PSV eert Afellay op symbolische wijze: ‘Dit is wel echt bijzonder’

Donderdag, 28 mei 2020 om

PSV maakte woensdag bekend dat er afscheid genomen gaat worden van Ibrahim Afellay. Trainer Roger Schmidt heeft de middenvelder volgend seizoen niet meer nodig en dus scheiden de wegen tussen beide partijen. De Eindhovenaren nemen op eervolle wijze afscheid van de 34-jarige routinier, want de club heeft bekendgemaakt dat een kleedkamer naar hem vernoemd wordt.

Een van de kleedkamers op het trainingscomplex van PSV draagt vanaf heden de naam van de 53-voudig Oranje-international. De spelers van PSV Onder-18 gaan zich omkleden in de kleedkamer van Afellay. “Dit is wel echt bijzonder”, reageert Afellay op het gebaar van PSV. “Het is mooi symbolisch om de kleedkamer van Onder-18 te vernoemen naar een van de meest succesvolle jongens van onze academie. Dit is een gebaar naar jou, als dank voor bewezen mooie voetbalmomenten”, vertelt Ernest Faber, die terugkeert als hoofd jeugdopleiding. “Het zijn warme herinneringen. Voor de jeugd is dit een voorbeeld om hetzelfde traject aan te gaan en vooral te investeren in jezelf.”

In gesprek met PSV TV zegt Afellay dat het niet als een grote verrassing kwam toen hij te horen kreeg dat er geen toekomst meer voor hem in Eindhoven is. “Er wordt een nieuwe trainer aangesteld en die neemt de selectie door. Mij is door technisch directeur John de Jong verteld dat de nieuwe trainer geen beroep op mij zal doen. Dat was een kort maar duidelijk verhaal.” Een verdere uitleg kreeg Afellay niet. “Ik heb daar ook niet naar gevraagd. Het is de keuze van de trainer en die heb je gewoon te respecteren. Ik heb verder een goed en fijn gesprek gehad met John en Toon (Gerbrands, algemeen directeur, red.). Het is in goede harmonie gegaan.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door bvbrunschot)

Mooie geste en natuurlijk dikverdiend dat hij een kleedkamer naar zich vernoemd heeft gekregen. Doet PSV dat ook met andere clubiconen? Ik ben niet bekend dat een Cocu of een van Bommel ook zoiets of wellicht iets groters hebben gekregen als eerbetoon.

28 mei 2020 om 11:34

Ik vond het inderdaad ook wat mager, maar in ieder geval nog beter dan een WC ofzo.

28 mei 2020 om 11:40

Nou opzoch is het toch best een eer, alle spelers van Psv, groot of klein, hebben er in gezeten. En zal ook wekelijks blijven gebeuren (als het straks weer op gang is).

28 mei 2020 om 11:41

Laatst nog een rondleiding gehad in het PSV stadion. Andere club iconen hebben ruimtes in het stadion die naar hun vernoemd zijn.

28 mei 2020 om 11:48

Cocu en Van Bommel hebben daar ook niet de jeugd doorlopen. Ik denk dat jeugdkleedkamers is voor spelers die uit de eigen jeugd komen. Andere ruimtes in het stadion kan je altijd vernoemen naar grote clubiconen.

28 mei 2020 om 11:55

Wat was hij goed en wat is zijn carrière verpest door blessures. Gelukkig goed geld aan overgehouden. Kan de rest van zijn leven relaxen en misschien wel jeugdtrainer worden. Kan de kids veel leren.

28 mei 2020 om 12:05

Pontificaal voor (of achter, net hoe je t bekijkt, iig aan de andere kant vd kantine als waar het hoofdveld ligt) de kantine op de Herdgang ligt het 'marc van Bommel veld'. Das zo'n veldje voor de allerkleinsten, de Fjes en Etjes zeg maar. Verder geen flauw idee, maar dit weet ik toevallig.

28 mei 2020 om 13:06

Afellay komt uit de jeugd van PSV in tegenstelling tot Cocu en van Bommel. Daarom is de laatste stap van de jeugd naar de prof sectie (inclusief Jong) vernoemd naar hem. Het gaat dus niet zozeer om de kleedkamer om het symbool erachter. Dus dat is best wel mooi gedaan vind ik.

28 mei 2020 om 13:43

Ongelofelijk! Is het een hele kleedkamer of alleen een hoekje? PSV schrijft hier geschiedenis! Mooie geste naar Affelay...

28 mei 2020 om 13:44

Van Bommel heeft een eigen veld op De Herdgang. Wat Cocu betreft, dat durf ik zo niet te zeggen.

Netjes van psv. Er zit ook een goed idee achter. Toch jammer om te zien dat de loopbaan een beetje een nachtkaars is geworden uiteindelijk. Het begon fantastisch maar uiteindelijk had ik toch meer van hem verwacht.

Bedankt Ibi en succes, ik gun jou het allerbeste, maar denk dat het tijd is om te stoppen. Wie weet kan je bij psv wel terecht om de jeugd te trainen.

28 mei 2020 om 11:48

Het is natuurlijk maar welke ambitie hij nog heeft. Kan me goed voorstellen dat hij na het harde werken en revalideren toch nog ergens een balletje wilt gaan trappen. Maar of hij zit te wachten op bijv. een club uit de KKD moet je je natuurlijk ook maar afvragen.

28 mei 2020 om 11:55

Hij is al jarenlang continue aan het revalideren en terugkomen van blessures. Misschien is het beter om gewoon een punt te zetten achter zijn carriere.

28 mei 2020 om 12:56

Sommige spelers halen na een zware blessure nooit meer hun oude niveau. Dit lijkt bij Ibi ook gebeurd te zijn. Andere bekende voorbeelden zijn Fernando Torres en in mindere mate Ronaldo Nazario Lima.

Ik denk dat het ook wel te maken heeft met de vraag: heb ik iets over dat nog geen naam heeft maar wel voldoende voorstelt om een naam aan te verbinden ? In feite geeft Njfromvol dat ook aan. Je kunt het moeilijk maken om een WC te vernoemen. Dan vind ik persoonlijk een kleedkamer helemaal niet verkeerd als het om voetbal gaat.

Gister dat afscheidsfilmpje van Afellay bekeken , en dat komt echt minimaal 4 jaar te laat. Heeft in zijn laatste 4 seizoenen 706 minuten gevoetbald , dat is nog geen 2 wedstrijden per seizoen. In zijn 14 jarige carriere in totaal 220 wedstrijden gespeeld , dat zijn er 15 per seizoen. Dan heb je het over competitie wedstrijden, binnenlandse bekerwedstrijden, Europese bekerwedstrijden en interlands bij elkaar.

28 mei 2020 om 12:19

Kortom? Beetje overdreven na jou mening?

28 mei 2020 om 12:52

Nou ja wie ben ik om daar over te oordelen , maar dat hij er niet alles uit heeft gehaald lijkt mij duidelijk....

iig weer eens een keer wat anders als een stadion naar je vernoemd krijgen

Alsof ze het doen uit medelijden. Elke club heeft helden maar Afellay heeft 160 wedstrijden gespeeld voor Psv, dat zijn 4 seizoenen...

28 mei 2020 om 12:16

En heeft PSV 4 titels opgeleverd.

28 mei 2020 om 12:27

Ja want dat heeft Afellay helemaal in z’n eentje voor elkaar gekregen. Sorry maar ik vind dit een beetje overdreven. Deze jongen heeft een paar seizoenen in het eerste gespeeld en daarna niks meer gepresteerd mede door blessures. Zo’n held is dit niet. Dan kan je betere opties noemen die dit meer verdienen.

28 mei 2020 om 12:33

Beetje kort door de bocht aangezien Afellay bij zijn laatste paar seizoenen bij PSV echt heel goed was, Bij Barcelona 29 wedstrijden gespeeld in het eerste seizoen. Wel vaak als invaller maar hij was de 12/13 man in het aller beste team op dat moment. Na zijn blessure is het bergafwaarts gegaan. Ibi ging naar barca in de tijd dat ze hun allerbeste middenveld allertijden hadden. Daar kwam niemand tussen. Heeft dus ook wel de Pech gehad

28 mei 2020 om 12:33

Voor PSV fans is dit wel een held. Wie ben jij om te bepalen dat dit niet zo is?

28 mei 2020 om 12:35

Heeft helemaal geen pech gehad. Als het hem echt om speeltijd ging was hij helemaal niet naar Barca gegaan. Iedereen weet dat je busquets, Iniesta en Xavi er niet uit gaat spelen. Gewoon een domme keuze naar mijn mening.

28 mei 2020 om 12:40

Als dat een criteria is moet Ajax nog even snel een kleedkamer vernoemen naar Boilesen

28 mei 2020 om 13:09

En waarom in dat eerste seizoen toch nog tot bijna 30 wedstrijden gekomen? In het allerbeste Barca van de laatste 25 jaar? Daarna heeft hij een blessure gehad waar hij de rest van zijn loopbaan last van heeft gehouden. Dus absoluut wel dikke pech. Is helemaal geen schande om in je eerste jaar bij de allerbeste ploeg van de wereld op dat moment als een van de eerste invallers te horen.

28 mei 2020 om 13:43

Want Boilesen was één van de, zo niet de, dragende kracht in de kampioenselftallen van Ajax? Ik denk dat je zelf wel snapt wat voor kul argument dat is.

28 mei 2020 om 12:45

Wat een kansloze reacties allemaal.een kleedkamer vernoemen voor een speler die uit eigen jeugd komt, alles heeft doorlopen en PSV een enorme dienst heeft bewezen in de jaren voor Barcelona. Een jongen die terug is gekeerd en voor vele een icoon/symbool is voor de club. Dan is een kleedkamer naar hem vernoemen toch mooi ongeacht hoeveel wedstrijden hij voor de club heeft [email protected] hebben Iniesta, Xavi en Busquets te maken met een blessure waar hij nooit van is hersteld?

28 mei 2020 om 20:36

Ik denk dat Ibi voor menig PSVer een grotere naam is dan een Depay of Bergwijn bv ooit zullen worden.Hij is een jongen die zo enorm goed was bij PSV, dat het beste team ter wereld (in die periode) hem niet alleen wilden hebben, maar ook aardig wat lieten spelen. Sure, hij was daar geen basisspeler, maar dat kon toen ook niet, met dat middenveld. Het was een project van een jaar of 2.De beste man is gesneuveld door een blessure. Ik hoop bijna dat hij zijn schoenen aan de wilgen hangt en hij in een andere functie aan PSV verbonden blijft.Hoe je het ook wend of keert, Ibi is één van ons en zal dat altijd blijven!

Je kunt zeggen over Ibi wat je wilt, maar die heeft gewoon met Messi op het veld gestaan, en em een prachtige assist gegeven in de halve Finale Champions League.

Ik heb Afellay altijd een sympathieke gozer gevonden, maar ik vind hem toch ook weer geen dermate goede of grote speler dat hij verdient dat er een kleedkamer naar hem wordt vernoemd bij Psv. Als we naar de spelers kijken die recent veel voor PSV hebben betekend, vind ik toch dat je die eer beter kunt geven aan een Luuk de Jong of Jeroen Zoet.

28 mei 2020 om 13:45

Tsja die nemen momenteel geen afscheid. Dat het op een wat lullige manier gebeurt zal vast ook meespelen.

28 mei 2020 om 13:51

Echt niet. Zoet en de Jong zijn natuurlijk ook belangrijke spelers geweest, maar Afellay is echt wel een geval apart. Jongen van de club, jeugdidool van velen en altijd enorm populair onder de PSV fans geweest. Hij is en zal altijd een groter icoon zijn dan de namen die jij noemt.

28 mei 2020 om 13:55

Het verschil met de Jong is dat Affelay uit de eigen opleiding komt. Jeroen Zoet heeft nooit echt uitgeblonken of door zijn spel PSV veel successen gebracht. Affelay is ook echt wel een voorbeeld voor de PSV jeugd dus om een kleedkamer naar hem te vernoemen is dan ook een goed idee.

Ibi is voor mij als PSV wel echt een held, in zijn eerste 4 jaren bij PSV was hij ook echt heel goed en belangrijk. Mooi om te zien dat hij door PSV wordt geëerd op deze manier.

Mooi gebaar voor Ibi. Jammer dat het niet de speler is geworden die we allemaal in hem zagen. Hij kan zeggen ik bij het grote Barça gespeeld. En dat pakt niemand hem ooit nog af. Maar toch denk ik dat het daar mis is gegaan. Had hij maar.. Dat bestaat niet. Maar ik denk dat als hij eieren voor zijn geld had gekozen en een mindere club dan Barça had gekozen. Dat hij dan alsnog bij Barça terecht kwam en dan een vaste waarde was geworden. En nu mislukt bij zijn te terugkeer bij PSV. Waar gaan we hem nu zien? FC Utrecht?..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

260 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 3 juli
Liverpool blijft geïnteresseerd in Ugurcan Cakir. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren