Feyenoord en FC Twente opties voor oude bekende: ‘Maar plaatje moet kloppen’

Donderdag, 4 juni 2020 om

Karim El Ahmadi vertrok twee jaar geleden met onder meer een landstitel op zak bij Feyenoord en de nu 35-jarige middenvelder koos destijds voor een dienstverband in Saudi-Arabië bij Al-Ittihad. Volgende maand loopt zijn contract in het Midden-Oosten af en de 66-voudig international van Marokko denkt daarom na over een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan.

“De kans is er dat ik in de Eredivisie terugkeer, ik hou alle opties open”, vertelt El Ahmadi donderdag in gesprek met FOX Sports. “Ik kan nog zeker een steentje bijdragen aan elk team, sowieso in de Eredivisie en misschien ook in het buitenland. Ik zie het wel.”

Als de routinier terugkeert op de Nederlandse velden, heeft hij een voorkeur voor Feyenoord of FC Twente: “Ik heb altijd gezegd dat het het mooiste zou zijn om af te sluiten bij een club waar ik ooit heb gespeeld. Maar het plaatje moet wel kloppen. Ik begrijp veel clubs ook wel, ik ben niet de jongste.”

“Maar ik voel me nog goed. Ik heb altijd in mijn hoofd dat ik niet naar een club ga om mee te hobbelen.” El Ahmadi heeft nog altijd contact met zijn twee Nederlandse voormalig werkgevers, al gaat dat meer over een dienstverband na zijn loopbaan als speler: “Dat ik altijd welkom ben. Dat is een mooi gebaar.”


Poll

Vind jij dat Feyenoord en FC Twente werk moeten maken van een rentree van Karim El Ahmadi?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door zlatan65)

Hij is vooral niet meer de goedkoopste. Dat is niet erg, maar dan hoop ik dat Twente hem ook een goed traject voor na het voetbal kan bieden.

El Ahmadi heeft het altijd uitstekend gedaan bij Feyenoord imo maar Feyenoord heeft niet veel geld en dan zou ik dat kleine beetje geld niet investeren in een 35 jarige speler. ik hoop wel dat hij weer terugkeert op de Nederlandse velden want ik vind het een goede speler die voor clubs als een FC Twente bv zoals hier genoemd zeker nog van waarde kan zijn

4 juni 2020 om 21:48

Altijd? Niet altijd , hij heeft het in zn eerste periode voordat ie verhuurd werd niet zo best gedaan. Daarna wel 100x sterker terug gekomen , dus des te knapper.

4 juni 2020 om 21:52

toen vond ik hem ook goed onder Been. het leek of hij toen echt de bal aan een touwtje had en die nooit verloor. hij was echt superbalvast. het elftal draaide toen echter voor geen meter en was wel erg matig qua niveau en toen werd El Ahmadi geloof ik aan een club uit Qatar verhuurd na dat seizoen, maar ik vond hem toen in dat elftal een van de weinige spelers die kwaliteit had

5 juni 2020 om 07:25

El Ahmadi had potentie in die eerste periode maar heeft nauwelijks een fatsoenlijke wedstrijd gespeeld die eerste periode. Postbodevoetbal was het. Echter konden we achteraf wel concluderen dat vooral Been er een zooitje van maakte en hee niveau om hem heen idd erg laag was.

Zou persoonlijk er niks op tegen komen als hij terug zal komen bij Feyenoord. Kan Fer direct vervangen, vast ook tegen minder salaris, al kan Arnesen dat beter inschatten. Zou ook mooi zijn als hij nog bij Twente gaat spelen. Gewoon een meerwaarde voor de Eredivisie!

Zal Brama volgend seizoen nog bij twente zitten? Zo niet dan lijkt me El Ahmadi sowieso een prima vervanger voor in de kleedkamer. En al blijft Brama wel dan zou ik het alsnog een hele leuke speler voor het team vinden. Een echte vechter kan Twente wel gebruiken op het middenveld

Feyenoord leek z’n oude beleid van oude uitgebluste spelers terughalen over boord te gooien de laatste tijd maar als ze dit doen zijn ze weer terug bij af! Dit moeten ze gewoon niet doen er moet verkoopbaar kapitaal op het veld komen misschien met 2 kwalitatief erg goede huurlingen die zich zo ontwikkelen dat andere clubs in de toekomst ook graag 2 nog betere huurlingen stallen de andere 9 moeten verkoopbaar zijn en het kapitaal verhogen zodat ze stappen omhoog kunnen maken en een 35 jarige loopt dan hoe goed ook alleen maar die jongens in de weg en de ontwikkeling van de club!! Laat nou voor eens en altijd die korte termijn varen en kijk constructief vooruit.... en dat zeg ik als Ajacied maar liefhebber van de klassieker en onze “vijand”(die we zo hard nodig hebben)

5 juni 2020 om 08:18

Oudere spelers halen is niets mis mee, zolang de mix goed blijft en ze geen dikke salarissen en langlopende contracten krijgen aangeboden. Feyenoord is momenteel erg zwak bezet op het middenveld en heeft een aantal talenten op die positie. Een ervaren speler, met coachende kwaliteiten zoals KEA is wat mij betreft welkom. Maar dan wel ook duidelijk maken dat zijn rol anders is dan voorheen.

5 juni 2020 om 14:43

Gewoon laten tekenen voor een jaar tegen een redelijk salaris en de toezegging dat hij daarna in de Feyenoord jeugd aan zn trainerscarriere kan gaan bouwen.

Zou geweldig zijn om hem in Enschede te zien. Wanneer hij het niveau van een aantal jaar geleden kan halen is hij de beste speler, wanneer hij beduidend minder blijkt te zijn kan hij nog steeds iets toevoegen aan onze hele krappe selectie. Daarnaast natuurlijk gewoon mooi om jongens uit de stad op het veld te zien. Mooi traject aanbieden.

5 juni 2020 om 23:34

35 en komt uit de Sahara waar die al aan het afbouwen was. Die komt toch nooit meer op zijn oude niveau. Als hij zoveel feeling met Twente had hij 2 jaar eerder moeten komen en zijn club uit het slop moeten halen ala Brama.

Hoop echt dat karim nog een jaartje bij Twente komt spelen. Volgens mij woont hij en zn familie ook nog steeds in enschede, dus een prima plek om zn carriere af te sluiten

5 juni 2020 om 07:26

Klopt. Zijn ouders wonen nog steeds op de Wesselerbrink (zuidwijk Enschede) en hij zelf heeft ook nog steeds zijn huis in Enschede aangehouden. Hij is ook een geboren enschedeër en opgegroeid in die stad. Daarom denk ik en verwacht ik hem ook wel afsluiten bij Twente, waar het voor hem ook allemaal begon.

Dat zou voor Twente een prima speler zijn. Ervaring, balvast, goede instelling. Zie hem ook eerder naar Twente gaan dan naar Feyenoord.

5 juni 2020 om 23:32

Liever niet meer...het is vooral gebaseerd op het gevoel van vroeger. Jongen van de streek die nog even een jaartje Twente doet. Ik heb liever dat ze eens fatsoenlijk met nieuwe, jonge spelers aan de slag gaan, hij is 35, gevoetbald in de Sahara, waar je gewoon al aan het afbouwen bent. Goed voor de kleedkamer...tja het zal wel, frisse wind, daar zijn we overduidelijk aan toe in Twente.

Dit waren de hersenen op het middenveld van Feyenoord, straalde een enorme rust uit waardoor Vilhena en Clasie zich goed konden ontwikkelen. Heb hem de laatste jaren niet gevolgd, maar denk dat hij mede door zijn slimme spel makkelijk nog een jaar kan voetballen in de Kuip, mits het niet buiten het karige budget van Feyenoord valt. Zeker als Fer vertrekt is ervaring op het middenveld nodig, samen met Toornstra, Berghuis mits hij blijft, en Senesi heb je een geraamte waar je een elftal omheen kan bouwen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

89 fans
Middenvelder, 35 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Al Ittihad 19 0 6 0
2018/2019 Al Ittihad 24 0 8 0
2017/2018 Feyenoord 31 2 2 0
2016/2017 Feyenoord 30 5 8 0
2015/2016 Feyenoord 32 1 8 0
Laatste voetbalnieuws

‘El Ahmadi zei dat hij in Nederland nog maar voor een club wil spelen’

FC Twente is naarstig op zoek naar versterkingen voor komend seizoen en Eljero Elia en Karim El Ahmadi zijn volgens Jan Streuer voorname kandidaten om terug te keren in de Grolsch...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 7 juli
Dat Barcelona bereid is om de vraagprijs voor Ivan Rakitic te laten zakken, heeft de aandacht van Manchester United getrokken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren