Valentijn Driessen: ‘Het zou chique zijn geweest als Ajax was ingelicht’

Vrijdag, 29 mei 2020 om

AZ was van zins de beslissing van de KNVB om Ajax als nummer één van het voorbije Eredivisie-seizoen aan te wijzen alsnog via de UEFA ongedaan te maken. De Alkmaarders stuurden daarvoor een brief naar de Europese voetbalbond, maar die verwees de club door naar de KNVB. De handelwijze van AZ was voor velen een verrassing, daar men in het AFAS Stadion vrede leek te hebben met de tweede plaats. “Hoe gooi je in één klap een fantastisch seizoen en een prachtig, zorgvuldig opgebouwd imago te grabbel?”, vraagt Valentijn Driessen zich af.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door fr_jc)

Ik ben het niet vaak eens met Driessen, maar in dit geval wel. Ik vermoed nu al de nodige spijt in Alkmaar. Deze actie gaat hoe dan ook niks opleveren en die inschatting had de leiding van AZ vooraf ook wel kunnen maken. En zeker door het achter de rug van de Knvb en Ajax om te spelen heeft het imago van de club die veel sympathie won in het afgebroken seizoen een flinke deuk opgelopen. Dit was gewoon dom.

29 mei 2020 om 07:43

Ik kan me zelfs niet herinneren wanneer ik het voor het laatst eens was met Driessen, maar in dit geval geef ik hem gelijk. Gewoon een domme actie dat ze goodwill heeft gekost. Maar het verschuilen nu is net zo zwak.

29 mei 2020 om 09:35

" Ik kan me zelfs niet herinneren wanneer ik het voor het laatst eens was met Driessen, maar in dit geval geef ik hem gelijk. Gewoon een domme actie dat ze goodwill heeft gekost. Maar het verschuilen nu is net zo zwak ". Probleem is alleen dat zijn eigen krant Overmars een podium heeft gegeven om exact hetzelfde te doen. Ook toen was de Top 4 in gesprek over dat onderwerp en werd door dat interview net zo overvallen als Ajax nu door de actie van AZ. Met een beetje fantasie zou je de actie van AZ kunnen betitelen als een koekje van eigen deeg, maar de reactie van de T. getuigt sowieso weer van een stukje huichelarij en selectieve verontwaardiging zoals we dat van de T. in het algemeen en Driessen in het bijzonder, gewend zijn. Dus niets nieuws onder de zon. Het is logisch dat Overmars en Eenhoorn, wier clubs de grootste belangen hebben in het gebeuren, proberen een zo gunstig mogelijk uitgangspositie te verwerven voor hun clubs. Daar worden ze tenslotte vorstelijk voor betaald. Het is vooral te wijten aan het ontbreken van leiderschap bij zowel de ECV als de Knvb dat de voetbalwereld er maar niet in wil slagen om de rijen gesloten te krijgen, het is te hopen dat men daar lering trekt uit de chaos en eindelijk een zwaargewicht neerzet als sterke man. Zowel Gudde als Manders (inmiddels alweer vertrokken) zijn daarvoor volstrekt ongeschikt gebleken.

29 mei 2020 om 10:10

Er is echter één groot verschil tussen Eenhoorn en Marc. Eenhoorn geeft aan dat het om de centen gaat, Marc verschuilde zich achter het maatschappelijk verantwoorde.

29 mei 2020 om 10:37

Grappig Walvis_theo dat jij precies weet hoe het gegaan is. Nou, Eenhoorn heeft nog helemaal niks gezegd, dat maakt het gedoe alleen maar groter. Zei hij maar wat. En dat van Overmars is niet handig geweest, maar misschien dacht ie wel uit maatschappelijk belang, weet jij veel. Knap dat je dit toch in negatieve vorm naar Ajax kan draaien. Moet je voorstellen als Ajax dit gedaan had wat AZ nu deed. Nou, dan was de hel los. Subjectieve verontwaardiging. Laten we ons daarom maar gewoon bij de feiten houden, scheelt veel subjectieve frustratie.

29 mei 2020 om 11:37

@scepticus, er zit natuurlijk wel een mega verschil tussen een interview met 1 persoon, die wat dingen heeft geroepen, en een weloverwogen actie van een volledige club (inclusief juridisch advies). Het ene kan je nog zien als een opwelling, het andere is gewoon echt in de rug steken. Wat ik niet snap is dat de juridisch adviseur hieraan meegewerkt heeft. Die had toch ook moeten zien dat het juridisch kansloos is, en bovendien een enorme bak met slechte PR met zich mee zou brengen?

29 mei 2020 om 11:50

@Scepticus, hoezo "zijn eigen krant"? Sinds wanneer is De Telegraaf eigendom van Ajax?

29 mei 2020 om 14:32

Kyle66; Geen eigendom, Telegraaf is de mediapartner van Ajax.

29 mei 2020 om 14:55

@FR_JC, Scepticus heeft het over "zijn krant". Dat suggereert een bezit/eigendom. En voor een mediapartner is De Telegraaf behoorlijk fel richting Ajax.

29 mei 2020 om 10:26

Met andere woorden, als het niet over jou club gaat. Is het niet fair, maar als hij het over een andere club gaat kan je er mee leven. Mooi verhaal, je bent overigens niet de enige hoor .mensen hebben nog nooit van hoor en wederhoor gehoord. Overigens heeft de leiding altijd al gezegd dat ze het er niet mee eens zijn.

29 mei 2020 om 10:38

Ruud, ff benieuwd, wat heeft de leiding precies gezegd?

29 mei 2020 om 11:15

​AZ op voorhand niet akkoord met toegewezen ticket​ 24-04-2020ALKMAAR- De Knvb heeft vrijdag het besluit genomen om de huidige competities betaald voetbal stop te zetten. Het lopende seizoen kan door de verlengde coronamaatregelen namelijk niet vóór 1 september worden afgemaakt. AZ heeft daarin formeel te horen gekregen dat de club het tweede beste Europese ticket toebedeeld heeft gekregen. AZ gaat op voorhand niet akkoord met de verdeling van de tickets.“wij hebben op de achtergrond al weken getracht om meerdere scenario’s uit te werken, dit om de situatie waar we nu in beland zijn te voorkomen”, reageert Az’s Algemeen Directeur Robert Eenhoorn. “Zo hebben wij bij ‘scenario 2’ (uitspelen competitie) het voorstel gedaan om met een beperkt aantal wedstrijden toch tot een besluit op sportieve gronden te kunnen komen. En bij ‘scenario 3’ (stopzetten competitie) hebben we het advies gegeven om daar direct mee aan de gang te gaan. Onze voorstellen zijn echter onbeantwoord gebleven.”eenhoorn: ‘niet akkoord’eenhoorn vervolgt: “We hebben hierbij ook steeds de afgesproken weg bewandeld, waarbij solidariteit en compensatie gedurende het hele traject zwaar hebben gewogen. We vinden het teleurstellend dat we nu genoodzaakt zijn om in deze crisis op deze manier kenbaar te moeten maken dat we niet akkoord gaan met de wijze waarop het bestuur Betaald Voetbal de toebedeling van de Europese tickets tot stand heeft gebracht.”uefade Uefa liet donderdagmiddag weten dat de tickets moeten worden verdeeld op basis van sportieve resultaten in het seizoen 2019-2020. Over de uiteindelijke invulling van dit criterium heeft de Uefa laten weten dat verder aan de bonden over te laten.draagvlakeenhoorn: “AZ heeft vrijdagmiddag verzocht om net als bij promotie/degradatie eerst draagvlak voor de exacte wijze van invulling te onderzoeken. Maar de Knvb heeft dit direct afgewezen. De Knvb vroeg dat draagvlak vrijdagmiddag wél als het gaat om het besluit om promotie/degradatie. We beraden ons op deze situatie.”

29 mei 2020 om 18:28

Zo bedoelde je. Dat klopt idd. Maar nu na dit hele debacle is het angstvallig stil

Tsja, dat het niet slim was van AZ om het (zo) te doen is nu wel bekend. AZ heeft hiervoor terechte kritiek gehad. Voor mij is het nu wel klaar. We hoeven er ook niet eindeloos over door te gaan. Nu moeten we weer vooruit gaan kijken.

29 mei 2020 om 08:33

En zo is het maar net, er zijn wel grotere issues waar men zich echt druk om mag en kan maken. Evengoed blijft het een vrij rare actie, maar enigzins toch begrijpelijk.

29 mei 2020 om 10:41

Vind de actie volledig onbegrijpelijk, zeker na het zich beroepen op saamhorigheid etc. Maar wat De Toekomst zegt kan ik alleen maar ondersteunen. Laat het maar gaan. Maar of dat kan in de voetbalwereld. En zeker nu in NL in komkommertijd?!

Tjonge gaan we deze hele discussie nou weer opnieuw doen omdat Valentijn als mosterd na de maaltijd ook nog even zijn mening kwijt moet???

29 mei 2020 om 08:32

Ach als Ajax de titel misloopt staan de kranten wekenlang vol. Worden er weer oude koeien uit de sloot gehaald zoals de uitspraken van Schöne bijv. En kan heel Nederland losgaan op dat arrogantje clubje. Nu dit naar buiten is gekomen en vooral de manier waarop moeten we het maar zo snel mogelijk verzwijgen? Dit is 1 van de reden waarom ik als Ajacied dus weinig tot geen solidariteit heb met veel clubs uit de eredivisie. Als ik directeur was van Ajax had ik nu gezegd dat de rest van de eredivisie kan fluiten naar de centjes. Dan maar een extra zak geld naar de KKD. En Az directie voorlopig niet meer welkom in JC Arena.

29 mei 2020 om 08:39

Tja, geen solidariteit leidt uiteindelijk tot een zwakkere en onaantrekkelijkere competitie. Daar heeft Ajax ook last van. Dan is de club ook heel wat minder aantrekkelijk voor goede spelers, halen de clubs weinig punten in Europa en zal het daardoor voor Ajax veel moeilijker worden om de beoogde aansluiting in Europa te vinden en/of te behouden.

29 mei 2020 om 09:17

Lees even mijn mening over dit gebeuren in het vorige topic hierover. Dat is precies wat ik zeg:wat is het nut om precies dezelfde disussie weer te voeren. Dat er over Ajax nog lang werd gesproken kwam omdat die een 100% kans onbenut lieten tegen De Graafschap. AZ heeft/had 0% kans.

Wat ik vooral bijzonder vind is dat er vanuit de verantwoordelijken voor het besluit weinig tot niets naar buiten gebracht wordt. Wanneer het goed gaat met az is meneer niet weg te slaan uit de media maar nu ondergedoken wegens een luizenstreek. Zonde voor het imago, maar het is nu wel weer welletjes geweest.

29 mei 2020 om 07:39

Dat heb ik ook. Verschuil je niet, maar treed naar buiten met een verklaring. Of dat nu is dat je achter je handelswijze blijft staan of dat je je excuses aanbiedt, maar doe iets. Dit vind ik net zo zwak als achter de rug van de KNVB en Ajax naar de UEFA stappen.

29 mei 2020 om 07:49

Misschien dat het nog niet klaar is en ze zich daarom op de vlakte houden. Ze kunnen altijd nog naar het CAS (al zijn ze daar even kansloos) maar denken ze via die weg een bepaalde financiële compensatie te bekomen. Dus uit de openbaarheid blijven zou dan te verklaren zijn als dat ze nog meer plannen hebben en hun verdere strategie niet willen prijsgeven en het ook beter is om uit de media te blijven zolang het proces nog lopende is.

29 mei 2020 om 09:35

Kom daar dan ook eerlijk voor uit. Als ze naar het CAS willen. Het is niet zo dat een verklaring geven opeens hun kansen bij het CAS zou verpesten.

Ik zie al voor me hoe dat moet zijn gegaan op het hoofdbureau vd uefa. Secretaresse loopt met brief naar de directeur. “Meneer we hebben een brief van een kleine club, AZ, die de cl-plek van het grote Ajax wil”. Hebben ze meer punten? Nee. Hebben ze grotere commerciele uitstealing? Nee. Hebben ze meer geld? Nee. Meer supporters? Nee. Meer uitstraling? Nee. Meer history? Nee. Hebben ze boven Ajax gestaan dit jaar? Nee??? Zeg dan maar dat ze dit net hun eigen bond moeten bespreken

29 mei 2020 om 07:34

Haha Ok, je hebt me. Ik had oprecht niet door dat je het grappig bedoelde Ik heb dergelijke bewoordingen en non-argumenten namelijk wel eerder voorbij zien komen in bijdragen van anderen. Dus was echt in de veronderstelling dat je het serieus bedoelde.

29 mei 2020 om 07:41

Haha niet te serieus nemen joh, ik wil alleen masr aangeven hoe kansloos dit is geweest

29 mei 2020 om 07:41

Wat een flauwe reactie van je. Hij maakt er een grap van. Mag dat niet meer tegenwoordig?

29 mei 2020 om 07:44

Ik mag hopen dat de secretaresse dan zegt: “meneer, gaat het wel goed met u? Misschien moet u een dagje vrij nemen. 6 van de 7 punten die u nu maakt zijn totaal irrelevant in deze discussie!”

29 mei 2020 om 08:30

Wel irrelevant, maar niet ondenkbaar. Als een real Madrid in zo'n situatie zou zitten en die brief stuurde, zou zomaar zijn dat er bij de uefa anders naar gekeken wordt. Uiteindelijk hebben geld en aanzien ongewild veel invloed..

29 mei 2020 om 08:57

Je denkt toch niet dat het sportieve een aspect is waar de uefa naar kijkt wat betreft de champions league? Al die voorrondes zijn er namelijk op gestoeld om de clubs uit de commercieel interessante competities over te houden. Of denk jij van niet?

29 mei 2020 om 07:53

Denk dat de secretaresse zou zeggen, nadat we met arbiter Rochi Ajax al eens genaaid hebben dit jaar, willen wij als Uefa dat niet nog eens doen. Dat laten we dan maar aan Zeist over

29 mei 2020 om 08:50

Goeie! Ik denk dat ze ook nog zeiden:” laten we Eric Gudde meteen op de hoogte stellen, die kan dit soort dingen heel goed managen”

Voor n column van Driessen is deze best chique; geen zure opmerkingen, niets onder de gordel, niet op de man. Netjes beschreven hoe AZ de fout in is gegaan maar ook met complimenten voor andere zaken. Zo kan t dus ook...

Eerst de KNVB inlichten, tsja dat is zo'n lekker betrouwbaar orgaan gebleken de laatste tijd. Vrij logisch, naar kansloos dat ze een eigen plan getrokken hebben. O Dat hele lievelingetje en imago verhaal kan me gestolen worden. We zitten niet meer bij de mini-puppy's, welkom in de grote volwassen wereld waar "kleine" details en beslissingen over miljoenen euro's gaan.

Ook al vind ik het onderlinge resultaat in deze situatie eerlijker, zo zijn de regels niet. Het zou ook raar zijn om dat opeens te wijzigen. Ze komen er verder wel erg laat mee. Beginnen clubs nu toch spijt te krijgen dat ze de competitie wouden eindigen? Officieel zou het niet mogen maar wellicht was er toch nog wel wat mogelijk geweest.

Ik vind het al knap dat Valentijn Driessen weet hoe je het woordje 'chique' moet spellen. Hoewel hij in zekere zin gelijk heeft in deze column, is hij de laatste die anderen de maat mag nemen. Qua chicheid bungelt Driessen ergens onderaan in voetbalminnend Nederland.

Als ik het goed begrijp wilde Ajax de inkomsten van de Europese tickets verdelen over alle clubs. Nu AZ op een zeer gluiperige wijze Ajax en de KNVB probeert te ondermijnen verdienen ze imo geen euro meer van de Europese inkomsten

Del Piero 99 is het mogelijk dat je dat stukje nog een keertje voorleest ?het ging Ajax alleen om de gezondheid voor iedereen.tot de competitie stop gezet werd.en vanaf dat moment is het alleen nog maar een geldzaak geweest.en AZ doet het ook niet voor die mooie schaal.maar ziet zich vele miljoenen door de neus geboord.

Eenhoorn komt maar voor 1 belang op en dat is het belang van AZ en wmb heeft hij daar groot gelijk in. Wat Valentijntje vind is natuurlijk allemaal prima maar ik denk dat Eenhoorn en AZ daar geen seconde van wakker liggen.

29 mei 2020 om 21:58

Ik ook niet. Maar ik vermoed dat ze er bij Ajax gewoonweg lekker door slapen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

8 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 AZ 25 5 0 0
2018/2019 AZ 21 3 0 0
2017/2018 AZ 1 0 0 0
2016/2017 AZ 5 2 0 0
2016/2017 Jong AZ 22 6 3 0
Laatste voetbalnieuws

Boadu en Stengs schrikken zich rot van huiveringwekkende stunt Svensson

Voetballers zijn anno 2020 meer dan ooit actief op social media. Topspelers als Memphis Depay, Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic geven bijna dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een kijkje...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 14 juli
Manchester United en Manchester City vechten om de handtekening van Ferran Torres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren