John de Wolf verrast door vertrek bij Feyenoord: ‘Het is snel gegaan’

Maandag, 25 mei 2020 om

Saïd Bakkati vertrekt in het kielzog van Jaap Stam naar de Verenigde Staten, om aan de slag te gaan als assistent-trainer bij FC Cincinnati. De 38-jarige oud-verdediger was nog in dezelfde functie werkzaam bij Feyenoord, waar hij begin dit seizoen tevens samen met Stam arriveerde. John de Wolf vindt het jammer dat Bakkati besloten heeft om de Rotterdammers te verlaten, zo vertelt hij aan RTV Rijnmond.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Snap jij het besluit van Saïd Bakkati?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door siceramo)

Logisch dat hij meegaat met Stam, zonder Stam was hij ook niet naar Feyenoord gegaan.

Ik snap zijn keuze wel, Stam is een coach die (als het goed is) nog aan het begin staat van een lange carrière. Als je zo goed klikt met Stam is het logisch dat hij hem overal naar toe volgt dan ben je altijd verzekerd van werk.

25 mei 2020 om 11:38

I snap hem ook wel, maar met een andere reden. Als de klik tussen twee personen goed is,de visies sluiten op elkaar aan en je bent aardig complementair, is dat een fijne werksituatie. De reden die jij aangeeft, is een defensieve, ingegeven door angst.

26 mei 2020 om 09:49

Ingegeven door angst is wel erg zwaar aangezet. Bakkati heeft nu toch een fijne werksituatie? Bakkati was geen grootse voetballer (schipperde tussen de Eredivisie en Eerste Divisie) en is pas sinds een paar jaar assistent-trainer. Het is dan ook niet gek dat hij voor zekerheid kiest, door met Stam mee te gaan. Waarschijnlijk heeft hij nu de luxe nog niet om voor een onzekere situatie te kiezen (na volgend seizoen wellicht geen Feyenoord meer, Stam inmiddels een andere assistent, weer onderaan beginnen/in de vergetelheid raken). Maar Bakkati kan ook beide redenen hebben: kiezen voor zekerheid en een fijne werksituatie.

25 mei 2020 om 12:27

Nja in feite was hij ook zonder Stam verzekerd van werk: Feyenoord wilde dolgraag met 'm door en door zijn prestaties zou hij binnen dit wereldje van korte lijntjes altijd ergens terechtkomen.

25 mei 2020 om 13:38

Ik denk dat het avontuur en misschien het financiele plaatje een grotere rol spelen. Voor het sportieve plaatje hoef je niet als assistent naar Amerika te gaan als je al assistent bij Feyenoord bent.

Nog los van Stam. Het is natuurlijk een geweldig avontuur om in Amerika te werken voor een paar jaar en wellicht financieel ook aantrekkelijk.

Bakkati was het enige goede wat Stam aan Feyenoord heeft bijgedragen. Je hoort louter positieve verhalen over hem. Jammer dat hij weggaat, en als ik hem was zou ik ook drie keer nadenken voordat ik me committeer aan een hopeloos slechte hoofdtrainer als Jaap Stam.

25 mei 2020 om 11:54

Heb jij toevallig gewerkt onder Jaap Stam als speler? Denk het niet dus je opmerking over hopeloos slechte hoofdtrainer is gebaseerd op helemaal niks.

25 mei 2020 om 12:02

Op zijn minst op de resultaten van begin dit seizoen.

25 mei 2020 om 12:04

Prima, dan mogen we dus nooit meer een oordeel vellen over trainers 👍Ik baseer me op het meest belabberde veldspel van Feyenoord sinds Mario Been, de allerslechtste tactische opvatting die ik bij Feyenoord gezien heb - een kind had kunnen weten dat hoge pressie met Botteghin niet zo'n goed idee is -, dramatische tot middelmatige resultaten in zijn trainerscarrière tot dusver en het feit dat de KNVB speciaal voor hem de examinering heeft aangepast omdat het volgen van klassikale lessen te moeilijk voor hem was. Lijkt me een solide basis voor een oordeel van zijn capaciteiten.Ben ik nog het aantrekken van Liam Kelly vergeten, al is dat natuurlijk ook op het conto te schrijven van de incapabele TD Sjaak Troost.

25 mei 2020 om 13:15

Je kan toch moeilijk ontkennen dat Stam het dramatisch gedaan heeft. Hij heeft bij Feyenoord aangetoond tactisch enorm zwak te zijn. Daarnaast heeft Stam nooit echt als hoofdtrainer bijzonder gepresteerd.

25 mei 2020 om 13:27

@repuiztav Bij Reading deed hij het 1 seizoen erg goed! Maar dat was ook vooral in resultaat, het spel was verzorgd maar niet indrukwekkend. Zn begin bij PEC was ook hoopgevend, al zakte het wel erg ver in. Hij lijkt vooral niet over bijzonder veel/scherp aanpassingsvermogen te beschikken, en presenteert zich bij tegenvallende resultaten tot nu toe niet bepaald positief/sterk. Benieuwd of ie dat weet te ontwikkelen. De signalen zijn niet echt hoopvol als ik hoor wat er volgens hem fout ging bij Feyenoord..

25 mei 2020 om 13:40

Nou ja, je kunt wel stellen dat hij er in ieder geval een puinhoop van heeft gemaakt bij Feyenoord. Advocaat doet het met exact dezelfde selectie aanzienlijk beter. Of hij ook daadwerkelijk een slechte trainer is laat ik in het midden, maar bij Feyenoord heeft hij echt niets klaargespeeld. Daarvoor zijn de resultaten onder Advocaat te goed.

25 mei 2020 om 17:21

Ik denk dat Feijenoord Stam gehaald had om aanvallend en dominant voetbal te spelen. Echter was Feijenoord vergeten om de juiste spelers daar voor aan te trekken. Stam was niet in de positie om zijn mond open te trekken en een meer realitsche speelstijl te spelen. iets wat advocaat natuurlijk wel kon doen , die werd binnen gehaald als de verlosser. Door de eerste keer te weigeren , kon hij de tweede keer eisen wat hij wilde. Natuurlijk was Stam niet al te best , maar ook Feijenoord is niet zonder schuld ...

Op zich wel logisch dat ie meegaat. Hij kent Stam al vanaf zijn PEC Zwolle tijd en is vanaf Stam's carrière bij Jong Ajax altijd betrokken in zijn staf. Die twee hebben zo te zien over de jaren een sterke band opgebouwd. Wel mooi die loyaliteit.

Wow, deze titel is echt multi-interpretabel; ik dacht dus dat John de Wolf zelf wegging. Alle credits naar VZ voor deze slim gevonden titel. On-topic: Dat Bakkati mee gaat begrijp ik ook wel. Trainers nemen doorgaans maar al te graag mensen mee om een vertrouwde omgeving voor zichzelf te creeeren. Zo zie je Trustfull altijd Frank de Boer volgen naar Ajax, Inter en Crystal Palace en zag je Gerard van der Lem altijd naast Louis van Gaal zitten.

25 mei 2020 om 12:16

Haha had precies hetzelfde had er gewoon bij gezet dat hem om Bakkati ging. Nu lijkt het net alsof de Wolf weggaat.

25 mei 2020 om 12:20

en dan is het plots nieuws geworden en is het interressant.het verhaal Bakkati was al bekend.

25 mei 2020 om 15:04

Ik vind dit wel een mooie misleidende kop. Slim gevonden omdat verrast zowel een voltooid deelwoord als 3e persoon enkelvoud kan zijn. De taalnerd in mij vindt dit leuk. Wel blij dat John niet weg gaat.

25 mei 2020 om 15:44

Haha, ik had precies hetzelfde. Ik wil dit niet eens een clickbait noemen omdat het puur spelen is met de taal.

Natuurlijk moet Stam ook de hand in eigen boezem steken. Maar wat hij zegt over de instelling van veel spelers in Nederland laat weinig aan duidelijkheid te wensen over. Gewoon te verwend en onvoldoende bereid in zichzelf te investeren en tot het gaatje willen gaan.

25 mei 2020 om 12:17

Je kan veel van het voetbal in de US zeggen maar iets wat ze wel hebben daar is sport mentaliteit, daar kunnen andere landen echt wel wat van leren.

25 mei 2020 om 12:19

Van Basten stoeide daar ook mee. Als je in de absolute top hebt gespeeld en je helemaal mee gaat in de professionaliteit die daar heerst, is het wellicht moeilijk je te verplaatsen in spelers die 2-4 niveaus lager staan. Probeem is alleen dat je daar wel mee moet werken.

Feyenoord moet nu gewoon goed luisteren naar Advocaat en aan hem vragen wie hij bij de staf wil hebben. Maar Advocaat is wel slim genoeg om daarin een juiste keuze te maken en zal nog wel iemand kennen die met hem wil werken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
196 fans
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 10 juli
Feyenoord heeft interesse in Santiago Pierotti, een talentvolle aanvallende middenvelder van Club Atlético Colon. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren