Kieft raadt Dumfries transfer naar Milan af en denkt aan Europese top

Zaterdag, 30 mei 2020 om

Denzel Dumfries staat in de belangstelling van AC Milan en een zomerse transfer valt niet uit te sluiten. Wim Kieft adviseert de Oranje-international om niet in te gaan op de belangstelling van de Italiaanse club. In zijn column voor De Telegraaf schrijft de oud-international dat de rechtsback van PSV voor een hoger aangeschreven club moet gaan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denzel Dumfries is te goed voor AC Milan


Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door lanjouwer)

Nu is het vandaag de dag ook niet zo heel lastig om bij het niveau van AC Milan aan te haken, helaas. En dat zeg ik als Milan-fan.

30 mei 2020 om 07:40

Idd, dus daarbij vraag ik mij dan ook af of het niveau van Dumfries wel "hoger" is? Was in het begin best fan van Dumfries en had hoop voor het Nederlandse elftal, maar ben helaas iets teleurgesteld en vind hem een iets beperketere voetballer dan ik had gehoopt. Dus neem aan dat de subtop, waar hij nu ook zit, een goed niveau voor hem is.

30 mei 2020 om 09:27

Dumfries heeft zich altijd uitstekend aangepast en telkens een stap beter geworden bij zijn nieuwe club. Sparta naar Heerenveen en naar PSV heeft hij vrij probleemloos aangepast aan een hoger niveau. Waarom niet nog een keer. Duidelijk een juiste instelling om ver te kunnen komen. Wie weet lukt het

30 mei 2020 om 10:00

Bert hij past zich niet probleemloos aan aan een hoger niveau. Hij is en blijft geschikt voor de Eredivisie. Of dat nou bij Sparta, PSV of Heerenveen is. Elke grote competitie sneeuwt hij direct onder door zijn beperkte techniek. Tenzij hij bij een degradatiekandidaat ballen kan afpakken, dat ligt hem wel.

30 mei 2020 om 10:21

@raffa1 toch zie ik maar weinig backs die zoveel doelpunten maken als Dumfries. ik denk wel dat die statistieken bij de wat grotere clubs ook zullen opvallen. of hij daadwerkelijk de Europese top aankan dat durf ik niet te zeggen. hij heeft idd geen fluwelen techniek maar zijn drive, verdedigende kwaliteiten en scorende vermogen zijn wel een wapen

30 mei 2020 om 10:28

@japie, Welke verdedigende kwaliteiten?

30 mei 2020 om 10:37

In elke grote competitie sneeuwt hij direct onder? Nou ik heb gister Freiburg zien spelen en daar zou Dumfries gelijk de beste speler zijn. Wat spelen daar een paar ontzettende houthakkers zeg, die kunnen nog net een aanval opzetten. Het niveau van PSV is gewoon hoger dan dat dus denk niet perse dat hij niet mee kan in de Bundesliga of de Serie A.. als je ziet dat een club als Southampton interesse heeft in Zeefuik, ik vind Dumfries nog wel wat beter..

30 mei 2020 om 10:43

@devrijbasisek, dat kun je pas zeggen als hij daadwerkelijk die stap één keer gezet heeft. Ik vind zijn aanpassingsvermogen namelijk bewonderenswaardig. Ook toen het bij zijn club en bij hemzelf even niet liep, draagt hij dat als een grote kerel en werkt keihard om het tij te keren. Ik denk dat er wel degelijk meer in het vat zit voor Dumfries

30 mei 2020 om 11:05

@raffa subtop waar hij nu zit? Ik weet niet hoor maar PSV is geen subtop. Clubs als Arsenal, Tottenham, inter Milan, AC Milan, Dortmund etc. PSV is een topclub in NL.

30 mei 2020 om 11:07

@devrijbasisek ah, in welke glazen bol heb jij dat.gezien? Weer.zo iemand met een minderwaaedigheidscomplex. Oh oh wat is de ED slecht en wat zijn andere competities fan-tas-tisch. Nou, newsflash voor jou: het verschil is helemaal niet Zo Groot. Dumfries , die afgelopen seizoen zo'n beetje in zijn eentje psv enigzinds draaiende hield en een van de beste spelers van de ED was....die gaat gemakkelijk meekomen in de subtop van welke competitie dan ook. En als er nog rek in hem zit, hij is immers vrij jong, dan kan hiij nog naar een stapje hoger ook.

30 mei 2020 om 11:23

Moet eerlijk zeggen dat ik zijn verdedigende kwaliteiten juist 1 van de mindere vind al vind ik zijn drive wel heel goed.

30 mei 2020 om 11:53

@messibazoer als je jezelf probleemloos staande houdt tegen landen als Frankrijk, Duitsland en Belgie ga je mij niet vertellen dat je geen verdedigende kwaliteiten hebt

30 mei 2020 om 09:58

Voor Dumfries is dat al lastig genoeg hoor? Die man kan zo ontzettend gebrekkig voetballen. Iedereen zegt: “Dumfries kan hogerop, want hij is back bij Oranje.” Maar hebben jullie dan wel wedstrijden van Oranje gezien? Dumfries komt zo zwaar te kort aan de bal op dat niveau dat het bijna pijnlijk is om te zien. Ik ben echt benieuwd of hij het niveau van AC Milan aan kan, denk eerder dat hij lekker bij de Mickey Mouse League kan blijven.

Milan is toch nog altijd een subtopper in de serie a. Ik denk dat Dumfries niet Zo zeer aan de bal.moet bijleren , maar juist in het puur verdedigen , met name positioneel. En waar Kun je dat beter leren dan in Italie. Ik zou Milan een prima keus voor him vinden.

Lijkt me niet dat Dumfries voetballend en verdedigend goed genoeg is voor de echte top. Fysiek kan hij de top zeker aan, maar voor de rest is hij nog te wild denk ik. Ik denk dat de Bundesliga en PL geschikt zijn voor hem. Clubs als Leverkussen en Everton etc. Daar zie ik hem wel basis staan.

30 mei 2020 om 09:44

Bij Arsenal staan Maitland-Niles en Saka op rechts- en linksback. Je gaat me niet vertellen dat Dumfries minder is

30 mei 2020 om 09:54

Beide spelers stonden noodgedwongen op die posities. Normaal gesproken staan Bellerin en Tierney op die posities. Zowel Maitland-Niles en Saka hebben tevens aangegeven dat ze niet meer als back opgesteld willen worden.

30 mei 2020 om 10:40

Bij Arsenal staat Bellerin op rechtsback en het is mij alweer duidelijk dat je nooit Arsenal kijkt. Saka is 18 jaar en werd noodgedwongen op linksback gezet maar deed het daar fantastisch. Dat is nu al een 100x betere voetballer dan Dumfries. Die maakt acties en geeft voorzetten die Dumfries nooit van zijn leven zal beheersen..

30 mei 2020 om 11:21

Nou prima. Ook al zou Bellerin daar staan, Dumfries is op dit moment gewoon beter dan Bellerin die nooit meer zijn glorietijd heeft kunnen evenaren

30 mei 2020 om 12:03

Ja Dumfries is beter dan Bellerin. Geloof je het zelf.. “die nooit meer zijn glorietijd heeft kunnen evenaren”. Nee gek, die jongen is net terug van een zware knieblessure van meer dan 1 jaar. Is net max. 10 wedstrijden weer fit. En wat is de glorie tijd van Dumfries dan?

30 mei 2020 om 12:07

Dumfries heeft veel meer te bieden dan Bellerin. Hij kan zijn man uitschakelen, loopvermogen, goals maken, achterlijn halen + voorgeven en fysiek ijzersterk. Over het algemeen gewoon een completere back dan Bellerin. Punt

30 mei 2020 om 12:18

Laat Dumfries zich maar eerst een bewijzen op een hoger niveau voordat je kan zeggen dat hij beter is dan Bellerin. Als Dumfries zo goed was dan had hij wel voor een andere club als PSV gespeeld op zijn 24ste. Bellerin is 25 en speelt al 7 jaar in het 1ste van Arsenal..

30 mei 2020 om 13:33

Nou, proficiat. Dat Bellerin al 7 jaar in het 1e staat en basisplaatsen afwisselt met invalbeurten betekent niet dat hij beter is dan Dumfries. Voor de duidelijkheid, toen Bellerin ‘al in het eerste 1e speelde’ speelde Dumfries nog bij de amateurs. Kun je het verschil in ontwikkeling van de afgelopen 7 jaar mooi vergelijken

30 mei 2020 om 14:23

Ja en Martinelli speelde vorig seizoen in de 4de divisie van Brazilië en nu bij Arsenal. Is hij ook beter dan een Martial of Rashford? Want die spelen al jaren bij dezelfde club. Jezus wat een redenatie zeg.. Bellerin was fantastisch voor zijn blessure, in de topwedstrijden en ook in de CL geweldige wedstrijden gespeeld. In die periode was Barca ook altijd geïnteresseerd. Maar goed jij vind Dumfries beter terwijl je waarschijnlijk nooit wedstrijden van Arsenal kijkt.. lekker makkelijk om iemand te beoordelen om een paar wedstrijden nadat hij 9 maanden geblesseerd is geweest.

30 mei 2020 om 10:28

Newcastle heeft nogal ambities meen ik. Lijkt me een prima club voor Dumfries. De PL is op zijn lijf geschreven. Of je dan nog een stap hoger kunt zetten of niet, dat zie je dan later wel weer.

30 mei 2020 om 11:19

Ik snap ook niet waar dat ineens vandaan komt. We zien toch allemaal in Oranje dat het topniveau echt te hoog gegrepen is voor Dumfries? Hij is absoluut geen slechte speler en hij heeft zich goed ontwikkeld. Ook ben ik wel fan van z'n mentaliteit, maar sinds wanneer ben je rijp voor de Europese top als je een dissonant in de nationale ploeg bent?

30 mei 2020 om 12:12

In Oranje doet hij het juist fantastisch. Kan mij nog een wedstrijd tegen Frankrijk herinneren waarin hij Mbappe eruit speelde. Ik ben ervan overtuigd dat Dumfries zich moeiteloos staande kan houden in een topcompetitie.

Dus Dumfries moet niet naar AC Milan, maar het is wel een mooie uitdaging, maar als Dumfries iets aanpast kan hij naar een betere club. Kortom, als dit als dat. Kieft gaat voor mij van hot naar her. Als Dumfries iets beter aan de bal wordt kan hij naar een europese topclub, maar dit is volgens Kieft nog niet het geval dus. Waarom kan hij dan alsnog niet naar AC?

30 mei 2020 om 08:20

Waarschijnlijk omdat AC het type voetbal niet speelt waar Dumfries het beste in tot zn recht komt. Zal zijn draai daar niet vinden en word afgeserveerd?

30 mei 2020 om 08:23

Dat vind ik iets anders en al logischer dan een Kieft die zegt AC Milan wel, of toch niet?

Tja persoonlijk zie ik hem die stappen zowel op technisch als echt verdedigend vlak niet meer zetten en de echte top lijkt me dan ook niet voor hem weggelegd.

Hoop voor Dumfries datie het naar zn zin krijgt bij Milan. een mooie shopping stad ook nog eens.

tja, ik kan op mn pikkie getrapt voelen door deze pijnlijke woorden, maar hij zegt niet veel geks, het is wat het is.... wel vind ik dat AC Milan wel nog een meer dan prima club is om heen te gaan, zeker voor Dumfries want laten we eerlijk zijn, er heeft nog geen enkele club zich gemeld van hoger niveau als Milan, en de top zit niet te wachten op Dumfries, en zeker voor verdedigers blijft Milan en de Serie A interessant, Theo is ook weer helemaal opgebloeid, en hij heeft de zelfde eigenschappen als Dumfries, nu staat Theo weer in belangstelling, Dumfries kan dit ook gewoon doen, via Milan naar de top, alleen Theo heeft al wereldtop ervaring op gedaan bij Real Madrid, dus kent de druk om te presteren, als Dumfries mentaal sterk is(waar ik hem wel voor aan zie) tja, staat er niets in de weg om te slagen bij Milan.

30 mei 2020 om 11:27

AC Milan is inderdaad nog steeds een aantrekkelijke club voor veel spelers. Ik vind Dumfries alleen niet passen bij AC Milan, maar dat is mijn observatie. Ik kan het natuurlijk mis hebben. Ik heb AC Milan wel een aantal keren zien spelen, maar ik heb niet echt inhoudelijk op de backs gelet. Wat me wel opviel is dat de backs niet telkens blind naar voren renden, maar hun verdedigende taken toch primair invulden. Dumfries is in ieder geval toch een beetje een back met oogkleppen op. Hij blijft maar gaan en heeft een tomeloze inzet, maar technisch schiet hij toch behoorlijk tekort. Je kunt nog zo'n doorzetter zijn, maar uiteindelijk zit daar qua niveau een limiet aan en dan ben je toch afhankelijk van de voetbaltechnische kwaliteiten. Dat zien we in Oranje ook waar hij steevast bij de twee slechtste spelers in het veld behoort. Ik snap dus niet dat mensen hem nu ineens in verband brengen met de Europese top. Niemand weet uiteraard hoe een speler zich ontwikkelt, maar op dit moment heeft Dumfries nog wel wat hordes te gaan voor hij in staat is te concurreren bij een Europese grootmacht.

30 mei 2020 om 11:47

Maar als blind naar voren rennen zijn grootste probleem is, dan is dat makkelijk te verhelpen; gewoon niet doen. En daarbij is hij wel redelijk snel, heeft scorendvermogen en is fysiek sterk, dus hij heeft een paar behoorlijke sterke punten, naast zijn aanwezig minpunten. Theo valt ook op door zn snelheid en scorendvermogen die hij Milan brengt. Dumfries zou dit ook kunnen, op een tandje lager. Nu ben ik wel mee eens dat secondaire dingen als scoren als back niet teveel naar gekeken moet worden. Dus als je gaat kijken puur op verdedigende dingen is het niet geweldig, maar dat waren spelers als Hateboer en Hoedt(CV) ook niet, toch zijn ze in Italië stukken beter geworden. Dumfries zie ik ook stappen kunnen maken

30 mei 2020 om 11:56

Het verschil is wel dat Milan (voor zover ik weet) met een 4-mans-verdediging speelt, terwijl de verdedigende minpunten van Hateboer worden gemaskeerd door de 5-mans-verdediging van Atalanta. In een 4-mans-verdediging in een grote competitie zul je dus verdedigend echt je mannetje moeten staan. In zo'n 5-3-2/5-2-3 systeem zou hij wel tot z'n recht kunnen komen, maar in Oranje zie je ook dat hij op een hoog niveau aanvallend helemaal niet veel toevoegt. In topwedstrijden of Europese wedstrijden bij PSV is Dumfries ook vaak onzichtbaar in aanvallend opzicht.

Ik denk dat Dumfries te kort komt in de top. Kieft zegt telkens wel van hij moet beter aan de bal worden, maar ik heb juist het idee dat hij die verfijnde techniek in zijn spel gewoon mist en dat dat niet makkelijk is om aan te leren. Hierdoor komt hij denk ik voor de echte top gewoon te kort waar ze toch meer verlangen naar voetballers met meer voetballende kwaliteiten, maar kan alsnog voor veel clubs onder de top een prima aankoop zijn. Hij is sterk, aanvallend ingesteld en heeft een enorme drive. Ben het wel met Kieft eens dat Ac Milan wel een gok is natuurlijk aangezien ze toch wel in een groot verval zijn geraakt.

Voetballend en positioneel is dumfries echt zwak. Lekker naar de PL gaan waar hij kan draven langs de zijlijn en fysiek spel kan spelen, vinden ze prachtig.

Ik heb er wel vertrouwen in dat Dumfries de Europese top kan halen. Is niet de meest verfijnde voetballer, maar genoeg spelers op dat niveau tonen aan dat je niet alle facetten perfect hoeft te beheersen. Met zijn power en zijn mentale kracht heeft Dumfries al heel wat voor op vele 'toptalenten'. Neemt niet weg dat het altijd een eer moet zijn wanneer AC Milan zich meldt, zonde dat die club zo is afgegleden...

30 mei 2020 om 11:36

Het klopt dat lang niet alle backs in de Europese top alle facetten beheersen, maar die backs presteren wel op een hoog niveau. We hebben Dumfries inmiddels zo'n 8 a 9 interlands aan het werk gezien op een niveau vergelijkbaar met de Europese top en daar is hij toch steevast een van de mindere spelers op het veld. In de nationale ploeg blijf je staan bij een gebrek aan beter, maar clubs kunnen de portemonnee trekken en een nieuwe back halen. In Oranje zie ik vooral een back die in het niveau verzuipt en niet een back die aanhaakt op topniveau. Mentale kracht zorgt er enkel voor dat je het maximale uit de technische kwaliteiten kunt halen die je bezit, maar het maakt je technisch niet ineens een aanzienlijk betere speler. Als de techniek en het overzicht er niet is, is dat er gewoon niet. Op dit moment heb ik bij Dumfries niet het idee dat ik naar een potentiele topback sta te kijken.

Ik kan genieten van deze voetballer, heerlijke werklust en blijft maar doorgaan maar hij moet wel werken aan zijn techniek want aan de bal vindt ik hem echt heel matig

Dumfries zie ik wel subtop Premier League spelen met zijn manier van spelen. Fysiek ijzersterk, blijft maar gaan en ondanks zijn beperkte techniek voegt hij aanvallend echt heel erg veel toe. Voor Liverpool en Man. City komt hij overduidelijk tekort, maar daaronder zie ik hem al wel furore maken. Een Arsenal zie ik hem prima slagen!

30 mei 2020 om 11:38

In de Eredivisie, ja. In Oranje voegt hij in aanvallend opzicht ook niets toe en dat kun je wel vergelijken met de Europese top. Dan zie je toch wel behoorlijk wat tekortkomingen bovendrijven voor een dergelijk niveau.

Tsja. Dumfries heeft toch iedereen wel positief verbaasd. Kwam in het begin over als een niet al te snuggere jongen die vooral hard kon rennen. Ondertussen is hij gegroeid in zijn rol als aanvoerder en doet hij dat uitstekend. Hij uit zich uitstekend, beheerst en goed verwoord. In het veld spreekt hij ook met zijn voeten. Nog geen topspeler en nog niet niveau oranje (is nog niet zover als bijv een Veltman) maar is bij psv een zekere en stabiele factor gebleken in een slechte tijd voor de club. Is ook qua voetbal gegroeid bij psv. Dus als hij deze stappen blijft zetten kan hij een uitstekende rb worden voor de europese subtop en een goede speler voor oranje.

30 mei 2020 om 09:44

Kun je dat “niet al te snugger” eens toelichten? Totaal niet mee eens namelijk. Bij Sparta zei hij al verstandige dingen, al leek dat misschien niet zo omdat het erg ambitieus was. Extra knap dat hij die woorden nu heeft waargemaakt. Ik vind jouw analyse wat betweterig en beledigend voor een voetbalsupporter. Dumfries is een man met een plan die zich elke keer weer weet te verbeteren. Hij is aanvallend ongelooflijk belangrijk en hij zit overduidelijk boven het niveau van Veltman. Met je “niet al te snugger die vooral hard kon rennen”.

30 mei 2020 om 10:04

Boven het niveau van Veltman is meer een mening dan wat anders. Ik hoef beide niet te zien in Oranje, want ook Dumfries komt voetballend veel te kort, aangezien een inspeelpass over 5 meter al teveel is gevraagd en hij inmiddels al ontelbare keren de bal over de zijlijn heeft gelopen. (door onkunde) Daarmee zet je ons landje alleen maar voor schut.

30 mei 2020 om 10:24

Nl_modric: Haha, nonsens. Dumfries kan je vreselijk goed gebruiken. Aanvallend. Gaat altijd. Voorop in de strijd. Daar hoef je je niet voor te schamen, verre van zelfs. Inspelen kan hij misschien niet, wat gek dat hij dan wel doelpunten en assists geven kan. Laat die pass dan maar zitten!

30 mei 2020 om 10:26

@nl_modric verdedigend gezien is hij natuurlijk wel een stuk betrouwbaarder als Veltman gebleken en Veltman maakt ook bij lange na niet het aantal goals dat Dumfries maakt. als er dan echt een positie in Oranje is waar ik me zorgen om maak is het de linksbackpositie. Blind heeft 7 van onze laatste 11 tegengoals ingeleid dus dat is duidelijk geen back en goede alternatieven zijn er ook niet echt voor handen. op rechts kunnen we eventueel nog een Hateboer nog een keer uitproberen en Dumfries vind ik op zich ook wel kunnen voor nu. er zijn sowieso niet heel veel goede rechtsbacks op de wereld momenteel. neem zo een Joao Cancelo bv. geweldig aan de bal maar verdedigen kan hij niet en toch zit zo een speler steeds bij grote clubs

30 mei 2020 om 10:48

Kijk de wedstrijden even terug Japie. Dumfries was waardeloos. Niet voor niets dat ze hem volledig vrij lieten en alsnog kwam er geen enkele voorzet aan. Leuk dat scorende vermogen in de Mickymouse league, maar bij NL zien we er bar weinig van terug.

30 mei 2020 om 11:16

Ahhh daar is Japie als de kippen bii als de naam Veltman of Blind valt. 😂 Overigens hebben we voor links ook nog Ake als prima alternatief en zelfs Willems deed het voor zijn blessure erg goed.

30 mei 2020 om 11:56

@pieterprins773 we hebben het toch over backs? welke andere backs als Dumfries, Veltman en Blind hebben de laatste tijd in de basis gespeeld bij Oranje dan die ik nu kan noemen? wanneer heb je me overigens Blind horen bekritiseren bij Ajax als CV? dat is echt zelden. het is alleen geen linksback en Koeman maakt het hem moeilijk door hem daar neer te zetten, dat is niet Blind zijn fout maar feit is wel dat hij in Oranje de zwakste schakel in de verdediging is gebleken als hij op die positie speelt. als CV zou hij het zeker een stuk beter doen maar daar staat Van Dijk al. Blind als linksback in een 3-5-2 systeem zou wel kunnen maar in een een 4-3-3 werkt het niet verdedigend gezien want dan word je te kwetsbaar achterin

30 mei 2020 om 14:26

@morfieus, Het niet al te snugger is hoe hij op mij overkwam. Overigens vind ik persoonlijkheid veel belangrijker dan intelligentieniveau. Ik volg sparta niet. Heerenveen ook niet veel. Dus hoorde en zag hem bij psv pas écht. In het begin was mijn indruk van hem niet super. En zeker knap dat hij blijft groeien. Blijft inzetten. Tekens positief in zijn woorden en houding. En zoals ik zei een terechte aanvoerder. Dus zoals ik boven ook al zei. Een groot compliment naar hem toe. Ik heb hem niet zien groeien bij sparta omdat ik die club niet volg. Maar heb hem bij psv grote stappen zien maken. Ik vind hem nog steeds niet een geweldige rb. Maar hij was een van de weinigen die een positief niveau bleven houden tijdens de crisis bij psv. En dat is ook van grote waarde. Betekent dat hij tegen stress kan en zich niet gek laat maken. Veltman vind ik inderdaad beter. Technisch beter. Beter inzich. Verdedigend uitstekend (op cl niveau ronaldo in je broekzak hebben doet niet iedereen je na) en veltman stond een jaar terug op plek 23 van beste voetballers ter wereld (dus incl messi, ronaldo etc). Die lijst was niet gebasseerd op emotie maar statistieken. Dus puur prestaties. Duidelijk dat Veltman bog een niveau beter is. Maar dat is geen schande. Ik hen wel erg benieuwd wat je belerend en beledigend vindt. Dat ik dumfries complimenteer met houding en groei? Of dat ik Veltman beter vind?

31 mei 2020 om 10:39

Iseldiroed: Zeker wel subjectief. Ik vind Dumfries aanzienlijk beter dan Veltman. Daarom ging ik er in eerste instantie ook niet op in, ik dacht dat het niet serieus was. Maar objectief Veltman beter noemen kan gewoonweg niet. Het blijkt een voorkeursdingetje. Ikzelf vind Veltman al niet goed genoeg voor mijn cluppie (heerenveen), anderen zien het anders. Hun goed recht natuurlijk

30 mei 2020 om 10:04

Laat dat voor iedereen svp weg, er zijn er meer dan genoeg met een andere mening. Dumfries heeft het voor een speler van zijn kaliber goed gedaan, goede stappen gezet. Maar deze jongen is snelheid en inzet, maar de basistechniek blijft matig en daar zit niet veel groei in. Daarnaast zit er geen voetbalintelligentie in. Het lezen van een wedstrijd, weten wanneer je druk moet zetten en wanneer je in moet zakken. Zie die jongen regelmatig voorin als het niets toevoegd maar waarbij er bij psv achter een enorm gat ontstaat en waarbij de langzame cv opeens een snelle winger op snelheid op zich af krijgt. En iedereen maar mopperen dat psv van die matige cv's heeft. Is inderdaad een prima club voor middenmoot PL. Lekker gas geven op de flank, en weer hard terughollen. Bij top pl wordt er wat meer gevraagd.

30 mei 2020 om 14:29

@soccersupp heeft dumfries mensen tegengevallen dan? Volgens mij is iedereen wel positief over zijn ontwikkeling 🤷🏻‍♂️

30 mei 2020 om 16:04

Ik zeg niet dat hij tegenvalt, hij heeft zich heus wel ontwikkeld maar te weinig om de top te halen. Ik had gehoopt dat hij met de vele wedstrijden ook wat "gogme" zou ontwikkelen maar dat is helaas niet gebeurd. Daarom denk ik dat middenmotor premier league ideaal voor hem is, daar kan hij echt van belang zijn, voor de top is het hooguit een bankzitter.

Ik snap wel wat Kieft hier zegt. Het gaat ook volgens mij niet eens zo zeer over de kwaliteiten van het huidige AC maar meer ook om de onrust die er al jaren heerst, met trainers wissels etc. Elke nieuwe trainer heeft weer een andere "visie" en daardoor kunnen spelers zomaar van basis op de bank belanden. Ik zou als ik Dumfries was ook naar een stabielere middenmoter/subtop in Engeland, Duitsland of Italië gaan. Teams als Leverkusen, Everton of zelfs Atalanta zou hij echt niet misstaan en dit zijn toch stabielere clubs dan Milan

Zo goed is hij nu nog niet maar wel beter dan Dest waaraan tig topclubs gelinkt worden, maar dat is ook een beetje Ajax op je CV hebben staan. Voor Dumfries is Milan een mooie tussenstap lijkt me, naar hopelijk de echte top, want die jongen heeft zo goed als alles om de top te halen.

30 mei 2020 om 11:05

Dumfries 24 jaar, Dest 19 jaar. Is Dumfries veel beter? Ik vind van niet, jij vind van wel, maar dat zijn meningen. 4,5 jaar leeftijdsverschil is een feit en daarom wordt Dest wel aan topclubs gelinkt en Dumfries niet.

30 mei 2020 om 11:47

Dest word niet aan een topclub gelinkt door zn leeftijdsverschil. De naam Ajax op je CV en talent. (Verder laat ik in het midden wie ik beter vind, allebei plussen en minnen)

Van PSV naar Milan is een stap opzij. Milan is een van oorsprong een prachtige club maar het is daar al jaren een zooitje en lijkt voorlopig niet te verbeteren. Dumfries moet lekker naar de PL gaan, daar past 'ie wel met zijn drive en fysiek.

30 mei 2020 om 11:22

Ja want PSV draait zo lekker momenteel...

30 mei 2020 om 11:23

Dat mag Zo zijn maar de serie A is toch weer beter Dan de ED en het salaris zal we mooi zijn. Ik denk ook dat Dumfries juist in de serie a beter tot zijn recht komt. Zijn kracht ligt juist in de omschakeling. Lekker opstomen bij een counter. In de PL wordt een back geachte daar al te staan en is de verrassing weg en komt juist zijn gebrekkige techniek en voorzet tot uiting. Of zoals.Koeman eens zei: Dumfries moet in de bal komen niet er al zijn.

30 mei 2020 om 12:16

En bij PSV speelt hij weer Europees voetbal en bij Milan niet. Dumfries zou een transfer moeten maken naar een club waar niet de waan van de dag regeert en rust heerst zoals een Dortmund of Leipzig. Of anders nog een jaartje in Eindhoven spelen en dan na het EK een mooie transfer maken.

Haha Kieft heeft er ook weinig kijk op zeg, Dumpfries is een geweldige speler voor PSV en kan het met zijn uitstekende mentaliteit vast nog wel redden bij een subtopper uit een van de grote competities, zeg maar een Betis Sevilla, Everton of Ac Milan inderdaad, maar daarna moeten we ff ophouden hoor Kieft!

Ergens in de Bundesliga zou perfect voor hem zijn, nog hogere intensiteit en handelingssnelheid. Volgens mij doet zijn vergelijkbare compagnon Angelino het ook prima bij Leipzig.

30 mei 2020 om 11:50

Angelino is een heel andere soort speler. Technisch veel vaardiger dan Dumfries en beheerst eigenlijk alle kwaliteiten die Dumfries niet beheerst. Dumfries moet het van z'n loopvermogen en inzet hebben. Technisch is hij behoorlijk beperkt.

Onbegrijpelijke reacties. Hij is als aanvoerder enorm gegroeid in alles. Voorheen een beetje een onhandige draver, maar als je in een, helaas, zeer slecht psv, topscorer bent en veel goals en assist op zijn naam heeft, dan kan je echt wel voetballen en een wedstrijd lezen. Ja het is zeker niet de beste verdediger, maar inderdaad, Dest wordt enorm gehyped, maar Dumfries is al een stap verder dan Dest. Maar zoals al eerder ergens gezegd, met Ajax op je cv sta je er gewoon direct beter op. Dumfries bij Ajax was al lang de hemel in geprezen en voor 40M verkocht aan een (semi) topclub. Ik ben het dus eens met Kieft dat hij niet naar Milan moet gaan. Een topclub gaat het ook (nog) niet worden, maar gewoon voetballend en verdedigend nog een stapje zetten in de eredivisie en hij is klaar voor een volgende grote stap. Maar alleen voor de juiste club (in Engeland) en voor de juiste prijs, moet hij vertrekken, maar ik hoop pas over een jaar of voor een hele mooie prijs (maar aangezien het Corona tijd is, zal dat bedrag niet komen).

30 mei 2020 om 11:48

Topscorer bent? Malen scoorde 4 doelpunten meer, namelijk 11. Verder is het natuurlijk niet vreemd dat Dumfries verder is dan Dest. Dumfries is dan ook meer dan 4 jaar ouder en heeft al aanzienlijk meer wedstrijden achter zijn naam. Eerlijk gezegd vind ik beide heren een beetje overschat. Dest vooral omdat hij nog jong en onervaren is waardoor het nog alle kanten op kan. Dumfries vooral omdat we hem ook allemaal aan het werk hebben gezien op een hoog niveau. Tegen de Nederlandse top, in Europa en vooral in Oranje laat hij maar weinig zien.

Hij heeft zeker geen ongelijk, al is hij op sommige punten wat kort door de bocht. Sinds Zlatan er is, kwam Milan wel degelijk in een goeie fase. Het probleem is dat er geen stabiliteit is. Ik heb Milan de beste eerste helft sinds jaren zien spelen tegen Inter, maar je koopt er niks voor als je het weggeeft in de tweede helft. Daarnaast is er zat potentie met spelers als Bennacer, Hernandez, Donnarumma, Leao en Romagnoli. Allemaal spelers die grote stappen kunnen maken in de toekomst. Wil Dumfries naar een club gaan die stabiel presteert en echt top is? Dan moet hij niet naar Milan gaan. Maar als hij geduld heeft zou het een mooie club voor hem zijn. Het gaat echter nog wel jaren duren voordat Milan wellicht weer bij de top 3 kan aanhaken (zie Inter waarbij het ook wel 5 jaar heeft geduurd sinds de nieuwe eigenaren). Zij spelen 1 jaar CL en kunnen spelers als Lukaku en Eriksen aantrekken.

Ik typte het deze week al dat Dumfries bij iedere topclub kan spelen. Barcelona en City lijken mij wel clubs waar hij zou passen gezien de speelstijlen van de clubs. Hij kan goed de flanken belopen en heeft een goede conditie. En wat hij bij PSV heeft laten zien kan ook gewoon bij Barcelona of een City, dan heb je nog betere spelers om je heen.spelers als Denzel Dumfries zijn schaars en PSV kan er gerust minimaal 25 miljoen euro voor krijgen dat is echt een koopje voor een grote topclub.

30 mei 2020 om 12:52

Bij de door jou genoemde clubs zal Dumfries niet komen te spelen. Nu niet, nooit niet. Daar lopen allemaal technische spelers die een bal hard in de voet krijgen en geven en een snelle balhandeling hebben, dat heeft Dumfries nu niet en zal hij ook nooit krijgen aangezien en bal over 5-10 meter al te moeilijk is... 'harde voeten, zoals die zelf zegt'

Milan is vreselijk. En toch staan ze qua transferuitgaven in de top 10 geloof ik. Zegt wel wat over het beleid. Het is pijnlijk om te zien want die club was in mijn jeugdjaren de absolute top. Bij Milan wordt Dumfries niet beter, als ze weer een blik spelers open trekken en een nieuwe trainer voor de groep gooien wordt ie zo weer met verlies van de hand gedaan.

30 mei 2020 om 18:13

Top 10? Laat die top 10 van je eens zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

6 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 8 juli
Clubs uit Nederland, Duitsland en België volgen Chris Richards met bovenmatige interesse. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren