Scholes wijst voormalig Eredivisie-speler aan als ‘nachtmerrie’ op het veld

Dinsdag, 9 juni 2020 om 10:35Chris Meijer

Ji-Sung Park speelde tussen 2005 en 2012 in het shirt van Manchester United, nadat hij werd overgenomen van PSV. Paul Scholes haalt in een gesprek met voormalig ploeggenoot Wes Brown voor MUTV herinneringen op aan de Zuid-Koreaanse middenvelder. Park wordt door Scholes bestempeld als een ‘absolute nachtmerrie’ als directe tegenstander op de training van Manchester United.

“Ik weet nog dat jij me probeerde te dekken op de training, maar je was niet de enige. Weet wie het ergste was? Ji-Sung Park. Hij was een nachtmerrie, echt ongelofelijk”, zegt Scholes tegen Brown. “Weet je nog dat hij het tegenover Andrea Pirlo deed? Ah, hij was buitengewoon. Hij had energie voor een hele dag en was enorm gedisciplineerd, dat was eigenlijk bizar. Op de training kwam hij gewoon naar me toe, dan keek hij naar me zonder iets te zeggen en ging naast me staan.”

“Dan dacht ik: oh Jezus, daar gaan we. Kom op, zeg ik iets tegen me, laat me lachen. Maar daar was hij ongelofelijk in. Hij staarde je recht in je gezicht aan en maakte daarmee duidelijk dat je geen bal zou raken”, gaat de 45-jarige oud-middenvelder verder. Park speelde uiteindelijk 204 wedstrijden voor Manchester United, waarin hij goed was voor 28 doelpunten en 29 assists. De honderdvoudig Zuid-Koreaans international werd in 2003 door PSV naar Europa gehaald, speelde verder in Engeland nog voor Queens Park Rangers en keerde in 2013 nog een jaar op huurbasis terug in Eindhoven om daarna een punt achter zijn loopbaan te zetten.

Scholes vertelt in hetzelfde interview dat hij zijn carrière in de jeugd van Manchester United ooit begon als aanvaller. “Ik was gewoon een doelpuntenmaker, iets wat je misschien niet gelooft als je ziet waar ik uiteindelijk terechtkwam op het veld. Eric Harrison (zijn jeugdtrainer, red.) zei altijd dat ik een centrale middenvelder zou worden.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door ajaxxxlove)

Park is naar mijn mening toch een van de meest ondergewaardeerde spelers die er is. Wat een motor had deze man, liep 90 minuten lang alle vieze meters. Hij volgde iedere instructie van de trainer perfect op en was gewoon echt een nachtmerrie voor tegenstanders. Heb nog zo genoten van hem toen hij nog terug kwam bij PSV.

9 juni 2020 om 10:52

In Eindhoven werd hij zeer gewaardeerd. Jammer dat hij toen hij terug kwam al zoveel last van zijn knieen had. Ondanks dat was hij nog steeds zeer waardevol in dat lastige seizoen.

9 juni 2020 om 10:59

Dat is het lot van zijn 'type' speler. Broodnodig maar ondergewaardeerd door het publiek. Noem een Kante of Casemiro van deze generatie. Gedisciplineerd en knapt zonder klagen het vuile werk op. Toch zijn ze vaak enorm geliefd onder de spelers zelf. Moet toch fijn zijn als de spelmaker van de tegenstander uit de wedstrijd wordt gehouden en je er zelf eigenlijk weinig aan hoeft te doen, omdat je een Park of Kante hebt. Edit: Overigens krijgt Kante wel veel waardering. Even vergeten te melden.

9 juni 2020 om 11:18

Park speelde veel verder naar voren. Totaal niet te vergelijken met stofzuigers op het middenveld. Vind Park meer te vergelijken met types als Grosskreutz, Ramires, Milner, Vasquez etc.

9 juni 2020 om 11:24

Gaat niet om de positie, maar om de rol die de spelers vervullen op het veld. Vuile meters maken, sterspeler van de tegenstander uitschakelen en zorgen dat de middenvelders om je heen zich bezig kunnen houden met het spel maken en passes geven. Overigens; 'veel' verder? Zo ver staan een nummer 6 en een nummer 8 niet uit elkaar.

9 juni 2020 om 11:26

Denk dat Casemiro bovendien ook enorm geliefd is.

9 juni 2020 om 12:21

Ik vind het nogal een belediging tov de beste Aziatische voetballer ooit door hem te vergelijken met dat rijtje.

9 juni 2020 om 12:49

Park is ook de beste van dat rijtje, ging me puur om type speler. Persoonlijk vond ik Nakata nog wel wat beter.

9 juni 2020 om 12:50

Je vergeet dat Park ook vanaf de zijkant als soort van “winger” kon spelen. Totaal niet te vergelijken met de cvm positie.

9 juni 2020 om 17:28

Volgens mij gaf ik al aan dat het niet om de positie ging, maar om de rol die de speler vervult?

9 juni 2020 om 11:26

Ondergewaardeerd? Hij werd door bijna iedereen gezien als de beste Aziatische speler ooit. Daarnaast was iedereen het er al snel over eens dat hij niet enkel bij ManU speelde wegens zijn marketingwaarde, maar ook omdat hij erg goed voetballen. Bij Psv, Manu en ZKorea heeft hij bewesen hoe goed hij is.

9 juni 2020 om 12:42

Zulke spelers worden altijd ondergewaardeerd. De reden daarvoor is simpel. Ze zijn heel belangrijk voor het team, maar kunnen nooit een team dragen. Zuid Korea had in Park de beste speler, maar daar konden ze het team bijvoorbeeld niet aan ophangen. Heb je een speler die geweldig creatief is, die kan dat natuurlijk wel. En zet je er dan een Park naast op het middenveld, dan kun je de creatieveling ook nog eens ontzien ook, zodat ie aanvallend nog meer kan brengen. Overigens wil ik daar niet mee zeggen dat Park een slechte speler was, dat was ie zeker niet. Technisch goed onderlegd ook en best wel een speler met diepgang, maar niet de speler die het spel verdeelt en de steekbal geeft.

Ji-Sung is een zeer belangrijke speler geweest voor het United. Het team dat toen nog veel successen vierden. Wat Paul hier vertelt klopt inderdaad. Als toeschouwer kon je vanaf de tribune of televisie zien dat Ji-Sung zijn tegenstanders 90 minuten lang op de huid zou gaan zitten. Daarnaast in aanvallend opzicht zeer waardevol geweest. Fraaie statistieken trouwens, 28 om 29. Mooi team waar hij destijds in speelde!

9 juni 2020 om 11:40

Denk ook een heleboel invalbeurten natuurlijk maar zijn waarde was niet alleen in cijfers uit te drukken natuurlijk. Fijne spelers. Zijn heel veel aparte spelers geweest in Ferguson's selecties die niet de Beckham's en Ferdinand's waren maar spelers met hele specifieke kwaliteiten die goed gebruikt werden.

9 juni 2020 om 14:40

Wat ik mij kon herinneren is dat Park voornamelijk in de grote/belangrijke wedstrijden zeker was van een basisplaats omdat Ferguson toch wel vaak zekerheid wou hebben.

Scholes was inderdaad een aanvaller, speelde achter de diepe spits. Gek om te zien hoe hij daarna is uitgegroeid tot zo een geweldige centrale middenvelder.

9 juni 2020 om 12:44

En hoe ouder hij werd, hoe meer bepalend hij werd in de opbouw ook. Eerst was het vooral de aanval waarin Scholes de lijnen uitzetten, maar dat ging steeds meer van verder naar achteren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

40 jaar
59 fans
Middenvelder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren