasaray. Dat zal gebeuren op het moment dat de competitie in Turkije, die aanstaande vrijdag hervat wordt, volledig afgerond is.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door sirius)

Met alle respect, maar zelfkritisch?? Als we de blessuregolf niet hadden, dan was Babel niet gekomen. Hij was gehaald om er direct te staan. En wat krijg je dan? Een speler die de 1-1 tegen Groningen op z’n voet heeft en totaal over de bal heen maait.

10 juni 2020 om 23:42

Ik denk dat er daarom ook in de titel staat "weinig zelfkritisch" Maar inderdaad, geheel met je reactie eens.

10 juni 2020 om 23:51

Excuses.. Stier, rode lap enzovoorts.

10 juni 2020 om 23:57

weinig is nog aan de ruime kant

10 juni 2020 om 23:52

Regulator, het bestuur van Ajax zou toch echt moeten weten dat Babel niet een speler is die er direct staat. Hij is geen type Chicarito of Adebayor om zo even twee aanvallers te bedenken. Hij moet het ook vooral hebben van het positiespel en op dat moment draaide het gewoon niet in Amsterdam. Dan is het ook gewoon lastig voor hem, neemt niet weg van het feit dat hij gewoon slechte wedstrijden heeft gespeeld. Daarnaast heeft hij ook gelijk in het gedeelte dat bijna iedereen hem al had afgeschreven bij Oranje. Hij is nu na lange afwezigheid toch een van de belangrijke spelers geweest.

11 juni 2020 om 06:43

@55cimbom55 Ik waardeer zijn inzet en dat hij een stap terug heeft gedaan om van daaruit weer te willen bouwen. Maar dat hij in Oranje speelt zegt wellicht meer het niveau van aanvallers voor Oranje dan over Babel. Feit is dat hij nu 3x bij Ajax heeft gespeeld en de 1e keer niet de slechtste was. Dan is er ergens toch iets fout gegaan.

11 juni 2020 om 00:30

Babel is dan ook niet bepaald een geweldenaar. Hij is sterk en heeft een goed schot, maar dan houden de aardige kwaliteiten ook wel redelijk op. Toen hij nog wat jonger was, was hij ook nog wel behoorlijk snel, maar dat is er inmiddels ook wel af. Uiteindelijk is Babel voor Europese en internationale begrippen middelmaat. Altijd geweest en altijd gebleven. Dat hij dat niet van zichzelf vindt, tja. Ik vind het maar zielig dat een 33-jarige speler met excuses moet komen waarom je jaren afwezig was bij Oranje en waarom je als een natte krant speelt bij Ajax. Clubkeuzes? Blessuregolf? Nee Babel, je bent in relatieve zin pure middelmaat...

11 juni 2020 om 10:56

Dat Babel bij Oranje EN bij Ajax speelt zijn dezelfde redenen. Blessures. Echt niet omdat hij de beste is. Ik vermoed binnenkort Babel niet meer in Oranje.daar blessures van spelers voorbij zijn.

11 juni 2020 om 11:22

Denk ik ook ja - zowel Luuk de Jong als Weghorst zijn goed bezig dus gaan in deze vorm ongetwijfeld mee als spitsen, en dan heb je Memphis en Bergwijn als buitenspelers die sowieso mee gaan. Dan houd je nog twee plaatsen over voor jonge talenten of twijfelgevallen: Babel, Promes, Stengs, Boadu, Malen, Kluivert en Berghuis.

Babel ontwijkt niet alleen de belastingdienst maar ook zijn spiegel...

10 juni 2020 om 23:46

dit is geen persoonlijke aanval op Babel, ik noem hem hier ook niet lelijk. Dit is een verbastering op het spreekwoord 'in de spiegel kijken'

10 juni 2020 om 23:58

Ik zie het al, een échte woordkunstenaar. 😉

11 juni 2020 om 00:24

Noem je hem nu stiekem toch lelijk? zit je nu op subtiele wijze toch dat roze haar af te zeiken?

11 juni 2020 om 20:07

Dat roze haar wijst op een chronisch gebrek aan aandacht.

Babel heeft het niet goed gedaan bij Ajax. Hij weet zelf ook wel dat hij beter kan. Als je zo kunt voetballen zoals Babel tegen Duitsland, Frankrijk en Engeland deed dan ben je absoluut Ajax niveau. Blijft dan toch gek dat het er dan niet uitkomt.

11 juni 2020 om 00:26

Hij is drie keer bij Ajax geweest maar is mij iedere keer tegengevallen, ik snap niet dat men het in hem ziet zitten. Hij heeft niet echt een dribbel, en hij heeft altijd al een heel laag rendement gehad, wat zijn nu eigenlijk zijn kwaliteiten?

11 juni 2020 om 00:34

Tegen Engeland was hij volledig onzichtbaar. Tegen Duitsland speelde hij goed en tegen Frankrijk deed hij het aardig. Maar goed, dat zijn dan ook zijn enigste aardige wedstrijden geweest. In 4 van de 5 wedstrijden voegt hij niets toe. Babel is fysiek sterk en heeft een goed schot, maar buiten dat blijft er weinig over. Hij is allang niet meer explosief en hij heeft flink aan snelheid ingeleverd. Ajax speelt bijna altijd tegen verdedigend ingestelde ploegen en dan moet je als aanvaller wat creeren. Dat kan Babel niet.

Hij is inderdaad van ver gekomen. Ik had niet verwacht dat hij nog zo "belangrijk" zou zijn bij Oranje onder Koeman, gezien z'n interlands. Toch denk ik dat het hem niet goed heeft gedaan om bij Ajax terug te keren, hij was inderdaad niet goed naar mijn mening. Het duurt natuurlijk nog een jaar en het is nog maar te zien of bijvoorbeeld spelers als Boadu en Stengs consistent worden maar ik acht de kans kleiner dat Babel het goed gaat doen in het buitenland.

11 juni 2020 om 00:39

Aan de andere kant: Het maakt niet uit wie je opstelt. Als je Berghuis had opgesteld, had hij het waarschijnlijk ook aardig gedaan. Babel had het geluk dat Oranje al twee eindtoernooien had gemist en dat men de verwachtingen allang bij had gesteld. Een aanvaller in 2010 die 4 van de 5 interlands onzichtbaar was werd met de grond gelijk gemaakt, terwijl we zoiets nu bestempelen als iemand die van ver komt. Ook Europese middelmaat speelt weleens een goede interland en dat geldt zeker voor Babel. Hij speelt meer slechte wedstrijden dan goede wedstrijden voor Oranje, maar na twee verloren eindrondes kom je daar als aanvaller mee weg.

11 juni 2020 om 06:52

@Giesburs dat zegt toch meer over het niveau van aanvallers voor Oranje dan over Babel. Want als ik kijk naar de selecties van de afgelopen 30 jaar kan ik er maar een paar bedenken waar hij evt in zou passen en dat zijn degene waar hij ook opgesteld is geworden. Als je daarin zo wisselvallig bent en toch nog redelijk zeker bent van je selectie en zelfs basisplaats zegt dat voor mij genoeg. Laat ik duidelijk zijn: Babel is beter dan 98-99 procent van de Nederlandse voetballers, maar zou niet in de top 25 van de Nederlandse voetballers horen te staan.

Het is slechts weinigen gegeven, kritisch over zichzelf te zijn.

Aan zelfvertrouwen in ieder geval geen gebrek, die Babel.

Ik mag Babel maar hij lijkt soms iets teveel bezig buiten de velden zoals twitter en instagram en iets te weinig om te presteren op het veld. Heeft bij Ajax geen knikker geraakt, was vaak zelfs een van de slechtste op het veld en ook bij Oranje liep het niet altijd erg goed.

11 juni 2020 om 00:09

Bovendien mocht Babel alleen weer op komen draven in Oranje door het afzwaaien van Robben en Van Persie en een hopeloos slechte generatie. Jongens die nog niet eens goed genoeg waren om de aanval te bezetten in het slechtste Oranje in decennia.

11 juni 2020 om 09:02

Alleen stond Babel in oranje er wel op belangrijke momenten. Hij heeft toch behoorlijk wat doelpunten gemaakt onder Koeman in oranje.

11 juni 2020 om 17:36

Dat je geen bijzondere speler bent wil niet zeggen dat je niet kunt scoren. De rechtsbuiten van Oekraine bij wijze van spreken zal ook ongetwijfeld z'n doelpunten of assists meepikken, dat maakt hem niet ineens een uitstekende speler. Babel is ook geen speler die je bij een degradatiekandidaat in de Eredivisie ziet, maar bij een topclub in een middelgrote competitie en een middenmoter tot degradatiekandidaat in een top 5 competitie. Voor Europese begrippen middelmaat.

Beetje jammer dit. De titel kan gewoon positiever ipv zo'n titel om reacties uit te lokken. Het is toch een feit dat Ajax problemen heeft gekend met al die blessures. Dat zorgt er automatisch ook voor dat anderen minder gaan presteren. Nu wordt het zo gebracht alsof Babel niet zelfkritisch is en dan wordt er weer allerlei reacties uitgelokt zo jammer. De titel kan gewoon wat neutraler geformuleerd worden dan is er niks aan de hand. Helaas. Babel is al aardig op leeftijd, we hoeven niet super veel te verwachten van hem. Hij heeft het beter kunnen doen ja, maar het is niet slecht geweest ofso. Hij was ook maar meer een back up speler, alleen speelde vaker vanwege de blessures.

11 juni 2020 om 00:18

Nou ja, er is ook weinig zelfreflectie te bekennen. Hij wijt z'n afwezigheid in Oranje aan z'n clubkeuzes, maar Babel is voor die begrippen een dertien-in-een-dozijn-aanvaller. De enigste reden waarom hij weer op mocht komen draven, was het afzwaaien van Robben en Van Persie in de aanval en het volledig uitblijven van nieuw talent. Dan had Koeman de keuze tussen een handjevol namen en hij koos voor Babel. Ik denk dat er genoeg coaches waren geweest die hem helemaal niet meer hadden opgeroepen. Dat hij z'n matige spel bij Ajax wijt aan de blessuregolf is ook wel erg makkelijk. Ook daar bespeur ik weinig zelfreflectie. Het lijkt erop alsof Babel er moeite mee heeft dat hij van de buitenwereld niet de bevestiging krijgt waar hij naar op zoek is. Maar goed, zo komt hij op mij over.

11 juni 2020 om 00:40

@sociofan1 Feyenoord en AZ hebben ook genoeg blessuregevallen gekend afgelopen seizoen maar dan hoor je toch ook niet elke speler die minder presteerde dat als excuus aandragen?

Tuurlijk helpt het mee als je bij een goeddraaiend team speelt. Een echte topper zou nu alleen veel meer brengen en het niet als excuus gebruiken. Speelde bij fulham e.d. goed, maar bij ajax was het helaas bagger.

11 juni 2020 om 00:21

Bij Ajax ben je aangewezen op 'jouw' eigen kwaliteiten. Ploegen stellen zich verdedigend op en dan moet je zelf iets kunnen creeren als aanvaller. Bij Fulham ben je juist die verdedigend ingestelde ploeg en dan heb je in de omschakeling ruimte. Babel is fysiek sterk en heeft een goed schot. Verder; ik mag toch hopen dat zowel Koeman als Overmars wel weet dat Babel geen echte topper is. Dat is voor Europese en internationale begrippen toch redelijk een dertien-in-een-dozijn-aanvaller. Misschien een niveautje daarboven, maar het blijft pure middelmaat.

Jammer, dat hij op zijn 33e nog zulke onbezonnen teksten uitkraamt. Hij was bij Ajax natuurlijk gehaald om met zijn ervaring wat te brengen en de schaarste aan aanvallers op te lossen, dat is natuurlijk geenszins gelukt. Hij kan dan allerlei excuses ophangen, maar hij bracht het gewoon niet. Met zijn ervaring verwacht je gewoon meer. Hij zou er goed aan doen in de spiegel te kijken en zich bewust te worden van zijn eigen wanprestatie.

11 juni 2020 om 08:24

Je hebt over onbezonnen teksten uitslaan maar hoe oud ben je zelf dan? Ik durf te gokken dat jij, en waarschijnlijk de meeste hier, de uitzending van gisteravond niet gezien hebt.

11 juni 2020 om 09:16

Ten eerste is mijn leeftijd volledig irrelevant. Ten tweede reageer ik hier op een artikel op voetbalzone en geef ik geen commentaar op een uitzending. De teksten die hier boven staan lijken me glashelder, hij zoekt niets bij zichzelf en geeft vooral de omstandigheden de schuld. Dat vind ik niet sterk, zeker als je als ervaren routinier bent gehaald om het niveau op te halen. Verder klopt hij zichzelf ook nog even op de borst mbt het Nederlands elftal, terwijl dat puur uit ‘bij gebrek aan beter’ was. Erg vreemde reactie van jouw kant verder.

11 juni 2020 om 09:57

Je haalt zelf het fenomeen leeftijd erbij dus als dat voor Babel relevant is dan ook voor jou lijkt mij. Mijn punt is vooral dat je nogal stellig bent over wat hij gezegd zou hebben terwijl je die hele uitzending nooit gezien hebt. Babel heeft echt twee zinnen hierover gezegd, was daar heel reëel over zijn bijdrage aan Ajax en zijn kansen in oranje. Van borstklopperij was in ieder geval geen spraken.

Hij heeft wel gelijk dat het team niet in vorm was, maja al wat het team in vorm en er waren geen blessures, dan was hij sowieso niet gehuurd. Zo wel, had hij lekker op het bankje of tribune gezeten..

De enige reden dat hij gehaald is is door de vele blessures die hij noemt. Met al je ervaring moet je er dan meteen staat, dat was het hele idee. Jammer dat hij inderdaad niks heeft laten zien, maar dat weet hij zelf ook.

zonder blessures was Babel er niet eens geweest en gezien zijn prestaties had ik ook liever iemand uit de jeugd gehad. zelfkritisch kan hij blijkbaar niet zijn. Prestaties ver onder het gevraagde niveau. al met al drama.

Kijkt Bavel überhaupt wel eens een wedstrijd terug van afgelopen seizoen? Uit wat blijkt dat jij het EK gehaald zou hebben? Voegt niets toe bij Ajax waarom dan wel bij Oranje? Misschien uit nood met alle blessures maar volgend jaar als iedereen fit is gaat Babel echt never nooit opgeroepen worden. Zijn tijd is over en hij is absoluut geen Oranje of Ajax materiaal meer.

Ik heb gisteravond naar Beau gekeken en ik was enorm verbaasd toen ik dit artikel zag. De titel suggereert dat Babel afgeeft op zijn teamgenoten en dat is helemaal niet het geval. Het klopt dat hij begon over een slecht draaiend team, maar dat is ook precies de reden dat hij het lastig had. Babel heeft niet de kwaliteiten om een slecht draaiend team op sleeptouw te nemen. Hij is een prima dissonant en een dienende speler, kijk maar naar zijn rol in Oranje.met deze titel wordt hij weggezet als een speler die niet zelf-kritisch is en zijn team de schuld geeft, maar als je de uitzending bekijkt kom je tot een hele andere conclusie.ik snap VZ wel, want dit zorgt voor views en discussies. Wel een vreemde vorm van journalistiek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
E. ÁlvarezVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

86 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Galatasaray 0 0
2019/2020 Galatasaray 15 5 5 0
2019/2020 Ajax 5 0 1 0
2018/2019 Fulham 16 5 3 0
2018/2019 Besiktas 12 4 1 0
Laatste voetbalnieuws

Ryan Babel frustreert Fatih Terim met boodschap vlak voor start seizoen

Galatasaray wil liever vandaag dan morgen af van Ryan Babel, zo sijpelt zondag door vanuit Turkije. De 33-jarige Oranje-international drukt met een jaarsalaris van tweeënhalf miljoen euro zwaar op de begroting...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 10 augustus
Eljero Elia is bezig de verhuizing vanuit Turkije naar Nederland af te ronden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren