‘PEC Zwolle verkoopt smaakmaker voor tienvoudige van transfersom’

Woensdag, 3 juni 2020 om

Gustavo Hamer gaat PEC Zwolle hoogstwaarschijnlijk verlaten voor een dienstverband bij Coventry City, zo meldt de Stentor woensdagmiddag. De krant geeft aan dat de Engelse club, die afstevent op promotie naar de Championship, in eerste instantie anderhalf miljoen euro over heeft voor de 22-jarige middenvelder, die tot medio 2021 vastligt bij de Eredivisionist.

Hamer, die een meerjarig contract kan tekenen in Engeland, is in afwachting van de afwikkeling van de laatste details, zo klinkt het. Eerder deze week bereikten de clubs al in hoofdlijnen een akkoord over de overstap. PEC Zwolle wil de transfersom, die door bonussen naar verluidt kan oplopen naar ongeveer twee miljoen euro, echter nog wel veilig kunnen stellen.

De club kan het geld goed gebruiken vanwege de coronacrisis. De clubleiding becijferde al dat door het wegvallen van sponsoren en andere inkomsten de (commerciële) begroting met twee miljoen en het spelersbudget met ruim een miljoen euro zal slinken, zo meldt het dagblad. In mei sloeg PEC Zwolle al een aanbieding af van het Franse Olympique Nimes inzake Hamer.

De veelzijdige middenvelder draaide een goed seizoen bij de club uit Overijssel. Hij noteerde 4 doelpunten en 6 assists in 25 wedstrijden. PEC Zwolle nam de smaakmaker twee jaar geleden voor circa 150.000 euro over van Feyenoord, waardoor men Hamer nu dus voor het tienvoudige gaat verkopen. Coventry City is momenteel koploper in de League One en heeft zeven punten voorsprong op plek drie, die geen recht geeft op rechtstreekse promotie. Bovendien heeft de club een duel minder gespeeld, waardoor promotie lonkt.


Poll

Een goede deal voor PEC Zwolle?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door sempros)

Kunnen het geld goed gebruiken in Zwolle. Wel een flinke sportieve aderlating. Ben benieuwd wie ze terug gaan halen. Was een prima speler bij Pec.

Kunnen het geld heel goed gebruiken, sportief echt jammer. Was afgelopen seizoen toch een jongen die het team probeerde op sleep touw te nemen. Wou echt werken voor de club en die instelling mistte ik afgelopen seizoen echt bij een aantal spelers.ben benieuwd wie er nog meer weggaan, hoorde bij RTV oost dat Clement ging verlengen, dat is wel verstandig en goed voor de club. Aanvallend mag er nog wel wat bij en verdedigend is het ook zeer zwak.

3 juni 2020 om 17:32

Prima transfersom voor een prima speler, toch? Komt het broertje van van den Berg er komend seizoen al aan eigenlijk? Ben zeer benieuwd naar zijn talent.

3 juni 2020 om 17:39

Is nu nog 15 jaar dus denk dat zijn debuut nog even opzich laat wachten, al was zijn broer er ook jong bij.

3 juni 2020 om 17:43

Hij heeft meer talent dan zijn oudere broer, verwacht dat hij komend seizoen wel bij de selectie gaat trainen. Hij is volgende maand 16, zijn broer was 17 toen die hij bij de selectie kwam. Maar sluit niks uit, hij wordt een grote toekomst voorspeld. Dus kan prima bij de selectie worden gehaald als opvulling komend seizoen. Tevens doordat het middenveld wel qua bezetting redelijk was. Nu zijn Hamer en Dekker weg, er is ruimte voor van den berg.

3 juni 2020 om 18:17

VI en de Stentor hebben het over Strieder permanent overnemen van fc Utrecht. Afgelopen seizoen te weinig van gezien, maar lijkt mij zeker een prima vervanger

3 juni 2020 om 19:26

Goede stabiele toevoeging inderdaad! Zie ik graag bij komen, speelde onopvallend maar dat is prima.

3 juni 2020 om 20:22

2 miljoen klinkt natuurlijk mooi, maar ik twijfel. Want voor die Enegelse clubs is dit bedrag echt niets. Zal voelen als Free Player denk ik. Met Sandler ook een goede speler voor maar 3 miljoen laten gaan. Denk echt dat er meer uit te halen is...

3 juni 2020 om 21:46

Ik denk dat je dat gigantisch overschat. De laatste keer dat Coventry een miljoen betaalde voor een speler was 09/10. Het is echt niet zo dat elke Engelse club bulkt van het geld. Heel veel van het geld gaat in de salarissen zitten.

3 juni 2020 om 22:05

@frankentime we hebben het hier over een club die op het derde niveau van Engeland speelt. Zij speelde twee jaar terug nog op het vierde niveau. Nou is algemeen bekend dat clubs in engeland vooral op 1/2 niveau veel geld hebben. Momenteel speelt Kastaneer er ook, oud speler van Nac. 2 miljoen voor een speler die tegen degraditie speelde in Nederland is nog wel een gok. Tevens ook de corona crisis vind ik het bedrag echt meer dan prima.

Ik denk voor Hamer een mooie stap. Coventry City is wellicht een club die op termijn weer eens Premier League kan spelen. De ervaringen die Hamer nu opdoet kunnen hem nog verder ontwikkelen. Waarom heeft Feyenoord deze jongen eigenlijk van de hand gedaan?

3 juni 2020 om 17:56

Omdat het een leuke speler is voor pec Zwolle, maar niet het niveau heeft wat Feyenoord moet nastreven

3 juni 2020 om 19:00

Voorlopig heeft Feyenoord op rechtsback en op het middenveld weinig kwaliteit. Maar goed, dat zal dan het niveau inderdaad zijn.

3 juni 2020 om 19:43

Misschien voor Feyenoord-begrippen, maar voor PEC-begrippen heeft Feyenoord uitstekende voetballers op rechtsback en op het middenveld. Dat zo'n jongen het dan goed doet bij Pec, zegt niets over z'n kans van slagen bij Feyenoord.

Pfff een leauge one club die voor 1,5 miljoen een speler wegkoopt bij een eredivisieclub het zou andersom moeten zijn. Helaas de keiharde waarheid. Wat ik niet snap is dat pec dan zoveel heeft geïnvesteerd de laatste jaren, en dan vooral in het salarishuis want dat is flink omhooggegaan richting de 250.000 euro dacht ik zelfs. Dat snap ik niet helemaal als het financieel niet zo goed gaat.

3 juni 2020 om 18:31

Denk dat de meeste teams uit de league one prima mee zouden draaien binnen de eredivisie.

3 juni 2020 om 19:44

De meeste teams uit de League One hebben het financieel niet breed en betalen aanzienlijk meer salaris dan bijna alle ploegen in de Eredivisie.

3 juni 2020 om 21:47

Financieel ging het wel redelijk binnen de gestelde kaders. De problemen die momenteel spelen zijn natuurlijk vooral toe te schrijven aan het wegvallen van de commerciële inkomsten door de huidige crisis.

3 juni 2020 om 22:08

@semprosfinancieel redelijk ben ik het echt niet mee eens. PEC gokte met transferinkomsten en aandelen uitgifte op een vergroting van de begroting. Het is niet voor niks dat PEC twee seizoenen terug een oordeelonthouding heeft gekregen voor de jaarverslagen. Er is ook heel veel geld verspild in de afgelopen twee seizoenen en spelers ide niks toevoegen. En een voetbalclub is zonder inkomsten niet zoveel, maar het is ook vrij onstabiel bij PEC zonder inkomsten.

4 juni 2020 om 00:05

Nog steeds is dat redelijk binnen de kaders. Het zou gokken zijn als het geld wordt uitgegeven en er vervolgens maar wordt gekeken hoe het binnen komt. Dat is op dit moment niet aan de orde. Dat je sponsoren en je wedstrijdinkomsten wegvallen valt gewoon niet tegenop te plannen. Er zijn wel meer clubs die op dit moment flink moeten snijden, ook de clubs die hun beleid anders ingericht hebben. Wat betreft het huidige beleid is het natuurlijk de vraag of dat op de lange termijn voldoende is om een stabiele basis te hebben, maar zonder Corona was er, op dit moment, niet veel aan de hand geweest.

Mooie uitdaging voor Hamer, was dit seizoen wel een van de dragende spelers bij PEC. Mike Willems mag nu wel een keer aan de bak, want de selectie wordt wel heel kleurloos zo. Sowieso te hopen dat er wat creatieve aanvallers bijkomen en centraal achterin mag er ook nog wel wat bij

Nou nou nou, this niet of Messi de club verlaat.deze jongen kun je prima vervangen!gekomen voor 1,5k , vertrouwen gekregen, opgebloeid en tijdig verkocht.voor een paar cent vis je zo weer uit het vijvertje een nieuw afgekeurd talent bij Ajax, Psv, Feyenoord

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.VVV-Venlo28-27
14.FC Twente27-12
15.PEC Zwolle26-18
17.ADO Den Haag19-29
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PEC Zwolle.

In de wandelgangen

Vrijdag 10 juli
Lasse Schöne is van plan om zijn contract bij Genoa, dat over een jaar afloopt, uit te dienen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren