Jansen ontvouwt plannen Feyenoord: ‘Daar ga ik niet over liegen’

Woensdag, 27 mei 2020 om 06:48Yanick Vos • Laatste update: 06:59

Het Algemeen Dagblad bevestigt woensdag dat Dirk Kuyt in 2021 de nieuwe trainer van Feyenoord moet worden. Valentijn Driessen van De Telegraaf bracht dit nieuws maandag naar buiten bij Veronica Inside en alles wijst erop dat Dick Advocaat opgevolgd gaat worden door de oud-voetballer van onder meer Liverpool en Fenerbahçe. In De Kuip wil men dat de voorbereidingen in alle stilte verlopen, maar tot op heden lukt dat niet.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door mgmv)

Maar meneer Jansen, toch twijfel ik wel aan de kwaliteit van deze trainers. Dat is juist iets wat ik bij Advocaat totaal niet deed.

27 mei 2020 om 10:00

De aanstelling van de staf gaat meneer Jansen niet over, die begeleid zijn stal. Je hebt absoluut gelijk, Dit kan nooit goed gaan, want buiten dat hoofdcoach een ervaringsvak is, kon Dirk het in zijn eerste jaar als jeugdtrainer niet eens opbrengen om elke dag met zijn groep te werken of bij alle wedstrijden aanwezig te zijn. Dirk zou eerst een paar jaar assistent moeten zijn waar hj in de luwte kan wennen aan het vak. Wie het verzonnen heeft om een onervaren trainer voor de groep te gaan zetten, waarvan niemand weet wat hij kan, krijgt van mij een bloemetje als het achter de rug is, want dit gaat voor enorm veel vermaak zorgen.

27 mei 2020 om 10:23

Ik kan niets anders zeggen dan amen! Ik hou me hart vast! Hopelijk heb ik ongelijk en kan er over een aantal jaar gezegd worden, zie je wel geef die mensen eerst een kans voor ze gelijk bij het grofvuil te zetten! maar het wankelt aan alle kanten.

27 mei 2020 om 10:48

Het aanstellen van een onervaren coach is niet eens het probleem. Frank de Boer, Cocu, Van Bronckhorst waren ook allen onervaren aan het hoofdtrainerschap begonnen. Dit waren wel de personen waarbij je het gevoel had dat ze het trainerschap wel in de vingers zouden hebben. Dat gevoel heb ik bij Kuyt totaal niet. Heeft ook bij de O19 totaal niets laten zien. Ik zou het heel gek vinden als Arnesen hier daadwerkelijk in mee zou gaan.

27 mei 2020 om 11:09

Lees zojuist een interview met Arnesen over Kuyt: Hij is hard bezig het vak te leren en het is inderdaad de bedoeling dat hij op termijn trainer wordt'', vertelt Arnesen. ''die afspraken lagen er al voordat ik hier in januari begon. Maar ik sta daar ook achter. Ik heb zelf bij PSV meegemaakt dat Philip Cocu zo werd klaargestoomd en bij Feyenoord hebben ze goede ervaringen met Giovanni van Bronckhorst.'' Helaas lijkt dit voor Arnesen dus ook geen probleem. Opvallend dat hij zegt dat Kuyt op dezelfde manier wordt klaargestoomd als Gio, wat dus niet zo is. Gio is 3, 4(?) jaar assistent geweest onder ervaren coaches. Die heeft een heel ander traject gevolgd.

Ik snap niet waarom ze nu al zo veel tijd steken in de situatie voor over 1 jaar en dat ze dat nu al volledig aan het uitdenken zijn. Er kan veel gebeuren in een jaar. Begin eerst eens met hoe je het komende seizoen wil aanvangen. Daar ligt nog werk genoeg voor Arnesen, in plaats om koste wat kost de technische staf van Dirk Kuijt rond te maken.

27 mei 2020 om 07:38

Beide zijn belangrijk om al te doen toch? Je kan best beginnen om al vooruit te kijken naar seizoen 21/22. Dat dat dan gebeurd met namen als Kuyt, Larsson en Groenendijk.. Tja. Daar zit ik nou niet bepaald op te wachten.het lijkt wel alsof men denkt dat Kuyt veel krediet heeft in de Kuip, maar ik lees weinig positieve geluiden over deze mogelijke aanstellingen.

27 mei 2020 om 07:40

Nog even los van de namen, is het bijzonder dat het nieuwe seizoen nog niet gestart is en dat men nu al met het jaar daarop bezig is. Continuiteit s een groot goed, maar dit kan je ook in het na jaar of zelfs na de winterstop opstarten.

27 mei 2020 om 08:29

Mogelijk heeft het iets te maken met de recente historie, waarin er technische mensen (gedwongen) zijn vertrokken bij Feyenoord zonder dat er een goede vervanger klaar stond en/of de eerste keus afsloeg. En het kan zoiets lulligs zijn als dat ze er nu uitgebreid de tijd voor hebben. Ik heb er op zich totaal geen problemen mee dat ze er nu al mee bezig zijn aangezien je weet dat Advocaat er na dit jaar mee wil stoppen. Maar als je zo vroeg start is het natuurlijk extra van belang om het verdorie stil te houden. Dat blijkt echt moeilijk bij Feyenoord. Het Maasgebouw is zo lek als een mandje...

27 mei 2020 om 08:55

De meest recente historie is juist een voorbeeld dat je dit juist niet zou moeten doen. Een Jaap Stam die aangesteld werd door van Geel met algemeen directeur de Jong op de achtergrond en toen Stam 3 maanden later begon was iedereen die hem had aangesteld vertrokken en konden gemaakte afspraken over het versterken van de selectie de prullenbak in. Advocaat zegt al 10 jaar dat ie er na dit jaar of deze klus mee wilt stoppen, dus laten we dat niet al te serieus nemen.juist omdat je weet dat in de voetballerij nooit iets stil blijft is het nog een reden om niet nu al te starten. Over een paar maanden wil Kuijt nog steeds wel trainer van Feyenoord worden. Hij wil toch zijn horizon verbreden en bij verschillende clubs in de keuken kijken? Laat het hem dan ook doen, maar verbind er niet op voorhand al een trainerschap voor seizoen 21/22 aan vast.

27 mei 2020 om 09:35

" Ik snap niet waarom ze nu al zo veel tijd steken in de situatie voor over 1 jaar en dat ze dat nu al volledig aan het uitdenken zijn ". Ik snap niet dat mensen daar problemen mee hebben. Duidelijkheid scheppen, vind ik juist heel erg belangrijk en het lijkt me ook logisch dat je de mensen die je onderdeel wilt maken van je toekomstplannen, tijdig vast legt en daarmee voorkomt dat je hun contract moet afkopen als ze ergens anders aan de slag zijn gegaan. Het is ook een illusie dat je dit soort zaken uit de pers kunt houden, terwijl die altijd en overal aanwezig is. Ik heb ook mijn bedenkingen over dit plan, maar die betreffen meer de samenstelling van de technische staf, die mij veel te licht lijkt voor een grote club als Feyenoord. Daarnaast wordt Dick Advocaat door de constante aanwezigheid van een clubicoon als Kuyt natuurlijk danig in verlegenheid gebracht terwijl de kans groot is dat die als technische man van de toekomst ook wordt gekend in het transferbeleid van de club. Al kan je je daarbij afvragen of er uberhaupt beleid gemaakt kan worden als een club door de crisis haar begroting met een derde moet terug brengen en dus duidelijk geen cent te makken heeft. Het is voor Feyenoord te hopen dat Kuyt Advocaat niet hinderlijk voor de voeten gaat lopen, zich niet met zijn taken gaat bemoeien en zich van commentaar onthoudt als hem naar zijn mening over het presteren van de club wordt gevraagd. Als dat wel gebeurt, kan je er bijna vergif op innemen dat Dick het seizoen niet gaat afmaken. Ik vraag me zelfs af of hij door deze gebeurtenissen niet stiekem spijt heeft dat hij zijn handtekening onder een nieuw contract heeft gezet, terwijl hij bovendien alleen maar spelers ziet vertrekken en er niets voor terug krijgt. Gelukkig voor Feyenoord ligt de Kuip niet al te dicht bij een spoorlijn.

27 mei 2020 om 10:13

Als dat allemaal zo goed is, waarom hoor je andere clubs er dan nooit over. Ik bedoel als het zo goed is als jij beweert en kennelijk de benodigde duidelijkheid schept, zouden alle clubs dat toch wel doen? Nog afgezien dat je vraagtekens kunt (moet!) hebben over de geschiktheid van Kuyt, is het gewoon niet handig om al te spreken over een opvolger terwijl het nieuwe seizoen nog moet beginnen. Zou mij ook niks verbazen als Kuyt degene is die dit zelf naar buiten heeft gebracht. Die is nou eenmaal heel druk met 'kuyt' zelf.

27 mei 2020 om 10:31

" Als dat allemaal zo goed is, waarom hoor je andere clubs er dan nooit over. Ik bedoel als het zo goed is als jij beweert en kennelijk de benodigde duidelijkheid schept, zouden alle clubs dat toch wel doen? ". Misschien omdat de situatie zoals die bij Feyenoord is daarop niet van toepassing is omdat die clubs geen coach als Advocaat in dienst hebben? Het heeft pas zin om een nieuwe coach aan te stellen als de oude weg gaat of clubs en coach hebben afgesproken dat hun wegen zich aan het eind van het seizoen gaan scheiden. Dat soort beslissingen wordt doorgaans pas halverwege of in de loop van een seizoen genomen en bij Feyenoord heeft men dat kennelijk nu al gedaan. Dat is dus een andere situatie. Of het initiatief daarvoor bij Advocaat of Feyenoord ligt, doet daarbij niet ter zake. Feyenoord en Feyenoord hebben kennelijk al voor het seizoen is begonnen, besloten dat dit het laatste jaar van Advocaat is. En in dat geval lijkt het me ook niet onlogisch om duidelijkheid te scheppen als dat besluit is genomen. Er zullen contracten moeten worden getekend en het lijkt mij handig om dat te doen op het moment dat de beoogde kandidaten hun handen vrij hebben en er geen afkoopsom betaald behoeft te worden om hun contract af te kopen. En het is een illusie dat je dat uit de pers kan weten te houden. Ik begrijp de keuze voor deze technische staf niet zo heel goed, maar als je als club zeker weet wat je wilt, is er helemaal niets op tegen om het besluit daarover zo snel mogelijk vast te leggen. Het lijkt mij sterk dat de situatie de komende tijd zo sterk zal veranderen dat er aanleiding is om ineens geen vertrouwen meer te hebben in Kuyt, Groendijk en Larsson terwijl dat nu kennelijk wel het geval is. Advocaat neemt doorgaans pas heel laat een besluit om een bij een club door te gaan en gezien zijn leeftijd, heb ik er best begrip voor dat Feyenoord niet nog een keer zo lang wil wachten.

27 mei 2020 om 11:48

Het is logisch dat ze intern vooruit kijken, maar door dat er is gepraat lijkt het door alle media aandacht enkel over de staff van volgend seizoen te gaan. Het is natuurlijk amateurisme ten top dat zoiets weer uitlekt. Dan heb je 2 op en top professionals in dienst (Advocaat en Arnesen) en dan sla je zo'n flater. Wat dat betreft heeft mijn cluppie nog een lange weg te gaan voor zij weer een professionele top sport cultuur hebben ontwikkeld....

Ik vraag mij af waarom ze nu al 1 jaar van tevoren voor een trainer zonder ervaring kiezen, echt onbegrijpelijk.

27 mei 2020 om 07:27

Dat zou betekenen dat iedereen die weet hoe topvoetbal in elkaar steekt per definitie een goede trainer wordt. Lijkt mij sterk. Dirk Kuijt heeft nog helemaal niets gepresteerd als trainer, ik begrijp maus wel in deze.

27 mei 2020 om 07:34

De keuze voor Kuyt ik absoluut niet. Voelt alsof je weer een stap terugzet naar het niveau Stam, ook al had Stam meer ervaring dan Kuyt. Wacht dit seizoen af, kijk welke topkandidaten dan beschikbaar zijn en shoot for the stars.

27 mei 2020 om 07:39

Er wordt wel vaker voor een trainer gekozen met relatief weinig ervaring, zie ook Gio, Cocu, van Bommel of Frank de Boer.of het een slimme keuze is. Ik denk het niet gezien de ontwikelingen in de onder 19 afgelopen jaar.

27 mei 2020 om 07:30

Kiezen? Met alle respect, maar voor deze functies hebben deze heren niet heel veel om uit te kiezen denk ik.

Compleet ongezond dat een zaakwaarnemer zoveel te vertellen heeft bij de club. Je laat je technische beleid toch niet bepalen door een makelaar? Hoop dat Arnesen de connectie Troost Jansen weet te verzwakken, want sinds dat die nietsnut van die Troost bij Feyenoord zit hebben dit soort gasten veel te veel invloed.

27 mei 2020 om 08:10

Altijd zo makkelijk omdat te roepen. Ten eerste is de vraag of hij het technisch beleid heeft bepaald. Was hij ook degene die Stam naar de Kuip heeft gehaald, aangezien Troost daar toen verantwoordelijk voor was? Volgens mij verdedigt hij enkel Advocaat en Pot, en we weten dat Advocaat al enkele keren in het verleden is gevraagd om in de kuip aan de slag te gaan. Dus dat ten tweede, het is niet dat er de afgelopen jaren gekke dingen zijn gebeurd waar Rob Jansen voor verantwoordelijk is.en uiteindelijk zijn dit nu nog geruchten, ik zelf geloof er niet zo in dat Kuyt volgend jaar al hoofdtrainer word.

27 mei 2020 om 10:08

Troost heeft Stam niet naar Feyenoord gehaald, dat heeft Van Geel gedaan.

27 mei 2020 om 08:14

Ondanks dat het merendeel van Troost zijn gehaalde spelers onder het Feyenoord niveau en overbetaald zijn, heeft hij vorig jaar (wellicht met de hulp van Jansen, maar toch op eigen naam) de selectie van Feyenoord bij elkaar gebracht. De grootste factor van invloed was de trainer en die kwam toch van van Geel...

27 mei 2020 om 08:32

Mwua, is dat echt zo?marcos Senesi (op niveau)robert Bozenik (in winter gehaald, beslissend geweest, maar toch nog te weinig om iets zinnigs te zeggen) George Johnston (onder niveau)luciano Narsingh (onder niveau)nick Marsman (als 3e keeper gehaald, op niveau)leroy Fer (op niveau)liam Kelly (onder niveau)rick Karsdorp (onder niveau)oguzhan Özyakup (in winter gehaald, weinig zinnigs te zegen)edgar Iã©(op niveau)kom ik op 5 goede versterkingen, 4 niet.

27 mei 2020 om 08:59

Rob Jansen was deze zomer betrokken bij het technisch beleid samen met Troost. Het gevolg is dat Jorgensen op basis van niks zijn contract krijgt opgewaardeerd. Hierdoor zijn spelers als Linssen, maar ook Kokcu veel hoger in de boom zijn gaan zitten.

27 mei 2020 om 09:24

Ozyakup en Bozenick komen toch voornamelijk uit het netwerk van Arnesen? Sensi, Marsman en Fer hebben hun steentje bijgedragen. Verlengen van Berghuis ook goed werk. Johnston weten we niks van, Kelly, Narsingh, Ie en Karsdorp niet perse van waarde geweest.

27 mei 2020 om 09:56

Ozyakup komt van Advocaat. Bozenik komt inderdaad uit de koker van Arnesen.

Al die ‘lange termijn’ scenario’s lijken leuk, maar in het voetbal bestaat geen lange termijn. Zeker niet op een vulkaan zoals Feyenoord dat traditioneel is. Wanneer Kuijt een slechte serie heeft kan ook hij gewoon zijn biezen pakken.

Krijg er echt een slecht gevoel over. Door de verhalen al bij O19 dat hij nog weleens een training miste, er van uitgaande dat er een kern van waarheid in zit. Daardoor kreeg ik het gevoel alsof O19 gewoon een verplicht nummertje was voor hem voordat je het eerste kan doen. Eerst valt het tegen dat Advocaat aangesteld word nadat Stam stopte. En nu gaat Advocaat nog een jaar door en besluit hij O21 niet te willen doen. Het O21 (jong) was de afgelopen jaren ook wel erg treurig maar als je dan blijkbaar weet dat je de opvolger van Advocaat word, is het toch wel handig om de talenten nog even een seizoen te zien en dicht op de club zit.

Waarom komt het uit voort dat men zo ontzettend graag Kuyt op die positie wil hebben? Is dat nodig omdat hij schijnbaar het uithangbord is van de club? Volgens mij zijn de verhalen rondom hem allerminst positief, kan iemand wat vertellen over zijn trainerskwaliteiten die hij schijnt te hebben? -- Daarnaast zou ik er niet zo happig op zijn om een zaakwaarnemer zoveel invloed te geven binnen een club.

27 mei 2020 om 09:21

Ons onder de 19 elftal heeft nog nooit zo dramatisch gepresteerd als onder Kuyt. Kuyt is enkel en alleen bezig met Kuyt en hoofdtrainer worden bij Feyenoord. Met de komst van Arnesen hoopte ik dat Feyenoord een andere koers zou gaan varen en Rob Jansen naar buiten zou werken. Het tegenovergestelde is waar, Rob heeft zich onder leiding van Sjaak Troost naar binnen gelikt en gaat ook niet meer weg. Arnesen moet snel mogelijk schoon schip gaan maken en zijn eigen koers gaan varen anders komen wij weer in de problemen als onder Mario Been.

27 mei 2020 om 11:17

''ons onder de 19 elftal heeft nog nooit zo dramatisch gepresteerd als onder Kuyt.'' Ik begrijp dat het populair is om Kuyt nu te bashen, maar dit is gewoon pertinent niet waar. Er zijn nog voldoende jaren geweest waar het elftal, met echt talentvollere lichtingen, veel minder presteerde, zoals onder een Makaay of zelfs onder Adriaanse. Afgelopen seizoen was slecht, maar het elftal was ook echt niet goed genoeg (alle grote talenten waren al weg/geblesseerd). Het jaar ervoor draaide de O19 onder dezelfde Kuyt gewoon een behoorlijk goed seizoen (met nota bene nog de beslissingswedstrijd om het kampioenschap tegen Ajax met die hooligans). Ook in de o17 presteerde Kuyt goed met z'n ploeg, alleen ja; het laatste seizoen herinner je je het beste blijkbaar. Waarmee ik overigens niet wil zeggen dat ik Kuyt nu een goede trainer vindt ofwel klaar vindt voor Feyenoord 1 o.i.d.. Maar er wordt enorm veel overdreven bij hem momenteel.

27 mei 2020 om 09:48

Zoals ADRO al aangeeft. Hij heeft totaal niet overtuigd als trainer van de O19 (wat overigens geen hele sterke lichting is). Ik zie in Kuyt ook gewoon geen tacticus of motivator die het wel even goed kan neerzetten of zijn spelers enorm op scherp kan zetten. Er is geen enkele reden te bedenken om Kuyt volgend jaar al aan te stellen als hoofdtrainer. Laat hem eerst maar eens wat ervaring opdoen als assistent onder een ervaren coach. Zoals Gio dat heeft gedaan onder Rutten en Koeman. Ik betwijfel ook dat Arnesen dit een goed plan vindt. Hem kennende zou hij liever zelf naar een geschikte coach zoeken met zijn zeer uitgebreide netwerk.

27 mei 2020 om 10:03

Ik heb zelf het idee dat Arnesen weinig tot niet zijn stempel al kan drukken op Feyenoord. De invloeden van Jansen zijn enorm. Heb op zijn website gekeken en ongeveer iedereen die bij Feyenoord loopt wordt vertegenwoordigd door Jansen. Dit begint een ongezonde situatie te worden.

27 mei 2020 om 10:35

Ik denk dat Arnesen wellicht niet gerealiseerd heeft in wat voor situatie hij is terecht gekomen. Als de invloed van een zaakwaarnemer zo groot is binnen een club dan is dat een hele ongezond relatie. Wat als Arnesen iets wil doen waar dhr. Jansen volledig tegen is? Volgt er dan één grote muiterij? Hij doet er slim aan om dit zo snel mogelijk de kop in te drukken.

27 mei 2020 om 10:39

Ik mag toch hopen dat Arnesen meer zeggenschap heeft dan Jansen? Correct me if i'm wrong, maar Jansen heeft ook helemaal geen officiã«le functie binnen Feyenoord. Volgens mij alleen de rol als adviseur? Edit: Zojuist geeft Arnesen in een interview aan dat Kuyt inderdaad een streepje voor heeft als potentieel hoofdcoach. Dus die gaat helaas niet in de weg liggen.

Waar vele clubs af willen van de invloed van zaakwaarnemers , daar doen ze bij Feijenoord juist het tegen overgestelde. Elke voetballer uit de stal van Jansen zal kritisch bekeken worden als die bij Feijenoord komt. Wordt duie gehaald om zijn kwaliteiten of omdat Jansen zijn zaakwaarnemer is. De tijd zal het leren. Ik kan alleen zeggen dat clubs als Ajax en PSV slechte ervaringen hebben gehad met zaakwaarnemers die te veel macht krijgen binnen een club...

27 mei 2020 om 09:26

Bij PSV was dat Lemic toch? En wie was het bij Ajax? Kan me dat even niet meer voor de geest halen.vraag me af of de invloed van Jansen nu nog zo groot is nu Arnesen er zit. Gaan we aankomend jaar achter komen. Kan ook zijn dat dit spel nu speelt om de bal bij Feyenoord neer te leggen...

27 mei 2020 om 10:35

Die Nederlandse Italiaan had veel spelers van Ajax in zijn stal . Dit speelde als ik het goed hed in de jaren 90. Zo wie zo is het lastig als een zaakwaarnemer op welke manier een belangrijke invloed heeft op een club. De belangen gaan vaak niet samen. .maar ja we zullen het wel zien hoe het bij feijenoord uitpakt. Ik weet ook niet hoe Jansen er bij Arnesen op staat en andersom...

Het is op geen enkele manier te 'bewijzen' maar ik heb sterk het idee dat Kuyt als trainer geen succes gaat worden. Niet alleen bij Feyenoord niet, maar helemaal niet. Ik zie in Kuyt gewoon geen trainer die spelers 'mee krijgt' en zijn plannen goed op een spelersgroep over weet te brengen. Bij de jeugd zal het mss nog wel goed gaan (hoewel ook daar de resultaten met hem niet best zijn), maar niet bij een volwassen spelersgroep.

27 mei 2020 om 09:51

Helemaal met je eens. Zou een prima jeugdcoach zijn, omdat die jonkies nog tegen hem opkijken. Maar als volwassen speler van Feyenoord 1 ben je toch totaal niet onder de indruk van Kuyt als hij weer gaat prediken? Niets ten nadelen van Kuyt, want ook hij is een clubicoon, maar een hoofdtrainer heb ik nooit in hem gezien. Ik heb hem ook zelden iets zinnigs horen zeggen m.b.t. tactiek.

27 mei 2020 om 14:59

Tsja, waarschijnlijk zag je ook geen toptrainer in de speler ten hag en zag je het wel in vbommel en de boer. Ik ben ook nooit voorstander geweest van starters als hoofdtrainer bij feyenoord. Liever ervaring voor de groep. Ik heb gio inhoudelijks ook zeer weinig voor de camera horen zeggen, die had daar gewoon geen behoefte aan. Dat is zn goed recht, voor je het weet zit je met hans kraay opeens in een welles-nietes spelletje verwikkeld. Dat is wel het laatste waar je zin in hebt. Het gaat mij er alleen maar om wat een trainer binnenskamers aan inhoud brengt.

"mensen zouden puur moeten kijken naar de kwaliteit en niet naar wie hun zaakwaarnemer is, denk ik"laat dit nou net het probleem zijn bij Kuyt... Welke kwaliteit? Hoezo heeft hij kwaliteit als trainer.ik vond het al een hele matige voetballer, met een prima werkethiek (hier krijg ik natuurlijk een hoop commentaar op, maar t is maar een mening), hij zei zelfde iets nuttigs voor de camera, behalve teksten waar hij de simpele fans mee tevreden kon houden. Deed in zijn laatste periode bij feyenoord wel of hij alles bepaalde, maar behalve de troepen aansporen zag ik weinig tactische toevoegingen van hem, net als in zijn teksten na de wedstrijd.en ik heb hem niet nauwlettend gevolgd in de jeugd bij Feyenoord als trainer, maar de meeste feyenoorders hier waren niet laaiend enthousiast.dus ja...welke kwaliteiten?

Raar dat je het succes van Dick Advocaat en Cor Pot bij Feyenoord als argument meent te kunnen nemen om te weerleggen dat de nauwe betrokkenheid bij de bepaling van Feyenoords staf ongezond is. Ik vind dat Derksen wel degelijk een punt heeft. Een zaakwaarnemer hoort op afstand van een club te staan en in beeld te komen zodra zijn client met die club te dealen heeft. Maar zo diep als Jansen in de club zit... die heeft gewoon de sleutels van het Maasgebouw en zet 's ochtends als eerste de koffiepot aan zo lijkt het.

27 mei 2020 om 10:30

Jansen heeft het vorig seizoen gewoon slim gedaan door zich binnen te werken op het moment dat er een soort hobbyist als technisch directeur aan de slag was. Ik kan me niet voorstellen dat Arnesen zijn oren naar Jansen laat hangen, al zal hij natuurlijk wel regelmatig contractbesprekingen met hem moeten doen.

De laatste keer dat Rob Jansen zoveel te zeggen had bij Feyenoord was de club 2 jaar later sportief en economisch bijna failliet. Ik herinner mij vooral Makaay, Hofland, De Cler.

Er zitten nog zó veel haken en ogen aan deze gehele constructie. Dat het zo gevallen is binnen de Kuip, dat kan. Maar een Larsson, een Groenendijk, een Kuyt zelf of zelfs Dick Advocaat kan roet in het eten gooien door bij een andere club te tekenen (in het geval van bijv. Groenendijk), bij Feyenoord te blijven (dick), ergens anders ervaring op te willen doen (kuyt), etc. In de voetballerij verandert alles zo snel en dan zouden wij al een gehele staf voor het seizoen ná het nog te beginnen komende seizoen rondhebben? Mwa. Het is voor de media nu een fantastisch verhaal en lekker smeuïg, maar neem toch wel aan dat Arnesen zelf wel de touwtjes in handen kan houden.

27 mei 2020 om 11:16

Hij is hard bezig het vak te leren en het is inderdaad de bedoeling dat hij op termijn trainer wordt'', vertelt Arnesen. ''die afspraken lagen er al voordat ik hier in januari begon. Maar ik sta daar ook achter. Ik heb zelf bij PSV meegemaakt dat Philip Cocu zo werd klaargestoomd en bij Feyenoord hebben ze goede ervaringen met Giovanni van Bronckhorst.' Hij zal hopelijk wel de touwtjes in handen hebben, maar is blijkbaar niet tegen de komst van Kuyt als hoofdcoach.

27 mei 2020 om 11:22

Aha, duidelijk. Dat Dirk ooit hoofdtrainer zou worden van Feyenoord leek natuurlijk al onvermijdelijk. Ik ben er persoonlijk niet eens zozeer op tegen, maar ik vraag me af of hij op deze korte termijn al klaar is. Enkele jaren later zou ik er (veel) meer vertrouwen in hebben, gezien hij dan vermoedelijk al meer ervaring heeft. Het is dus vooral de vraag welke 'termijn' en ik betwijfel ten zeerste of dat al op hele korte termijn is.

27 mei 2020 om 11:29

Zeer teleurstellend dat een man als Arnesen zich achter dit plan schaart. Nog even los van dat Kuyt nog helemaal niks bewezen heeft is het sowieso belachelijk om iemand in de toekomst een functie te beloven. Bij de KNVB hebben we met de constructie van Hiddink en Blind gezien dat zoiets totaal niet werkt. Het valt me echt van Arnesen tegen dat hij hier niet voor lijkt te gaan liggen. Dan schend je die afspraak maar, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

27 mei 2020 om 11:39

Laten we eerst maar wachten op 'dat plan' ook daadwerkelijk het plan is, oftewel dat Kuyt na Dick Advocaat trainer wordt of 'op termijn'. Dat Arnesen er niet voor gaat liggen, hoeft nog niet zoveel te betekenen.

Dat een man met de ervaring en kunde van Frank Arnesen hier in meegaat, daar kan ik met de pet niet bij. We weten allemaal hoe het gegaan is met Blind die destijds op eenzelfde manier door de KNVB is aangesteld als opvolger van Hiddink. Lachwekkend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
303 fans
Coach, 40 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Sam Lammers staat op het punt om Atalanta te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren