‘Leicester City denkt door en wil miljoenenslag slaan in Amsterdam’

Maandag, 8 juni 2020 om

Nicolás Tagliafico wordt in verband gebracht met diverse topclubs in Europa, zoals Chelsea en Paris Saint-Germain. Volgens het Franse Le10sport hebben les Parisiens vanuit Engeland niet alleen van de Londenaren concurrentie inzake de linksback van Ajax. Naar verluidt maakt ook Leicester City werk van de komst van de 27-jarige Argentijn.

Chelsea wordt de voorbije dagen vooral gelinkt aan Ben Chilwell, die tot medio 2024 vastligt bij Leicester City. De 23-jarige linkervleugelverdediger wordt door the Foxes echter getaxeerd op 87 miljoen euro, waardoor de 'goedkopere' Tagliafico ook nog altijd een optie is voor Chelsea. Mocht Chilwell alsnog het King Power Stadium verlaten, dan zou de huidige nummer drie van de Premier League de pijlen richten op Tagliafico, die heeft aangegeven te azen op een transfer.

GOAL OF THE SEASON 2019/2020 | Ziyech, Tagliafico, Lang, Promes, Brobbey, Woudstra en Reiziger

Volgens Le10sport staat Tagliafico hoog op het lijstje van Leicester City, dat verwacht de de 25-voudig international voor ongeveer 25 miljoen euro te kunnen oppikken bij Ajax. Dit bedrag vormt volgens de berichtgeving geen groot obstakel, daar Leicester City met de huidige derde plek in de Premier League zich zal kwalificeren voor de Champions League.

PSG is ook nog in de markt voor Tagliafico, maar is momenteel vooral bezig Alex Telles los te weken bij FC Porto. Zodoende lijkt Leicester City het meest concreet voor Tagliafico, zeker bij een vertrek van Chilwell, zo klinkt het. Tagliafico, sinds januari 2018 actief in het shirt van Ajax, staat tot de zomer van 2022 onder contract in de Johan Cruijff ArenA.


Poll

Verwacht jij dat Nicolás Tagliafico deze zomer vertrekt bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

149 reacties (laatste reactie door ak1905)

Denk dat leicester wel een mooie stap is voor tagliafico. Leicester heeft een zeer goed team, gaan CL spelen en spelen mooi aanvallend voetbal onder rodgers.

8 juni 2020 om 11:32

Dit dus. Nog geen top, maar wel een stevige sprong omhoog.

8 juni 2020 om 11:47

Eerder een stap omlaag. Ajax is beter dan Leicester. Enige stap omhoog is het geld en de competitie maar dat kan Tagliafico bij genoeg andere clubs ook krijgen. Tagliafico moet lekker naar een club als Atletico gaan.

8 juni 2020 om 11:52

Waarin dan? Historisch gezien is Ajax groter. Maar leicester heeft een beter team, betere competitie, meer salaris en noem zo maar op.

8 juni 2020 om 11:55

Atletico heeft met Lodi al een ongelooflijk talentvolle back die tagliafico er echt nooit uit gaat spelen. Leicester is de nummer 3 van de premier en is in de jaren na hij het kampioenschap standaard in de middenmoot/subtop van de premier League geëindigd. In ieder opzicht behalve historie is Leicester city gewoon een stap omhoog.

8 juni 2020 om 12:03

‘De laatste jaren’ fijn dat we het gaan vergelijken op basis van vroeger. Dit team dat leicester heeft is zeker beter dan Ajax hoor. Ik gok dat je leicester nog nooit hebt zien spelen.

8 juni 2020 om 12:04

Ik denk over de gehele breedte gezien dat Leicester gewoon beter is, wat ook niet erg is want ze hebben meer inkomsten. Ik denk dat Leicester een mooie stap zou zijn voor Tagliafico, goede competitie, goed salaris, CL, mooie wedstrijden tegen absolute topteams.

8 juni 2020 om 12:14

Ajax beter dan Leicester? Op basis van wat? Ziyech is weg en daar komen nog wel een paar namen bij. “Hebben ze bewezen de laatste jaren”. Ja want dat maakt ook super veel uit voor volgend seizoen. En als je zo rekent Leicester is nog niet heel lang geleden kampioen geworden in de PL en haalde kwartfinale CL.. Tielemans, Madisson, Chillwel, Soyuncu, Vardy, Ndidi, Pereira zijn gewoon allemaal topspelers en beter dan wat Ajax heeft lopen op die posities. Al helemaal na de transferperiode want ik zie Onana en Nico sowieso vertrekken en misschien Donny ook wel. Het Ajax van 18/19 is niet het Ajax van volgend seizoen..

8 juni 2020 om 12:26

Is Leicester uberhaupt in hun clubhistorie wel eens beter geweest dan Ajax? Ja misschien dat ene jaar dat ze kampioen waren geworden maar verder? Geef mij maar Onana, Blind, Tagliafico, Vd.Beek, Ziyech, Tadic, Neres, enzovoorts ipv de spelers die jij opnoemt van Leicester. En ook volgend seizoen zal Ajax heus wel weer goede aankopen doen. Anthony en Ribeiro zijn alvast binnen gehaald. En er komen weer nieuwe toptalenten aan zoals Salah Edinne, Unuvar, Brobbey, Hansen, enzovoorts.

8 juni 2020 om 12:28

Meen je dit nou serieus? Dit team van dit jaar is zoveel beter dan het kampioensjaar. Als je wat vaker leicester had gekeken had je dus geweten dat dit team zeker wel beter is dan Ajax.

8 juni 2020 om 12:35

Ben jij wel serieus? Het kampioensteam van Leicester, met Mahrez, Kanté, etc., was echt wel beter dan het huidige Leicester. Leicester heeft inderdaad een erg goed team. Dat staat buiten kijf. Maar als je Leicester beter vindt dan Ajax, dan is Leicester dus ook veel beter dan Chelsea? Want die waren na een 1-4 tussenstand rijp voor de slacht.

8 juni 2020 om 12:38

Mahrez en kante waren zeker geweldig dat geef ik toe. Maar kijk alleen naar die verdediging al. Fuchs-Morgan-huth-simpson, dat is 1 en al matig als je dat vergelijkt met soyuncu, evans, Pereira en chilwell. Daarnaast heeft dit team Tielemans en maddisson die zeker beter zijn dan wat er toen rondliep.

8 juni 2020 om 12:38

Leicester is dit seizoen ook gewoon beter dan Chelsea. Die hebben een goede start gehad maar hebben ook genoeg punten laten liggen. En die waren in de CL ook best wel matig..

8 juni 2020 om 12:39

Timothy: Het zegt al genoeg als jij bijv blind en tadic boven Vardy en soyuncu zet. Sorry hoor maar dan ben je totaal niet serieus te nemen.

8 juni 2020 om 12:45

Chelsea heeft dit seizoen juist een matige start gehad. En begon naarmate het seizoen vorderde steeds beter te draaien. 5 punten verschil ook maar tussen Chelsea en Leicester. Dus dat zogenaamde niveauverschil is dan te verwaarlozen. Als je 1-4(!) voorstaat op The Bridge, kun je ook gewoon van Leicester winnen.

8 juni 2020 om 12:46

Ajax kan ook wel van Leicester winnen. Maar dat betekent niet dat van Ajax naar Leicester momenteel geen stap omhoog is..

8 juni 2020 om 12:47

Ohja, Soyuncu. De man die al jarenlang in de top speelt. Dat hij de Ballon d’or nog niet gewonnen heeft joh. Blind is geen wereldtop, maar heeft wel jarenlang bij United gespeeld (de EL en FA Cup gewonnen), is 3e geworden op een WK, en heeft op een haar na de Champions League finale gehaald.

8 juni 2020 om 12:48

Met alle respect, de stap van Ajax naar Leicester getuigt gewoon van weinig ambitie. Je gaat niet naar Leicester als je naam ook genoemd wordt bij Atletico, PSG, Inter, etc.

8 juni 2020 om 12:52

Ik vjnd het een stap omlaag. Het is eerder een incident te noemen als Leicester boven Chelsea of Tottenham staat. En dan is het seizoen in de PL ook nog niet eens ten einde. Dus kan ook nog steeds gaan veranderen.

8 juni 2020 om 12:54

Ja dat is leuk alkatorian. ‘Naam wordt genoemd’. Dat zegt dus helemaal niks hè. Atlético heeft al een potentiële topper op links. Psg gaat telles halen. Je moet dus niet alles geloven wat ze schrijven want als we dat doen dan zou Messi bij city, bayern en inter hebben gespeeld. Leicester is gewoon een stap omhoog en dus een mooie stap voor tagliafico.

8 juni 2020 om 12:54

Alkatorian; ik wist niet dat een wedstrijd 70 minuten duurt? Als ik mij niet vergis is die wedstrijd geëindigd in 4-4, nadat Chelsea ook in Amsterdam had gewonnen. Dat vind ik altijd van die argumenten van niks. Liverpool heeft vorig jaar van Barcelona gewonnen, Barcelona staat hoger dan Real Madrid, conclusie Liverpool is beter dan Real Madrid. Dat is toch een argument van niks... Totdat beide ploegen tegen elkaar spelen, kan je onmogelijk concluderen wie beter is, enkel speculeren. Het Ajax van vorig seizoen (met Frenkie, De Ligt, Blind, Tadic en Ziyech) was ongetwijfeld beter dan Leicester. Maar wat is daar volgend jaar nog van over. Frenkie, De Ligt, Schone en Ziyech zijn weg. Tagliafico, Onana en Donny vertrekken zeer waarschijnlijk. Tadic is dit seizoen een schim van zijn topjaar en Neres is continu geblesseerd.

8 juni 2020 om 13:00

Dan haalt Ajax bijvoorbeeld Cillessen, Vertonghen, Klaassen als vervangers en laten ze Timber, Taylor, Unuvar, Brobbey, Regeer, Hansen doorstromen. En ze zullen ongetwijfeld nog meer versterkingen gaan halen. Ajax beschikt dan wel weer over een nieuw topteam. Geld heeft Ajax nog steeeds genoeg.

8 juni 2020 om 13:00

Nee sorry, de tijd dat sterspelers van Ajax (die nog niet aan het afbouwen zijn) naar teams als Leicester gaan, is gewoon voorbij. De volgende stap is dat je Bournemouth beter vindt dan Ajax. Uiteindelijk komen we volgens jou ergens in de League One uit. Dat is het niveau wat Ajax ongeveer heeft.

8 juni 2020 om 13:04

Een ranglijst zegt wel degelijk iets hoor. En trouwens, die wedstrijd is zelfs door de Uefa gebruikt op een scheidsrechterbijeenkomst. En dat was niet omdat de scheidsrechter toen de goede beslissingen maakte. En als je mijn argumentatie niks vindt, dan moet je dat ook van die van mijn "tegenstanders" zeggen. Dat spelers van Leicester beter zijn. Want totdat beide ploegen tegen elkaar spelen, kun je dat onmogelijk concluderen. Wel zo fair.

8 juni 2020 om 13:12

Ja en Lucas Vasquez heeft 4x de CL gewonnen en Ibra nooit. Next.

8 juni 2020 om 13:15

Alkatorian; Je kan naar de scheids wijzen, je kan ook naar Blind en Veltman wijzen, die de scheidsrechter die gelegenheid bieden. Overigens was er ook een VAR aanwezig, als er sprake was van een aantoonbare dwaling van de scheids, was deze beslissing gewoon omgedraaid. Wat ik moet verder overigens van je tegenstanders zeggen. PL is beter dan Eredivise; Feit, Leicester heeft een betere selectie dan Ajax. Check voor het gemak de onafhankelijke partij transfermarkt. De selectie van Leicester wordt waardevoller ingeschat. Leicester staat op een CL plaats. Ook een feit. Daarnaast heb je het over de clubs PSG en Atletico dat hij beter daarheen kon gaan, maar tot 5-10 jaar geleden speelde die clubs ook jarenlang helemaal niks klaar. Leicester doet het nu al tijden goed, wie zegt mij dat ze dit niet jaren vol houden. Blijkbaar ben je binnen 5 jaar absolute top (psg/atletico).

8 juni 2020 om 13:17

@alkatorian en die stonden na 90 minuten gelijk met 4-4 tegen Ajax en Leicester staat 5 punten boven Chelsea

8 juni 2020 om 13:18

@timothy je hebt het over een topteam en dan kom je met Cillessen en Klaassen aanzetten die bij Leicester niet eens in de basis zouden staan

8 juni 2020 om 13:19

Waarom zo denigrerend toontje? Hieronder ook al: "zorg eerst maar dat je van Willem II, Heracles en Groningen kan winnen". Ik heb er ook nog één. Zorg eerst maar eens dat je op een faire wijze Europees voetbal haalt. Next.

8 juni 2020 om 13:24

Dat geldt toch ook voor je eigen club? Of zit Ajax niet in dezelfde situatie? Die hebben toch ook op basis van deze ranglijst de CL plek gekregen? Je zegt dat je 10 van de 10 keer van Leicester wint, dat is een denigrerend toontje. Ik reageer daarop met win eerst maar van Willem II, Groningen en Heracles wat helemaal niet denigrerend is maar gewoon gebaseerd is op recente feiten.. je zet jezelf een beetje voor lul nu als ik eerlijk ben..

8 juni 2020 om 13:24

Prima, de scheidsrechter heeft het goed gedaan. Nu goed? Kom op man, de wedstrijd was gewoon gespeeld. Tot die Italiaan anders besloot. Verder citeer ik slechts jouw argument: "totdat beide ploegen tegen elkaar spelen, kan je onmogelijk concluderen wie beter is, enkel speculeren". Of telt dat alleen als het je uitkomt? PL is inderdaad beter dan Eredivisie. Maar Leicester heeft niet een aantoonbaar beter team dan Ajax. Daar gaat heel de discussie over.

8 juni 2020 om 13:25

Ik denk dat Ajax en Leicester een redelijk gelijkwaardig team heeft. Onana vs Schmeichel 1-0Dest vs Pereira 0-1Veltman vs Evans 1-1Blind vs Soyuncu 0-1Tagliafico vs Chilwell 1-1Martinez vs Ndidi 1-1Vd Beek vs Choudhury 1-0Ziyech vs Tielemans 1-0Neres vs Perez 1-0Tadic vs Vardy 0-1Promes vs Madiddison 0-1Altijd lastig te vergelijken met verschillende opstellingen. Maar het verschilt niet veel en persoonsafhankelijk wie je beter vind.

8 juni 2020 om 13:25

Als je je bril even opzet, dan zie je dat ik dat nooit geschreven heb, maar iemand anders. Namelijk Timothydart. Dus als iemand zich voor lul zet, ben jij het wel.

8 juni 2020 om 13:26

En houd het alsjeblieft gewoon bij de feiten. Ga niet over Willem II omdat dat toevallig in mijn naam staat maar blijf bij het topic over Ajax en Leicester. Een van de meest kansloze dingen vind ik dat. Mensen aanvallen op hun clubvoorkeur terwijl dat compleet niks met de discussie te maken heeft. Daarnaast roep je zelf dat Ajax 10 van de 10 keer van Leicester wint, dan lok je ook zulke reacties uit. Overigens ben je zelfs al gecorrigeerd door fanatiek Ajax-fan @Sanderk die overigens wel objectief is.. moet je het nog duidelijker hebben?

8 juni 2020 om 13:27

‘Faire wijze Europees haalt’ zegt degene die fan is van Ajax die eigenhandig de CL werd in geholpen door 3 penalty’s kreeg.

8 juni 2020 om 13:29

De reactie is verwijderd en jij reageert er op. Dus ik ging er vanuit dat jij die reactie schreef aangezien jij diegene was die erop reageerde. Maar mijn fout dan, excuses.. maar nogmaals als je die reactie plaatst dan is de reactie die ik stuur gewoon logisch..

8 juni 2020 om 13:30

Pinchitter: hoe kun je überhaupt Veltman gelijk met evans? Evans die jarenlang goed heeft gepresteerd in Engeland tegenover Veltman die nooit verder dan de Mickey Mouse competitie. Martínez die net pas goed presteert tegenover 1 van de beste verdedigende middenvelders van de PL. Het is net wie je vergelijkt met vd beek. Die is beter dan Choudbury maar niet beter dan Tielemans.

8 juni 2020 om 13:34

De wedstrijd was gespeeld totdat Blind die gekke overtreding maakte en Veltman een schot op doel met zijn arm van richting veranderde. (2e penal die hij die wedstrijd veroorzaakte btw). Het klopt dat niet elke scheids dezelfde beslissing zou hebben genomen, maar om enkel de scheids de schuld te geven van het gelijkspel getuigd niet van enige objectiviteit. Tevens geef ik niet aan dat ik de selectie van Leicester beter vind dan Ajax, enkel dat de selectie waardevoller wordt ingeschat. (transfermarkt) Doe er mee wat je wilt we hoeven ook niet de ploegen dit jaar te vergelijken, Tagliafico zou er immers volgend seizoen pas spelen.

8 juni 2020 om 13:37

Ja maar buiten dat Ziyech al weg is en er een grote kans is dat Nico, Onana en Donny vertrekken, is Leicester gewoon beter. Vergelijk Tielemans met Donny dan zijn die gelijkwaardig. Vergelijk Martinez met Ndidi en dan is Ndidi weer straatlengtes beter..Evans en Veltman gelijk serieus? Evans is al jarenlang een stabiele verdediger in de PL. Dit seizoen bij Leicester ook erg sterk..

8 juni 2020 om 13:37

@alkatorian precies, dat lag allemaal aan de scheids want laten we vooral de fouten van Blind en Veltman in die wedstrijd maar niet noemen

8 juni 2020 om 13:39

@TILBURG013 Leicester heeft nu al een betere selectie staan als Ajax maar dan wordt het kwaliteitsverschil idd nog groter

8 juni 2020 om 13:49

Prima, doe jij dat dan ook? Ga niet over Lucas Vazquez beginnen in een discussie over Blind en Soyuncu. Ook aardig kansloos namelijk. Haha, meen je dat nou? Sanderk is objectief omdat zijn mening in jouw straatje past? Gecorrigeerd nog wel. Of ik de wet heb overtreden door te stellen dat Leicester geen beter team heeft dan Ajax.

8 juni 2020 om 13:52

Cillessen en Klaassen zijn voor Ajax gewoon prima spelers. Cillessen is gewoon de nummer 1 keeper van Oranje he. En Klaassen komt bij Ajax beter tot zijn recht dan bij Everton of bij Werder Bremen omdat hij opgegroeid is met de Ajax opleiding en met betere spelers dan samen speelt. Een Klaassen bij Ajax speelt misschien wel 30% of meer beter bij Ajax dan bij Everton of bij Werder Bremen. Een Ajax met bijvoorbeeld Cillessen, Dest, Veltman, Blind, Vertonghen, Klaassen, Martinez, Promes, Anthony, Tadic en Neres gaat ook dit Leicester gewoon kloppen.

8 juni 2020 om 13:52

Ajax was hoe dan ook verzekerd van Europees voetbal. Al dan niet EL Niks aan gelogen.

8 juni 2020 om 13:53

Eerste overtreding was op Blind ja.

8 juni 2020 om 13:55

Ik ken @Sanderk al langer op dit forum en kan zeker stellen dat hij een van de objectievere Ajax-fans is op dit forum ja, heeft niks met mijn eigen mening te maken. En wat ik doe is heel iets anders. Jij maakt de redenatie dat een speler beter is omdat zijn palmares groter is. Ik laat zien dat dat dus niet perse zo hoeft te zien. Is gewoon een rare redenatie. Van der Heijden heeft meer prijzen dan Ziyech, wat vind je daar dan van?Wat jij doet is een sneer uitdelen naar mijn club terwijl dat helemaal niks met deze discussie te maken heeft. Is dat hetzelfde volgens jou?

8 juni 2020 om 13:55

@arsenal890 totale onzin idd. Veltman die bij een top 8 club in de PL in de basis staat dat gaat echt nooit gebeuren. dat niveau heeft hij helemaal niet

8 juni 2020 om 13:57

@timothydart ik vind het beiden voor internationale begrippen 13 uit een dozijnspelers die de middelmaat niet ontstijgen. ja Cillessen is de nummer 1 keeper van Oranje omdat we een dramatisch slechte lichting keepers hebben en hij dan waarschijnlijk de minst slechte is, maar daar is ook meteen alles mee gezegd. Cillessen is geflopt bij Europese subtopclub Valencia en Klaassen bij degradatiekandidaat Werder is ook geen succes geworden. als je dan de ambitie hebt aan te haken bij de Europese subtop dan ga je toch geen twee spelers halen die hebben aangetoond dat niveau helemaal niet aan te kunnen?

8 juni 2020 om 13:57

En het ging over de reactie dat Ajax 10 van de 10 keer van Leicester wint. Aangezien jij die reactie niet schreef, heeft dat corrigeren ook geen betrekking op jou toch?

8 juni 2020 om 14:02

Ik beantwoord onzin met onzin ja. Misschien niet netjes, maar je vroeg er eerlijk gezegd zelf een beetje om. Met "next" (waar je een discussie gelijk mee doodslaat). En met "zorg eerst maar eens". Bovendien werd eveneens op basis van helemaal niets gesteld dat Soyuncu beter is dan Blind. Enkel basis van de competitie waarin hij pas 1 jaar speelt. En ik laat zien dat dat niet per se zo hoeft te zijn. Objectieve fans bestaan niet. En zijn mening is niet meer waard dan die van mij ofzo, puur omdat hij langer op dit forum actief is (of het vaker met jou eens is).

8 juni 2020 om 14:14

Dat mag jij vinden Japie. Maar ik vind Cillessen echt niet zo slecht. Is jarenlang de nummer 1 keeper van Oranje en is met Frank De Boer ook regelmatig kampioen van de eredivisie geworden bij Ajax. Je kan ook Bizot of Padt nemen maar die zijn minder dan Cillessen vind ik. En mocht Klaassen niet meer zo goed zijn kan Ajax altijd nog een talent daar neerzetten. Bijvoorbeeld Gravenbergh.

8 juni 2020 om 14:23

Die zorg eerst maar eens was als reactie op dat Leicester 10 van de 10 keer van Ajax verliest. Dat was geen rare reactie van mij vond ik.. en Soyuncu wordt nu aan City, Barca etc. gelinkt en is een van de beste verdedigers van de PL momenteel. Blind daarentegen is momenteel vrij matig. Dan is het toch duidelijk wie beter is (op dit moment)? Daar heeft een palmares niks mee te maken. Blind is 6 of 7 jaar ouder, logisch dat je dan meer prijzen hebt. En dat next was misschien niet eerlijk inderdaad, dat wil ik best toegeven. Maar de redenatie hjj heeft meer prijzen dus hij is beter slaat gewoon nergens op. Beargumenteer dan op waarom je hem een betere speler vindt en beoordeel dat niet op een palmares want nogmaals Jan-Arie heeft meer prijzen dan Ziyech. En @sanderk reageerde niet op jou en dat heb ik ook al rechtgezet dus snap niet waarom je daar over door blijft gaan? Zijn of mijn mening is sowieso niet meer waard dan van iemand anders maar bij sommige mensen op VZ weet ik wel of ze objectief zijn of niet.

8 juni 2020 om 14:44

@TimothyDart ik zou er niet aan beginnen als ik Ajax was. Je wil bij de Europese subtop horen en dan ga je twee spelers halen die hebben aangetoond dat niveau helemaal niet aan te kunnen. Ik zie daar de logica niet van in. De 4 miskopen Alvarez, Magallan, Marin en Bande hebben je bij elkaar al 43 miljoen gekost en dan ga je nu weer een risico nemen met Klaassen. Zo jaag je je fortuin er aardig snel doorheen op die manier

8 juni 2020 om 14:56

Japie Het is nog niet bekend hoeveel Ajax uiteindelijk weer terug gaat krijgen voor die spelers (Marin kan Ajax doorverkopen voor 8 miljoen las ik laatst). Misschien valt het uiteindelijk nog mee. Net zoals de kosten om Cillessen en Klaasen te kunnen halen mee kunnen vallen uiteindelijk.

8 juni 2020 om 15:02

Arsenal890: Dat bedoel ik met persoonlijke voorkeuren. Evans is kopsterker dan Veltman, Veltman is voetballend beter. En het is maar wat je goed presteren vind in Engeland... Vind het een beperkte verdediger (veltman ook hoor). Over Martinez en Ndidi heb je misschien wel gelijk.. Ja vd beek is beter dan Choudbary maar ook Martinez en Ziyech is dat dus wat is je punt? Mag alleen de goede spelers vergelijken? Het klopt al met al toch dat het redelijk gelijkwaaridge teams zijn? Probleem in Engeland is dat ze denken als je in de PL voetbalt je ook gelijk goed bent..

8 juni 2020 om 15:16

Ik denk dat je evans toch echt onderschat. Jarenlang een gewaardeerde kracht geweest in Engeland. Veltman maakt zelf op een laag niveau (eredivisie) veel fouten. Ik vind zelf (mijn mening) het elftal van leicester beter. En dat wordt nog beter als onana en vd beek weggaan.

8 juni 2020 om 15:28

@pinchitter hoe kom je daarbij? Veltman is helemaal geen voetballende verdediger. als je die ook maar even een beetje onder druk zet speelt hij de bal in de voeten van de tegenstander. dat hebben we al zo vaak gezien. Blind is een voetballende verdediger, Veltman kan helemaal niks met een bal en is een pure mandekker. wat betreft de selectie zie ik het zo: Onana > Schmeichel / Tagliafico = Chillwell / Soyunku > Blind / Evans > Veltman / Ricardo > Dest / Maddison > Promes / Neres > Perez / Vd Beek > Praet / Tielemans > Gravenberch / Ndidi > Martinez / Vardy > Tadic. dan vind ik Leicester op 7 posities sterker bezet als Ajax

8 juni 2020 om 18:05

Leicester staat ook al het hele seizoen boven chelsea. Dat zegt meer dan 2 potjes tegen elkaar waarin ajax trouwens maar 1 puntje heeft gepakt

8 juni 2020 om 18:32

Ajax beter dan Leicester? Ajax dat niet voorbij Getafe kwam? Het Ajax dat al twee keer werd vernederd door AZ dit seizoen? Het o zo geweldige Ajax dat met moeite langs Paok en Apoel Nicosia kwam? Wat voor Wiet rook jij dan? In het Nederlandse voetbal heb ik niet echt een voorkeur qua club, maar jij moet vooral niet denken dat Ajax na dat geweldige seizoen van vorig jaar bij de Europese top behoort. Daarna is het ook heel snel achteruit gegaan. Heeft iedereen gezien. Ik zou toch denken dat je inmiddels weet, dat jouw club niet meer over Ziyech, Frenkie, De Ligt beschikt. Donny al snel ook niet meer. Waarschijnlijk binnenkort weer terug naar het tijdperk Viktor Fischer-achtige voetballers en de Dolberg'jes.

8 juni 2020 om 11:41

wat een onzin vind ik dit. Je komt van een team dat halve finale CL heeft bereikt en Europa heeft doen schudden op haar grondvesten. En dan ga je naar Leicester City, die volgend jaar na wegkopen van een paar spelers weer gewoon 10e kunnen eindigen. Sowieso Europees helemaal niks gaan presteren. Enige stap omhoog is het geld, maar dat kun je op veel plekken krijgen. Ik vind dat Tagliafico gewoon rustig moet wachten tot einde transferperiode en dan een echte stap omhoog maken. Hij is echt een heel goede linksback, die toch al op leeftijd is dus nu moet maximaliseren. Voor clubs in de absolute Europese top en net daaronder (en daar reken ik Leicester niet structureel bij) is 35 mio ook geen onoverkomelijk bedrag.

8 juni 2020 om 11:45

De halve finale van de CL lijkt mij geen maatstaf, maar eerder een incident. Hij kan met Leicester zowel in de CL en Premier League voetballen dus het is de stap wel waard. Mocht Leicester deze zomer worden leeggekocht (wat ik in deze corona-tijd niet verwacht), dan kunnen ze van dat geld zich weer goed versterken.

8 juni 2020 om 11:45

Een andere mening hebben en het is meteen onzin oké. Maar je hebt het nu over een team dat een halve finale bereikt heeft. En dit jaar nog uitgeschakeld worden in de EL door getafe. 1 keer in 20 jaar dus het is absoluut geen graadmeter. Je weet dat bij Ajax ook alle topspelers worden weggekocht? Het verschil is dat leicester op veel hoger niveau speelt en veel aantrekkelijk is als vervolgstap. Leicester verkocht vorig jaar nog hun beste verdediger en toen hadden ze een nog betere verdediger in huis. Ik denk dat tagliafico niet goed genoeg is voor de echte top. Zoals bayern, barca, real en noem ze maar op. City zou eventueel nog kunnen maar anders kom je toch echt in het rijtje Chelsea en daar staat op dit moment leicester ook tussen.

8 juni 2020 om 11:46

Ik weet niet hoor maar vind Leicester gewoon een stap omhoog tegenover Ajax. Je kunt wel blijven teren op de prestaties uit het verleden van Ajax maar de waarheid is dat Leicester kwa niveau en competitie wel een stap omhoog is tegenover Ajax

8 juni 2020 om 11:46

Je speelt ook gewoon in de PL hé, en Leicester doet het al 5 jaar uitstekend, met als uitschieter het kampioenschap. Toen dacht iedereen ook dat de ploeg leeggekocht zou worden, maar destijds is eigenlijk alleen Kante vertrokken. Leicester heeft gewoon een hele behoorlijke ploeg die gewoon top 6 kan spelen in Engeland en kan overwinteren in de CL. Tagliafico is een hele behoorlijke back, maar is inmiddels al 27 en heeft vorig seizoen een uitschieter gemaakt, net als veel van zijn ploeggenoten. Ik zie hem niet slagen bij de echte absolute top. Leicester valt daar mooi onder.

8 juni 2020 om 11:49

Enige reden is geld? Je weet dat Leicester city de nummer 3 is van de premier League? Dat is niet alleen financieel een stap omhoog maar ook qua competitie, aanzien, faciliteiten, teamgenoten. Ajax is dit jaar ook gewoon roemloos gestrand in de Europa League tegen Getafe. Het is maar de vraag hoe goed Ajax gaat zijn na het vertrek van Ziyech (en mogelijk Onana en Donny). Dit is in alle opzichten gewoon een flinke stap omhoog voor tagliafico, van week in week uit op een kunstgrasveldje tegen clubs als ADO en RKC naar elke week tegen miljoenen selecties.

8 juni 2020 om 11:50

Maar mocht Leicester dalijk gegarandeerd CL spelen, is het toch een mooie stap? Champions League is immers ook iets waar Ajax spelers mee wil verleiden.. En dan speelt hij dalijk ook nog in de Premier League. Het enige is dat Leicester niet van 'statuur' is als andere clubs. Maar ja.. Als je op basis daarvan beslissingen moet maken. Want eens met lucas: Leicester heeft echt een hele behoorlijke ploeg en maken mooie stappen.

8 juni 2020 om 11:50

Ze lijken nu voor de tweede keer in 5 jaar de Chamions League te gaan halen. Dat is toch al minder incidenteel dan Ajax eens een halve finale haalt in de CL.

8 juni 2020 om 11:53

@lierse1997 En Ajax speelt 3 seizoenen op rij in de CL. En doet het daar veel beter dan Leicester. Dus wat is nu pre ies je punt?

8 juni 2020 om 11:59

Je komt ook van een team dat de groepsfase van CL niet heeft kunnen overleven en van Getafe verliest in de EL. Het is nutteloos om bij Ajax te blijven omdat ze 2 jaar geleden uitzonderlijk seizoen hadden in Europa. Leicester is zeker geen stap terug. Grote competitie, ook CL en meer loon.

8 juni 2020 om 11:59

leicester is op geen enkele manier een grotere club dan ajax en zal dt ook de komende 25 jaar niet worden. Dit zeg ik niet als blinde fan van ajax maar gewoon obv argumenten. Ajax zal veel vaker kans maken op CL dan Leicester. Ajax heeft grotere spelers zeker wat betreft talent dan Leicesetr. Leicester heeft door goed beleid dat geef ik jullie, een leuke ploeg opgebouwd die kort achter de top 5 in engeland met een stuntje een keer in de top 5 kan komen. Maar op 10-20 jaar zal dat incidenteel zijn. De premier League een stap omhoog tov de eredicisie klopt, maar als jij bij een middenmoter speelt vraag ik me dat qua voetbal echt af. Nog steeds veel ren en vliegwerk, en europees voetbal mis je bijna altijd. Ik beweer ook niet dat Leicetser geen enkele stap omhoog is, wat betreft competitie en geld zal het bets. Vind het alleen niet een groot genoege stap. Ik vind dat Tagliafico met zn voetbal de afgelopen 3 jaar heeft aangetoond dat hij europees topniveau aankan. De man is 27, dus het moet nu gebeuren. Dan raad ik m aan om gelijk voor de europese top te gaan of daar net onder. Ik begrijp ook niet dat je leicester op niveau chelsea kunt zetten, idat is pas een moment opname. Laatste seizoenen 1x eerste, 2x 9e en 1x 14e 1x 15e. Eeeecht niveautje chelaea en standaar topclub dit.

8 juni 2020 om 12:06

Ik raad je aan om is leicester te gaan kijken. Zij zijn gewoon beter dan Ajax hoor. Dit is daarom ook zeker een stap omhoog samen met het feit dat ze meer salaris bieden en een betere competitie spelen. Het is duidelijk dat je door een rood gekleurde bril kijkt en daarom niet objectief bent. Jij hebt het over een middenmoter met matig voetbal. Dit bewijst dus dat jij duidelijk geen leicester kijkt die erg mooi en aanvallend voetbal spelen.

8 juni 2020 om 12:07

@clarkkent2 Ajax is inderdaad een grotere club dan Leicester en zal dat vermoedelijk altijd wel zijn. Maar voor buitenlandse spelers telt dat vaak niet. Die hebben vaak redelijk snel de Eredivisie wel gezien, en dat zal toch altijd wel een probleem zijn voor Ajax. Overigens speelt Leicester dit seizoen heel leuk en verzorgd voetbal met veel talentvolle spelers. Ze spelen komend jaar CL en als ze de selectie wederom bij elkaar houden doen ze gewoon weer mee voor top 4. Ik verwacht niet dat de absolute top zal komen voor Tagliafico en dan is Leicester toch een mooie kans om alsnog in een topcompetitie te spelen.

8 juni 2020 om 12:17

Zorg eerst maar dat je van Willem II, Heracles en Groningen kan winnen want vorig seizoen leek het de laatste maanden helemaal nergens op.

8 juni 2020 om 12:20

Als je in een veel zwakkere competitie speelt is, is het een stuk lastiger om CL te halen natuurlijk.

8 juni 2020 om 12:23

“Ajax heeft grotere spelers, zeker wat betreft talenten”. Daar ben ik het eigenlijk echt mee oneens. Als je de teams momenteel naast elkaar legt, heeft Leicester gewoon een beter team naar mijn idee. Het is misschien nog voor discussie vatbaar, maar het is geen reëel feit dat Ajax betere spelers heeft dan Leicester.

8 juni 2020 om 12:25

@TimothyDart: Gast, waar heb je het over.. 9 of 10 uit 10 winnen van Leicester?? Dat je gewoon fan bent van Ajax en verder totaal geen voetbal volgt kan, maar kom dan ook niet mee praten op zo'n toon. Leicester staat boven Chelsea, United, Arsenal, Spurs, etc. he. Daar winnen wij echt niet 10/10 keer van hoor 😂 een tweeluik van dit huidige Leicester winnen is al gewoon een stevige uitdaging voor Ajax. Wat jij noemt is gewoon pure kwats.

8 juni 2020 om 12:26

Ja dus spelers kunnen ook beter naar AS Roma en AS Monaco dan naar Manchester City of Bayern München. Want die teams stonden in de halve finale CL de laatste jaren en City en Bayern niet.. denk je dat Ajax structureel het niveau heeft van een halve finale ploeg? Ajax was afgelopen seizoen de laatste maanden dramatisch en hadden de grootste moeite om überhaupt van een eredivisie ploeg te winnen. Ik snap best je argumentatie als je zegt dat Nico beter dan een andere club dan Leicester kan gaan maar om te zeggen dat van Ajax naar Leicester geen stap omhoog is, ben ik het niet mee eens. Bijna elke Leicester speler zou ik opstellen tov de Ajax spelers..

8 juni 2020 om 12:33

Voor Tagliafico zn ontwikkeling zal het beter zijn om de stap te maken. Maar vind hij het belangrijk om jaarlijks zekerheid te hebben met CL voetbal en prijzen winnen dan moet hij lekker blijven. Ook al is het eredivisie, het zijn wel prijzen die hij binnen haalt.

8 juni 2020 om 12:37

Tja volgens die logica kan hij beter naar Celtic. Daar is de kans dat je kampioen wordt 99% en die halen ook wel eens CL. Titels en dergelijke zijn natuurlijk leuk, maar een titel in een C-competitie weegt niet op tegen spelen in een A-competitie lijkt me.

8 juni 2020 om 12:38

ik raad jou aan arsenal om je niet op 1 of 2 seizoenen te baseren. Leicester is geen topclub en zal dat wrsl nooit worden. Nico heeft geen tijd voor een experimentje, die moet naar de top en als ie dat wil is dit het jaar. Arsenal jouw clubbie bijv zou ik weer wel doen, de kans dat zij weer topclub worden vind ik dan groter.

8 juni 2020 om 12:41

Sorry hoor maar tagliafico is al 28. Dan heeft die geen tijd voor een ploeg die misschien weer top wordt. Leicester wordt misschien geen topploeg maar die zijn op dit moment in Engeland erg goed. Zij gaan de komende tijd nog wel boven Arsenal en spurs eindigen lijkt mij.

8 juni 2020 om 12:41

@lierse:leuk dat je wat lossen zinnen uit mn betoog haalt en die onderuit haalt...ik baseer me dan ook niet op 1 seizoen of 1 elftal. Ik zeg duidelijk uit dat Leicester in delaatste 10 jaar en naar mijnmenibg de komende 10 jaar geen topclub zal zijn. Daarom daar niet heen. Verder is mijn betoog niet dat hij bij ajax moet blijven, maar dat leicester a) niet voldoende stap omhoog is en b) dat hij beter voor een andere club kan kiezen.

8 juni 2020 om 12:44

@arsell: kijk nu zie je waar wij het absoluut over oneens zijn. Jij gelooft dat Leicester de komende jaren hogere posities zal behalen en daaar ook meer kans op heeft dan bijv een spurs of Arsenal (je eigen club nota bene)dat geloof ik never noot. Ik wil ze niet een one hit wonder noemen, want hun beleid is prima, maar Liexester is geen topclub,z al het nooit worden en Chelaea, arsenal, en Spurs vind ik 10x beter keuzes voor Tagliafico. Betere spelers meer geld en in general ook gewoon een hogere positie op de ranglijst. Omdat hij 27/28 is moet hij Juist niet naar Leicester.

8 juni 2020 om 12:48

Bij Chelsea, Arsenal, Atletico etc. heb je ook geen garantie op prijzen en daar zou hij toch wel heen willen neem ik aan..

8 juni 2020 om 12:50

Dat Arsenal mijn club is is zeker waar maar realistisch zijn is belangrijk. Dat gedeelte over betere spelers vergis je je in hoor. Arsenal en spurs mogen juist heel jaloers zijn op spelers van leicester. Er zijn namelijk wel 5 spelers (soyuncu, Pereira, chilwell, Tielemans en Madison) beide ploegen echt wel kunnen gebruiken. Doormiddel van het goeie beleid denk ik dat leicester volgend jaar ongeveer hetzelfde zal presteren, misschien iets minder maar zeker top 6. Op dit moment en ik gok ook volgend seizoen zijn ze gewoon beter dan die 2. Daarom vind ik leicester een zeer goede keuze voor Nico. Omdat hij al wat ouders is heeft die geen tijd om te wachten tot Arsenal en of spurs weer hoger niveau worden.

8 juni 2020 om 12:52

@Clarkkent2, daar ben ik het nog wel mee eens hoor. Leicester was inderdaad jarenlang absoluut geen topteam en is dat nog steeds niet. Maar ze kunnen dat wel worden op lange termijn, maar of dat wel of niet gebeurt is giswerk. Leicester lijkt me een leuke stap, maar zoals je aangeeft zijn er gewoon “betere” teams te bedenken (al moeten die ook wel willen natuurlijk). Ik ben het eigenlijk gewoon niet eens met het feit dat je vind dat Leicester mindere spelers heeft dan Ajax.

8 juni 2020 om 13:04

@sander91 Het is eerder een incident dat Leister bij de top 4 van Engeland eindigt. En bij Ajax is het eigenlijk standaard dat ze in de top 2 eindigen. Dus ja Ajax is gewoon beter dan Leicester. Jaar in jaar uit. Misschien incidenteel dat Leicester een keer beter is. Maar om daar nou een overstap voor te maken als Tagliafico zijnde zou toch zeer teleurstellend zijn.

8 juni 2020 om 13:07

Dit is toch echt een grap mag ik hopen? Ajax heeft in hun eentje meer geld dan de rest van de eredivisie. Wat een verassing dat ze dan in de top 3 staan. Leicester is gewoon een stap omhoog of je dat leuk vind of niet. Je zegt constant hetzelfde maar je ontwijkt de hele tijd de argumenten.

8 juni 2020 om 13:07

@TimothyDart, die redenering slaat toch op niks? Dus omdat Ajax in een veel zwakkere competie stelselmatig in de top 3 eindigt zijn ze beter dan Leicester?

8 juni 2020 om 13:08

Dit jaar was het niks met Ajax in de cl. Vorig jaar goed. Incident? Kan. De vergelijking gaat niet op daar Ajax hier altijd bij de 1e 3 eindigt. Zou Ajax in pl spelen moet je het maar eens zien of ze überhaupt bij de 1e 4 eindigen.

8 juni 2020 om 13:14

Het geeft aan dat Ajax stelselmatig top is en Leicester stelselmatig niet tot de top behoort. Slechts incidenteel. Als Ajax een Engelse club was geweest behoorden ze ook standaard tot de top 4. Want veel meer inkomsten daar. Dat Leicester slechts incidenteel daar in de top eindigt zegt wel genoeg dat Ajax stelselmatig een betere club is dan Leicester.

8 juni 2020 om 13:18

Dit is echt enorme onzin. Ajax haalt dan wel constant de top, maar in een C-competitie. Iemand die elke test de beste is in wiskunde in groep 8 is toch ook niet per definitie beter in wiskunde dan iemand die middelmatig is in wiskunde op de universiteit ofwel?

8 juni 2020 om 13:20

Je tweede argument is ook enorme onzin, want dat is een hypothese. Ik kan net zo standvastig als jij bent stellen dat Ajax dan per direct zou degraderen omdat de concurrentie ook meer geld zou hebben. Maar dat zijn beide “what if”-discussies die op niets gestoeld zijn en dus irrelevant zijn.

8 juni 2020 om 13:21

Hoe durf je überhaupt Ajax stelselmatig top te noemen? Omdat ze 1 keer de halve finale van de CL hebben gehaald? Waarin is Ajax beter dan leicester? Salaris, biedt leicester meer. Beter team, heeft leicester. Betere competitie, heeft leicester. Historie is voor Ajax maar daar koop je niks voor.

8 juni 2020 om 13:22

@timothydart ja natuurlijk, want bij de top 3 in Nederland eindigen is net zo moeilijk als bij de top 4 in de Premier League eindigen. Ajax is de top van de Eredivisie maar niet de top van Europa

8 juni 2020 om 13:34

Jongens, ik begrijp best dat Tomothy het wat hard aanzet, maar lik moet het toch voor m opnemen. ajax is meer structureel een europese topclub dan Leicester dat is en ooit zal worden. Afgelopen 4 jaar al EL finale en CL halve finale en ze gingen er voor getafe drama ook maar net net uit na gala voorstelling in de CL. Ik waardeer arsenal zn argumentatie maar ik geloof echt niet dat zij structureel top 6 gaan eindigen in de PL omdat ze dat de afgelopen 30 jaar ook maar 2x is gelukt. Zometeen wordt Chidwell weggekocht, Vardy is een jaar ouder enz enz dan is de kans heel groot dat ze weer gewoon 9e worden. Ondanks het vertrouwen van Arsenla890 En dan komt de hamvraag. Moet je dan nog als Tagliafico zijnde naar Leicester? als ze 9e worden? Waar de kans gewoon statistisch veel groter op is dan top 4 en CL? Ik zeg niet dan blijf ik als 28jarige Tagliafico liever bij ajax, hij moet een stap maken. Maar dan echt serieus raad ik m aan om voor atletico, Chelsea, arsenal spurs enz enz te kiezen. Beter voor zn loopbaan.

8 juni 2020 om 13:35

@clarkkent2 dat is alweer een jaar geleden. nu zijn Frenkie, Ziyech en De Jong, je 3 beste spelers weg en heb je daar veel mindere spelers als Marin en Alvarez voor terug gekregen. voordat Ajax weer een keer de halve finale CL haalt ben je waarschijnlijk 25 jaar verder dus dan resteert de vraag, speel je liever in een topcompetitie of in een Mickey Mouse league?

8 juni 2020 om 13:41

En daar heb je ook zeker gelijk in @Clarkkent2. Ik denk ook dat Nico beter naar een van die clubs kan gaan. Maar dat betekent niet dat van Ajax naar Leicester een stap omlaag is.

8 juni 2020 om 13:46

geen stap omlaag, zeker niet, maar ook niet de geweldige stap vooruit die nico gezien zijn status zou moeten maken. Daarbij vind ik dat je ook als niet ajax fan, als Nederlander best weleens wat trotser mag zijn op het niveau wat er door n Ajax wordt bereikt met veel minder middelen. IPV de eerste de beste omhoogvallen Engelse club als een mega vooruitgang te zien. Ik heb na de EL successen moeten battelen met mensen hier op VZ omdat zij vonden dat Hoffenheim zon geweldige stap vooruit was voor m. Jammer van Klaassen met zn verkeerde keuzes, maar als je bij ajax n sterkhouder bent, kun je vaak de Europese top of net daaronder prima aan. Vraag dat maar aan Maxwell, Chivu, Zlatan, Sneijder, enz enz.

8 juni 2020 om 14:05

@japie krekel waar heb je gelezen dat ik vind dat Ajax stelselmatig europese top is? Ik zei alleen dat Ajax stelselmatig top is. Top van de eredivisie dus. Ik denk dat als Leicester een Nederlandse club eas geweest dat ze misschien een club als Pec Zwolle waren geweest. Een club uit de middenmoot dus. Want hier zouden ze veel minder inkomsten hebben gehad. En Ajax was absoluut een top 4 club van Engeland geweest als ze een Engelse club waren geweest. Kijk maar naar de prijzenhistorie van Ajax. Al met al is Ajax gewoon een betere club dan Leicester. Slechts incidenteel is Leicester beter.

8 juni 2020 om 14:14

@timothydart ik vind dat moeilijk inschatten want clubs als City, Liverpool, United en Chelsea hebben veel meer financiele middelen dan Ajax en bij deze clubs komt dat niet alleen door de TV gelden. Leicester is idd geen structurele top van de PL maar wel een club die meestal bij de eerste 8 eindigt. dan is de vraag speel je liever in de Eredivisie dan in een topcompetitie? Tagliafico is een hele goede linksback maar als er geen Europese topclub zich concreet meldt is het niet ondenkbaar dat hij na gaat denken over een overstap naar Leicester als je al 28 jaar bent. spelen tegen Heracles en FC Groningen heb je misschien op een gegeven moment ook wel gezien

8 juni 2020 om 14:24

Als Ajax een Engelse club was geweest hadden ze ook veel meer inkomsten gehad. Doordat Ajax een zeer succesvolle club is met wereldwijd veel fans hadden ze dat ook in Engeland uitgebuit en waren ze 1 van de populairste clubs in Engeland geweest. Gezien de clubhistorie was Ajax een grotere club dan Chelsea en Manchester City geweest. Zelfs nu ze in Nederland spelen hebben ze wereldwijd veel fans laat staan als ze in de best bekenen competitie ter wereld hadden gespeeld. Dan hadden ze met 100% zekerheid in de top 10 van de allerrijkste clubs gestaan.

8 juni 2020 om 14:34

Maar al die spelers die je noemt waren wel in de periode dat de eredivisie nog veel sterker was. Klaassen speelt nu bij Werder, een club die lager wordt ingeschat dan Hoffenheim. Bij Everton kwam hij overduidelijk te kort en bij het Nederlands elftal overigens ook. Dus zo verkeerd was die stelling niet. En die EL finale was prachtig maar de EL werd toen wel minder serieus genomen als nu.. Celta de Vigo stond bijvoorbeeld ook in de halve finale dat jaar. Dat zou nu niet meer gebeuren omdat EL winst ook een CL plek oplevert en toen nog niet.. grote clubs stelden dus altijd b of c-teams op in de EL. Maar hoeveel spelers van Ajax van de afgelopen 10 jaar hebben nou echt de Europese top bereikt? In al die jaren dat Ajax kampioen werd onder de Boer, zijn er geen spelers afgeleverd aan de Europese top hoor. Dat is nu weer iets van een recente periode.. de sterkhouders in die periode waren van Rhijn (meest gebruikte speler onder de Boer), Cillessen, Siem de Jong, Klaassen, Eriksen, Blind, Schone, Veltman, Vermeer, Alderweireld, Moisander, Serero, Fischer, Sigthorsson, Vertonghen, Boillesen, Milik, Anita, El Ghazi, Poulsen etc. Hoeveel van die spelers hebben de Europese top of zelfs subtop gehaald dan?

8 juni 2020 om 15:04

Dat is gewoon onzin. Ajax heeft zijn succes voor een groot deel te danken aan het feit dat het in de hoofdstad van Nederland ligt. En dat kun je niet verplaatsen naar “maar als ze in de PL speelden”. Dan was Ajax misschien nu niveau Nottingham Forrest geweest. Het is dus gewoon enorm kortzichtig om te stellen dat Ajax wel even een wereldclub zou zijn als het in een topcompetitie speelde.

8 juni 2020 om 15:30

@timothydart dat zou kunnen maar uiteindelijk speelt Ajax niet in de PL en dan kan Tagliafico Leicester best als een stap vooruit zien. is het niet voor de club zelf dan alleen voor de competitie waarin Leicester uitkomt

8 juni 2020 om 15:39

je zegt het zelf man tillie, vertonghen, alderweireld, eriksen waren gewoon bazen op hun positie in europa om Suarez niet te vergeten... is ook echt gelul dat de eredivisie ten tijde van chivu zo sterk was, waren we ook veeeeeel minder dan de PL. Klaassen heeft gewoon de verkeerde clubs gekozen. Een klaasen ebij een goed voetballende subtopper in italie of Duistalnd zou ik ng weleens willen zien. Die speelt niet slecht bij Werder maar is gewoon niet de leider als het tegen zit en Everton was met zn ren spring voetbal n mismatch. Tagliafico heeft zo overtuigd de laatste jaren in de CL onder andere, die is gewoon te goed voor Leicester. Kun je lang en breed lullen. .En als die leicester fans hierboven, ik wil over 5 jaar weleens zien hoeveel ex leicester spelers bij de absolute top van europa spelen en hoeveeel spelers van het halve finale team van ajax.

8 juni 2020 om 17:05

Klopt zijn ook zeker wel wat namen die Ajax heeft afgeleverd. Daarom noemde ik ze ook op. Maar de meerderheid komt natuurlijk niet in de buurt van de top. Dus niet alle sterkhouders van Ajax zijn goed genoeg voor de Europese top. En ik ben het ook met je eens dat Tagliafico naar een betere club kan dan Leicester. Dat is voor mij de discussie ook niet, maar het huidige Ajax is gewoon niet beter dan Leicester dus het is geen stap omlaag zoals hierboven wordt aangegeven. En het halve finale team van Ajax staat er nu niet meer dus hoe relevant is dat? Het gaat toch over nu? Van het halve finale team van Ajax speelt denk ik iedereen wel in de Europese top over een paar jaar. Alleen Tadic, Blind, Schone en Mazrouai denk ik niet.

8 juni 2020 om 17:09

De eredivisie was ook echt wel sterker. Kijk de teams van Feyenoord, PSV en Ajax in die tijd. Feyenoord won de UEFA cup en PSV miste op 1 haar na de finale van de Champions League. Ajax had een tijd daarvoor nog een CL gewonnen,. Dat was allemaal in een tijdsbestek van 10 jaar..

8 juni 2020 om 11:47

Hij is wel op een leeftijd en transfersom dat dit het moment is om de stap van zijn carriere te maken. Wat dat betreft zou een stap naar Leicester geen hele grote sprong zijn. Dan moet je nog maar zien of je 2 jaar later nog bij een topclub terechtkomt op je 30e. Ik zou dus op iets hogers mikken.

8 juni 2020 om 11:50

Chelsea of city zou eventueel kunnen. Maar de echte top zoals bayern, real en barca gaan niet komen denk ik. Op dit moment is leicester in Engeland gewoon top. Ik denk daarom dat keicester een zeer goede stap zal zijn als Chelsea of city niet haalbaar zijn.

8 juni 2020 om 12:11

Leicester is zeker geen top club als je laatste jaren 15 en 14 wordt 2x 9 en 1 uitschieter als 1ste. Je bedoeld dat ze incidenteel leuk mee doen. Of het wel of niet een stap omhoog is mag ieder voor zich vinden ik vind van niet eerder een stap omlaag. Volgend seizoen worden ze eerder 10de dan weer 2de of 3de.

8 juni 2020 om 12:15

Je begrijpt mij punt niet. Op dit moment, daarmee bedoel ik dit jaar zijn ze gewoon top in Engeland zelf. De kans is groot dat ze volgend seizoen ook gewoon voor top 4 spelen.

8 juni 2020 om 12:20

Denk dat ze volgend seizoen eerder weer voor plek 9 a 10 meedoen dan weer voor een plek bij de eerste 4. Leicester wordt hier wel flink omhoog gepraat in mijn ogen. Maar goed zoals gezegd ieder zijn mening. Tagliafico past zeker in Engeland maar kan hoger mikken dan Leicester City.

8 juni 2020 om 12:30

Leicester is de nummer 3 van Engeland. Nico zou eventueel kunnen bij city maar echt niet Liverpool. Jij onderschat leicester echt wel hoor. Waarom zo leicester lager gaan eindigen? Ze zullen gewoon grotendeels hun team behouden.

8 juni 2020 om 12:42

Dat ze nu 3de staan zegt me niet zoveel. Voor mij staan Chelsea - Tottenham al hoger. Leicester is voor mij meer een ploeg als AZ en mindere maten Willem II - FC Twente - Roda JC of Heerenveen die ineens een keer mee mogen doen in de CL. Als ze de komende jaren standaard bij de top eindigen zal dat beeld waarschijnlijk veranderen maar voor nu is het gewoon incidenteel succes zoals de titels van AZ of Twente laatste jaren.

8 juni 2020 om 12:52

Grappig dat je spurs noemt want die zijn overduidelijk gewoon minder dan leicester. Leicester zal dit team grotendeels bij zich houden. Dus ik zie ze zeker top 6 halen. Dat leicester geen topploeg is over de laatste jaren lijkt ik duidelijk maar op dit moment doen ze echt niet onder voor spurs of Arsenal.

8 juni 2020 om 12:53

Leicester heeft van zijn laatste 10 wedstrijden er wel geteld 4 gewonnen: 2 tegen degradatieploegen Villa en WestHam en 2 in de FA-cup tegen niet-PL ploegen. Zo fantastisch doen ze het nou ook weer niet de laatste rondes.

8 juni 2020 om 12:55

Ja, maar een seizoen bestaat uit meer dan 10 wedstrijden. Als we kijken naar de laatste 10 wedstrijden in de eredivisie zou Feyenoord bovenaan staan.

8 juni 2020 om 13:00

Nee en Ajax wel wil je zeggen??

8 juni 2020 om 13:26

Spurs is gewoon een betere ploeg als Leicester. Dat blessures er voor gezorgd heeft dat spurs een wat minder seizoen heeft maakt Leicester niet beter. Komend jaar met Europees erbij mag Leicester hopen weer in de buurt van Europees voetbal te komen. Nee je schat Leicester veelste hoog in.

8 juni 2020 om 13:32

Daar vergis je je in. Spurs kan zo 5 spelers kopen van leicester die veel beter zijn dan hun. Spurs is een mindere ploeg dan leicester op dit moment. Je schat leicester te laag in.

8 juni 2020 om 13:36

We gaan het zien vind Leicester niets bijzonders en het zou me verbazen als ze komend jaar hoger als 8ste worden.

8 juni 2020 om 13:42

Daarbij moeten ze het dit seizoen ook nog maar veilig stellen wat nog niet gadaan is.

Chelsea heeft zometeen half ajax in de selectie zitten en nog eens 20 spelers gekocht als ik het mag geloven. Chelsea en trouwens ook Barcelona hebben straks denk alle topspelers in huis volgens de berichtgevingen.

8 juni 2020 om 11:45

Niks mis mee, Ajax blijft zo naam maken in Europa. Team met beste opleiding en talenten. Nogmaals Ajax maakt hier geld mee maar de opbouw van het team begint steeds weer opnieuw.

8 juni 2020 om 12:05

Is ook zeker niks mis mee, heb ik ook niets over benoemd. Voor ajax alleen maar mooi om de knaken binnen te harken, maar zoek dan maar geschikte opvolgers.

8 juni 2020 om 11:47

Inderdaad, veel van die transfer berichten mogen van mij onder 1 kopje: Wandelgangenmet name over Ajax-spelers lees je elke dag wel dat een topclub ze wil hebben en bij elk gerucht vraag me af of er geen zaakwaarnemer achter zit. Vorig jaar zou ook heel de ajax selectie leeg gekocht worden als je de geruchten moest geloven en waren er ook maar een paar grote uitgaande transfers

Waarom wordt Spurs nooit genoemd als nieuwe club voor Tagliafico? Juist een type speler dat we zó goed kunnen gebruiken. Ik kan niet in de portemonnee kijken bij Levy, maar dit moet toch mogelijk zijn. Echt frustrerend om nauwelijks constructieve, positieve transfergeruchten te horen. Het team is gewoon niet goed genoeg nu. Maar ach he, we hebben wel een mooi nieuw stadion

8 juni 2020 om 11:53

Levy doet alleen aan koopjes en ajax is niet van plan om nico met korting te verkopen.

8 juni 2020 om 12:07

Ik denk dat Tagliafico best wel een koopje is hoor. 20-25 miljoen voor een linksback die er meteen staat, dat krijg je tegenwoordig nergens meer. LB is al jaren een kritieke positie voor spurs, dus t wordt tijd dat ze daar eens aandacht aan gaan besteden.

8 juni 2020 om 12:07

Tagliafico voor 30 miljoen oppikken bij Ajax lijkt me voor een Engelse club een behoorlijk koopje.

8 juni 2020 om 12:20

Spurs zit ook gewoon in diepe geldproblemen door dat nieuwe stadion. Al 200 miljoen bij de overheid moeten lenen door financiële problemen. Ik verwacht daar geen grote aankopen. In januari nog dik 30 miljoen uitgegeven aan Bergwijn en vorige zomer bijna 30 miljoen aan Sessegnon. Tja dan denk ik niet dat ze 1 jaar later weer een dergelijk bedrag op die positie gaan investeren..

8 juni 2020 om 12:56

Ik snap je frustratie. Mijn clubje is precies hetzelfde. Worden in verband gebracht met tientallen toppers waarvan er waarschijnlijk geen één komt. We moeten het doen met leftovers. Hopelijk breken er een paar talenten door

Mooi dat iedereen op VZ denkt te weten wat wel of niet een stap hoger is voor iemand. Misschien is Nico z'n droom wel in de Premier League spelen, of misschien is voetbal wel zijn brood en wil hij zsm zoveel mogelijk binnen harken, wat bij Leicester iets makkelijker is dan bij Ajax bijvoorbeeld. Laat die jongen lekker zelf bepalen wat voor hem een stap omhoog is.

Sow, inderdaad een goede optie als Chilwell vertrekt.eerlijk gezegd zie ik hem wel bij Leicester spelen, een goed team dat volgend jaar CL speelt. En als de sterkhouders blijven maken ze wel een kans om weer voor de top 4 te gaan spelen volgend seizoen.hoop dat Tagliafico het zelf ook ziet zitten. Weet niet wat zijn droomclub of competitie is

Mocht Leicester Chillwell voor zulke bedragen kunnen verkopen dan ga ik er vanuit dat Marc ook wat hoger in de boom gaat zitten met de vraagprijs.

8 juni 2020 om 12:53

Er waren toch afspraken gemaakt met Tagliafico? Dat lijkt me dan niet goed te gaan vallen bij hem lijkt me eerlijk gezegd als Ajax ineens meer gaat vragen.

8 juni 2020 om 13:10

Die blijven overeind, alleen waar je soms naar elkaar toe beweegt in een onderhandeling kun je ook gewoon blijven zitten. Als Leicester echt Chillwell voor een monsterbedrag verkoopt dan weet Ajax ook wel dat Leicester die deal niet snel zal laten klappen op een paar miljoen. Dus op die manier is er best wel wat mogelijk. Gezien de diverse interesse, het feit dat er geen absurde vraagprijs is en de eerdere medewerking die Ajax de laatste jaren verleende denk ik niet dat een overgang van Nico echt een probleem gaat worden. Het zal nog wel even duren, Ajax zal ongetwijfeld lastig zijn voor de koper en uiteindelijk komt de zaak toch rond.

8 juni 2020 om 13:15

Ajax hoeft ook niet dwars te liggen, maar zoals hierboven ook aangegeven mag je best de prijs wat omhoog duwen als iemand net een absurd bedrag heeft ontvangen uit een verkoop. Ze zitten er dan immers niet meer verlegen om.

Dat zou voor Leicester een prima optie zijn als Chillewell vertrekt naar Chelsea ... alleen vertrekt Chillewell wel naar Chelsea met zo'n taxatie in deze periode? Chelsea heeft al lopen winkelen voor 100 miljoen, daar zal de portemonnee ook niet oneindig diep zijn. Ik acht die kans voorlopig nog beperkt.

Qua naam misschien niet de club waar hij op hoopte, maar de laatste jaren echt een goeie ploeg in een veel betere competitie en waarschijnlijk tegen een veel beter salaris.

Mensen die hier gaan beweren dat een stap naar Leicester City geen stap omhoog is vind ik nogal een vreemde mening.in Nederland voetbal je eigenlijk alleen echt tegen Psv, Feyenoord en Az.in England kom je Manchester City en United, Chelsea, Tottenham, Arsenal en dergelijke tegen die je als je bij Ajax speelt alleen Europees tegenkom.de sportieve uitdaging alleen al is dus een reden om hem de overstap te gunnen en dan over het financiële plaatje te zwijgen.voor Ajax zou het mooi zijn als rond de 30 miljoen binnenkomt en bij Leicester City kan die moeiteloos Chilwell vervangen.iedereen kan hem wel naar een grotere club willen schrijven hier, maar misschien zou Tagliafico ook elke week willen spelen en dat gaat bij die clubs dus niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 13 juli
Liverpool gaat een clausule in het contract van Dejan Lovren lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren