NAC Breda winkelt gratis in Eredivisie ondanks doorlopend contract

Dinsdag, 26 mei 2020 om

Thom Haye verlaat ADO Den Haag definitief voor NAC Breda. De 25-jarige middenvelder speelde sinds januari al op huurbasis voor de club uit de Keuken Kampioen Divisie. NAC had een optie tot koop op Haye, wiens contract in Den Haag doorliep tot medio 2021. Desondanks laat ADO hem transfervrij vertrekken. Hij tekent een driejarig contract in het Rat Verlegh Stadion.

Haye werd opgeleid bij AZ en brak door in het eerste elftal. In de zomer van 2016 vertrok hij transfervrij naar Willem II en daar groeide hij uit tot vaste waarde. In het seizoen 2018/19 droeg hij het shirt van het Italiaanse Lecce, waarna hij vorig jaar bij ADO tekende. Onder trainer Alan Pardew was er geen plek voor hem op het middenveld en daarom koos hij voor een tijdelijk vertrek naar NAC.

“Bij mijn komst in januari gaf ik al aan te willen knokken voor dit jonge en getalenteerde team. Zo voelt dat voor mij nog steeds”, zo vertelt Haye op de clubwebsite van NAC. “Ik ben dan ook heel erg blij dat we tot een overeenkomst zijn gekomen. Daarnaast zie ik er erg naar uit om de komende jaren voor onze fantastische supporters te gaan vlammen!"

Technisch manager Tom van den Abbeele is blij met het contracteren van Haye: "Met deze langdurige overeenkomst zetten we voor nu een goede stap in het vormen van de selectie voor aankomend seizoen, maar ook de twee seizoenen erna zijn we verzekerd van zijn diensten. Thom is een rustige, ervaren, maar ook stuwende kracht die veel praat met de jonge spelers binnen onze selectie. Hij heeft de intrinsieke kwaliteit te coachen en sturen op en naast het veld. Dat is natuurlijk ook erg belangrijk."Gerelateerd

Meer sportnieuws

7 reacties (laatste reactie door pantelic16)

Haye kan op zich best redelijk voetballen maar dit is typisch zon speler waar je je ontzettend aan kan ergeren. Loopt er vaak een beetje als een slapjanus bij en mist duidelijk snelheid en kracht. Heeft wel een erg goede trap en denk ik ook een prima jongen om erbij te hebben. In zijn Willem II jaren was wel duidelijk dat hij eigenlijk te kort kwam voor de eredivisie dus wel begrijpelijk dat ADO hem laat gaan. Voor NAC (momenteel) denk ik een prima speler!

Daar is ADO nooit zo moeilijk mee, spelers transfervrij laten gaan. Ik weet niet of Thom Haye nou zo'n goeie jongen voor ons was, maar de achternaam was leuk in Den Haag,

NAC timmert weer leuk aan de weg.hopelijk kunnen ze nog een paar jongens halen met aanvulling van hun eigen jeugdigen.las ook dat Drost op de nominatie stond.

Ik vind Haye altijd wel een leuke samenvattingenvoetballer. Laat soms heel leuke dingen zien en heeft een goede trap in de benen. Helaas is het er ook een die elk duel verliest en een beetje ongeïnspireerd rond kan lopen. Denk voor de KKD zeker een prima speler.

Schitterende deal voor NAC natuurlijk, voor KKD begrippen een meer dan prima speler. Zeker aangezien hij ook nog transfervrij overkomt van ADO. Jammer dat Roda hem niet transfervrij heeft overgenomen, hadden wellicht door de connecties met Jeffrey van As ook een goede kans gemaakt.

26 mei 2020 om 20:34

Dan had Roda al meer salaris moeten bieden. Anders zijn er weinig redenen te verzinnen voor Haye om Roda boven NAC te verkiezen.

27 mei 2020 om 13:20

Tuurlijk als je kijkt naar de stabiliteit van de club op dit moment, kiest een speler natuurlijk eerder voor NAC dan voor Roda. Maar wellicht dat het persoonlijke contact dat Haye als speler met Jeffrey van As had, had ook mee kunnen spelen in een toekomstige samenwerking. Daarentegen weet ik niet of Roda minder salaris had kunnen bieden, aangezien hun spelersbudget wel wordt verhoogd ten op zichtte van afgelopen seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Actuele wedstrijden
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NAC Breda.

7 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 10 juli
Lasse Schöne is van plan om zijn contract bij Genoa, dat over een jaar afloopt, uit te dienen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren