Duidelijke taal over Red Bull-deal in Eredivisie: ‘Niet aan de orde’

Woensdag, 3 juni 2020 om 10:45Robin Bruggeman • Laatste update: 10:57

Energiedrankfabrikant Red Bull heeft met RB Leipzig en Red Bull Salzburg al twee clubs in Europa en woensdagochtend doken in de Duitse boulevardkrant BILD geruchten op over een verdere uitbreiding van het imperium. Hierbij werd ook een mogelijke samenwerking met Vitesse naar voren geschoven, maar daar lijkt geen sprake van te zijn.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat een samenwerking met Red Bull goed zou zijn voor Vitesse?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door falcao1984)

Het is heel simpel. Help RBC Roosendaal terug aan een licentie. Red Bull Club Roosendaal = Roosendaalse Boys Combinatie. Spelen op écht gras, van onderaf beginnen en weer iets neer kunnen zetten. It's all in the name!

3 juni 2020 om 11:09

Haha, briljant gevonden.
Vrees alleen dat RB niet zo laag in de voetbalpiramide in wil stappen.

3 juni 2020 om 11:20

Deden ze in Leipzig wel, 5e niveau als ik mij niet vergis 😉

3 juni 2020 om 11:53

Toch is ook het vijfde niveau daar ongeveer te vergelijken met een laagvlieger uit de KKD. Duits voetbal is van hoog niveau

3 juni 2020 om 12:00

Leipzig heeft natuurlijk wel een behoorlijk achterland met flink wat doorgroeimogelijkheden. Dat is bij een RBC nauwelijks het geval. Ze zijn nota bene failliet gegaan omdat er geen draagvlak was.

3 juni 2020 om 12:22

FortunaGelaen, ja dus? Het gaat erom dat ze op het 5e niveau begonnen en dus 4x moesten promoveren. Dat het niveau daar hoger is betekent dus dat het verhoudingsgewijs net zo 'lastig' promoveren is als voor RBC.

3 juni 2020 om 13:06

Klopt inderdaad dat de voorganger van RB Leipzig op het 5e niveau startte. Maar RBC speelt hier bij ons in de 3e klasse amateurs. Die moeten dus liefst 7 keer promoveren om in de ED te belanden, das wel een erg lange weg haha! Edit: ze promoveren nu al naar de 2e klasse trouwens, nog maar 6 keer dus

3 juni 2020 om 11:11

Lol, dat vind ik een goed idee. Ze kunnen toch geen naamswijziging aanbrengen, dus kunnen ze beter naar een club gaan die al RB in zn naam heeft. Red Bull heeft verder genoeg geld om een club 'uit te kiezen'. Denk dat ze zich vooral richten op de potentiele marketing opbrengsten en uitbreidingsmogelijkheden enzo. Niveau maakt ze niet zoveel uit, want Leipzig speelde ook op een laag niveau. Weet niet of Roosendaal zo grote toekomst heeft. Denmk dat ze eerder aankloppen bij clubs aan de grens. Ik zie wel voor me dat ze bij Twente aankloppen. Denk echter dat Twente supporters daar niet echt zo zin in hebben

3 juni 2020 om 11:15

Kniesoor spelen: Het is Roosendaal Boys Combinatie, geen Roosendaalse. :-). Fusie tussen v.v. Roosendaal en Roosendaalsche Boys.

3 juni 2020 om 11:57

RBC promoveert komend seizoen naar de 2e klasse, dus nog 6 keer promoveren en ze spelen in de eredivisie. Er waren plannen om te fuseren met Halsteren maar die zijn onder andere door Covid-19 niet doorgegaan, ze hebben dus misschien wel interesse in een overname.

3 juni 2020 om 12:00

Maar waarom zouden ze dat doen? RBC heeft nou niet bepaald veel potentie en doorgroeimogelijkheden en ik denk dat ze bij Red Bull wel wat meer willen dan enkel een clubje helpen. Die willen hun imperium uitbreiden en zullen toch wel wat hogere ambities hebben dan van een amateurclub een grauwe middenmoter maken.

3 juni 2020 om 13:03

Leipzig en Salzburg zijn flinke steden met een aardig achterland. Daarnaast al in het bezit van een behoorlijk stadion. Goede plekken om wortel te schieten. Hoe anders is dat in Roosendaal, waar de stad erg klein is en het achterland niet interessant gezien het grote aantal clubs in Brabant..

Vorige week plaatste John van Zweden (adviseur? bij Ado) een foto van een clublogo Red Bull Den Haag op twitter. Dat lijkt nu met deze berichtgeving wel erg toevallig dus die zouden ook vast gepolst zijn.

3 juni 2020 om 11:22

Dat zou ik echt niets vinden, maar ik zie het wel gebeuren. ADO is een prachtige club met veel historie, maar wordt al een tijd gerund door slechte beleidsmakers. Zij zouden meteen het geld aanpakken. Mocht die Chinees het tenminste al zat zijn.

3 juni 2020 om 12:04

John van Zweden komt wel vaker met rare verhalen op de proppen en is zelden te betichten van objectiviteit. Die probeert nu waarschijnlijk een discussie te starten waardoor ADO op de radar komt van Red Bull. Om dus te stellen dat het wel erg toevallig is gaat me wat ver. Ik vind het vrij voorspelbaar. Red Bull is duidelijk actief op zoek en bij ADO gaat het financieel niet voor de wind. 1+1=2.

3 juni 2020 om 12:38

Ja klopt hij heeft vaker rare verhalen maar hij stuurde dat plaatje vorige week al de wereld in, niet gister of vandaag. Ja misschien dat hij wat opgevangen heeft van andere mensen in de voetballerij. Maar goed als ze in de eredivisie zoeken naar een club zou het toch ook niet gek zijn als ze bij Ado informeren.

3 juni 2020 om 12:44

Ik vraag me af of je dat bij ADO voor elkaar gaat krijgen. Waarom zou je je eigen identiteit opgeven als het niet het allerlaatste redmiddel is? ADO is sowieso een heuse cultclub, dus ik vraag me af of je in Den Haag veel steun gaat vinden voor een dergelijke samenwerking. Clubs die het financieel (even) moeilijk hebben, worden de laatste tijd continue in verband gebracht met Red Bull enzovoort. Ik denk dat Hagenezen veel te trots zijn om te accepteren dat hun club z'n identiteit uit handen geeft en ik zou het vreemd vinden dat Red Bull concreet zou worden voor Vitesse gezien het feit dat Vitesse op meerdere aspecten duidelijk niet het draagvlak heeft om te groeien. Als na een bijna faillissement en een overname van een miljardair nog steeds geen stappen maakt en je structureel enorme tekorten genereert, kun je wel stellen dat er niet bijzonder veel sprake is van potentiele groei.

3 juni 2020 om 13:07

Nee ik denk ook juist dat Ado er voor gepast heeft en dat van Zweden het daardoor als 'grapje' plaatste. Als ze echt ergens mee bezig waren had hij natuurlijk nooit iets uitgelekt, dat doet de zaak geen goed. Maar zou kunnen dat Red Bull wel geinformeerd heeft of iets.

3 juni 2020 om 13:55

Het zou me niets verbazen, maar ik denk niet dat ADO de aanhang heeft voor zo'n overname. Die gaan dan denk ik flink dwarsliggen. Het beleid binnen Red Bull is niets minder dan indrukwekkend te noemen, maar je gooit wel de identiteit van de club volledig overboord. Dat is niet erg als het een club op het vijfde niveau betreft zoals Leipzig, maar bij ADO is de situatie toch anders. Dat is al een voltallige profclub op het hoogste niveau in Nederland en staat overigens bekend om z'n cultstatus.

3 juni 2020 om 13:05

Ach.. zo zijn er ook al vaker geruchten geweest over Twente en Red Bull. Elke club die het financieel zelf niet zo aankan wordt er al mee gelinkt lijkt wel.

3 juni 2020 om 13:56

Echter heeft Munsterman destijds zelf bevestigd dat Red Bull hele concrete belangstelling had, maar dat de club het niet zag zitten. Red Bull had interesse nog voordat de financiele wanorde aan het licht kwam.

3 juni 2020 om 14:25

Klopt, maar er zijn ook geruchten geweest dat RB wilde instappen toen we zo'n beetje waren omgevallen

3 juni 2020 om 14:32

@sirius. Je weet dat Munsterman wel vaker dingen verkondigde uit interessantdoenerij toch? Misschien heeft hij een keer een Nederlandse vertegenwoordiger van RB gesproken of zo en blaast hij dat op. Dat lijkt me aannemelijker.

Jaa ik denk dat genoeg clubs in de KKD staan te springen om een Red Bull club te worden. Wat ik wel leuk zou vinden dat Red Bull een profclub in Zeeland wil beginnen, aangezien er in Zeeland geen profclub is. Dan zou ik voor VV Goes die in de derde divise speelt en van de steden Vlissingen, Terneuzen en Middelburg toch het beste bereikbaar is. En dan iets samen gaan dan met de JOVZ. Maar gaat nooit gebeuren natuurlijk. In Zeeland hoeven we geen profclub. Daar is totaal geen daadkracht tenzij grote (lokale) ondernemingen er schter gaan staan. Maar het achterland is daarvoor veels te klein. En je zit al omringd met veel profclubs. Je bent zo bij Fc Antwerp, Feyenoord, gent of Dordrecht en Breda..

3 juni 2020 om 11:32

Denk dat daar een kleine achterban is, te weinig marketingwaarde en te weinig uitbreidingsmogelijkheden. Echter, Duitsers houden wel van Zeeland. Dus misschien is het wel een goed idee

3 juni 2020 om 12:03

Duitsers houden dan wel van Zeeland, maar wat doen Oostenrijkers (Red Bull)?

Ik denk niet dat dit allemaal reëel is.

3 juni 2020 om 12:31

Dan toch maar in Limburg aankloppen. Rodja JC veranderen in RB Vaalserberg. Oostenrijkers kunnen zich vast associeren met de 'berg' in Nederland

3 juni 2020 om 12:51

Maar dat is bij Vitesse ook overduidelijk het geval. Wel op grotere schaal, maar het is in de afgelopen 20 jaar wel gebleken dat zelfs een miljardair het niet voor elkaar krijgt. Concrete interesse van Red Bull in Vitesse zou me dus eerlijk gezegd verbazen. Het kost veel geld om het over te nemen en nog veel meer geld om de boel weer op de rit te krijgen.

3 juni 2020 om 11:42

Destijds met VC Vlissingen en later VCV Zeeland is wel gebleken dat er te weinig draagkracht onder het Zeeuwse bedrijfsleven was om een club in de kelder van de eerste divisie financieel te ondersteunen.

4 juni 2020 om 01:05

Nee klopt in Zeeland is het achterland daarvoor ook te klein. Dan zou het wel mooi zijn als een Red Bull dan iets neer wil zetten in Zeeland. Maar als RB dan wegvalt dan is het ook gelijk voorbij voor die club.

3 juni 2020 om 11:45

Dat denk ik niet. Kan me niet voorstellen dat we een RB Nijmegen worden, voor geen goud. Een club moet een club blijven met historie en traditie. Je clublogo, clubkleuren inruilen voor een hoop poen en succes, nee dank je. Speel dan nog liever de komende 10 jaar in de KKD...

3 juni 2020 om 12:01

Zou het ook niet andersom kunnen gebeuren? Er gaan volgens mij mensen naar Brugge en Gent om een wedstrijd te kijken. Zou het dus ook niet kunnen dat er o.a. Belgen naar Zeeland komen om een wedstrijd te kijken?

Ik weet niet of dat hier in Nederland zomaar kan.destijds had Red Bull ook interesse in Fc Twente.dat ketste volgens mij af omdat het te veel ogen en haken heeft hier in Nederland met vergunningen e.d.

3 juni 2020 om 12:06

Het ketste niet af. Red Bull had interesse in FC Twente, maar FC Twente had geen interesse in Red Bull. De interesse van Red Bull was nog voor de financiele problemen aan het licht kwamen en ik denk niet dat je een dergelijke constructie ooit voor elkaar gaat krijgen in Enschede.

Als iemand van vitesse dit zegt wordt het volgende week bekend gemaakt.
Kun je donder op zeggen. Kunnen ze eigen jeugd helemaal opdoeken. Goed voor de lange termijn.

3 juni 2020 om 12:07

Als er 1 overname is waarmee je de opleiding eerder een boost geeft dan dat je het op kunt doeken, is het Red Bull wel. In plaats van er miljoenen in te pompen aan nieuwe spelers en noem het maar op investeert Red Bull daadwerkelijk in elk aspect van een club.

3 juni 2020 om 12:14

Heb jij het bericjt niet gelezen? Ze willen spelers stallen bij vitesse die geen kans krijgen in Leipzig.

3 juni 2020 om 12:41

Dat wil niet zeggen dat de jeugdopleiding erop achteruit gaat en dat eigen spelers geen kansen meer krijgen. Zelfs als dat wel zo zou zijn verandert er niets voor Vitesse, aangezien ze een soortgelijke samenwerking met Chelsea hebben...

Ik denk dat vooral in deze tijd clubs zodadelijk geen keus meer hebben. De keus wordt dan of overgenomen worden door bijvoorbeeld Red Bull of failiet gaan. Clubs hebben het nou eenmaal zeer moeilijk in deze corona tijd en ik voorspel meerdere failiesementen, wanneer er echt een half jaar/ een jaar zonder publiek gespeeld moet worden. Daarom vind ik het op voorhand afwijzen van een overname ook niet zo slim, aangezien het kan zijn dat je op een gegeven moment gewoon geen keus meer hebt.

3 juni 2020 om 12:53

Deze corona-tijd is naar mijn idee meer een versnelling van het onvermijdelijke dan de absolute reden dat clubs degraderen. Niet elke club heeft veel draagvlak en dan is er niet veel voor nodig om in de problemen te komen. Die clubs zijn sowieso maar een paar verkeerde beslissingen verwijderd van grote financiele problemen.

3 juni 2020 om 13:01

Daar heb je een goed punt. Toch denk ik dat ook voorheen relatief gezonde clubs in de problemen kunnen komen. De salarissen moeten doorbetaald worden, maar zonder supporters in de stadions komt er weinig inkomen binnen. Vooral clubs die het moeten hebben van hun kaartverkoop kunnen hierdoor in de problemen komen.

dit is weer kenmerkend van het wanbeleid binnen Vitesse. Dan heb je eindelijk een keer de interesse van een bedrijf/consortium wat ook echt structureel iets neer kan zetten en dat ook bewezen heeft, sla je het meteen af...wacht dan maar lekker tot de volgende malafide Rus die binnen no time weer weg is...

3 juni 2020 om 13:18

Vitesse slaat niets af lol. Zijn geruchten dit waarvan Red Bull ook nog eens ontkent dat dit aan de orde is.

3 juni 2020 om 13:52

Dankzij die zogenaamde "malafide" Russen bestaat Vitesse uberhaupt nog. Ik kan wel betere dingen verzinnen wat zo'n man met z'n geld kan doen dan telkens flinke tekorten opvullen zonder dat daar iets tegenover staat. Vitesse kost alleen maar geld, dus om zo'n Rus dan zo neer te zetten gaat wel wat ver in deze context.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Vitesse10-8
10.NEC8-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SchubertKeeper70
E. DasaVerdediger70
M. WittekVerdediger70
S. TronstadMiddenvelder70
Y. GbohoMiddenvelder72
N. FrederiksenAanvaller72
L. OpendaAanvaller70
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

0 fans
Coach, 53 jaar
SeizoenClub
2020- Vitesse
2018-2019 Austria Wien
2017-2017 Erzgebirge Aue
2016-2016 Salzburg U19
2015-2015 Red Bull Salzburg

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren