Huub Stevens tipt verdediger: ‘Hij kan zo mee bij Ajax, Feyenoord of PSV’

Donderdag, 28 mei 2020 om 18:32Demen Bulbul

Huub Stevens is enthousiast over de sportieve ontwikkeling van Rick van Drongelen. Laatstgenoemde is in Duitsland bezig aan zijn derde seizoen in dienst van Hamburger SV en zou volgens Stevens niet misstaan in de Nederlandse top.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Kun jij je vinden in de woorden van Huub Stevens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Dit kun je toch geen tip meer noemen? Dit wist iedereen jaren geleden ook al.

28 mei 2020 om 18:43

Een minder creatieve tip is ook een tip.

28 mei 2020 om 18:59

haha Van Drongelen kan mee bij Ajax. Laat me niet lachen. een hele beperkte verdediger die zwaar tekort komt voor de top 3 en eigenlijk ook tekort komt voor AZ en moeite zou hebben om overeind te blijven bij Utrecht. Zag hem spelen bij Jong Oranje. Nou daar zit de top 4 echt niet op te wachten. Die hebben in de jeugd al veel betere spelers.

28 mei 2020 om 19:13

Ik vind het soms zo gek dat er mensen zijn welke na 1 wedstrijd iemand zijn speelwijze kan aflezen en dan ingaat in een Professioneel Trainer, welke hem denk ik bijna wekelijks bezig ziet. En met zijn amateur inzicht de Professioneel Trainer ook nog uitlacht.ik ken de beste voetballer niet goed genoeg, maar het kan nooit kwaad om deze jongen eens goed in de gaten te houden als Stevens hem tipt voor de Eredivisie.

28 mei 2020 om 20:38

@yochemm Laat ik mezelf dan wat verduidelijken. Ik neem de wedstrijd bij Jong Oranje als voorbeeld omdat ik vermoed dat meer voetballiefhebbers die wedstrijd hebben gezien. Dus dan is dat een goede referentie omdat mensen dan zelf kunnen nagaan of wat ik zeg ook klopt. In die wedstrijd van Jong Oranje probeerde Van Drongelen met veel theater een robuuste verdediger voor te stellen. Ondanks al die gebaartjes slaagde hij daar niet echt in want op bijna elk onderdeel van het verdedigen schoot deze jongen (zwaar) tekort. Er zijn zoveel jonge Nederlandse centrale verdedigers die vele malen beter zijn dan deze speler. Schuurs, Hoever, Van de Berg, Timber om zomaar wat te roepen. Allemaal drie klassen beter. Verder heb ik Van Drongelen vaker gezien bij HSV in de tweede Bundesliga (ook dat is tegenwoordig op Ziggo). Daar heb ik hem zeker ook redelijke wedstrijden zien spelen maar met name tegen teams die hem niet op de proef stelden omdat ze geen snelle of bewegelijke aanvallers hadden. Tegen dat soort ploegen houdt hij zich best staande en dan lijkt het soms wel wat. Maar zodra hij tegen een beetje kwaliteit speelt, aanvallers met snelheid en bewegelijkheid, kun je het echt vergeten. Ik kan het helaas niet mooier maken ook al zegt een professionele trainer wat anders. Maar mijn ogen liegen niet (en misschien die trainer wel een beetje...).

29 mei 2020 om 08:57

Beste Huub, kan het niveau Ajax niet aan. Heb je gisterenavond Stuttgart-HSV gekeken ? Luidde samen met Letschert feestdagen nederlaag in de 93 minuut voor HSV in.

29 mei 2020 om 10:13

Was inderdaad weer bedroevend die 2.

Huub Stevens tipt even een speler die de hele Nederlandse voetbalwereld kent. Denk van die 3 dat hij alleen bij PSV een basisplaats zou hebben, zeker centraal. Bij Feyenoord zou hij evt op linksback kunnen spelen. Maar Blind en Senesi gaat hij er niet uitspelen.

28 mei 2020 om 21:51

Want bij Feyenoord bakken Haps en Malacia er niets van?

28 mei 2020 om 22:14

Dat zegt hij toch niet? En Haps is natuurlijk ‘wel eens’ geblesseerd ;-)

Ik snap niet dat PSV hem links laten liggen. Hij heeft een marktwaarde die voor PSV ( voor de corona) te overbruggen was. Als je hem haalt haal je een linksbenige verdediger binnen die zowel centraal en als back kan spelen. Hij is in ieder geval beter dan Boscagli

28 mei 2020 om 18:46

Als back is het leed echt niet te overzien ....

28 mei 2020 om 18:53

Nouja , hoe moeilijk kan het zijn. Je hebt Rodriguez gezien. Een uiterst degelijke back die de bal afpakt en naar de goeie kleur speelt. Het lijkt me dat als hij bundesliga heeft gespeeld en aanvoerder was van HSV dat dat er wel in moet zitten

28 mei 2020 om 19:00

Dan onderschat jij de noodzakelijke kwaliteiten voor een moderne back enorm. Een goede back heeft een prima techniek ( heeft hij niet) explosiviteit ( heeft hij niet) een goede traptechniek ( heeft hij niet) wendbaarheid ( heeft hij niet) beschikt over voetballend vermogen om mee op te komen ( kan hij niet) en is tactisch sterk en je raadt het al ...... dat is hij niet.

28 mei 2020 om 19:13

Volgens mij ben je niet bepaald fan van hem of wel?

28 mei 2020 om 23:51

Denk alleen niet dat Van Drongelen ook voor 2,5 miljoen euro los te weken was geweest of is. De manco van het beleid van PSV is dat men graag beknibbeld op kwaliteit in de verdediging. 15 miljoen trekken voor een dribbelaar met snelheid levert intern geen problemen op, maar wanneer je de captain van Brazilie O20 over de vloer krijgt en enthousiast maakt voor een overstap, nog voordat hij de pannen van het dak speelt op het WK in Polen en hij onbetaalbaar wordt, is het ineens een stuk lastiger om groen licht voor een transfer te krijgen. Ik denk niet dat we Van Drongelen moeten overdrijven; dat hij bij HSV basisspeler is op die leeftijd bewijst niet dat hij van een hoger niveau is dan Baumgartl. De jonge Duitser speelde op hetzelfde level als Van Drongelen en is ook een slungelig drama gebleken.

Hou nou toch op Huub !! Zeldzaam lompe voetballer , totaal geen overzicht en opbouwend vermogen. Lange halen snel thuis , bij Jong Oranje ook met regelmaat de minste.

28 mei 2020 om 19:01

Naast prima technische kwaliteiten is van Drongelen een echte strijder en leider. Wordt zeer gewaardeerd en is een van de aanvoerders bij een van de grootste Duitse clubs. Dan kun je echt wel wat. Zie hem nier zo snel vertrekken naar een Nederlandse club. Zeker niet als Hsv promoveert.

28 mei 2020 om 19:02

Ik heb bij Van Drongelen ook altijd het idee dat het hem gewoon net niet is. Zou het niet graag bij PSV zien. Heb bij hem een beetje hetzelfde gevoel als bij Luckassen toen die een tijd terug zou komen.

Jezus wat saai, een Nederlanders trainer die een Nederlandse voetballer kent, die de meeste voetbalvolgers ook wel kent... ik had oprecht verwacht dat hij met een Hertha,Paderborn,Wolfburg speler zou komen, een Niet-Nederlander, helaas..

Zie hem graag naar PSV komen. Als Zeeuws Vlaming zou ik het top vinden eens een jongen uit de regio in de top van Nederland te zien.

28 mei 2020 om 19:23

En weer een 2e Baumgartl? Nee bedankt.

Ik weet het niet. Nederlandse centrale verdedigers uit de Bundesliga (in dit geval zelfs Tweede Bundesliga) die terugkomen naar Nederland zijn niet altijd een onverdeeld succes geweest, hoewel ze in Duitsland een goede staat van dienst hadden. Schuiteman, Hofland en Mathijsen bij Feyenoord, Verlaat bij Ajax...

28 mei 2020 om 22:16

Vergeet Boulahrouz niet!

28 mei 2020 om 22:42

Ja, maar die kwam pas na een paar omzwervingen en tig blessures terug. Speelde toen ook weer back dacht ik.

Nou, net even die topverdediger aan het werk gezien. Geeft in de laatste minuut - in eendrachtige samenwerking met Letschert - een gelijkspel tegen Stuttgart uit handen. Eerste divisie niveau. Niks meer of minder....

28 mei 2020 om 22:42

Haha en hoe! Laten beiden zich kinderlijk eenvoudig aftroeven. Absoluut geen materiaal voor de Nederlandse top dit.

Wat een timing van Huub. Speelde vandaag weer uiterst beroerd en door hem en zijn compagnon Letschert geven ze het duel helemaal uit handen. Een typische Hollandse manier om in de laatste minuut nog zo een goal tegen te krijgen.

Ik heb zojuist Stuttgart - HSV gezien 3-2. Met een zeer slechte Rick van Drongelen. In de laatste minuut voor schut gezet bij de winnende goal van Castro.

Ik vind 't altijd raar dat trainers spelers tipt voor Ajax, Feyenoord en PSV. Het is de traditionele top 3 maar daar is alles mee gezegd. De drie clubs spelen een heel ander spel, Ajax heeft meer financiële mogelijkheden en heeft ook een heel ander topniveau gehaald de afgelopen 2-3 jaar. Als je bij Feyenoord mee zou kunnen betekent het niet automatisch dat je dat ook bij Ajax kan of andersom.

Ik zag het bij de 3-2 van Stuttgart vandaag. Als je je in de 92e minuut zo makkelijk laat verrassen heb je niks te zoeken in de Nederlandse top. Niet meedogenloos. Wat je wel moet zijn!

Werd dat ook niet gezegd over Pierie en Luckassen? Van der Hoorn de nieuwe Stam? Het is allemaal niet zo makkelijk om bij een topclub te slagen.. Ik denk dat dit wel een prima verdediger voor bijvoorbeeld AZ kan zijn. Daar haken jonge Nederlandse spelers toch makkelijker aan en halen zij (sneller of wel) een hoog niveau. Vanuit daar kan er altijd nog een stap gezet worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

3 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Zondag 17 januari
Adama Traoré moet ook de overstap naar Elland Road maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren