Jack van Gelder neemt opvallende uitspraak over Frenkie de Jong terug

Vrijdag, 29 mei 2020 om

Jack van Gelder komt terug op een uitspraak die hij eerder deze week deed over Frenkie de Jong. De presentator van Ziggo Sport zei maandag bij Paniekvoetbal dat 'het verhaal gaat' dat Barcelona aan De Jong heeft gevraagd om na te denken over versterkingen, en dat hij de namen van onder meer André Onana, Donny van de Beek en Matthijs de Ligt liet vallen. Bij hetzelfde praatpogramma zegt Van Gelder vrijdag echter dat het gerucht niet klopt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door holland8)

Haha, Jack moet eerst eventjes ietsjes nadenken voordat ie wat naar buiten brengt in het vervolg. 95% hier zei als dat t vast onzin was.

30 mei 2020 om 08:21

Blijft mooi toch, beetje lullen over voetbal. Wij doen hier niet anders😉

Is me nog steeds niet duidelijk waar hij het vandaan heeft gehaald. " Het verhaal gaat...", tja. Hoop niet dat Jack het hoogstpersoonlijk uit zijn dikke duim gezogen heeft, maar hij heeft in ieder geval weer even aandacht gehad.

30 mei 2020 om 00:28

Achteraf gezien was het vooral opmerkelijk dat hij de enigste was met dit nieuwtje. Op dat moment kon ik het verhaal nog wel geloven, maar als de zaakwaarnemer vervolgens elke twijfel wegneemt en het afdoet als totale onzin, ben ik snel geneigd te geloven dat hij ergens snel voorbij heeft zien komen dat Barcelona z'n spelers polst en hij er vervolgens maar wat namen aan verbindt binnen zijn clubvoorkeur.

30 mei 2020 om 00:37

Haha, ja, dat hijzelf de enige bron is riekt inderdaad naar een Valentijn Driessentje. Zelf wat in de wereld gooien, en dan reageren op de reacties om nieuws te generen. Sowieso moeten we berichten die beginnen met; 'het schijnt dat...', 'het verhaal gaat...', 'men zegt...', maar met een korreltje zout nemen. Dat is nog één stap onwaarschijnlijker dan, 'uit doorgaans zeer vertrouwelijke bron...' 😂

Lachwekkend als Barca serieus denkt dat topclubs zitten te wachten op hun onnodige spelers voor hun grootste sterren.

30 mei 2020 om 00:02

Als of Dembele, Coutinho, Todibo, of Arturo Vidal niet interessant kan zijn voor menig topclub. Daarbij zal Barcelona niet de enige club zijn die vanwege de coronacrisis, spelers moet gaan ruilen. Jou eigen club wou Pjanic ook ruilen voor Arthur omdat ze niet konden voldoen aan de 60 miljoen die Barça vroeg voor Arthur.

30 mei 2020 om 00:13

Voor menig topclub misschien, maar niet voor Psg. Dat lukte vorige zomer al niet. Inter geeft ook aan geen intentie te hebben om Lautaro te verkopen en verwijst enkel naar de clausule. De kranten schrijven dat Barca Pjanic wilt en Juve wil Pjanic best verkopen. Juve heeft echter geen interesse in die onnodige spelers, maar inderdaad wel in Arthur. Arthur zie ik niet bij dat lijstje staan.

30 mei 2020 om 00:35

Waarom zou Coutinho, Dembele of Todibo niet interessant kunnen zijn voor PSG? Juventus en Barcelona zitten met elkaar aan tafel, puur om spelers te kunnen ruilen vanwege de coronacrisis. Daarbij was Barcelona ook bereid om Arthur te verkopen of ruilen, maar hij wilt niet weg, daarom staat hij ook niet ik het lijstje. Als er gebrek aan geld is moet je nou eenmaal ruilen, lijkt me vrij normaal. Begrijp niet wat daar lachwekkend aan is.

30 mei 2020 om 00:41

PSG wil nog steeds een enorm bedrag voor Neymar. Een Todibo zou best kunnen, maar zoveel gaat hij niet van de transfersom. Met Dembele neemt niemand het risico om hem meteen te kopen. Problemen met fitheid en mentaliteit. Ik wil ook niet zeggen dat alle spelers in dat rijtje niet interessant zijn, maar de meeste wel. Het lachwekkende is niet om spelers te ruilen in deze markt, door corona kan het haast niet anders, maar meer de spelers die in dat lijstje staan (de meeste daarvan).

30 mei 2020 om 00:35

De ironie. Aldus een supporter van een club die probeerde Pjanic om te wisselen voor Arthur en Mattia de Sciglio aanbood in onderhandelingen rondom Nelson Semedo (volgens de geruchtenmolen, die we wat mij betreft niet al te serieus hoeven te nemen). Je zal me niet snel het huidige bestuur zien verdedigen, maar dit is gewoon de pot die de ketel verwijt dat hij zwart ziet.

30 mei 2020 om 00:45

Totaal niks ironisch aan. Ik maak toch niet de beslissingen van Juventus. Als ik die maakte of daarachter stond was het inderdaad ironisch te noemen. Ik vind het ook lachwekkend als Juve denkt topspelers te halen door spelers als de Sciglio aan te bieden (voor zover dit klopt). Pjanic is echter anders. Pjanic is geen onnodige speler, maar juist een speler die Barca wilt hebben. Nog steeds meldden er allerlei media (ook betrouwbare) dat Barca Pjanic wil hebben. Juve wil daar een vervanger voor terug en gaf aan Arthur te willen, nu draai je het om en doe je alsof Juventus Pjanic bij Barca aan heeft geboden om Arthur te kunnen halen.

Makkelijk puntjes scoren met berichten als ‘Jack had eerst even moeten nadenken’ ect.. Jack heeft vaak genoeg gelijk gehad, heeft bronnen waar wij niet over bezitten, en zat er dit keer gigantisch naast. Het siert hem om dit toe te geven, en er niet aan te blijven hangen (zoals menig insiders doen) om geloofwaardig over te komen voor het volk dat hem nu afbrandt. In mijn ogen prima gedaan Jack, je hebt een fout gemaakt, zit op de blaren, en geeft het toe, chapeau

30 mei 2020 om 00:03

Het is zeker knap dat hij het zelf terug aankaart en het niet doodzwijgt. Maar anderzijds was het wel een belachelijk gerucht, dus het was op zijn minst naïef van Van Gelder om het te geloven.

30 mei 2020 om 00:11

Voeder, no problem hoor, ik doe er ook heel luchtig over, maar ik probeer juist aan te geven dat dit gewoon zo'n onlogisch verhaal was, dat had ie zelf ook kunnen bedenken als ie er iets langer over had nagedacht. Maar alles voor de scoop hè 😉

30 mei 2020 om 00:14

Haha, klopt. En je hebt gelijk hoor, het was ontzettend naïef van hem, dat ontken ik ook niet. Ik zeg alleen dat ik het waardeer dat hij er op terug komt. En dat wanneer hij het doet het makkelijk is voor mensen om hem er op te wijzen dat hij fout zat

30 mei 2020 om 00:36

Dat ie het toegeeft waardeer ik ook hoor. Zijn ze toch vaak te trots voor (Jack zelf ook wel eens in het verleden 😉 )

30 mei 2020 om 00:23

Hoezo siert 'm dat? Als je ongelijk hebt, heb je ongelijk en bovendien had hij ook weinig keuze nadat Ali Dursun nog geen twee dagen later behoorlijk consequent naar buiten bracht dat het totale onzin was. Jack van Gelder is namelijk presentator, geen journalist in deze. Als je dan wat als feit naar buiten brengt, moet je ook verdomd zeker weten dat het ook daadwerkelijk een feit is. Nu is dit natuurlijk niet "het einde van de wereld", maar er is wel zoiets als journalistieke integriteit en je mag dan in ieder geval van een presentator verwachten dat hij weet wat dat inhoudt.

30 mei 2020 om 00:40

Volgens jouw logica mag een presentator nooit fout zitten maar een journalist wel? En ja, het siert hem Volgens MIJ dat hij zijn fout toegeeft. Zoals eerder eerder genoemd doen menig journalist (of presentatoren Lol) dat niet.

30 mei 2020 om 00:50

Overigens is dit mijn(!) mening, dus zie het niet als iets wat ik afdoe als een feit: In mijn ogen hoort een presentator ten aller tijden objectief te blijven. Zijn taak is niet om nieuws te verstrekken, maar om het programma te presenteren. Dan ben ik van mening dat een presentator die nieuws wil verstrekken, ook zeker moet weten dat het nieuws feitelijk correct is. Ik snap ook wel dat journalisten lang niet altijd feiten schrijven, maar van een presentator verwacht ik toch wat meer.

30 mei 2020 om 01:06

Kijk, hier ben ik het al een stuk meer mee eens. Al vind ik je ‘moeten’ in het eerst betoog nogal absoluut. Maar heb je mijn stukje gelezen? Ik zeg nergens dat onze Jack niet fout zit. Sterker nog nog, ik vind het naïef wat hij in eerste instantie stelde. Maar (nogmaals) het siert hem (volgens mij!) dat hij zijn fout toegeeft, zoals eerder genoemd omdat dit niet vaak gebeurd. Ik denk dat we niet zover van elkaar liggen qua mening. Maar de ‘hoezo siert hem dat’ stuk vond ik vrij ongenuanceerd. Ik ben blij dat een journalist/presentator durft terug te komen op zijn woorden.

30 mei 2020 om 15:04

@sirius Daar ben ik het hartgrondig mee eens. Jammer dat ze zich daar zo weinig aan houden. Want het is zoals je al eerder zei, wat dit soort personen verkondigen wordt toch al snel als feit beschouwd door kijkers. En als je het daarna corrigeert is het kwaad al geschied.

Haha 1 naam zou Frenkie zeker niet als versterking van Barca hebben genoemd, die van Donny van de Beek. Dus wist je al dat dit onzin was.

30 mei 2020 om 00:18

Ik moet toch zeggen dat ik je diachronische consequentie betreffende Donnie van De Beek wel kan appreciëren 😅. Al vind ik toch echt dat je overdrijft, het is geen wereldtopper maar ook geen niveautje ADO.

30 mei 2020 om 00:38

Haha, hier ook al weer idd. Denk dat de phone van Holland8 gewoon alle namen van alle spelers waar ie negatief over praat automatisch corrigeert naar Donny.

30 mei 2020 om 01:11

Zijn zwakste punt is dat hij schijnverdedigt. Dat wil zeggen: het liefst niet meeloopt, en als hij dat al doet nooit echt ingrijpt. Die jongen heeft nul verdedigend inzicht. En daarom speelt hij in het trekzakvoetbal van Oranje bijvoorbeeld abominabel slecht. Maar hij heeft wel een uitstekende first touch, scorend vermogen, diepgang; hij is een passende speler dmv één keer raken; heeft functionele techniek, loopvermogen; zijn handelingssnelheid is CL niveau, en zijn overzicht is prima. Daarbij is hij nog jong... ik denk bij Donny juist: des te hoger in het veld het team speelt, des te beter. En barca ambieert de hoogste verdedigende lijn van allemaal. Daarbij missen ze een speler die nou eens niet in de bal komt. Natuurlijk is hij geen Ronaldinho; niet de ster waar alles om mag draaien. Maar hij is een uiterst effectieve tiki-taka speler. Dus, waarom: "haha"? De Ligt is onhaalbaar, want die speelt bij Juventus en is dus gewoon niet financieel verantwoord haalbaar. En hoewel ik Onana geweldig vind, is Ter Stegen nog weer een stap beter. Ik zou dus juist zeggen dat Donny de enige realistische keuze van dit lijstje is. Product van de Ajax school, ook nog eens, dus nul aanpassingsproblemen qua speelstijl.

Misschien had je dan beter voor die tijd na kunnen denken voordat je zo'n verhaal de wereld in brengt. Nu zou het overigens niet eens zo vreemd zijn als de club z'n spelers polst voor eventuele versterkingen, maar als je dat soort geruchten afdoet als een feit als presentator van een voetbalprogramma, sla je wel een behoorlijke flater. Als je op dat podium namelijk iets afdoet als een feit, zijn mensen snel geneigd het te geloven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4916 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7643
4.Sevilla6317
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
A. GriezmannAanvaller349
A. VidalMiddenvelder307
L. MessiAanvaller3022
M. ter StegenKeeper340
L. SuárezAanvaller2515
Jordi AlbaVerdediger242
Ansu FatiAanvaller226
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

205 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 27 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Barcelona voegt vier namen toe aan rijtje Messi, Ter Stegen en De Jong’

De kou tussen Antoine Griezmann en Barcelona is uit de lucht, zo verzekert ESPN woensdag. Het was de afgelopen weken onrustig rond de 29-jarige aanvaller, die zijn basisplaats verloor en een...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 10 juli
Feyenoord heeft interesse in Santiago Pierotti, een talentvolle aanvallende middenvelder van Club Atlético Colon. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren