Rechter komt snel ter zake en veegt eis noodlijdend Vitesse resoluut van tafel

Vrijdag, 29 mei 2020 om

Vitesse dient over de maanden maart tot en met augustus gewoon huur te bepalen voor GelreDome, zo meldt de Gelderlander. De Arnhemse club had een kort geding aangespannen tegen stadioneigenaar Nedstede, de vastgoedonderneming van Michael van de Kuit. Inzet was huurverlaging tijdens de coronacrisis. De kantonrechter in Arnhem gaat echter niet mee in de eis van Vitesse, zo is vrijdag bepaald.

Vanwege het definitief stilleggen van het seizoen 2019/20 en de verwachting dat een gedeelte van het komende seizoen zonder publiek moet worden afgewerkt, vreest Vitesse volgens de raadsman van de club een verliespost van zeven miljoen euro. De kantonrechter wees de eis tot huurverlaging af bij ‘bij gebreke van voldoende inhoudelijke onderbouwing’. De definitieve uitspraak zou eigenlijk volgende week dinsdag volgen, maar Vitesse weet enkele dagen eerder al waar het aan toe is. De clubleiding had ook aangedrongen op een snelle uitspraak, omdat maandag de maandelijkse huursom dient te worden overgemaakt. Het jaarlijkse huurbedrag bedraagt 1,8 miljoen euro.

Afgelopen maandag stonden Vitesse en Van de Kuit voor de eerste keer tegenover elkaar bij de rechter. "Als er niets wordt gedaan aan de huur overleeft Vitesse dat niet", gaf de raadsman als advies mee aan de kantonrechter. Van de Kuit vindt het onzin dat de huur tijdelijk omlaag zou moeten, zo liet hij onlangs weten. "Vitesse heeft een Rus en die is miljardair (clubeigenaar Valeri Oyf, red.). Als die Rus korting wil, moet hij me bellen. Maar de huur halveren met dwang? Dan vind je bij mij een gesloten loket." Oyf heeft de afgelopen jaren geregeld bijgesprongen op financieel gebied, maar ziet nu graag dat Vitesse zelf de broek ophoudt.

Vitesse heeft binnen de eigen organisatie onlangs een bezuiniging van drie miljoen euro doorgevoerd en richtte zich daarna tot de stadioneigenaar, die maandelijks 180.000 euro huur voor GelreDome ontvangt. Vitesse eiste met terugwerkende kracht een huurverlaging van vijftig procent van maart tot augustus. "Het is cruciaal dat de huur aangepast wordt om de crisis door te komen", benadrukte de advocaat van de club maandag.Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door harisvuckic)

Ach, dat zat er helaas aan te komen. Nu doorgaan en hopelijk komen we voor komend seizoen met de stadioneigenaar tot een goede afspraak(acht die kans niet heel groot overigens). Nog drie jaar de huur van de Gelredome en dan zijn we eindelijk van dit contract af. Mijn hoop blijft een nieuw stadion ergens in de omgeving van Arnhem, maar dat zie ik niet zo snel gebeuren. Kopen gaat ook niet gebeuren door de belachelijke boeteclausule en achterstallig onderhoud aan de Gelredome. Kortom het gaat nog een leuke tijd worden de komende jaren in Arnhem, want het getouwtrek om de huurovereenkomst gaat nog wel even duren.

29 mei 2020 om 15:23

Zou je toevallig wat meer kunnen vertellen over de boeteclausule? Alvast bedankt.

29 mei 2020 om 15:29

@laurens92. Bij de bouw van de Gelredome was het idee dat er een multifunctionele evenementenlocatie zou ontstaan dat zou zorgen voor de komst van veel evenementen naar Arnhem. In die tijd is vastgelegd dat Vitesse(of een andere voetbalclub) geen eigenaar mocht worden van de Gelredome uit angst dat het zijn multifunctionaliteit zou verliezen. Zodra Vitesse(of een andere club) toch de Gelredome zou kopen zou het een boete moeten betalen van 11.3 miljoen Euro. Het stadion is verkocht aan de huidige eigenaar voor 12 uit m'n hoofd, dus Vitesse zou in dat geval 24 miljoen bijna moeten betalen.

29 mei 2020 om 15:33

Ok duidelijk! Jammer dat die clausule de opties limiteert voor Vitesse.betere optie was geweest om limitaties op te leggen aan het binnen welk tijdbestek van een wedstrijd wel of geen evenement mag plaatsvinden.vonden er in het pre-corona tijdperk ook een hoop evenementen plaats in de Gelredome of viel dat tegen?

29 mei 2020 om 15:40

In het pre-pre-corona tijdperk waren er veel evenementen, maar de laatste jaren is dat op een snollebollekes en een mega piratenfestijn na heel erg weinig. De komst van grote evenementenhallen in Amsterdam zoals een Ziggo-Dome heeft gezorgd voor het vertrek van veel evenementen uit de Gelredome. De Gelredome heeft voor miljoenen aan achterstallig onderhoud, waar Vitesse noodgedwongen reparaties aan heeft moeten uitvoeren omdat de eigenaar het niet deed. Zodra Vitesse vertrekt uit de Gelredome is de rek uit het stadion. Vitesse is een goudmijn wat betreft huur en de eigenaar weet dat ook. Dat zorgt voor de grote problemen tussen Vitesse en de huurbaas.

29 mei 2020 om 17:02

Weet je zeker dat deze clausule oggesteld is bij de bouw van het Gelredome? Het staat mij namelijk bij dat dit het gevolg is van het wanbeleid van Karel Allbers toen gemeente en provincie moesten bijspringen en men wilde voorkomen dat Vitesse ooit eigenaar van het stadion zou worden en gemeente en provincie wederom voor de gevolgen op zouden moeten draaien. Hoe dan ook Vitesse zit in een onmogelijke positie en kan weinig anders doen dan betalen. Ik zou verder ook niet al the optimistisch zijn over een verlaging van de huur na afloop van dit contract. Vitesse zit muurvast. In Arnhem mag er geen ander stadion gebouwd worden en net buiten Arnhem word lastig gezien de openbare orde problemen die dat voor een kleine gemeente met zich meebrengt. Tenzij de eigenaar van Vitesse wil investeren in een nieuw stadion denk ik verder dat het heel lastig word om financiers te vinden. Het einde van het contract lijkt ver weg maar als je aan nieuwbouw plannen denkt is het vijf voor twaalf. Kijk eens hoe lang Feijenoord al bezig is. Verder lees ik nogal wat mensen die denken dat de verhuurder een probleem heeft wanneer Vitesse vertrekt. Nou daar geloof ik niets van. Het stadion ligt op een prachtige locatie en iedere project ontwikkelaar weet wel raad met deze locatie. Gelredome tegen de grond en iets anders beginnen. Het achterstallige onderhoud zou wel eens beleid kunnen zijn. Waarom nog geld stoppen in iets wat toch tegen de vlakte gaat. En wat er dan met Vitesse gebeurd zal de verhuurder een zorg zijn.

29 mei 2020 om 17:02

Gek dat Vitesse dat achterstallig onderhoud heeft gepleegd. Dat is namelijk een hele goede reden om de huur op te schorten.

29 mei 2020 om 17:16

Heb je zeker gelijk in Korenaar, ligt op een fantastische locatie, maar gaat wel heel veel geld en tijd in zitten en ik denk dat de gemeente(in ieder geval voorlopig) zeker niet akkoord gaat met de sloop van de Gelredome. Dus zelfs als Vitesse zou vertrekken, zou het nog geen gedane zaak zijn. In dat geval kost de Gelredome je wel heel veel geld. Wat betreft de boetclausule meende ik mij te herinneren dat dit bij de bouw van het stadion al zo was en dat deze is bevestigd in het nieuwe contract wat in 2003 in ging nadat de provincie Vitesse had gered. Maar zou ook kunnen dat het zo zit zoals jij dat zegt, hoe dan ook is het een vervelende clausule voor Vitesse. Wat betreft nieuw stadion. Vitesse heeft natuurlijk niet dat probleem wat Feyenoord heeft met facties die elkaar bestrijden om het stadion. Daarbij kostte het stadion van AZ bijvoorbeeld 35 miljoen. Dat zijn bedragen die je met leningen en investeerders nog wel rond zou kunnen krijgen. Hoe dan ook een vervelende situatie en ergens heb ik het gevoel dat de Gelredome er over 10 jaar niet meer staat. Vraag me niet waarom, maar dat gevoel heb ik gewoon.

29 mei 2020 om 17:30

Als Vitesse het rond kan krijgen om 35 miljoen te lenen, dan kunnen ze het Gelredome ook wel kopen, las net ergens 12 miljoen plus 11 miljoen boete, hou je nog 12 miljoen over om het op te knappen 😎

29 mei 2020 om 18:17

Het stadion van AZ kostte inderdaad net onder de 40 miljoen, maar dat is ook niet alles. Alles moest zo goedkoop mogelijk van Scheringa en we hebben allemaal gezien dat dat rete-gevaarlijk kan zijn.

29 mei 2020 om 21:05

24 miljoen voor het Gelredome is toch een spotprijsje? Dat bedrag hebben ze dan in 10 jaar terugverdiend en daarna elk jaar ruim 2 miljoen ‘winst’ Lijkt mij dat het overkopen van een stadion als het gelredome meer richting de 100 miljoen gaat. Of mis ik ergens iets in de waarde?

30 mei 2020 om 10:37

Ja je mist zeker wat, Vitesse betaald nu 1,8 miljoen euro per seizoen, dat is in tien jaar dus 18 miljoen euro. En dat vind men te veel, men wil de helft betalen, dus negen ton. Van dat geld moet je wel als eigenaar alle kosten betalen zoals verzekeringen en onderhoud.

29 mei 2020 om 15:28

Exact, dit zat er wel in. The sky was ooit the limit toen we de huurovereenkomst tekenden. En nu is deze zware last een heus molensteen. Het contract is inmiddels formeel opgezegd, daarna kun je pas gaan onderhandelen over de nieuwe voorwaarden. De hoop op een nieuw stadion binnen Arnhem die kan je wel vergeten. Veel smaken zijn er niet, je mag hopen dat ten tijden van een nieuw contract meneer Michael wat milder is, anders zul je wellicht je thuiswedstrijden bij een andere club onder moeten brengen en dat is ook niet wenselijk !!! Anyway, eerst maar zien te overleven !

29 mei 2020 om 15:36

Ik zou gewoon gaan kijken of er mogelijkheden zijn in de gemeente Overbetuwe, die begint al direct onder rijkerswoerd. Daar liggen langs de a325 nog geen 3 minuten rijden van de Gelredome enorme stukken braakliggend grond. Met de belasting die de gemeente Overbetuwe binnenhaalt daarmee zijn ze echt wel bereid te kijken naar de mogelijkheid voor een vergunning daar. Dan gaat zowel de gemeente Arnhem als de eigenaar van de Gelredome peentjes zweten.

29 mei 2020 om 15:50

Klopt die grond ligt er, maar of het haalbaar is en je daarvoor ook een vergunning krijgt, lijkt een stuk lastiger ! Maar het is het onderzoeken zeker waard ! Een mooi nieuw knus stadion van 18.000 man, wow !

29 mei 2020 om 15:51

Komt wel meer bij kijken dan alleen een vergunning voor het stadion. Zo’n gemeente krijgt er zelf dan ook nog veel meer bovenop wat ze wekelijks moeten regelen. Lijkt me geen haalbaar plan.

29 mei 2020 om 16:00

@nufc_u2 en @-NEC-, er komt nog heel veel bij kijken en ik zeg het in een soort hele gesimplificeerde vorm om hier niet een heel technisch verhaal van 20 kantjes neer te zetten, maar dat dingt niks af aan het feit dat het het onderzoeken wel waard is. Een stadion van 18.000 wat Nufc zegt zou fantastisch zijn en 10.000 plaatsen minder dan de Gelredome. Daarbij is de Gelredome nu al verouderd door achterstallig onderhoud. Makkelijk gaat het zeker niet zijn, maar paar telefoontjes plegen zou nooit kwaad kunnen toch?

29 mei 2020 om 18:24

Heren Vitesse aanhangers: als je het vonnis goed leest is dit absoluut niet het eindpunt van deze discussie. Er zitten meer dan voldoende aanknopingspunten om de juridische strijd nog gewoon rustig verder te voeren. Zo zegt de rechter onder meer: "de rechter is het met Vitesse eens is dat de beperkingen door de coronacrisis voor zowel de club als voor de verhuurder een onvoorziene omstandigheid vormen. Het is volgens de rechter moeilijk voorstelbaar dat partijen met de mogelijkheid van een zo’n pandemie bij het sluiten van de overeenkomst rekening hebben gehouden." Dus dat dit onvoorzien is én dus op zichzelf grond kan vormen voor huurverlaging, dat staat vast. Alleen vindt de rechter in dit geval dat Vitesse, in kort geding, haar vordering niet genoeg heeft onderbouwd om toch recht op huurkorting te krijgen. Dat geldt voor het door Vitesse gestelde omzetverlies in de verschillende scenario’s die zij schetst. En ook voor de verder niet toegelichte opmerking van de accountant van Vitesse in een recente jaarrekening dat de garantstelling van de enig aandeelhouder inmiddels met een jaar is verkort tot medio 2021. dus als Vitesse deze zaken helderder en inzichtelijker maakt, zou alsnog huurverlaging kunnen worden afgedwongen. Ik zou Vitesse zeker adviseren om door te gaan met de rechtszaken. Totaa niet kansloos. Integendeel.

29 mei 2020 om 20:41

Als ik me niet vergis is Rijkerswoerd al gemeente Overbetuwe. Tevens is die grond allemaal toegewezen aan Park Lingezegen, dus ik verwacht niet dat daar iets mogelijk is.

29 mei 2020 om 15:50

Ach, vorig jaar een verlies van 16 miljoen. Misschien moeten ze zich achter de oren krabben hoe ze het zo ver hebben kunnen laten komen... Ergens heeft Van Der Kuit nog gelijk ook om dat geld gewoon te willen innen. Meneer de Rus zou volgens enkele supporters hier toch alles bijpassen, dus het statement van de eigenaar van het GelreDome is helemaal niet zo vreemd als je het zo bekijkt.

29 mei 2020 om 15:53

Dat is wel zo makkelijk, die Rus past wel bij. Overal in de wereld worden ten tijden van corona compromissen gesloten, maar daar heeft meneer Michael nooit van gehoord... Ook hij gaat straks wel een toontje lager zingen, is het niet door Vitesse, dan wel door andere relaties !

29 mei 2020 om 15:57

Ohh Vitesse moet zeker zichzelf achter de oren krabben. Op veel punten gaat er iets mis bij Vitesse en ik heb de hoop dat de coronacrisis er nu voor gaat zorgen dat Vitesse bezig gaat met de huishouding aanpassen en de jeugd inpassen en daadwerkelijke versterkingen in plaats van een Beerens voor een godsvermogen terughalen die niks toevoegt. Alleen dhr vd Kuit is gewoon een smiecht en graaier eerste klas. Vitesse probeert al jaren bij hem aan te kloppen om het contract aan te passen, waar de Gelredome simpelweg te duur is voor wat Vitesse krijgt. Alleen om redenen die ik hierboven ook schets in een reactie op Laurens92 weigert hij met Vitesse in gesprek te gaan. Ook houdt meneer vd Kuit zich niet aan zijn verplichtingen ten opzichte van het onderhoud van de Gelredome en dus ook Vitesse. De lusten, maar niet de lasten.

29 mei 2020 om 15:59

Je kunt zeggen wat je wil. Maar je kunt er gewoon niet onderuit dat Vitesse vorig jaar een verlies heeft geleden van 16 miljoen euro, gewoon structureel op te grote voet geleefd, en nu ga je opeens bijna over de kop door de Corona. Ergens heeft meneer gewoon gelijk. De beste meneer hoeft trouwens geen toontje lager te gaan zingen, die raak je echt niet in de portemonnee hoor... Zelfde geld voor de eigenaar van Vitesse. En zo blijft dat spelletje dus ook wel doorgaan.

29 mei 2020 om 16:01

026vitesse. Dat lijkt mij ook wel duidelijk. Maar ik kan het verkeerd hebben, maar is het niet andersom begonnen dat Vitesse zonder te praten opeens een eis bij van der Kuit neer heeft gelegd? Zonder dus in gesprek te gaan? Tenminste, zo heb ik het min of meer gelezen toen deze soap begon.

29 mei 2020 om 16:12

@-NEC- nee dat is zeker niet het geval. Vitesse wil al jaren om tafel met de huurbaas, maar telkens kwam er nul op rekest. Daarop heeft Vitesse in 2018 het contract opgezegd per 2023 om tot zo'n gesprek te komen en anders zou het contract tot 2043 verlengd worden. Alleen vanaf dat moment heeft de huurbaas nog steeds geen gesprek met Vitesse willen aangaan. Dit was de enige stap die Vitesse nog over had om op korte termijn iets te veranderen.

29 mei 2020 om 16:39

026vitesse. Oké, heb het toch even opgezocht en daarom lijkt het toch even anders te zitten. Ik citeer: ,,Iemand met de rug tegen de muur zetten en dan een regeling afdwingen? Daar ga ik niet in mee”, heeft hij al aangegeven. ,,Vitesse heeft een Rus en die is miljardair (clubeigenaar Valeri Oyf, red.). Als die Rus korting wil, moet hij me bellen. Maar de huur halveren met dwang? Dan vind je bij mij een gesloten loket.”.

29 mei 2020 om 16:43

@ -NEC- waarom heeft hij sinds 2018, toen Vitesse de huur opgezegd heeft, na verschillende malen aandringen om een gesprek, nog nooit om tafel gezeten dan? Dat loket is nooit open geweest

29 mei 2020 om 16:55

@-NEC-, dit is een citaat van die eigenaar die de laatste tijd elke keer erbij wordt gehaald, maar feit is dat hij weigert met Vitesse om de tafel te gaan. Klopt, Vitesse heeft een rijke eigenaar, maar die is geen partij in dit verhaal. Dit is een geschil tussen Vitesse en de huurbaas, maar die weigert met Vitesse in gesprek te gaan al jaren lang. De laatste twee maanden wijst hij alleen maar naar "die Rus" en dat die hem moet bellen, maar behalve dat hij eigenaar is en de tekorten betaalt, is hij geen onderdeel van Vitesse. Alleen de club Vitesse wordt al jaren geweerd door deze vd Kuit. Deze vd Kuit zet het nu heel mooi neer in de media en genoeg mensen tuinen daar met open ogen in, maar hij neemt niet op wanneer de directie van Vitesse naar hem belt, wat ze al jarenlang doen. Dat zijn de feiten helaas(voor vitesse helaas dan)

29 mei 2020 om 17:39

Sjikkes, ga je toch een beetje de boot in. Hij heeft Vitesse in april nog benaderd te praten over een eventuele verkoop van het stadion toen een andere partij de GelreDome wilde kopen, daar is Vitesse ook niet op ingegaan. Lijkt mij dus een verhaal van twee kanten die niet communiceren. Het is makkelijk te wijzen als je zelf eigenlijk alles bedrijfsmatig verkeerd doet en nu in de problemen komt. Daar lijkt het momenteel wel op.

29 mei 2020 om 17:43

026vitesse, lijkt me duidelijk dat twee kanten hier gewoon heel slecht zijn in communiceren. Vitesse is uitgenodigd om te praten over de koop van het stadion toen een andere partij in onderhandeling wilde gaan, en daar zijn zij dus weer ook niet op ingegaan. Ergens gaat er hier over weer dus echt iets grandioos mis.

29 mei 2020 om 18:32

Nec., dat hele statement van die eigenaar van Gelredome dat 'die Rus maar gewoon moet betalen' kan in juridische zin uiteraard direct de prullenmand in. dat soort vereenzelviging van aandeelhouder met de vennootschap is juridisch niet eens mogelijk (behoudens extreme uitzonderingsgevallen, waarvan hier absoluut geen sprake is). Aandeelhouders hoeven letterlijk geen rode cent in de vennootschap te steken, op het geld van het volstorten van de aandelen na. Dus geen enkele huurschuld kan op die Rus afgewenteld worden. Sterker nog, het is een apert domme opmerking van die eigenaar van Gelredome.

29 mei 2020 om 18:46

Constant, niet helemaal waar natuurlijk. Contractueel is vastgesteld dat de Rus tot 2022 alle verliezen zou dekken. Dat weet de beste man van het GelreDome ook, die gaat daar dus lekker gebruik van maken. Dus dom of niet, de eigenaar weet uiteindelijk van wie hij het geld gaat ontvangen op de naam ‘Vitesse’. Dat is namelijk gewoon een feit.

29 mei 2020 om 19:14

-NEC-, terugkomend op je eigen citaat, wat 026vitesse ook al enigszins heeft gezegd, is dit een citaat op de laatste ontwikkeling binnen de zaak. Zowel Vitesse als van Wijk heeft al meermaals in de media laten weten dat ze graag met van de Kuit om tafel willen om het een en ander te bespreken, alleen heeft hij hier nog nooit voor open gestaan. Hij heeft constant verwezen naar de 'rijke rus' die alles maar 'gewoon moet betalen want die heeft toch geld zat', alvorens Vitesse eerst weigerde geld over te maken alvorens een procedure te starten. Na het starten van deze procedure heeft de zogenaamde 'mediaschuwe' man die toch bijzonder vaak de media op zoekt, opeens zichzelf in een slachtofferrol proberen te zetten. Ik zou simpelweg willen zeggen, kijk naar de historie van de persoon en al zijn huurgeschillen met anderen en je komt er snel achter dat het niet bepaald een prettige man is. Voor de rest wil ik over de gehele situatie niet al te veel kwijt want je kan telkens exact dezelfde feiten herhalen alvorens een (bijvoorbeeld) Master D weer iets vanuit de onderbuik roept gericht op een klein deel uit een citaat waarin hij vooral aannames maakt wat het volgens hem zou betekenen. Nu is dit ook niet bepaald het platform om over dit soort zaken te praten, echter zou het veel mensen sieren om zichzelf eerst een beetje in te lezen voor maar wat te roepen over zaken (of op zijn minst een iets meer open houding te hanteren).

29 mei 2020 om 16:41

Ik denk dat het in de 1e plaats zou helpen om de verwachtingen eens wat te temperen. Niet elk jaar Europees voetbal willen halen om gezond te worden, maar op kleinere voet gaan leven, en dan maar wat mindere noteringen op de ranglijst. Dat werkt volgens mij beter dan het beleid wat er nu gevoerd wordt. Ik denk dat je dan ook misschien wel meer mensen zo'n stadion in krijgt. Een rustige club is prettiger dan Hollywood aan de Rijn.

29 mei 2020 om 18:24

Mee eens. Sowieso moet je eerst zorgen voor rust in de club en daar helpen dit soort conflicten niet bij. Rust in de club zorgt ervoor dat iedereen beter gaat presteren en het als gehele club vanzelf beter zal gaan. Het zorgt er ook voor dat je als club eens naar de lange termijn kan kijken in plaats van steeds een jaar vooruit. Vitesse kan zoveel beter geleid worden..

Jammer, eigenlijk moet je zsm van deze samenwerking af. Alleen heeft Vitesse natuurlijk altijd een stadion nodig.. Veel bedrijven krijgen huurkorting (soms zelfs kwijtgescholden). Dit gaat meestal in onderling overleg. Jammer dat het hier niet kan.

29 mei 2020 om 15:30

Tja waarom zou jij meewerken aan een huurkorting of kwijtschelding als jij ook weet dat de Rus financieel bijspringt? Als hij dat kan doen als de club door o.a. een scheef salarishuis verlies draait, zou die dat nu toch ook wel kunnen doen? Ik zou hetzelfde hebben gedaan. Zorg eerst maar voor financieel beleid waarbij jij als club op eigen benen kan staan, dan praten we wel verder. Nu is er niks zieligs aan, moet je als club maar niet boven je stand leven.

29 mei 2020 om 15:47

Is het overigens wel eerst op een normale manier geprobeerd? De eigenaar geeft aan dat ze hadden moeten bellen ipv onder dwang de helft verlagen? Ik werk dan wel niet voor een BVO maar heb voor een van onze fabrieken bij de eigenaar van het pand om huurverlaging gevraagd. Nota bene in Mexico. Maar dat was geen enkel probleem sterker nog zolang ze daar een absolute lockdown hebben (niemand mag het huis uit) hoeven we geen huur te betalen. Ik vermoed dat er bij Vitesse iemand ' vergeten' is om een telefoontje te plegen naar de eigenaar van de Gelredome met de vraag of de huur verlaagd kan worden zolang er geen publiek mag komen.

29 mei 2020 om 16:06

@robby, Vitesse heeft keer op keer op keer aangeklopt bij de stadioneigenaar over het contract aangezien dit gewoon veel te duur is voor wat je krijgt. De eigenaar wil gewoon simpelweg niet met Vitesse om de tafel en zegt alleen maar "die rus". Vitesse als club zit momenteel simpelweg gewoon met de handen in het haar over (onder andere) deze contractsituatie en voelde zich onderhand gedwongen om dan maar naar de rechter te stappen.

29 mei 2020 om 18:06

Waarom zou hij dan op gesprek moeten komen? Dat contract is gewoon getekend tot 2023 en er is een prijs afgesproken die beide partijen goed vonden. Vitesse heeft gewoon geen gelijk, vandaag ook op ieder punt ongelijk gekregen.

29 mei 2020 om 18:37

Nec, dat Vitesse 'op ieder punt ongelijk heeft gekregen' is zeker niet waar. Los daarvan, dat een contract bestaat houdt op zichzelf uiteraard niet in dat je daarom dus onder alle omstandigheden en in alle gevallen daaraan 100% vast zit. is niet zo. de wet kent mogelijkheden om de huur aan te passen. Daarvan maakt Vitesse gebruik. En de eigenaar van stadion weet dit ook. dus dat die een gesprek weigert, is zijn eigen verantwoordelijkheid want het opzeggen van huur en daaraan koppelen dat je wilt onderhandelen en als dat niet werkt om dan te procederen is gewoon een hele normale zaak in het normale zakenleven. Dus waarom zou Vitesse dat dan niet mogen??

29 mei 2020 om 23:52

Maar die gesprekken werden niet aangegaan vanwege Corona maar om andere redenen zo te lezen. Als het al zo vaak geprobeerd is maar ze willen niet mee dan had Vitesse al veel eerder naar andere locaties moeten kijken iom de gemeente en andere gemeenten in de omgeving. Voor een voetbalclub niet makkelijk maar als het stadion echt te duur is dan moet er naar een alternatief gekeken worden. Zoals hier al voorbeelden worden genoemd.

29 mei 2020 om 15:47

Er is nooit overleg geweest vooraf... dat is het probleem geweest volgend jij. In overleg kan veel, maar als je begint met eisen houdt het al snel op

29 mei 2020 om 23:47

Dat is goed stom dan van Vitesse. Nu gaat het niet meer lukken en bij een nee kan je altijd nog kijken wat je juridisch kan. Heel stom van Vitesse

Misschien kunnen ze verhuizen naar dat mooie complex van Arnhemse Boys. Een paar tribunes aanbouwen en klaar.

Ze moeten bij Vitesse niet gaan klagen. De grote held Karel Aalbers, die iedereen besodemieterde, wilde perse een te groot stadion voor zijn club. Dat hiervoor gemeenschapsgeld nodig was, vond hij geen probleem. Onder vele voorwaarde is Gelredome neergezet, Niet als voetbalstadion voor Vitesse.de provincie Gelderland heeft eraan mee betaald, kan toch niet zo zijn dat het stadion nu voor weinig geld vitesse gaat. Of mogen De Graafschap en NEC een zelfde soort steun verwachten?hoe kun je nu zeggen dat door dit beetje huur de club failliet gaat, de afgelopen jaren is er door de russen meet dan 100 miljoen ingestoken, die voelen 5,4 miljoen extra niet hoor.maar misschien zijn ze de bodemloze put wel beu. wie zal het zeggen....het wordt tijd voor realiteitszin daar

29 mei 2020 om 16:08

Mooi om te zien dat de kwaliteitskrant uit Nijmegen onder de naam Gelderlander ook zijn weg heeft gevonden naar het internetforum Voetbalzone. Bereik je toch nog wat meer mensen dan alleen het lokale Gelderse publiek met de anti-Vitesse propaganda.

29 mei 2020 om 16:16

Maar is hier dan niks van waar?

29 mei 2020 om 16:24

Er zitten echt wel wat punten van waarheid in hoor, maar ook heel veel punten die niet kloppen. Allereerst is het mooi om als moraalridder te zeggen dat alleen Vitesse dit soort steun krijgt etc. etc. NEC heeft in 2003 als ik me niet vergis ook 14 miljoen gekregen van de gemeente Nijmegen. In Doetinchem hebben ze ook miljoenen gekregen van de gemeente, dus dat is zeker niet alleen een Arnhems kwaaltje. Vitesse wilde evenveel bieden als elke andere partij, maar krijgt dan nog een boete van 11.3 miljoen euro als ze het overnemen. Daarbij is Vitesse in dat geval ook gebaat bij het binnenhalen van evenementen aangezien dat gewoon geld oplevert. Maar het is natuurlijk mooi om hier een eenzijdig propaganda verhaal te verkondigen en te wijzen naar bepaalde fouten van 20 jaar geleden.

29 mei 2020 om 16:37

Er zit verschil tussen gemeente en provincie, daar ga ja tamelijk snel aan voorbij.ik heb met geen woord gerept over steun van de arnhemse gemeente.overheidssteun is niet typisch voor Vitesse, maar jullie staan wel altijd vooraan.als Nec en De Graafschap, of welke andere club dan ook, zoveel zouden krijgen, zijn de ze komende 10 jaar uit de problemen. maar dat terzijde.misschien eerst de zaken eens zelf op orde proberen te brengen en daarna pas de hand ophouden? jullie houden altijd eerst de hand op.nogmaals, alle reguleringen die er met gelredome zijn, zijn waarschijnlijk door vitesse zelf bedacht. om maar op te grote voet verder te kunnen leven.dat gaat een keer mis

29 mei 2020 om 17:00

Nou jullie kunnen met de steun van grote vriend Marcel Boekhoorn niet in de Eredivisie blijven, dus hoezo met de steun van de overheid dan wel uit de problemen komen? Jarenlang heeft men baat gehad bij de Gelredome, niet alleen Vitesse. Dus het is nu makkelijk om te zeggen dat de Gelredome een bodemloze put is. En nu ook lekker speculeren door te zeggen dat Vitesse deze regelingen zelf heeft bedacht is natuurlijk ook volledige onzin. Jij kan alleen niet voorbij je haat kijken jegens Vitesse en niet voorbij steun die Vitesse 20 jaar geleden heeft gehad. Prima, vind ik helemaal niets mis mee, maar dan kan je natuurlijk onmogelijk een normale discussie aangaan inhoudelijk op de feiten.

29 mei 2020 om 17:41

Je raakt kan nog wel. Vitesse is de bodemloze put. Wat heeft boekhoorn met provincie Gelderland te maken? En je begint zelf over nec tig jaar geleden. Zie de feiten onder. Vitesse is een zielloos hoopje gedram.

29 mei 2020 om 20:14

Joh, je mag vinden wat je wilt. Roepen dat vitesse zielloos is etc is zo makkelijk als je nooit van je leven met vitessenaren in contact komt. Vitesse supporters zijn voor een heel groot deel enorm trouw, ook al heeft vanaf het instorten van Vitesse na Aalbers onze club ons niet echt heel veel reden gegeven om trouw te blijven. Sindsdien is het alleen maar gezeik geweest met slecht voetbal en wanneer het voetbal wel goed was, was het bestuurlijk een rommel. De mensen die zijn overgebleven zijn erg trouw en begaan met hun club. En ja de Arnhemmers zijn een lastig volk om te vermaken, we zijn belachelijk kritisch en we klagen op alles en ik vind het fantastisch. Zelfs als het een klote pot is, is het toch gezellig met elkaar en vind je elkaar in gedeeld leed.

29 mei 2020 om 21:04

@026vitesse - Vitesse op zichzelf is een hele mooie club, maar je kunt de supporters toch niet bepaald trouw noemen als je het stadion niet eens redelijk gevuld krijgt? Ten opzichte van 6 jaar geleden zitten er gemiddeld 4000 mensen minder in het stadion en er is min of meer sprake van een lineaire afname. Dat zijn toch behoorlijk wat lege plekken in een vrij korte periode. Dat er vervolgens wel degelijk trouwe supporters zijn lijkt me niet meer dan logisch. Die heeft letterlijk elke club namelijk. Vitesse zal toch een manier moeten vinden om zichzelf te kunnen redden zonder zo'n eigenaar.

29 mei 2020 om 22:52

Er is wel een neerwaartse trend inderdaad de laatste paar jaar, maar er zitten goedschiks of kwaadschiks altijd minimaal 14.000 man. En nogmaals, onze club verdient dat eigenlijk niet. Ik moet zeggen dat de laatste jaren echt extreem zijn wat betreft klantenbinding van vitesse. Echt heel veel hele trouwe supporters zijn echt klaar met vitesse. Ik zelf ook. De twijfel om m’n seizoenkaart te verlengen is in lange tijd niet zo groot geweest.

Vitesse moet gewoon betalen. Je wil een groot stadion wat multifunctioneel is, alleen is wel gebleken, dat het stadion gewoon voor Vitesse veel te groot is. Het zit zelden vol. Zelfs een bezoek van Ajax, Feyenoord of PSV krijgt het stadion niet vol. Daar kan de Gelredome eigenaar niks aan doen. Ik hoorde ene meneer van de Kraan nog over Jordania zeggen dat de investeerders 1 van hun was. Echte vitessenaars, nou met een paar miljard op de bank moet 180000 euro per maand voor je club een kleinigheidje zijn.

29 mei 2020 om 18:01

Andere clubs, die al afspraken hebben kunnen maken, 'moeten' ook gewoon betalen, maar hoeven dat nu niet. Ik vind het lastig te begrijpen dat sommige het logisch vinden dat je maandenlang de volle mep moet betalen voor iets waar je geen gebruik van kunt maken.

29 mei 2020 om 20:56

Omdat het een contractuele verplichting is als de eigenaar van het stadion je aan de betalingen houdt. Het stadion is momenteel een kostenpost en dan wil je als eigenaar de vaste inkomsten in ieder geval behouden. Dat is in dit geval Vitesse. Ik denk dat het een heel ander verhaal was geweest als Vitesse op zichzelf staand was. Die eigenaar verandert echter de hele situatie. Vitesse heeft namelijk op papier afgesproken dat die eigenaar tot 2022 de tekorten opvult. Daar zullen wat haken en ogen aan zitten, maar ik denk dat Vitesse heel goed wist dat het kansloos was. Een zaak verliezen op gebrek aan inhoudelijke onderbouwing is namelijk vrij amateuristisch.

30 mei 2020 om 13:28

Je komt de hele week al met hetzelfde verhaaltje, daar ik aangeef dat er al genoeg clubs zijn die wel gewoon om de tafel hebben gezeten met de verhuurder, en afspraken hebben gemaakt.ik weet heus wel dat een verhuurder hier in zijn recht gaat maar probeer ook al heel lang aan te geven dat hier geen rechtzaak voor nodig zou moeten zijn. Waarschijnlijk ligt het ergens in het midden en is de man van Nedstede een eikel en heeft Vitesse het volledig verkeerd aangepakt. Ik wist ook wel dat Vitesse kansloos was. Je hebt namelijk een contract ondertekent als huurder. Maar dat betekent niet, dat als dat contract al tientallen jaren loopt, je met elkaar in overleg kunt als ze er maandenlang geen gebruik van kunnen maken? Jij hebt het alleen steeds maar over de kosten van het stadion. Vitesse betaald nu evenveel als voretijd, daar de stadioneigenaar nu minder kosten maakt dan voretijd. Simpelweg omdat er minder personeel loopt, onderhoud etc.

Ik neem aan dat Vitesse nu het faillissement gaat aanvragen zoals ze hebben beloofd of waren het toch gewoon leugens om de rechter te manipuleren. Voor de rest een logische uitspraak want ze hadden 0 argumenten. Het geld voor deze procedure hadden ze ook in de bezuinigingen kunnen stoppen.

29 mei 2020 om 17:50

Die club is zichzelf kwijtgeraakt en in de sprookjes van Jordanië destijds getrapt. Inmiddels drie eigenaren verder, jaarlijks financieel de gekste dingen gedaan, een verlies van 16 miljoen in 2019. Er lopen daar geen mensen met verstand rond, je kunt niet zo’n groot gat in de begroting hebben. Ze doen maar wat, smijten met geld, en nu staan ze met de grote mond vooraan om hun verhaal kwijt te kunnen dat ze het opeens niet meer kunnen betalen. De beste Rus staat nog tot 2022 garant voor alle verliezen, contractueel. Ben heel benieuwd hoe de club na die tijd wil overleven. Door falend beleid lijkt het erop dat dat dit nog eens een heel vervelend verhaal gaat worden. En ik weet heel goed wat de gevolgen kunnen zijn van slecht beleid.

29 mei 2020 om 17:59

Ondanks dat de uitspraak van de rechter terecht is vind ik niet dat het ook zo moet gaan. Het is niet meer dan logisch dat als je als verhuurder kijkt wat je kunt betekenen als de huurder maandenlang geen gebruik kan maken van de accommodatie. Hier zou geen rechtszaak voor nodig moeten zijn maar een goed gesprek met elkaar. Ondanks dat Vitesse jarenlang slecht beleid voert is die kerel van Nedstede ook een eikel.

29 mei 2020 om 18:58

Daar geeft de rechter dan weer van aan dat ze precies vragen om huurverlaging voor een periode waarin ze ook zonder corona amper van de accomodatie gebruik zouden maken. De verhuurder is een eikel, maar bij is het echt afhankelijk van de club zelf of ik eerst naar de verhuurder kijk. Met het beleid van Vitesse, Roda JC of ADO zou ik als verhuurder ook strenger zijn dan als een RKC Waalwijk, Vvv, Willem II, etc. om huurverlaging zou vragen. Die laatste clubs proberen niet boven hun stand te leven momenteel. Daarom ben ik ook zo benieuwd naar dat solidariteitsfonds. Wie gaan daar gebruik van mogen maken? Ik mag toch hopen dat Vitesse achteraan staat met hun wanbeleid. Ook een FC Groningen of SC Heerenveen zou ik daar niet direct toegang toe geven. De top 4 zouden het ook niet moeten doen, dus het wordt voor mij naar verhouding een heel klein lijstje worden met clubs die er gebruik van maken.

30 mei 2020 om 08:21

Er is een persoon die echt het laatste woord zal hebben over eem eventueel faillissement van Vitesse en dat is Oyf. Ik hoop maar voor hem dat zijn afspraken ook achter de schermen met Abramovitsj lucratief voor hem zijn want met Vitesse zelf verdient hij dat nooit terug.

Had de tijd en moeite gestoken in het voeren van gezond beleid. Compleet terecht dat dit afgewezen wordt, wat een achterlijke manier om het juridische apparaat te gebruiken voor elk kansloze wissewasje. Dit was het dan waarschijnlijk voor Vitesse, sneu voor de supporters maar gevolg van een dramatische leiding. Faillissement was onvermijdelijk meende ik te lezen als argument.

Vitesse moet gewoon gaan leven naar het draagvlak, dan is er niets aan de hand. Dat ga je sportief waarschijnlijk voelen, maar dan heb je als club in ieder geval de gelegenheid om de financiele huishouding te reorganiseren. Het was/is een kwestie van tijd voordat hun manier van beleid ze in zou halen en daar begint het nu op te lijken.

Het valt mij op dat veel mensen het slechte beleid van Vitesse erbij halen om te zeggen dat ze nu geen huurverlaging moeten krijgen omdat dit hun eigen schuld is. Hierbij zeg ik overigens niet dat ze een goed beleid voeren.je moet dit los zien van de vraag van Vitesse. We gaan er nu even vanuit dat Vitesse niet elke keer die schulden maakt en een schuldenlast heeft van enkele miljoenen.de vraag is dan nog steeds dezelfde. Vitesse wil de helft huurverlaging omdat het vanwege corona geen gebruik kan maken van het stadion en daardoor inkomsten misloopt waarvan ze de huur o.a betalen. Toen het contract getekend werd mocht je er vanuit gaan dat wanneer je betaald je ook gebruik kan maken van het stadion. Nu kan dit niet meer dus lijkt het mij een normale zaak om dit te vragen.dat de Rus zou moeten bijspringen omdat hij miljardair is kan ik ook niet volgen. Er zijn genoeg bedrijven die overheidssteun vragen en krijgen omdat ze inkomsten mislopen terwijl ze genoeg in kas hebben en daarbij komt dat van de kuit het contract getekend heeft met de club Vitesse en niet met de Rus die de grootste aandeelhouder is.tot slot nog het volgende,je huurt een huis voor bv € 800 per maand en hebt daarvoor een huurcontract ondertekend.je hebt al jaren op te grote voet geleeft en gekocht op krediet waardoor je een flinke schuld hebt opgebouwd Nu mag je vanwege corona je huis een aantal maanden niet in, dan is het toch ook een normale vraag aan de huurbaas om de huur voor een aantal maanden te verlagen nu je geen gebruik kan maken van de woning, terwijl jij zelfs nog salaris ontvangt. Je hebt voorheen nl altijd netjes je huurlasten betaald en dan verwacht je toch ook van je verhuurder in deze tijd op loyaliteit/enig begrip en medewerking hierin. Zo is het bij Vitesse ook

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Vitesse4110
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

In de wandelgangen

Vrijdag 10 juli
Lasse Schöne is van plan om zijn contract bij Genoa, dat over een jaar afloopt, uit te dienen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren