Vincent Janssen doet goed woordje voor Ajax: ‘Daar kun je doorbreken’

Maandag, 1 juni 2020 om 18:25Jeroen van Poppel

Sinds César Montes halverwege mei door Marca aan onder meer Ajax werd gelinkt, bleef het stil rondom de centrumverdediger van CF Monterrey. Vincent Janssen, die bij de Mexicaanse topclub samenspeelt met Montes, lijkt in de Turkse media een goed woordje te doen voor de Amsterdammers.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door jk-ajax)

Volgens mij doet hij voor alle geïnteresseerde clubs een goed woordje.. Zelf zie ik Montes niet komen. Ajax heeft genoeg opties centraal achterin. Als er dan toch iemand komt, hoop ik op een creatieve middenvelder.

1 juni 2020 om 18:53

Ik vind wel dat Ajax genoeg opties heeft maar vooral voor de rcv wel allemaal opties die niet goed genoeg zijn. Door corona is het lastig, maar op die positie had een grote schoonmaak gehouden anders (alvarez, veltman weg) en 1 of 2 nieuwe gehaald.

1 juni 2020 om 19:02

Veltman weg. Hoe kan iemand jaar in jaar uit gigantisch onderschat worden. Als hij niet speelt klaagt hij niet. Kan RCV en RB spelen. Speelde voor zijn blessure een fantastische seizoenshelft. Maar nee hoor, Veltman moet weg.

1 juni 2020 om 19:09

@ sergiogreene fantastische eerste helft? Hij heeft tegengoals cadeau gegeven aan Valencia, Chelsea, Willem Ii, Telstar, FC Groningen en FC Utrecht in de eerste seizoenshelft. Als dat fantastisch was dan zijn er ook Eredivieverdedigers geweest die waarschijnlijk buitenaards hebben gespeeld

1 juni 2020 om 19:41

Ik snap echt niet waarom jij het nodig vindt om altijd op dezelfde artikelen te reageren en dan elke keer mer dezelfde inhoud. Buiten dat waren zn vervangers nog veel slechter. Veltman is geen wereldklasse verdediger maar voor Ajax echt zeker prima. Natuurlijk wil je een De Ligt maar verdedigers maken natuurlijk wel eens fouten. En als dit teouwens alle fouten zijn die je kunt noemen, zijn er niet veel! Alvarez, Martinez en Schuurs hebben er samen dik drie keer zo veel.

1 juni 2020 om 19:54

@kolbeinn_sigi wel eens een fout maken is natuurlijk wat anders dan 7 totaal onnodige tegengoals aan de tegenstander cadeau geven. dat zijn geen fouten maar regelrechte blunders en daarnaast ook nog eens een schrikbarend aantal. zeker de helft van die tegengoals ontstond omdat Veltman de bal inleverde bij de tegenstander terwijl hij niet eens onder druk stond op dat moment en alle tijd had om af te spelen. noem al die onnodige tegengoals eens dan die Alvarez, Martinez en Schuurs hebben weggegeven. van Schuurs kan ik me er wel een herinneren tegen AZ

1 juni 2020 om 19:58

Echt zo kansloos inderdaad.. Hoe vaak ik dat lijstje van Japie al wel niet heb gezien, keer op keer exact gekopieerd, beschamend bijna.. Veltman speelde, zoals sergiogreene terecht opmerkt, gewoon een zeer sterke eerste seizoenshelft. Jazeker, ook hij maakte her en der een fout, zoals elke verdediger weleens doet. Maar hij heeft ook zeer veel cruciale ingrepen gehad en heeft ook enkele vrijwel zekere tegengoals voorkomen, dat weigert Japie echter structureel in te zien... Als je er de statistieken bij pakt kun je gewoon zien dat Veltman een degelijke verdediger is in de ED die (veel) vaker dingen goed doet dan dat hij dingen fout doet.. Het was ook wel duidelijk zichtbaar hoe kwetsbaar de Ajax defensie was bij absentie van Veltman na de winterstop. Japie zal ongetwijfeld claimen dat dat niks met zijn afwezigheid te maken had maar dat is natuurlijk pure lulkoek. Iedereen met wat voetbalinzicht zag dat de defensie het gewoon zwaar te verduren kreeg zonder Veltman, met name in de omschakeling. Ook toen Blind terug was hielden die problemen nogsteeds aan. Veltman is een zeer slimme verdediger die tegenaanvallen echt heeeel vaak vroeg in de kiem smoort!

1 juni 2020 om 20:21

@Japie: Ben speciaal voor jou nog ff de fragmenten van de goals aant terugkijken naar aanleiding van jouw post, had namelijk het gevoel dat je nogal schromelijk overdrijft en dat blijkt ook het geval te zijn. Tegen Groningen: groffe fout van Onana, geen blunder Veltman. Hooguit miscommunicatie maar ik vind de 1-0 grotendeels de schuld van Donny (die z'n man 25m vrij laat lopen en passen) en met name van Onana. De 2-0 is Veltman helemaal niet bij in de buurt überhaupt. Tegen Utrecht: überhaupt geen goals tegen gehad (4-0) in de eerste seizoenshelft zoals jij beweert.. 2-0 verlies van Utrecht in de beker (na de winterstop) tel ik een fout van Blind (die heft buitenspel bij vrije trap) en een fout van Alvarez (veroorzaakt pingel). Tegen Willem II: geen fouten van Veltman bij de 2 tegengoals (Dest veroorzaakt pingel bij 1-0 en 2-0 komt over de andere kant, is Veltman totaal niet bij betrokken). Tegen Telstar heft hij inderdaad buitenspel op, wat slordig is maar verder geen gevolgen heeft. Die handsbal en penalty tegen Chelsea gaan we het verder niet eens over hebben.. En ten slotte tegen Valencia: ook daar hief hij inderdaad buitenspel op, wat hem zeker aan te rekenen viel. Overigens zien we Blind en Martinez ook beide half ingrijpen in aanloop naar die goal van Moreno, maar daar horen we jou nooit over. Al met al kunnen we concluderen dat jij zéér erg overdrijft en dat we deze 7 'regelrechte blunders' dus kunnen reduceren tot 2 aanzienlijke fouten, maar meer ook niet..

1 juni 2020 om 20:22

Zou dom zijn om afscheid te nemen van veltman als Ajax zijnde. Behoort tot de 5 beste centrale verdedigers van de eredivisie en scoort nooit een 9 maar ook nooit een 5, mits in vorm. Gewoon een zeer nuttige kracht en zou bij iedere eredivisieclub ik de basis staan. Zonder twijfel.

1 juni 2020 om 20:24

@sanderk91 niemand die 7 directe tegengoals inleid in 1 seizoenshelft kan imo een goede seizoenshelft hebben gespeeld. ik volg al meer als 25 jaar voetbal en ik heb echt nog nooit een verdediger gezien die dat voor elkaar heeft gekregen. dat is al een uitzonderlijke prestatie opzich. Veltman slim noemen gaat me helemaal te ver. de man heeft juist totaal geen voetbalintelligentie. ik weet niet of je die onnodige gele kaart en die onnodige sliding waaruit een penalty ontstond tegen Chelsea hebt gezien maar dommer en onnodiger als die acties kan je ze niet maken. en dan ook nog als enige staan slapen bij een buitenspelval tegen Valencia met uitschakeling CL als gevolg. nou, de spelintelligentie spat er idd vanaf. ik heb helemaal niet gezien dat Ajax het moeilijk kreeg door de afwezigheid van Veltman. Ajax ging pas punten verspelen toen ze minder aan voetballen toekwamen en meer onder druk kwamen te staan door de afwezigheid van Blind, Ziyech en Promes maar dat is meestal zo. als je vaker onder druk staat en minder scoort kost dat je wel eens punten maar dat heeft verder niks met het gemis van Veltman te maken. ik zag zijn gemis eerder als een zegen voor Ajax want iemand die zo belachelijk veel cruciale blunders maakt die kan je missen als kiespijn

1 juni 2020 om 20:32

@sanderk91 reken die penalty tegen Chelsea weg en die tegengoal tegen Valencia die hij inleid ook en Ajax had 5 punten meer gehad en had overtuigend overwinterd in de CL. dat is iig wat ik heb waargenomen. wat betreft de Eredivisiewedstrijden, ik heb die zelf ook gezien en bij al die tegengoals die ik noemde liep hij te blunderen. bovendien zeg je dat ik tegengoals verkeerd tel maar jij zegt nu hij maakte maar twee fouten terwijl je zelf net aangeeft dat hij tegen Willem II en Telstar tegengoals weg gaf. tel daar die penalty tegen Chelsea en die opgeheven buitenspelval tegen Valencia bij op die jij ook hebt kunnen zien en dan zit je sowieso al op 4 totaal onnodig weg gegeven goals. houd ik dan die telling aan van jou dan is dat nog steeds belachelijk veel in zo een korte tijd. imo beoordelen jullie Veltman anders omdat hij al 9 jaar bij Ajax speelt en een soort cultheld is geworden want elke andere verdediger die dit voor elkaar had gekregen was volledig neergesabeld door iedereen. ter vergelijking: een Schuurs die veel minder ervaring heeft als een Veltman werd al afgeserveerd na 1 fout tegen Az.. er wordt wat dat betreft imo een beetje een dubbele standaard gehanteerd

1 juni 2020 om 20:33

Nogmaals, ik heb net alle tegengoals tegen Groningen, Utrecht, Telstar, Willem II, Chelsea en Valencia terug gekeken en nee; daar zitten zeer zeker GEEN 7 blunders van Veltman bij, niet eens 7 fouten zelfs. Bij Gronigen, Utrecht (werd 4-0 voor Ajax dus niet eens tegengoals) en Willem II waren er überhaupt niet eens goals deels aan hem te wijten. Je zit gewoon glashard te liegen om je aversie jegens Veltman in stand te houden. Allemaal leuk en aardig maar als je zo overdrijft (en daarbij dus zelfs dingen compleet verzint) dan ben je automatisch minder serieus te nemen. Nee sorry Japie, je bent een gewaardeerd lid op VZ en ik lees je bijdrages vaak graag. Echter over Veltman kan je gewoon echt niet objectief zijn, zo veel is wel duidelijk! Edit: Aha, je krabbelt al flink terug nu zie ik nadat iemand je erop wijst dat hij in 3 van de 6 genoemde wedstrijden (W2, Utr en Gro) helemaal geen enkel aandeel had in de tegengoals.. Ja, hij maakte her en der zeker een fout, dat deden Blind, Nico, Dest en Onana ook allemaal weleens. En ook verdedigers bij andere ploegen. Hoort nou eenmaal bij het spelletje. En PS: buitenspel opheffen is zeker een fout (gebeurde Blind en Dest ook meerdere malen dit jaar) maar zeker geen 'regelrechte blunder'.

1 juni 2020 om 20:55

@sanderk91 dat heeft niks met niet objectief te zijn te maken maar ik kan echt geen enkele verdediger noemen die ik elk seizoen zoveel cruciale fouten zie maken als Veltman. Sven Van Beek dan misschien maar die speelt niet meer bij Feyenoord maar ook in het buitenland zie ik ze niet. ik ben heel benieuwd of jij dan wel namen hebt die hem qua foutenstatistieken overtreffen

1 juni 2020 om 21:05

@japie, je wordt inhoudelijk schaakmat gezet en, omdat je niet weet hoe je je eruit moet lukken, leg je maar een kansloze vraag neer bij Sander.... Wat zwak zeg. Pak je verlies, ga terug naar de tekentafel en kom later maar terug met een nieuw lijstje met blunders van Veltman die wel klopt.

1 juni 2020 om 21:15

@Jaapie Waar heb jij het over? Tegen Groningen werd het 2-0!! en tegen Utrecht 4-0!! Welke tegengoals heeft Veltman toen weggegeven volgens jou dan?

1 juni 2020 om 21:36

@leprof Ajax verloor ook een keer met 2-1 van FC Groningen dit seizoen

1 juni 2020 om 21:39

@De Toekomst dat valt nog te bezien. ik kan me die wedstrijden anders herinneren en ik weet zeker dat ik die fouten heb gezien maar ik zal het ook weer terug kijken en kijken of @sanderk91 gelijk heeft en Veltman niet direct betrokken was bij die andere 3 tegengoals die ik noemde. 4 is nog steeds bizar veel in zo een kort tijdsbestek dus een nieuw lijstje is niet echt nodig. en wat is er zo kansloos aan mijn vraag? hij zegt dat elke verdediger fouten maakt net als Veltman dus dan mag ik toch wel heel benieuwd zijn naar welke verdediger hij dan heeft gezien die structureel net zoveel cruciale fouten maakt?

1 juni 2020 om 21:51

4 fouten waarvan 1 ongelukkige handsbal waaruit een penalty volgde (Chelsea), 2 keer buitenspel onbewust opgeheven (Valencia en Telstar), dat zijn toch helemaal geen kapitale blunders? Je blijft zeggen dat hij tegen Willem II ook een goal weg gaf maar dat is gewoon niet waar. Verder zal er, buiten deze bovengenoemde fouten, vast nog wel een x aantal keer niet adequaat ingegrepen zijn door Veltman, dat geloof ik absoluut. Maar dat geldt evengoed voor Blind, of voor Wuijtens, of voor Viergever, of voor Senesi, etc. etc. Het hele punt van deze discussie (die al vaker gevoerd is) is dat jij Veltman heel anders beoordeeld (of moet ik zeggen veroordeeld) dan menig andere verdediger. Ik heb elke minuut van Ajax gezien en ik heb Joël veel vaker een sterke pot zien spelen dan een zwakke pot. Foutjes? Jazeker, die heeft hij gemaakt. Blunder op blunder (zoals jij stelt)? Nee, absoluut niet.

1 juni 2020 om 21:52

"@leprof Ajax verloor met 2-1 van FC Groningen dit seizoen""" Hij heeft tegengoals cadeau gegeven aan Valencia, Chelsea, Willem Ii, Telstar, FC Groningen en FC Utrecht in de eerste seizoenshelft.--Japie, waarom lieg je? Jij hebt het over FC Groningen in de eerste seizoenshelft waar het 2-0 voor Ajax werd. Neem eens een keer je verlies, je knipt en plakt altijd hetzelfde stukje en wordt keer op keer erop gewezen dat je lijstje onjuistheden bevat. Waarom zou je er dan over door blijven gaan? Utrecht idem dito, je liegt gewoon het werd 4-0. Stop ermee.

1 juni 2020 om 22:07

@sanderk91 wie heeft het over die handsbal? die heb ik nergens genoemd. ik had het over die tackle in de eerste helft tegen Chelsea waarmee hij ze een penalty cadeau gaf. natuurlijk maakt iedere verdediger fouten maar Veltman maakt wel vaak echt de meest onnavolgbare fouten die vaak ook meteen tegengoals opleveren. ik verzin het niet want anders had de term het "veltmannetje" ook niet bestaan

1 juni 2020 om 22:12

@JK-Ajax waarom zou me verlies nemen als sowieso al de grote meerderheid van de fouten die ik noem klopt? Veltman ging wel degelijk in de fout in een 2-1 nederlaag bij FC Groningen dit seizoen en je kan de wedstrijd en de opstelling zo Googlen en dan zie je dat hij die wedstrijd gewoon in de basis stond dus jij komt zelf nu ook met onjuistheden. FC Utrecht was idd mijn fout, die haalde ik dan door de war met een andere wedstrijd maar ik houd het af en toe ook niet meer bij met hem want hij gaat aardig vaak de fout in

1 juni 2020 om 22:18

Oh geweldig dit, ik pak de popcorn alvast. Straks komt hij ook nog met de fout van Veltman tegen Psg uit 2014, let maar op!

1 juni 2020 om 22:20

ik kan me ook nog een fout van Veltman herinneren uit 2014 tegen PSG in de CL. dat was toen ook echt een totaal onnodige tegengoal

1 juni 2020 om 22:25

Deze moet ik dan wel weer een duimpje geven

1 juni 2020 om 22:31

Oh de grote meerderheid klopt, dus het feit dat je naast dingen die kloppen gewoon uit je nek aan het kletsen bent boeit dan niet? Waarom lieg je over zulke dingen? Heb je dat nodig omdat je anders je eigen punt niet valide genoeg vindt? Je hebt niet gelijk over FC Groningen omdat je het zelf hebt over de eerste seizoenshelft, ik quote je zelfs nog

3 juni 2020 om 06:57

Zo kennen we hem toch. Verbaas me altijd over zijn negatieve anti Ajax reacties. Meestal moet ik in mezelf lachen en laat ik het. Fijn dat je hem eens met feiten om de oren slaat. Zitten blijkbaar dus gewoon keiharde leugens tussen. Ben overigens zelf geen Veltman fan en als Ajax beter binnen kan halen moeten ze het doen. Maar het is een degelijke verdediger die ik het net onder de top in bijvoorbeeld Engeland of Duitsland wel zie redden.

Sinds vorig jaar heb ik zijn naam weleens voorbijzien komen en heb sindsdien regelmatig positieve verhalen over hem gehoord. Heb ook weleens wat beelden van hem opgezocht en het is ook wel een goede verdediger met veel potentie, maar ik verwacht niet dat Ajax hem binnen zal halen. Ondanks dat Ajax eigenlijk nog niet echt het ideale centrale duo heeft gevonden sinds de Ligt vertrokken is, hebben ze met Schuurs, Veltman, Álvarez, Pierie, Blind, Martinez, Botman en Magallán genoeg opties rondlopen die als centrale verdediger spelen of kunnen spelen. Bijvoorbeeld Magallán heeft weliswaar geen toekomst bij Ajax en over Pierie heb ik mijn twijfels, maar dan heb je nog steeds genoeg keus uit centrale verdedigers (zowel rechts- als linksbenig). Ajax heeft dus Antony een tijdje geleden al binnengehaald en die zal over een paar weken aansluiten, maar ik verwacht eigenlijk niet heel veel spectaculairs van Ajax op de transfermarkt. Ziyech zal dus vertrekken en daarvoor hoop ik dat er sowieso een nieuwe creatieve middenvelder voor terugkomt en verder zie ik Ajax alleen nog de transfermarkt opgaan indien Onana en/of Tagliafico zullen vertrekken. Bij van de Beek twijfel ik of hij deze zomer zal vertrekken. Indien zowel Onana als Tagliafico zullen vertrekken (en als ze blijven, dan natuurlijk gewoon Onana op doel en Tagliafico als linksback), dan hoop ik op deze opstelling met deze spelers (zie opstelling). En ja, ik weet dat het Ajax-systeem 4-3-3 is, maar Ajax speelt eigenlijk vaker in een soort 4-2-3-1 formatie wat eigenlijk gewoon op hetzelfde neerkomt als 4-3-3. Antony heeft veel geld gekost, maar ik verwacht niet dat hij direct basisspeler zal worden. Ik denk dat hij ongeveer een vergelijkbaar traject als Neres af zal leggen: voorlopig hier en daar wat wedstrijden meepikken en na een tijdje in de basis terechtkomen. En zelf ben ik niet echt van dat gedoe dat spelers moeten wennen en niet direct een basisplaats krijgen, maar in het geval van spelers als Neres en Antony begrijp ik het juist wel weer aangezien hun nog jong zijn of waren op het moment van hun overstap naar Ajax en in een nieuw land, nieuw cultuur, nieuwe taal, ect. terechtkomen.

v.Crombrugge
Mazraoui
Veltman
Blind
Wijndal
van de Beek
Martinez
Neres
Stengs
Promes
Tadic
1 juni 2020 om 19:50

Ik zou liever Stengs niet zien maar bijvoorbeeld Midtsjo en dan Donny naar 10. Verder ben ik erg fan van Wijndal en zou het een fantastische aankoop kunnen zijn. LB is slecht bezet en ik vind niet dat Blind of Martinez naar die positie moet.

Ja kijk naar de veelbelovende doorbraken die Schuurs, Pierie, Magallan en Alvarez hebben beleefd op die plek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

54 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 15 juni
Chelsea geeft de komst van Achraf Hakimi zeker niet op. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren