‘Als Onana verkocht wordt, moet hij een van de kandidaten zijn voor Ajax’

Vrijdag, 5 juni 2020 om 16:30Robin Bruggeman • Laatste update: 16:43

André Onana liet onlangs weten toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en de doelman heeft zijn zinnen gezet op een zomers vertrek bij Ajax. Hoewel het vanwege de coronacrisis nog niet duidelijk is of het daadwerkelijk van een transfer van de doelman gaat komen, worden de Amsterdammers al wel in verband gebracht met een aantal mogelijke vervangers. Ajax zou er echter ook voor kunnen kiezen om de opvolger van Onana uit de eigen gelederen te halen.

Met Kjell Scherpen en Dominik Kotarski lopen er momenteel namelijk twee jonge keepers rond bij de club en Vincenzo Cavaliere, de zaakwaarnemer van twintigjarige Kotarski, hoopt dat zijn cliënt op korte termijn de kans krijgt: “Als Onana verkocht wordt, zou Kotarski een van de kandidaten moeten zijn om keeper van Ajax te worden”, laat de belangenbehartiger optekenen door TuttoMercatoWeb. “Dat was in ieder geval het vooruitzicht voordat de competitie werd afgebroken. De COVD-crisis heeft de balans verstoord, we zullen in de komende weken kijken wat we gaan doen.”

Cavaliere heeft met het negentienjarige Chelsea-talent Karlo Ziger nog een talentvolle doelman in zijn stal en ook van hem heeft hij hoge verwachtingen: “Hij is al best bekend in Engeland, waar hij altijd in de basis heeft gestaan in de jeugdteams van Chelsea en ook bij Kroatië Onder-19. Op dit moment speelt hij in de Onder-23 van the Blues, heeft hij bij het eerste meegetraind en afgelopen zomer is hij ook mee geweest in de voorbereiding. Het zou zeker goed voor hem zijn om uitgeleend te worden en zoveel mogelijk ervaring op te doen.”

Dat laatste is wat er volgens Cavaliere nog aan ontbreekt bij Ziger en Kotarski: “Ze zijn allebei lang. Het zijn moderne keepers, die erg goed zijn met hun voeten en onder contract staan bij twee topclubs. Ze kunnen een hoog niveau halen, al heb je als keeper, meer dan als veldspeler, wel die continuïteit nodig.” Cavaliere ziet zijn twee cliënten uiteindelijk dan ook wel terechtkomen in de Serie A: “Als ik kijk naar wat ze hebben laten zien op het veld, twijfel ik daar niet over. Hun statistieken spreken voor zich.” Kotarski zat een aantal keer bij de selectie van het eerste van Ajax, maar wacht nog op zijn debuut. Wel heeft hij 47 wedstrijden namens Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie achter zijn naam staan.


Poll

Zie jij in Dominik Kotarski een toekomstige eerste doelman van Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Hoe staat het eigenlijk met Scherpen? Zou toch mooi zijn als die zich sterk ontwikkelt en een topkeeper voor (het toekomstige) Oranje wordt. Al was het maar omdat het mij wel leuk lijkt om zo'n boom van ruim 2 meter in het doel te hebben staan. Ik beschouw hem samen met Bijlow, Paes en Raatsie toch wel als de grootste keeperstalenten die we hebben momenteel en die het moeten gaan doen na de huidige Oranje keepers, die toch allemaal wel op leeftijd beginnen te raken of zijn. Paes en Bijlow lijken nu een basisplek te hebben bij hun clubs, als Scherpen dat ook zou lukken kunnen die drie zich goed gaan ontwikkelen. Raatsie viel mij op toen ik het o17 wk keek en hij erg degelijk keepte. Dat is natuurlijk jeugdvoetbal, maar toch. Kwam over als een moderne keeper in de dop.

5 juni 2020 om 16:51

Begon erg onwenning bij Jong Ajax, maar de laatste paar maanden voor de crisis begon hij echt veel beter te spelen. Zit zeker potentie in.

5 juni 2020 om 16:56

Dat is goed om te horen. Hij is nog langer dan Vd Sar en zelfs Courtois. Volgens mij zou hij de langste doelman ooit van Oranje worden als hij het eerste van Oranje weet te halen en dat record ook niet zo snel meer afstaan Ter vergelijking: Vd Sar (197cm), Courtois (199cm), Scherpen (204cm).

5 juni 2020 om 17:08

Ja, de lengte is mooi meegenomen bij keepers, klopt. Lengte zegt niet alles, toch? Dat moet niet bepalend zijn.

5 juni 2020 om 17:12

Zeker niet, maar het is inderdaad mooi meegenomen als je als keeper talent hebt en die natuurlijke gift hebt.

5 juni 2020 om 16:55

Tja als dat de grootste keeperstalenten zijn (raatsie heb ik nog te weinig zien keepen), dan heb je dus weer een lichting van het niveau Zoet, Cillessen en Krul. Ik zie geen van je opgenoemd talenten echt er wereldtop halen. Ik verwacht dat het leuke clubkeepers gaan worden en dat het daar bij blijft. Ik zie Bijlow nog het verste komen, maar niet verder dan de Europese subtop.

5 juni 2020 om 16:57

Ze hoeven ook niet allemaal de wereldtop te halen. Wereldtopkeepers, zeker de keepers die in de basis spelen (je kunt er maar 1 opstellen per topclub) zijn gewoon zeldzaam. Als je enkele keepers bij goede Europese subtoppers hebt spelen ben je prima voorzien. Overigens zijn Paes en Bijlow 22 en Scherpen 20. Vrij jong nog voor een keeper. Als die nu al veelvuldig in de Eredivisie gaan spelen kunnen ze zomaar tot een hoog niveau uitgroeien. Denk aan Onana, het kan hard gaan. Het zou zeker kunnen dat ze allemaal middelmaat blijken, maar ik ben voor nu positief gestemd en denk dat toch minimaal 1 van die jongens een stabiele Europese subtop-keeper moet kunnen worden.

5 juni 2020 om 17:05

Ik denk dat we wel goed zitten als je Cillessen als voorbeeld neemt. Zoet was jarenlang ook gewoon sterk, dat is de laatste 2 jaar alleen wat minder. Krul volg ik te weinig, maar ik heb begrepen dat hij het niet eens zo slecht doet. Bijlow zie ik juist niet ver komen. Ik heb niets tegen Bijlow, maar ik zie het gewoon niet. Dat kan.

5 juni 2020 om 17:28

Die lichting is nog veel slechter dan het niveau van de generatie cillessen. Cillessen steekt er nu met kop en schouders boven uit op basis vam kwaliteiten heeft dut seizoen wat pech maar kan als enige beschauwt worden als subtop. Geen van de jonge talenten gaat dat niveau halen dus dat betekend dat we echt een heel groot probleem krijgen in oranje. Op elke positie hebben we wel een potentiele wereldtopper rondlopen voor over 4 jaar maar met zulke keepers zul je nooit wereldkampioen worden.

5 juni 2020 om 17:36

@buitenspelgoal. Je begint zelf met een 'topkeeper voor Oranje". Dat lijkt me wat enthousiast voor deze jongen op dit moment.laat hem zich eerst eens rustig ontwikkelen.

5 juni 2020 om 17:07

Vergeet Jan Hoekstra van Groningen niet. Zat steeds samen met Scherpen en Paes bij Jong Oranje, maar heeft bij Groningen geen basisplaats omdat we Padt nog hebben. Als die deze zomer vertrekt, zie ik Hoekstra wel de kans krijgen. Dan heb je denk ik een vrij talentvolle lichting keepers.

5 juni 2020 om 17:14

Wat een heerlijke Hollandse naam is dat, haha. Dat zou zeker mooi zijn, en als die jongen enigszins talent heeft denk ik ook wel dat Groningen dat zal doen. In deze tijd kun je beter geld besparen als club als je een talentvolle keeper uit je jeugdopleiding hebt dan geld uitgeven voor een nieuwe.

5 juni 2020 om 17:31

Redelijk talentvol? Deze mannen gaan nooit het niveau van cillessen halen die ook maar sub top is.

5 juni 2020 om 20:39

Klopt, ze zullen allemaal het niveau van Cillessen ruim overstijgen.

5 juni 2020 om 22:28

Mikki van Sas is een heel groot talent bij Utrecht alleen pas net 16 jaar maar al wel regelmatig meegetraind met het 1e elftal en mee op trainingskamp geweest. Fabian de keijzer was afgelopen jaar misschien wel de beste keeper in de kkd met zijn 19/20 jaar. En ook die koorevaar bij Feyenoord valt mij altijd positief op. Ook op de goal komt er genoeg talent aan alleen zijn ze nog redelijk jong.

Het is niet voor niets dat Kotarski geen minuten heeft gemaakt in t 1e... Wat mij betreft is Scherpen verder en zou mijn voorkeur naar hem gaan.

ik blijf pleiten voor een Dragowski of Lafont van Fiorentina. twee jonge, talentvolle keepers die imo nog haalbaar kunnen zijn voor Ajax en de potentie hebben om uit te groeien tot Europees topniveau. misschien lopen er nog een hoop andere goede jonge keepers die Ajax op het oog heeft, maar ik heb zelf niet al die keepers in kaart, maar deze twee namen zou ik iig twee hele goede kandidaten vinden om Onana op te volgen

5 juni 2020 om 17:53

Volledig met je eens. 1 van de 2 moet haalbaar zijn, maar als ik moet kiezen zou de voorkeur - op onderbuikgevoel - naar Lafont gaan.

5 juni 2020 om 20:08

daar heb ik ook wel een lichte voorkeur voor. Lafont is echt een hele goede keeper met een enorme potentie en wat ook een voordeel is is dat hij daarnaast 1.93 meter lang is

5 juni 2020 om 20:46

Maarten Vandevoordt, 19-jarig keeperstalent. Staat zelfs geboekt als jongste keeper ooit die gespeeld heeft in de CL. Speelde dit seizoen Cuocke uit de basis, toch ook geen slechte keeper, totdat hij geblesseerd raakte en vervolgens de competitie werd stilgelegd. Die moet toch haalbaar zijn voor max. 15 miljoen.

5 juni 2020 om 20:56

Allemaal leuke opties. Ionut Radu van Inter verhuurd aan Parma lijkt mij ook een prima optie. Al net als jullie opties misschien inmiddels onhaalbaar.

5 juni 2020 om 21:52

Rajkovic van Stade Reims is ook een goeie, speelde nog onder Bosz in Israël.

6 juni 2020 om 13:07

genoeg namen voor Ajax om uit te kiezen zo te zien. ik hoor vaak Cillessen genoemd worden maar zelf zou ik als ik Ajax was voor een jonge talentvolle keeper gaan. die zijn waarschijnlijk minder duur en die kan je eventueel in de toekomst nog voor de hoofdprijs verkopen

6 juni 2020 om 12:50

Lunin is ook een hele goeie talent volle keeper hij speelt momenteel voor Real Madrid uitgeleend aan Real Oviedo. Hij wordt een beetje vergeleken met Donnaruma. Denk dat hij ook wel haalbaar is voor Ajax..

Mijn voorkeur zou uitgaan naar Kjell. Eentje die gehaald is 'for the future'. Andre was bij tijd en wijlen ook een vliegenvanger in de Keuken Kampioen Divisie. Kreeg een kans in het eerste elftal en liet direct zien dat hij de onbetwiste nummer 1 zou gaan worden. Ik hoop dat met Kjell precies hetzelfde gebeurt. Hij heeft in ieder de geval de uitstraling en gigantisch veel lengte. Ben benieuwd.

5 juni 2020 om 17:01

Uitstraling heeft hij zeker. Kijk voor de grap eens het item over hem met Touzani. Hij heeft zo'n hoofd van ''kom maar, wat wil je nou tegen mij uitrichten?''. In combinatie met het feit dat ie zo lang is geeft hem wel een sterke uitstraling.

5 juni 2020 om 17:23

Hem moet je alleen voor de leeuwen gooien als hij er echt klaar voor is. En dat weten de keeperstrainers daar het beste. Wanneer hij te vroeg erin word gezet dan kan dat dodelijk zijn voor zijn carrière in ieder geval bij Ajax. Daar worden fouten niet getolereerd en zit je zo weer op de bank. En bij een keeper komen de fouten vaak groter in beeld dan wanneer een aanvaller een keer een kans mist of niet meeloopt met zijn verdediger.

5 juni 2020 om 17:41

Alleen vind ik het argument dat Onana het bij tijd en wijlen ook slecht deed in de KKD niet echt een sterk argument. Dat zijn natuurlijk wel uitzonderlijke gevallen, over het algemeen kan je zeggen dat iemand die geen stabiele indruk maakt bij Jong Ajax dat diegene dan wel klaar is voor het eerste elftal. Dan kan je net zo goed zeggen dat Ajax nooit meer een aanvaller van 16+ miljoen moet kopen want de laatste keer (sulejmani) liep dat ook uit op een fiasco. Verder denk ik dat Ajax nu in een totaal andere situatie zit als waar ze zaten toen Cillessen vertrok, Ajax is inmiddels internationaal weer een grotere naam geworden en ze hebben veel meer financiële middelen. Dan snap ik niet dat je bij voorbaat al genoegen zou nemen met Scherpen of Kotarski, met alle respect.

Wij van WC Eend adviseren WC Eend... Kotarski als tweede keeper vind ik al een verontrustend idee, laat staan als eerste keeper. Ik snap niet zo goed waarom Ajax hem nog binnenhoudt, maar er zal een goede reden voor zijn. Nou wil ik wel benadrukken dat Onana bij Jong Ajax ook allesbehalve stabiel was, dus Kotarski moet misschien niet helemaal afgeschreven worden. Als Blind voor je neus staat zorgt dat natuurlijk wel voor meer vertrouwen bij jezelf dan wanneer er elke week een ander jonkie staat. Scherpen mag het van mij proberen, al zie ik persoonlijk liever een keeper met ervaring komen die heeft laten zien wat hij kan. Kjell als tweede keeper, prima! Cillessen terughalen zou stiekem wel mooi zijn. Stekelnburg ook, al is het maar voor zijn eigen revanche. Sorry, ik ben fan van Stekelenburg dus waarschijnlijk niet helemaal objectief..

Ajax zou moeten beginnen met de juiste mensen de keepers te scouten. Want degenen die Lamprou en die Varela hebben gehaald zijn er niet geschikt voor.men doet net alsof het moeilijk is een keeper aan te trekken maar zo moeilijk is het niet. Kijk eens in australie of Scandinavie en dan kijk je naar lengte. Als de keeper voldoet aan een bepaalde lengte kijk je een beetje of die luchtduels aan durft te gaan en een beetje kan meevoetballen. En voor enkele miljoenen heb je een keeper. En wat is de rol van Carlo L ami hierin? Die man is zelf een kleine keeper geweest die als een neuroot stond te rollen bollen. Waarom hoor ik nooit iets over die man ?

5 juni 2020 om 18:05

Carlo L’Ami was misschien geen topkeeper maar sinds hij bij Ajax zit speelt er altijd een degelijke keeper die je daadwerkelijk ziet groeien gedurende de seizoenen dat zij onder de lat staan. Stekelenburg en Cillessen laten misschien weinig zien bij andere clubs maar bij Ajax deden ze het voor Nederlandse begrippen uitstekend.

5 juni 2020 om 21:17

Lamprou was een beetje vreemd, maar Varela deed het niet slecht bij Benfica en werd als huurling gehaald als stand in van Onana, daar kun je niet veel zinnigs over zeggen. Gaat ook weer terug naar Portugal. Vind een 2e doelman een beetje een lastige positie, als je elke week een scherpen op de bank hebt, wordt ie ook niet beter. In een ideaal scenario heb je Onana met op de bank een oude ervaren rot als Pasveer oid met daarachter een groot talent.

Het zou het mooiste zijn als Scherpen of Kotarski de rol van 1e keeper kan oppakken, maar het is wel een risico of ze het niveau aankunnen in het 1e. Dat kunnen we trouwens ook alleen maar weten als ze de kans krijgen in het doel in het 1e en ze ook de tijd krijgen (het zijn jonge keepers die in het begin ook wel wat foutjes gaan maken) ik schat wel dat Scherpen verder is dan Kotarski in wat ik heb gezien in Jong Ajax. Kotarski kan soms ook wel eens behoorlijk grabbelen, maar dat had Onana ook voordat hij in Ajax 1 kwam en nu is hij niet meer weg te denken uit het doel van Ajax.

5 juni 2020 om 18:04

Dat grabbelen bij Kotarski is meer regel dan uitzondering. Dus die heeft genoeg kansen gehad. Mooi wegdoen en een echt talent doorschuiven - geen Scherpen!

5 juni 2020 om 19:05

Dat is helemaal niet meer regel dan uitzondering bij Kotarski. Ik vind dat hij een kans moet krijgen. Misschien nog niet als eerste keeper, maar zeker als 2e of 3e.

5 juni 2020 om 19:09

Ik hoop dat je gelijk hebt, maar hij moet toch ook eens een keer stabiel worden. Eerlijk gezegd zie ik in geen van beiden (kotarski/scherpen) een Ajax keeper.

Nou nee, ik heb in beide totaal geen vertrouwen. We moeten een keeper hebben die er meteen gaat staan. Beide keepers zijn er nog niet.

Geen van die 2 keepers heeft de potentie om eerste keeper te worden. Beiden kunnen het ook maar niet laten knullige doelpunten tegen te krijgen. Ik snap eerlijk gezegd niet waarom Overmars niet een goede stand in voor Onana kan strikken. Mocht deze vertrekken, heeft Ajax helemaal een probleem. Of je moet Cillessen voor een vriendenprijs kunnen halen.

Heb Ziger paar keer zien keepen, echt wel een goed talent toen ik hem zag. Maar natuurlijk niks ervaring op niveau maar zie hem er wel komen.

Wat mij betreft wordt Van Crombrugge de opvolger van Onana. En de 2e keeper wordt de winnaar van de strijd tussen Kotarski en Scherpen. De verliezer zal een jaartje verhuurd moeten worden...

Scherpen en Kotarski kunnen beter vertrekken bij Ajax en elders hun geluk gaan zoeken. Want ze zullen allebei geen eerste keus worden bij Ajax. Bij vertrek van Onana zijn opties als Cillessen, Van Crombrugge, Bizot, Schwolow logischere opties. Overigens vraag ik mij af of Ondoa van KV Oostende collega bij Kameroen van Onana en voorheen bij Barça ook een optie zou zijn?

Op dit moment zou ik mijn hart vasthouden als Ajax ervoor kiest om Kotarski of Scherpen voor de leeuwen te gooien, maar dat had ik, en samen met mij nog vele anderen, ook bij ene Andre Onana. We weten allemaal hoe dat afgelopen is. Hoewel ik denk dat Kotarski en Scherpen er allebei nog niet klaar voor zijn, sluit ik niks meer uit nu.

Verkopen die handel, nu kan je er nog veel geld voor halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.Vitesse4119
3.PSV4024
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper180
Q. PromesAanvaller186
D. TadićAanvaller189
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Keeper, 20 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 26 januari
Odsonne Edouard is momenteel de voornaamste kandidaat om Sébastien Haller op te volgen bij West Ham United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren