‘Kuyt wil Champions League-winnaar uit 2006 meenemen naar De Kuip’

Maandag, 25 mei 2020 om 20:48Rian Rosendaal • Laatste update: 09:03

Het Algemeen Dagblad wist vorige week te melden dat Dirk Kuyt normaal gesproken in 2021 het stokje overneemt van Dick Advocaat als hoofdtrainer. Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, voegt daar maandagavond aan toe dat de oud-aanvaller van plan is om Henke Larsson als assistent mee te nemen. Laatstgenoemde speelde tussen 1993 en 1997 in De Kuip en is nog steeds erg populair bij de aanhang. John de Wolf en Alfons Groenendijk, een goede vriend van Kuyt, zouden de technische staf compleet moeten maken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Henke Larsson volgend jaar terugkeren bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door ijsmuts)

Denk dat Kuyt wel een goede kan zijn, maar snap ergens wel wat Derksen zegt. Niks mis met een nette man zijn, maar Dirk is wel erg politiek correct af en toe. Als trainer moet je ook af en toe eens een l*l kunnen zijn en ik weet niet of Dirk dat in zich heeft.

25 mei 2020 om 21:40

Volgens mij kan Kuyt prima een l*l zijn, maar zegt hij gewoon nooit wat hij denkt. Als je zag hoe hij zich bij Feyenoord profileerde toen hij op de bank kwam, dat was gewoon eng. En dat boek van hem.. pure zelfverheerlijking

25 mei 2020 om 21:55

Je kan zeggen wat je wilt over hem, maar zonder hem zat Feyenoord nu 20 jaar te wachten op een kampioenschap.

25 mei 2020 om 22:01

Absoluut, niets dan lof wat dat betreft. Absolute topmentaliteit en hij eiste het maximale van zijn medespelers. Alleen al zonder zijn persoonlijkheid hadden ze destijds geen prijzen gewonnen. Neemt niet weg dat ik het een ontzettend neppe persoonlijkheid vind en dat zou me als hij hoofdtrainer is te veel worden

25 mei 2020 om 22:57

Tuurlijk. En daarbij, Kuyt was een van de hardste werkers op het veld, maar je hoefde hem niet te vragen om 3x hoog te houden of iets anders waar enige vorm van techniek bij komt kijken. Ik ben benieuwd of hij een team ook voetbal technisch beter kan maken.

25 mei 2020 om 23:19

Maar wat is er nep aan als hij met zijn karakter Feyenoord daarin in mee kreeg? Alles wat hij zei kwam uit, alles wat hij zegt over instelling, hoe ze het samen moeten doen als groep en alles nog meer om die ploeg te motiveren heeft gewerkt en was allemaal echt. Dus in hoeverre is hij nep?

26 mei 2020 om 00:17

Neres, zijn karakter in de kleedkamer was ideaal, daar heb ik niks op aan te merken. Wat ik nep aan hem vind is dat hij de ideale schoonzoon uithangt, maar zich tegenover Gio als een kleuter opstelde toen Toornstra op zijn plek kwam. Kuyt werd al kwaad toen hij eens vroegtijdig werd gewisseld. En dan dat boek... hij steekt zichzelf constant veren in de kont. Niet eens op een leuke manier zoals bijvoorbeeld Zlatan, maar door een keer of tien te benadrukken: 'ik was natuurlijk niet de beste voetballer, maar ik was een dienende speler. Voetballers als Gerrard en Torres.. die hadden het liefst mij erbij.' Als je dat een keer zegt, prima. Hij stopt echter nooit en het wordt echt genânt. Hij denkt zichzelf bescheidenheid toe te schrijven, maar hunkert daarbij juist op ziekelijke wijze naar erkenning. Daar word ik misselijk van. Kuyt had het liefst gehad dat er elk jaar een gouden bal werd uitgereikt voor dienende spelers. Die hij dan op had kunnen halen en had kunnen zeggen dat het een teamprestatie was

26 mei 2020 om 09:31

Ik blijf het voornamelijk onzin vinden hoe mensen naar Kuyt kijken. Elke voetballer wordt boos die gewisseld wordt of op de bank zit en dat heeft Kuyt nooit onder stoelen of banken gestopt... hij noemt zichzelf een dienende speler , daar komt volgens mij veel zelfreflectie, zeker iemand die best veel scoorde als dienend noemen.

26 mei 2020 om 10:17

Jezus bobiku, het is inmiddels duidelijk. Van mij mag Kuyt tot aan z'n dood aan zelfpijperij doen, maar als hij met zijn absolute topmentaliteit en persoonlijkheid het beste uit de selectie kan halen (jouw woorden), dan is het de perfecte kandidaat. En ja.. soms moet je demagoog zijn in een soms politiek spel. Het tegenovergestelde is stomme dingen zeggen waar je later spijt van krijgt. Overigens is er niets mis mee met een dienende speler zijn en kunnen gasten als Torres niet zo floreren zonder spelers als Kuyt. Met heel veel ben ik het met je eens hoor, maar dat Toornstra verhaal is vooral een media ding gebleken. Een ander voorbeeld, toen kuyt ineens links en/of rechtsback op een WK werd gezet ipv op de flank of in het centrum (waar toen betere spelers liepen) hoorde je hem ook niet zeiken.

26 mei 2020 om 11:29

Denk dat jij je hier op verkijkt. Balaanname was perfect en Google maar een op een voetvolley event met Kuyt.

26 mei 2020 om 12:14

Emile, dat kon hij als spel. Als trainer is dat een ander verhaal, als je niet 'one of the guys' bent. Ik zeg ook niet dat er iets mis is met een dienende speler zijn. Ik ga er persoonlijk niet zo goed op als je in een boek een keer of tien benadrukt dat je van de dienende spelers toch wel de beste was

26 mei 2020 om 13:00

Bobiku, gezien je continue felle argumenten tegen kuyt heb ik niet het idee dat je dit boek zelf hebt gelezen. Je lijkt niet bepaald fan

26 mei 2020 om 13:19

Haha, heb het zeker gelezen. Alles wat betrekking heeft op de titel lees ik graag. Ik ben fan van hem als voetballer. Sterker nog, ik vind dat hij vaak onderschat wordt, want hij had juist een geweldige functionele techniek. Zoals FCAC ook zegt, zijn aanname was perfect. En Sneijder zei ook altijd dat je met voetvolley wint als je bij Kuyt in het team zit. Er wordt echter vaak lacherig gedaan over zijn techniek, wat ik dus onterecht vind. Waar ik moe van word, is dat hij heel erg geil is op erkenning. Dat begrijp ik niet, want die krijgt hij van iedereen al, ook als hij er niet zo naar aan het zoeken is

Lijkt me toch een heel groot risico om Kuyt meteen coach te maken. Zeker als hij het al niet top deed bij de U-19. De kans dat je een clubicoon meteen verbrand is dan toch wel echt groot.

25 mei 2020 om 21:47

Naja met groenendijk heb je iemand die weet hoe her vak werkt ernaast

25 mei 2020 om 21:53

Groenendijk is nu ook niet meteen een ongelofelijke topcoach he. Zeker geen slechte coach, maar ik blijf het toch een risico vinden.

25 mei 2020 om 23:29

Als Groenendijk dan weet hoe het vak werkt, moet je hem trainer maken. Altijd maar die rare constructies om de club maar een boegbeeld te geven en daardoor zelf uit de wind te blijven. Trainer zijn is een vak en zo zou het ook behandeld moeten worden.

Alfons Groendijk, dat meen je toch niet. Henrik Larsson is een goed plan, maar Kuyt en Groenendijk.. wat een verschrikking

25 mei 2020 om 21:50

Op basis waarvan zou larsson behalve zijn faam als speler een betere assistent zijn dan groenendijk?

25 mei 2020 om 21:57

Dat baseer ik vooral op persoonlijkheid, haha. Alleen Groenendijk als assistent vind ik prima, maar Kuyt en Groenendijk is mij iets te veel 'demagogie', zoals Derksen zou zeggen en waarin ik het in dit geval met hen eens ben. Henrik Larsson heeft daar geen last van en heeft daarbij ook ervaring als hoofdtrainer, net als Groenendijk

25 mei 2020 om 21:58

Meer feeling met de groep. Heeft op hoog niveau in een goed voetballend elftal gespeeld dus als veldtrainer zou hij met zijn ervaring beter in staat zijn om meer voetbal in de ploeg te brengen.

25 mei 2020 om 22:06

@dneres; tsja, groenendijk heeft veel meer ervaring als trainer en zou op basis daarvan over betere didactische vaardigheden moeten beschikken om een boodschap over te brengen. Ik vond larsson echt een geweldige speler met een mooie uitstraling, maar al pratend tijdens interviews is het verre van ‘inspirerend’.

Lachwekkend dat Kuyt hoofdtrainer word van Feyenoord. Op basis waarvan? Ik vind dit zo een groot risico. Laat hem eerst een paar jaar Katwijk doen ofzo en vervolgens Utrecht bijvoorbeeld en dan Feyenoord. Je kan toch niet iemand met 0% ervaring hoofdtrainer maken van zo een grote club als Feyenoord?

25 mei 2020 om 21:52

Helaas is dat al jaren een trend bij de nederlandse top. De Boer, cocu, vbommel en gio. Niemand met een carriere opbouw zoals jij beschrijft.Bosz, ten hag en advocaat wel en laat dat nou net een rijtje zijn dat indruk maakt qua prestaties.Cocu, de boer en gio presteerden natuurlijk ook, maar maakten geen van allen indruk op de grote voetballanden om ons heen

25 mei 2020 om 23:06

Hoe heet die trainer ook alweer die jullie voor het laatst kampioen maakte? Hoe heet die trainer die Ajax na Jol ineens continue kampioen maakte? Hoe heet die jongen die PSV toen kampioen maakte? En die Arne Slot he... doet het ook wel aardig... Nee soms is ervaring niet nodig als hoofdcoach maar wel een sterke rechterhand (Spijkerman, advocaat toen bij gio, Hiddink Cocu

25 mei 2020 om 23:30

Hoe heet die trainer ook alweer die na ajax flink faalde? Hoe heet die kampioenstrainer van psv ook alweer en op welk niveau breekt hij nu potten? En op welk hoger niveau is gio aan de slag gegaan? Dat je in Nederland kampioen wordt maakt je niet automatisch een goede trainer, hoogstens geschikt voor nederland.

26 mei 2020 om 00:21

Je zegt het goed soms is ervaring niet nodig, maar moet je dan maar met alle risico's van dien iemand met geen ervaring aanstellen om een miljoenenbedrijf te runnen?

26 mei 2020 om 08:51

Cocu was al assistent geweest bij Oranje en Psv. Slot bij AZ. De Boer ook assistent bij Oranje en jarenlang in de jeugd bij Ajax. Die hadden wel meer ervaring als trainer dan Dirk nu heeft.

26 mei 2020 om 09:23

@wanny; klopt helemaal wat je zegt, ze hadden wel meer ervaring als Kuyt. Echter ben ik van mening dat het vak als hoofdtrainer een ervaringsvak is. Ervaring als eindverantwoordelijke had geen van allen.ondersteunend in de schaduw staan is wel ff heel anders dan afgerekend worden op de ontwikkeling en de resultaten.

26 mei 2020 om 11:13

Nou dan is het toch helder Ijsmuts?dan kan Kuyt dus Feyenoord prima trainen.mocht hij dan een stap elders maken zal hij falen

27 mei 2020 om 10:03

@jeron: dan lees je over het punt heen dat ten hag, bosz en advocaat meer indruk maken dan de boer, cocu, vbommel en gio deden.

Kan wel iets worden met Kuyt als hoofdtrainer wel als voorwaarde dat hij goede mensen om zich heen heeft in de staf. Gio had ook geen ervaring maar had wel de goede mensen. De wolf is prima en Larsson ook. Een rustige en intilligente man. En bovendien al ervaring als hoofdtrainer. Maar groenendijk alsjeblieft niet. Gio kreeg Jan Wouters als assistent en die was zo ontzettend belangrijk. Dat is een type wat Kuyt er ook bij moet hebben.

Al die kroonprins scenario’s zeggen me niet zoveel. Wanneer het met Kuyt er in november net zo voor staat als met Stam, is het ook met hem snel gebeurd.

Geloof hier niks van. Waarom zou de nieuwe TD binnen een half jaar besloten hebben dan over een jaar Kuyt de trainer moet worden?we zien het wel binnen 8 maanden ofzoiets. Die hele hype om Dirk Kuyt heen komt alleen vanuit de media. Over van Gastel wist men ook zeker dat hij hoofdtrainer zou worden en dat is ook nooit gebeurd.

Maar het komt van Valentijn Driessen dat neem ik met een korreltje zout. Voorlopig is Advocaat er nog en wie weet verlengt hij nog wel een jaar. Met Dick Advocaat weet je het nooit. Die kan morgen zeggen dat hij stopt en volgende week weer bijtekenen. Zeker als hij zijn zin krijgt qua aankopen en technische staf. Mario Been als opvolger van Said Bakkati als extra assistent erbij

26 mei 2020 om 09:18

Dus van Driessen neem je met een korreltje zout, maar je komt wel, geheel zelf met Mario Been aanzetten....? Anyhoe, Mario zal naar alle waarschijnlijkheid geen enkele technische rol meer bij Feyenoord aan gaan dan wel aangeboden worden.

26 mei 2020 om 09:39

Waarom ik met mario aankom is omdat Dick hem eigenlijk al wilde meenemen toen hij begon. Maar Bakkati zat er. En Feyenoord stelde de Wolf aan. Daardoor kon Dick alleen Cor Pot meenemen. Mario heeft bij Fenerbahce heel goed samengewerkt met Dick en het is ook al 9 jaar geleden dat hij is opgestapt dus wie weet

Wat een hypocrisie overal zeg. Als Johan Derksen niet zo'n hetse was begonnen en Kuyt 3 jaar na zijn pensioen assistent werd was het de normaalste zaak van de wereld geweest.

We zullen het zien Kuyt heeft sterk zijn plan gemaakt. In mijn optiek een jaartje ervaring bij een club kan geen kwaad. Aan inzet heeft het hem nooit ontbroken, of hij dat kan overbrengen op een elftal weten we nog niet.

Hij neemt niet alleen een CL-winnaar uit 2006 mee, maar ook een UEFA-cup winnaar uit 1992: Alphons Groenendijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller2313
B. LinssenAanvaller216
L. SinisterraAanvaller113
J. BijlowKeeper80
L. PrattoAanvaller50
N. MarsmanKeeper160
R. ten HoveKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
305 fans
Coach, 40 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren