Faillissement van Italiaanse club dreigt door politie-inval in Alblasserdam

Woensdag, 27 mei 2020 om 21:17Chris Meijer • Laatste update: 21:25

De politie is binnengevallen bij het hoofdkantoor van autoverhuurbedrijf Share’ngo. Bij een grootscheepse actie, waardoor verder invallen werden gedaan in Papendrecht, Rotterdam en Sliedrecht, is volgens verschillende media Majd Yousif opgepakt. De arrestatie van vijftigjarige zakenman, die wordt verdacht van witwassen, zorgt voor een grote schok in Italië, daar hij op het punt stond om Serie B-club Livorno over te nemen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

8 reacties (laatste reactie door bianconeri_)

Verdachte autoverhuurbedrijven... soort pleonasme geworden.... Maar mooi politiewerk dit.

Hoop dat het voor zo’n club niet het faillissement betekent, maar je doet ergens in het verkoop proces toch wel een onderzoek naar de aankopende partij?

27 mei 2020 om 23:12

Als je een beetje voetbal hebt gevolgd de afgelopen dertig jaar, het wereldje zit ramvol met halve en hele criminelen, Livorno heeft weinig opties.

Ik zou het toch wel een klein drama vinden als Livorno failliet gaat. Het is toch een unieke club, ze hebben een zeer linkse anarchistische achterban, en misschien wel de grootste linkse harde kern van Europa. De bordeauxrode shirts zijn prachtig. Ik heb nog een perfecte goal van Emerson tegen Cagliari op mijn netvlies staan. Vanaf 45 meter, boem in de kruising. Het meest trieste moment van die club is wel het overlijden van Piermario Morosini die tijdens een voetbalwedstrijd overleed op het veld. Echt een in en in triest moment voor de Italiaanse voetbalwereld. Antonio 'toto' Di Natale van Udinese heeft toen het gehandicapte zusje van Morosini geadopteerd en voedt haar sindsdien (en nu nog steeds) op. Het mooiste gebaar wat ik ooit in de voetbalwereld heb mogen aanschouwen.

27 mei 2020 om 22:44

Bedankt voor deze achtergrondinformatie! Zeer interessant en het zou inderdaad zonde zijn als zo'n club verloren gaat. Mocht het zover komen hoop ik op een doorstart waarbij we binnen 5 jaar weer van deze club mogen genieten in de serie B of A!

27 mei 2020 om 22:59

Mooie club zou zeker zonde zijn mocht het failliet gaan, eerst Palermo al en nu Livorno. Was een trieste gebeurtenis van Morosini en wat Di Natale toen gedaan heeft is echt ongekend! Echt een wereldgozer. Vond Paulinho ook altijd een goede spits bij Livorno.

28 mei 2020 om 07:47

Heel jammer dat zulke clubs op omvallen staan . Volgens mij gaat het met Catania ook helemaal verkeerd en staan ze ook op omvallen. Zie zulke clubs toch veel liever in de serie a dan niks zeggende namen zoals Crotone Frosionone Benevento etc

Geluk bij een ongeluk dan toch denk ik. Beter dat ze er nu achter komen dat die vent niet te vertrouwen is dan wanneer hij al helemaal in de club zit. Stel je voor dat hij bij de club ook dingen zou witwassen en dat komt daarna uit. Dan word de hele club ondersteboven gehaald met politie en justitie onderzoeken en weet ik wat allemaal. Dan ben je helemaal klaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

1 fan
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
Barcelona is op zoek naar een nieuwe linksback en heeft naast Nicolás Tagliafico nog vier andere verdedigers op het oog. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren