‘Wie denkt aan een ruildeal voor PSV, komt waarschijnlijk bedrogen uit’

Maandag, 25 mei 2020 om

Denzel Dumfries wordt al enige tijd in verband gebracht met een overgang naar AC Milan. Vooralsnog is er echter geen witte rook in zicht en de kans is dan ook aanwezig dat de rechtsback aankomend seizoen nog gewoon voor PSV speelt. Het Eindhovens Dagblad stelt dat het in dat geval logisch is om de aanvoerder te belonen met een nieuwe deal, zoals in het verleden ook gebeurde met spelers als Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Steven Bergwijn. Het is echter nog maar de vraag of dit haalbaar is voor PSV.

De regionale krant twijfelt namelijk of PSV het zich kan veroorloven om een ‘eventuele topbieding’ op Dumfries af te wijzen, of zijn contract op te waarderen als hij er wel voor kiest om nog een seizoen in het Philips Stadion actief te blijven. De club sloot namelijk onlangs een akkoord met de selectie over de verlaging van de salarissen vanwege de coronacrisis en een loonsverhoging voor Dumfries zou hier tegenin gaan.

Het dilemma van Denzel Dumfries: ‘De nieuwe trainer is nog niet eens bekend'

Lees artikel

Een andere mogelijke optie voor Milan zou kunnen zijn om Ricardo Rodríguez in een eventuele deal te betrekken. De Zwitser speelde sinds de winterstop op huurbasis voor PSV en liet in de zes duels die hij uiteindelijk afwerkte namens de Eindhovenaren een goede inruk achter. Als de club erin slaagt om Rodríguez definitief in te lijven, is het vraagstuk voor de linksbackpositie voorlopig opgelost.

Het Eindhovens Dagblad tempert de verwachtingen echter: ‘Wie denkt dat Ricardo Rodríguez in een deal tussen AC Milan en PSV als ‘ruilmiddel’ zou kunnen fungeren om via Dumfries definitief bij PSV uit te komen, komt waarschijnlijk bedrogen uit. Binnen de entourage van Rodríguez wordt dat bericht in ieder geval niet herkend’, zo wordt er gesteld.


Poll

Denk jij dat Denzel Dumfries volgend seizoen nog voor PSV speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door primetime)

Lijkt mij niet dat PSV voor Dumfries lager gaat zitten dan 25 miljoen. Hij is international en de belangrijkste speler van PSV en dat is ondanks de corona tijd nog steeds een marktconform bedrag. Rodriguez komt dus ook niet naar Eindhoven, want hij verdient te veel. Dan maar verder schakelen in de zoektocht naar een linksback, want die is echt broodnodig.

25 mei 2020 om 12:59

Denk eerlijk gezegd dat je dan behoorlijk bedrogen uit komt als je 25 miljoen op dit moment verwacht. Transfermarkt zit over algemeen behoorlijk betrouwbaar op dit soort bedragen (natuurlijk nooit helemaal accuraat) en schat Dumfries op minder dan de helft van dat bedrag, 12 miljoen. Dumfries heeft samen met Psv natuurlijk een waardeloos jaar gedraaid, dus dat icm de coronacrisis heeft zijn waarde geen goed gedaan. Niet om lullig te doen, maar ik denk dat 15 miljoen nu een marktconform bedrag is. Zou 'm btw ook houden als Psv zijnde, als dat voor hun mogelijk is om zulke biedingen te weigeren, en dan volgend jaar kijken of je' m weer duurder kan verkopen.

25 mei 2020 om 13:03

We zitten nu vroeg in de transferwindow dus dan kan ik mij voorstellen dat je eerst hoog inzet als verkopende club. Dat is voor de onderhandelingspositie ook veel beter. Naar beneden gaan met de prijs kan altijd nog.

25 mei 2020 om 13:08

“Dumfries heeft samen met Psv natuurlijk een waardeloos jaar gedraaid,” Dumfries heeft zich in tegenstelling tot de rest van PSV gewoon ijzersterk herpakt.

25 mei 2020 om 13:11

Ik vind 25 ook wel iets te hoog ingeschat. Ergens tussen de 15 en 20 vind ik een prima bedrag ook in de momentele crisis. Ik denk echter dat PSV genoodzaakt is om Dumfries te verkopen bij elk bod van 15 miljoen of hoger.je zegt ook dat Dumfries een waardeloos heeft gedraaid, maar dat is natuurlijk niet zo als je kijkt naar de cijfers van Dumfries. 7 doelpunten en 3 assists is niet slecht voor een rechtsback, ook heeft zich dit jaar ontpopt tot international wat veel met zijn marktwaarde doet.

25 mei 2020 om 13:31

@ Inkemontana Transfermarkt geeft zeker een goede indicatie, maar neemt niet (altijd) alles mee in de waardebepaling. Zo is de groeipotentie van een speler discutabel, niet voor niets dat Transfermarkt niet/nauwelijks de juiste waarde van jeugdspelers weet te bepalen. Ook de positie van de huidige club heeft veel impact op de waarde. Een speler van een vermogende club is in verhouding meer waard dan een gelijkwaardige speler bij een noodlijdende club. Leeftijd meegerekend behoort Dumfries wel tot de top 20 beste rechtsbacks en zou dat 15-20 miljoen moeten opleveren. Wat Corona doet met de waarde is een raadsel inderdaad.

25 mei 2020 om 13:43

PSV heeft een waardeloos jaar gedraaid. Maar Dumfries heeft zich bij vlagen toch wel onderscheiden van deze groep. Helemaal in de tweede seizoenshelft waar hij ook regelmatig belangrijke goals maakte. De transfermarkt moet ook nog op gang komen. En die is inderdaad lastig in te schatten. Maar daarom moet je de vraagprijs in eerste instantie nog niet laten zakken. Ik zou inderdaad proberen om zulke spelers (dumfies, Malen, Ihattaren) aankomend seizoen in ieder geval te behouden.

25 mei 2020 om 15:47

Je argument waarom Dumfries goed heeft gespeeld is 7 doelpunten en 3 assists?volgens mij is hij rechtsback en staat hij opgesteld om te verdedigen, je gaat toch ook een spits niet afmeten op zijn gewonnen duels op eigen helft?ik vind Dumfries echt een prima seizoen gedraaid hebben en heeft zeker waarde toegevoegd voor PSV als verdediger. Denk ook dat hij ergens tussen de 16 en 19 miljoen op mag leveren en dat is echt fors voor een rechtsback.

25 mei 2020 om 13:11

Met 25 miljoen wordt Dumfries een van de duurdere rechtsbacks ooit. Dat lijkt me dus niet meteen te gebeuren eerlijk gezegd.

25 mei 2020 om 13:18

Ik denk dat als PSV er tussen de 12 en 15 miljoen uit weet te slepen, dat het veel is. Jammer als hij weg gaat. Altijd voorop in de strijd en hield zich als 1 van de weinige spelers echt staande in de CL. Ik denk dat hij moeiteloos aanhaakt bij het niveau van AC Milan

25 mei 2020 om 13:22

Ik denk dat PSV hem voor dat bedrag hem nog een jaartje in Eindhoven gaat houden. Dan kan Dumfries volgend jaar gaan vlammen op het EK en levert hij waarschijnlijk nog meer op.

25 mei 2020 om 14:38

Inderdaad, de concurrentie op de rechtsback positie is uitermate zwak te noemen. Veltman, Tete, Karsdorp, ze zijn allemaal niet beter dan Dumfries dus het is wel gegarandeerd dat hij meegaat met het EK en ook in de basis gaat staan. De enige echte concurrent voor de basisplek bij Oranje volgend jaar is Hans Hateboer maar hij speelt in de Serie A meestal gewoon als rechtermiddenvelder in een compleet ander systeem dan Oranje. Volgend jaar verkoop je hem dus ook nog gewoon lachend voor 12-15 miljoen.

25 mei 2020 om 16:40

Andres zijn contract is dan ook weer een jaar korter. Daarbij speelt PSV EL geen CL en dat zorgt voor transfers van verdedigers misschien voor 25 +. Ik schat hem in op 15 miljoen. Een prachtig bedrag voor een club in zwaar weer.

25 mei 2020 om 13:40

Voor een rechtsback (!) betalen ze in Italië nooit de hoofdprijs. Ik denk 15 miljoen maximaal, misschien 16 als hij heel boos blijft kijken.

25 mei 2020 om 13:40

Het zal wel rond de 20 miljoen uitkomen. Waarschijnlijk iets minder. Het zal helemaal afhangen wat de corona met de clubs zal gaan doen. Ik denk dat we erg weinig transfers gaan zien. De financiële toekomst is voor alle clubs totaal onduidelijk. Ze zullen geen risico's durven nemen. Als hij toch verkocht wordt, is Joshua Vagnoman van Hamburg SV dan niet wat? Is toch Duits jeugdinternational en stond/staat toch te boek als talent?

25 mei 2020 om 13:48

Daar ga je echt geen 25 miljoen euro voor vangen. Je zit allereerst met de crisis en ten tweede is Dumfries meer een gebrek aan beter in Oranje dan dat hij daadwerkelijk goed speelt. De backs in Oranje zijn steevast de slechtste spelers op het veld. Clubs denken in zo'n geval echt niet: "laten we er maar een aantal miljoen euro bij doen, want ondanks het feit dat hij er niets toevoegt is hij wel international". Ik denk dat 15 miljoen euro dichter bij het daadwerkelijke bedrag zit.

Dumfries is een goede speler die bij de top niet zou misstaan. Hij is ook speler van Oranje en dat drijft de marktwaarde weer op.psv doet er wel goed aan om Dumfries een goed salaris te bieden, althans hoger dan hetgeen hij nu heeft. Kijkend naar het spel van Dumfries zou die gewoon mee kunnen bij clubs als Barcelona, City. Die 2 clubs passen heel goed bij het spel van Dumfries.de marktwaarde op dit moment is toch echt minimaal 25 miljoen euro. Al zou PSV ook wel 35 miljoen euro kunnen vragen lijkt me.de grote clubs hebben wel geld en 25-35 miljoen euro stelt voor hen weinig voor.

25 mei 2020 om 13:02

Dumfries is toch echt niet het niveau van Barcelona of city? Dumfries is zeker een aanvallende back maar heeft erg veel ruimte nodig en zelfs met die ruimte doet die te weinig. Dat die dan wat doelpunten maakt doet daar weinig vanaf. Een bedrag tussen de 15-20 miljoen zou mooi zijn maar ook met deze Corona tijd weet je dat niet zeker.

25 mei 2020 om 13:04

Dumfries heeft echt veel te weinig techniek en voetballend vermogen om mee te kunnen bij Barcelona of City, kom op zeg.

25 mei 2020 om 13:05

Ik weet niet wat jij de top noemt, maar ik zie hem niet in de basis bij een club als Leverkusen, Leicester of Real Sociedad. En dat is zeker niet de top.

25 mei 2020 om 13:37

Ach Sinkgraven staat er basis. Tuurlijk speelt dumfries bij dit soort ploegen ..

25 mei 2020 om 13:40

Zou dat misschien komen omdat Bosz fan is van hem en hem daarom gehaald heeft?

25 mei 2020 om 13:58

Dat gaat wel wat ver. Dumfries is wel een betere back dan Sinkgraven en die staat geregeld in de basis bij Leverkusen. Het is een beetje lastig in te schatten. In Oranje zie je aan alles wel dat Dumfries geen topback is en tekort komt voor een dergelijk niveau. Ik denk dat je Oranje goed kunt vergelijken met de Europese top. Daar zakt Dumfries toch wel aardig door het ijs.

25 mei 2020 om 14:13

Leuk dat Dumfries een betere speler is, maar je moet ook kijken naar wie er op RB staat. Weiser speelt hij er niet uit, en Bender ook niet.

25 mei 2020 om 14:49

Op basis van wat ? Weiser en Bender zijn spelers met veel bundesliga wedstrijden maar je moet hier niet gaan overdrijven alsof het toppers zijn in de bundesliga. Misschien lukt het hem inderdaad niet, maar op voorhand al zeggen dat het hem niet lukt slaat helemaal nergens op, omdat ook die spelers gewoon hun tekortkomingen hebben. Het feit is gewoon dat hij het heel aardig bij PSV doet en hij zelden door het ijs zakt, ook bij Nederland vond ik hem niet onaardig doen. Ik denk dat hij het in het buitenland ook wel aardig kan gaan doen.

25 mei 2020 om 14:56

Ja, er is een kans dat hij het goed gaat doen. Maar de top en subtop is denk ik niet zijn plek op het moment, daar komt hij voor tekort.

25 mei 2020 om 13:08

Ik betwijfel of jij Dumfries ooit hebt zien voetballen als je stelt dat hij gewoon mee kan bij clubs als Barca en City?! Dumfries is sterk en komt goed voor het doel van de tegenstander. Technisch en verdedigend is hij echter geen topper. Ik denk dat hij na PSV echt wel een stap kan maken, maar ook bij PSV vind ik dat hij voetballend eigenlijk al te kort komt. Gelukkig compenseert hij dat door inzet en vechtlust.

25 mei 2020 om 13:10

Ik denk dat hij goed bij clubs als Leipzig en Gladbach past.

25 mei 2020 om 13:15

Bij Gladbach misschien ja. Maar bij Leipzig? Die gaan voor backs van het niveau Angelino en zeker niet voor blinde paarden.

25 mei 2020 om 14:15

Bij Gladbach heb je Lainer, die zou ik toch eerder opstellen dan Dumfries. En Klostermann en Mukiele gaat hij er ook niet uitspelen bij Leipzig, al speelt Klostermann nu vaak op CV.

25 mei 2020 om 13:13

Haha Dumfries die mee kan bij Barca en City? Die man kan voor geen pepernoot voetballen. Heeft het puur van zijn inzet en power nodig. Hij staat in Oranje door gebrek aan beter, meer dan dat kan je er niet van maken. Dumfries gaat nooit bij een club als Barca spelen, AC Milan wordt al lastig met zo een beperkte techniek.

25 mei 2020 om 13:17

Ik krijg een beetje het idee dat sannedijkstra wellicht een troll is. Niet iedereen is het altijd met elkaar eens natuurlijk, dat houdt een forum ook leuk. Maar deze gebruiker doet zo vaak extreem rare uitspraken dat het gewoon opvalt. Dumfries bij Barca of City?! 35 miljoen voor Dumfries? Ik neem aan dat dit geschreven wordt om reacties uit te lokken, dit kan haast niet serieus zijn hahah.

25 mei 2020 om 13:21

@ Sanderk91bij PSV kan Dumfries heel goed mee en is hij vaak bepalend. Als je dan bij Barca of City speelt met veel betere spelers komen je kwaliteiten nog meer naar voren en word het makkelijker voor Dumfries om vooruit te lopen . Om me dan meteen een troll te noemen vind ik provocerend .En wat is 25 miljoen euro nou voor de beste back van de eredivisie? En tevens Oranje speler.

25 mei 2020 om 13:23

Hij wordt dan de 4de duurste rechtsachter ooit na Cancelo, Walker, Alves en Danilo. Lijkt me inderdaad niet te gaan gebeuren 😅.

25 mei 2020 om 13:26

Denk dat je Wan Bissaka vergeten bent, toevallig doen Cancelo/Danilo het niet al te bijzonder overigens. Verder wel met je eens.

25 mei 2020 om 13:30

Ja inderdaad er even over gekeken. De clubs in Manchester kunnen er wel wat van trouwens. De laatste seizoenen hebben ze rond de 200 miljoen uitgegeven aan rechtsbacks (voornamelijk City draagt daar aan bij).

25 mei 2020 om 13:33

@sanne: Hij kan absoluut heel goed mee bij PSV, dat ontken ik nergens. Sterker nog, ik vond hem zelfs met afstand de beste speler bij PSV dit seizoen. Alleen bij Barca of City is wel even andere koek. En als jij denkt dat men van Dumfries even een van de duurste backs aller tijden gaat maken midden in de Coronatijd dan heb je het echt mis hoor. 15 miljoen zal zeker al serieus overwogen worden en 20 miljoen zou al een geweldig bedrag zijn, 25-35 is gewoon ronduit bizar lijkt me, dat gaan ze nooit krijgen voor Dumfries. Bovendien zei ik 'ik krijg het idee dat je een troll bent', niet alleen op basis van deze post maar op basis van tal van posts die vaak ver van de realiteit afstaan. Ik kan er ook naast zitten hoor, misschien denk je er vaak echt zo afwijkend over, dat kan ook. En nee, ik provoceer je zeer zeker niet. Het viel me alleen op.

25 mei 2020 om 13:35

Nou, beste back van de eredivisie vind ik niet. Tagliafico vind ik sowieso beter. En de er lopen nog wel wat andere backs rond die niet echt minder zijn.

25 mei 2020 om 13:37

Ik vond Tagliafico dit seizoen helemaal niet zo bijzonder.

25 mei 2020 om 13:54

@tvl 11 - Maar Tagliafico heeft wel veel meer bagage. Tagliafico vertrekt met een halve finaleplaats CL, een kampioenschap, kwalificatie voor het aankomende CL seizoen en CL-ervaring van dit seizoen. Ook bij Argentinie is Tagliafico niet onbelangrijk, terwijl Dumfries eerder een zwak punt in Oranje is dan een toevoeging.

25 mei 2020 om 13:59

Dat zeker, Tagliafico zal ondanks zijn leeftijd gewoon voor een veel hoger bedrag vertrekken dan Dumfries, ik doelde er meer op dat hij dit seizoen niet heel veel beter was dan Dumfries, beide waren vrij wisselvallig dit seizoen. De backs van AZ blonken pas echt uit.

25 mei 2020 om 14:30

@lierse1997, is ook niet zo gek. Wanbissaka en Walker zijn Engelse jongens en dus homegrown. Je miste Semedo trouwens nog in je rijtje.

25 mei 2020 om 15:45

Haha united heeft alleen één keer grof geld uitgegeven voor een rechtsback en dat is AWB. Hij zal ook de rest van zijn carrière daar blijven, United kennende. Dat jij daarom clubs uit manchester zegt terwijl iedereen die niet onder een steen heeft geleefd weet dat City meeste uitgaven doet voor back positie. Jij kan zo een journalist worden echt waar.

25 mei 2020 om 13:51

Is dat zo? Oranje is qua niveau dan het best te vergelijken met die clubs en daar komt Dumfries nauwelijks in mee. Hij is steevast 1 van de 3 slechtste spelers in het veld. Ik vind Dumfries slechter dan Jetro Willems (al is dat een linksback) en die voetbalt momenteel ook nog niet bepaald in de top.

25 mei 2020 om 14:33

@sirius, een heel groot pluspunt van Dumfries is dat hij echt nooit geblesseerd raakt. Ik zag in Willems echt een topper. Echter is hij in totaal iets van 3 jaar kwijt geweest aan blessures.

25 mei 2020 om 20:53

Dat is waar, maar het feit dat hij nooit geblesseerd is zal niet de grootste afweging voor clubs als Barcelona zijn om hem te nemen. Hij is niet goed genoeg en in Oranje is dat ook duidelijk te zien. Als ik eerlijk ben, zie ik in Dumfries meer een speler voor de Duitse subtop. In niets zie ik een speler die iets toe kan voegen aan een grote Europese club.

26 mei 2020 om 00:47

@sirius, klopt Barca zal nooit voor hem komen. Maar al die blessures hebben wel enorm de ontwikkeling van Willems in de weg gezeten. Ik zie de PL als ideaal bij Dumfries. Ik acht een topclub trouwens niet per se onmogelijk. Ik denk iemand als Mourinho hem wel zou halen. Die houd wel van zulke spelers.

Het is toch niet onverwacht dat Rodriguez niet naar Eindhoven wil komen. Hij heeft het nu voor een half jaar geaccepteerd voor de speeltijd met het oog op het EK, maar zijn ambitie ligt toch wel buiten de eredivisie. Dumfries zou een aantrekkelijke speler kunnen zijn voor de internationale subtop. Hoop dat PSV zo veel mogelijk voor hem kan krijgen, maar zie het somber in met de corona crisis en het afgelopen seizoen voor Psv.

Ten eerste is hij elke topclub waardig omdat hij heel de flank in z’n eentje kan bestrijken en onvermoeibaar Is. Dat hij niet als Dani Alves of Roberto Carlos kan voetballen maak dan niet heel veel uit. Ik vind hem sowieso de beste rechtsback die we afgelopen 20 jaar hebben gehad. Hij heeft zoveel inbreng in het spelletje van Oranje meeste zijn blind of hebben helemaal geen verstand van voetbal dat ze neerkijken naar dumfries.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

6 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 10 juli
Feyenoord heeft interesse in Santiago Pierotti, een talentvolle aanvallende middenvelder van Club Atlético Colon. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren