FC Twente gooit kont tegen de krib bij verdeling van tv-miljoenen

Vrijdag, 29 mei 2020 om

FC Twente is niet blij met het plan om het afgebroken seizoen mee te laten tellen bij de verdeling van de tv-gelden. Clubs uit de Keuken Kampioen Divisie besloten het nietig verklaarde seizoen wel mee te laten tellen en de verwachting was dat dit plan ook zou gaan gelden voor de Eredivisie. De Tukkers verzetten zich echter tegen dit idee, aangezien het zeer nadelig kan uitpakken voor de nummer veertien van de Eredivisie.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Begrijp jij het standpunt van FC Twente?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

145 reacties (laatste reactie door constant kante)

We mogen blij zijn dat we er op deze manier zijn ingebleven. Het spel zag er heel beroerd uit.

29 mei 2020 om 13:04

Staat hier natuurlijk los van. Als je de competitie nietig verklaard kan het niet opeens tellen voor tv gelden. Al kan bij de Knvb alles.

29 mei 2020 om 13:08

Waarom zou dat niet kunnen? Of Twente wordt benadeeld of een andere club, in deze situatie zijn er ook altijd verliezers. Moeilijk om te realiseren dat dit een andere situatie is dan anders?

29 mei 2020 om 13:16

Laten we gewoon de berekening maken over de afgelopen 9 complete seizoenen. Gulden middenweg.

29 mei 2020 om 13:21

Bij de TV gelden staat er natuurlijk nog een rekening open, Twente moet de andere clubs die nadeel hebben gehad van wat er bij Twente destijds allemaal gebeurt is, nog betalen.

29 mei 2020 om 13:21

Haris. De competitie is niet 'nietig verklaard'. Die is beëindigd. Dus dan kunnen de daarin behaalde resultaten toch gewoon alsnog meegeteld worden?

29 mei 2020 om 13:27

Gaat niet alleen om Twente ook om andere clubs voor wie dit nadelig is. Denk aan bijvoorbeeld Psv. Voor Willem 2 is het dan juist weer zeer gunstig als deze meetelt. Maar het seizoen wordt door de Knvb als niet uitgespeeld beschouwd. Op basis daarvan is er ook niet gepromoveerd en gedegradeerd. Dus dan kun je dit seizoen ook niet meenemen in de TV geld verdeling mijn inziens. Maar jah, wie ben ik he haha.

29 mei 2020 om 13:28

De competitie is niet nietig verklaard anders speelde PSV wel voorronde CL ipv AZ.

29 mei 2020 om 13:38

Speedyafc Twente moet helemaal niets en al helemaal niet omdat jij of iemand anders die denkt kenner te zijn, het zegt. Die compensatie waar je op doelt was na de degradatie niet mogelijk. Loyaliteit en zelfs empathie was destijds ver te zoeken dus ik ben blij dat andere clubs die compensatie ergens kunnen steken waar de zon niet schijnt. De tijd van 'leuk gevonden willen worden' heb ik allang niet meer. Andere clubs hebben overigens ook flink geprofiteerd van het uitgavenpatroon. On: dit wordt een kansloze strijd, niet miepen.

29 mei 2020 om 13:48

@twenteov Het is exact.deze.denkwijze en reacties die Twente nog altijd onpopulair.maakt. Dat je liegt, steelt en bedriegt, ok. Dat je er nog met de fluwelen handschoen wordt aangepakt ook, vooruit dan. Maar draag je zonden als een kerel, niet als een verongelijkte jankerd.

29 mei 2020 om 14:02

Twenteov, ‘ook flink geprofiteerd van het uitgavenpatroon’. Ben benieuwd in hoeverre dat volgens jou afweegt tegen de TV-gelden die Twente onrechtvaardig heeft verkregen over de jaren. Ik snap dat die tonnen missen vervelend is in de huidige situatie voor Twente, maar ik vind niet dat Twente in de positie staat om daar nu over te zeuren. Bovendien zeg je dat loyaliteit en empathie ver te zoeken was, goh. Wat verwacht je nadat een club de rest van de competitie zo voor de gek houdt. Ik vind de supporters van Twente prachtig en ik weet dat jullie er allemaal niks mee te maken hebben, maar het is niet gek dat veel mensen nog (lichte) wrok richting Twente hebben.

29 mei 2020 om 14:07

@azchelsea waar houd dat wrok op dan? Ik heb me ooit laten vertellen dat als wij degraderen dat het goed zou zijn. Nu is dat gebeurt en staan er nog genoeg mensen te stampvoeten iedere keer als het over Twente gaat... Twente is gestraft en daarmee is het klaar. Je mag vinden dat ze licht zijn aangepakt. Maar wanneer houd dag eeuwige gezeik nu eens een keer op?

29 mei 2020 om 14:12

Pieterprins773 dat snap ik, maar snap je ook dat ik niet veel waarde hecht aan sympathie van andere clubs? Die andere clubs hebben Je kent mij verder overigens duidelijk niet, ik steek hier altijd de hand in eigen boezem en ben (net als andere Twentesupporters overigens) de eerste die toegeeft dat er smerig spel gespeeld is en kan nog steeds niet veel begrijpen van het beleid bij mijn club. Ik heb echter wel mijn seizoenskaart gewoon verlengd. Verder hebben supporters van mijn club niet bepaald het gevoel dat we met fluwelen handschoenen behandeld zijn, gedregradeerd en bijna dood en begraven, maar daar ga ik niet over in discussie over met een kenner zoals jij. Ik ben dus heel kritisch geweest nu en in het verleden op mijn eigen club maar kan weinig met steeds dezelfde lieden hier die blijven hameren op het verleden. Ik hoef me overigens ook niet als een kerel met zonden te gedragen, ik heb geen zonde begaan. Maar jij mag me gerust een jankerd noemen hoor.

29 mei 2020 om 14:22

azchelsea die afweging kun je niet maken, daar ben ik me van bewust. Ik probeer alleen aan te geven dat het verhaal 2 kanten heeft. Het is nl. ook niet echt te berekenen hoeveel tv-gelden Twente teveel gekregen zou hebben en hoe het op eerlijke wijze gegaan zou zijn (waarsch beter). Allemaal natte-vingerwerk, ik hoop dat je dat met me eens bent. Door de huidige situatie vind ik dat Twente hier wel zeker in positie staat om te 'zeuren', het is knokken voor iedere cent en dat gaat verder dan een beetje sympathie hier. Alsof we melaatsen zijn die nergens meer een mening over mogen hebben zeg. Verder kom ik hier een beetje bot uit de hoek, en ik hoef echt geen medelijden, maar als iemand oude koeien uit de sloot blijft trekken dan kun je ook een weerwoord verwachten.

29 mei 2020 om 14:23

@twenteov. Ik denk wel dat Twente enorm licht gestraft is. Uit je eerste reactie bleek niet echt een hand in eigen boezem mentaliteit, Maar als die er wel is dan is dat goed. Dat is eigenlijk hetgenw dat steekt. Die merkwaardigw slachterofferrol die veel Twente supporters geheel ten onrechte aannemen.

29 mei 2020 om 14:34

Twente is al gestraft. Je kunt daarmee niet door blijven gaan. Streep eronder en door.

29 mei 2020 om 14:34

Pietprins773 fijn dat ik mag bestaan van je. Die slachtofferrol komt er misschien vandaan omdat wij het allergrootste slachtoffer van ons wanbeleid zijn. Die kun je onder de noemer 'eigen schuld, dikke bult' hangen, maar als supporter van een club in nood blijf je ondanks alles je club trouw en pik je ook niet zomaar alles. Dat is het meer, medelijden wordt niemand beter van.

29 mei 2020 om 14:46

@fct_tuulk, dat is voor iedereen anders natuurlijk. Voor mij is de kous wel een tijdje af hoor, maar ik kan wel begrijpen als dat voor andere supporters nog een paar jaar zal lopen, om uiteenlopende redenen. Ik vind wel dat Twente toentertijd te licht gestraft is, daar hoeven we het inderdaad niet meer over te hebben, maar daarom vind ik wel dat ze voor voor nieuwe gunsten niet vooraan staan. @twenteov, Heb je gelijk in. Dat is ook onmogelijk te berekenen en daardoor was het ook lastig te verrekenen, maar logischerwijs was de verdeling niet geweest zoals het nu is gegaan. Ik snap ook dat de belangen voor Twente onwijs groot zijn en dat ze alles uit de kast willen halen, maar op het gebied van tv-gelden vind ik persoonlijk dat Twente nog even niets te zeggen heeft. Vooral ook omdat Twente gematst is met de gelden die nog steeds voor de huidige berekeningen staan (jaren rond en na het kampioensjaar). Anders was er überhaupt geen sprake geweest van een elfde plek op de ranking voor TV-gelden.

29 mei 2020 om 14:48

@twenteovHet is geen medelijden dat je kweekt, wat.je wel kweekt is dat.mensen bereid zijn er een Streep onder te.zetten en dat gebeurt met.jou soort (je eerste) reactie niet. Al's wij vrienden zouden zijn en jij steelt 100 euro van me. Dan zou ik dat best makkelijk opzij kunnen zetten als je zegt "stom, zal niet meet gebeuren". Doe je dat niet en geef je zelfs een beetje aan dat ik niet Zo moet zeiken, ja dan blijft het wel een etterende wond

29 mei 2020 om 15:04

@dat is voor iedereen anders ja maar hoeveel sneu types zitten daar wel niet tussen voor wie het nooit genoeg is? Die maar leuk mee praten met de massa want dat levert likes op? Hoeveel bittere mensen zitten daar tussen die alleen maar hun gal willen spuwen? Een keer is het klaar. En ik ben blij dat jij verder wilt. Dat willen wij namelijk ook. Maar dat betekent ook dat we niet als maar de KNVB op onze bloote knietjes moeten bedanken en alles maar moeten slikken wat een ander over ons zegt.

29 mei 2020 om 15:08

Ik verwacht dat het gewoon stemmen wordt door de clubs en dan is de vraag hoeveel clubs er op vooruit en hoeveel er op achteruit gaan. Ieder stemt voor zijn eigen belang. Voor Twente is het uiteindelijk uitstellen van het probleem. Het jaar van het kampioenschap raken ze sowieso kwijt.

29 mei 2020 om 15:12

Omdat je dan de competitie niet nietig had moet laten verklaren.. volgens mij vind jij het moeilijk iets te realiseren. Het boeit me overigens niet eens wie er wel of niet gelijk krijgt. Het is alleen dat bij de ene keus de stand wel geld en de ander niet. Moeilijk om logisch na te denken?

29 mei 2020 om 15:14

De competitie is wel nietig verklaard. Anders was Ajax wel kampioen .

29 mei 2020 om 15:15

PieterPrins. Fc Twente is populairder dan ooit Geen idee hoe jij er bij komt dat dat niet zo zou zijn. Omdat we dat zielige gedrag van jullie niet pleasen?

29 mei 2020 om 15:15

Bepaald de Knvb de mate van verdeling of hebben de clubs dat zelf zo besloten met Fox.

29 mei 2020 om 15:18

Ik nam fc Twente destijds veel kwalijk. Ten eerste wat ze geflikt hadden en ten tweede hoe ze het allemaal hebben afgehandeld. Echter staan voor mij de fans los van het beleid van de club en zijn deze de afgelopen jaren ook genoeg de dupe geweest van dat beleid. Wel erger ik mij af en toe nog aan een enkeling die het nog met hand en tand verdedigt. Snap ik ook niet want als supporter voer je nu eenmaal het beleid niet, dus hoef je het ook niet te verdedigen.

29 mei 2020 om 15:38

@ Harisvuckic , waarom speel je de Zwarte Piet niet toe aan de hoge heren in Den Haag, de roverheid?! DIe hebben namelijk net zoveel met de beslissing van de clubs van de KKD te maken als de Knvb!!! Lezen is ook een vak.... De Eredivisie heeft helemaal niets besloten, hieruit blijkt alleen de Twente tegen gaat stemen.

29 mei 2020 om 15:47

@doncoxxx; Ja, want ik geef ook aan dat er al iets besloten is. Lezen is ook een vak.... Ik geef slechts aan dat je niet een competitie nietig kunt verklaren, en vervolgens alle keuzes laat afhangen van de tussenstand. Dan had je Ajax ook kampioen moeten maken etc. Maargoed, door je sneue roverheid opmerking ben je al niet serieus te nemen.

29 mei 2020 om 16:02

@harisvuckic: Toch kan dat wel. De TV deal heeft helemaal niks te maken met het besluit van de Knvb om de competitie nietig te verklaren. Dat is een sportieve beslissing van de Knvb, terwijl dit om een commerciële deal gaat tussen de clubs en uitzendpartner Fox Sports.

29 mei 2020 om 16:11

In mijn ogen zou het niet eens verkeerd zijn als Twente er op achteruit gaat in tv-gelden door dit seizoen mee te tellen. Men heeft toch al die jaren geprofiteerd van de extra tv-gelden uit de succesjaren, die niet helemaal zuiver waren. Dan is het niet eens zo'n probleem om het op deze manier een beetje recht te zetten. Het enige jammere is dat andere clubs er ook last van hebben en in mijn ogen is het niet echt fijn dat er zo dubbel naar het afgelopen seizoen wordt gekeken. Wel voor Europees voetbal, niet voor promotie/degradatie en nu weer een keuze voor de tv-gelden die altijd niet strookt met 1 van de voorgaande beslissingen. Wat dat betreft maakt de KNVB er een potje van.

29 mei 2020 om 16:26

@Nijogeth dat zijn zaken die los van elkaar staan. Maar goed vooruit dan maar weer: Twente is gestraft voor alle misstanden en daarmee is het afgehandeld. Er is compensatie betaald voor de clubs die benadeeld zouden zijn. Die clubs hebben mee bepaald over deze compensatie dus hebben niets te klagen. Zij vonden zelf dat Twente niet verder vervolgd hoefde te worden als aan deze competenties voldaan zou worden.

29 mei 2020 om 16:35

" Staat hier natuurlijk los van. Als je de competitie nietig verklaard kan het niet opeens tellen voor tv gelden. Al kan bij de Knvb alles ". Zou op zich een logische redenering zijn. Echter is het zo dat de wedstrijden gewoon gespeeld zijn en Fox er voor betaald heeft. Zelfs voor de wedstrijden die niet zijn gespeeld. Het is natuurlijk niet heel erg logisch om wedstrijden waarvoor gewoon arbeid is geleverd en waarvoor gewoon betaald is, niet mee te tellen. Het wordt nog nog veel onlogischer bij de wetenschap dat er gewoon voor alle wedstrijden is betaald en er bij het opstellen van de rekening dus feitelijk van wordt uit gegaan dat het seizoen wel is uitgespeeld. Dat Twente minder krijgt, is niet leuk voor de club, maar een non-argument dat niet ter zake doende is. De schuld voor het feit dat men minder krijgt als de stand meetelt, moet men bovendien niet bij derden zoeken, maar bij zichzelf omdat dat natuurlijk vooral het gevolg van het eigen wanbeleid en niet van de Coronacrisis. Al is het ook wel eens verfrissend om te horen dat Munsterman voor de verandering een keertje niet als enige de schuld krijgt van de gevolgen daarvan.

29 mei 2020 om 17:00

Ik val erover dat je zegt dat bij de Knvb alles kan. Als je dat schrijft, is het logisch dat de lezer niet snapt wat je schrijft, want je snapt het zelf niet? De Knvb heeft niets met de aankomende vergadering waarin Twente tegen gaat stemmen te maken, dus je had de Knvb niet moeten betrekken in deze. Vandaar mijn whatabout de hoge heren in Den Haag opmerking. Overigens moet Twente de ogen uit de kop schamen, maar goed, dat mogen wel meer clubs met hun egocentrische gedrag. We zijn allemaal getroffen.

29 mei 2020 om 17:52

"overigens moet Twente de ogen uit de kop schamen, maar goed, dat mogen wel meer clubs met hun egocentrische gedrag. We zijn allemaal getroffen. "aldus een Ajacied. Lachwekkend.

29 mei 2020 om 22:03

Zo is het. Straf gehad en nu vooruit kijken

Tsja net als Cambuur, Graafschap, Utrecht en AZ zal dit een kansloze missie worden waarvan je al van te voren weet dat het toch niets zou veranderen. Het is ieder voor zich en god voor ons allen maar als ik eerlijk ben vind ik de argumenten niet bepaald sterk van Twente. Er van uit gaande dat het seizoen wel uitgespeeld zou worden zou het seizoen 09/10 uiteindelijk toch niet meer mee tellen.

29 mei 2020 om 13:02

Toch vind ik het raar dat een seizoen dat nietig verklaard is meetelt. Hoe nietig is dit seizoen dan? Het heeft voor iedereen gevolgen behalve voor promotie degradatie. Ik vind dat Twente echt wel een punt heeft

29 mei 2020 om 13:06

Ik vind ook dat ze een punt hebben. Het seizoen telt niet mee volgens de knvb. Ze zeggen dat ze voor europese plaatsen de stand wel moesten handhaven, maar voor de rest werd er niets mee gedaan (net zoals bij de amateurs). Het vreemde is nu dat bij de amateurs wel weer clubs promoveren en de stand ook zou gelden voor de tv gelden. Dan blijft het wel vreemd dat het overal voor telt behalve voor de promotie en degradatie.

29 mei 2020 om 13:07

Enig sinds wel maar de corona crisis treft iedereen en iedereen zal pas op de plaats moeten maken. En waar begint van der Kraan eerst over te lullen? Dat het kampioensjaar niet meer mee zal tellen ipv waarom Twente denkt dat dit seizoen niet mee zou moeten tellen. Dat zegt toch genoeg? Maar ik hoop dat Twente gelijk krijgt uiteraard. Vind alleen dat ze argumenten aanhalen die niet zwaar genoeg wegen

29 mei 2020 om 13:07

Het maakt niet meer uit of Van Der Kraan een punt heeft. Utrecht wint een rechtszaak niet en Cambuur en De Graafschap hebben al verloren. Kort samengevat ben je dus kansloos in dit geval. Gezien het werk wat moet gebeuren bij FC Twente en bonusinkomsten door de transfer van Ziyech en eventueel de transfer van Corona is die drie ton verwaarloosbaar. Die drie ton ga je namelijk sowieso niet krijgen en een eventuele rechtszaak kost alleen maar geld.

29 mei 2020 om 13:24

fcu 030. Maar het seizoen is helemaal niet nietig verklaard. Het is beëindigd. Dus dan mogen die resultaten toch gewoon wél meetellen denk ik? Dan heb je dus in feite ook geen punt meer toch?

29 mei 2020 om 14:01

Ook goed maar hoe kan je oordelen over deze stand waar niet alle clubs 2x tegen elkaar gespeeld hebben. Dat het voor het europees voetbal is gebeurd heb ik helemaal vrede mee want er moest toch een oplossing komen maar om dan veder te bouwen op deze stand vind ik belachelijk. Had hem dan met 17 speelrondes laten meetellen (heeft iedereen 1x tegen elkaar gespeeld) geen flauw idee waar Utrecht toen stond voordat ik dat hoor 😋 maar dat is toch wel eerlijker dan geld te geven op een stand waar ploegen elkaar niet 2x getroffen hebben. De een heeft bijv al 2x tegen de top3 gespeeld terwijl andere ploegen maar 1x.

29 mei 2020 om 14:16

Vind in ieder geval een oplossing. Maar het zou onzin zijn om bijvoorbeeld Twente te gaan belonen omdat het seizoen niet is uitgespeeld. Desnoods zoals je zegt 17 speelronden maar niet het hele seizoen. Kijk ik ben misschien ook niet helemaal objectief. Maar een club die zijn hele selectie heeft samengesteld met 1 miljoen euro. AZ, Ajax en PSV verslaat en 5de stond op het moment van beëindigen, straffen omdat er geen 34 wedstrijden zijn gespeeld en een club die al jaren wanbeleid voert, andere clubs heeft benadeeld en heeft opgelicht wel belonen, dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. Sorry dat ik het zeg maar ik vind dat Twente echt moet opzouten, dat ze überhaupt het lef hebben om zoiets te doen na al die jaren dat ze de boel voor de gek hebben gehouden. Nu snap ik clubs als Ajax ook wat beter. Waarom zou Ajax solidair moeten zijn als alle andere clubs (op een paar na) alleen maar aan zichzelf denken? Aan de ene kant wel geld vragen maar er zelf wel alles aan doen om andere te naaien..

29 mei 2020 om 14:38

Fcu_030. "ook goed maar hoe kan je oordelen over deze stand waar niet alle clubs 2x tegen elkaar gespeeld hebben."nou, ik zou zeggen, lees het beslut hierover dat de Knvb heeft genomen en dat door de rechter in stand is gelaten (en dus naar het oordeel van de Voorzieningenrechter rechtmatig en redelijk was): 1. Er is sprake van een uitzonderlijke en niet voorziene crisissituatie (corona)2. In de reglementen was dit uitzonderlijke geval ook niet voorzien, althans er is geen reglement dat voor deze gevallen is geschreven.3. In dat geval val je reglementair terug op de bevoegdheid van het Bestuur Betaald Voetbal om, in gevallen waarin de reglementen niet voorzien, zélf een besluit te nemen. 4. Een dergelijk besluit van de Knvb, waarin wel is voorzien dat de clubs 'gehoord worden' dus dat een peiling wordt gehouden maar niet dat het bestuur gebonden is aan die peiling, waarin het de stand wel gebruikt voor de verdeling van de plekken voor Europees voetbal (omdat dit door de Uefa was geadviseerd) maar niet gebruikt voor promotie/degradatie, is gewoon rechtsgeldig. 5. Dat daarmee sprake is van een besluit van de Knvb terwijl 'niet alle clubs 2 maal tegen elkaar gespeeld hebben', is inherent aan het feit dat hier geen sprake is van een normaal verlopen competitie, maar eentje die door een crisis van buitenaf niet meer afgerond kon worden. 6. Vervolgens maak ook jij de fout om te denken dat de Knvb, Bestuur Betaald Voetbal, vervolgens ook besluiten neemt over verdeling van de TV gelden. Maar dat is niet zo. Daar gaat niet het Bestuur Betaald Voetbal, maar de ECV over. Dat zijn dus de clubs gezamenlijk, bij elkaar. Kun je wel weer afgeven op 'de Knvb' maar in dit geval is het gewoon een dispuut tussen de clubs onderling. Inderdaad, gebrek aan solidariteit dus en niet een 'corrupte Knvb' of meer van die onzin.

29 mei 2020 om 14:45

Waarom heeft Twente geen recht van spreken? Los vd bestaande verdeelsleutel worden de wedstrijden van Twente na de top 3 gewoon het best bekeken. Dit in tegenstelling tot een club als wii. Fox heeft er belang bij dat Twente blijft bestaan.

Tsja, zo gaat elke club voor zichzelf een afweging maken wat het meest gunstige uitkomt of je dit seizoen wel of niet laat meetellen. Een Willem II is vast voor het meetellen van dit seizoen, evenals AZ. Een ADO zal het normaal gesproken niet willen laten meetellen.

29 mei 2020 om 13:04

Iedere club gaat gewoon keihard voor dat wat in hun straatje past. Ongeacht of het nu eerlijk en goed onderbouwd is of niet. Ik zie meer potentiële voorstanders als tegenstanders dus lijkt me een vrij kansloos verhaal worden dit.

29 mei 2020 om 17:28

Dat is inderdaad wat er aan de hand is. Utrecht, Cambuur, De Graafschap, AZ, Twente, Ajax, Willem 2, ADO en RKC zijn grotendeels voor hun eigen belangen bezig. De ene geef ik meer kans van slagen dan de ander. Ikzelf kan er mee leven als ze de tussenstand van dit jaar wel meerekenen, helaas is mijn club dan wel de dupe.

Nu gaan we hier weer over zeiken. Of je het seizoen nou wel of niet meeneemt, er zijn altijd clubs die daardoor meer of minder ontvangen! Iedereen is solidair, als ze er zelf maar goed vanaf komen....

29 mei 2020 om 13:13

Ik ben het ermee eens dat geen enkele club echt solidair is, maar ik vind wel dat Twente een punt heeft. Je geeft als Knvb aan dat de stand niet telt en dat daarom geen promotie en degradatie van toepassing is, maar het telt wel mee voor TV gelden. Hoe vreemd wil je het hebben. Dit is zo tegenstrijdig als het maar kan. Met nog 8 wedstrijden te gaan hadden ze nog met gemak 8ste kunnen worden (wat ik niet verwacht, maar theoretisch kan het).

29 mei 2020 om 13:28

Hoezo heeft Twente hier een punt? Zaken rond de competitie, zoals welke club promoveert of degradeert, daar gaat de Knvb inderdaad over. Maar over de verdeling van de tv gelden heeft de Knvb niets te zeggen. Dat is de ECV die daarover gaat. Oftewel, alle clubs in de eredivisie gezamenlijk. Snap best dat het tegenwoordig goed doet om stoere dingen te zeggen over 'de Knvn' maar nu sla je de plank grondig mis want dit is echt een zaak waar de Knvb nou net niet over gaat.

29 mei 2020 om 15:33

Dus omdat het niet bij de Knvb ligt, maar de Ecv, heeft Twente hier geen punt? Wie slaat de plank hier nu mis?

29 mei 2020 om 15:54

Solidariteit is nergens te vinden. Er zijn clubs die iets meer krijgen en sommigen teveel. RKC en ADO bijvoorbeeld vissen uit de pot van 80 miljoen dit jaar en ook volgend jaar. Cambuur en de Graafschap uit de pot van 7 miljoen en we weten wat er was gebeurd als de competitie was uitgespeeld, dan hdden ADO en RKC uit de pot van 7 miljoen moeten vissen. Ook daar is gekozen clubs te belonen door te handhaven en clubs te benadelen en het is dus jammer voor Twente.

Als Cambuur en De Graafschap geen zaak hebben, als Utrecht geen zaak heeft, waarom dit dan naar buiten brengen? Je gaat het toch niet winnen en bovendien valt er ook weinig voor te zeggen. Je mag misschien al blij zijn dat het seizoen niet uitgespeeld werd, want de kans op een daling op de ranglijst achtte ik groter dan de kans op stijging. Een eventuele rechtszaak kost alleen maar onnodige tijd, middelen en geld. Steek die energie eens in het vinden van een technisch directeur en daaruit voortvloeiend een nieuwe hoofdcoach en spelers, want het gaat nog allesbehalve van een leien dakje. Dat geniet toch wel de voorkeur boven een verwaarloosbare drie ton. Zoiets compenseer je al door eens niet te dure salarissen uit te delen...

29 mei 2020 om 13:09

Er wordt nergens gesuggereerd dat Twente een zaak gaat aanspannen hoor. Ik vind het goed dat ze zich laten horen zodat de discussie wel op gang komt. Laat je niks van je horen dan weet je zeker dat het niet veranderd.

29 mei 2020 om 13:19

En nergens schrijf ik dat FC Twente dat gaat doen. Zie : "een eventuele(!) rechtszaak" en het zingedeelte: "...waarom dit dan naar buiten brengen?". De prioriteiten bij FC Twente liggen niet bij drie ton waar je eigenlijk geen aanspraak op hoort te maken. Laat ze eerst maar eens zorgen dat de boel een beetje op orde is, want het is wel duidelijk dat de technisch directeur ontslagen is zonder een plan B.

29 mei 2020 om 13:33

En nergens schrijf ik dat je dat gezegd hebt. De prioriteit ligt ook niet bij deze 3 ton. Maar dat is toch geen reden dat je dit zomaar voorbij moet laten gaan? De Knvb heeft enkele beslissingen genomen waar door gebrekkige communicatie gewoon duidelijk en terecht veel discussie is komen ontstaan.

29 mei 2020 om 13:48

Precies dit Sirius! Het irriteert me nu al dat we nog geen TD hebben. Ik had verwacht dat ze al een back-up hadden op het moment dat v Leeuwen weg moest, maar niets blijkt minder waar pfff. Je staat nu gewoon stil.

Ik vind het sowieso bijzonder dat de TV-gelden op basis van prestatie worden vergeven. Ik zou het logischer vinden als ze het weggeven op basis van de hoeveelheid kijkcijfers bij een wedstrijd van de clubs. Daar gaat het Fox toch om?

29 mei 2020 om 13:09

Ik vind dat je tv gelden juist veel gelijkmatiger moet verdelen. Met een miljoen extra moeten kleine clubs veel sterker kunnen worden ten opzichte van het kleiner worden van een grote club. Hierdoor wordt de competitie beter.

29 mei 2020 om 13:14

Inderdaad. Heel de tijd klagen dat de competitie niet competitief genoeg is, maar echt veel wordt er niet aan de kleinere clubs gedacht. Dat gaat van jeugdspelers voor een prikkie wegplukken tot de verdeling van de tv-gelden.

29 mei 2020 om 13:42

Je zou het kunnen doen basis van de kijkcijfers zoals ik ook hieronder aangeef: Met 80 miljoen te verdelen geld zou je de nummer 1 bijvoorbeeld 6 miljoen kunnen geven en de nummer laatst 2,8 miljoen. En alles ertussen dus met een verschil van /- 2 ton verdelen.

29 mei 2020 om 13:15

Maar dan maak je de verschillen vele malen groter dan nu het geval is. In zo'n situatie krijgen (in bijna correcte volgorde) Ajax, Feyenoord, Psv, FC Twente en AZ. Nu weet ik niet of FC Twente nog steeds hoger scoort dan AZ, maar dat ze in de top 5 staan kunnen we wel concluderen. Het is namelijk ook niet zo dat alles in voetballend Nederland evenredig is verdeeld onder de clubs. Ajax heeft bijvoorbeeld een veel groter operatiegebied dan pakweg een FC Emmen, puur door geografische ligging. De verdelingen zijn dus al erg oneerlijk en dan wil je op basis daarvan ook nog eens de tv gelden onder die noemer verdelen.

29 mei 2020 om 13:24

Je geeft zelf aan dat niet alles evenredig is verdeeld dus waarom is dit meer onevenredig dan de verdeling zoals deze nu is dan? Het wordt nu verdeeld obv prestatie, dus betere clubs worden ook steeds rijker hierdoor. Doe je het op basis van de kijkcijfers, beloon je clubs met een grotere achterban waardoor je meer mensen tevreden stelt. Het gaat om TV-gelden, dus het lijkt me dat FOX ook meer heeft aan clubs met hogere kijkcijfers.

29 mei 2020 om 13:29

Ik denk niet dat FOX die denkwijze hanteert met betrekking tot de Eredivisie. Die betalen gewoon een x-bedrag voor de Eredivisie-wedstrijden en hoe dat dan verdeeld word, tja... Ik ben er dan ook nooit tegen geweest om de tv gelden volledig gelijkwaardig te verdelen. Op die manier heb je in ieder geval met betrekking tot 1 aspect gelijke behandeling, want in andere aspecten is dat niet het geval.

29 mei 2020 om 13:45

Ik vind dat een premier league model van televisiegelden opzich heel mooi, maar de televisie gelden zijn in Nederland ook wel vele malen kleiner. Als supporter van een kleinere club zou ik het zeker toejuichen dat het op die wijze wordt verdeeld. Zeker omdat je als kleine club lastiger beleid kan voeren dan een ajax of psv, die kopen alle jeugdspelers weg als ze 14/15 jaar zijn en dan begin je weer van vooraf aan met opleiden, dan moet je geluk hebben dat een jeugdspeler wel langer wilt blijven of niet genoeg opvalt. Een beetje meer solidariteit van de topclubs zou zeker niet onterecht zijn, maar die hebben natuurlijk ook met hetzelfde te maken waar die pereira's en dilrosun's worden weggekochtop 16 jarige leeftijd. Je zou het niveau van de competitie in ieder geval op zijn geheel kunnen verbeteren door de televisie gelden beter te verdelen, maar dan is de vraag wat de bovenste clubs er aan overhouden?

29 mei 2020 om 13:54

Dat is een hele oude discussie die je voert Sirius. TV gelden geljikelijk verdelen is echt onmogelijk. Het verhaal is namelijk simpel. Het gaat om het 'solidariteitsbeginsel'. Want het uitgangspunt is in feite dat die TV rechten helemaal niet collectief worden aangeboden, maar dat de clubs dat allemaal volledig in eigen beheer doen. Immers, Ajax kan uiteraard in haar eentje vele malen meer krijgen dan die negen miljoen per seizoen die ze nu vangen binnen de huidige constructie. En, maar dat durft niemand onder ogen te zien, in dat geval vallen Rkc, PEC Zwolle en Top Oss natuurlijk van de wal in de sloot. Want ik kan geen scenario bedenken dat RKC in haar eentje nog een contract kan sluiten ergens waarmee het die twee miljoen die het nu ongeveer ontvangt kan overtreffen. Feit is namelijk, en dat is ook al zo'n boodschap die niemand wil horen, dat iedereen de wedstrijden van Ajax wil zien, maar slechts een handvol RKC wil volgen. Alle onderzoeken die jaar in jaar uit worden gedaan wijzen dit uit. Dus uitgaande van dat gegeven is een verdeling zoals die nu gemaakt wordt, waarbij Ajax het meeste krijgt en RKC het minste, is gewoon een mooie verdeelsleutel waarbij zowel het ene belang als het andere wordt gediend. Doorbreek dat en ga alles gelijkelijk verdelen (dan zou Ajax dus nog 'maar' zo'n vijf miljoen krijgen) en dan is de dag dat de topclubs zeggen: 'de groeten, wij gaan onze eigen rechten lekker zelf vermarketen want dan pakken we 15 miljoen per seizoen' ineens een stuk dichterbij. Probleem blijft namelijk dat strikt juridisch een club altijd het volledige recht heeft om alle thuiswedstrijden, als ze dat zouden willen, in eigen beheer te gelde te maken. Dus als je aan die basis morrelt, dan valt alles direct uiteen.

29 mei 2020 om 14:57

Anderzijds zullen er zonder de Emmens en RKC’s van deze wereld ook geen wedstrijden zijn voor Ajax. Dus behalve als Ajax op zichzelf een competitie kan starten, zijn dat vooral argumenten om een oneerlijke verdeling in stand te houden.

29 mei 2020 om 16:51

Lierse, dat kan dus (helaas) wel. De eredivisie kan worden ingekrompen, de Beneliga kan. Er zijn al veel discussies over Europese supercompetities. Ik zeg niet dat ik dat wil (voor mij is dat de absolute nachtmerrie zelfs). Maar dat is wel hoe dit soort discussies steeds moeilijker worden. De grote clubs hebben de kleinere steeds minder nodig. Dat geldt voor onze topclubs net zo goed. Als straks de top 16 clubs van Europa besluiten een supercompetitie te vormen zijn Ajax en PSV net zo goed de sjaak. Persoonlijk ben ik heel erg voor een eerlijkere verdeling van TV gelden, maar in de praktijk denk ik dat het om de redenen die Kante noemt heel erg moeilijk te realiseren is.

29 mei 2020 om 17:10

Helaas heb je daar een punt. Het voorbeeld dat je aangeeft is trouwens treffend voor de hypocrisie van velen. Zolang het de eigen club goed uitkomt, zullen er velen voorstander zijn van zo een schaalvergroting, maar als de eigen club er nadelen van ondervind zullen er al minder positief over zijn.

29 mei 2020 om 13:31

Laten we dit dan ook doen op cl niveau? Dat real madrid het 30voudige krijgt van wat ajax psv of feyenoord zal krijgen. Nee natuurlijk niet dat is alleen maar de gevestigde orde beschermen op basis van ranglijst is juist wel goed, hoe wil je anders beloond worden voor een goed seizoen zoals willem 2 nu heeft?

29 mei 2020 om 13:40

In de CL geldt dit niet, dus die discussie hoef ik niet met je aan te gaan. De verdeling hoeft ook niet naar rato kijkcijfers te worden verdeeld maar met een ranglijst van de clubs. Met 80 miljoen zou je de nummer 1 bijvoorbeeld 6 miljoen kunnen geven en de nummer laatst 2,8 miljoen.

29 mei 2020 om 13:50

Prijzengeld is natuurlijk wel grotendeels samengesteld door kijkcijfers en sponsoring. Vreemd dat je dan hier wel weer voor een ranglijst voor clubs wil gaan dat ontgaat mij dan weer. Als een realmadrid wereldwijd 300 miljoen kijker heeft en ajax heeft er 10 miljoen dan zou je op basis van jou theorie real madrid toch meer geld toe moeten delen?

29 mei 2020 om 13:58

038azesletters. Strikt genomen is dat op cl niveau allang zo. Ook daar worden de prijzengelden niet gelijkelijk aan alle clubs betaald, maar gebeurd dat naar aanleiding van een wegingsfactor die te maken heeft met het marktaandeel dat je als land hebt én dan nog een clubcoeffeicient darnaast. Oftewel, Real krijgt inderdaad bij het bereiken van het zelfde resultaat als Ajax in de CL veel meer geld dan Ajax.

29 mei 2020 om 14:01

Nogmaals: Ik heb het niet over de CL maar over de Eredivisie. Dus je mag elke vergelijking maken tussen Real en Ajax, maar dat is een andere discussie.. Ik zou een ranglijst willen maken om het verschil niet te groot te maken. Echter zie ik de link tussen TV-gelden en prestatie niet, zoals deze nu is. Dus stel ik voor om dit obv kijkcijfers te verdelen.

29 mei 2020 om 14:42

@Constan kante niet helemaal waar want de championsleague gelden worden op 4 manieren verdeelt. Heb het even opgezocht op de website van de ufea (cijfers 2018/2019) en kom daar op het volgende uit: 1e zijn de startpremies (zo'n 25%, 2018/2019) van het totaal. Die worden uitgedeeld aan iederen die zich kwalificeerd voor de groepfase 15,25 miljoen. 2e zijn de fixed fees: waaronder vallen wedstrijdpremies( gewonnen/gelijk/verloren) en premies voor bereiken van de laatste 16, kwartfinale, 1/2 finale en finale. Deze zijn dus op basis van daadwerkelijke prestaties. De 3e is ook 30% op basis van prestaties op de coefficientenlijst van de afgelopen 10 jaar. Dit is in principe hetzelfde als het eredivisie model. De laatste verdeling is op basis van de marketingpool (15%): wat heeft de club bijgedragen aan inkomsten omtrent marketing(sponsoring en kijkcijfers in dit geval). Dit laatste gedeelte is op basis van het model dat Simon graag in Nederland zou willen zien en ajax dus zo'n 4,5 miljoen overhoudt van de pot van 292 miljoen. Dat lijkt mij wel redelijk scheef als je ziet dat ajax de halve finales heeft bereikt dan die 1,36% aan televisiegelden. Als we dat naar eredivisie niveau vertalen naar bijvoorbeeld willem 2. Die hebben dit jaar een uitzonderlijk seizoen gehad, mogen zij daar niet beloond voor worden? Dat is naar mijn inziens hetzelfde als je zou zeggen dat ajax in 2018/2019 het % dat ze hebben bijgedragen aan sponsoring en televisiegelden (1,36% volgens uefa) nemen van de pot van 3,25 miljard. Daarmee zou ze uitkomen op 44 miljoen wat ik ook schijnend zou vinden.

29 mei 2020 om 14:53

@SimonSays nouja de link is natuurlijk dat ajax, psv en feyenoord zonder hun prestaties in het verleden nooit zoveel supporters en televisie gelden had gehad. Wil je een competitie gevoel houden, clubs kunnen door goed beleid te voeren beter worden dan zul je niet op basis van kijkcijfers moeten verdelen. Anders zou een club als NAC nu nog steeds meer moeten verdienen aan televisie gelden dan een clubje als Emmen terwijl die eerste door wanbeleid in de kkd zit. Daarnaast is het belonen op basis van televisiegelden in de middenmoot ook een probleem omdat het dan toch niet uitmaakt of je club 9de of 15de wordt waardoor je de laatste wedstrijden maar laat lopen.

29 mei 2020 om 15:01

Aangezien mijn bijdragen hier op VZ door sommigen als veel te lange lappen tekst worden gezien wilde ik het eens kort en bondig houden. En dus heb ik inderdaad niet in detail alle onderdelen van de CL vergoedingen uitgewerkt, zoals jij dat nu wel gedaan hebt. Dank daarvoor trouwens, en je hebt gelijk het zijn niet alle onderdelen waarin dit doorwerkt. Maar wel in de belangrijkste. De verschillen zijn inderdaad niet zo groot als geschetst, maar dat Real echt een vetter deel van de pot krijgt dan Ajax, bij gelijke prestatie, dat staat wel vast. En die verhoudingen vind ik, als je het sec bekijkt binnen de bedragen waar het om gaat, niet dermate scheef of onbegrijpelijk als men suggerreert. Dat Willem II voor één geweldig deelseizoen extra beloond zou moeten worden, dat zie ik niet zo goed. Hoezo zou dan bijvoorbeeld een Vitesse, dat al langer op ongeveer dat niveau acteert, dan minder moeten krijgen dan Willem Ii?? Waarbij ook nog meespeelt dat de verdeling van de TV gelden in Nederland echt niet het gevolg is van wat 'eerlijk' is. Goed beschouwd is het echt een geste van de topclubs. TV rechten behoren juridisch toe aan de individuele clubs. Ajax en Feyenoord willen eigenlijk het liefste hun eigen rechten verkopen. RKC en Willem II krijgen voor vergelijkbare rechten echt never nooit wat ze nu ontvangen van Fox als zij ook hun eigen rechten op de markt gooien, snap je. Ajax heeft bewust gekozen om met minder geld genoegen te nemen, als gebaar naar de andere clubs toe. Dat vind ik geen groots gebaar, op zichzelf, ik vind het niet meer dan logisch en solidair. Maar als de kleine clubs dan werkelijk vinden dat zij meer recht en meer ged uit die pot mogen halen die, aantoonbaar, vooral gevuld wordt door de clubs waar de meeste kijkers naar willen kijken, de topclubs dus, dan zou ik als ik hen was eerst eens uit gaan rekenen wat zij gaan ophalen als ze dat als individuele club moesten doen.

29 mei 2020 om 16:14

In zekere zin geef ikje gelijk dat de real madrid, united en in Nederland ajax voor een groot gedeelte voor de kijkcijfers zorgen maar dat is alleen maar zo omdat ze het meest succesvol zijn geweest in het verleden. Als een club in het huidige voetbal dan goed presteert zou deze de kans moeten krijgen om ook tot op zo'n hoogte te komen, zonder dat daar invloed van een rijke investeerder voor nodig is. Dat tekent voor mij een competitie, wellicht is het een iets te romantische gedachte van mij maar ik denk dat ik net als vele graag eens wat andere clubs zou willen zien aan de top ipv een real madrid of united. Met het systeem zoals jij dat schetst zal dat lastig worden, het enige wat je kunt doen is je beste spelers verkopen om verder proberen te bouwen. Daarnaast zoals hierboven ook al is gezegd door Lierse kunnen ajax, psv en feyenoord niet zonder pec zwolle, emmen en heerenveen. Individuele deals met foxsports lijken me daarom ook niet geheel reëel en ik denk ook niet dat de knvb of de eredivisie cv dit zou toestaan die zijn ook eigenaar van de competitie uiteraard.

Wanneer ook de tv-geld verdeeld gaan worden op basis van de prestaties van het huidige seizoen maakt de beslissing van geen promotie en degradatie alleen nog maar gekker. Persoonlijk vond ik het een goed besluit van de Knvb om het seizoen als niet gespeeld te beschouwen voor promotie en degradatie. De verdeling van Europese plekken kon ik enigszins ook nog wel begrijpen, mits de Europese gelden naar een gezamenlijke pot zouden gaan. Maar om nu ook de tv-gelden op deze manier te gaan verdelen op basis van een onafgemaakt seizoen ligt totaal niet in de lijn van alle andere beslissingen die de Knvb gemaakt heeft. Ook het geven van enorme boetes voor PSV en Twente in verband met afsteken van vuurwerk geeft aan dat de Knvb totaal niet in kan zien wat de belangen zijn van de clubs. Wat een organisatie is het toch ook..

29 mei 2020 om 13:22

Al ben ik van mening dat de aandacht van Van Der Kraan naar hele andere dingen moet gaan dan drie ton waar je helemaal niet naar gepresteerd hebt, lijkt de Knvb ook vooral aan z'n eigen portemonnee te denken met het uitdelen van die boetes. Dat de Knvb z'n eigen agenda erop na houdt is al jaren duidelijk en dat komt in deze corona-crisis weer heel pijnlijk aan het licht.

Het zou Twente sieren als ze wat minder zouden zeuren, jarenlang hebben ze vals gespeeld en zo heel veel onterechte tv gelden binnen gekregen. Kom nou.

29 mei 2020 om 13:26

Kun je niet een keer met andere argumenten komen die inhoudelijk iets meer toevoegen? Telkens hetzelfde riedeltje. In elk topic over FC Twente waar je reageert baseer je het artikel op de zin die je maar al te graag spuwt in plaats van een betoog gebaseerd op het artikel. De mensen die die puinhoop hebben veroorzaakt zijn allang vertrokken. Bovendien heeft FC Twente meer tv geld verloren door die puinhoop dan gewonnen. Hadden ze namelijk niet vals gespeeld, waren ze nu zeer waarschijnlijk nog een subtopper...

29 mei 2020 om 13:28

Op zich ben ik geen fan van steeds verwijzen naar het verleden, maar je kunt wel niet ontkennen dat Twente een tijdlang boven zijn kunnen heeft gepresteerd op een niet al te nette manier. Er valt dus wel iets voor te zeggen.

29 mei 2020 om 13:32

@Lierse daarvoor heeft Twente ook geboet en compensatie betaald aan andere clubs. Daarmee zou het afgehandeld zijn. Je kan niet blijven zeiken over het verleden.

29 mei 2020 om 13:33

Ik ben de eerste die dat toegeeft. El Fenomeno heeft er echter een handje van om telkens met dezelfde zin te strooien als het een FC Twente artikel betreft, terwijl het inhoudelijk eigenlijk weinig toevoegt aan het artikel zelf. Over het algemeen gebruikt hij het artikel om het zinnetje weer ergens neer te kalken, maar hij lijkt niet de intentie te hebben om echt iets toe te voegen aan de discussie. Ik ben sowieso van mening dat supporters niet zo snel met het vingertje moeten wijzen. Elke club heeft lijken in de kast (gehad). Bij FC Twente waren ze echter recent(er). "zijn" club gaf in het verleden bijvoorbeeld ook geld uit wat er niet was, of wat te denken van de FIOD-affaire of de Postcode Loterij-miljoenen? Dat kun je toch ook onder de noemer vals spelen plaatsen. Echter zie je mij dat niet neer kalken in elk Feyenoord-artikel, integendeel zelfs. Het komt niet eens in me op (met uitzondering van nu dan om de hypocrisie aan te tonen van meneer El Fenomeno). Maar dan is meneer waarschijnlijk nergens te bekennen om z'n hypocrisie toe te geven.

29 mei 2020 om 13:39

Maar Lierse, Twente heeft de straf voor wat er gebeurd is allemaal keurig gepresenteerd gekregen en heeft die straf ook uitgezeten. Het is toch ook een helder en duidelijk gegeven dat je, nadat de straf voor wat is misdaan is uitgezeten, accepteert dat het dan tot het verleden behoort? Of zijn we echt ondergeschikt aan onderbewuste en dierlijke instincten dat een dief altijd een dief blijft?? Sowieso, Twente heeft het bont gemaakt, maar je kunt niet geloofwaardig die club dit eeuwig na blijven dragen. Er zijn namelijk de afgelopen decennia diverse clubs geweest die, achteraf, zich zwaar hadden misdragen en zichzelf voordeeltjes hebben bezorgd ten opzichte van hun concurrenten met zwart geld en belastingontduiking. Daar zijn die clubs ook voor aangepakt en zijn zelfs mensen voor achter tralies verdwenen, zoals Renze de Vries, Arie van Eijden en Hens Coerver. Maar moeten we dan echt clubs als FC Utrecht, Rkc, Mvv, Ajax en Roda JC vandaag de dag dit nog allemaal nadragen zoals nu bij Twente gebeurd?? Ik vind van niet.

29 mei 2020 om 13:52

Lierse1997 waarom verwijs je dan nu alsnog naar het verleden? Fenomeno zit in ieder Twente topic te miauwen als de manke kat van mijn buren en halfbakken verwijzingen te maken naar het wanbeleid bij mijn club. We weten het wel een keer zeg.

29 mei 2020 om 15:02

Natuurlijk moet je dat Twente niet eeuwig blijven nadragen. Mij zul je er dan normaal ook niet over horen praten. Feit is echter wel dat Twente in het begin van dit decennium door oneerlijke concurrentie heel hoge klasseringen heeft kunnen behalen. Daar zijn ze inderdaad voor gestraft en normaal is inderdaad de kous daarmee af. Alleen geldt die tv-gelden verdeling over een periode van 10 jaar. De eindklasseringen ten tijde van de wantoestanden zijn daar dus ook onderdeel van. En daardoor wordt het toch terug relevant lijkt me. Op zich vind ik dus dat Elfenomeno in deze (niet altijd want ik word ook moe van dat constante gezanik over het verleden van Twente) misschien wel een klein punt heeft.

29 mei 2020 om 15:14

Zoals wel vaker is het lastig een speld te krijgen tussen je redenering Lierse. Dat van het terugkerende effect omdat de met 'vals spel' verkregen resultaten Twente thans, alsnog een voordeel geven, daarin heb je gewoon gelijk uiteraard. Maar ik wil dit echt los zien van die hele Twente discussie. Dit is voor mij gewoon wat het is, iedere keuze voor een systeem van verdeling staat onherroepelijk bloot aan onwenselijke effecten. Waarbij de een meer krijgt dat rechtvaardig lijkt, terwijl een andere minder krijgt. Geen enkele keuze die te maken is behandelt altijd iedereen 100 procent gelijk en gelijkwaardig. Zo zijn er clubs die nog niet eens tien jaar in de eredivisie gespeeld hebben. Is sowieso al oneerlijk want er zijn clubs die in die periode daar onafgebroken gespeeld hebben.

29 mei 2020 om 15:25

Daar heb je volledig gelijk in. Er moet dan ook geen andere behandeling komen om Twente te bestraffen voor mij hoor. Want zoals je zegt heeft elke besluitvorming haken en ogen. Alleen vind ik wel dat er een grond van waarheid zit in het oorspronkelijke statement van Elphenomeno. Namelijk dat het Twente zou sieren als ze hier geen heel groot probleem van maken.

29 mei 2020 om 15:57

Ik zou werkelijk waar niet snappen waarom Lierse. Als het een andere club was geweest had dat dan niets uitgemaakt? Iedere club gaat gewoon keihard voor zijn eigen hachje en Twente heeft daar net zo veel recht op als een andere club. Al denk ik dat dit vrij kansloos zal zijn.

29 mei 2020 om 16:11

Persoonlijk ben ik sowieso tegen dit eigengereide gedrag van voetbalclubs, dus mijn opinie zou er niet door veranderen. Het is dan ook geen rechtstreeks verwijt naar Twente hoor, eerder naar de algemene sfeer die er nu in de voetballerij hangt.

29 mei 2020 om 16:18

Dat klopt maar goed dat is schijnbaar het klimaat waarin de Nederlandse clubs zich bevinden. Voor je zelf opkomen of over je heen laten lopen. Of het nou terecht is of niet maakt eigenlijk niet zoveel uit

29 mei 2020 om 16:41

Daar heb je helaas gelijk in. Ik blijf echter toch hopen op een iets betere situatie, als is het waarschijnlijk vergeefse hoop. Ik snap dus wel dat Twente een poging waagt hoor. Alleen betekent dat niet dat er geen kritiek op gegeven mag worden.

29 mei 2020 om 13:27

We zijn gehaat, en asociaal! Daar kun je niet meer over klagen. Twente heeft daarvoor geboet en compensatie betaald aan andere clubs.

Twente heeft hier natuurlijk gewoon een punt. Al hoop ik als Willem II-er dat afgelopen seizoen wel mee gaat tellen natuurlijk. Overigens blijf ik van mening dat men de punten die Twente heeft gekregen in de tijdens dat ze de boel besodemieteren hadden moeten afpakken dan hadden ze al veel lager gestaan en had dit seizoen niet of nauwelijks invloed. Maar dat is een ander topic.

Lang niet een fan van hoe fct in het verleden zich heeft gedragen, maar hier hebben ze gelijk. As je de competitie nietig verklaard, De nummer 1 geen kampioen maakt, de laatste twee niet laat degraderen, dan moet je het seizoen ook niet mee laten tellen voor de tv gelden..

Er is natuurlijk een gulden middenweg, tel het huidige seisoen niet voor de volle 100 procent mee maar voor 75 procent. Dus alleen het gespeelde gedeelte.

Ach 3 ton dat hoest de gemeente wel weer op voor FC Twente wees maar niet bang. Ik maak me meer zorgen over meneer van der Kraan die overal en nergens een nobody heeft uitgehangen en altijd met gekke investeerders het schip in gaat. Ik hoop dat dit FC Twente blijft bespaard want met ''goed'' beleid is er veel mogelijk bij FC Twente. Ik heb wel een beetje het idee dat er soms nog een beetje boven de stand word geleefd bij FC Twente en dat er nooit een duidelijke lijn is binnen de club dit is ook te danken aan van der Kraan. Nu de TD en Trainer weg zijn is er totaal geen zicht op wie de opvolgers zijn maar intussen staan we nog maar 2 maanden voor de aftrap van het nieuwe seizoen (incl oefenwedstrijden) en is er nog zoveel onzeker. Ik zou het fijn vinden om iemand zoals Ferry de Haan als directeur aan te stellen leidt al jaren Excelsior en daar is altijd rust als trainer hoop ik vurig op van Wonderen iemand die al eerder bij de club heeft gewerkt en als assistent enorm veel ervaring heeft opgedaan en waar de verhalen heel positief over zijn. TD zou een Fred Rutte kunnen zijn maar het liefst iemand die de club kent en een duidelijke visie heeft met de club.

Weer een club die alleen maar aan eigen belang denkt... geweldig. Had je maar beter moeten presteren twente, altijd maar die slachtofferrol die clubs aannemen (twente en utrecht). Seizoen kan niet worden uitgespeeld en daar mag twente zeker blij mee zijn die waren waarschijnlijk alleen maar verder weggezakt. Als je dit jaar niet meetelt wat heeft de prestatie van willem 2 dan betekent dit jaar of AZ? Een groot gedeelte van de wedstrijden is al wel gespeeld en je moet er dan maar het beste van maken. Dit is weer eens zeurem om te zeuren van twente. Wees een heer en accepteer dat het niet anders kan.

29 mei 2020 om 15:29

FC Twente had in deze inderdaad aan het belang van Willem 2 moeten denken, en niet aan haar eigen. Benieuwd waar we uit komen als elke club eerst doet wat goed voor een ander is. Je zou je af moeten vragen wat er logisch aan is een competitie nietig te verklaren, om vervolgens alle keuzes te baseren op de tussenstand.

Of je dit moet aankaarten in een ander verhaal maar hij heeft wel gelijk. Het seizoen is nietig verklaard en daardoor geen degradanten en promovendus dus waarom dan wel het seizoen mee laten tellen voor de verdeling van de tv gelden? Dan moet je toch ook zeggen er valt geen seizoen weg en er komt niets nieuws bij.

Maar als het seizoen was uitgespeeld waren ze ook in het rechterrijtje gekomen. Neem dan gewoon je verlies en probeer niet te profiteren van de situatie. Op deze manier maken ze echt misbruik van de crisis.

Sowieso een gewaagde aanname dat wanneer 2019/2020 niet meetelt, dat 2009/2010 dan wel zou meetellen. Als 19/20 al wordt geschrapt (wat ik niet verwacht of hoop), dan lijkt het me logischer om 19/20 mee te tellen als 0 voor iedereen ipv de ranglijst ineens over 11 jaar te gaan bepalen.

Ah, nog een club met wie de top 4 niet solidair hoeft te zijn als het aankomt op financiële steun. Ze proberen het immers al voor zichzelf te regelen en hebben daarbij lak aan solidariteit. Dat soort eenrichtingsverkeer moet maar flink afgestraft worden. Het lijstje met dit soort egoïstische clubs wordt met de week langer. Wedden dat Van der Kraan wel vooraan staat als hij miept dat Ajax, Feyenoord, Psv en Az niet 'genoeg' geld overmaken aan andere Eredivisieclubs?

De redenatie is altijd maar: “ja maar we waren dan hoger geindigd!”, AZ “ja maar we waren kampioen geworden!”, Feyenoord: “ja maar we 2e geworden!”, Utrecht: “ja maar we hadden de beker gewonnen!” Net alsof alles altijd maar lukt. Voor hetzelfde geld verlies je 3x op rij. We weten het niet! Maar om altijd meer te zeggen dat je tekort komt omdat de redenatie is dat het anders precies goed zou zijn gelopen is krom, kinderachtig en zielig! Leg je er verdomme eens bij neer joh!

29 mei 2020 om 14:45

Volgens mij is dat helemaal niet de redenatie van die clubs. Volgens mij is hun redenatie juist dat je, in sportief opzicht' nou juist nooit kunt weten wat er zou zijn gebeurd en dat je dus om die reden (die onzekerheid die nu eenmaal inherent is aan sport, ik bedoel Ajax had ook gewoon vierde kunnen eindigen, dat valt nimmer uit te sluiten) nu geen waarde kunt hechten aan de huidige tussenstand. Dit temeer omdat er geen sprake is van een duidelijk verschil boivenaan (zoals in Engeland wél het geval is). Precies zoals je zelf ook al zegt: 'we weten het niet!'. Dát is het argument van de clubs ook. Dus je bent het gewoon eens met die clubs, als ik je zo lees.

Altijd maar miepen daar bij Twente. Als ze een fatsoenlijk beleid hadden gevoerd, waren ze een bekwame subtopper geweest. Hierover miepen is kansloos; Cambuur en De Graafschap kunnen hierover meepraten en die zijn veel harder getroffen !

29 mei 2020 om 14:39

Eens dat hier niet over te zeiken valt, had zomaar gekund dat we gedegradeerd waren, maar vanuit oogpunt van een bestuurder die geld binnen moet trekken en moet saneren snap ik dit wel. Het is ook niet zo dat er gedreigd wordt met een rechtzaak ofzo. Verder kan Vd Kraan niets doen aan het wanbeleid van voorgangers, maar het roept wel lekker dat snap ik.

Je lult natuurlijk altijd naar je eigen straatje, dus snap Twente wel. Maar het hele systeem van verdeling op standen van 10 jaar geleden vind ik sowieso van de zotte. Dit systeem is erop gericht om de grote clubs groot te houden en in die zin ook competitievervalsing. Dus Twente leuk dat je nu begint te mekkeren, maar dan gaan we wat ij betreft ook andere discussies openen.

29 mei 2020 om 15:08

De grote clubs zijn ook verantwoordelijk voor het binnenhalen van dat grote geld (plusminus 90-100 miljoen euro per seizoen). Of wilde jij hier gaan beweren dat er net zoveel kijkers interesse hebben in, met alle respect, Zwolle - RKC als in Ajax - Vitesse?? De feiten bewijzen dan je ongelijk. Vooral Ajax en Feyenoord trekken verreweg de meeste kijkers. Voor clubs als Emmen, RKC en Fortuna bestaat uiteraard ook een fanbase, maar die is zo klein dat die in geen enkele verhouding staat tot het aantal mensen dat Ajax wil zien. Vergeet daarbij niet, er is in dit systeem ook rekening gehouden met mensen die bijvoorbeeld uit Geleen komen en aangeven als eerste fan te zijn van Fortuna Sittard maar als tweede favoriete club Ajax aangeven! Dus dat de grote clubs groot willen blijven en aanspraak maken op een groter deel in de pot die zij zelf voornamelijk vullen, is niet heel erg raar of apart. Apart is vooral dat een club als Fortuna niet snapt dat zij, als ze de tv rechten zelf gaan verkopen, waarschijnlijk geen sponsor vinden die daar twee miljoen voor neertelt. Dat is het huidige bedrag dt Fortuna opstrijkt namelijk.

29 mei 2020 om 20:24

Ja als je het vanuit groot bekijkt is dit het argument natuurlijk. Niks nieuws onder de zon. Jij gaat echter volledig voorbij aan het aspect dat huidige grote clubs een monopolie op succes hebben in deze opzet. Dit heeft gewoon een slechte uitwerking op de kwaliteit van de competitie. Kleine clubs met goed beleid zullen daarom ook maar moeilijk tegenstand kunnen bieden aan de huidige grote clubs. Wat dat betreft kan een voorbeeld worden genomen in Engeland. Daar staan dergelijke aspecten nog hoog in het vaandel. Als men niet bereid is om de huidige verdeling op een sportief gezien rechtvaardige manier in te steken, dan moet ook niet gezeurd worden als ajax thuis met ruime cijfers wint van de laagvliegers en wr zogenaamd geen weerstand is.

29 mei 2020 om 20:27

En door deze opzet wordt kleinere clubs dus ook voor een gedeelte kans ontnomen om door te groeien tot een grotere club, die uiteindelijk weer meer weerstand kunnen bieden aan de huidige grote clubs. Maargoed, dat is uiteraard niet wat de huidige grote clubs willen

31 mei 2020 om 15:23

Ik ga niet totaal voorbij aan het aspect dat grote clubs een monopolie op succes hebben. Anders dan jij neem ik dat 'monopolie' als een gegeven. Binnen de Nederlandse verhoudingen hebben Ajax, PSV en in mindere mate Feyenoord het voetbal in de afgelopen 40 jaar nagenoeg gedomineerd. Dat had, inderdaad, alles met geld te maken, én het feit dat, vooral Ajax en Feyenoord, aansprekende Europese successen haalden die in een ontluikende media maatschappij tot de verbeelding spraken. Zoiets beklijft generaties lang. En als je ziet hoe de grote groep clubs die gedurende die 40 jaar probeerden de aansluiting te vinden met die drie clubs (vitesse, AZ, FC Twente, Roda JC, FC Groningen, SC Heerenveen) steeds niet in staat bleken kortstondig succes structureel te maken, dan zou je kunnen aannemen dat het niet puur om geld alleen gaat. En dat die paar miljoen per seizoen extra (daar praten we concreet over) aan TV geld het verschil zouden maken tussen de topclubs en de kleinere clubs en zelfs een opbouw van die kleine clus richting grotere clubs zouden blokkeren dat geloof ik niet. En je hebt echt een goed punt dat het, omdat het over geld gaat, dus wel degelijk een gedeeltelijke kans is die op deze manier wordt ontnomen. Maar dit gaat wat mij betreft om een fractie. Hier moeten de kleine clubs het niet van hebben. Ik zeg, ben creatief, verzin een list! Haal het geld ergens anders op. En groei alsnog.

Misschien staat het er ongelukkig, maar misschien is het ook goudeerlijk: als eerste aanvoeren dat je er tegen bent omdat je 3 ton verliest is meer een gevolg dan een sterk argument. Maar goed, misschien zijn ze gewoon eerlijk en zeggen dat ze vanwege de gevolgen gewoon tegen zijn. Ik vind dat met 75 procent gespeeld er wel reden is om de stand mee te tellen. Ik kan me wel voorstellen dat het seizoen maar voor 75 procent mee telt, wat in de kkd de uitkomst ook was.

Ik heb vijf kinderen en die heb ik al heel vroeg in het leven uitgelegd dat niet alles in het leven altijd eerlijk is, dat het soms ook niet eerlijk kan en dat je je soms, met nadruk op soms, daar bij neer moet leggen. Ook heb ik ze geleerd dat je betreffende eerlijkheid ook bij jezelf te rade moet gaan hoe eerlijk je bent in een bepaalde situatie voordat je gaat lopen roepen en wijzen. Heb het gevoel dat niemand dit ooit aan FC Twente heeft uitgelegd.

Ik proef bij Twente aan alles dat zij dit enkel vinden omdat het op dit moment in hun nadeel uitpakt. Persoonlijk vind ik dat het een fundamentele keuze is, die je niet moet laten leiden door het korte termijn resultaat. Stel dat de eredivisie volgend jaar weer stilgelegd zou worden en Twente staat wel bovenaan, zouden ze dan hetzelfde stemmen?wanneer Twente oprecht vind dat deze competitie niet mee moet tellen dan kan ik daar mee leven; maar ze hebben in mijn ogen wel de schijn tegen. Niet alleen Twente overigens, want wat deze corona periode aantoont is dat veel voetbalclubs egoïstisch zijn en enkel aan de korte termijn denken. Ik denk dat dit voor de grootste voetbalfans weinig uit zal maken; maar een hoop iets minder fanatiekelingen zullen zich echt af gaan keren tegen het profvoetbal in Nederland. Ze laten zich niet van hun beste kant zien.

Wat een dramatiserend verhaal joh. Volgens mij weegt het wegvallen van het kampioensjaar veel zwaarder dan de uiteindelijke ranking van dit jaar. Hoe dan ook had Twente niet veel hoger geeindigd en dus sowieso afgezakt naar plek 12/13 in de ranking voor tv-gelden. Beetje manipulerend verhaal vanuit Twente.

Lijkt me een eenvoudig probleem. Mocht het seizoen niet meetellen, dan dient elke club de reeds ontvangen TV-gelden per direct terug te betalen, want dan hebben ze geld ontvangen voor iets dat helemaal geen plaats heeft gevonden. Mocht men het daar niet mee eens zijn, dan heeft het seizoen dus wel plaatsgehad en gaan we gewoon de laatste 10 seizoenen inclusief dit seizoen meetellen. Al denk ik dat hier gen enkele club blij mee zal zijn.

Gaat Twente dan ook de andere clubs compenseren voor de teveel ontvangen tv rechten toen ze kunstmatig ietsiepietse te hoog op de ranglijst stonden...?

29 mei 2020 om 21:13

Dat hebben ze al gedaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.FC Emmen32-13
13.VVV-Venlo28-27
14.FC Twente27-12
15.PEC Zwolle26-18
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina FC Twente.

In de wandelgangen

Vrijdag 10 juli
Arsenal ondervindt hevige concurrentie inzake de krabbel van Dani Ceballos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren