Fabrizio Romano: Barcelona overweegt bod van 90 miljoen plus één speler

Donderdag, 28 mei 2020 om 21:52Demen Bulbul • Laatste update: 22:00

Barcelona blijft onverminderd geïnteresseerd in Lautaro Martínez, zo verzekert de doorgaans goed ingevoerde transferspecialist Fabrizio Romano donderdagavond op de website van The Guardian. De Catalaanse grootmacht lijkt niet bereid om de gelimiteerde transfersom van 111 miljoen euro neer te tellen voor de aanvaller van Internazionale, maar denkt een deal op een andere manier toch te kunnen bewerkstelligen. Ook Miralem Pjanic blijft hoog op het verlanglijstje van Barcelona staan.

Martínez wordt al maandenlang in verband gebracht met een transfer naar Barcelona, maar zijn gelimiteerde transfersom van 111 miljoen euro vormt voorlopig een obstakel voor de club. Sportief directeur Piero Ausilio van Inter vertelde woensdag nog maar eens aan Sky Italia dat de Italianen niet van plan zijn hun vraagprijs voor de Argentijnse spits te verlagen. "We willen dat Lautaro deel zal uitmaken van onze toekomst. Hij wordt niet verkocht, tenzij de transferclausule gelicht zal worden. Barcelona is hier bekend mee en datzelfde geldt voor alle andere clubs die bij ons hebben geïnformeerd over hem."

Barcelona is voorlopig niet van plan om 111 miljoen euro over te maken naar Inter voor Martínez, maar denkt de 22-jarige aanvaller naar verluidt op alternatieve wijze toch te kunnen strikken. De clubs blijven volgens Romano in gesprek over Martínez en Barcelona zou in elk geval bereid zijn om een vaste som van negentig miljoen euro uit te trekken voor de spits. Daarnaast wil de koploper van LaLiga één speler uit de huidige selectie betrekken in de deal om Inter zo tevreden te stellen.

Behalve Martínez blijft ook Pjanic een belangrijk doelwit voor Barcelona, zo klinkt het. Juventus is naar verluidt bereid om de middenvelder uit Bosnië en Herzegovina richting het Camp Nou te sturen, maar daarvoor zou Arthur Melo dan wel de omgekeerde weg moeten bewandelen. Arthur ziet echter geen heil in een overstap naar Turijn, waardoor die optie lijkt af te vallen. Barcelona blijft echter geïnteresseerd in Pjanic en zou intern de mogelijkheid bespreken om de dertigjarige middenvelder op een andere manier los te weken bij Juventus.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Dus 90 in 1x betalen kan wel maar 111 niet, dat is echt te hoog gegrepen.... Lijkt me niet dat Inter met zoiets genoegen neemt. Ik ben ook benieuwd hoe Inter dit eigenlijk voor zich ziet, willen ze hem houden of zouden ze niet rouwig zijn als hij gekocht wordt voor 111? Genoeg geld om een vervanger te halen maar ik vind Lautaro wel een speciale speler, super gevaarlijk, zo eentje koop je niet zomaar even, al zou een Jesus wel mooi passen naast Lukaku, ik heb echt zin in de zomermarkt, ben toch benieuwd hoe clubs zich gaan versterken

28 mei 2020 om 22:11

Geloof me. Er gaan door die coronacrisis echt niet veel transfers komen hoor. Clubs willen de prijs voor hun spelers niet laten zakken, terwijl ze minder te besteden hebben. Logisch gevolg dat het aanbod en vraag minder wordt.

28 mei 2020 om 22:17

Betaal dan inderdaad 111 in één keer en verkoop die andere speler zelf voor 20 miljoen.

28 mei 2020 om 23:09

Blijven toch topperiodes in het voetbal. De transfers! De rest van het jaar is het speculeren. Nu is het bijna zover. Is ook zo in football manager. Zo snel mogelijk naar het volgende transfer window om je club te verbeteren.

29 mei 2020 om 03:05

Ze besparen 21 miljoen euro op de vraagprijs, bieden een speler aan die ze niet meer willen, dus besparen ze het loon wat ze moeten betalen aan die speler. Stel ze bieden Umtiti aan, en hij verdient 5 miljoen per jaar en heeft na dit seizoen nog een contract voor 3 jaar. Dan bespaar je 21 miljoen op de vraagprijs voor Martinez, je bespaart 15 miljoen op het loon van Umtiti dat is 36 miljoen bespaart wat je deels kunt gebruiken voor het loon en tekengeld voor Martinez. Ik denk dat dit de denk/handelwijze is. Ps: dit is maar een voorbeeld.

29 mei 2020 om 09:42

Wel een heeel dom voorbeeld waar natuurlijk niks van klopt. Terug de schoolbanken in of vaker met de online klassen connecten amigo

Kan iemand mij vertellen hoe Barcelona het kan maken spelers voor 100 miljoen te kopen waarbij hun eigen spelers salaris moeten inleveren. Dat betekent dus dat spelers salaris inleveren zodat ze er een concurrent bij krijgen. Ik blijf het maar bijzonder vinden al die transfergeruchten van tientallen miljoenen in deze tijd.

28 mei 2020 om 22:11

Ik vind het ook wel een opvallende constructie, en kan me ook niet inbeelden dat iedereen er vrolijk van wordt.

28 mei 2020 om 22:20

En straks weer bedelen bij de regering die indirect weer bij Nederland aanklopt

28 mei 2020 om 22:46

Gisteren vroeg er zich ook een lid af hoe het kan dat er clubs blijkbaar op omvallen staan en spelers salarissen moeten inleveren zodat andere clubwerknemers hun jobs kunnen behouden, maar Liverpool dan wel 60 miljoen voor Werner kan betalen. Dit vind ik ook wel een interessant vraagstuk, zou er graag eens wat meer over horen van een directeur van een club. Dat een journalist hier eens naar vraagt in plaats van de standaard onzin "hoe houdt u zich bezig in deze quarantaine?"... kom op zeg. Ik vermoed dat het wat te maken heeft met solvabiliteit vs liquiditeit. In deze periode blijven de kosten natuurlijk gewoon doorlopen (salarissen, huur stadion etc) terwijl de inkomsten flink terugvallen (geen matchday inkomsten, geen tv-inkomsten). Dit onverwachte verschil kunnen ze logischerwijs niet erg lang opvangen, met zo'n scenario houdt niemand rekening bij de budgettering. Ik snap dat mensen zeggen hoe kan het dat je geen spaarpotje hebt hiervoor? Maar geld op de bank brengt niks op en geld oppotten wordt in de bedrijfswereld gewoon als slecht beleid gezien, dat zal in de voetbalwereld niet anders zijn vermoed ik. Clubs hun middelen zitten vooral in spelersmateriaal, trainingsfaciliteiten et cetera en is dus niet erg liquide. Ook al is een club wel solvabel en heeft deze in principe dus wel genoeg middelen om iedereen te blijven betalen, de middelen zijn niet liquide wat betekent dat je ze niet vlot in geld kan omzetten en je ze dus op korte termijn niet kan aanwenden. Dit terwijl de kosten zoals gezegd natuurlijk blijven doorlopen. Ik denk dat dit mogelijks een verklaring is voor de perceptie dat ze op korte termijn wel wat moeilijkheden hebben maar dat er op lange termijn misschien inderdaad geen rampen lijken te gebeuren en we deze zomer blijkbaar wel dure transfers mogen verwachten. Maar ben natuurlijk totaal geen expert en kan er 180 graden naast zitten. Om dus op jouw vraag te antwoorden: ik denk niet dat het geld dat ingeleverd wordt pas maanden later aangewend wordt voor transfers. Ik denk dat dit echt wel gebruikt wordt om dringende betalingen omdat er momenteel weinig liquide middelen voorhanden zijn.

28 mei 2020 om 23:17

Als (goed) bedrijf bouw je doorheen de jaren wel een financiële reserve op, voor momenten waarop het nodig is. Corona crisis, of de CL missen bvb. Spelerslonen staan idd als zwaartste lopende kost, tegenover de plots veel lagere maandelijkse inkomsten. Als die dus ook verlagen kan je dat verlies aan inkomsten zo deels goedmaken. Maar je zit ook echt wel aan die reserves. En dat geldt voor vele clubs. Entertainment en eventbusiness - waar voetbal bijhoort - is één van de meest zwaar getroffen sectoren door Corona. Ik denk dus wel dat dit echt een grote impact zal hebben op de transferbedragen deze zomer.

29 mei 2020 om 00:16

Nee hoor, doen ze helemaal niet. Dat is duurder dan een lening wanneer men geld nodig heeft. Kijk naar tesla, groeien elk jaar maar hebben nog nooit winst gemaakt, nog nooit wat opzij gezet.

29 mei 2020 om 00:12

die spelers maken me nog weinig uit. dat er 300 normale werknemers op 70 procent staan volgens media vind ik veel erger. Dat is diefstal imo

Waarom probeert inter Suarez niet in de deal de betrekken? Lijkt me best een fijn koppel met lukaku. En Suarez is toch al 32 ongeveer? Zou niet eens gek zijn als barca hem probeert te slijten.

28 mei 2020 om 22:22

Een 21 jarige vervangen voor een 32 jarige, dat is precies het beleid dat Inter niet meer wilt volgen

28 mei 2020 om 22:38

Suarez is 33 en wordt eind januari al 34. Natuurlijk een geweldige spits nog steeds, maar daar kan Inter niet meer op bouwen, lijkt me ook niet dat Suarez zelf weg wilt bij Barca.

Veel maar dan ook veel te veel geld voor een speler die pas net is doorgebroken goede spits hoor. Maar voor 90 miljoen haal je een goede centrale verdediger in Upamecano en een linksback in Tagliafico of Alex Telles. Lijkt me dat ze daar Lautaro gek zijn in de kantoren van Camp Nou.

29 mei 2020 om 03:04

Dat zijn de prijzen van het hedendaags voetbal! Jij noemt een paar namen waar totaal niet de prioriteiten liggen momenteel voor Barca! Centraal kunnen ze nog overleven met Pique, Lenglet, Todibo en Umtiti mocht er 1 vertrekken kan je op zoek naar een geschikte vervanger in de zin van Upamecano etc.Linksback positie is Alba nog steeds onbetwist en heeft Firpo tot nu toe wel gefaald maar hij verdiend zeker nog wel een kans. creatief gezien komt het probleem voornamelijk vanaf de vleugels waar alleen Messi een geniale opening kan forceren. Dus een technisch behendige spelers met scorend vermogen zie ik dan ook als prioriteit. Waar een terugkeer van Neymar nog steeds mijn voorkeur heeft zou ik een speler als Sancho ook graag in camp nou zien

Het is dat je weet dat de pers rondom Barcelona een paar sport pagina's moet vullen. Dan moet je toch wat verzinnen. Voorlopig is Barcelona een armlastige club die geen toptransfers kan betalen. Misschien gezien het waardeloze aankoop beleid de laatste jaren wel een zege om niet nogmaals met tientallen miljoenen te strooien. En aangezien ik telkens lees dat al die talenten op de tribune of bij Barcelona B zo geweldig zijn dan ze voor clubs als Ajax geweldige versterkingen zouden zijn zou ik gewoon daar wat meer op inzetten.

28 mei 2020 om 22:31

Dit bericht komt niet uit Spanje maar maar van Fabrizio Romano een gerespecteerde betrouwbare journalist vooral als het aankomt op Italiaanse clubs. Dat ze zich dan ook geen 90 miljoen kunnen veroorloven klopt niet.

29 mei 2020 om 09:51

Weet niet waar jij jou info vandaan haalt maar Barca kan zich geen 90 miljoen veroorloven zonder eerst een griezman hetzei couthino te verkopen

29 mei 2020 om 14:28

Dan vraag ik me af waar jij dit vandaan haalt of op basseert, want je kraamt onzin uit.

29 mei 2020 om 17:33

Vraag me af waar jij je onzin vandaan haalt. Ik baseer het op alle Spaanse media en op het feit dat Barcelona vorig jaar zonder geld Neymar probeerde te halen. In de winter wou men een spits aantrekken en is er uit eindelijk gekozen voor de “relatief” goedkope Braithwait omdat er geen 30miljoen betaald kon worden voor andere spelers

29 mei 2020 om 17:33

Vraag me af waar jij je onzin vandaan haalt. Ik baseer het op alle Spaanse media en op het feit dat Barcelona vorig jaar zonder geld Neymar probeerde te halen. In de winter wou men een spits aantrekken en is er uit eindelijk gekozen voor de “relatief” goedkope Braithwait omdat er geen 30miljoen betaald kon worden voor andere spelers

Ik vind dit allemaal maar een beetje krom spelers moeten allemaal hun salaris in gaan leveren bij hun club . En dan van zulke grote bedragen spelers willen kopen . En dit is niet alleen maar bij barcelona ook meerdere clubs doen ze dit ik vind dit maar een beetje raar overkomen tegen over de spelers ...

28 mei 2020 om 23:25

Is echt een ander soort budget. Spelerslonen is een lopende kost, gelinkt met de maandelijkse inkomsten (of gebrek daaraan) en transfers een investeringsbudget dat daarvoor apart ligt. Hebben natuurlijk een impact op elkaar, maar is niet letterlijk in de weegschaal te leggen. Plus, als speler wil je ook dat je club een sterk team kan blijven samenstellen. Een giga-loon opeisen terwijl je werkgever niks ontvangt is toch ook weinig realistisch. Dan ga je pas echt snel failliet als club

Ach als wij Griezmann en Umtiti er voor krijgen vind ik het een prima deal anders gewoon die 110 miljoen pakken, het geld is namelijk niet nodig aangezien er nog 70 miljoen voor Icardi binnenkomt en ook nog een leuk bedrag voor Perisic.

29 mei 2020 om 13:27

Umtiti heeft kapotte knieeen. Die moet je niet willen als club zijnde.

Dat betekend dat neymar waarschijnlijk niet zal komen. Zie barca geen 111 en 160 miljoen neer teken . Beetje te veel van het goede. Mocht Martinez komen dan zou er 1 aanvaller vertrekken . Ben benieuwd wie kind van de rekening word. Met dembele griezmann fati Suarez messi en braithwaite heb je al genoeg aanvallers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4930 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona5333
4.Sevilla4816
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder253
PedriAanvaller252
A. GriezmannAanvaller236
L. MessiAanvaller2319
M. BraithwaiteAanvaller212
TrincãoAanvaller203
Jordi AlbaVerdediger222
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

82 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 4 maart
RB Leipzig verhuurt Yvon Mvogo in principe tot medio 2022 aan PSV, maar heeft een optie om de verhuurperiode komende zomer al stop te zetten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren