Memphis Depay thuis mishandeld: ‘Misschien vanwege mijn huidskleur’

Woensdag, 3 juni 2020 om

Memphis Depay doet dinsdagavond in gesprek met de in de Verenigde Arabische Emiraten bekende televisieverslaggever Anas Bukhash een boekje open over zijn moeilijke jeugd. De 26-jarige aanvaller van het Nederlands elftal en Olympique Lyon groeide op zonder zijn biologische vader en werd als kind thuis zowel lichamelijk als mentaal mishandeld. Depay zegt inmiddels gelukkig te zijn, maar concludeert dat de gebeurtenissen uit zijn jeugd hem hebben gevormd tot de persoon die hij nu is.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

292 reacties (laatste reactie door harisvuckic)

Dit verklaart een hoop. Een begenadigd voetballer, maar ik vind je af en toe een verknipt persoon.

2 juni 2020 om 21:54

Wat me opvalt is dat hij vaak zegt dat "het hem gevormd heeft als persoon". Misschien moet er daardoor een belletje bij hem gaan rinkelen?

2 juni 2020 om 22:03

Precies, in ken in mijn omgeving vergelijkbare gevallen in de zin van alleen opgevoed door 1 ouder etc. Ik mag toch zeggen dat die niet slecht zijn terecht gekomen en 'nooit in een gang' zouden zijn terecht gekomen. Maar mss is dat onderdeel van zijn 'gangsta' image ...

2 juni 2020 om 22:08

Vast wel onderdeel van zn 'gangsta' image, maar jouw omgeving is niet representatief voor iedereen natuurlijk. Andere mensen zullen weer andere ervaringen daarmee hebben. Ligt ook aan het toekomstperspectief, omgeving, iq en trauma's etc. Genoeg mensen die na alle shit goed terecht komen en mensen die na een paar tegenslagen het verkeerde pad op gaan.

2 juni 2020 om 22:32

1 omgeving kan per definitie niet representatief zijn voor iedereen, maar ik geloof sterk in het creã«ren van eigen kansen.

2 juni 2020 om 22:51

Zeker. Misschien heeft het te maken dat hij geen vaderlijk voorbeeld had. Toch mag hij vaker in de spiegel kijken

2 juni 2020 om 22:52

Dat vind ik al anders klinken idd NJ en ben ik het zeker mee eens. Mindset/weerbaarheid is key, al kunnen sommige situaties wel dingen veroorzaken. Hoe je ermee omgaat is het tweede.

2 juni 2020 om 22:54

Daar mag hij toch best trots op zijn? Miljonair, mooiste beroep ter wereld, lichaam van een beest en elk weekend spelend op bijna een van de hoogste niveau van de wereld.natuurlijk kleven er ook nadelen aan. Maar ik denk dat er weinig proleten hier dat kunnen zeggen.

3 juni 2020 om 00:21

Weerbaarheid komt ook nort aanwaaien. Niet iedereen is geboren en heeft mensen om zich heen die je weerbaar maken. Het is deels karakter maar deels ook de opvoeding en je omgeving wat je weerbaarder kan maken.

3 juni 2020 om 01:12

Ja hij snapt niet dat het dan extra dom overkomt als hij zegt te beseffen dat hij een irritante gast is. Want hij is zo gevormd... als je het allemaal weet memphis, verander dan en doe niet zo over het paard getild.

3 juni 2020 om 08:30

" Precies, in ken in mijn omgeving vergelijkbare gevallen in de zin van alleen opgevoed door 1 ouder etc. Ik mag toch zeggen dat die niet slecht zijn terecht gekomen en 'nooit in een gang' zouden zijn terecht gekomen. Maar mss is dat onderdeel van zijn 'gangsta' image ... ". Het zegt genoeg dat hij de schuld van de problemen die hij zich zelf op de hals haalt, altijd bij anderen zoekt en zelfs nooit in overweging neemt dat die misschien ook wel eens een keer bij hem zelf zou kunnen liggen. Hij heeft een verknipt zelfbeeld en door zich daarbij bij voorkeur te verschuilen achter zijn huidskleur, getuigt hij ook niet van een heel grote persoonlijkheid. Ondanks die huidskleur gaat het hem redelijk naar den vleze en kan hij zich privileges veroorloven waar veel gewone mensen, blank of gekleurd, alleen maar van kunnen dromen. Hij zou er goed aan doen zijn zegeningen te tellen en dankbaar te zijn voor het leven dat hij leidt. Ik denk dat het grote probleem bij zit soort mensen is dat ze zich graag laten omringen door jaknikkers en meelopers, die graag een graantje meepikken van zijn populariteit en er daarom geen belang bij hebben om hem er op te wijzen dat hij totaal verkeerd bezig is. In de sociale media noemt men dat soort mensen " vrienden ", in de praktijk heb je met dat soort vrienden bijna geen vijanden meer nodig. Een echte vriend zal iemand met wie het de verkeerde kant op dreigt te gaan, tot de orde roepen ipv hem naar de mond te praten en zijn ondergang tegemoet te laten gaan.

3 juni 2020 om 10:49

Depay heeft nou eenmaal andere sociale maatstaven dan de doorsnee Nederlander en dat zou inderdaad wel met zijn jeugd te maken gehad kunnen hebben. Niet specifiek 1 ouder gezin, niet specifiek het 'streetlife' van een grote stad als Rotterdam en niet specifiek zijn stiefbroers die hem sloegen, maar een combinatie van het geheel. En hierbij kun je niet het ene 1 ouder gezin met het andere vergelijken. Zijn gevoel dat zijn huidskleur hem parten heeft gespeeld zal ook uit het verleden komen. En hoewel het gros hier toch echt beter weet wat discriminatie betreft, zal hij 'op straat' genoeg voorbeelden hebben meegemaakt waarin dit beeld is ontstaan bij hem. Natuurlijk, hij is nu ouder, hij is zelf verantwoordelijk voor zijn eigen daden, maar ook hij is een product van zijn (soms gebrek aan) opvoeding. En hoe verkeerd is hij nou daadwerkelijk bezig? Ja, hij doet zeker geen alledaagse dingen, is bovengemiddeld brutaal, maar leeft wel voor zijn sport, waar anderen (zoals hij zelf aangeeft) hun talenten hebben verspeeld aan slechtere praktijken.

3 juni 2020 om 14:17

Ik denk dat het IQ ook een grote rol speelt. We kunnen de hele geschiedenis van die jongen ontleden, maar ik denk dat de meeste mensen wel tot de conclusie komen dat die jongen niet bijster intelligent is. Er zullen vast dingen spelen, maar er zijn genoeg mensen die van veel verder komen en niet de capriolen van Memphis uithalen. Het betoog van Scepticus38 is naar mijn mening dan ook een voltreffer.

3 juni 2020 om 14:20

Dit soort dingen een groene rand geven is toch ronduit belachelijk? Het bagatalliseren, nee, ronduit negeren dat racisme uberhaupt een rol speelt en een systemisch probleem vormt binnen onze samenleving. Misselijkmakend. Als je jezelf afvraagt "of" iets racistisch is of niet, dan ben je wellicht meer racistisch ingesteld dan je doet denken.

3 juni 2020 om 14:54

@church89 - Je kent mij niet, dus doe niet de moeite om in te schatten wat ik wel en niet denk. Ik geef 'm een groen randje, omdat hij met een betoog komt waarin hij zaken uitlegt in tegenstelling tot bijvoorbeeld jij die alles overslaat en maar direct tot conclusies komt die nergens op gebaseerd zijn. Nergens zie ik dat Scepticus racisme ontkent. Hij zegt alleen dat Memphis zich erachter lijkt te verschuilen en daar valt wat voor te zeggen. Hij betrekt een situatie waarin een jongen gedood word door agenten op zichzelf en dat vind ik zeer kwalijk. Dat jij vervolgens uit de betogen haalt dat hij racisme bagatelliseert en noem het maar op laat mij in ieder geval zien dat schijnbaar leest wat je wilt lezen en niet daadwerkelijk leest wat de persoon schrijft.

3 juni 2020 om 16:05

Zeggen dat iemand zich ergens achter -lijkt- te verschuilen is toch gewoon pure onzin? Om zich vervolgens uit te laten op Memphis' z'n karakter op basis van interviews, terwijl hij deze man nog nooit gesproken heeft. Vervolgens meer te speculeren dat Memphis zich "waarschijnlijk" omringt met jaknikkers. Oh, en ook nog aan te geven dat Memphis maar blij - moet - zijn met zijn privileges. Dit klinkt als een blanke man die zich enorm denigrerend uitlaat over Memphis, en bovendien zit dit betoog vol met speculaties, joh. Je hebt verder wel gelijk hoor, mijn betoog is ook nergens op gebasseerd; maar wordt niet beloond met een groen randje ;-) Het feit is dat dit nu zo een ontzettend spraakmakend topic is, en dat ik zie dat blanke mensen constant bezig zijn om gekleurde mensen omlaag te praten met betrekking tot racisme is ronduit eng.

3 juni 2020 om 16:23

Hij heeft toch zijn eigen kansen gegrepen?

3 juni 2020 om 16:31

@Church, allereerst: ik was aan het scrollen op mijn telefoon en daardoor kreeg je per ongeluk een duimpje van me. Helaas, want in mijn ogen zeg je alleen maar onzin. Niemand zegt dat er geen racisme is in de wereld, maar er zijn ook mensen zoals Depay die alles op racisme gooien. En ja, het is goed om steeds de vraag te stellen of iets racistisch is. Dat is vele malen beter dan alles maar aan racisme te wijten.

3 juni 2020 om 16:49

Iemand van kleur gatekeepen dat deze niet over racisme mag beklagen- dit is dus systemisch racisme. Het zit er zo ingebakerd dat wanneer er over gesproken word, het niet aan racisme ligt, maar aan de persoon.

3 juni 2020 om 21:25

Church, waarom klinkt dit in vredesnaam als een blanke man? Werkelijk angstaanjagend hoe beperkt jouw blik is. Nergens, maar dan ook nergens komt dit naar boven. Hij is kritisch op het gedrag van Depay en dat heeft niks met het feit te maken dat NJfromVOL blank, donker of wat dan ook is. Net zo min of Depay dat is.

4 juni 2020 om 19:14

Rotterdam ? die jongen komt helemaal niet uit rotterdam. Gewoon heel zn jeugd opgegroeid in het dorpje Moordrecht. Daarom snap ik dat hele neppe gangster imageje van hem al helemaal niet.

2 juni 2020 om 22:27

Af en toe verknipt? Ik kan wel merken dat jij nooit met discriminatie te maken hebt gehad. Het heeft ook geen zin om dit soort dingen aan type mensen als jij uit te leggen want alles wat met racisme en discriminatie te maken heeft is toch alleen maar slachtoffer gedrag. Als Floyd niet was gefilmd hadden de meeste mensen die nooit discriminatie mee maken gevonden dat mensen zich aanstellen.

2 juni 2020 om 22:32

Mensen zo als ik? Leg eens uit; hoe ben ik dan?

2 juni 2020 om 22:37

Met types als jij bedoel ik mensen die zich niet kunnen verplaatsen in mensen met een andere achtergrond die racisme en discriminatie meemaken vanaf hun jeugd. Hoe vaak het wel niet als onzin wordt weggestopt hoe mensen zich voelen en gedragen die dit meemaken.

2 juni 2020 om 22:42

DNeres, door te zeggen 'het heeft ook geen zin om dit soort dingen aan type mensen als jij uit deze leggen' doe je precies hetzelfde als waar je - denk ik - tegen bent. Namelijk het doen van aannames op basis van een stereotype. (Alleen is de uitkomst/het sentiment in dit geval iets minder explosief.)

2 juni 2020 om 22:45

Als jij dan eens start met jezelf ook te verplaatsen in iemand anders...zolang jezelf weinig ruimte geeft voor een andere afwijkende mening kun je toch ook niet dat van een ander verwachten? Is het niet beter dat je gewoon probeert begrip te hebben voor elkaars i.p.v. elkaar mening af te wijzen?

2 juni 2020 om 22:45

Ik vind het nogal aanmatigend dat je op mij op persoonlijke titel dingen probeert aan te praten dan wel probeert te polariseren omdat jij Denkt dat ik tot een bepaalde groep mensen behoor. Eigenlijk zoals Kowalski hieronder aangeeft. Zeg zelf; dat kan toch niet?

2 juni 2020 om 22:46

Jij doet niks anders. Iedereen die vind dat er twijfels mogen zijn als bij alles racisme op tafel wordt gegooid wegzetten als racisten of wat je dan ook bedoelt met "type mensen zoals jij". Ik vind racisme heel erg en weet dat mij helemaal niks uitmaakt of iemand zwart, wit, Aziatisch,Turks,homo, hetero of wat dan ook is maar ik heb ook zeker af en toe twijfels over het bestempelen van iets als racistisch. Net zoals ik wel twijfels heb over andere zaken die direct als iets bestempeld worden. Er zijn genoeg mensen die ook misbruik maken van dit soort zaken want als je er wat van zegt krijg je dit allemaal over je heen.

2 juni 2020 om 22:48

Dneres, waarom zou Njfromvol zich volgens jou niet kunnen verplaatsen in iemand met een andere achtergrond die racisme en discriminatie meemaakt vanaf hun jeugd? Dit vind ik een aanname die volledig gebaseerd is op jouw gevoel, terwijl je hem niet kent. Doe jij nou eigenlijk ook niet hetzelfde als wat jij andere mensen verwijt?

2 juni 2020 om 22:51

@dneres Nou af en toe verknipt? Ik vind hem wel vaker zich idioot gedragen. Zie na afloop van PSV Ajax (1-0) in zijn interview hoe hij zich gedraagt tegen Justin Kluivert. Dan vindt hij zich zelf een hele kerel. Dat is volgens mij ook de ware reden dat we hem Memphis moeten noemen. Nou daar trap ik niet in. Neem dan de naam van je moeder aan. Depay mag ook eens zelf in de spiegel kijken, in plaats van altijd een ander de schuld te geven

2 juni 2020 om 22:52

Dat snap ik en wanneer mensen dat andersom doen dan weet iedereen opeens wel wat onderscheid van maken van mensen is. Dat vind ik vaak wel typisch. Het is ook gewoon zo dat mensen die geen andere achtergond hebben weinig begrip hebben voor mensen die dat wel hebben en vooral in wat ze meemaken. De enige reden waarom er nu begrip is voor wat er recentelijk is gebeurd is omdat het eindelijk vanaf het begin gefilmd is en je het niet kunt ontkennen. Wanneer de beelden er niet zijn wordt het vaak onder aanstellerij, slachtoffer gedrag etc gestopt. Het uitkomst is idd minder explosief want bij de mensen die het nooit hoeven mee te maken zullen ook nooit dezelfde explosiviteit voelen. Zou een persoon die een normaal postuur hebben hetzelfde ondervinden als een dik persoon die op hun lichaam beoordeeld worden? En ik probeer een onderscheid te maken tussen mensen met een andere achtergrond en mensen die niet een andere achtergrond hebben, maar door een groep te noemen wordt opeens wel “discriminatie” ondervonden en krijg je een ban. Hoe noem je een inwoner uit Nederland die zijn hele leven in Nederland is opgegroeid en zijn familie ook en een huidskleur heeft wat de meerderheid in het land hebben? Ik mag ze niet blank noemen, ik mag ze niet autochtoon noemen, ik mag niet roepen “types als jij/jullie want dan weten mensen opeens wel wat discriminatie is en word je erop aangesproken....

2 juni 2020 om 22:55

Ik snap nooit dat mensen spreken in het “wij/zij” principe. Nu is dat ook weer het geval. Dat is namelijk net het tegenovergestelde van wat het doel is.

2 juni 2020 om 22:56

Kom op mensen. Problemen in Nederland bestaan niet. We hebben het hardstikke goed in Nederland, er is geen armoede, geen discriminatie en iedereen kan meedoen in de maatschappij.

2 juni 2020 om 23:00

Ik zou je graag geloven wicked, maar in mijn ogen ben je wel naïef. We zijn verder dan heel veel landen, maar stellen dat er geen armoede, discriminatie of überhaupt problemen zijn dan overdrijf je helaas. We hebben het zeker (relatief) goed maar genoeg dingen die veeel beter kunnen. Genoeg mensen in de schulden (zeker nu) en discriminatie is echt wel aanwezig. We hebben zeker niet dezelfde kansen, al zijn er genoeg landen waar het (helaas) veel erger is.

2 juni 2020 om 23:02

@dneres Ik vind jouw laatste reactie een stuk meer genuanceerd. Gooi s.v.p. niet alles en iedereen op een hoop.

2 juni 2020 om 23:02

Als hij zich in hem kon verplaatsen dan zou hij begrijpen waarom Depay zich af en toe zich uit in de media en zeker rondom dit soort onderwerpen, maar in plaats daarvan wordt hij gezien als verknipt. Nou wat goed kunnen verplaatsen. Zoals met de politie gisteren. Niemand vind het leuk om constant eruit gepikt te worden en zeker als je ziet dat anderen dat niet hoeven. Maar dan is Depay de idioot die mee moet werken en zich niet aanstellen?! Als je zou weten hoe dat voelt zou je begrijpen waarom hij er zo op reageert, maar dat is de privilege wat de meeste mensen die geen andere achtergrond hebben. Maar dat is iets wat je alleen kunt begrijpen als je in die zelfde schoenen loopt.

2 juni 2020 om 23:03

@ackakaik meen een cynische ondertoon te bespeuren in de reactie van wicked ...

2 juni 2020 om 23:05

@dneres. Je vraagt je niet eens af waarom ik hem verknipt vind, maar je aannames gaan toch weer aardig met je op de loop.jij profileert mij blijkbaar op de een of andere manier net zo hard ...

2 juni 2020 om 23:05

Dneres, je bent echt ontzettend aan het stigmatiseren en generaliseren. Ik hoop dat je je ooit in de positie zal kunnen begeven dat je ziet dat dat niet mee zal helpen aan het oplossen van het probleem. Sterker nog, waarschijnlijk het tegenovergestelde.

2 juni 2020 om 23:07

Hopelijk heb je gelijk NJ, maar op voetbalzone/internet weet je het nooit. Imo lastig te interpreteren via tekst en als er geen dubbele puntjes zijn.

2 juni 2020 om 23:26

Ik blijf verbaasd dat je nu wel weet hoe het is... ik heb meerdere reacties van je gelezen wanneer het over Depay gaat. Leg maar eens objectief uit wat er zo verknipt aan hem is en wat hij precies fout doet wat andere mensen niet fout doen.

2 juni 2020 om 23:29

En ik vind het frappant dat mensen nu opeens wel begrijpen wat stigmatiseren en generaliseren inhoudt wanneer het andersom is. Wat zeg ik dan verkeerd wanneer ik de mensen wil omschrijven die geen achtergond hebben als de minderheid in Nederland? Kun je mij een voorbeeld geven hoe zij genoemd horen te worden? Want er wordt gewoon gestigmatiseerd, gediscrimineerd, gegeneraliseerd op mensen met een andere achtergrond door een groep mensen die geen achtergrond hebben, maar die mag ik blijkbaar niet benoemen die groep... ik hoor graag hoe ik die groep mag noemen. Ik mag het ook niet benoemen dat die groep het doet dus dan werkt het probleem tegenovergesteld. Hoe los je dit probleem op als je niet mag benoemen welke groep het doet?

2 juni 2020 om 23:33

“Met mensen zoals jij”, met deze opmerking plaats je zelf ook mensen in een hokje. Plus je mag een mening hebben. Ik adoreer Depay qua voetballer, maar hij past echt niet in mijn straatje met zijn gedrag. Maar dat is niet erg, maar iedereen mag zijn mening wel uitspreken.

2 juni 2020 om 23:46

Ik zou zeggen spreek mensen als individu aan en niet als een groep.dat zou een goed begin zijn.

2 juni 2020 om 23:55

Het zou fijn zijn als dat ook bij mensen met een andere achtergrond gebeurd die vaak onder een groep wordt gegooid, maar ik heb nog steeds geen antwoord waarom jij Depay verknipt vindt om de dingen die hij doet en wat er zo fout aan is. Ik hoor het graag.

3 juni 2020 om 00:07

Jij zegt wat veel mensen denken maar niet zo mooi kunnen verwoorden als jij. Dat is een gave die je moet koesteren maar maak er aub geen misbruik van. Let op je sentiment en woordkeuzes inzake belangrijke maatschappelijke onderwerpen. Racisme.... dat is geen grap. Het gevoel om structureel en vaak subtiel weg gezet te worden is zeer pijnlijk.

3 juni 2020 om 00:12

Blijf het maar ontkennen, zelfs als de agent in kwestie het toe zou geven zou jij nog roepen dat het niet zo is en dat hij het waarschijnlijk onder druk het gezegd zou hebben. Zoek maar eens op hoeveel donkere mensen door agenten worden vermoord, maar we gooien het wel op toeval.

3 juni 2020 om 00:58

Laten we even inhoudelijk op elkaar ingaan en niet losse feiten en aannames uit de context trekken en dat als argument gebruiken. Feitjes als 8x keer meer zijn niks waard zonder nuance, het leidt alleen maar af. De enige vraag die er in deze discussie eigenlijk toe doet is (maar zo zie ik het):Is ieder mens gelijk? Ja, toch? Hopelijk kunnen we er dan met zn allen voor zorgen dat iedereen gelijk behandeld wordt. Of in ieder geval een stap in de goede richting zetten.

3 juni 2020 om 01:15

Een vraag met een wedervraag beantwoorden, wauw kansloos, maar heb het even opgezocht, maar er worden meer donkere mensen in USA vermoord dan witte mensen en er zijn minder mensen in Amerika, maar blijf maar trollen met je trol account om je ware gezicht te laten zien. Doe het met je echte account dan weet iedereen hoe je echt bent. Wie heeft het over witte boeren en waar wordt het ontkent? Lekker makkelijk het onderwerp veranderen omdat je geen vragen kunt beantwoorden. De moorden op homos ook allemaal niet waar zeker? De moorden op religies ook allemaal niet waar zeker? Keep trying

3 juni 2020 om 01:16

Hij wilt niet inhoudelijk over het onderwerp discussiëren daarom beantwoord hij geen vragen en komt hij met dingen waar het niet eens over gaat. Wie heeft het hier over witte boeren? Iets zomaar uit de lucht grijpen om niet op de inhoud in te gaan dan weet je eigenlijk al waar hij mee bezig is.

3 juni 2020 om 01:23

@dneres: Hoi, hier praat even een buitenlander die genoeg keren is gediscrimineerd in zijn leven. Dacht ik benoem dat even, sinds het voor jou telt uit welke groep een mening komt. Weet je wat jouw probleem hier is? Je bent een ontzettende hypocriet. Door zulke bullshit te posten, vol met aannames en vingerwijzen maak je het onmogelijk om een gesprek te voeren. Daarnaast dude, hoe durf je iemand van discriminatie te beschuldigen, terwijl je posts vol zitten met generaliserende en discriminerende aannames? Even serieus man. Als je over discriminatie wilt praten, snap dan tenminste even dat er meer context nodig is dan je eigen beperkte en bekrompen aannames.

3 juni 2020 om 02:52

Over ontwetendheid gesproken lachwekkend, laat mij maar een filmpje zien van een blank persoon met precies dezelfde behandeling van Floyd! Nee die "agent" had gewoon een slechte dag. Als het lukt dan krijg je van mij een krat bier.

3 juni 2020 om 04:17

@Sulejmanii In 2017 heeft een donkere agent een vrouw vermoord. Kan je de link evt zenden via een bericht. Je mag zelf dit zelf checken indien interesse. Shooting of Justine Damond. Beide daden zijn gruwelijk en worden zwaar gestraft hoop je.

3 juni 2020 om 07:44

Afgelopen jaar 4, en 19 witte mensen...er zijn overig ns nog wel meer cijfers die jouw opmerkingen niet ondersteunen. Gevoel en statistieken komen niet altijd overeen...

3 juni 2020 om 07:44

@dneres NJ noemt Depay hierboven af en toe verknipt. Ik had bij het af en toe mijn twijfels. Ik vind Depay zelf een enorme mafkees. Maar wat heeft dat met racisme te maken waar het in veel van jouw antwoorden over gaat? Bij heel veel topics over Depay gaat het weer om idioot gedrag. Ik geef boven een voorbeeldje, maar er komen de laatste tijd diverse filmpjes van hem hier voorbij waarbij je toch best mag zeggen dat je hem af en toe verknipt vindt of een mafketel?

3 juni 2020 om 07:48

@dneres. Dit is mijn laatste poging, want ik heb niet het idee dat het veel zin heeft. Jij gooit het allemaal op rascisme en dat irriteert. Ik beoordeel Depay als persoon en dan is mijn oordeel over hem niet positief, maar ik accepteer dat dat voor iedereen anders kan zijn. Om naar mijn oorspronkelijk post terug te gaan, daarin gaf ik aan dat ik hem soms verknipt vind, bv het geval met de lijger en hoe hij daar op reageerde. Als het rasisme zou zijn dat mijn gedachte zou sturen, zou ik bv Wijnaldum evenzo beoordelen, maar dat vind juist weer een prima kerel. De wereld zit iets complexer in elkaar dan zwart-wit.

3 juni 2020 om 08:25

@NJfromVOL: Goed geprobeerd maar zoals je al aangeeft zal dit bij DNeres waarschijnlijk niet werken. Ik zit weer met verbazing zijn reacties te lezen waarin hij allerlei mensen beschuldigd van racisme en discriminatie terwijl hij zelf wederom, zoals eigenlijk vrijwel altijd als je zijn naam tegenkomt in dergelijke topics, in iedere post generaliserend en racistisch bezig is. Deze gast wil maar niet in zien dat hij zelf een enorme bijdrage levert aan het probleem door immer te polariseren en door altijd het vingertje te wijzen naar andere rassen/nationaliteiten enz. Heel frappant. Ik ben dan ook benieuwd hoe hij reageert op de post van Regulator, die hem als "mede-buitenlander" (want zo ziet DNeres het) hetzelfde probeert aan zijn verstand te brengen, wellicht dringt het eindelijk een keer door dat zijn toon drastisch zal moeten veranderen om constructieve bijdrages te kunnen leveren aan een discussie als deze. Met zelf (andere) bevolkingsgroepen beledigen en generaliseren kom je nergens!

3 juni 2020 om 08:44

" Is het niet beter dat je gewoon probeert begrip te hebben voor elkaars i.p.v. elkaar mening af te wijzen? ". Wonderlijk uitspraak. Als je iemands mening afwijst, wil dat natuurlijk niet meteen zeggen dat je er geen begrip voor hebt, maar dat je zelf een andere mening bent toegedaan.

3 juni 2020 om 09:32

Dus alleen om een lijger is iemand verknipt? Oké bedankt voor de opheldering

3 juni 2020 om 09:34

Hoe beledig ik andere bevolkingsgroepen? Geef me aub een quote. Ik leg alleen uit welke groep mensen gediscrimineerd worden en door welke groep mensen, maar kom maar met een quote waarin ik een groep heb beledigd en hoe ik ze heb beledigd. Grappig dat mensen nu wel weten wat discriminatie is....

3 juni 2020 om 09:34

Er staat bijvoorbeeld. Verder negeer jij de overige punten. Jij saboteert met opzet de discussie.

3 juni 2020 om 10:00

RGB7, je bewijst juist wat het probleem is! In 2017 heeft een donkere agent een vrouw vermoord en zit nu voor 12 jaar in de gevangenis. Is er ooit een agent gearresteerd voor het moorden van een donkere persoon? Precies....

3 juni 2020 om 10:04

@DNeres, het komt je geloofwaardigheid zeker niet ten goede dat je het bericht van @Regulator gewoon compleet negeert...

3 juni 2020 om 10:04

Ik saboteer niks ik hoor alleen dat hij verknipt is vanwege een lijger... je noemt dat je bij Wijnaldum een prima kerel vind, maar wat zou iemand tegen Wijnaldum kunnen hebben? Begin je het punt te begrijpen? Wijnaldum wordt geaccepteerd omdat die verder niet in het nieuws zich uitspreekt en altijd keurig gedraagt. En dat is het probleem dat mensen alleen de gekleurde mensen accepteert zolang ze niet opvallen.

3 juni 2020 om 10:12

Regulator, hoe moet je het benoemen wanneer een persoon met een achtergrond van de meerderheid in Nederland andere personen met een andere achtergrond niet onder de zelfde meetlat legt als het zou gaan om iemand met dezelfde achtergrond? Leg eens uit hoe ik die groepen zou moeten benoemen zonder daarin onderscheid te maken? Het is gewoon een feit dat als mensen met een andere achtergrond gestigmatiseerd wordt door mensen met een achtergrond uit het land van herkomst, maar die onderscheid mag je niet benoemen want dan doe je het zelf. Wat frappant dat mensen dan het woord wel kennen. Verder doe ik geen aannames want ik benoem gewoon wat er afspeelt. Geef mij nu een duidelijk voorbeeld uit mijn bericht dat ik discrimineer. Ik geef alleen voorbeelden van welke groep mensen andere mensen discrimineert dus dan is het logisch dat de groep die dat doet een andere doelgroep is dan de mensen die gediscrimineerd worden. Maar ik hoor graag van je hoe ik die groep mag noemen zonder dat ik onderscheid daarin maak. En welke aannames maak ik nog meer kom maar met je voorbeeld. Ik benoem de feiten, maar ga jij maar ontkennen dat er niet gediscrimineerd wordt door bepaalde mensen want blijkbaar is dat een aanname van mij. Ik zou hypocriet zijn als ik zelf mensen discrimineer, maar dat doe ik niet. Tenzij benoemen van welke groepen die mensen discrimineert discrimineren is, maar dan zou ik even als ik jou was opzoeken wat discrimineren inhoudt. De laatste keer dat ik het opzocht stond er niks in over benoemen van welke groepen dat doen bij bepaalde groepen.

3 juni 2020 om 10:13

Reageer dan zelf op mijn vragen hoe ik mensen heb beledigd. Niemand kan daar een reactie op geven. Interessant

3 juni 2020 om 11:07

@dneres van mijn opart noem je ze autochtoon of blanken. Voor mij persoonlijk: van mijn part roep je 'witte' naar mij. Maakt mij allemaal geen drol uit. Heb jij trouwens een getinte/donkere huidskleur? Zo ja: ik vraag me altijd af waarom 'zwarte' tegen iemand zeggen direct als een belediging wordt opgevat. Als iemand over 'melkflessen' (het fenomeen dat je extreem witte benen hebt als je voor de eerste keer in het jaar een korte broek aandoet' tegen mij begint, dan doet me dat niks. Maar stel je voor ik zou tegen iemand zeggen: sow, jij bent donker! Dan staat het Malieveld weer vol. Mijn vraag is dus: schamen gekleurde mensen zich voor hun huidskleur? want het is blijkbaar een gevoelig onderwerp.

3 juni 2020 om 11:14

DNeres. Je had gewoon een punt. Wellicht had je het beter kunnen brengen. NJfromVol, de connectie werd gemaakt door wat jij in voorafgaande reacties zei en wat meerdere wel zeggen. Ondanks dat Depay zijn verhaal doet en uitlegt wat hij heeft meegemaakt, blijf je het maar een naar mannetje vinden. Jij hebt vrienden met maar 1 ouder die zich prima gedragen en een prima leven hebben Maar wat is prima? Depay is toch best succesvol, maar omdat hij een ego heeft is het maar een rare knaap. Dit soort discussies zie ik maar weinig over bijvoorbeeld een Ibrahimovic. Is dat omdat hij zich minder 'gek' kleedt? Of dan toch misschien door zijn huidskleur? Of discrimineer ik dan als ik dat zeg? DNeres was je niet aan het aanvallen, hij bracht een systematisch probleem aan het licht in de maatschappij. En door reacties zoals die van jou, zag hij dat probleem ook bij jou. Een racist, noemde hij je nooit. Je discrimineert misschien niet eens! Maar inlevingsvermogen, ik kreeg ook het idee dat je daar moeite mee hebt. Feit is ook dat er meerdere mensen zijn zoals jij, mensen waar het lijkt dat ze zonder inlevingsvermogen leven. Nederlanders die zich niet kunnen verplaatsen of indenken in racsime od discriminatie. Nederlanders die het zelf misschien niet zijn, maar onbedoeld bijdragen aan een rot systeem. Stereotypes zijn overigens ook niet altijd slecht. Ze zijn er voor een reden, soms kloppen ze namelijk. Ze worden gevaarlijk als mensen er van uit gaan en/of ze gebruiken met de verkeerde bedoelingen. Dat was hier niet het geval. DNeres zijn assumptie was op basis van jouw reacties. Als hij ongelijk heeft kan je dat gewoon aangeven en dan zat hij wellicht fout. Daarentegen probeer je zijn ongelijkheid te bewijzen door zijn hele bericht te negeren en je te focussen op 1 zin. Toch vervelend, als mensen je in hokjes plaatsen. DNeres had het beter kunnen brengen. Maar ook jij had jezelf beter kunnen uitleggen.

3 juni 2020 om 11:24

DNeres, je zegt: "je noemt dat je bij Wijnaldum een prima kerel vind, maar wat zou iemand tegen Wijnaldum kunnen hebben?". Nou, volgens jou zouden groepen mensen wat tegen zijn huidskleur kunnen hebben?! Je mist volledig wat NJfromVOL probeert te zeggen. Namelijk dat de huidskleur van Depay er dus niet toe doet, maar zijn gedrag!!! Eigenlijk bevestig je dat in de zin die ik van je gequoot heb, zonder dat je het door hebt. Er zijn bij heel veel van ons hier totaal geen problemen met de huidskleur van mensen. Echter wel met hun gedrag. Je kan het daar niet mee eens zijn, maar dat zit misschien en zelfs waarschijnlijk in de Hollandse cultuur gebakken met: "Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg". En als je het daar niet mee eens bent, dan hebben we een heel andere discussie. Maar daarom hebben mensen als NJfromVOL geen problemen met Wijnaldum en wel met Depay. Twee donkere mannen, twee succesvolle voetballers, maar een ontzettend verschil in populariteit.

3 juni 2020 om 11:27

Eens. Beter had je het niet kunnen verwoorden! Dit zijn altijd van die gevoelige onderwerpen, het verplaatsen in andermans persoon etc.

3 juni 2020 om 12:49

Formus, en de meeste missen mijn punt. Depay zijn gedrag wordt extra uitvergroot van wat hij doet en hoe zou dat nou komen denk je? Ik heb al meerdere keren gevraagd, maar hij kan alleen met een lijger komen als voorbeeld. Als Depay zich uitspreekt over de politie dat hij 10 keer staande wordt gehouden hebben mensen allemaal een stevige mening over Depay. Als Depay met een hoed komt hebben mensen een stevige meningen over hem. Mensen willen het niet inzien, maar die meningen komen op hem veel steviger juist omdat hij anders is dan de gemiddelde Nederlander. Dus mensen met een andere achtergrond die moeten gewoon rustig in de lijn lopen en niet te veel opvallen. Types als Wijnaldum zijn de mensen die volledig geaccepteerd worden want die spreken zich niet zo uit als Depay. Als Frenkie de Jong zich zo zou uiten als Depay dan zouden de meningen veel minder heftig zijn. En dat is het punt. Het is al eeuwen lang al zo en elk generatie voetballers maakt het mee. Ik zag laatst een documentaire over Koeman en die werd geprezen dat hij op jonge leeftijd best eigenwijs was en al veel te vertellen had voor en jong broekie. Seedorfs werd om diezelfde reden juist naar beneden gehaald. Erg frappant! Dus mensen pakken Depay hier niet aan omdat die een kleurtje heeft zolang die niks zegt, maar zodra zijn hij zijn mening geeft is iedereen erbij om hem naar benden te praten. Want ik hoor nog steeds niet wat hem een rare vogel maakt het enige waar hij mee komt is een lijger. Kom dan met nog meer duidelijke voorbeelden. Ik geloof gewoon niet dat als Depay een blanke huidskleur had dat hij hetzelfde werd aangepakt. Depay heeft in zijn vroege carrière veel meer kritiek gehad dan een Andy van der Meiden tijdens zijn carrière, ra ra hoe zou dat komen?

3 juni 2020 om 17:26

Dit is sarcastisch bedoelt, natuurlijk?

3 juni 2020 om 17:27

Het idee om als blanke man te kunnen gatekeepen dat de huiskleur niets uitmaakt - dat is juist volledig het probleem met systemisch racisme.

3 juni 2020 om 18:24

Waarom zou je 'jij/Nederland/blanke' willen zeggen? Waarom onderscheid maken? Mensen doen het overal, altijd en iedereen. Mensen maken aannames, plaatsen zaken in defineerbare hokjes om de wereld te kunnen snappen en behapbaar te kunnen maken. Racisme is als je dit bewust doet om de ander te kwetsen. De beweging die nu gaande is is helemaal goed (al denk ik dat je iets anders zult moeten gaan doen dan protesteren zoals jezelf verkiesbaar stellen of gaan stemmen, maar dat is een andere discussie). Dichterbij huis stoor ik mij vooral aan de 'andere' die zichzelf in een eigen doosje stoppen maar boos worden als 'wij' onderscheid maken. Maar ook Depay die hier met zijn aannames een serieuze discussie weer kracht ontneemt.

3 juni 2020 om 18:59

Het idee dat racisme “bedoelt” moet zijn is zo ontzettend achterhaalt. En om als blanke man depay te vertellen dat hij zich niet zo moet aanstellen is zo ontzettend denigrerend naar het hele concept racisme.

3 juni 2020 om 19:06

Onderdeel van een maatschappij waarbij systemisch racisme is ingebakerd.

2 juni 2020 om 22:38

ik vind het wel meevallen met Depay. ik stond ook niet achter die lijger bv maar dan zijn we opeens allemaal moraalridders, maar als er bestuursleden zijn die hun clubs naar Qatar sturen om te cashen in stadions waarbij honderden doden zijn gevallen dan vinden we dat allemaal prima verder en speelt die moraal opeens geen enkele rol meer. als een Van Gaal mensen kleineert en beledigd vinden we het komisch en als Kuyt allerlei motiverende clicheteksten eruit gooit dan gaat het er in als zoete koek. Depay wordt echter wel altijd meteen afgeserveerd op dezelfde dingen dus ik heb wel een beetje het gevoel dat er een soort dubbele standaard wordt gehanteerd op het moment dat iets Depay betreft

2 juni 2020 om 22:49

Japie: "maar als er bestuursleden zijn die hun clubs naar Qatar sturen om te cashen in stadions waarbij honderden doden zijn gevallen dan vinden we dat allemaal prima verder". Nou, ik kan je vertellen Japie dat je hier volledig ongelijk in hebt hoor. Ik snap ook niet hoe je bij deze vergelijking komt.

2 juni 2020 om 22:53

@formus wat snap je niet aan de vergelijking dan? we maken ons druk om het welzijn van de lijger van Depay maar we maken ons niet druk om het welzijn van de honderden mensen die jaarlijks sterven bij de bouw van de stadions in Qatar op het moment dat onze clubs daar kunnen cashen tijdens een zomertoernooitje. hopelijk snap je nu de vergelijking wat beter. ik keur de actie van Depay niet goed maar wat deze clubs doen vind ik minstens net zo kwalijk

2 juni 2020 om 22:56

Je mag het niet gooien op dat hij een andere achtergrond heeft en daarom eruit wordt gepikt, maar ik vraag mij toch af waarom hij er toevallig wel wordt uitgepikt. Op mij komt het over als dat wanneer je een andere achtergrond hebt en je bek houd ben je ok, maar zodra je van je laat horen dan pakt iedereen die gene op allerlei randzaken en spoort die gene niet. Er zijn genoeg voorbeelden van voetballers met een andere achtergrond die voor allerlei dingen aangepakt worden, maar de gene met de zelfde uiterlijk, kleur en achtergrond komt er mee weg, maar ik zal het wel op toeval gooien want dat er onderscheid gemaakt wordt is natuurlijk nooit waar.

2 juni 2020 om 22:58

En dit is ook weer typisch dat je vergelijking niet begrijpen wordt, want toevallig zijn het de mensen met dezelfde achtergrond die hier profijt van heeft dus dan kan het niet verkeerd zijn als Depay met een lijger.

2 juni 2020 om 22:58

@dneres dat zou kunnen maar wat de oorzaak ook is Depay wordt vaak afgerekend op dingen die bij andere mensen worden gewaardeerd of getolereerd en dat is sowieso opvallend. als heel Nederland zich druk maakt om wat iemand op zijn hoofd zet (de hoed) dan zegt dat imo meer over de mensen die zich daar druk om maken dan over Depay

2 juni 2020 om 22:59

Dat doet iedereen hoor. Momenteel is iedereen heel begaan met wat er in Amerika gebeurt (volkomen logisch trouwens). Maar als het in een wat minder populair land zoals Myanmar (de Rohingya) gebeurt, is er amper sociale deining. Dat komt gewoon omdat de meeste mensen pas echt in iets beginnen te investeren als heel veel mensen het doen. Het is heel jammer, maar helaas is het wel zo.

2 juni 2020 om 23:09

Japie, die vergelijking is vergezocht, want jou kennende, bedoel je met dit voorbeeld Ajax. En er zijn heel veel mensen over gevallen dat ze naar Qatar gingen. Ook heel veel Ajacieden. Daarom vind ik het geen vergelijking. We vonden het "niet allemaal prima verder". Verre van zelfs.

2 juni 2020 om 23:10

Weet je wat de reden is dat iedereen begaan is met wat er in Amerika is gebeurd? Dat iedereen nu vanaf het begin heeft gezien wat er is gebeurd dus je kunt er niet omheen dat iemand vermoord is puur om zijn huidskleur. Als er geen beelden waren dat geloofde de helft van de mensen dat hij niet meewerkte en zich verzette waardoor de politie dit moest doen. Dit is echt niet de eerste gebeurtenis waarbij een onschuldige donkere persoon is vermoord, maar dat is vaak nooit zo duidelijk als dit gefilmd dus werd het ontkent en nu kun je het niet ontkennen en dan pas zijn mensen er mee begaan?! Wordt er nu eindelijk wel geloofd dat racisme en discriminatie bestaat?

2 juni 2020 om 23:25

Japie, dat Depay er op af gerekend wordt heeft echter niets met zijn huidskleur te maken. En dat terwijl hij dat zelf vaak wel denkt. Ik persoonlijk vind Depay een heel apart type met een vreemd wereldbeeld, net als dat ik Derksen een apart type vind, een Bellamy, een Cantona, een Aurier. De enige overeenkomst die ik zie bij hen is dat het egootjes zijn met lichtelijk narcistische trekjes. En eigenlijk vind ik het maar sneu voor ze dat ze dat hebben, want of ze dat nou zo gelukkig maakt?! Dat betwijfel ik.

2 juni 2020 om 23:28

Weet jij zeker dat dit om zijn huidskleur ging? Heeft de moordenaar verklaart dat hij gehandeld heeft vanuit racisme?het is een verschrikkelijk beeld iemand zo behandeld te zien worden, zo nietsontziend vermoord te worden en ja ik weet dat mensen elkaar zo behandelen....racisme bestaat helaas....maar wat ik begreep kenden ze elkaar....is er misschien iets anders voor gevallen waardoor de moordenaar zijn kans zag om dit gedrag te laten zien?

2 juni 2020 om 23:30

Meten met twee maten is absoluut regelmatig van toepassing. Dat geldt voor een ieder en elke moment. Of dit met het de huidskleur van Depay te maken heeft of met het feit dat zijn vertoonde gedrag als sociaal afwijkend wordt beschouwd en daarmee niet veel credit opbouwt bij het Nederlandse volk.......ik denk dat hij gewoon niet de gun factor heeft.

2 juni 2020 om 23:30

@dneres Ik raad je aan om het hele filmpje eens te bekijken. Dan zie je dat niet alleen mensen met een kleurtje eruit gepikt werden. Alleen was depay de enige die liep te janken. @ japie Louis van Gaal en Dirk Kuijt hebben bakken van kritiek over zich heen gekregen. Jouw hersenen werken enorm selectief, je hoort en ziet alleen wat je wil.

2 juni 2020 om 23:30

@formus niet perse Ajacieden want clubs als Liverpool doen het ook en dan zeggen veel mensen er ook niks over. iedereen die wel kritisch is op dit soort dingen mag van mij ook kritisch zijn op Depay in zo een situatie want dan ben je consequent. keuren mensen echter dit soort dingen van clubs wel goed en rekenen ze vervolgens Depay af op iets wat zeker vergelijkbaar is dan is hun moraal gebaseerd op pure willekeur imo

2 juni 2020 om 23:32

@formus dat zei Dneres en ik weet ook niet of dat het geval is dus van die discussie houd ik me afzijdig in dit verhaal, maar een Van Gaal bv daar pikken we vaak wel alles van en die is minstens net zo apart als Depay, zo niet aparter en zo zal ik nog wel wat mensen vergeten. ik heb het gevoel dat zoals een Frenkie bv het nationale troetelkind is, Depay een soort van de nationale boeman is geworden. dat terwijl Frenkie en Depay samen met Wijnaldum naar mijn mening eigenlijk de hoofdredenen zijn dat we straks weer op een EK aanwezig zijn

2 juni 2020 om 23:33

Jij bent nog veel erger dan de man die hem vermoord heeft! Jij zal dus pas racisme herkennen als de desbetreffende persoon het dus openlijk gaat toegeven? Wauw, just wauw! Dus de demonstranten demonstreren allemaal voor niks want er is niet bewezen dat het racisme was. Dit is gewoon te triest voor woorden. Vanaf nu nemen we het standpunt in dat racisme en discriminatie niet bestaat want de mensen die dat doen hebben dat nooit openlijk toegeven.

2 juni 2020 om 23:33

De etnische zuivering in Myanmar is erkend door de Verenigde Naties, dat valt dus ook niet te ontkennen. De Rohingya hebben gewoon pech dat ze in een minder populair en gemediatiseerd land wonen.

2 juni 2020 om 23:35

@Lierse1997 Kan je nooit gewoon een keer racisme veroordelen zonder een maar. Echt letterlijk elk artikel dat over racisme gaat zie ik je comments plaatsen met ja, heel erg wat er is gebeurt MAAR... Altijd weer zoeken naar die nuance. En nu weer met zo een dom voorbeeld over Myanmar. Man man man. Het is duidelijk racisme is er, heel erg, meer dan men wil toegeven. En dat moet veroordeeld worden klaar!

2 juni 2020 om 23:36

Want het bestaat niet dat mensen met een andere achtergrond eruit gepikt worden? Etnisch profileren bestaan zeker niet en is verzonnen en dat Depay riep dat het al de 10e keer was, was ook gelogen. Of hij moest zich niet zo aanstellen dat hij voor de 10e keer eruit gepikt werd want dat is normaal jij wordt ook 10 keer per dag eruit gepikt zeker? Laten we het voortaan maar gooien op aanstellen want iedereen wordt er vaak uitgepikt als mensen met een andere achtergrond of ze verzinnen het dat het veel gebeurd.

2 juni 2020 om 23:42

Ook hierin ga je de mist in. Ik ben een absolute voorvechter van gelijkheid en veroordeel elke vorm van ongelijkheid. Ik erken absoluut dat er racisme is, dat zit helaas in de mens ingebakken. We zijn monsters. Alleen het is op dit moment inderdaad niet bewezen dat de basis van deze moord racisme is. Dat zijn gewoon de kille feiten. De reden dat de mensen demonstreren is uiteenlopend. De een doet het om dat hij gefrustreerd is over datgene wat hem dagelijks overkomt, de ander is er op uit om rotzooi te trappen.er borrelt natuurlijk al heel lang ongelijkheid in de maatschappij en als er dan vanuit onze perceptie een aanleiding is gaan we ons uiten, wat natuurlijk zo logisch als maar kan is. Ieder mens zou gelijk behandeld moeten worden alleen de realiteit is helaas dat mensen op allerlei gronden in onze maatschappij opzij worden gezet,

2 juni 2020 om 23:50

@sportweek86 de hoeveelheid kritiek die een Kuyt en Van Gaal krijgen staan imo tot geen verhouding met de bakken aan kritiek die Depay krijgt

2 juni 2020 om 23:58

@Glossiandzozo, mijn reactie sluit gewoon aan bij wat Japie hierboven zegt (dat hij het vreemd vindt dat er zoveel reactie komt op een lijger en zo weinig op doden in Saoudi-Arabië). Daar gaat dus het statement over dat dat gewoon algemeen voorvalt en dat dingen veel meer aandacht krijgen als ze in mediagenieke of populaire landen voorkomen. Ik maak nergens een kanttekening bij de gebeurtenissen in Amerika. Verder ben ik ook benieuwd waarom Myanmar een dom voorbeeld is?

2 juni 2020 om 23:59

Ik ga hier niet de mist in, jij bent zelf de gene die zegt dat het niet bewezen is dat het racisme is omdat het niet uitgesproken is dat het racisme is dus hoe weten we dat racisme bestaat want ik heb nooit een politie agent horen roepen dat die een donkere persoon eruit heeft gepikt om zijn huidskleur... dus zolang niemand het uitspreekt is het niet bewezen dat het racisme is volgens jou. Dus racisme bestaat niet want het wordt nooit openlijk toe geven.

3 juni 2020 om 00:01

@ japie_krekelik mag toch hopen dat je een grapje maakt. Louis van gaal word al zolang ik me kan herinneren compleet afgemaakt door de mannen van voetbal inside. Er is in dat programma zelf niemand, die zo vaak bekritiseerd is als louis van Gaal. En niet alleen over sportieve beslissingen, maar met name op basis van zijn karakter.kuijt word als hij in het nieuws is ook keer op keer op keer compleet afgemaakt. Mocht ik een keer de tijd hebben, zal ik voor jou een 60 uur durende compilatie maken van fragmenten uit VI waarbij louis van Gaal belachelijk is gemaakt.

3 juni 2020 om 00:03

Niemand kan voor een ander bepalen wat hij denkt of vind. Zo simpel is het. Wij hebben allemaal onze eigen perceptie en oordelen en handelen naar datgene wat wij denken te zien. Ik denk ook dat dit met racisme te maken heeft en ja ook in mijn nabijheid worden mensen met een donkere huidskleur die mij heel dierbaar zijn soms heel vervelend behandelt dus om te stellen dat ik nog erger ben dan deze moordenaar .....laat ik het zo zeggen...ik herken mij niet in dit beeld en gelukkig niemand in mijn omgeving. Echter zoals ik al eerder aangaf, wij kunnen niet voor deze moordenaar bepalen wat zijn drijfveer was.dat weet alleen hij en ja als het racisme is dan mag je hopen dat hij mans genoeg is om dit toe te geven zodat zaken nog meer duidelijker worden.

3 juni 2020 om 00:03

Van Gaal kreeg bakken met kritiek. Echter zijn we er ondertussen al bijna 30 jaar mee verwend, dus ook aan gewend. En kunnen we er ondertussen maar beter om lachen, ook omdat ie never nooit meer verandert. En Japie, de mensen van nu en Depay ook, groeien op met Social Media. Je bereikt de mensen veel sneller, echter de mensen jou ook. Daar moet je wel een beetje tegen bestand zijn. Ik ken echter ook genoeg voetballers die vroeger de kranten niet lazen (iig een gevestigde uitdrukking). De Social Media zijn echter ook bronnen van inkomsten tegenwoordig. Maar veel spelers huren mensen in die er goed mee uit de voeten kunnen. Misschien wel iets voor Depay

3 juni 2020 om 00:15

@sportweek86 maar jij gaat nu de 3 mannen van VI bestempelen als heel het volk. dat zijn slechts 3 individuen binnen Nederland die in dat geval kritiek hebben op Van Gaal. Depay heeft veel meer tegenstand want die krijgt niet alleen kritiek van de 3 mannen van VI maar van veel meer mensen op elk dingetje wat hij doet. dan heb ik het ook over supporters etc en niet alleen over TV persoonlijkheden

3 juni 2020 om 00:19

Precies, pas als iemand het zegt dan geloof je het pas, doordat mensen er zo over denken geloven mensen dus niet dat er racisme is... Nederlandse belastingdienst werd ook jarenlang ontkent dat er gediscrimineerd werd, maar eindelijk dankzij een onderzoek geloof jij het. Iets wat mensen met gezond verstand kunnen herkennen. Heb jij eerst openlijkheid nodig van mensen die het roepen, maar ik kan je verzekeren dat er maar 5% van racisme openlijk wordt uitgesproken. Ben jij werkelijk zo dom dat je niet kunt begrijpen dat wanneer een agent een donkere persoon bewust neer schiet dat hij niet gaat roepen dat hij dat gedaan heeft om zijn huidskleur? Wie zou vrijwillig de gevangenis er voor in gaan als je het kunt ontkennen zodat het niet bewezen wordt. Elke agent die dit doet zou bidden om jou als officier van justitie te hebben. Die hoeft alleen maar niet uit te spreken en jij zou hem vrijpleiten met het argument dat hij het niet openlijk heeft toegegeven. Alleen Adolf Hitler zou jij veroordelen want die heeft het openlijk toe gegeven.

3 juni 2020 om 00:37

Ik zeg nergens dat ik het niet geloof, ik ontken nergens dat er racisme bestaat. Ik bevestig juist dat wij als mensen monsters zijn en dit gedrag vertonen...ik heb jouw gevoel en beleving geen enkel moment ontkent.daar ga jij allemaal aan voorbij, sterker nog jij maakt allerlei verwijten naar mij als persoon omdat ik stel dat het feitelijk niet bewezen is dat dit een daad vanuit racistisch oogpunt is, wat gewoon een feit is.is het niet zo dat juist vanuit het recht de feiten en bewijzen op tafel moeten komen om iemand veroordeeld te krijgen en niet vanuit een bepaalt gevoel wat wij bij de situatie hebben? Als er geen bewijs te vinden is, en gelukkig in dit geval is alles gefilmd...maar hij word niet veroordeeld omdat er sprake is van racisme hij wordt veroordeeld voor moord. Als hij dit bij een Chinese medeburger had gedaan was hij ook veroordeelt voor moord en niet voor racisme

3 juni 2020 om 00:47

DNeres, ik hoop echt voor je dat je het gesprek op een mildere toon aan leert gaan, want je bent alleen maar bezig met verwijten en beschuldigen. Daarmee bereik je je doel echt niet. En dat vind ik heel jammer, want je doel is juist dat discriminatie verdwijnt en er zullen er maar weinig zijn die het daar niet mee eens zullen zijn.

3 juni 2020 om 00:50

Japie, Van Gaal werd vroeger door heel het land afgemaakt. Niet nu alleen door VI. Van Gaal was ongeveer de meest gehate persoon in het voetballand tussen 1992 en 2002. Zijn interview, volgens mij na het mislopen van het WK en daarop volgend opstappen/ontslag, was toen het hoogtepunt. Met zinnen als: "gefeliciteerd mensen van de pers, het is jullie gelukt". Legendarisch.

3 juni 2020 om 05:42

Die lijger was niet van hem. Dat heeft 'ie zelf nog gezegd kort nadat het reacties veroorzaakte. Dus ga niet zeggen ''de lijger van Depay.''

3 juni 2020 om 08:55

" ik vind het wel meevallen met Depay. ik stond ook niet achter die lijger bv maar dan zijn we opeens allemaal moraalridders, maar als er bestuursleden zijn die hun clubs naar Qatar sturen om te cashen in stadions waarbij honderden doden zijn gevallen dan vinden we dat allemaal prima verder en speelt die moraal opeens geen enkele rol meer ". Over dubbele moraal gesproken. De suggestie dat alleen in Quatar de mensenrechten met een korreltje zout wordt genomen, toont aan dat jouw reactie thuis hoort in de categorie " de pot verwijt de ketel ". De situatie in China is bijv. veel onrustbarender, daar worden ook mensen die daar tegen protesteren, naar een strafkamp gestuurd. Het is niet erg om tegen het beleid van andere clubs aan te schoppen, maar vermeldt er dan ook eerlijk bij dat bij je eigen club van het zelfde laken een pak is en die om geldschieters te werven voor een nieuw stadion, een uitgebreide handelsdelegatie naar een land heeft gestuurd waar het minimaal net zo droevig met de mensenrechten is gesteld. Huichelarij is een gotspe, maar de grootste huichelaars zijn de huichelaars die een ander huichelarij verwijten.

3 juni 2020 om 11:16

@scepticus38 als dat het geval is geldt gewoon hetzelfde voor Feyenoord hoor, daar doe ik niet moeilijk over. als er daar in China ook mensen omkomen door voetbalgerelateerde praktijken of dat de mensenrechten daar geschonden worden en Feyenoord gaat daar cashen in een zomertoernooitje mogen ze zich ook kapot schamen en zichzelf wel eens serieus achter de oren gaan krabben. verder trok ik alleen de vergelijking tussen mensen die de moraalridder spelen over een lijger maar dan wel zo een toernooi in Qatar goedkeuren. helemaal prima als je kritiek hebt op dat lijgerverhaal maar wees dan ook consequent wat betreft je moraal en bekritiseer dat dan ook. dat was meer mijn punt

3 juni 2020 om 11:16

Uh japie, dit forum heeft volgestaan met berichten van supporters van zowel ajax en psv die de reisjes naar qatar afkeurden. Slecht voorbeeld.

3 juni 2020 om 11:20

@amazingninja jij en nog wat andere leden op dit forum zullen misschien wel consequent zijn in dit soort dingen, maar toch waren er ook meer dan genoeg mensen die Ajax en PSV in die situatie steeds in bescherming namen maar vervolgens wel de moraalridder gingen spelen over de lijger van Depay en dan heb je imo echt een moraal die gebaseerd is op totale willekeur

3 juni 2020 om 12:56

Japie, wat je nu zegt weet je echt niet. Je hebt geen idee, waarschijnlijk is je mening zelfs gebaseerd op het selectieve geheugen wat mensen hebben over dingen die ze zelf wel of vooral niet leuk vinden. Weet je nog wat De Toekomst zei over Qatar en over de lijger? Wat Sulje zei? Wat NJ zei? Lierse? Dat weet je echt niet meer. Het is omdat je Qatar zelf afkeurde en de lijger niet, dat je de negatieve reacties tov jouw mening onthouden hebt. En dat is normaal, niks menselijks is ook jou vreemd 😉. Maar kom nou niet met dat ' de een zei toen dit en daarna als moraalridder dat'. Of kom met bewijzen. Maar dit is gewoon onzinnig

3 juni 2020 om 14:22

Maar dat clubs hun spelers nog Qatar sturen en het feit dat Memphis iets doet waar je vraagtekens bij kunt zetten zijn toch twee verschillende dingen? Ik ben het wel met je eens hoor, maar het betekent niet dat men het gedrag van Memphis zomaar moet accepteren. Het betekent enkel dat men misschien ook wat kritischer mag kijken naar anderen. Bovendien heb ik genoeg kritiek over Kuyt en over dat Qatar-gebeuren gelezen. Memphis lijkt gewoon enorm van elke vorm van aandacht te houden en betrekt dingen maar wat graag op zichzelf totdat er negativiteit komt. Dan is z'n jeugd en z'n vader ineens de reden. Als je zo vaak negativiteit genereert, moet je als Memphis zijnde misschien eens in de spiegel kijken.

3 juni 2020 om 23:20

@Formus als je denkt dat ik de lijger goed keurde heb je blijkbaar mijn reacties toen echt niet gelezen want het tegendeel is waar. Verder noem jij nu alle leden op die ik juist wel zie als mensen die consequent zijn op dit forum

4 juni 2020 om 00:30

Sorry, verkeerd begrepen en net als jij weer ook ik de reacties van de leden niet meer. Prima vb dus. En ik gebruikte even wat namen die me te binnen schoten. Maar het gaat niet om de namen, het gaat erom dat je het gewoon niet kan zeggen, omdat je t niet weet. Dat was de strekking. En anders mag je het tegendeel bewijzen, maar tot dan blijven het voor mij loze kreten.

4 juni 2020 om 01:29

@Formus geen probleem en ik had het ook niet over jou maar ik heb destijds met heel wat mensen een discussie gehad over het toernooi in Qatar en de enige response die ik kreeg was dat we straks ook allemaal naar het WK kijken maar meer argumenten om dit goed te keuren kreeg ik niet

Mooi verhaal, maar even serieus.. slim??

2 juni 2020 om 21:56

Denk zoiets als straatslimheid? Hij zegt erna dat hij veel dingen heeft gedaan die heb in problemen kon brengen, maar er altijd mee weg kwam.

2 juni 2020 om 22:23

Hij zegt dat hij op tijd stopte, niet dat hij er mee weg kwam

2 juni 2020 om 22:41

Is het dan dom dat je uit de problemen stapt die zich op straat kunnen voordoen en je op je voetbalcarrière focust? Heb je de tekst wel gelezen?

3 juni 2020 om 14:05

Nee, maar het is wel dom om je vervolgens te blijven identificeren als dat mannetje van de straat. Alle dingen die hij fout doet verwijst hij naar z'n zware jeugd en die vlieger gaat natuurlijk niet op. Memphis heeft nou eenmaal een merkwaardig karakter en lijkt nog steeds niet volwassen te zijn. Prima, maar kom dan niet constant met excuses aan en steek de hand in eigen boezem. Iedereen heeft het altijd gedaan, behalve Memphis zelf.

Het is af en toe een rare vogel maar hij wel een mentaliteit waar veel mensen van kunnen leren. Ik denk omdat hij vroeger weinig had, dat hij nu extra van z’n spullen wil genieten en dat zoveel mogelijk laten zien. Misschien is dat af en toe een beetje too much.

3 juni 2020 om 00:30

Hij mag zeker trots zijn op hij wat bereikt heeft. Maar je soms nederig opstellen.ipv arrogant en de mensen te laten zien hoe geweldig je wel niet bent zou hem meer sieren. Overigens vind ik het een prachtig stukje tekst hier en laat zien dat hij echt wel een knokker is. Maar jammer dat hij weer het stukje huidskleur moet gebruiken. Beetje makkelijk!

Precies dit! Sommige kennen alleen maar oordelen. Ze beseffen niet hoe verwend ze zijn...

Beseft hij wel, als grote anti racist, dat dit soort uitspraken: 'misschien vanwege mijn huidskleur' racisme alleen maar in stand houd? Hou gewoon eens op met in alles racisme zien. Ik ben vroeger op school in elkaar geslagen door een groep turken. Misschien wel om mijn huidskleur?

2 juni 2020 om 21:55

Ik vind het verhaal ook dubieus. Mijn ervaring is dat er weinig echt rascisme is bij kinderen. En daarnaast is Memphis meer donker wit dan zwart en opgegroeid in een van de meest multiculturele steden van Europa. Ik kan natuurlijk niet uitsluiten dat dit gebeurd is, maar ik heb vroeger in Rotterdam nooit, maar dan ook nooit rascisme gezien.

2 juni 2020 om 22:10

Jouw ervaring? Ben je donker? Mijn ervaring is wel echt anders. Ik kom overigens ook uit Rotterdam

2 juni 2020 om 22:20

Altijd typisch als blanke Nederlanders zeggen nooit racisme gezien te hebben.

2 juni 2020 om 22:27

@DeRede juist degene met de minste racistische ervaringen roepen het hardst: hoe het voelt en hoe je indien het voorvalt 'gewoon' reageren moet. Was ook op de Dam en het was tof ook andere huidskleuren te zien, die zeiden zelf ook 'niet omdat ik het niet zie of ervaar, betekent niet dat ik andermans geluid negeren mag!'. Hou eens op met bagatelliseren en het ondermijnen, op tv ook alleen maar Halsema bashen en kromme vergelijkingen maken. 'De politie moest hard optreden en boetes uitdelen!' roept men dan ... Lekker slim om dat bij een protest tegen uitgerekend politie geweld te doen. Bovendien had haast iedereen een mondkap en hield afstand waar mogelijk ... Maar nee op een terrasje zitten moet pertinent kunnen want stel je voor dat je dat biertje of wijntje thuis moet drinken. Terrasjes waren heel druk en men ging losjes met de regels om, waar is die ophef dan?

2 juni 2020 om 22:30

Het blijkt dus, ook gezien jouw reactie, dat het heel lastig is om iets voor te stellen als je het zelf niet hebt meegemaakt. de 1 heeft helaas wel met racisme te maken gehad en de ander dus blijkbaar niet. Het kan beide waar zijn. Sommige mensen worden helaas op kleur buitengesloten, de ander op geslacht, de volgende op uiterlijk, geloof, status.... etc etc etc

2 juni 2020 om 22:34

Het gaat er, in ieder geval bij mij, niet om dat Halsema niet heeft in gegrepen. Ik ben het namelijk volledig met je eens dat het ingrijpen van de politie(k) averechts had gewerkt. Waar ik me meer over verbaas is dat ze "we hadden dit niet verwacht" zegt. Als burgemeester moet je, zeker in dit soort gevallen, berekend zijn op het niet verwachte.

2 juni 2020 om 23:00

Kowalski, ik denk dat dat haar makke is. Je moet juist goed dingen kunnen aanvoelen en er adequaat op kunnen reageren. Dat het recht op demonstreren een groot democratisch goed is, klopt natuurlijk volledig. Waar er voor gedemonstreerd wordt is natuurlijk ons belangrijkste grondrecht, staat niet voor niets in artikel 1 van de grondwet. Maar gechargeerd: Er kunnen echter door deze demonstratie weer veel zieken komen. Je kan geen backgroundcheck doen, wie je gezien hebt. Er kunnen zelfs doden vallen hierdoor. Is dat dan dood door schuld? Doodslag? Hier had Halsema adequater op moeten reageren. Demonstreren kan ook op een andere manier.

3 juni 2020 om 00:22

Ze hebben het nooit openlijk toe geven dus mensen worden niet uitgesloten om wie ze zijn....

3 juni 2020 om 01:21

Met je eens Formus, dat Halsema genoeg te verwijten valt. Maar dat verwijten zit vooral in het gebrek aan voorbereiding. Wat ik bedoelde met dat politie(ke) ingrijpen was dat een politieoptreden - op het moment dat het al te laat was, anders hoeft de politie ook niet in te grijpen - averechts had gewerkt. Aan de andere kant, gooi alles maar weer open als er over twee weken geen veel extra zieken zijn. (Snij de bocht nu even heel kort door, genoeg nuances natuurlijk.)

3 juni 2020 om 14:09

Want racisme is natuurlijk exclusief voor de donkere mens? Kom op zeg. Racisme is inderdaad een probleem, maar je krijgt soms het idee dat mensen een exclusiviteit opeisen. Dat is nogal dubbelzinnig. Enerzijds een afkeer jegens racisme (iets dat volledig logisch is), maar anderzijds direct de argumenten gebruiken die jij ook gebruikt om de observatie van een ander naar beneden te halen. Hij(!) heeft er nooit racisme gezien. Dat wil niet zeggen dat het er niet is, maar dat het in zijn omgeving schijnbaar heel erg meeviel. Dat is alleen maar goed. Hoe word daar dan nog iets negatiefs van gemaakt?

4 juni 2020 om 19:17

Opgegroeid in de meest multiculturele stad van Nederland ? Depay is opgegroeid in moordrecht.

2 juni 2020 om 22:07

Als er twee halve gezinnen bij elkaar gevoegd worden, gaat dat lang niet altijd goed. Waarom moet hij meteen suggereren dat het misschien wel door zijn huidskleur komt dat hij niet geaccepteerd wordt, blijkbaar weet hij het niet zeker. Als ze hem racistisch hadden uitgescholden was het duidelijk en zou er geen twijfel bestaan. Blijkbaar is dat dus niet aan de orde geweest. Ik vind het een beetje dubieus dat hij nu hiermee komt terwijl hij net weer een beetje onder vuur ligt door dat gedoe met die agent. Racisme is fout, mag niet, hoort niet, maar ik geloof Memphis niet helemaal.

2 juni 2020 om 23:11

Je kunt heus iemand het leven zuur maken vanwege hun huidskleur zonder dat direct te zeggen tegen ze. Zijn mensen niet sneaky meer of zo?

2 juni 2020 om 23:32

Daar heb je helemaal gelijk aan, maar feitelijk weet dan niemand behalve die persoon zelf of hij zo handelt.

2 juni 2020 om 22:11

Het lastige is wat mij betreft dat een ieder vaak naar een ander wijst als hij onbehagen voelt of als hen iets overkomt. Soms mis ik ook de nuance. Wellicht zou het kunnen zijn dat sommige mensen niet op huidskleur reageren maar op heel vervelend gedrag, of onaangepast gedrag. M.a.w. het ligt soms ook gewoon aan het gedrag van die persoon.

2 juni 2020 om 23:10

Ja Ja, want racisme zou zonder dit soort opmerkingen niet bestaan? Al die racisten zouden plots het licht zien als de rest er maar niets meer van zegt? Je gedraagt je in deze heel naïef of houdt je van de domme..

3 juni 2020 om 00:11

Als je te pas en te onpas racisme roept neemt de waarde van de uitspraak af. Je snapt denk ik zelf wel dat zoiets niet positief is. dan kan er irritatie ontstaan en als er irritatie ontstaat kan het echte punt uit het oog worden verloren, dat discriminatie een groot probleem is.

3 juni 2020 om 01:01

Wat een belachelijke reactie! De enige mensen die racisme in stand houden zijn de Racistische mensen. Je kan toch niet menen dat men racistisch wordt door uitspraken van een bepaald individu, dan heeft het altijd in je gezeten.

3 juni 2020 om 14:12

Dit soort dingen zeggen is zo ontzettend denigrerend naar de problemen die gekleurde mensen hebben in onze samenleving - dat dit so ontzettend geupvote wordt zegt toch veel over de status van white privilege in NL zeg.. sodeju.

4 juni 2020 om 18:25

Volkomen belachelijke opmerking Haris. De opmerking dat anti racisten het racisme in stand houden is vergelijkbaar met slachtoffers van verkrachtingen aanwrijven dat hun verkrachting hun eigen schuld is. En dat ze daar niet zo over moeten zeuren. Echt weerzinwekkend. En ik zal je één maal proberen duidelijk te maken hoe absurd jouw opmerking was. En ik zeg opzettelijk één maal, omdat ik het verder laat bij wat ik ga zeggen en ook verder op geen enkele manier hierover discussieer. En dat komende van mij zegt feitelijk álles. Want ik disussieer overál over. De kern hier is dat jij de tragische en traditionele denkfout maakt dat het aan jou is om de problemen die andere ervaren te gaan bagatelliseren. Jij vindt dat jij mag bepalen hoe donkeren met racisme om zouden moeten gaan (vooral: racisme niet meer zien/net doen of het niet bestaat/lekker laten gaan). Waar haal jij die belachelijke arrogantie vandaan? Het is niet jouw plaats om de problemen van anderen te bagatelliseren mijn beste. Dat is het voorrecht van diegenen die racistisch bejegend worden! Jij moet met je tengels van het voorrecht van anderen afblijven! Snap je dit niet? Dan stel ik vast dat het probleem in deze aan jouw zijde ligt. Hetgeen wordt bevestigt door je oliedomme aanvulling over dat je in elkaar geslagen zou zijn door 'een groep Turken'. En met jou, aan de duimpjes te zien, aan velen.

Toch vind ik het jammer, zo'n sensatie titel. Mensen zullen waarschijnlijk op het huidskleurgedeelte reageren terwijl hij veel openheid geeft over zn jeugd en zijn verhouding met zijn moeder.

2 juni 2020 om 21:51

Wat logisch is. Ik weet niet of hij het zelf in de gaten heeft maar door te zeggen: ’misschien vanwege mijn huidskleur’ is hij zelf juist degene met een vooroordeel. Waarom moet hij dit erbij zeggen?

3 juni 2020 om 11:35

@harisvukic. Ik vind je reacties echt afschuwelijk. Mensen moeten gewoon stoppen met praten over racisme en dat gaat racisme opeens verdwijnen? Denk je dat dat zo werkt? Laten we vrouwen ook niet meer zeggen dat ze zich niet seksistisch benaderd voelen. Of homoseksuelen dat ze in bepaalde gevallen omwille van hun geaardheid anders behandeld worden/werden. Zo lossen we inderdaad alles op. Gewoon er niet meer over praten. Want ik voel me aangevallen omdat jij denkt dat iemand een racist zou kunnen zijn! Bepaalde mensen gaan racisme geen racisme noemen tenzij het overduidelijk benoemd wordt. Destijds werd ik op school vaak bekritiseerd door leerkrachten. Meestal was het natuurlijk verdiend, was vaak ambetant. Bij een leerkracht had ik het gevoel dat het raciaal getint was. Had gewoon dat gevoel, je merkt als anderskleurige vaak wanneer mensen je anders bekijken omwille van je huidskleur. Maar ik persoonlijk houd het vaak voor mijzelf, want heb altijd het gevoel van: het zit in je hoofd. Maar bon, iedereen zei toen van: je zoekt het te ver, dat kan niet, ga weg met je racisme-kaart. Jaren later hoor ik dat de dochter van de leerkracht geen contact meer heeft met haar vader, de leerkracht, omdat ze is getrouwd met iemand van Marokkaanse afkomst. Blijkt dus dat ik gelijk had. Conclusie: hoe kan jij in Godsnaam weten wat hij in die tijd heeft meegemaakt en of het al dan niet racistisch getint was. Waarom heb jij de nood om te beweren dat het een leugen is. Waarom denk je dat Depay graag racistisch bejegend wordt? Los van het feit dat hij zelf gewoon zegt dat het een 'mogelijkheid' was. Waarom focust zowel Voetbalzone, als 95 procent van de leden hier op Voetbalzone of er al dan niet sprake was van racisme? Er werd zoveel meer vermeld in het artikel.

3 juni 2020 om 14:54

" Ik vind je reacties echt afschuwelijk. Mensen moeten gewoon stoppen met praten over racisme en dat gaat racisme opeens verdwijnen? Denk je dat dat zo werkt? ". Mijn vorige reacties zijn verwijderd wegens een gebrek aan onderbouwing (hoe verzin je het) en daarom houd ik er rekening mee dat deze hetzelfde lot te wachten staat. En steek ik er maar niet teveel tijd in. Het gaat er natuurlijk niet om dat je zou moeten stoppen met praten over racisme, maar dat je niet overal het stempel racisme op moet plakken, terwijl daar geen sprake van is. Pseudoracisme is inmiddels een veel groter probleem dan racisme zelf, zoals onlangs bleek uit een onderzoek van Een Vandaag. Daar reageerde de onderzoeker heel verbaasd op het feit dat er in de voetbalwereld veel mensen de schouders op halen als het onderwerp wordt aangeroerd. Terwijl dat het regelrechte gevolg is als Jan en Alleman als ze iets zeggen wat de politiek correcte goegemeente niet aan staat, meteen voor racist wordt uitgemaakt . Daarmee maak je het begrip volstrekt betekenisloos en nemen mensen het niet meer serieus. En halen de schouders op als het onderwerp wordt aangesneden en gaan over tot de orde van de dag. Als iemand in een groep als enige voor racist wordt uitgemaakt, zal hij zich dat wellicht aantrekken, als dat de hele groep overkomt, is die kans in het gunstigste geval niet heel erg groot en zal de groep in meest ongunstige geval de term racist als geuzennaam gaan gebruiken. Zoals de Ajax supporters dat hebben gedaan toen ze continu voor Jood werden uitgemaakt.

5 juni 2020 om 15:43

'pseudoracisme', volgens jou dáár waar mensen racisme etiketten plakken waar ze, volgens jou, niet thuis horen, is een groter probleem dan racisme zélf???? Wederom, lachwekkend, triest en indicatief van hét probleem waar het hier over gaat. Wie ben jij precies, Scepticus, dat jij je de arrogantie toeiegent om voor anderen te bepalen of zij iets als racistisch 'mogen' ervaren of niet? Want dát is exact hetgeen jij, en Haris, doen met deze walgelijke suggestie. Het is niet aan jou om de problemen die donkere mensen ervaren als ze racistisch bejegen worden te begatelliseren. Dat recht is voorbehouden aan die donkere mensen zelf! En zodra je dit gaat snappen dán ga je pas een bijdrage leveren aan deze discussie. Want wat je nu doet, mensen kapittelen en zelfs de problematiek volledig aan de kant van de slachtoffers leggen, want het is, zeg jij, 'pseudo racisme', is pure polarisatie. Houdt op met het bagatelliseren van andermans problemen! Jij hebt die problemen niet. En nu maak je jezelf onderdeel van het probleem door racisme te ontkennen. En jawel hoor, dat doe je dus wél (als je stelt dat het 'geen racisme' of 'pseudo racisme' zou zijn. Dat maken die mensen zélf wel uit. Accepteer jij dat jouw emoties door anderen worden bepaald voor jou? Neen. Dus hoezo doe jij dat wel voor anderen?

2 juni 2020 om 21:53

Hij gooit toch zelf zon opmerking erin omdat hij weet wat voor effect dat heeft. Helemaal in deze tijd. Ik vind dat dit soort acties eigenlijk alleen maar averechts werken. Jammer want het zou zo fijn zijn als er daadwerkelijk eens echt iets veranderd wat betreft het racisme in de wereld.

2 juni 2020 om 21:56

Dat wel. Maar door het in de titel te zetten benadruk je dat gedeelte alleen maar. Elk welkend mens weet wat voor soort discussies er gaan ontstaan in dit topic.

2 juni 2020 om 21:59

Ik wens de moderators in iedergeval succes vanavond. Ben het met jullie eens, maar ik ken de situatie van memphis niet. Het wordt vaak misbruikt, maar soms ook niet. Saai antwoord, maar hangt af van de specifieke situatie. Zonde want voor de rest heel interessant artikel qua achtergrond.

2 juni 2020 om 22:00

Sjoerd, het is juist heel lastig. Je wilt het aan de kaak stellen, maar door altijd dit soort dingen te insinueren werk je het gevoel van racisme wel keihard in de hand. Door zijn negatieve ervaringen ermee heeft ie zelf eigenlijk nooit geleerd dat dingen misschien ook niet gebeuren uit racistisch motief, maar gewoon om een andere reden. Maar dat ziet ie niet.

2 juni 2020 om 22:06

Dat het verder een interessant artikel is ben ik absoluut met je eens. Denk alleen dat hij het expres vermeld vanwege de situatie en ja voetbalzone.nl haalt dit stukje er, deels terecht, ook uit.

Misschien wel misschien niet depay. Sorry ik vind het weer heel makkelijk roepen dat het wel weer vanwege racisme gebeurt zou kunnen zijn. Als je zo'n uitspraak op elk ander vlak zou maken krijg je direct te horen dat je niet zomaar zonder enig bewijs iets kan roepen maar nu kan het wel? Depay komt mij bij mij eigenlijk altijd over als een arrogante jongen dus ik denk daf het miaschien daarom wel komt.

2 juni 2020 om 21:54

Dus er is een lap tekst en dit is het enige wat je erover te zeggen hebt? Op mij komt hij over als een zachte jongen die van zijn zelf verdiende succes geniet. Verder ook heel professioneel dat hij weer cool met zn vader is, je moet het maar kunnen in die situatie.

2 juni 2020 om 22:09

Nee de rest van de tekst vind ik heel interessant alleen dit soort opmerkingen tussen neus en lippen door vind ik bloed en bloed irritant omdat het kant nog wal raakt. Het is een aanname gebaseerd op helemaal niks dus waarom wilt hij dit zo graag nog even melden.

2 juni 2020 om 22:36

Ik weet niet met wat voor een mensen jij optrekt maar dit noem ik niet zacht, juist eerder gehard door het leven. Echter is hij wel een open persoon die graag over zijn gevoelens praat, dat valt te prijzen maar zou ik zelf absoluut niet zacht bestempelen.

Dit verklaart wel waarom Depay mentaal zo sterk lijkt te zijn. Enige merkwaardige vind ik de zin 'Ik weet niet waarom, misschien vanwege mijn huidskleur.', hij heeft dus geen aanwijzingen dat hij gepest werd vanwege zijn huidskleur maar zinspeelt hier wel naar.

2 juni 2020 om 23:29

Kan ik me heel goed voorstellen dat je denkt als je als donkere jongen door blanken gepest wordt.

3 juni 2020 om 08:20

Sorry, maar de mensen die zoals jij denken zijn een groot deel van het probleem. Jij ziet Depay als donkere jongen, ik zie Depay net als ik een Karsdorp of Wijnaldum zie. Ooit op een onzin tegeltje gelezen, maar er zit een grote kern van waarheid in 'Wat jij denkt dat een ander over jou denkt, denk je zelf', kortom jij denkt dat het met huidskleur te maken hebt, waarschijnlijk omdat je hier zelf zo mee bezig bent.

3 juni 2020 om 08:40

Exact Dvv20. Veel mensen, de media, de politiek en dus Depay denken in hokjes.

3 juni 2020 om 09:55

DVV20. Het is gewoon een feit dat Memphis een donkere huidskleur heeft dan een Karsdorp. Volgens jou logica hebben mensen met zwart haar en blond haar dezelfde haarkleur. Betekent niet dat mensen met een andere huidskleur anders behandeld moeten worden.

Ik vind het een mooi verhaal en ik ben blij dat Memphis een stabieler en gelukkiger persoon is geworden, maar een vlugge wiki search leert mij dat hij in Moordrecht is geboren en dat lijkt me nu niet echt een heftige plek om op te groeien hij laat het klinken alsof ie uit Detroit komt ofzo

3 juni 2020 om 00:51

Snap het wel hoor, deze man komt uit het 'achterstands dorpje' Moordrecht, gelegen in het groene hart gebied, ook wel bekend als 'the Bronx'. Het is zonder meer moeilijk om zonder vaderfiguur op te groeien, weet er alles van. Maar voor de mensen die Moordrecht kennen, het is een geweldig mooie en groene omgeving met 0,0 criminaliteit.

3 juni 2020 om 07:52

Ik heb dit in het verleden ook eens aangehaald, het is bizar. Ik heb ook zwaar medelijden met de politie daar, elke avond de rivaliserende gangs uit elkaar te halen lijkt mij geen pretje. Ik snap best dat opgroeien zonder vader niet ideaal is, en ja ik verfoei racisme, maar Memphis neemt wel een loopje met de waarheid. Ik denk dat het nieuws van Moordrecht 90% gerelateerd is aan ongevallen op de A20.

Deze reactie zal toch wel verwijderd worden, want “dat moet je rechtstreeks laten weten aan de moderators” (die zelf ook niets kunnen doen aan titels en artikels natuurlijk). Maar wat verwacht VZ nu na zo een titel? Dit is gewoon meteen een hele discussie opstarten door een titel en dat in een vreemde wereldwijde situatie. Dit vind ik een heel vreemde actie.

2 juni 2020 om 22:01

Dit is toch voetvalzone pur sang. Als het kan zetten ze een titel neer met zoveel mogelijk sensatie en de laatste tijd is het ook half shownieuws geworden met al dat bullshit nieuws van sporters en hun WAGs. Snap dat er geld verdient moet worden, maar je kan ook overdrijven.

2 juni 2020 om 22:05

Op zich mogen ze zoveel artikels over de zaak Floyd, Depay en Corona zetten als ze willen (meestal is het toch enigszins voetbal gerelateerd). Maar om dan zoals je aangeeft eigenlijk gewoon in dit geval een provocerende titel te gebruiken, gaat er over naar mijn idee.

2 juni 2020 om 22:02

Lierse, ik steun je in je opmerking. Ik merk dat ik er zelf ook weer in mee ga en eigenlijk moet dat gewoon niet.

Ik ben 100 % tegen racisme maar ik heb af en toe wel het idee dat iedereen met een kleurtje wel heel snel mensen als racisten beschouwen en het liefst van iedereen een schouderklopje krijgen en horen "ik ben niet racistisch hoor jullie zijn net zo goed als ons". Voor grote gebeurtenissen (wat er gebeurd is in Amerika etc) kan ik het volledig begrijpen want dat is schandalig, maar verder mag iedereen die racisme kaart wel wat minder trekken

Dit soort openheid kan ik wel waarderen. Geeft je toch meer inzicht in de persoon Memphis en waar een bepaald deel van zijn manier van doen vandaan komt. Wellicht dat ook de toon waarop het is opgeschreven mij aanspreekt. Namelijk rustig, netjes uitleggen hoe hij dingen ervaren heeft zonder dat er ook maar iets verongelijkt in zit. Iets wat je hem voor de camera nog wel ziet doen. Nee, echt een mooi interview, met helaas een niet zo leuk verhaal.

Ach Memphis, iedereen draagt een "levens" rugzak bij zich. Maar hoe oneerlijk ook, is de ene nou eenmaal veel groter dan bij de anderen. Vol met positieve gebeurtenissen, maar helaas vaker vol me negatieve gebeurtenissen die men altijd met zich mee zal dragen. Ik heb begrip voor je verhaal, en ik waardeer je als mens en voetballer. Al had dat incident met die agent wel anders gekund, maar wat daarvoor gebeurde heeft niemand gezien! Waar ik nog altijd van kotsen, is dat hele gedoe met die hoed. Ik had het ook nooit gedragen, maar wie zijn wij als buitenstaanders om hem te veroordelen hij wordt ook wel vaak gezegd. Live and let live is mijn motto.... 👍🏾

Misschien werd die wel getreiterd omdat die onhandelbaar was, laat opbleef en tot laat buiten bleef voetballen, omdat die zich irritant gedroeg. Misschien speelt dat grote egootje wel een rol in het feit dat mensen je niet zo lief vinden.vind het wel moedig dat hij zo naar buiten treed overigens en ik heb daar wel respect voor, maar ik hoop oprecht dat hij hulp gaat zoeken om zijn frustraties en onzekerheid te lijf te gaan

Ja hoor, Memphis is openhartig over een problematische jeugd, en ipv dat te waarderen zie ik reacties dat zijn eigen ervaring wellicht wat overdreven is. Want racisme bestaat natuurlijk niet, en Memphis is altijd zo arrogant en vervelend! Stelletje losers.

2 juni 2020 om 22:21

Niemand zegt dat racisme niet bestaat. Wel zinspeelt hij op racisme terwijl hier geen directe aanleiding voor is. Dat is kwalijk en niet goed voor de terechte discussie, als je dat niet kunt begrijpen heb ik medelijden met je.

2 juni 2020 om 22:24

Hoezo is dat kwalijk en niet goed voor de terechte discussie dan? En omdat hij het niet exact weet hoeft niet te betekenen dat het gevoelsmatig misschien wel zo voelde? En hou je medelijden maar bij je, thanks.

2 juni 2020 om 22:34

Omdat hij dat zo voelde hoeft dat nog niet zo te zijn. het is jammer en spijtig dat hij het zo ervaren heeft, maar nogmaals dat maakt het nog niet waar.

2 juni 2020 om 22:52

Alex dit is nou juist exact het hele probleem van nu. Je kan niet zeggen dat het racisme is omdat iemand dat zo voelde. Het is racisme of het is het niet. Het gevoel kan heel vervelend zijn en daar moeten we met zn alle wat aan proberen te doen.

2 juni 2020 om 23:33

Er is wel degelijk aanwijzing toe. Hij wordt als donkere jongen getreiterd door blanke jongens. Moet hij het soms feitelijk bewijzen voordat hij dit naar buiten brengt?

2 juni 2020 om 23:43

Ah dat is automatisch racisme tegenwoordig Benzema?

2 juni 2020 om 23:48

Benzema hij wordt als enig kind bij een stieffamilie gezet. Dat kan soms een pestreflex opleveren. Misschien was hij gewoon het nieuwe joch in het gezin , kind van' de vrouw die mama probeert te vervangen'. Als die andere kinderen van dezelfde afkomst waren had er precies dezelfde situatie kunnen ontstaan dus nee, qua wat er in dit artikel staat, is er geen aanleiding om dat aan racisme te linken.

3 juni 2020 om 01:35

@alex17: Omdat het een beetje voelt alsof je een discussie gaat voeren met die gast die aangifte deed voor een vermoeden van omkoping. Als je gepest wordt en denkt dat het komt door je huidskleur, geef dan tenminste aan waarom je dat denkt. Als je constant een verband zoekt tussen negatief gedrag en huidskleur dan blijf je zelf in een bubbel en zul je het nooit echt kunnen begrijpen. Het kan inderdaad zijn vanwege zijn huidskleur, maar kan ook vanwege de onzekerheden van andere kinderen. Het kan ook gewoon zijn dat hij een irritant kind was of weet ik veel allemaal.

3 juni 2020 om 11:41

@JK-AjaxEr is inderdaad geen directe aanleiding voor racisme. Echter, kan ik Depay's gedachtegang zeker begrijpen. Zoals je zegt, racisme bestaat. Zwarten, Aziaten, noem maar op hebben er allemaal zelf ervaring mee gehad in Nederland. Als je zo vaak op straat wordt nageroepen, op internet wordt gediscrimineerd, verhalen hoort over racisme, is het vrij natuurlijk om sneller de link te leggen met racisme ondanks dat er geen bewijs voor is. Dit wordt dan gebagatelliseerd als "de racisme-kaart" spelen, maar het ligt vaak dieper dan dat. Ik kan het hem niet kwalijk nemen dat hij denkt dat het om zijn huidskleur gaat. Het is niet handig wat hij zei en zeker niet bevorderlijk voor de discussie. Maar hij spreekt zijn gedachtegang uit en dat moeten wij niet veroordelen. Het is de taak aan ons allemaal om hier wat aan te doen

Hij moet zijn verhaal niet doen want de meeste mensen zullen toch geen begrip voor hem hebben. Mensen met een kleurtje stellen zich toch altijd aan in de ogen van mensen die nooit iets met discriminatie en racisme te maken hebben. Wat recent is gebeurd zou ook onder slachtoffer gedrag geplaatst worden als er niet gefilmd werd wat er gebeurd is. Mensen worden niet gediscrimineerd het zit allemaal tussen de oren van de mensen die het meemaken.

3 juni 2020 om 00:57

Ik heb ook buitenlandse kom af en als ik buiten ben word ik ook regelmatig staande gehouden. Boeit mij zo ontzettend weinig. Ook op straat ben ik wel eens gediscrimineerd, geloof me zodra je dan omstanders erbij betrekt staan die 9 van de 10 x in jou hoek. Klopt er is racisme maar de manier hoe mensen tegenwoordig met alles de racisme kaart trekken is bizar. Het is er zeker en zal moeten worden aangepakt, maar andere groepen generaliseren helpt je zaak tegen racisme zeker niet.

3 juni 2020 om 08:37

Ik weet iets wat jij en Depay gemeen hebben. Jullie tonen geen zelfreflectie. Zo'n strijd voren met de gedachte: wij VS de wereld werkt niet man. Denk nou niet steeds zwart/wit. Eerlijke tip: kijk niet zoveel naar het nieuws. Dat doet je lichaam goed

3 juni 2020 om 10:12

DNeres heb best wel met je te doen. Heb al je bovenstaande post ook gelezen en het lijkt erop dat jij al precies weet wat er gaat gebeuren wie wat gaat zeggen en hoe iedereen het bedoeld. Helaas is het vaak negatief en ik zou daar zelf ook behoorlijk negatief van worden. Ik zou eens proberen mensen meer als individuen te zien en ze zo ook benaderen in een discussie. Vaker vragen wat bedoel je daarmee zodat je het niet zelf gaat invullen. En probeer eens iets zonder kleur te zien dan blijft de situatie namelijk soms net zo erg of mooi maar dan kun je deze als situatie behandelen. Ik bedoel het echt goed want als het om discriminatie gaat en rassen is het vaak emotioneel en dat maakt dat het niet snel opgelost wordt of helemaal verdwijnt.

Grappig, ik kan mij best vinden in het verhaal van Memphis heb heel veel van dezelfde dingen mee gemaakt. Dan merk je ook dat er meer dingen bij die jongen komen kijken waarom bepaalde dingen zo zijn, maar, steeds die ras kaart is niet slim en t helpt niemand. Ze mochten je niet, omdat je het nieuwe jochie was die bij de familie kwam, kinderen hebben daar bijna nooit zin in. Dat heeft niks met racisme te maken, niet dat dat geen probleem is in de wereld.ik vind bijvoorbeeld dat wat er nu in Amerika gebeurt inderdaad naar de voorgrond moet worden gebracht en ja, er zijk zeker systemische rasitische dingen daar en ook wel in NL hoor, maar kinderen zijn kinderen. Ik en mijn broertje hebben tientallen ruzies gehad met mijn stiefzusjes en broertjes, naarmate iedereen aan elkaar gewend raakte en iedereen wat volwassener werd zijn we allemaal van elkaar gaan houden. Misschien komt het ook hoe ik ben opgevoed, maar ik heb mijn hele leven als Joodse jongen met keppeltje op met zwarte jongens gespeeld, met Marokanen, Turken, Bolivianen wie dan ook en ik denk behalve als je met die gif word opgevoed dat een kind zo nooit zal nadenken, ben er maar twee keer over gepest. Juist dat maakt voetbal ook zo mooi, we zijn dan allemaal t zelfde, 11 jongens op een team vechtend voor hetzelfde doel.

2 juni 2020 om 23:35

Toch knap dat jij beter weet hoe die situatie vroeger bij Memphis thuis in elkaar zat.

3 juni 2020 om 00:00

Wel makkelijk steeds, dat weet niet hoe de situatie bij jou er uit zag. Ik zeg alleen dat ik een beetje een paar van dezelfde dingen heb mee gemaakt, en vooral dat kinderen kinderen blijven en die niet zo snel naar huidskleur kijken, maar hier meer waarschijnlijk denken van, oh nee niet een nieuw kind er bij, hij is mijn familie niet. Dat soort dingen. En ja als je bij alles de ras kaart gaat gebruiken betekent dat de echte problemen daardoor verbleken en dan is het moeilijker om het bij de oorzaak op te kunnen lossen.

3 juni 2020 om 09:50

Het is heel goed mogelijk dat Memphis door zijn huidskleur gepest werd. Ik vind het echt onzin om hem tegen te spreken als je er niet bij was.

Als ik Memphis z'n verhaal lees valt mij op dat hij nog niet alles heeft verwerkt.. Er zit nog boosheid achter zijn gedrag. Kijk naar dat gedoe met die lijger en nu met zijn auto in Rotterdam. Ook die opmerking over z'n stiefbroers is overbodig. Hij geeft zelf aan dat hij in zijn jeugd niet makkelijk was, wat heeft dan zijn huidskleur er mee te maken? Ik denk dat hij nog niet complete vrede heeft met z'n verleden. Sterker nog, ik voel dat hij ook z'n vader mist. Niet de man die hem en zijn moeder heeft mishandeld, wel een echte vader die iedereen nodig heeft. Ik hoop dat hij snel weer kan voetballen en dat hij Oranje kan gaan helpen naar mooie successen.

Snap het wel hoor, deze man komt uit het 'achterstands dorpje' Moordrecht, gelegen in het groene hart gebied, ook wel bekend als 'the Bronx'. Het is zonder meer moeilijk om zonder vaderfiguur op te groeien, weet er alles van. Maar voor de mensen die Moordrecht kennen, het is een geweldig mooie en groene omgeving met 0,0 criminaliteit.

Ik heb in al die jaren Voetbalzone te volgen nog nooit maar dan ook nooit met zoveel verbazing de reacties gelezen.het gross van de mensen die hierop gereageerd hebben hebben echt werkelijk totaal geen benul hoe het leven werkt, of hebben alleen vooroordelen, of stellen dat je geen zwaar en moeilijk leven kan hebben in het geweldige welvarende Nederland. Of halen uit heel t verhaal weer juist alleen dat korte zinnetje; ''misschien kwam het door mijn huidskleur'' wat dan gelijk weer uit zijn verband word getrokken.er zitten hier zoveel trollen die niks mee hebben gemaakt in hun leven en dit soort eerlijke en oprechte uitspraken over zijn leven nooit zullen begrijpen. Dat blijkt wel aan de reacties.en de reactie ''er is geen armoede in Nederland'' dan ben je echt een blind paard die op zijn sweet 16 een BMW kreeg van pappie en niks anders kent dan dat alles financieel mogelijk is. Ook nooit in contact is geweest met armoede omdat het snotjong in de elite wijk woont en een prive school.als bekende Nederlander kun je het nooit goed doen, welke keuze je ook maakt. Altijd zijn er haters.als je zwijgt en je anders voordoet dan je bent ben je het meest geliefd bij de meerderheid.ben je eerlijk en oprecht dan word je gehaat.een heel hoop van de reacties refereert dan gelijk naar wat voor naar persoontje het is. Maar wat doet hij dan precies verkeerd? Dat hij wel zichzelf durft te zijn? Dat hij niet probeert te verbergen dat een jonge jongen die miljonair word daar ook naar gaat leven? Stel je eens voor dat je zelf op je 18e miljonair bent. Zoveel mensen zijn nep naar de buitenwereld om maar een goede naam te behouden. Moeten veel dingen die ze doen verbergen omdat niet iedereen het misschien leuk zou vinden.deze jonge is Real deze jonge is Echt. En vergeet niet wat hij allemaal heeft betekend voor ONS oranje.100x liever een jonge die echt en eerlijk is en zich niet aanpast om leuk gevonden te worden dan het overgrote deel die het heel belangrijk vind wat andere van hem vinden en daarom niet zichzelf kan zijn en altijd moeten liegen.respect voor Memphis en een dikke vinger naar jullie toetsenbordterroristen.

3 juni 2020 om 11:24

Ten eerste is armoede een relatief begrip. Vergeleken met gebieden in Afrika kun je de situatie in Nederland nauwelijks armoede noemen. Het is maar net wat je onder armoede verstaat, want laten we wel zijn: Zelfs als je niet werkt en niets toevoegt aan de maatschappij, heb je hier in Nederland altijd een dak boven het hoofd tenzij je zelf anders besluit. Verder riekt jouw hele betoog naar een eigen agenda. Waar een ander die jongen de grond in boort om z'n gedrag, doe jij exact het tegenovergestelde. Dat maakt jouw betoog van exact hetzelfde niveau, want je kunt nog zoveel excuses verzinnen voor bepaald gedrag, maar zo werkt het niet. Memphis is een volwassen man van 26 jaar. Het maakt niet uit hoe goed je tegen een bal schopt, hoe vroeg je miljonair word of hoe zwaar de jeugd was. Het is duidelijk dat Memphis in z'n eigen wereld leeft en wereldproblemen maar wat graag op zichzelf betrekt. Dat is niet het kenmerk van gezond gedrag. Ik heb absoluut respect voor Memphis als voetballer, maar als persoon moet hij nog heel veel leren. Als je dat ontkent, snap je het zelf niet. Ik heb juist de indruk dat Memphis altijd op zoek is naar aandacht en graag het middelpunt van belangstelling is, of die aandacht nou negatief of positief is. Dat neigt vooral naar een vorm van verborgen onzekerheid. Ik heb het idee dat die jongen helemaal niet zichzelf is. Ik denk niet dat er veel mensen zijn die het ook maar iets interesseert wat voor horloge die jongen op z'n pols heeft, in wat voor auto hij rijdt of in welk huis hij leeft. Virgil van Dijk, Frenkie de Jong, Wijnaldum en noem ze allemaal maar op krijgen ook geen kritiek op hun gedrag. Waarom? Omdat zij niet de dingen uithalen die Memphis uithalen en omdat zij niet elk maatschappelijk probleem volledig op zichzelf betrekken. Dan kan zo'n jongen in de slachtofferrol blijven kruipen, maar dan blijf je bezig en zul je nooit een gezonde vorm van zelfreflectie kweken. Ik acht het namelijk niet onmogelijk dat hij over 15 jaar terugkijkt en bij zichzelf denkt: "waarom ik het dat allemaal in hemelsnaam gedaan?".

Die jongen kan beter is een keer naar de psycholoog. Blijkbaar heeft hij het nog niet achter zich kunnen laten. Wat betreft kinderen die pesten en treiteren, helaas is dat erg kinderen eigen. Ze hebben namelijk nog maar zeer weinig empatisch vermogen. Uiteindelijk is daar een rol weggelegd voor de ouders, maar dat ontbrak dus.

Jeugd doet gekke dingen met een mens.maar als je schetst dat je als vader het beter zal doen mocht je er ooit 1 worden, zou ik toch al beginnen met het heden.want ik zie hem nu continue misstappen maken en provoceren.grote mond hebben richting afwijkende meningeneen tijger nemenen ga maar door.

Moeilijke jeugd, dat is duidelijk. Ondanks af en toe wat vreemde fratsen, toch knap dat hij staat waar hij nu staat. Wat wel heel kwalijk is, is het feit dat hij geen idee heeft, waarom hij werd gepest, en dan maar suggereert dat het wellicht racisme is.

Het racisme begint al doordat wij "witte" mensen. Bruine mensen met melanine "zwarte" mensen noemen. Wit is goed en zwart is slecht. Deze mensen die 400 jaar slavernij hebben geleden waarin ze werden opgehangen, gelynched, verkracht, baby's aan krokodillen werden gevoerd als aas, kinderen aan andere plantages werden verkocht en nooit meer teruggezien werden. Door paarden uit elkaar getrokken werden van geboorte tot dood achter elkaar moesten werken om de "witte" man zijn koninkrijk op te bouwen. Het ergste is dat de identiteit van deze mensen verwijderd is ze de naam zwart of donker hebben gekregen door degene die ze bezitten. Eerst met colored person, african-american , black person. Het word steeds veranderd. En daar schuilt een grote reden achter. In de constitution in de VS gelden ze nog als 3/5 of a human Boeing etc. Probleem is dat vele "blanke" of eerder rode personen, niet willen toegeven dat deze mensen onderdrukt worden. Iets dat systematisch plaatsvindt. We moeten de 2e wereldoorlog herdenken. Maar slavernij "iets wat vele vele malen erger was" vergeten. Zulke dingen maken de mening van de Europeaan die overal op de wereld bloed en verderf brengt niet serieus en overtuigend. En ja logisch als dit de "witte" man z'n hemel is en de "zwarte" man zijn hel.

In zijn hoofd al zeer snel volwassen. Wel leuk dat hij in de rest van zijn verhaal allesbehalve aantoont dat hij ook maar iets van volwassenheid in zich heeft.

Tjah Depay. Persoonlijk houd ik niet zo van mensen die heel erg tevreden met zichzelf, die zijn meestal niet het fijnst in de omgang. Daarnaast is 'misschien vanwege mijn huidskleur' nogal voer voor discussie in deze tijd. Als ik het zelf niet zeker zou weten, zou ik het ook niet benoemen. Hij heeft in de afgelopen jaren een belangrijke rol in Oranje gehad, maar echt het gezicht van Oranje wordt het zo nooit, want hij komt wel erg vaak in opspraak.

Ik las gisteren een reactie van een lezer die zei dat Depay waarschijnlijk in een identiteitscrisis zit. Dit verhaal verklaart een hoop. Aan de ene kant is hij nog in zijn 'ganster wereld' omdat hij zich daar in het verleden veel mee heeft ge identificeerd. Aan de andere kant wil hij die goede samaritaan zijn, ook omdat hij weet dat hij als voetballer met zijn stem een hoop kan betekenen voor mensen. Zijn actie op de Dam is natuurlijk niets mis mee, maar zijn gedrag een dag eerder met die politie staat daar dan weer lijnrecht tegenover en heeft volgens mij vooral met imago te maken weer. Hopelijk kan hij gauw weer voetballen zodat hij zijn focus weer daarop kan leggen in plaats van zijn imago en kan het wat rustiger worden rond om zijn persoon.

Je word zo langzamerhand toch wel erg moe van die jongen. Even een situatie waarin een donkere jongen word gedood door een agent door buitensporig politiegeweld op jezelf betrekken vind ik echt heel naar en ongepast. Ik geloof echt wel dat ook Memphis wel eens last heeft van racisme, maar die jongen doet alsof elke agent hetzelfde is en die selectieve verontwaardiging maakt het allemaal niet beter. Het word echt eens tijd dat die jongen gaat leren wat volwassenheid is, want ondanks het feit dat hij goed kan voetballen is hij na al die jaren nog steeds een persiflage van zichzelf.

Als je moe wilt worden, moet je veel naar Depay luisteren. Een niet te temperen bewijslust, en dat laat hij niet ongemerkt aan ons voorbijgaan. Is het niet de lijger die opzien baart, dan wel het eindeloos tonen van zijn nieuwe speeltje. Zag een dezer dagen hoe hij een agent kleineerde. Misschien vanwege diens huidkleur?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2214 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

807 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
2016/2017 Manchester United 4 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Het is best logisch dat Arsenal uitkomt bij Depay en Weghorst

Arsenal moet rekening houden met het vertrek van topschutter Pierre-Emerick Aubameyang. De veelscorende aanvaller, wiens contract afloopt in 2021, zou best een nieuw contract willen ondertekenen in Noord-Londen, maar dan dienen...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 10 juli
Lasse Schöne is van plan om zijn contract bij Genoa, dat over een jaar afloopt, uit te dienen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren