‘Gelukkig is het EK uitgesteld, dan heb ik er misschien meer kans op’

Vrijdag, 29 mei 2020 om

Justin Bijlow greep zijn kans na het vertrek van Kenneth Vermeer naar Los Angeles FC in januari. De doelman kreeg een basisplaats van trainer Dick Advocaat en kwam voor de uitbraak van het coronavirus tot zeven wedstrijden namens de Rotterdamse club. Bijlow werd zelfs al in verband gebracht met een plaats in de EK-selectie van het Nederlands elftal, maar hij loopt zelf liever niet te hard van stapel.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij in Justin Bijlow een toekomstige doelman van het Nederlands elftal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door london calling)

Nuchtere reactie van Bijlow. Prima keeper die steeds beter wordt, maar ik zie voor hem het EK nog te vroeg komen. Vermeer vind ik ook veel verder en beter bijvoorbeeld. Wel is het jammer dat we bij NL niet echt een geweldige keeper hebben. Cillessen is vaak wisselvallig, Zoet is echt niet goed genoeg en Bizot is wel goed maar goed genoeg voor NL? Dan mis je toch echt een Van der Sar, een regisseur in de goal waar je altijd op kon vertrouwen.

29 mei 2020 om 11:13

Ik denk dat de kans groter is dat een jong talent als Bijlow wordt meegenomen dan Vermeer die nu ergens in de VS aan het keepen is. Zal wel iets worden als Cillessen, Bizot, Bijlow, heel misschien Krul in plaats van Bizot of Bijlow.

29 mei 2020 om 12:34

Als een Cillessen eerste keeper blijft terwijl hij niet speet bij barca dan zal een keepende Vermeer in de VS ook gewoon in de picture blijven hoor

1 juni 2020 om 12:14

Volgens mij speelt Cillissen niet meer bij Barca maar bij Valencia toch ?

29 mei 2020 om 11:14

Wat zou er mis mee zijn om de toekomstige keeper van oranje mee te nemen als 3e keeper? Alsof een 3e keeper in actie komt en voor z’n jonge en oranje is het beter als hij die ervaring meeneemt om op het volgende toernooi er te staan aangezien de keepers van nu niet daadwerkelijk op een hoog niveau spelen.

29 mei 2020 om 11:14

Dan is het uitstellen voor Bijlow toch perfect. Als hij komend seizoen een prima en stabiel seizoen doormaakt en in Europa goede dingen laat zien dan is de kans zeker aanwezig om mee te gaan volgend jaar. Zoals je zegt is de concurrentie natuurlijk ook niet onaantastbaar. En het is de vraag waar Cillissen terecht gaat komen.

29 mei 2020 om 11:42

Je hebt Krul als eerste keeper, is gewoon de beste keeper op dit moment. Keept wekelijks sterk in een ijzersterke competitie. Zou Cillessen gewoon lekker thuis laten en Bizot en Bijlow meenemen.

29 mei 2020 om 11:57

Cillessen is nu eerste keeper; het zou onlogisch zijn dat Koeman, die toch wel een bepaalde loyaliteit richting spelers heeft, hem thuis zou laten.

29 mei 2020 om 12:17

Er kan veel gebeuren in een seizoen hé. Als cillessen op de bank belandt, en Bijlow, Bizot, Krul, enz.. Een geweldig seizoen keepen, dan kan het zomaar verkeerd uitvallen voor Cillessen.

29 mei 2020 om 12:32

Dat klopt, maar Cillessen "ergens" keept zal Koeman hem niet snel laten vallen (wat overigens niet mijn persoonlijke keus zou zijn)

29 mei 2020 om 12:38

Waar zat Cillessen bij barca? Juist, op de bank. En toch bleef hij eerste keeper wat andere keepers ook deden. Koeman is loyaal. En Cillessen blijft onze beste keeper....dat zegt een hoop maar is gewoon waar. Bizot keepend op een EK? Sorry hoor....

29 mei 2020 om 12:42

Er is wel een verschil om op de bank te zitten bij Barcelona omdat Ter Stegen eerste keeper is, of om op de bank te zitten bij Valencia (terwijl je was gehaald als 1e keeper) omdat je gewoon niet goed genoeg bevonden bent. Dan kan je als het ware niet meer teren op het niveau dat jij in potentie zou kunnen aantikken, maar ben je gewoon beoordeeld op het niveau wat jij aantikt. Dat is dan relatief gezien niet heel hoog.

29 mei 2020 om 13:26

Ik hoop dat Koeman naar kwaliteit en vorm kijkt en niet naar sentimenten.

Tja de keeperspositie ligt natuurlijk wel helemaal open, en jammer genoeg niet omdat wij beschikken over meerdere topkeepers. Het zijn allemaal net niet keepers (zie je aan de clubs waarbij zij keepen of aan de minuten die zij mogen maken). Heb je als Nederlandse keeper 1 goed seizoen bij de Europese subtop of net daaronder dan kan je zomaar eerste doelman zijn. Echt te triest dat wij het moeten doen met dit soort keepers. Bijlow heeft dan nog het geluk dat die jong is en dus nog stappen kan maken. Kan ook meteen in zijn nadeel werken, want je bent snel geneigd om te kiezen voor ervaring als de keepers zich op basis van niveau niet veel ontlopen en allemaal even slecht zijn.

De positie doelman is een zeer matige positie binnen het huidige Nederlands elftal natuurlijk, waar zeker voor de positie tweede en derde doelman voor heel veel keepers een kans is om mee te gaan naar het EK. Het niveau ligt redelijk dicht bij elkaar. Heb zelf absoluut geen hoge pet op van Cillessen, omdat hij geen echte puntenpakker is en bovendien totaal niet de uitstraling heeft van onverbiddelijkheid. Hij is echter wel de beste op dit moment, maar dat is naar mijn mening meer door het gebrek aan beter.. Als Bijlow zich doorontwikkelt kan hij wellicht wel derde of tweede doelman worden in de toekomst, maar ook hem zie ik niet het niveau halen wat wij als Nederland moeten nastreven op doel.

29 mei 2020 om 11:41

Mwah. Hij heeft voldoende potentie toch? Is op jonge leeftijd al een erg betrouwbare keeper. Heerst in de lucht. Hij moet uiteraard wat stappen maken, maar keepen is dan ook een ervaringsvak. Als hij zich zo door blijft ontwikkeln heb je denk ik een uitstekende keeper aan Bijlow. Tevens ook één van de weinige jonge keepers die ik aansprak zie maken op een plek als eerste doelman in de toekomst. Daaronder heb je Paes misschien nog?

Ik verwacht niet dat Bijlow onderdeel uit zal maken van de selectie. Koeman's kennende zal het wel Cilissen, Krul en Zoet of Bizot worden.

29 mei 2020 om 11:15

Op basis van wat zou Zoet er eerder bij komen dan Bijlow? Zoet presteert zelfs bij Utrecht best matig en dan zou hij eerder meegenomen worden dan een keepers talent?

29 mei 2020 om 20:52

Ik zou ze beiden niet meenemen, maar ik verwacht dat Koeman als 3e keeper Zoet of Bizot zal kiezen. Waarom? Dezelfde reden waarom Babel hoogst waarschijnlijk deel uit gemaakt zou hebben van de ek 2020 selectie. Koeman is trouw aan de spelersselectie en wisselt vrij weinig als hij eenmaal een keuze heeft gemaakt.

Het is goed om jong keeperstalent te hebben en - gegeven deze reactie - zit het tussen de oren van Bijlow ook wel goed. Hij is jong en keepers worden beter naarmate ze ouder worden. Mits ze spelen natuurlijk. Ik denk dat Cillessen en Krul momenteel de beste opties zijn, maar Bizor en Bijlow moeten we wel blijven volgen. Jammer dat Cillissen er in de loop der jaren niet beter op is geworden.

Cillessen zal de komende tijd nog wel eerste keeper blijven bij gebrek aan beter. Naar mijn mening moet je ook altijd Krul mee nemen naar een EK. En ja, puur om het feit dat hij wel een penalty kan stoppen. Dan blijft er nog 1 plek over. Zoet, Bijlow en Bizot zullen volgend seizoen wel gaan uitmaken wie dat plekje krijgt. Dit seizoen zou ik die plek aan Bizot geven, maar dat kan volgend seizoen wel weer anders zijn. Geen van allen is een absolute topper. dus lekker kiezen voor degene die in de beste "flow" zit.

Keeper die het beste gepresteerd heeft van allemaal het laatste halfjaar. Had naar mijn mening nu ook al mee gemoeten.

29 mei 2020 om 15:58

Bijlow heeft 6 wedstrijden gekeept na de winterstop, als dat al genoeg is dan weet ik het ook niet meer..

Een goede talentvolle keeper, die nu na het vertrek van Vermeer tot volle wasdom is gekomen. Het oorspronkelijke EK was zeker te vroeg gekomen. Maar als hij zich zo blijft ontwikkelen, dan zou hij wat mij betreft best als 3e doelman meekunnen. Ik vind Cillissen en Bizot de beste 2 keepers die we nu hebben. En wat heeft het voor zin om oude keepers als Krul en Vermeer als 3e doelman mee te laten gaan ? En Bijlow is zeker niet minder dan Zoet, vandaar dat bij vormbehoud Bijlow van mij wel mee kan.

Bijlow en Paes lekker meenemen voor de toekomst van oranje, kijken hoe krul en cillissen en misschien zoet, (maar die moet eerst nog maar eens een club vinden) het doen, aankomend seizoen bij hun club en een van die als eerste keeper opstellen.en mocht Bizot zo stabiel blijven als afgelopen seizoen dan is dat natuurlijk ook nog een optie.we hebben geen wereldtoppers, maar grote prutsers zijn het nou ook weer niet.

Zo veel keepers hebben we niet dus het zou maar zo kunnen dat hij mee gaat. Hij is de enige nederlandse keeper met een basis plaats bij de traditionele top 3.van de keepers die de afgelopen jaren zijn opgeroepen gaat Krul met Norwich degraderen, Zoet speelt niet (of niet meer bij een topclub), Padt is al langer uit de gratie en Vermeer zal ook minder in beeld zijn nu hij in de VS zit. Dan heb je alleen nog Cilessen en Bizot over.

29 mei 2020 om 12:42

Padt is geen materiaal voor dit niveau.zoet speelt niet en is zwaar uit vorm. Terecht niet in aanmerking.krul speelt gewoon goed bij Norwich. Ook al zouden ze degraderen, ik denk dat Krul wel opgeroepen moet worden. In mijn ogen de 1e keeper van NL elftal (of Bizot).bizot keept gewoon steady. Hij of Krul inderdaad.vermeer komt inderdaad weinig in beeld en Bijlow is een leuk talent om mee te nemen als 3e keeper (ervaring opdoen)

29 mei 2020 om 13:24

Ik denk dat je het eigenlijk niet kan maken om een speler uit de championship mee te nemen en al helemaal niet als basis speler.

29 mei 2020 om 15:17

Heel eerlijk denk ik niet dat Krul bij Norwich blijft, als hij degradeert.hij doet het echt goed in de Bpl. Daar komt echt wel een middenmoter/laagvlieger uit de BPL voor (eventueel een nieuwe uit de Championship).ik hoop dat hij dan de stap maakt in ieder geval.verder vind ik Krul gewoon de beste keeper. Keepend schelen Cillissen, Krul en Bizot niet veel in mijn ogen, maar Krul heeft zijn penaltykiller naam mee. Dat is, in mijn ogen, ontzettend belangrijk op een EK en eventuele pingels (zie bijv. Argentinië vs Nederland toen op het Wk). Daar had je dus geen drol aan Cilissen. Had je net zo goed Louis van Gaal in de goal kunnen zetten...

29 mei 2020 om 16:42

Als hij weg gaat en i.d.d. in de PL of een andere competitie op het hoogste niveau kan spelen dan ga ik er ook van uit dat hij mee gaat. En zeker als Cillissen een twijfel geval blijft met zijn prestaties zou dat best als eerste keeper kunnen zijn. Maar als hij bij Norwich blijft denk ik niet dat Koeman hem mee neemt. zo veel beter is hij ook niet dan Cillessen, Vermeer, Bizot of eventueel Bijlow dat Koeman niet om hem heen kan als hij in the championship speelt.

Zie hem graag als keeper, inderdaad jaartje goed voorbereiden en wie weet. Cillessen zelf vind ik erg matig en is geen punten pakket, waarom Bijlow dan niet proberen?

Als je puur naar afgelopen seizoen kijkt, zou ik op het EK gewoon Krul, Bizot & Bijlow meenemen.cillissen speelt zelfs een Jaume Domenech er niet uit bij Valencia na zijn blessure. Tevens komt hij onzeker op mij over en kan hij geen pingels stoppen. Op een EK wil ik zeker zijn dat mijn keeper (mocht het zo ver komen) een pingel kan pakken.krul toont in de BPL aan dat hij het nog steeds kan. Laat goede dingen zien bij een ''matig'' team als Norwich. Tevens is hij een befaamd penalty killer.dan heb je Bizot: bij uitstek de beste Nederlandse keeper op de Nederlandse velden.bijlow: doet het goed bij Feyenoord en is zeer talentvol. Zou hem dan liever meenemen als 3e keeper (ervaring opdoen) dan een Vermeer of Cilissen.

Cillessen blijft hopelijk 1e keeper. Nee het is niet geweldig maar om daar nou weer mee te gaan switchen, daar wordt het niet beter van. Het lijkt mij reëel dat Krul ook terugkeert bij Oranje (doet het erg goed in een van de grootste competities) en ik schat Bizot ook veel hoger in. Denk helaas voor Bijlow dat hij wel een beetje achterloopt in zijn ontwikkeling en 4e/5e keeper is op dit moment.

Het is toch vrij duidelijk dat Krul op dit moment onze beste keeper is. Hij onderscheidde zich voor het Corona gebeuren wekelijks bij Norwich. Hij heerst in de lucht, is rustig, maakt weinig fouten, stopt penalty’s en hij pakt punten voor zijn club. Natuurlijk is Norwich geen topclub maar hij speelt wekelijks op topniveau in de PL. Cillissen is geen betrouwbare keeper en kost de laatste jaren vaker punten dan dat hij punten voor je pakt. Bizot, Zoet, Bijlow, Vermeer kunnen mee, maar dan zou ik voor Bijlow gaan als grootste talent!

Ben benieuwd hoe sterk Bijlow uit deze zomer komt. Na die lange periode achter Vermeer te hebben gezeten en na z'n operatie (en herstelperiode) kwam hij er ongelooflijk sterk en vol zelfvertrouwen uit, wat zich natuurlijk ook uitte in z'n sterke optredens. Ook nu verwacht ik dat Bijlow echt weer gaat vlammen komend seizoen en dan zou hij absoluut een kandidaat zijn om mee te gaan voor het EK.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2214 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

7 fans
Keeper, 22 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 juli
Robbin Ruiter wil volgend seizoen meer aan spelen toekomen en staat derhalve voor een vertrek bij PSV. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren