‘Cillessen vanwege prijskaartje van elf miljoen per jaar naar uitgang gewerkt’

Vrijdag, 5 juni 2020 om 14:41Robin Bruggeman • Laatste update: 15:00

Jasper Cillessen begint een probleem te worden voor Valencia, zo meldt AS vrijdag. De doelman speelt pas sinds vorig jaar voor los Che, maar vanwege de gevolgen van de coronacrisis probeert de club uit de sinaasappelstad nu alweer een vertrek van de doelman te bewerkstelligen. Cillessen is vanwege zijn salaris en de afschrijving op zijn transfersom een van de duurste klanten in de selectie.

De Oranje-international werd vorig jaar met Barcelona geruild voor Neto, die Cillessens rol van reservedoelman in het Camp Nou overnam. De 31-jarige sluitpost werd destijds voor een transferwaarde van 35 miljoen euro in de boeken opgenomen, waardoor hij Valencia volgens bovengenoemde sportkrant, inclusief zijn salaris, elf miljoen per jaar kost.

De Spaanse club wordt nu echter hard getroffen door de coronacrisis en zou deze jaarlijkse afschrijving graag uit de boeken willen schrappen. Valencia’s plan om afscheid te nemen van Cillessen wordt daarom vooral ingegeven door financiële overwegingen, al is zijn werkgever ook niet helemaal tevreden over wat hij op sportief gebied heeft laten zien.

De doelman kampte dit seizoen al met het nodige blessureleed en werd in deze periode adequaat vervangen door Jaume Doménech. Valencia staat daarom open voor een vertrek, al zal het wel minstens 26,25 miljoen voor Cillessen moeten ontvangen om geen verlies te lijden. Dit bedrag is nog over na de afschrijving van zijn eerste seizoen en elke transfersom die hieronder komt te liggen, zal voor een verlies zorgen.

Cillessen werd in de afgelopen weken in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax, dat deze zomer afscheid lijkt te nemen van André Onana. De kans dat Ajax meer dan 26 miljoen betaalt voor een doelman is echter verwaarloosbaar. Donderdag doken er ook geruchten op dat Valencia Cillessen en Kévin Gameiro hoopte te kunnen gebruiken om de komst van Germán Pezzella mogelijk te maken. Fiorentina had echter geen oren naar een dergelijke deal.


Poll

Denk jij dat Jasper Cillessen volgend seizoen voor een andere club speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door baksteenfct)

Ik heb Domenech zien keepen en die maakt op mij een betere indruk dan Cilessen. We kunnen nu toch ook wel een keer stellen dat Jasper Cilessen gewoon wat tekort komt voor de grote clubs en dat hij eigenlijk maar een doodnormale clubkeeper is die heel blij mag zijn dat hij miljonair is geworden met dood normaal keeperswerk.valencia heeft hem te duur gehaald en die zijn ook gewoon niet tevreden met Cilissen en hadden meer verwacht. Ook voor Ajax is hij normaliter te duur qua salaris en er zal dan wel een clubje komen voor Cilissen die zijn salaris wil en kan betalen. Misschien dat Besiktas iets voor hem is of ergens in China of de Zandbak. Dan kan Jasper doorgaan met zijn zakken te vullen als dood normale clubkeeper want voor de echte top komt hij gewoon tekort, maar dat wisten wij Nederlanders al jaren lang.

5 juni 2020 om 15:11

Valencia is geen echte top. Voor Valencia komt Cillessen dan ook niet te kort. Je mag Domenech een goede keeper vinden, je mag hem beter dan Cilessen vinden maar Cilessen is echt goed genoeg voor het niveau Valencia. Wij Nederlanders die Cilessen voornamelijk in Oranje zien spelen, hebben uiteraard een veel betere keeper gezien. Denk maar eens terug aan het WK in Brazilie of vorig jaar nog toen hij met Oranje de finale van de Confederations cup speelde.

5 juni 2020 om 15:38

@speedyafc daar ben ik het niet mee eens! als hij niet tekort zou komen zou hij nu in de basis staan want geen enkele trainer gaat zijn beste keeper op de bank neerzetten. tegen o.a. Barcelona en Ajax afgelopen seizoen maakte hij echt een belabberde indruk op goal. je bent geen keeper meer in de Eredivisie waar dat door de vingers wordt gezien. met dat soort fouten en niet overtuigende ingrepen kom je in de Europese subtop niet weg. Valencia is gewoon een niveautje te hoog gebleken voor hem. hij moet gewoon ergens in de middenmoot of onderste regionen in een topcompetitie gaan spelen. dat is een beetje zijn niveau

5 juni 2020 om 16:19

Maar hij staat ook gewoon in de basis Japie? Speelde gewoon alles tot zijn kuitblessure, toen mocht Jaume 1 duel extra blijven staan toen Cillessen weer fit was (4-1 verlies op Mallorca!). Hier zou hij dus gegarandeerd zijn plek weer moeten afstaan aan Cillessen, ware het niet dat laatstgenoemde wederom geblesseerd raakte, nu aan de heup. Toen hij van die blessure terugkeerde stond hij Cillessen in La Liga en in de CL gewoon direct weer terug in de basis en het lijkt mij dat als La Liga hervat wordt dat hij dan ook weer gewoon speelt..

5 juni 2020 om 16:23

@sanderk91 toch waren er hardnekkige geruchten dat Cillessen een paar keer helemaal niet werd gepasseerd door blessureleed en dat dat zo alleen naar buiten toe werd gecommuniceerd om hem uit de wind te houden. of die geruchten ook daadwerkelijk waar zijn dat weet ik echter niet dat zullen we snel genoeg zien op het moment dat de competitie wordt hervat. ze willen wel erg graag van hem af als ik de artikelen moet geloven en dat doe je als club meestal niet als je heel tevreden bent over je keeper

5 juni 2020 om 16:41

Mwa, zulke geruchten vind ik allemaal maar een beetje raar. Ik baseer me liever op de feiten: als hij niet bij de wedstrijdselectie zit durf ik wel te geloven dat hij echt geblesseerd is. Het is keihard profvoetbal, geen speeltuin. Denk dat hij zeker wel gaat spelen bij de hervatting, helemaal als Valencia hem zo graag wil slijten (dat komt zoals dit artikel ook aangeeft met name omdat hij zo relatief veel kost), dan kun je hem maar beter zichzelf nog een beetje in de kijker laten spelen lijkt me

5 juni 2020 om 17:05

@sanderk91 dat zou wel handiger zijn idd want anders daalt hij steeds meer in waarde. we gaan zien wat het gaat worden, ik ben benieuwd. zeker met het oog op het EK wanneer dat ook moge plaats vinden

6 juni 2020 om 08:02

@SanderK,Als jij je baseert op de feiten, dan had je gezien dat Cillessen in eerste instantie 3 wedstrijden had gemist wegens een blessure en er vervolgens 4(!) Op de bank heeft gezeten. Toen weer een blessure gedurende 6 wedstrijden en er daarna nog 2 op de bank gezeten. Hoe jij er bij komt dat hij alleen tegen Mallorca op de bank heeft gezeten is me een raadsel.Overigens heeft hij voor zijn blessures ook al eens een Liga wedstrijd op de bank gezeten.

5 juni 2020 om 15:26

Ik vind at Cillessen zowel bij Ajax als bij Oranje jarenlang meer dan dood normaal keeperswerk heeft laten zien. Gewoon punten en prijzen gepakt en al is zn uitstraling en penaltystoppen niet van hoog niveau... dat was het van vd Sar ook niet tot zn 34e. De echte top mag nisschien te hoog gegrepen zijn voor Jasper maar als ie een sterkhouder van Ajax kan zijn dan ook zeker van Valencia. Vond ook dat ie een paar geweldige reddingen had bij Valencia, maar zoals hierboven ook staat, pech gehad met blessures en n concurrent die dan juist in vorm was.

5 juni 2020 om 15:26

Wat een verachtelijk toontje door je gehele post zeg, waar is dat nou weer voor nodig dan? Kan me haast niet voorstellen dat je Domenech vaak hebt zien keepen en hem daadwerkelijk een sterke indruk vind maken want die man is ook zeker niet veel soeps hoor. Laten we wel wezen: kijk even waar deze man allemaal gespeeld heeft (incl. Segunda Division en tweede elftallen na zijn 20e) en we kunnen simpel stellen dat Cillessen, ondanks dat hij zeker geen wereldklasse keeper is, toch wel een stukje beter is dan Jaume. Hij was ook gewoon eerste keuze bij Valencia dit jaar (buiten de duels tijdens en vlak na zijn blessure(s)). Hoe kom je er overigens bij dat een club als Besiktas iets voor hem is en een club als Ajax niet, denk je echt dat Besiktas meer kan/wil betalen momenteel?

5 juni 2020 om 15:41

@sanderk91 niet mee eens! waar hij heeft gekeept is helemaal niet relevant want in het voetbal gaat het erom wie in de actualiteit het best presteert en Domenech was toch wel wat overtuigender bij Valencia op goal dan de zwaar onzekere Cillessen. daarmee zeg ik niet dat Domenech een topkeeper is maar dat is Cillessen ook alles behalve

5 juni 2020 om 16:15

Jaume was overtuigender? Ik heb hem tegen Getafe, Mallorca, Sociedad en Atalanta ook echt draken van potten zien spelen, zo overtuigend was hij echt niet hoor.. Begrijp me niet verkeerd, Cillessen vind ik ook verre van fenomenaal ofzo maar ik heb hem, zelfs dit seizoen, meer sterke potten zien spelen dan Domenech hoor. Vooruit, al die kleine clubs op die leeftijd zeggen niet zo veel maar dat hij niet verder is gekomen dan 40 duels in La Liga (grotendeels door blessures en schorsingen van de eerste keeper, waaronder Cillessen) in 5 volle seizoenen bij Valencia zegt mij wel iets. Ik vind persoonlijk Cillessen gewoon een betere doelman dan Jaume, maar ieder zijn mening. Ik doelde vooral op de toon die sanne met 'zakkenvuller', 'doornormale club keeper', etc. Nergens voor nodig!

5 juni 2020 om 16:28

@sanderk91 laten we dan stellen dat de keuze tussen Domenech en Cillessen lood om oud ijzer is maar ik vind dat je spelers moet opstellen op basis van hun prestaties en niet op basis van bij welke clubs ze hebben gespeeld. als Cillessen het beter doet moet hij worden opgesteld, doet Domenech het beter dan moet die worden opgesteld. de term zakkenvuller gaat me ook wat te ver want voetbal is ook gewoon werk en elke speler wil financieel onafhankelijk worden, dus ook Cillessen en dat lijkt me ook een vrij normale ambitie. ik vind Cillessen voor internationale begrippen overigens ook een vrij modale keeper dus met die stelling ben ik het niet helemaal oneens

Ik heb maar 1 vraag: waarom haal je dan in godsnaam zo'n jongen?

5 juni 2020 om 15:28

Omdat men daar dacht dat het geld aan de sinaasappelbomen groeide;-). Dus kun je er mee smijten. Maar owee als het opeens tegen zit. Blijkt het huishoudboekje even niet te kloppen. En dan moet er gesneden worden. Maar in deze tijd geeft niet 1 club meer dan 10/15 miljoen voor een keeper van het niveau Cillessen. Conclusie: Valencia moet (ook) op de blaren zitten. Hebben ze daar trouwens ook aan salaris inleveren gedaan?

5 juni 2020 om 15:42

@ajaxaddict omdat Valencia hem waarschijnlijk te hoog had ingeschat. ze dachten een goede keeper binnen te halen maar vervolgens bleek hij het niveau helaas niet aan te kunnen. elke club doet wel eens een miskoop, dus ook Valencia

5 juni 2020 om 16:25

Denk dat hij eerder doelt op zijn salaris.

Een van de weinige transfers van Barcelona de afgelopen jaren waarbij ze een goede transfersom hebben overgehouden en goed hebben gehandeld.

5 juni 2020 om 15:46

Nee hoor, ze hebben dat geld gewoon weer aan Neto uitgegeven. Persoonlijk vind ik het echt belachelijk als je zoveel in een tweede keeper gaat investeren. Dat doe je alleen maar als hij potentie heeft of wanneer je hem een voldoende aantal wedstrijden kunt garanderen, en niet enkel bekerwedstrijden. De situatie zoals destijds met de treble. Dat is daadwerkelijk de enige keer dat ik het bestuur een goede keuze heb zien maken door zowel Bravo (als huidige keeper) en ter Stegen als toekomstige keeper te halen.

5 juni 2020 om 16:03

tja is altijd lastig.op het moment dat de eerste keeper fit is, lijkt het belachelijk.bij Liverpool geeft hun (semi) tweede keeper 2 jaar terug bijna in zn eentje de CL finale weg en dit jaar worden ze uit de CL gegooid door hun 2e keeper.dan is een paar miljoen meer voor een 2e keeper opeens niet zo veel.

5 juni 2020 om 16:05

@nederland79 mee eens en vergeet ook die tweede keeper Ulreich niet door wiens fouten Bayern werd uitgeschakeld tegen Real Madrid in de CL twee seizoenen terug

5 juni 2020 om 16:18

De situatie met Karius is toch wel anders hoor. Karius werd door Klopp als eerste doelman gehaald. Klopp was niet echt helemaal enthousiast en gaf vervolgens Mignolet de kans. Ook de Belg wist vervolgens niet te imponeren waardoor Karius weer op het einde in het doel mocht staan. Wat Liverpool uit het geblunder van Karius heeft mogen vaststellen was dat ze gewoon geen goede eerste keeper hadden. Over Adrian ben ik het wel met je eens, maar hoe groot is die kans nou? Bovendien zorgde Adrian er wel voor dat the reds de Europese supercup konden winnen.

5 juni 2020 om 16:22

@japie, maar dan vergeet je ook wel even te vermelden dat Ulreich echt een goed seizoen bij Bayern had gedraaid. Dat hij in die halve finale blunderde vind ik zelf niet echt eerlijk om hem enkel daarop af te rekenen.

5 juni 2020 om 16:25

Een top club heeft ook gewoon een top 2e doelman nodig. Kijk naar Liverpool, misschien hadden die ook met Alisson Becker wel verloren van Atletico maar niet op deze manier. Als die gewoon geld uit hadden gegeven aan een goede keeper i.p.v. de reserve keeper van westham dan hadden ze nu gewoon wel in de kwartfinale gestaan (en daarmee in een keer ook de bijna de hele investering terug verdiend).

5 juni 2020 om 16:30

@ajax/barca2014 je staat er ook in om wekelijks goed te presteren want anders had je niet bij een club van het kaliber Bayern in de selectie gezeten. ik vind het een hele kwalijke zaak als je als keeper eigenhandig je team door blunders aan uitschakeling helpt in de CL. je team loopt daardoor miljoenen aan inkomsten mis, je staat als club voor lul voor heel Europa door die blunders en loopt ook nog eens een finale plek in de CL totaal onnodig mis

5 juni 2020 om 16:18

Ja, Cillessen halen bleek in mijn ogen echt een meesterzet. Hij was in zijn tijd bij Barcelona zó goed dat ik, en met mij velen andere fans, totaal niet ongerust werd op het moment dat Ter Stegen niet kon spelen of er een bekerwedstrijd tegen een serieuze opponent aankwam. Cillessen zat veel dichter tegen dat niveau aan dan iedereen vooraf had durven dromen, hij hij kende zijn plaats en verdiende voor Barcelona begrippen een relatief laag salaris met 3 miljoen per jaar. En dan kostte hij ook nog maar een miljoen of 13. Barcelona heeft sportief en financieel echt het onderste uit de kant gehaald met Cillessen. Alleen jammer dat men dan vervolgens hetzelfde bedrag doodleuk stukslaat op Neto. Voor minder geld had je ook een fatsoenlijke tweede keeper kunnen halen.

Opvallend. Je schrijft jaarlijks 35/4 = 8,75 miljoen euro af op die jongen. Dan zou hij 2,25 miljoen euro bruto verdienen. Geen idee hoe de belastingen er in Spanje voor staan op dat soort salarissen, maar Cillessen wordt wel omschreven als een grootverdiener in de selectie. Bij Barcelona zou hij 3 miljoen euro netto verdienen per jaar, je zou zeggen dat hij daar dan ook wel in de buurt zou blijven bij Valencia. Al met al vind ik die 11 miljoen dus aan de lage kant.

5 juni 2020 om 16:09

Staat er inderdaad vreemd geschreven maar Jasper verdient € 4.472.000,00 per jaar en zou dan in de berekening die jij schetst op 13.5 miljoen uitkomen qua afschrijving. Van wat ik weet is dat je in Spanje als voetballer 24% belasting betaalt over je salaris, portrechtsrechten vallen weer onder een andere schaal.

5 juni 2020 om 16:20

@fr_jc: Waar haal je die pakweg 4,5 miljoen vandaan als ik vragen mag?

5 juni 2020 om 16:37

Meerdere bronnen die dit bevestigen. Google: salary Cillissen, weet je ook zn vermogen, wat hij naast salaris verdient e.d.

5 juni 2020 om 16:49

Hij verdiende in het seizoen 19-20 die 4,5 miljoen die je noemt. Het zou kunnen dat de 35 miljoen die in de boeken staat een afkoopsom van bijvoorbeeld 33 miljoen en een tekenbedrag van 2 miljoen is bovenop zijn gebruikelijke salaris. Dan zou hij eenmalig een veel hoger bedrag ontvangen, wat zijn lagere salaris (ten opzichte van Barcelona) voor de contractduur zou compenseren.

5 juni 2020 om 17:18

Ik doe even een C&p. Want hoe je het ook berekent, Cillissen verdient op jaar basis 4.5 miljoen, tekengelden staan altijd los van het contract en worden niet mee berekent. Maar volgens alle bronnen die ik tegenkom kost Cillissen Valencia 11 miljoen per jaar. --- "the Valencia have a problem with Jasper Cillessen and it is found under the heading Annual cost Of the template. Anil Murthy has commissioned Cesar Sánchez (and other departments) fasten their seatbelts (lower between a 10 and 25% the € 160m which costs this year the sports squad) and with Cillessen the accounts do not come out. The Dutch, between salary and amortization, comes out to Valencia for about 11 million annually. So you are looking for destination this summer although the task has its financial engineering point because everything that not to transfer you for € 26.25m (what remains to be amortized from the 35 of his transfer) would go to losses. --- Cillessen, even without being the footballer who receives the most salary neither is the most expensive signing (It is Guedes, € 40m, although the transfer of the Portuguese pays for itself in five years contract and that of the Dutch, in four), yes it is the one more percentage of Annual cost of insole absorbs (about 7%). Valencia have an economic problem with Cillessen and not a sports one, although their performance either is being according to such salary range."

5 juni 2020 om 17:42

Tekengeld valt onder de kostenpost van de investering, net zoals installatiekosten van een machine ook opgeteld mogen worden bij de aanschafwaarde. Dus in het geval van spelers op een balans bestaat de kostenpost uit afkoopsom plus hand- en tekengeld plus overige kosten zoals makelaarskosten minus eventuele subsidies. Zo werkt het bij de Knvb en het lijkt me sterk dat dat in Spanje radicaal anders is.

5 juni 2020 om 16:38

Het zou kunnen dat hij een optie in zijn contact heeft voor nog een jaar? dan kom met het salaris van 4.5 miljoen een heel eind in de buurt van 11 miljoen per jaar.en anders zou het kunnen dat ze een deel van de transfersom direct als kosten moesten nemen, bijvoorbeeld als hier op de een of andere manier een stuk aan tekengeld in verwerkt is of zo (dat was bijvoorbeeld het geval bij de transfer van Blind naar ajax waar een deel van de transfersom een compensatie voor zijn lagere salaris betrof wat United Blind in een keer uitbetaalde). het kan natuurlijk ook dat de 35 miljoen niet klopt. Uit eindelijk doen de meeste clubs geen uitspraken over bedragen en zijn de transfer fees die we zien meestal bedragen die al dan niet correct door mensen rond de clubs of de spelers naar de pers gelekt worden.

5 juni 2020 om 16:56

Een optie voor nog een jaar is geen reden om dan direct over vijf jaar af te schrijven. Pas vanaf het moment dat de optie gelicht wordt kan je de dagwaarde over een jaar extra afschrijven. Ik acht het inderdaad waarschijnlijker dat Cillessen een eenmalige compensatie heeft gekregen voor het inleveren van salaris bij zijn overgang. Een dergelijke tekenbonus zou je wel bij de aankoopprijs in de boeken mogen nemen.

Redelijke keeper maar zeker niet geschikt voor de top. Financieel heeft hij het in Ieder geval wel goed gedaan. Ik heb twijfels of Ajax er goed aan doet om hem terug te halen, soms is het ook: wat anders als Onana weg zou gaan!?

Jammer dat Valencia net een niveau toch hoog is voor Cillessen. Natuurlijk moet je je ook afvragen hoe de zaken waren geweest als Domenech niet zijn concurrent was, maar bijvoorbeeld een dik in de dertigjarige tweede doelman, zoals we die bij veel clubs zien. Dan was Cillessen wel nummer 1 gebleven, denk ik. Maar ja, Domenech blijkt de betere te zijn en dus is het misschien wel beter als hij vertrekt.

Gewoon een Bogarde doen. Heb die Domenech zien keepen en dat was een grap. Denk eerder dat er bepaalde spelletjes worden gespeeld om van dat contract af te komen dan dat die oprecht beter keept dan Cillessen.

5 juni 2020 om 23:18

Denk ik ook. Cillessen is geen puntenpakker en pakt alleen de ballen die je minimaal verwacht dat je keeper pakt, maar hij is zeker geen grabbelaar of stuntel, wat Domenech bij tijd en wijle wel is.

6 juni 2020 om 08:33

Denk eerder dat Cillessen zwaar tegen viel, Domenech de kans kreeg en het aardig deed maar daarna ook naar zijn eigen niveau afzwakte en Valencia dus over beiden niet tevreden is. Cillessen is echter een dure klant dus hem lozen wegens tegenvallende prestaties is prio 1.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Valencia

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Sevilla148
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
D. WassMiddenvelder71
M. GómezAanvaller71
Marcos AndréAanvaller51
Hugo DuroAanvaller42
Manu VallejoAanvaller30
O. AldereteVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina Valencia.

283 fans
Keeper, 32 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Valencia 1 0 0 0
2020/2021 Valencia 10 0 0 0
2019/2020 Valencia 24 0 1 0
2018/2019 Barcelona 3 0 0 0
2017/2018 Barcelona 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Jasper Cillessen maakt rentree bij Valencia en schittert in minuut 95

Jasper Cillessen heeft zaterdag zijn rentree onder de lat bij Valencia gemaakt. De doelman kreeg voor het eerst dit seizoen van trainer José Bordalás de voorkeur boven Giorgi Mamardashvili en verscheen...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren