Bergwijn haalt gelijk: ‘Daarmee heb ik direct wat monden gesnoerd’

Vrijdag, 29 mei 2020 om

Voor Steven Bergwijn is 2020 voorlopig een turbulent jaar. De aanvaller vertrok eind januari na een slepende transfersoap van PSV naar Tottenham Hotspur, beleefde vervolgens een droomdebuut in Engeland, maar raakte snel daarna geblesseerd aan zijn enkel. "De transfer is voor alle partijen goed geweest", zo kijkt de 22-jarige vleugelspits in gesprek met De Telegraaf terug op de voorbije tijd. Inmiddels is Bergwijn weer fit en is hij klaar om op 20 juni de Premier League te hervatten met een thuisduel met Manchester United.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door holland8)

als ik in zijn schoenen zou staan zou ik het ook hebben gedaan op dat moment. Dat is niet de club in de steek laten, dat is een kans grijpen die wellicht niet meer was gekomen na zo’n seizoen. Het is ook zo dat hij zich niet gemakkelijk kan verwoorden naar de media waardoor het weleens arrogant of nonchalant overkomt. Moeten we hem daarop afrekenen? vind ik niet

Vind hem niet een heel sympathiek persoon zoals ie in de media overkomt. Heeft t altijd maar negatief over anderen, anderen de mond snoeren en over zijn gelijk halen. Bah.

29 mei 2020 om 21:55

Vind ik niet. Hij lijkt vooral erg verlegen en ook best gevoelig. Misschien dat hij daarom zo neigt naar het snoeren van monden, omdat die ‘haters’ hem stiekem best wat doen. Kijk bijvoorbeeld nog eens die uitzending van DWDD over Nouri. Daar is hij bijna aandoenlijk zoals hij daar verlegen zit, moeite zijn emotie te tonen, maar toch met tranen in zijn ogen. Goed, nu word het wel heel zoetsappig maar ik vind hem dus wel sympathiek.

29 mei 2020 om 22:00

Inderdaad e013. Volgens mij is het meer gevoeligheid en daardoor negatieve reacties meer opmerken en willen bewijzen. In de interviews die ik heb gezien komt hij zeker niet over als arrogant. Vooral als je de fragmenten ziet trouwens ipv de gelezen tekst.

29 mei 2020 om 22:00

Ik denk niet dat je de ‘dood’ van Nouri als meetpunt kunt gebruiken, iedereen wordt emotioneel van zoiets als dat met je naasten gebeurt.

29 mei 2020 om 22:05

Juist bij zulke dingen zie je hoe iemand echt is naar mijn mening.

29 mei 2020 om 22:05

@e013willem maar tegenwoordig worden mensen al snel bestempeld als haters. als je je twijfels hebt of een speler het ergens gaat redden ben je al een hater. dat zegt genoeg over de ego's van veel voetballers die wel erg snel gekrenkt zijn soms

29 mei 2020 om 22:12

Dat valt me idd ook op japie, maar waar is dit van toepassing bij dit bericht? Ik zie het woord haters niet staan namelijk. Je kan ook mensen die kritiek hebben de monden snoeren, terwijl het geen haters zijn. Genoeg kritiek op hem geweest (soms terecht en soms onterecht).

29 mei 2020 om 22:17

e013willem: toen met Nouri was t anders idd. Maar ik denk eerlijk gezegd dat ie heel gevoelig is, maar daarom zo'n muur om zich heen probeert te bouwen, dat ie totaal doorslaat de andere kant op. Vond dat pleasen van de Spurs supporters ook te dom voor woorden, want hij realiseert zich gewoon niet dat ie zijn vrienden en teamgenoten bij Oranje daarmee ontzettend tekort doet imo. In ieder geval voor de buitenwereld kwam het dommig over. Maar ben ook maar een pseudo amateur psycholoog 😉

29 mei 2020 om 22:23

@ackaka dat is zeker waar, je moet altijd met je voeten spreken

29 mei 2020 om 22:24

@formus En hoe vind je Bergwijn als voetballer?

29 mei 2020 om 23:44

Vind het best een aardige speler hoor Holland8. Goed in de ruimte, snel, balvast en best balvaardig. Geen super talent en vooral nog niet constant genoeg en vaak onzichtbaar. Daarom denk ik ook dat hij qua karakter introvert is, anders zou hij zich meer willen laten zien op het veld. Ik zou wel wat meer branie en power bij hem willen zien over een langere periode. Dat ie echt er voor wil gaan, soort van enorme bewijsdrang op het veld ipv die woorden die hij met regelmaat bezigt. Beetje zoals die eerste Spurswedstrijd.

30 mei 2020 om 01:35

Dat is inderdaad het enige wat hij mist, een beetje meer daadkracht. Overtuiging. Want in zijn schoten (als hij al schiet) is het overduidelijk zichtbaar dat hij altijd wil plaatsen. Maar ook in zijn passing zit terughoudendheid. Die jongen kan meer dan hij denkt, maar hij denkt teveel. Ironisch.

30 mei 2020 om 01:35

Kwaliteiten heeft Steven. Alleen omdat zijn spel veel power kost en hij nu in Engeland speelt waar het fysiek zwaar is, ben ik bang dat het een gevalletje 2 leuke wedstrijden, 4 wedstrijden geblesseerd wordt. Ik hoop van niet maar de kans is groter dat hij veel geblesseerd is dan dat hij in Engeland slaagt. Te hoge intensiteit voor zijn spel.

Monden gesnoerd? 1 zwaluw maakt nog geen zomer kerel.... Hij is aardig begonnen maar ik geloof er niet in dat hij daar een topspeler wordt. Gaat Bergwijn de absolute top halen of een basisplaats mensen??

29 mei 2020 om 21:54

Precies! Er is geen mond gesnoerd. Het doelpunt tegen man city was mooi en super dat dat bij je debuut gebeurt. Maar daarna heeft hij 6 wedstrijden gespeeld, 1x gescoord, 0 assists, 3x verloren, 2x geiijk en maar 1x gewonnen. Daarbij gingen de monden niet open vanwege tegenvallende prestaties, maar vooral vanwege de houding om de transfer te forceren.

29 mei 2020 om 22:29

@rudyfc En waarom geloof jij niet dat hij het goed gaat doen bij Spurs of in het buitenland? Bergwijn was van zijn lichting veruit de beste speler in de jeugdteams van Oranje. Misschien dat Nouri in de buurt kwam met zn finesse. Bij Ajax stak hij er samen met Nouri ook al ver bovenuit. Hij heeft de finale van een EK voor de jeugd gespeeld en was ook tijdens dat EK een van de absolute uitblinkers. Waarom heb je er dan geen vertrouwen in dat hij het goed zal doen bij de Spurs?

29 mei 2020 om 23:02

Hoeveel spelers waren er wel niet geweldig in de jeugd maar geflopt op hoger niveau? Ik zeg niet dat Bergwijn een flop is maar het goed doen in de jeugd is absoluut geen garantie voor presteren op het hoogste niveau

29 mei 2020 om 23:29

Ik vind hem een middelmatige speler. In topwedstrijden Europees presteert hij zeer slecht en omdat hij nu in Engeland bijna wekelijks een top wedstrijd moet spelen verwacht ik dat hij dat niveau niet aan kan. En daarbij nog de concurrentie in het team. En de speelwijze van Mourinho! Ik denk dat hij redelijk veel op de bank zal zitten en dan komt daarbij ook de vraag of hij dat aan kan.....Dat hij vroeger goed heeft gespeeld zegt mij niet veel. Uiteraard is het super dat hij het heeft gehaald maar als voorbeeld speelt onze golden boy Renato Sanchez nu bij Lille...Jonge jongens die uitblinken halen helaas niet altijd de absolute top. Of de basis 11 van die top....en wat denk jij wat hij zal presteren?

30 mei 2020 om 00:10

Op dit moment acht ik de kans groter dat hij op de bank belandt dan dat hij slaagt. Het is meer een voorgevoel omdat hij met 22 jaar nog behoorlijk jong is voor Europese begrippen, maar als ik hem zie spelen bij Tottenham (al waren dat pas 5 wedstrijden) en Oranje, grossiert hij in onzichtbaarheid. Nu stel ik overigens niet dat er niet meer in het vat zit, maar Bergwijn zal echt nog een ontwikkeling door moeten maken om te kunnen slagen bij Tottenham. Deze 22-jarige Bergwijn is namelijk nog helemaal niet relevant in het veld met betrekking tot de Premier League en Oranje. Na Van Dijk ben ik wel even voorzichtig met conclusies, maar over het algemeen worden de grote jongens niet geleidelijk aan een waardige speler. Vaak doen de grote jongens al goed mee in Oranje als het nog talenten zijn. Hoe z'n toekomst er ook uit gaat zien, Bergwijn is op dit moment moeiteloos te vervangen in Oranje zonder dat Oranje er slechter op wordt. Hij heeft nog helemaal geen impact gehad.

30 mei 2020 om 00:20

@sirius Dat ben ik met je eens. Wil Bergwijn een vaste waarde worden bij Spurs en een onbetwiste basisspeler dan zal hij nog meer aanwezig moeten zijn in de wedstrijden. Hij heeft de tools (maakt amper technische fouten), maar nu nog begrijpen hoe je als aanvaller je stempel op een reeks van wedstrijden kunt drukken. Dat heeft zeker wat tijd nodig en daar moet je vooral veel wedstrijden voor spelen. Ik hoop dat hij die tijd krijgt.

Ik vond het een prachtig moment, maar na 1 (keurige) goal heb je niet de monden gesnoerd. Dat doe je pas op langere termijn en hopelijk gaat dat gebeuren.

29 mei 2020 om 22:30

@ackaka Mee eens. Maar waarom zou hij eigenlijk monden moeten snoeren?

29 mei 2020 om 22:35

Genoeg reacties gezien waarbij mensen hem afkraken. Ook veel terechte kritieken qua of ze twijfelden of hij het aankan (had/heb ik ook). Ik snap wel dat je de mensen die je afkraken de mond wil snoeren als extra motivatie, zolang het door je prestaties komt en niet zulke interviews (al kan je via tekst de toon/context niet goed inschatten zo). Als je die mensen de mond snoert weet je dat je goed bezig bent, al moet dat niet de primaire reden zijn natuurlijk.

30 mei 2020 om 00:03

Maar die monden snoer je niet door 1 mooi doelpunt die al met al een paar seconden duurde. Bergwijn maakt ondanks twee doelpunten toch wel een onmachtige indruk als ik eerlijk ben. Nou draait Tottenham natuurlijk ook niet lekker en hij is met 22 jaar nog behoorlijk jong, maar hij heeft alles nog te bewijzen en op een hoog niveau is hij vooralsnog toch behoorlijk onzichtbaar. Dan heeft het weinig zin om met termen als "monden snoeren" te strooien.

30 mei 2020 om 00:24

Dat is ook het hele punt wat ik wil maken sirius. Ik hoop dat hij het haalt, maar dat doe je door je op langere termijn te laten zien en niet 1 (prachtige) goal. Onmachtig zou ik niet willen zeggen (alsnog redelijk dreigelijk gezien de omstandigheden), maar mond snoeren is wel wat anders.

Denk dat de meeste PSVers hem het wel hebben vergeven, voor de manier hoe hij is vertrokken. Uiteindelijk is die 32 miljoen voor PSV natuurlijk heel maar dan ook heel welkom geweest gezien de crisis. Hopelijk kan hij volgend jaar Oranje op het EK samen met Malen, Memphis, Dumfries en Ihattaren een PSV tintje geven.

Gespeeld bij Ajax en zijn beste vrienden spelen daar, met als vreselijk verlies dat zijn beste vriend (nouri), door een tragisch ongeluk een einde aan zijn carriere heeft moeten maken. Hij moet weg bij Ajax omdat z’n vader met zijn witte zakdoek zwaait. Hij vervolgens in de halve finale CL Ajax Spurs, waar diezelfde vrienden spelen, voor de Spurs is... En bij een succesvolle transfer PSV zijn club noemt?! Dan denk ik dat er iets fout is gegaan is in de opvoeding of in zijn hoofd.ik zou mij iig als ouder kapot schamen en zeker niet adviseren te praten over ‘monden gesnoerd’.

Nou ja, met een enkel doelpunt snoer je niet echt monden. In de wedstrijden daarna en ook in de wedstrijd van het doelpunt speelde hij eigenlijk een vrij onzichtbare rol. Nu is Tottenham ook niet bepaald in goede doen, maar buiten dat doelpunt heeft Bergwijn nog niets laten zien waaruit blijkt dat hij monden gesnoerd heeft. Ik ben in ieder geval nog niet overtuigd dat hij een basisplaats zal bemachtigen bij Tottenham.

Dan kijk ik net een documentaire over Kipchoge en Steven heeft het na een handjevol wedstrijden al weer over gesnoerde mondjes, wat een wereld van verschil qua focus en mentaliteit. Zou Bergwijn nou zo onzeker zijn? Focus je nou maar op je sportieve doelen Steven, want talent heb je.

Koe in de kont kijken. Achteraf komt het PSV inderdaad goed uit maar zwak om een slecht draaiend PSV op dat moment te verlaten want zijn 2e gedeelte van het seizoen viel ook enorm tegen. Terecht dat hij toen kritiek kreeg om zonder toestemming van PSV naar Engeland te gaan. Hij had immers contractuele verplichtingen. Ook onbeschoft van de Spurs trouwens. Ik kan er niet meer wakker van liggen en hij is wat mij betreft altijd welkom bij PSV maar hij moet nu niet zo’n onzin gaan lullen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Arsenal508
10.Burnley 49-8
11.Everton45-8
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Lucas MouraMiddenvelder314
H. WinksMiddenvelder270
Son Heung-MinAanvaller269
M. SissokoMiddenvelder252
H. KaneAanvaller2513
P. GazzanigaKeeper180
T. AlderweireldVerdediger291
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

47 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Tottenham Hotspur 10 3 1 0
2019/2020 PSV 16 5 4 0
2018/2019 PSV 33 14 4 0
2017/2018 PSV 32 8 5 0
2016/2017 PSV 25 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Tottenham levert met én zonder Steven Bergwijn abominabele prestatie

Tottenham Hotspur is donderdagavond niet verder gekomen dan een teleurstellend 0-0 gelijkspel bij Bournemouth. De ploeg van manager José Mourinho speelde dramatisch en wist geen enkele poging op doel te produceren....Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 10 juli
Feyenoord heeft interesse in Santiago Pierotti, een talentvolle aanvallende middenvelder van Club Atlético Colon. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren