Aanbod Barcelona resoluut van tafel geveegd: ‘Toen gingen we naar FC Twente’

Maandag, 25 mei 2020 om

Jesús Corona ruilde het Mexicaanse CF Monterrey in 2013 in voor FC Twente, al had de middenvelder annex aanvaller destijds ook voor een contract bij Barcelona kunnen kiezen. Volgens zijn zaakwaarnemer Matías Bunge had de Catalaanse grootmacht zeven jaar geleden grootste plannen met Corona, maar twijfels over perspectief in het Camp Nou brachten de 42-voudig international van Mexico uiteindelijk naar de Eredivisie.

"Hij heeft toen een aanbieding van Barcelona afgewezen", erkent Bunge in een uitgebreid interview met ABC de Sevilla. "Ik vertelde hem dat ik met Andoni Zubizarreta, destijds de technisch directeur van Barcelona, had gesproken in Monterrey. Jesús zou eerst een jaar bij Barcelona B onder trainer Eusebio Sacristán spelen en daarna klaargestoomd worden voor het eerste elftal. Eusebio kende Jesús goed en had alles al uitgestippeld."

Frenkie de Jong weer in training: 'Geniet vooral van de rondo's'

Corona zag echter geen heil in een verhuizing richting Barcelona. "Jesus zei ‘nee’, omdat hij liever in een eerste elftal wilde spelen. Dus gingen we naar FC Twente, uit Nederland", zo verduidelijkt Bunge. De Mexicaanse spelmaker moest in het begin behoorlijk wennen aan zijn nieuwe werkomgeving. "De overstap van Mexico naar Nederland was erg groot. De trainer (Alfred Schreuder, red.) kwam nog naar me toe en zei dat Jesús naar het tweede elftal moest als hij het niet beter zou doen. Het volgende seizoen startte Jesus en was hij een van de beste spelers." Corona kwam in twee seizoenen voor Twente tot 13 doelpunten en 5 assists in 51 wedstrijden. In 2015 volgde de overstap naar FC Porto.

De voormalig Twente-speler stond vorig jaar zomer in de nadrukkelijke belangstelling van Sevilla, dat de ontsnappingsclausule van vijftig miljoen euro naar verluidt te gortig vond. Het bedrag zou volgens ABC de Sevilla inmiddels zijn gezakt naar dertig miljoen euro, maar vanwege de coronacrisis lijkt het onwaarschijnlijk dat de Spaanse club op korte termijn een flink bedrag neerlegt voor Corona. "Mede door de hoge afkoopsom was het vorig jaar onmogelijk om een deal te sluiten", benadrukt Bunge. "Maar we hebben inderdaad gesprekken gevoerd. FC Porto wilde echter niet meewerken." Corona, die naar verluidt nog steeds graag in LaLiga wil spelen, heeft bij Porto een doorlopend contract tot medio 2022.


Poll

Zou Jesús Corona goed genoeg zijn geweest voor Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Barcelona b is geen Barcelona,95% van die spelers mogen al blij zijn als ze 1x met het eerste mogen trainen...

Klinkt een beetje als een Sanchez/Ajax verhaal. Barcelona zelf doet dat wel slim, zie ook met spelers als Mina en Tobido of zo. Jong voor relatief weinig binnenhalen, verhuren en met goede winst verkopen. Voor de speler in kwestie is het echter een risicovolle stap waarin hij in korte tijd waarschijnlijk meerdere keren van omgeving zal moeten veranderen. Mijn voorkeur zou dat niet hebben.

die Jesus toch. Hij kan er niets aan doen. Maar zijn naam Corona associeer ik gewoon met "corona". Ik kan het niet helpen. Prima buitenspeler, met een goede dribbel die tegenwoordig bij Porto speelt. Hij had liever Jesus manuel hernandez willen heten, maar ja je kiest er niet voor. Anyway. FC Twente heeft loop der jaren altijd goede buitenspelers gehad. Ruiz, Stoch, Arnautovic,, Elia,Tadic, Promes en deze mecicaantje Petje af voor de scouting van fc Twente.

26 mei 2020 om 00:26

Ziyech heeft het ook aardig gedaan..

27 mei 2020 om 23:51

Ziyech was geen buitenspeler bij twente marieke. Als je goed leest noem ik buitenspelers op.ziyech speelde op 10 bij twente.....Dus ja

26 mei 2020 om 01:32

Moet juist altijd denken aan het biermerk corona bij hem. Ook omdat hij bij monterrey toen tecatito werd genoemd omdat dat de sponsor Tecate was wat ook een biermerk is en zij wilde geen reclame voor corona maken. Toen hebben ze bij twente nog gekscherend gezegd om hem grolschje te gaan noemen

26 mei 2020 om 04:51

Mooi verhaal, dat wist ik niet.

26 mei 2020 om 09:55

Twente heeft deze speler niet echt gescout, Twente heeft deze speler ook niet in bezit gehad. Twente werkte samen met een investeringsgroep die de rechten in bezit had. Die wilde Jesus bij Twente in de etalage zetten om hem daarna door te verkopen om zo een dikke winst op te strijken.

26 mei 2020 om 14:49

FC Twente heeft deze speler wel degelijk gescout. Twente heeft deze speler ook in eigen bezit gehad. Die investeringsgroep betaalde een maand of wat later een paar miljoen voor 60% van de transferrechten. Kortom, je praat maar weer in de rondte over Twente

26 mei 2020 om 15:47

Eigenaar was de Grupo Comercializador Conclave, de investeerders groep van o.a. makelaar Bunge. De geheime contracten met Twente dateren van september 2013. FC Twente heeft hen nimmer volledig betaald. Pas in 2018, na veroordeling door het Cas, heeft FC Twente de hele rekening voor het aantrekken van Jesus Corona voldaan. Jesus kwam per 31 augustus 2013 naar FC Twente. Een plus een is twee, denk je niet?

26 mei 2020 om 16:16

'uit de gepubliceerde documenten blijkt, dat de investeerders rond manager Matias Bunge in september 2013 drie miljoen dollar betaalden aan FC Twente in ruil voor 60 procent van de transferrechten van Corona. Corona was door Twente een maand eerder voor circa 3,5 miljoen euro gekocht van het Mexicaanse Monterrey. Een maand later ontving Twente 3 miljoen dollar van Corona’s manager Matias Bunge, waarmee de club de aanvaller dus bijna voor niets in handen kreeg en Bunge en zijn Mexicaanse mede-investeerders (de vennootschap Vijai) de meerderheid van de transferrechten verwierven.'. Om je stellingen in je eerste reactie te ontkrachten.

26 mei 2020 om 16:32

Dus meneer Bunge (zaakwaarnemer Corona) sluit een deal met Twente en binnen een week of twee wordt er een tweede geheime deal gesloten met dezelfde meneer Bunge waarbij bijna hetzelfde geld minus wat kosten weer terug komt. En jij denkt dat er geen relatie is tussen die twee deals? Slaap lekker verder en droom zacht.

26 mei 2020 om 19:13

Over welke geheime deal heb je het in godsnaam? Er staat letterlijk dat Twente Corona heeft gecontracteerd in augustus voor 3,5 miljoen. Die investeerders, en overigens een heleboel mensen, zien er een groot talent in en betalen 3 miljoen voor 60 procent van de transferrechten, in september. Wat denk je nou zelf dan. Dat die investeerders Twente opbellen met de melding dat ze verplicht zijn Corona te nemen? Met je niet gescout en bullshit. Droom lekker zelf zacht, meneertje complottheorie. Dat je uit die paar regels iets zo kunt verdraaien, omdat je het graag zo ziet is diep triest.

27 mei 2020 om 09:50

Verdiep je een in de Wiki leaks zou ik zeggen. Er is meer dan genoeg aan geheime documenten uitgelekt omtrent deze deal. Niks geen complot theorie, het is allemaal uitgelekt en in de openbaarheid gekomen. Triest dat anno 2020 er nog mensen zijn die het nog altijd willen ontkennen.

Leuk verhaal, ik vind Corona een fijne voetballer, speler waar je naar het stadion voor komt met een lekker knal, fijn en bewegelijk, en een goede dribbel. Hij was goed bij Twente en ook zeker goed bij Porto. Ik denk dat hij prima bij Sevilla zou passen, maar vraag me af of hij ooit een stap hoger aan zou kunnen.

Voor Twente zou het een Gods geschenk zijn als hij voor minimaal 30 milj verkocht wordt.twente heeft nml nog 30% - wat hij gekost heeft (10 milj) rechten bij verkoop.zou dus neerkomen op ong 6 milj.kassa.

26 mei 2020 om 09:08

Luckykes ik geloof dat het uiteindelijk maar om 9% ging. Hebben we daarnaast nog wel recht op dat doorverkooppercentage na het geouwehoer met die zaakwaarnemer? Ik weet het oprecht niet.

26 mei 2020 om 09:13

9% maar?ik weet zeker dat er een tijdje geleden in Twente Insite stond van 30% doorverkoop percentage.misschien door dat geouwehoer met die zaakwaarnemer, waar Twente een paar ton minder hoefde te betalen, teruggebracht tot 9%ach ja, 9% van ong 20 milj (30milj verkoop - 10 milj inkoop) is ook nog altijd 1,8 milj.toch gratis erbij dan. Bijna het gehele corona (toepasselijk) verlies dit seizoen.

26 mei 2020 om 09:55

Heb het even opgezocht: 'fc Twente bezat echter slechts 30% van de transferrechten, waardoor de club iets meer dan drie miljoen euro ontving. Echter kan deze transfer FC Twente nog wat extra opleveren. FC Twente heeft een doorverkooppercentage van 30% over hun aandeel van 30% bedongen. Dat houdt in dat bij een transfer van Corona de club uit Enschede 9% ontvangt.' Twente had Corona dus maar voor 30% in 'bezit'. Vandaar dat Twente de zaakwaarnemer 6,3 miljoen moest betalen toen hij overstapte naar Porto. Maar nogmaals: Twente heeft met de zaakwaarnemer een betalingsregeling daarvoor afgesproken, maar ik weet niet of er in die regeling ook als compensatie is afgezien van die 9%. Kan er niets over vinden, dus ik denk (en hoop vooral) dat je gelijk hebt. Geen idee hoe Corona het daar doet, kennelijk goed gezien gesprekken met Sevilla, maar wat zou het welkom zijn als hij deze zomer alsnog verkocht wordt. Onze 'redding' in deze kan nog zijn dat hij een contract tot 2022 heeft bij Porto, dus dat hij komend seizoen ook nog verkocht kan worden (zij het voor een minder bedrag dan deze zomer natuurlijk). Het corona-virus kon ook wat dit betreft niet op een slechter moment komen dan nu.

Dat hij naar Twente kwam had waarschijnlijk vooral te maken met de gouden bergen die Munsterman beloofde en de meer dan rijkelijk beloonde zaakwaarnemer. Mooi dat hij bij ons heeft gespeeld, maar ik ben wel eens benieuwd naar de eindafrekening (na hopelijk een transfer deze zomer) wat deze speler en zaakwaarnemer ons allemaal gekost heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. LamprouMiddenvelder50
G. RoemeratoeMiddenvelder50
R. ZerroukiMiddenvelder50
J. DrommelKeeper50
V. ČernýAanvaller53
DaniloAanvaller54
T. EbuehiVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

25 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren