‘Als Real Madrid bovenaan had gestaan, was het seizoen definitief stilgelegd’

Donderdag, 28 mei 2020 om

Barcelona begint medio juni als koploper aan de hervatting in LaLiga, mits de coronacrisis niet voor nieuwe ontwikkelingen zorgt. Bij de stillegging van de Spaanse competitie in maart had de Catalaanse grootmacht twee punten voorsprong op nummer twee Real Madrid: 58 om 56 punten. De titelstrijd is derhalve nog lang niet beslist. Joan Gaspart, voormalig voorzitter van Barcelona, weet zeker dat het seizoen definitief was stilgelegd als Real de huidige lijstaanvoerder zou zijn geweest.

"Als Real bovenaan had gestaan bij het stopzetten van de competitie, dan was het seizoen definitief stilgelegd", stelt Gaspart, die tussen 2000 en 2003 de scepter zwaaide in het Camp Nou, in een forum van Tertulia del 10 del Barça. In La Liga staan nog elf speelronden op het programma. Barcelona en Real komen elkaar niet meer tegen in competitieverband. De Catalanen moeten onder meer nog tegen Atlético Madrid, terwijl Real moet zien af te rekenen met het voor de coronacrisis goed presterende Real Sociedad.

De uitspraak van Gaspart over Real komt een week na een opmerkelijke onthulling van voormalig scheidsrechter Eduardo Iturralde González. Hij kreeg in El Larguero de vraag hoeveel arbiters in Spanje voor Real zijn en hoeveel voor Barcelona. "Ik denk dat de verhouding 90-10 procent is. Of Barcelona het nou leuk vindt of niet, zeventig procent van de Spaanse bevolking, Catalonië niet meegerekend, heeft een voorkeur voor Real."

Frenkie de Jong weer in training: 'Geniet vooral van de rondo's'

Gaspart laat tevens zijn licht schijnen over het aankoopbeleid van Barcelona, dat volgens de oud-bestuurder er alles aan moet doen om Neymar terug te halen. De Braziliaanse aanvaller vertrok in 2017 voor een recordbedrag van 222 miljoen euro naar Paris Saint-Germain. Geruchten over een mogelijke terugkeer doen al langer de ronde in de Spaanse media. "Ik zou het geweldig vinden om hem weer in het shirt van Barcelona te zien spelen", spreekt Gaspart zijn hoop uit. Ik denk dat hij nog steeds van grote waarde kan zijn. De kleine lettertjes in het contract, daarvan ben ik echter niet op de hoogte. Ik vergeef wat nodig is om hem terug te krijgen. Neymar moet gewoon weer voor Barcelona spelen."

Onder meer Mundo Deportivo wist onlangs te melden dat Neymar dolgraag wil terugkeren bij Barcelona, ondanks een doorlopend contract tot medio 2022 bij PSG. Lionel Messi gaf langer geleden al te kennen graag weer te willen samenspelen met Neymar. Vanwege de aanhoudende coronacrisis is het echter maar de vraag of Barcelona een flink bedrag op tafel wil leggen. Door de huidige financiële moeten waarschijnlijk eerst spelers verkocht worden, voordat de Catalaanse grootmacht de transfermarkt opgaat.


Poll

Ben jij het eens met Joan Gaspart?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door rmadrid4ever)

Laten we maar niet die Barca Real discussie starten. Dit is gewoon een oud voorzitter die relevant wil blijven/zijn. Niet teveel waarde hechten aan zijn uitspraak.

28 mei 2020 om 14:14

Inderdaad Bella, goed verwoord, maar het blijft een opvallende uitspraak. Want het ging in Spanje toch om TV-gelden? Clubs zouden omvallen als het seizoen niet afgemaakt werd, denk ik. Dus waarom zou Laliga anders bepalen als Real bovenaan stond? Dan zaten die clubs toch nog steeds in de problemen.

28 mei 2020 om 14:55

Als ik het goed heb meegekregen worden er bij Barca toch ook grotere salariscuts gedaan? A.K.A is de situatie slechter.Dan zou de theorie zijn dat het win win is voor Real. Kampioen worden en tegelijkertijd Barca vermorzelen. (Je moet wel een beetje in complotjes geloven)

Tja dat scheidsrechters een hekel hebben aan Barcelona is niet heel vreemd. Over Sergio Ramos kan je zeggen dat hij veel (rode) kaarten pakt. Het is op zijn minst een duidelijke overtreding. Bij Barcelona weet je nu eenmaal nooit het verschil tussen een schwalbe of een dubbele gescheurde kruisband. Laat staan dat er 11 van die dames aan je kop staan te zeuren, vingertjes te wijzen en je vertellen dat je het niet goed doet. Daarvan heeft iedere scheids er thuis al 1 op de bank zitten, tijdens zijn werk heeft hij daar geen behoefte aan.

28 mei 2020 om 14:07

Dat kun je rustig zeggen over iedere club en ook bij Barca zijn er een paar aanstellers maar op de Spaanse scheidsrechters valt er ook vaak wel wat te zeiken

28 mei 2020 om 14:11

@boixos Nois Fc,op een scheidsrechter mag je pas zeuren als je zelf niet probeert de scheidsrechter in de maling te nemen. Voetballers zorgen er zelf voor dat het werk van een scheidsrechter onmogelijk word. Daardoor vervalt ook je recht op klagen.verder, neem even een korreltje zout...

28 mei 2020 om 14:36

Denk dat de Spaanse afkeur jegens Barcelona wat dieper zit dan dat. Daarnaast stellen ze zich in Spanje massaal aan, niet alleen Barcelona. Ramos zelf is ook zat vaak gillend maar de grond gegaan. Winnaarsmentaliteit heet dat toch?

28 mei 2020 om 15:41

Het wordt ook gedaan door kleine clubs, supporter Huelva en zelfs daar is et schering en inslag, op het 2e niveau supporter ik Cadiz en die kunnen er ook wat van 😎 denk dat er op de training extra aandacht aan wordt besteed 😜 het is niet anders, dit is al zolang ik voetbal volg en heb niet de illusie dat dit gaat veranderen.

28 mei 2020 om 16:22

Datzelfde gebeurt ook gewoon bij real. Wat is je punt.

29 mei 2020 om 03:34

Dan zou ik je graag willen verwijzen naar het seizoen 2016/2017, waar zelfs geldige doelpunten van Barcelona werden afgekeurd, wat er toe heeft geleid dat Real kampioen werd.

Denk het niet. Dat geld is belangrijker dan real madrid. Tenzij de voorkeur om real madrid als kampioen te hebben zodanig groot is dat die mensen het geld niet belangrijker vinden? lijkt me sterk maar ik denk het niet. Alhoewel gaspert er veel meer vanaf weet dan ik dus is mijn mening ook minder waard natuurlijk

28 mei 2020 om 14:06

Ik denk het ook niet. Met zo'n door geld geobsedeerde idioot als Tebas zou la Liga in het meest extreme geval nog op Mars worden afgerond haha. Overigens zijn ook de financiele belangen van alle clubs te groot om de competitie zomaar te staken.

Barça is dit seizoen vrij matig en Real Madrid liet laatste wedstrijden na de classico op eens onnodig punten liggen. Ik had eigenlijk verwacht dat real madrid met zo een ijzersterke defensie, courtois die de smaak te pakken leek te hebben en mendy die een zekerheidje begon te worden het in de 2e seizoenshelft zou beslissen. Real heeft dit zelf uit handen gegeven en ik zie Barça dit echt niet meer weggeven als de competitie weer begint puur vanwege dat ze beschikken over messi of er moet iets heel raar gebeuren als het nog weggeven.

28 mei 2020 om 14:04

Klopt Real heeft het zo laten liggen tegen de kleintjes. Altijd is er wel wat. We missen veel kansen en kunnen niet afmaken. Maar ook domme goals die we tegen krijgen en verliezen door het gebrek aan goals. Wat het meest teleurstellende is dat we achter staan tegen het slechste Barcelona in jaren en dat neem ik Real echt kwalijk.

28 mei 2020 om 14:09

Real Madrid mist gewoon het scorend vermogen, het zou mij ook verbazen als Perez niet de transfermarkt opgaat om de aanval te versterken. Na Benzema is Sergio Ramos de topscorer van Real Madrid dat kan natuurlijk niet. Maar de verdediging staat goed bij Madrid. Barcelona is het weer andersom scoren genoeg maar de verdediging is te traag en Pique, Umtiti en Alba zijn allen over hun top. Is ook te zien, gezien het aantal doelpunten wat ze dit seizoen tegen hebben gekregen. Voordeel van Barça is wel de Messi factor, vlak voor de coronacrisis leek hij half fit die pauze kwam goed voor hem uit.

28 mei 2020 om 14:14

Ik denk niet, omdat real echt all-in gaan voor mbappe en daardoor niet beseft dat er wel een hoop problemen zijn opgelost dan maar niet allemaal.

28 mei 2020 om 14:19

Modric/ Ja zeer kwalijk, ik kan me zeker vinden in jouw reactie, maar je moet Zidane wel wat slack gunnen. Hazard het hele seizoen niet kunnen gebruiken en Bale die in heel 2020 geen goal gemaakt heeft, dat zijn twee van je drie (ster)aanvallers. Alleen Benzema was on fire maar die scoorde in de laatste 12 Laliga games uit mijn hoofd ook maar 2 keer. Het voordeel is Modric, dat dit barcelona iig niet heel veel sterker zal zijn volgend jaar, ze hebben weinig opties en moeten eerst dure/oude spelers kwijtraken voor ze ook maar iets kunnen doen. En tevens staat er een vergrootglas op clubs als Atletico en barcelona, omdat er veel gefraudeerd zou zijn met cijfertjes bij grote transfers. Alsnog vind ik dat Zidane kampioen moet worden, en die kans is er ook gewoon nog, we hebben een redelijk te doen schema en Courtois, Asensio en Hazard zijn terug, we hadden het slechter kunnen treffen

28 mei 2020 om 14:32

Ja ben wel zeker blij dat Hazard weer terug is. We hebben een Hazard nodig met name om te creëren.

28 mei 2020 om 17:42

Geloof ook dat Barcelona dit niet meer uit handen geeft. Deze verplichte stop gaat denk ik voor Barcelona echt wel goed uitpakken. Madrid had en heeft een scorend probleem, wat ni per se opgelost wordt door de terugkomst van Hazard. Barcelona daarentegen heeft vooral een probleem dat de selectie wat dun was en dat hun spelers wat 'op' aan het geraken waren. Met deze rustperiode en Suarez die terugkomt(?) gaan ze denk ik wel makkelijk nog anderhalve maand kunnen vlammen en Laliga binnenhalen.

Het plempen van dit soort pittige uitspraken over fictieve scenario's die nooit gestaafd zullen kunnen worden is zo ontzettend contraproductief.

Bijzonder dat een club met zulk imago te maken heeft met het Calimero effect. Ronduit bijzonder en merkwaardig te noemen. Altijd de vingers wijzen, wanneer zal dat eens ophouden?

28 mei 2020 om 15:05

Bijzonder dat mensen altijd clubs afrekenen op hetgeen mensen van buitenaf zeggen. Aan de andere kant, is ook een goede weerspiegeling van de maatschappij.

28 mei 2020 om 18:09

Gaspart kun je moeilijk iemand van buitenaf noemen. Dat gedrag is een rode draad door de geschiedenis van Barcelona. Het interessante is, is dat Nederlanders blind in deze houding geloven.

28 mei 2020 om 23:40

Die houding zit diep vervat in de Catalaans-Spaanse verhoudingen. Die al lang moeilijk zijn. En zeker vroeger, toen de ‘Koninklijke’ soms echt flagrante voordelen kreeg. Bestaat interessante literatuur over.

Daar heb je deze oude corrupte brombeer weer. Barca nam net de week ervoor de koppositie over van Madrid. Was het de week ervoor stil gelegd was real Madrid koploper en waren de rollen anders en had barca willen doorspelen .. Barca heeft zich schandalig gedragen tijdens de grote Corona crisis door meerdere malen te roepen dat ze kampioen zijn. Lekker uitspelen zonder publiek net als in Duitsland. Ben van mening dat ze bij de knvb te snel hebben besloten. Hier had het ook nog wel gekund. Wij de voetballiefhebbers hebben er iig zin in. Laat laliga maar weer starten. Sevilla - Betis. Een geweldig begin.

Wat een onzin. Het gaat allemaal om geld. Ze willen en moeten het zowat uitspelen, anders komen daar in Spanje heel veel clubs in de problemen. Ze zouden anders tv gelden kunnen missen. En deze onzin slaat nergens op. Zo ook wat betreft de scheidsrechters. Misschien hebben ze hun voorkeur, dat heb je ook met Ajax in Nederland, so what. Op het veld zie je dat niet terug. Sterker nog Barca wordt meer bevoordeeld dan Real wanneer ze tegen elkaar spelen.

Het is dat Barça de laatste ronde zich nog boven Real Madrid heeft weten te positioneren, anders had ik nog wel willen zien wat er zou gebeuren als het andersom had geweest. Het zou mij niet verbazen als Real Madrid bovenaan had gestaan, dat ze dan andere maatregelen zouden nemen...

Het kampioenschap maakt niet eens zoveel uit - beide ploegen hebben hun CL ticket, en een kampioenschap kan toch niet publiek gevierd worden. Enige reden om door te voetballen is de tv inkomsten, en die krijg je als kampioen en als nummer twee. Beiden hebben voordeel aan doorspelen.

Wst een onzin.En als Barca niet penalty cadeau kreeg tegen R.Sociedad stonden zij gelijk en dan was waarschijnlijk iemand van Real M kamp zo iets geroepen.

Gaspart heeft de rol van z'n leven, al een aantal jaar. Hij hoeft niet meer te werken, kan nergens meer van beschuldigd worden en hangt gewoon de fan uit. Dat hij daarnaast advies geeft over het aankoopbeleid is wel mooi. De man die met Fabio Rochemback, Geovanni, Petit, Dutruel, Dehu, Coco en Alfonso aan kwam kakken.

Van alle competities die zouden stoppen en nr 1 kampioen is, krijgen alleen Liverpool en PSG de eer. De rest van de Europese competities waren spannend. Als Real Madrid 1e was en tot kampioen bekroond, had dat niet hetzelfde gevoeld als volledig uitgespeelde speelschema.

Helaas wordt een politieke strijd van decennialang in een kort artikel gedrukt door voetbalzone. Vanwege Corona haalt de Spaanse pers allerlei spelers en momenten uit het verleden aan. Clattenbrug heeft laatst bekend dat hij onder druk de goal van Ramos in de CL finale had toegekend terwijl hij buitenspel stond. Lippi gaf aan dat Mijatovic in de CL ook buitenspel stond in de CL finale tegen Juventus. Later gaf oud scheidsrechters Ituralde aan dat bijna alle scheidsrechters een voorkeur voor een team heeft en dat in Spanje 70% voor Real Madrid zijn (vanwege politieke reden Spanje vs Catalonië). Voor de trouwens La Liga volgens onder ons is het bekend dat op discutabele momenten de beslissing 9 van de 10 uit gaat naar Real Madrid. Dit bevestigde Itturalde vorige week. De competitie, net als in Frankrijk, vroegtijdig te beëindigen is wederom zo een discutabel punt. Barça staat helaas voor en om die reden moet er noodgedwongen in een vrijwel onmogelijke overgebleven kalander wedstrijden worden gespeeld. Normaliter is het gewoon klaar maar Spanje kiest “in het voordeel van Madrid” om door te spelen met alle risico’s van dien.

28 mei 2020 om 18:19

Onzinnige redenering van niet toevallig een Barcelona fan. Clattenburg heeft helemaal niet toegegeven dat hij onder druk de goal toekende. Hij gaf toe een verkeerde beslissing genomen te hebben. Achteraf. Voordeel geven aan Madrid kwam helemaal niet ter sprake, sterker hij vertelde daarbij ook een penalty te geven en in de denkwijze van een voetballer Pépé de mond snoerde door het een tegen het ander weg te strepen. In alle competities zie je de grote ploegen meer voordeel van scheidsrechters krijgen dan kleine ploegen. Real is de grootste van Spanje en heeft daardoor het meeste voordeel. Barcelona geniet dat voordeel ook, tenzij spelend tegen Real. Dat scheidsrechters meer voor Real zijn is gewoon een afspiegeling van de voorkeur van het gehele volk. Zelfs wanneer Barcelona fans vergaard door geweldig te spelen, zijn ze nog in staat om door hun gedrag mensen tegen zich in het harnas te jagen. De keuze om door te spelen heeft niets met Barcelona of Real te maken, maar met het geld wat er mee gemoeid gaat. In Barcelona is men weer tot een complot gekomen. En de goedgelovige Barcelona dan weet dat weer te papegaaien.

28 mei 2020 om 23:52

Ik veronderstel dat Objecti in uw naam objectief wil zeggen? Dat kan ik uit uw bijdrage nochtans helemaal niet afleiden. En was de competitie 1 week vroeger stilgelegd, stond Real aan de leiding. Zoals hier al is gezegd, draait deze beslissing helemaal niet over wie men liever kampioen ziet spelen, maar louter om geld.

Helaas wordt een politieke strijd van decennialang in een kort artikel gedrukt door voetbalzone. Vanwege Corona haalt de Spaanse pers allerlei spelers en momenten uit het verleden aan. Clattenbrug heeft laatst bekend dat hij onder druk de goal van Ramos in de CL finale had toegekend terwijl hij buitenspel stond. Lippi gaf aan dat Mijatovic in de CL ook buitenspel stond in de CL finale tegen Juventus. Later gaf oud scheidsrechters Ituralde aan dat bijna alle scheidsrechters een voorkeur voor een team heeft en dat in Spanje 70% voor Real Madrid zijn (vanwege politieke reden Spanje vs Catalonië). Voor de trouwens La Liga volgens onder ons is het bekend dat op discutabele momenten de beslissing 9 van de 10 uit gaat naar Real Madrid. Dit bevestigde Itturalde vorige week. De competitie, net als in Frankrijk, vroegtijdig te beëindigen is wederom zo een discutabel punt. Barça staat helaas voor en om die reden moet er noodgedwongen in een vrijwel onmogelijke overgebleven kalander wedstrijden worden gespeeld. Normaliter is het gewoon klaar maar Spanje kiest “in het voordeel van Madrid” om door te spelen met alle risico’s van dien.

28 mei 2020 om 17:49

Als Ituralde aangeeft dat 90 procent voor Real is en 10 procent voor Barcelona maar dat hijzelf al voor Bilbao is gaat die vlieger al niet op. In het beste geval pakt dat dat goed uit in een rechtsreeks duel. Gezien de recente duels lijkt mij dan dat Barcelona wel vaak 10 procent van die scheidsrechters heeft in el clasico, hoe verklaar je anders dat een pro Madrid scheidsrechter die fout op Varane niet fluit waar hij tot vandaag nog steeds een herinnering van heeft op zijn bovenbeen? Het is niet omdat een scheidsrechter een voorkeur heeft voor een ploeg, dat hij daarom niet objectief kan zijn in zijn job. Bij sommige betekent liefde voor een club ook niet meteen blinde haat voor de andere club. Zoals bij deze Gaspart wel het geval is. Madrid en Barcelona zijn de laatste clubs in Spanje die mogen klagen over arbitrage. Men kiest in Spanje om verder te spelen, omdat men anders enorm veel geld misloopt. Wat waarschijnlijk een even triestige reden is.

Mister Objecti.Finale 98 stond Mijatovic nooit buitenspel. Dat Lippi dat zegt is vrij logisch want hij verloor met Juventus die finale.Dat Ramos buitenspel stond is ook onzin of heb je die wedstrijd niet gezien?.Als je had over 2x wedstrijden tegen Bayern München dan had was ik er mee eens.Trouwens had Barca niet in 1/2 finale tegen Chelsea en 1/8 finale tegen PSG ook hulp van men in het geel??Wat betreft LaLiga denk even terug aan Luis Suarez en overtreding op Varane bij doelpunt of afgelopen sezoen de eerste wedstrijd en 2 penalty's die niet gefloten werden voor Real M.in Camp N.??Jij bent niet objectief aangezien dat je Barca fan bent en bepaalde afkeer hebt jegens Real M.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4246 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7342
4.Sevilla6016
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller3317
Vinícius JúniorAanvaller263
G. BaleAanvaller162
T. CourtoisKeeper310
CarvajalVerdediger291
L. JovićAanvaller162
RodrygoAanvaller162
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

1277 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Paris Saint-Germain 15 13 3 1
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
Laatste voetbalnieuws

Juninho ontketent oorlog tussen PSG en Lyon met uithaal naar Neymar

Enkele uitspraken van Juninho, technisch directeur van Olympique Lyon, over Neymar zijn helemaal verkeerd gevallen bij de beleidsbepalers van Paris Saint-Germain. De bestuurder van de club van Memphis Depay vindt dat...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 8 juli
Clubs uit Nederland, Duitsland en België volgen Chris Richards met bovenmatige interesse. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren