Veronica Inside hard voor Depay: ‘Misselijkmakend, echt misselijkmakend’

Dinsdag, 2 juni 2020 om

De analisten van Veronica Inside zijn niet te spreken over de manier waarop Memphis Depay zich zondag uitte richting een politieagent in Rotterdam. Toen de aanvaller tijdens een controle in het centrum werd aangehouden, kreeg hij vanuit zijn auto een kleine aanvaring met de agent. Beelden van het incident werden uitgezonden door RTL Boulevard. Volgens René van der Gijp en Johan Derksen liet Depay zich denigrerend uit.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

154 reacties (laatste reactie door curtazimo)

De heren van Veronica Inside die moeite hebben met het denigrerende toontje van Depay? Hahaha, hypocrisie ten top.

1 juni 2020 om 21:15

Ene kant mee eens hoor, maar tegen een agent in functie moet je respectvol zijn. Die agent doet zijn werk, niks meer, niks minder.

1 juni 2020 om 21:18

@detoekomst Nja zeg dat maar tegen hen die te maken hebben gehad met politiegeweld of tig keer lastig zijn gevallen of aangehouden Op een gegeven moment kan ik begrijpen dat ze er moe van worden. En laten we niet doen alsof alle agenten chill zijn. Zitten genoeg schofterige agenten tussen helaas, zoals we dat ook in de VS hebben kunnen zien.

1 juni 2020 om 21:21

Nou Depay mag nog aardig ver gaan in zijn reactie. Denk dat je daar in de meeste landen niet mee wegkomt

1 juni 2020 om 21:22

Ik kan me heel goed voorstellen dat het vervelend is, maar als dit echt een standaardcontrole betrof, waarbij ALLE automobilisten naar een fuik werden geleid, zodat zij konden worden doorgelicht, dan heeft Depay zichzelf geen goede dienst bewezen. Ik zou om een dergelijke controle een agent verbaal niet aanpakken. Als het een etnische profilering betrof, dan kan ik mij een (doordachte en nette) verbale uitschieter naar de agenten in kwestie wel voorstellen, aangezien ik dit een tijd geleden zelf meerdere malen per maand meemaakte. Het idee dat je als het ware eerst ‘schuldig’ bent totdat jij het tegendeel kan bewijzen gaat op een gegeven moment aan je knagen, en dan gaat je mate van respect voor bepaalde agenten ook dalen naar een dieptepunt... Ik weet niet waarom Depay en die agent zo naar elkaar reageerden, maar volgens mij was er geen sprake van etnische profilering. Tenzij oom agent iets over zijn huidskleur in combinatie met zijn auto in z’n oor fluisterde...

1 juni 2020 om 21:23

Die agent lijkt zelf ook niet super respectvol, en moet respectvol zijn? Het is zeker gewenst, maar niet anders dan je omgang met zowat iedereen die je tegenkomt.

1 juni 2020 om 21:29

@AjaxCunian, alsof dat twee gelijken zijn. De politie is in deze de gezaghebbende partij. Burgers moeten daarnaar luisteren als leerlingen dat horen te doen naar hun docenten. We moeten het gewoon accepteren als zij wat willen controleren.

1 juni 2020 om 21:39

Dat is zeker zo, maar alsnog gaat respect twee kanten op. En daarbuiten kan je doen wat de politie zegt zonder volgens jouw respectvolle omgangsnormen.

1 juni 2020 om 21:44

@detoekomst Sorry maar ik vind het toch wel erg makkelijk praten. Ja natuurlijk moet men gewoon luisteren. Maar je kan toch wel begrijpen dat je op een gegeven er klaar mee bent wanneer je steeds maar weer wordt aangehouden en lastig gevallen. Na een paar keer raak je gewoon geïrriteerd en als je dan ook nog eens van die provocerende agenten hebt tsja dan kan je wel roepen ze moeten gewoon luisteren maar het moet wel van twee kanten komen. Luisteren ja, maar geen respect tonen is een no go. Ik vraag me dan ook af of jij dat chill zou vinden maar goed heb je vast nooit last van denk ik.

1 juni 2020 om 21:48

En op wie moet je dan boos zijn? De agent die 'etnisch profileert' of de mensen die ervoor gezorgd hebben dat er ernisch geprofileerd wordt? En is het etnisch profileren? Toen ik als 18 jarige in de auto van mn vader reed werd ik ook vrijwel wekelijks aangehouden. Als je een jongen van in de 20 met een auto van een ton ziet rijden is dat een goede reden om even te vragen hoe hij aan zo'n auto komt. Heel vervelend, maar niet meer dan logisch.

1 juni 2020 om 21:53

Ik zie in Nederland juist vaak beelden dat er richting hulpverleners weinig respect is ipv andersom. Moeten die dat maar constant accepteren, en zich begripvol opstellen? Wat voor straf vind jij dat mensen moeten krijgen voor het vernederen van hulpverleners? Want ik zie nou vaak van die snot jochies die er maar mee weg komen.

1 juni 2020 om 22:19

Sociofan het moment dat je agenten in VS gaat vergelijken met de Nederlandse dan sla je de plank mis. Je snapt zelf hoop ik ook wel dat daar een groot verschil in zit. Agenten hier zijn ook niet altijd leuk en lief enzo maar die hebben we gewoon nodig. Maar als jij het zonder kan let me know, plunderen we samem de supermarkten.

1 juni 2020 om 22:23

Apocalyps ik zag in het voor ge topic hierover dat iemand het volledige filmpje gezien had, ik meen vz lid Klich, die zei dat alle kleuren aangehouden werden. Ik geloof dat donkere medelanders vaker aangehouden worden en vind dat ook niet terecht, maar Depay grijpt mogelijkheden als deze maar wat graag aan om stemming te maken. Irriteert both ways.

1 juni 2020 om 23:07

@sociofan Ik vraag me altijd af waarom mensen zo vaak te maken krijgen met politiegeweld of worden aangehouden? Ik ben dan wel een hele brave burger denk ik, want ik ben nog nooit in een situatie geweest. Het zal in Amerika vast wel anders zijn, maar ik begrijp niet zo goed hoe we die vergelijking kunnen maken. Agenten hier worden juist verweten slappe hap te zijn, niet in te grijpen. Als ik al die filmpjes zie op Facebook van vechtende jongeren, elk jaar weer de ellende tijdens de feestdagen dat zelfs ambulance personeel schandalig worden behandeld en boa's die net zo goed hun werk moeten doen als jij en ik letterlijk het strand afgejaagd worden, dan vraag ik me af wat jij een chille agent vindt? En natuurlijk lopen er ook agenten bij die je niet graag tegenkomt, is dat niet in elk beroep. Maar ga nu niet vertellen dat we hier macht lustige agenten hebben lopen die graag kicken op gezag, ik heb ze nog nooit gezien. Ga is dronken door een Spaans dorpje lopen, heb je die gummiknuppel zo in je nek. Nederland kan je totaal niet vergelijken en het feit dat we vandaag met tig mensen op de dam demonstreren over een decenia lang cultuurprobleem in Amerika waar we helemaal geen verstand van hebben, is voor mij niet te begrijpen. On: Depay had een stuk volwassener kunnen zijn, had hij een beter voorbeeld geweest voor al die jongeren die hem nu adoreren

1 juni 2020 om 23:17

@TwenteOV, Met standaardcontroles, en dan doel ik op controles waarbij IEDEREEN eruit wordt gepikt, door middel van een fuik of iets dergelijks, heb ik oprecht geen problemen. Afgaande op jou en alle andere reacties en de beelden die ik heb gezien, denk ik ook niet dat hij etnisch werd geprofileerd. Werd dit (in)direct door Depay beweerd?

1 juni 2020 om 23:25

‘ Toen ik als 18 jarige in de auto van mn vader reed werd ik ook vrijwel wekelijks aangehouden. Als je een jongen van in de 20 met een auto van een ton ziet rijden is dat een goede reden om even te vragen hoe hij aan zo'n auto komt. Heel vervelend, maar niet meer dan logisch.’ Maar dan pak je alle jonkies eruit, ongeacht hun huidskleur. Ik ben inmiddels 30+ en heb nog steeds periodes dat ik een aantal keer per maand aan de kant wordt gezet. Rapper Typhoon werd aan de kant gezet en hij reed toentertijd niet eens een ‘patserbak’ of dure wagen. Dus het gaat eigenlijk niet eens om het type / merk, maar ook om de grootte van de auto... Kenneth Vermeer idem dito. Strafadvocaat Gerald Roethof maakt het zelfs mee en dan hebben we het over een man van 40+ jaar die even moet verantwoorden hoe hij aan zijn Mercedes komt... Waar ligt dit alles volgens jou dan aan?

2 juni 2020 om 01:44

Je kunt het ook gewoon accepteren en zeggen tegen die agent” goeiedag! Lekker weertje hè?” Je papieren laten zien en weer door naar de orde van de dag. Ben zelf ook zat van de weg geplukt maar als je dan een grote mond op gaat zetten maak je het jezelf alleeen maar lastig. Accepteer gewoon dat het is zoals het is en dat je een van de weinige bent in een bijzondere auto op die leeftijd.

2 juni 2020 om 07:20

Waarschijnlijk omdat jij je niet gedraagt naar de wet of aanleiding geeft tot controle, ga jij mensen die er zijn om de gemeenschap te beschermen een beetje lopen afzeiken. Ja rotte appels heb je overal, maar de mentale druk op de politie is gewoon groot. Er gaat niemand bij de politie voor het geld maar ze begeven zich vaak in zeek stressvolle situaties om jou te beschermen. Depay is nog jong, hij zet zich nog een beetje af, jammer dat hij wel een voorbeeld is en zich snel beter moet gaan gedragen zodat mensen zoals jij zich daar ook aan kunnen vasthouden.

2 juni 2020 om 09:09

@sociofan1, ik snap het hoor. Het is erg vervelend, maar dan nog dien je gewoon rustig te blijven en de agenten hun werk te laten doen. Agenten krijgen opdrachten mee. Die voeren ze uit.ik ben blank. Mijn eerste auto was een Corrado Vr6. Werd ik ook regelmatig aangehouden. Daarna op vrij jonge leeftijd nieuwe Golf Gti's gereden. Ook toen werd ik wel eens aangehouden en werd er wat uitgelokt. "die ramen achter zijn geblindeerd heh...." Ik zeg "ja klopt, netjes in de fabriek gebeurd, dus dat voldoet aan alle richtlijnen."ook werd wel eens gezegd dat ik mistlampen aan had, terwijl ik dat niet had. Dan kun je gefokt gaan reageren, maar dat helpt niets. Gewoon rustig blijven.wat Depay hier doet is gewoon een beetje triest. Eng is ook overdreven, meer triest, omdat meneer Depay denkt dat hij heel wat is. Terwijl hij gewoon net als ieder ander is, maar toevallig een leuk balletje kan trappen.ik word eerlijk gezegd een beetje moe van dat calimero gedrag. Ja, maar ze moeten altijd mij hebben. Ja sorry, er zijn veel criminele jongeren (vaak met een bepaalde afkomst) die in dure auto's rijden. Als je zo'n auto gaat rijden (ook al heb je dat zelf netjes en eerlijk verdiend), weet je dat je aandacht trekt. Dat is ook wat de agenten altijd tegen mij zeiden."zulke auto's met jonge bestuurders hebben onze aandacht." Daar gaat het in eerste instantie om, niet om het kleurtje van iemand. Laten we agenten gewoon hun werk doen.

2 juni 2020 om 09:09

@sociofan1 moet je eens kijken bij wegmisbruikers o.a waar agenten mee te maken krijgen. Dat heeft niks met schofterige agenten te maken maar alles methet niet hebben van enige vorm van respect voor andere mensen. Maar laten we vooral alleen wijzen op die agenten die fout zijn. Overigens is het door de politiek begonnen dat jonge gasten in dure bakken aangehouden worden, daar er veel hun geld niet op een eerlijke manier verdienen. Heeft niks met huidskleur te maken, alles met proberen om criminelen het leven zuur te maken.

2 juni 2020 om 09:56

Piranha, naar wie is jouw reactie gericht? Naar Sociafan1 of naar mij?

2 juni 2020 om 10:15

Natuurlijk moet je respectvol zijn naar een agent in functie. Maar als je voortdurend aangehouden wordt door agenten die zich niet voor kunnen stellen dat een jonge man met een donkere huidskleur op een eerlijke manier aan een dikke auto is gekomen, dan snap ik dat het respect uiteindelijk wel een keertje op is.

2 juni 2020 om 10:50

Dat is echt een probleem, het is ontstaan toen de welbekende driehoek samen met buurtwerk zich zorgen maakte over de status van jonge criminelen in hun nuurt en hun uitstraling / voorbeeld functie naar de jongere jongeren in de buurt. Toen heeft men het beleid ontwikkeld om die jonge gasten in hun dure auto's lastig te gaan vallen door ze aan te houden en continue intensief te controleren. Vrij snel erna zijn de jonge criminelen over gegaan tot het leasen van dure auto's omdat de wagens te vaak in beslag genomen werden. Jonge sporters of jongeren met rijke ouders werden de dupe van dit beleid. Zoals we Romy Bonjasky ook al regelmatig hebben horen verklaren, ook die werd, net zoals Depay continue aangehouden omdat hij een dure auto reed en hij zich ook graag modieus kleedde. Ook die verklaarde dat hij op een gegeven moment het helemaal zat was.

2 juni 2020 om 10:51

Sorry? Het klopt dat politie op het gebied van de wet het gezag hebben? Maar je bent verder gewoon gelijk aan een agent hoor. Politie man zijn, is je werk. Het verheft je niet boven de rest van de bevolking. Die mindset zorgt er dus voor dat sommige last krijgen van een machts kwestie. Je hebt rechten, tuurlijk mag je een agent niet uitschelden, mishandelen etc. Maar wat ik op deze beelden zie hoort daar echt niet tussen. Ja Depay is een arrogant. Maar de toon van de agent in kwestie toont ook weinig respect. En als je dat als mens, door je huidskleur constant meemaakt. Dan snap ik de frustratie wel. De politie is er voor ons, niet om de baas te spelen of je een lesje te leren..

2 juni 2020 om 10:52

Tuurlijk zitten die er een hoop tussen! Maar schaar jij Depay daar nou ook onder na dit filmpje?

1 juni 2020 om 21:45

Maar niet minder waar natuurlijk. De mindset van deze jongen is dat wanneer het niet fijn voor hem is je een hater bent of in dit geval jaloers op zijn speeltjes. Het feit dat de heren zeggen dat hij enkel denkt in geld is wat dat betreft een zeer toepasselijke uitspraak. Deze jongen leeft buiten de realiteit. Een onzeker knulletje die zich uit met patserige dingen. Moet hij helemaal zelf weten hoor, geen probleem. Maar hou gewoon je grote smoel dicht tegen de politie.

1 juni 2020 om 23:12

Enige die onzeker is zijn de agenten die precies een standaardcontrole uit wilt voeren bij iemand met een dikke bak, als hij er mee wilt pronken moet hij het weten, als je 10 x per dag word aangehouden is het ook een keer klaar, maar owee als je wat zegt tegen de politie/god dan kun je maar beter onderduiken door al het kritiek.

1 juni 2020 om 23:20

@Shevanr7, denk je nou serieus dat Depay 10x per dag wordt aangehouden? Dat lukt alleen als je alle controles in Nederland bewust opzoekt in je duurste wagen...

1 juni 2020 om 23:27

Ik geloof het serieus, maak het zelf ook mee, ik heb geen auto van 50k maar word vaak staande gehouden omdat meneer persee wilt weten wat voor werk ik doe en drugs aan het zoeken is in mijn auto, ze zijn vaak gewoon op zoek en dat is schijt irritant, bij mij gebeurt het niet 10 x per dag maar wel regelmatig, ik sta ook niet geregistreerd als drugs gebruiker of iets, rij gedrag zal het ook niet zijn want heb maar 1 x een boete gehad in 8 jaar tijd, dan verwacht ik zeker dat iemand met zo een uitstraling en dikke bak vaak word gecontroleerd, zal geen 10 x per dag zijn maar wel erg vaak, was laatst/tijdje terug ook een video van een voetballer weet niet meer wie, die ook dagelijks controle kreeg vanwege zijn dikke bak, kan me niet herinneren wie het was, ik stuur het in je inbox als ik het gevonden heb, maar dit is geen natuurlijke reactie van Depay maar van iemand die er echt helemaal klaar mee is.

1 juni 2020 om 23:56

"enige die onzeker is zijn de agenten die precies een standaardcontrole uit wilt voeren bij iemand met een dikke bak," Het was een controle waarbij alle dikke auto's werden gestopt. Wat heeft dat in hemelsnaam te maken met agenten die onzeker zijn?

2 juni 2020 om 00:16

Stond jij er bij? Het gebeurd vaker met mensen die een dikke bak hebben, waarom moeten persee zij gecontroleerd worden, als je een dikke bak heb moet alles van top tot teen gecontroleerd worden omdat het een dikke bak is.

2 juni 2020 om 00:29

Zeker in Rotterdam hebben ze al jaren zogenaamde patserbak controles . En waarom? Omdat veel criminelen in patserbakken rondrijden die ze eigenlijk niet kunnen betalen. Vervelend voor goedwillende mensen maar wel effectief in strijd tegen criminaliteit

2 juni 2020 om 10:38

Dat er echt mensen zijn die dit niet kunnen begrijpen joh. Jonge gastjes met Gucci petjes en goude kettingen in een C63 AMG. Ja, staande houden die hap inderdaad. Kan misschien vervelend zijn voor de enkelen (zoals profvoetballers of artiesten) die het wel eerlijk verdiend hebben maar het is een uiterst effectieve manier om een hoop jonge criminelen aan te houden. In de grote steden doen ze het al jaren en het werkt fantastisch. Ik zou het ook niet raar vinden om me als twintiger wat vaker te moeten verantwoorden hoe ik in hemelsnaam in een auto van 80.000 euro (bijvoorbeeld) rond kan rijden. Zo gek vind ik die insteek van de politie helemaal niet hoor.

2 juni 2020 om 10:52

@shevannr7 Dat is het beleid van de lokale overheid om jonge drugscriminelen aan te pakken en duidelijk te maken aan de buurt dat ze geen voorbeeld zijn. Jonge alloctonen sporters of jonge alloctonen die succesvol zijn danwel rijker ouders hebben, maken dit mee en worden echt vaak aangehouden. Zie de interviews van Romy Bonjasky die het ook regelmatig overkomt.

2 juni 2020 om 10:54

@yello Exact, dat is precies waarover het gaat. Succesvolle jonge allachtonen zijn de dupe van dat beleid, die worden continue staande gehouden in hun dure auto. Jongeren die blank zijn met vergelijkbare auto's maar die bijvoorbeeld in Kralingen wonen, hebben er geen last van.

2 juni 2020 om 12:14

'jonge gastjes met Gucci petjes en goude kettingen in een C63 Amg. Ja, staande houden die hap inderdaad. Kan misschien vervelend zijn voor de enkelen (zoals profvoetballers of artiesten) die het wel eerlijk verdiend hebben maar het is een uiterst effectieve manier om een hoop jonge criminelen aan te houden.'maar vaak zijn het niet eens (hele) jonge gasten die aan dit stereotype beeld voldoen. Ik ben inmiddels 30+ en heb nog steeds fases dat ik regelmatig aan de kant moet gezet en alles moet verantwoorden. Ik zit nooit met een Gucci pet of gouden ketting achter het stuur. Toch word ik, ongeacht het tijdstip of mijn kleding die ik op dat moment draag, aan de kant gezet. Advocaat Gerald Roethof, een man van 40+, werd in het verleden aan de kant gezet, omdat hij zich moest verantwoorden hoe hij aan zijn auto kwam...rapper Typhoon werd aan de kant gezet, en de grap is dat hij niet eens een dure wagen rijdt. De auto die hij toentertijd reed was een, ik dacht, elektrische Suv. Kenneth Vermeer werd ook herhaaldelijk aan de kant gezet...mijn schoonvader, zestig plus - (qua huidskleur zit hij tussen Depay en Roethof in) - wordt regelmatig aan de kant gezet... De zwager van mijn schoonvader (rond de 55 jaar oud) is een witte man en die kan gewoon probleemloos in ÉÉN van zijn auto's rondrijden. Beiden komen uit hetzelfde gebied... Mijn oom, een man van Zestig plus, heeft ongeveer 1 jaar geleden een nieuwe SUV gekocht. Hij mag tot aan de dag van vandaag opnieuw uitleggen wat voor werk hij doet en of de auto op zijn naam staat.jij en anderen refereren telkens naar leeftijd, maar leeftijd is niet de trigger / indicator voor etnisch profilering. Net als Typhoon in zijn bericht kenbaar maakte, ben ik ook agenten tegengekomen die mij eerlijk vertelde dat zij met opzet mensen zoals ik aan de kant zetten, omdat de auto niet overeenkomt met het 'profiel'.dus in feite zijn wij, vanwege onze getinte / donkere huidskleur, schuldig totdat wij het tegendeel hebben bewezen. Dus hoe hard wij ook werken voor onze eerlijk verdiende centen, tiener of zestigplusser, men zal altijd met een schuin oog naar ons kijken. Das een mooi bijkomend effect...'zo gek vind ik die insteek van de politie helemaal niet hoor.'de insteek zou rechtvaardig zijn als Alle personen met Suv's of dure wagens aan de kant gezet zouden worden en dezelfde vragen zouden krijgen. Dit gebeurt nu echter niet.

2 juni 2020 om 12:43

@speedyafc ik zeg ook niet dat het allemaal prima is die patsercontroles. Zitten ook haken en ogen aan en is ruimte voor verbetering. Daar zijn ook die meldpunten discriminatie voor ( dien niemand gebruikt?. Wat Kralingen betreft : geen idee is dat een rijke buurt? Ik woon in het oosten en hier doet Duitse politie volop aan profileren ivm ramkraken NL se Marokkanen uit omgeving Utrecht

2 juni 2020 om 13:14

Sanderk91 tegenwoordig worden er vele auto’s geleased door jongeren, Gucci petjes van de zwarte markt en goude kettingen die een waarde heeft van 100 maakt hun geen criminelen, typische vooroordelen weer, ik zie maar weinig tot geen jongeren rijden in een bak van 40k + en als dat wel eens voor komt dan is het 90% van de ouders, zoals ik al aan gaf ik maak het zelf vaak mee, zodra de controle is uitgevoerd moet ik zelfs nog blijven wachten omdat zij perse wat willen vinden.

2 juni 2020 om 12:20

Je kan dat gebrek aan respect en vooral dat egoïstisch gedrag van Depay niet pikken.... Weinig geld of veel geld, het maakt niet uit ...nu weet iedereen wat voor een ettertje Depay wel is.....

2 juni 2020 om 13:58

Dat klopt, deze gasten zijn hypocriet. Maar in deze kan ik ze niet anders dan gelijk geven.depay gedraagt zich of hij beter is dan andere. Dit is weer een toonvoorbeeld van hoe hij zich als een kind zit te gedragen. Misschien ben ik niet in zijn geheel objectief omdat ik meer respect op kan brengen voor mensen die veel geld verdienen en toch nederig opstellen dan mensen die bakken geld krijgen en zich gedragen of ze meer zijn dan anderen. En bij Depay krijg ik dat laatste gevoel.

Oh nee daar gaan weer. Ze hebben wel een prima formule zeg daar bij VI, vooral Johan. Even weer uithalen zodat ik wat headlines haal en weer wat aandacht krijg. Zo blijft het programma aandacht krijgen en met name hijzelf. Zeer sneu. Depay is er moe van geworden dat hij vaak wordt aangehouden mag dat, en die agent zelf was juist vreemd bezig met meteen ja we hebben er weer 1. Leuk dure auto's controleren maar 1 keer lijkt me wel genoeg. En zal me niks verbazen als dat etnisch profileren ook nog steeds gaande is. Het zit helaas in de politiecultuur. Maar nee Depay is super fout bezig, yeah right. Niet iedereen moet hetzelfde zijn hoor als jij. Nja ze zijn daar bij VI trouwens veel erger. Zo hypocriet als wat.

1 juni 2020 om 21:23

Dit is net zo hypocriet en eenzijdig. Depay richt zich net zo goed tot de camera om de headlines weer even te halen en zijn punt te maken. Depay mag moe zijn van de controles, maar zo'n agent die de hele dag door zulke reacties krijgt moet dat maar accepteren? Daarbij gooi je er zelfs nog maar eens een paar verzinsels bij, zoals dat het etnisch profileren nog gaande is en diepgeworteld zit in de politiecultuur... Kortom, als je zo graag een nuancering aan wilt brengen, doe dat dan ook echt en geef niet alleen een reactie vanuit een andere invalshoek.

1 juni 2020 om 21:25

Etnische profilering is een mythe volgens jou? Zou graag je argumenten daarvoor willen horen. Voelt wel vreselijk off-topic overigens.

1 juni 2020 om 21:31

‘Daarbij gooi je er zelfs nog maar eens een paar verzinsels bij, zoals dat het etnisch profileren nog gaande is en diepgeworteld zit in de politiecultuur...’ 😂😂😂. Wat zeg jij nou? Zeg je nou echt dat etnisch profilering een verzinsel is?

1 juni 2020 om 21:32

@AjaxCunian, of het een mythe is? Mwah, het gebeurt ongetwijfeld, maar het is geen onderdeel van de politieopleiding of het justitieel systeem... Nu wordt de indruk gewekt dat dit voor elke agent vaste prik is.

1 juni 2020 om 21:44

Is dat vereist om diepgeworteld te zijn in politiecultuur, volgens mij kan cultuur er op verscheidene manieren worden ingewerkt. Dit zou toch best veel man op man, decennia-lang zijn kunnen worden ingewerkt? In de mate waarin het gebeurd, lijkt het me zelfs sterk dat het niet op een of andere manier is ingewerkt. Ik vond het persoonlijk die indruk niet opwekken maar kan me goed voorstellen wat je zegt, het heeft meestal weinig zien om te gaan kijken naar elke agent of iedere persoon. Maar elke is er eigenlijk al één te veel.

2 juni 2020 om 09:19

@ajaxcunian, hou alsjeblieft op met dat etnisch profileren. Als iemand zich verdacht gedraagt, wat voor kleur dan ook, moet de politie er op af kunnen gaan. Ik zie heel veel jonge Marokkanen (begin 20) op de snelweg in Mercedes Amg's rijden, in BMW M3's . Ik denk dan ook, tjoh.... wat doe jij dat jij op jouw leeftijd zo'n bak kan rijden? Zo vaak zie ik die auto's namelijk niet rijden.verder maak ik me er niet te druk over, want ik ken hem verder niet. Stiekem zelfs een beetje jaloers, zou ik ook wel willen.maar ja, dergelijke auto's trekken nu eenmaal de aandacht. En als je aandacht trekt, kun je aandacht krijgen. Zo werkt het. Nu trekken dit soort jongeren nu eenmaal veel de aandacht. Depay ook. Die rijdt meerdere rondjes in zijn Maybach door het centrum. Dan trek je de aandacht. Dan moet je ook niet zeiken als je aandacht krijgt die in jouw ogen "verkeerd" is. Met zijn "zie je nou wel, zo gaat dat meerdere keren per dag."zo ook met zijn lijgers. Tja, je post het vriend. Dan zul je op "social media" ook kritiek krijgen. Dan moet je niet gaan piepen over haters en misschien nadenken voordat je iets post.gewoon nadenken, ook als je word aangehouden. Gewoon rustig blijven, respectvol het gesprek aangaan. Dan is er niets aan de hand. Nederland is écht geen Amerika hoor.

1 juni 2020 om 21:32

Moe of niet, dit is een routine controle. Depay was niet de enige die werd aangesproken. Zo moeilijk is het allemaal niet, gewoon opvolgen wat ze zeggen en je kan verder. Het filmpje op YouTube is langer en de enige die problemen veroorzaakt en in de camera nog wat moet schreeuwen is Depay. Zoals altijd ligt de schuld niet bij Depay, maar is de andere dom, racistisch of jaloers...

1 juni 2020 om 21:56

@AZE/CHE Exact, Depay leeft in een complete waanwereld. Elke vorm van kritiek doet hij af onder het mom van haters, jaloezie of racisme. Als je hem hoort praten over hoe zwaar het was om op te groeien in Moordrecht, dan zou je bijna denken dat plekken als Harlem of Compton niks voor stellen. Ik wordt echt doodmoe van die vent.

1 juni 2020 om 21:59

Etnisch profileren of gewoon statistieken? Scheelt heel wat belasting centen als ze statistieken gebruiken. Niks mis mee

1 juni 2020 om 22:25

Depay pleurt het filmje toch geknipt het internet op? Wie wil er nu aandacht?

1 juni 2020 om 22:29

Depay heeft dat niet zelf gedaan dacht ik. Op zijn Twitter is er alleszins niets van terug te vinden.

1 juni 2020 om 22:36

Deze video is door RTL Boulevard online gezet als ik het goed heb

1 juni 2020 om 22:53

Ok, dat wist ik niet.

2 juni 2020 om 10:55

@sociofan1 Het is zelfs officieel beleid in Rotterdam, aanpakken van de jonge criminelen in hun dure auto's. De goede lijden behoorlijk onder dat beleid. Romy Bonjasky heeft er ook heel veel last van gehad.

Inderdaad ... Populistisch gezwets van Johan en co. de tijden dat er niks op de politie aan te merken valt, bestaan niet meer. Zelf hebben de heren NOOIT met de politie op dergelijke manier te maken maar ze vertellen wel even hoe het voelt en wat je doen moet bij de 100ste aanhouding. Kijk maar wat er in de VS gebeurd, het hele land staat in brand. Maar goed terug naar dit voorval, de agent zelf heeft zelf ook een bepaalde toon richting Memphis 'komt er wéér eentje!' ... Nee, dat zet een positieve toon. Het is lekker makkelijk om enkel Memphis aan te spreken en te roepen 'gewoon'luisteren naar oom agent. 'Iemand die zijn leven 5x per dag waagt' valt ook reuze mee hoor, heb agenten in de familie en dat valt naar diens eigen zeggen wel mee. Respect is een kwestie van geven en nemen ... Een agent is geen heilige hoor die bloedt ook rood, pist geel en schijt bruin net als de rest van ons. VI die nu respect en gehoorzaamheid predikt, pff het moet niet gekker worden. Ik kijk al een tijdje niet meer sinds het de 'kijk ons een dwars 'zijn' show geworden is. VI op RTL7 had veel meer inhoud en was er nog sprake van voetbal praat. Deze versie is RTL Boulevard met een vleugje voetbal erover gestrooid, met een Joling, Jodi Bernal, Koffietijd aanvallen, Gordon en allerlei andere zooi. Enige die er kijk op heeft is, Hansje Hansje en laat juist die belachelijk gemaakt en steeds onderbroken worden. Tjsa ...

Spijker op zn kop. Die ventjes denken dat ze veel waard zijn door hun bankrekening. Mond vol van respect, maar het tonen, ho maar

de opmerking van Depay is weliswaar onnodig maar als je 10 keer per dag wordt aangehouden is irritatie daarover wel menselijk natuurlijk

1 juni 2020 om 21:49

Wat niet mensenlijk is, is dat Depay het meteen weer op rascisme gooit. Walgelijk is het gewoon. Overal boven willen staan, maar ondertussen de calimero uithangen. Al hoop ik wel dat hij ons naar glorie schiet op het EK, dat dan weer wel 😁

1 juni 2020 om 21:56

Waar zie jij dat hij het op racisme gooit? Vertel, waar zie je dat staan, waar heb je dat gehoord?

1 juni 2020 om 22:19

@nl_modric als je uit de randstad komt is het geen geheim dat veel mensen worden aangehouden op basis van hun afkomst. al sta je bv voor een supermarkt dan vragen ze jou als buitenlander als enige je ID voor zogenaamde controle. ik heb het vaak genoeg zien gebeuren hier in Rotterdam. of dat nu bij Depay ook het geval was dat zou ik niet weten verder

1 juni 2020 om 22:36

@Japie heb je ook enig idee waarom dat zo is? Heb je enig idee wat een gezaghebbende in de randstad te verwerken krijgt, gevaren loopt en naar zijn of haar hoofd geslingerd krijgt? Ik keur echt niet alles goed wat betreft politie en justitie maar oh oh aangehouden worden is vervelend maar die politiemensen worden meer dan 10x per dag uitgescholden, bedreigd bespuugd en andere idioterie. Misschien moet Depay eens een dagje meelopen en de politie eens in de schoenen van Depay uhhh doe maar een willekeurige gekleurde jongen in een dure auto dan krijgen ze misschien wat respect voor elkaar.

1 juni 2020 om 22:56

En ik ben wel eens benieuwd naar deze cijfers. Als je als diender alleen getinte mensen eruit haalt en bij een boete of pv blijkt dat je ze alleen daarom eruit pikt dit je in no time zonder baan. Agenten zoals je beschrijft zullen er zijn, maar als dit bekend is van dezelfde dienders die dit doen mogen ze uitkijken naar een andere baan.

2 juni 2020 om 10:00

'wat niet mensenlijk is, is dat Depay het meteen weer op rascisme gooit. Walgelijk is het gewoon'heeft Depay het woord racisme gebruikt?

2 juni 2020 om 10:57

Het is etnisch profileren en gewoon officieeel beleid in Rotterdam om ervoor te zorgen dat jonge criminelen in dure auto's geen voorbeeld voor de jeugd worden. Daar heeft Romy Bonjasky zich ook al vaak over geuit, ook die wordt regelmatig staande gehouden voor een controle onderzoek. Etnisch profileren scharen we toch echt onder de noemer van rascisme.

2 juni 2020 om 14:02

@ Japie Dat is echter onjuist. De duren auto's worden vaak aan de kant gehaald. Omdat hier veel criminelen in rijden. Verder wordt de rest op een gewone manier behandeld. Het is gewoon onzin om het maar elke keer op afkomst te gooien. Zonder enig goed voorbeeld. Naar mijn idee is hier nooit goed onderzoek naar gedaan.

1 juni 2020 om 22:53

Dan moet hij lekker in een seat Ibiza gaan rijden. Met dit soort controles ben je nou eenmaal eerder de Sjaak met zin auto (zeker op die leeftijd) als je gewoon je papieren laat zien (wellicht zelfs je gezicht laat zien als bekende sporter) ben je in no time weer onderweg.

1 juni 2020 om 23:02

Als alles zou kloppen bij zo een politiecontrole, zou het zo simpel moeten zijn als een kenteken invoeren en zien of de bestuurder openstaande boetes heeft, een schuld bij de belasting of zelfs een strafblad. Nu wek je frustratie door elke keer weer de tijd te verspillen van iemand. En vergis je niet, dit gebeurt soms meerdere keren op 1 dag.

1 juni 2020 om 23:10

Nee want je weet niet zeker wie de bestuurder is van de auto. De hele reden om dat juist te controleren.

1 juni 2020 om 23:14

Wel als die dezelfde dag al vaker gecontroleerd is, of zal die meerdere keren van bestuurder gewisseld hebben?

1 juni 2020 om 23:19

Ja moet je wel weten wie erin zit. ID laten zien en niets aan de hand verder. Vervelend zal het zeker zijn maar hoort er schijnbaar bij tegenwoordig.

1 juni 2020 om 23:25

Dat is ronduit belachelijk. Je werkt bij een overheidsinstantie en je moet elke keer dezelfde auto aan de kant halen, gewoonweg omdat je niet in je systeem kan kijken of zo een auto al eerder gestopt is. Voor een organisatie waar je het niet kan veroorloven om macht en aanzien te verliezen, lever je er toch een hoop van in. En waarom, door onkunde.

1 juni 2020 om 23:57

Het gaat ook om de persoon in de auto, scan je die ook met een systeempje vanuit je auto?

2 juni 2020 om 00:30

Ik zal het even uitleggen, want ik krijg toch echt het gevoel dat niemand dit meegemaakt heeft. Je wordt naar de kant gehaald, er wordt om een rijbewijs en om autopapieren gevraagd. Tegelijkertijd krijg je de vraag of de auto op jouw naam staat of niet? Waarom is dit? Wel eens meegemaakt dat er 2x op 1 dag (3 uur tijdsverschil maar wel in dezelfde buurt) wordt gevraagd waar de bestuurder werkt om daarna lekker te vragen of je kunt aantonen hoe je aan de auto komt. Ben je zomaar even een kwartier van je tijd kwijt, terwijl dit info is die gewoon geregistreerd hoort te staan. Het is niet zo dat als ik op de ene dag heb aangetoond hoe ik aan de auto kom, dat ik hem 3 uur later opeens wel gestolen heb. Sorry maar dit wekt echt enorm veel frustraties op.

2 juni 2020 om 09:37

@jjunited, zelf ook meegemaakt. Wordt gevraagd "wat voor werk doe je?". Dat is een redelijk normale vraag toch? Ook word je kentekenbewijs gevraagd, daarmee toon je aan of de auto wel of niet op jouw naam staat. Sterker nog, auto's met een dergelijk vermogen mag je alleen zelf op kenteken zetten als je ouder bent dan (ik dacht 24). Dus als je als jonger pikkie in zo'n auto rijdt, wordt gevraagd of de auto op jouw naam staat.... dat jouw auto ooit 2x op éã©n dag gecontroleerd is in dezelfde buurt komt vermoedelijk omdat ze toevallig in die buurt controles aan het houden waren. Dat jij er twee keer inrijdt is toevallig en niet bewust.ik zie echt het probleem niet. Dat degelijke kentekens "opgeslagen" of gecommuniceerd moeten worden, ben ik helemaal mee eens. Dan kunnen agenten de betreffende auto laten gaan als ze zien dat het al gecontroleerd is. Dat zou zeker een hoop ergernis schelen.

2 juni 2020 om 11:01

Wat je zegt klopt niet, dit is in Rotterdam onderdeel van het beleid om jonge criminelen aan te pakken. In Kralingen rijden ook jonge, blanke gasten in dergelijke auto's maar die worden niet staande gehouden, het is wel degelijk etnisch profileren. Zoals ik al zei, Romy Bonjasky overkomt precies hetzelfde. En ook die verklaarde dat als hij voor de zoveelste keer op dezelfde dag aangehouden wordt voor een routine onderzoek, ook hij er op een gegeven moment helemaal klaar mee is. Het ligt dus niet aan de auto an sich maar aan de auto in combinatie met een jonge allochtoon. Dat is hier het lokale beleid.

2 juni 2020 om 23:17

Ik geloof zeker dat het voorkomt speedy. Maar het klopt echt wel. Dit heeft normaal gesproken niks met afkomst te maken. Sterker , als agent moet je aan kunnen tonen waarom je iemand aan de kant haalt (kan een grote controle zijn, patser controle of als zij een vermoeden hebben van schuld aan iets) als dit gebeurd op huidskleur heb je een groot probleem als agent zijnde . Ik als kaaskop zou ook aan de kant gezet worden met zo'n auto. Mensen gooien het vaak op racisme (en uiteraard komt dat voor) maar ik ben er voor 100% van overtuigd dat dit in.ene gewone burger bak niet, of iig veel minder voorkomt

De pot verwijt de ketel weer lekker makkelijk scoren voor Derksen , die zelf te pas en te onpas mensen schoffeert en beledigd dat is zijn tweede natuur hij is wel de laatste die hier wat van mag zeggen . Ik weet niet wat er is gebeurt tussen Depay en de politie dus daar kan ik niet over oordelen en Derksen weet dat ook niet maar gelijk wel oordelen .

Gelijk hebben ze. Meneertje Depay moet ook weer even van zich laten horen. Zo’n toon aanslaan tegen agenten laat zien dat hij zich verheven voelt boven anderen. Walgelijk om te zien.

1 juni 2020 om 22:43

Mee eens. Ik verbaas me erover dat Depay zoveel support krijgt onder de VZ-leden. Dit is toch gewoon bizar en asociaal gedrag?

2 juni 2020 om 02:08

Is het ook. Triest gedrag. Predikt regelmatig roomser dan de paus te zijn, maar bewijst eens te meer gewoon een enorme knuppel te zijn.

2 juni 2020 om 11:10

Of laat het zien dat mensen als Depay net zoals Romy Bonjasky helemaal klaar zijn met het etnisch profileren? Als blanke is het erg makkelijk om te zeggen, werk gewoon mee. Al wordt je vier keer op een dag staande gehouden. De realiteit is dat ik echter nooit staande gehouden wordt voor controle, de realiteit is dat agenten mij hier in het centrum nooit afbekken. En het is gewoon terug te vinden in de gemeente publicaties, Rotterdam heeft het etnisch profileren voor jonge allachtonen in dure auto's opgenomen in de beleidsplannen, het is om de jonge Rotterdamse drugscriminelen het leven lastig te maken zodat ze geen voorbeeld worden voor andere jongeren.

2 juni 2020 om 12:32

Als je klaar bent met etnisch profileren, moet je als Depay je juist kwaad maken over al die rotjochies die voor deze statistieken zorgen. Criminaliteitscijfers zeggen genoeg. Etnisch profileren is daarnaast een verdomd effectief middel en hoop dat de politie dat ook blijft doen. Anders glippen er teveel raddraaiers doorheen en wordt de criminaliteit minder aangepakt. Maar nee, ze gaan liever in de slachtofferrol zitten. Als hij zich nu eens uitspreekt over dat tuig die ervoor zorgt dat hij er 'last van heeft' (hij heeft hier een veel te grote bek trouwens wat hier allemaal niets mee te maken heeft) zou ik daar meer waardering voor hebben.

2 juni 2020 om 16:59

De politie mag officieel niet etnisch profileren, het is tegen de grondwet. Depay is een slachtoffer van etnisch profileren, dat is een feit. Maar dan zie je vaak wat je bij jou ook ziet, dan krijgen ze te horen, stel je niet aan.

Welke andere reactie had je verwacht van VI ? Die mannen kunnen zich helemaal niet inleven hoe het is om elke keer hier mee geconfronteerd te worden. Laatst zag ik hier een artikel over de kloof tussen voetballers en de gewone man , maar er is ook een kloof tussen de analisten en de jeugd....

1 juni 2020 om 23:18

Tja, vervelend voor de goedwillenden (waaronder een Memphis), zeker als je regelmatig onterecht van de weg wordt geplukt omdat je toevallig in een dure bolide rijdt, maar het werdt hoog tijd ze al die k*t criminelen in ons land eens goed aanpakken. Kortom degenen die het niet kunnen verantwoorden en dat zijn er ook meer dan genoeg. Preventief controleren en fouilleren in de randsteden e.d. vind ik dan ook echt helemaal niks mis mee. Op alle mogelijke (wettelijke) manieren aanpakken dat tuig.

3 juni 2020 om 20:57

en dat ze al.die k#t gebruikers eens aanpakken . Kwestie van vraag en aanbod , is er geen vraag dan verdwijnt het aanbod vanzelf..Eigenlijk zijn die die crimineler er omdat dat er van die stumpers zijn die niet zonder het spul kunnen . Of die liever een illegaal kopie hebben, omdat ze het echte niet kunnen betalen , maar wel.de grote jonge of meid willen uithangen .

2 juni 2020 om 12:29

Njah jeugd, Depay is gewoon 26 dan ben je qua leeftijd toch behoorlijk volwassen? Qua gedrag misschien niet...

3 juni 2020 om 20:59

Sorry bedoelde generatie-kloof . Het zijn toch over het algemeen mannen van middelbare leeftijd , of ouder die bij VI zitten. En die dan moeten praten over mannen van 17jaar en ouder....

Kan best een vervelende agent zijn geweest. En we moeten niet doen alsof etnisch profileren een mythe is. Maar bij Depay heb ik altijd het gevoel dat het vooral een schreeuw om aandacht is. Hij maakt er een sport van om op een verkeerde manier in het nieuws te komen. Dat geldt niet voor Wijnaldum, De Jong, Van Dijk, De Ligt en zo'n beetje alle andere internationals, dus misschien ligt het ook wel een beetje aan Depay zelf.

1 juni 2020 om 23:01

Etnisch profileren is wel een excuus die vaak gebruikt word. Het mag niet, maar uiteraard gebeurd het ook, maar als ik daar had gereden in die auto werd ik er als blanke kaaskop op ook uitgepakt terwijl ik met een seat Ibiza door mag rijden. Het etnisch profilen word te vaak als slap excuus gebruikt. Dit soort gasten zijn gewoon de realiteit kwijt (dat het praktisch onmogelijk is om.in zo'n auto te rijden, zeker op deze leeftikd)

Ik word een beetje Depay moe...altijd weer dat nadrukkelijk zich moeten profileren,hier dan (wederom) op een negatieve manier. Hoe hij keihard werkt aan zijn herstel,alle respect voor,maar dat showen van al die randactiviteiten zorgt bij mij alleen maar voor ergernis. Zoals hierboven iemand zegt:landgenoten die op een hoger niveau spelen en prijzen winnen zijn veel bescheidener dan hij!

Depay is vaak genoeg in Rotterdam geweest om te weten dat er in dat gebied 'patsercontroles' worden uitgevoerd. Als je daar op een zonnige dag op een terras zit, zie je ongelooflijk veel dikke auto's met hele jonge mensen achter het stuur. Niet een beetje veel, maar echt waanzinnig veel. Niet al die jonge mensen zijn profvoetballer.misschien niet slim om te zeggen dat er 'één met een grote bek komt', maar ik denk dat zo'n agent die de controles verricht meer te verduren krijgt dan een Depay die aan het flaneren is.

2 juni 2020 om 11:13

@enriqued Het is precies zoals je zegt, de paster controle is bedoelt om jonge criminelen het leven zuur te maken zodat ze geen voorbeeld voor de jeugd worden. Het gaat dan specifiek om de combinatie dure auto en jonge allochtoon. De jonge blanke jeugd uit Kralingen, ook in dure auto's al dan niet van pappa worden niet staande gehouden. En mensen zoals Depay of Romy Bonjasky overkomt het vaak meerdere keren per dag. officieel beleid om het leven van jonge criminelen zuur te maken. We noemen dat toch echt etnisch profileren.

2 juni 2020 om 11:47

Nou, die auto's rijden in een fuik. Van een afstand is geeneens goed te zien wie er precies achter het stuur zit, dat zie je pas als ze voorbij rijden. Er wordt in dit geval vooral geprofileerd op 'dikke auto's'. Zo heb ik bijvoorbeeld Gerard Cox in zo'n fuik zien rijden.ga voor de gein eens op een zaterdagavond daar in de buurt (mag nu weer) op een terrasje zitten, dan zie je wellicht wat ik bedoel.

2 juni 2020 om 11:52

Ik woon daar echt vlakbij dus ik weet wat er gebeurd. En ik zie ook welke auto's grondig gechecked worden en welke vrij eenvoudig door mogen rijden.

2 juni 2020 om 11:57

Vlakbij en Afc? maar het klopt toch dan? Voor zover ik weet wordt er bij het grondig doorzoeken ook genoeg gevonden.

2 juni 2020 om 12:10

Ik woon sinds zes jaar in Rotterdam omdat ik hier werk. Ik ben hier niet geboren. Maar ik woon wel in het hartje centrum. Ja het klopt dat men regelmatig genoeg vind bij het grondig doorzoeken, ik snap de motivatie ook echter de medaille heeft een keerzijde, niet criminele, jonge allochtonen die succesvol zijn en een dure auto rijden, die hebben last van dit etnisch profileren. Die moeten keer op keer vriendelijk blijven als ze weer staande gehouden worden om niets anders dan de combinatie dure auto en allochtoon. Ik snap dat het ze dan echt weleens teveel wordt. Want ik wordt nooit staande gehouden in Rotterdam in mijn nieuwe auto (ja niet zo'n dure auto want ik werk in loondienst maar toch). Ik ben nog nooit gecontroleerd in het centrum noch in andere wijken.

2 juni 2020 om 12:53

Dat blijft een lastig vraagstuk. Ik kan me voorstellen dat het vervelend kan zijn, maar het heeft een reden dat het gebeurd. Zijn we teleurgesteld in de maatregel, of de oorzaak van de maatregel. Dat is altijd lastig.

2 juni 2020 om 17:03

Kom op speedyafc , beetje serieus nu. Je kunt het verhaal nog 10 keer schrijven maar dat helpt niet. Ik zal je even uit de droom helpen , ja de politie doet aan etnisch profileren. In Duitsland om NL Marokkaanse ramkraakplegers op te pakken , in Rotterdam de patserbakcontroles , bij de Utrechtse serieverkrachterzaak zocht men vooral blanke mannen met kort haar enzovoort

2 juni 2020 om 17:10

In de Utrechtse serie verkrachtingzaak was men op zoek naar een verdachte van een misdrijf. In Rotterdam is men niet op zoek naar een specifieke verdachte, alle allachtonen in een dure auto zijn per definitie (het patser beleid) verdacht en moeten dus staande gehouden worden voor controle. Toen men in Utrecht de verdachte te pakken had, stopte de controles. In Rotterdam gaan de controles door. Dus worden mensen zoals Depay en Bonjasky keer op keer staande gehouden. En dan moeten ze elke keer vriendelijk en beleeft blijven.

2 juni 2020 om 17:35

Daar zijn toch meldpunten en stopformulieren voor maar daar komt nooit wat uit . In ieder geval je hebt wel een punt er is ruimte voor verbetering daarom komt minister Grapperhaus eind dit jaar met beleid nav Nationaal Actieprogramma Discriminatie. Hierin wordt ook profileren meegenomen ook heeft politiechef Akerboom (als ik me niet vergis) verschillende beleidsnota’s geschreven. Dus je ziet : men is er volop mee bezig en dat is ook goed en nodig. Maar we gaan natuurlijk morgen weer demonstreren onder aanvoering van types als Simons en Afriyie in de hoop op rellen. En dat terwijl ze donders goed op de hoogte zijn van de komende beleidsnota s aangaande discriminatie en profileren maar dat vertellen ze niet ( want verdienmodel). En zo laten we het volk weer tegen elkaar ophitsen fijne mensen he? Maar goed ik had ook niet anders verwacht van een clubje die ooit Umar Johnson naar NL wilde halen dat is nl hun grote voorbeeld . Ach ja lekker verder slapen mensen

2 juni 2020 om 18:52

De demonstraties zijn een ander verhaal natuurlijk, ik kon mijn ogen gisteren niet geloven, oma's en opa's die kinderen en kleinkinderen al maandenlang nauwelijks gezine hebben, geen voetbal zonder publiek, geen openlucht evenementen zoals concerten, beperkte capaciteit terassen en restaurants buiten maar wel een overvolle dam. Hier gaat het specifiek om Depay die na de zoveelste controle een keertje uit zijn slof schiet en meteen een bak stront over zich heen gekieperd krijgt. Ik begrijp Depay en heb er wel begrip voor dat vroeg of laat de emmer een keertje overloopt en hij zich een keertje verbaal laat gaan.

Memphis, Voetballer, Model, influencer en lage intelligentie. Dat de beschrijving voor Memphis een heel onzekere jonge man die bezig is met wat de buitenwereld van hem vind. Hij kan slecht tegen kritiek maar hij is ook een beetje opzoek naar wat prioriteit heeft als ik zie de professionaliteit van sommige van zijn foto's en vlogs kan je niet anders stellen dat zijn focus niet volledig op voetbal is. Aan deze foto's en video's zit gewoon werk aan vast en bedenk tijd en dat vind ik bizar. Nu wederom doet hij zichzelf in een slachtoffer rol stellen. Meneer Depay rijdt hier in een controle van de politie die dag en die was gewoon bekend en hij is niet speciaal aangehouden iedereen moest door de controle zelfs ik met mijn gewone seat ibiza uit 2007 en was meer basic maar Memphis voelde dit weer als slachtoffer. Hopelijk vind hij snel zijn identiteit en gaat hij eens focus leggen op belangrijke zaken.

2 juni 2020 om 11:52

Dat is vaak inherent aan jongens als Depay. Totaal geen zelfreflectie en kijken alleen in een spiegel om zichzelf te bewonderen. Denken dat je het gemaakt hebt als je veel geld op de bank hebt. Hij mega onzeker. Dit in combinatie met een laag IQ en een hoge bankrekening is dan vaak een beetje teveel. Ik zou me er niet te druk om maken.

Ach, toen er laatst bij hem werd ingebroken was die wel erg blij dat hij de politie kan bellen. Maar als het hem niet uitkomt zijn de politie honden. Hypocriet

Tjah, het is een filmpje van 10 seconden. Het ene woord tegen het andere, we weten voor de rest niet wat er exact aan de hand is. Heeft de agent wat overdreven met zijn gedoe? Dat zou me niet verbazen. Zou Memphis wat overdreven hebben gereageerd? Zou me ook niet verbazen. Gewoon weer vaag gedoe om eigenlijk niks. Geniet van je luxe wagen, negeer al de rest man.

Er zijn dus ook mensen, agenten in dit geval, die Memphis Depay niet kennen. Anders wordt ie niet 10x aangehouden denk ik. Hij zal dus iets meer aan zn PR moeten doen denk ik... :-D

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Nederland

FIFA ranking: 14
2214 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

807 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
2016/2017 Manchester United 4 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Het is best logisch dat Arsenal uitkomt bij Depay en Weghorst

Arsenal moet rekening houden met het vertrek van topschutter Pierre-Emerick Aubameyang. De veelscorende aanvaller, wiens contract afloopt in 2021, zou best een nieuw contract willen ondertekenen in Noord-Londen, maar dan dienen...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 10 juli
Feyenoord heeft interesse in Santiago Pierotti, een talentvolle aanvallende middenvelder van Club Atlético Colon. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren