‘SC Heerenveen verlangt minstens het dubbele van geboden zeven miljoen’

Woensdag, 27 mei 2020 om 16:23Robin Bruggeman

Een Chinese club heeft zich anderhalve week geleden concreet bij sc Heerenveen gemeld voor Chidera Ejuke, zo meldt Voetbal International woensdagmiddag. De niet bij naam genoemde gegadigde uit het Verre Oosten had een bedrag van zeven miljoen euro in gedachten voor de 22-jarige aanvaller, maar zal er nog een flinke schep bovenop moeten doen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat sc Heerenveen na een seizoen alweer afscheid moet nemen van Chidera Ejuke?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door twenteov)

Tuurlijk. Dubbele vragen en op de helft uitkomen, geen probleem lijkt me. Wel verkopen want nu nog geld waard, over halfjaar id corona crisis is het de helft minder. Qua salaris ook te duur dus winwinwin. Eigen jeugd staat klaar, Ras, vdHeide lekker laten ballen, geen enkel probleem

Goede speler, maar veertien miljoen euro ga je nooit voor deze jongen vangen in de huidige Covid-19 crisistijd. Vind het bod vrij marktconform wat ze hebben gedaan, als je er nog 1,5/2 miljoen extra uit kan slepen heb je het gewoon goed gedaan als Heerenveen zijnde.

27 mei 2020 om 17:30

7 miljoen vind jij marktconform? Dan kijk jij geen wedstrijden van Heerenveen en/of heb je weinig idee wat de waarde is van spelers zoals Ejuke. Heeft nog een lang contract en heeft een uitstekend seizoen gehad. Nigeriaanse spelers zijn over het algemeen ook altijd erg in trek. Ik zie hem zeker voor 9/10 miljoen gaan.

27 mei 2020 om 22:57

Natuurlijk zegt hij het dubbele want je wil proberen het maximale eruit te halen. Ik denk dat hij voor zo'n 10 miljoen gaat, en dat vind ik een mooi bedrag. Helemaal nu. En hij speelt hier nog maar een jaar dus heeft nog een tijdje contract. De transfermarkt is nog maar net begonnen (officieel nog niet eens)

Deze speler gaat natuurlijk nooit naar China, bewust grotere clubs afgewezen om zijn carrière slim op te bouwen en eerst de tussenstap in de eredivisie te maken. Kan mij niet voorstellen dat hij een jaar later ineens naar China gaat.

27 mei 2020 om 17:02

Ik denk dat die kans er nog wel inzit. Puur omdat de Chinezen veel salaris bieden, hij wou zijn carrière slim opbouwen, ik neem aan dat hij geen miljoenencontracten van de hand gedaan heeft, maar zijn uiteindelijke doel dat wel is. Ookal is het China, als ze genoeg bieden gaat ook zo een gast weg puur om zich juist wel financieel onafhankelijk te spelen.

27 mei 2020 om 17:17

Kan ik me prima voorstellen. Kerel zou toch gek zijn om die miljoenen niet te pakken? Als ik voetballer was zou ik daar ook eerlijk in zijn, alles voor de centen ...

27 mei 2020 om 17:31

Carrière opbouwen kan natuurlijk ook gericht zijn op centen. Als je nergens speelt, is de kans dat je ergens anders meer gaat verdienen natuurlijk enorm klein. Hij heeft zich nu bij Heerenveen in de kijker gespeeld van grotere clubs en clubs die meer kunnen betalen, dus als hij naar China kan gaan, kan hij zich financieel onafhankelijk spelen. Is wel erg aantrekkelijk lijkt me

27 mei 2020 om 18:39

Juist wel. Jaar later ziet het er allemaal heel anders uit. Hij zal echt wel nu zoveel mogelijk centen willen pakken die hij kan pakken. Lekker dik salaris in China pakken. Daar je in korte tijd volledig financieel onafhankelijk voetballen om daarna je geluk te beproeven in de hoger aangeschreven competities.

Is in Friesland geen coronacrisis of is daar de valuta gewoon anders? In wat voor wereld leeft die Hamstra dat hij denkt dat men voor Ejuke even 14 miljoen kapot slaat? Doe even normaal zeg.

27 mei 2020 om 17:36

Vraag versus aanbod. Je gaat niet het eerste bod gelijk accepteren. Ik zie hem voor ongeveer 10 miljoen weggaan. Heeft nog een lang contract, is erg gewild, scoort erop los, is creatief en daar bovenop ook nog Nigeriaans. Die zijn altijd erg in trek.

27 mei 2020 om 18:02

Erg in trek? Vooral bij clubs, zoals Feyenoord, die ook geen 10 miljoen neertellen. En dat ie Nigeriaans is zal clubs een worst wezen natuurlijk. Voor een paspoort haal je geen speler in huis. Heeft Ochbeche ook niks gebracht bijvoorbeeld.

28 mei 2020 om 02:07

Zo goed als echt geen corona. Sorry voor braband. Maar de meeste zieken die we hier korte tijd hadden waren veel ziekenhuis personeelsleden die werden aangestoken omdat we mensen uit braband hier heen haalden. Nu t ic gebeuren onder controle is. En minder mensen acuut zijn. Is er hier in t noorden echt enorm weinig corona. Tot haast geen.dan heb ik t over Friesland. Drenthe en groningen een beetje t zelfde verhaal, zo goed als geen corona. op de gehele bevolking is dit in percentages velen malen lager dan in t zuiden en t westen Van t land. Zie t zo. Waar men zegt trekker is men gezond. Waar men zegt tractor... Nou ja je raad t Al.

28 mei 2020 om 11:53

Hahahah Edwin de Vries, hard gelachen om je laatste zin

28 mei 2020 om 11:51

Ik ben altijd verbaasd over dit soort reacties. Ejuke heeft nog een contract tot juni 2023 en hoeft niet verkocht te worden. Dan kunnen/mogen ze vragen wat ze willen. Dat kun jij wel heel gek vinden allemaal, maar ze geven hiermee aan dat hij niet weg hoeft en zetten daarbij hoog in. En dat 14 miljoen het minimale is als ze hem alsnog willen halen. Daarbij bepaal jij niet wat iemand waard is, dat bepaalt de geinteresseerde club. Niet zo heel onlogisch allemaal toch?

Met een vraagprijs van 14 miljoen Euro voor een voetballer als Chidera Ejuke leeft SC Heerenveen naar mijn mening nog in de voltooid verleden voetbaltijd. Een van de weinig positieve effecten van het Coronavirus is dat er gelukkig geen absurdistische transfersommen meer betaald gaan worden voor betaald voetbalspelers. En dat er daarnaast ook geen buitenproportionele jaarsalarissen meer worden neergeteld voor goede spelers.

Het zou me onder normale omstandigheden al verbazen als Heerenveen 14 miljoen voor Ejuke zou krijgen, laat staan in deze periode waarin nog veel onzekerheid heerst bij veel clubs over hun inkomsten dit jaar. Persoonlijk zou 7-8 miljoen in deze periode geen verkeerde deal zijn. Meer dan 10 miljoen lijkt me bijzonder lastig eerlijk gezegd. Maar goed, je kan het altijd proberen. Er zal sowieso verkocht moeten worden bij Heerenveen. Enige voordeel wat de club heeft is dat er meerdere spelers zijn die dat kunnen zijn, waardoor ze ook lage biedingen niet hoeven te accepteren. Ik verwacht uiteindelijk dat er zeker 2 sterkhouders van Heerenveen verkocht zullen worden voor miljoenen bedragen. Dan moet je uiteindelijk toch kijken naar het rijtje Ejuke, Veerman, Van Bergen, Kongolo en Dresevic want die vertegenwoordigen vrijwel het gehele kapitaal in de selectie.

27 mei 2020 om 18:40

Voor Heerenveen natuurlijk een buitengewoon prima speler, maar net als jij zie ik in hem niet de potentiele waarde van €14 miljoen in hem. Denk daarbij ook niet dat een club in de normale tijd voor Corona 14 miljoen op tafel zou leggen. Sterker nog als ik Heerenveen was zou ik Ejuke gewoon verkopen voor een miljoen of 8 en aan de hand daarvan 2 gerichte versterkingen halen. Het geld dat dan eventueel overblijft, kan dan weer gestoken worden in eventuele tekorten als gevolg van de corona crisis.

27 mei 2020 om 18:50

Ik denk dat Heerenveen als ze verkopen eerst geld in het begrotingstekort moet steken. Voor de Coronacrisis hadden ze al transfers nodig om zwarte cijfers te schrijven. Nu zullen de gaten waarschijnlijk nog groter zijn, dus ik denk dat de volgorde is om eerst gaten te dichten en dan versterking te halen. Of tenminste, dat zou de volgorde horen te zijn. Het kan niet zo zijn dat de (lokale) overheid of een knvb fonds nodig is om Heerenveen in leven te houden terwijl ze miljoenen investeren in nieuwe spelers. Overigens volg ik Heerenveen van een betrekkelijk afstand, dus misschien dat ik de situatie niet geheel goed analyseer en kunnen Heerenveen supporters me aanvullen of verbeteren.

27 mei 2020 om 19:25

Heerenveen heeft (net als vrijwel de gehele eredivisie) een operationeel tekort waardoor er inderdaad elk jaar wel verkocht moet worden, en dat uiteraard dit jaar, en al helemaal door de corona crisis niet anders zijn. Echter betekend dat niet dat ze Ejuke voor een appel en een ei hoeven te laten gaan. Er staat voldoende kapitaal op het veld om de tekorten aan te vullen indien nodig met van Bergen, Ejuke, Veerman, Kongolo, Dresevic en Floranus. Van dit rijtje is Ejuke met afstand wel de grootste aankoop van Heerenveen geweest dus daar zullen ze ook de hoofdprijs voor willen vangen, terwijl bijv een van Bergen (korter contract en een stuk goedkoper) waarschijnlijk voor een stuk minder mag vertrekken.

28 mei 2020 om 02:12

Dit is ook waarom wij leven van transfers. Dat doet elke club in NL. Zelfs een Ajax PSV etc Echter komt dit ook altijd wel goed met een leuke.lichting talent dat er aan zit te komen bij Heerenveen. Die moeten nu net iets meer de kans krijgen dan in een gezonde tijd. Dit telt voor elke Nederlandse club op dit moment.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.PEC Zwolle26-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. MulderKeeper240
H. VeermanAanvaller2412
P. BochniewiczVerdediger232
R. KongoloMiddenvelder231
J. VeermanMiddenvelder235
S. FloranusVerdediger221
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

0 fans
23 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren