Neymar wekt woede met krenkende uitlating over stiefvader (23)

Dinsdag, 9 juni 2020 om

Neymar heeft zich niet populair gemaakt bij de homogemeenschap in Brazilië. De aanvaller van Paris Saint-Germain heeft tijdens een onderonsje met vrienden op videosite Twitch zijn huidige 23-jarige stiefvader Tiago Ramos uitgemaakt voor 'viadinho', een negatieve term waarmee een homoseksuele man wordt aangeduid. Een bekende LHBT-organisatie in Brazilië die strijdt voor de rechten van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders in het Zuid-Amerikaanse land zet juridische stappen vanwege het woordgebruik van Neymar.

Nadine Goncalves, de 52-jarige moeder van Neymar, bracht haar jonge vlam afgelopen dinsdag naar het ziekenhuis nadat Ramos een diepe wond had opgelopen. Toen vrienden van Neymar aan de aanvaller vroegen wat er was gebeurd, gaf hij aan zijn twijfels te hebben bij het voorval. Ramos en zijn moeder vertelden dat de jongeman van de trap was gevallen, maar Neymar vermoed dat Ramos agressief was jegens zijn moeder nadat Ramos 'opnieuw' teveel had gedronken.

Bij een ruzie zou Ramos een klap op een glazen tafel hebben gegeven en zo de wond zijn opgelopen. Toen Neymar naar het incident vroeg, gaf zijn moeder naar verluidt 'geen overtuigend' antwoord, aangezien de glazen tafel ver van de trap afstond. Neymar blies in gesprek met zijn vrienden stoom af, maar audio daarvan lekte uit en werd door verschillende Braziliaanse media gepubliceerd.

De mannen hadden onderling gesproken over de mogelijkheid om de 'biseksueel' aan te pakken en om 'een bezemsteel in zijn kont' te stoppen. Neymar en consorten refereerden aan het verleden van Ramos, die met verschillende mannen had aangepapt alvorens hij met Goncalves een relatie was aangegaan. Neymar gebruikte daarbij ook het woord 'viadinho', wat vrij vertaald 'flikker' betekent. Neymar en zijn advocaten hebben nog niet gereageerd op het verhaal.Gerelateerd

Meer sportnieuws

0 reacties

Reacties zijn niet zichtbaar.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

Brazilië

FIFA ranking: 3
195 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Brazilië.

In de wandelgangen

Dinsdag 14 juli
Manchester United en Manchester City vechten om de handtekening van Ferran Torres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren