‘PSV moet vraagprijs van vijf miljoen bijstellen om lastig parket te voorkomen’

Maandag, 25 mei 2020 om

Het lijkt er momenteel niet op dat Derrick Luckassen volgend seizoen nog actief is bij Anderlecht. De centrumverdediger annex controlerende middenvelder wordt momenteel door Paars-Wit gehuurd van PSV en de Belgische topclub heeft een optie tot koop. De vijf miljoen euro die conform de huidige afspraken moet worden betaald aan de Eindhovenaren is voorlopig echter te gortig voor Anderlecht, zo schrijft Het Nieuwsblad.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Derrick Luckassen komende zomer verkocht worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Hoewel ik ook vind dat er geen match is, vind ik deze uitspraken toch iedere keer tenenkrommend. Willens en wetens is er een contract getekend, de club is je werkgever, punt. Uiteraard kun je in goed overleg tot de conclusie komen dat een samenwerking niet langer gewenst is, maar simpelweg zeggen ‘dat ga ik niet doen’ slaat helemaal nergens op.

25 mei 2020 om 10:45

Begrijp wat je bedoelt, maar iets kan toch tegenvallen? Van de ene of andere kant? Of van beide kanten? Iets kan anders lopen dan waar je op gerekend hebt. En in dit geval is PSV hem ook liever kwijt blijkt uit t feit dat ie al twee keer verhuurd is met ook een optie tot koop nu. Door corona is van alles veranderd, maar denk dat PSV hem dan goedkoper verkoopt of weer verhuurt. En als Lukassen ondanks alles weer terugkeert bij PSV, zal ie ook wel moeten en zal ie dat ook wel doen. Dat weet hij ook wel.

25 mei 2020 om 10:58

Hij geeft duidelijk aan dat hij dat niet meer wil, terwijl hij niets te willen heeft daarin. PSV weet dus precies wat ze aan hem hebben, helemaal niks, dat verzwakt ook de onderhandelingspositie met andere clubs enorm. Niet dat de hoofdprijs zal klaarliggen voor Luckassen, maar door deze domme uitspraken zijn de opties nog kleiner.

25 mei 2020 om 11:24

Het kan natuurlijk zeker tegenvallen. En je kunt ook zeggen dat het te prijzen is dat hij eerlijk is. Maar vanuit een professioneel standpunt kan hij dit soort dingen beter binnenskamers houden. Voor PSV maakt het het moeilijker om een goede prijs te krijgen als hij roept dat hij 100% zeker weg wil. Andersom, als er ineens hele gekke dingen gebeuren en Luckassen blijft toch bij PSV dan staat hij er bij de supporters meteen niet zo lekker op.

25 mei 2020 om 11:29

Thucan, tuurlijk wordt de onderhandelingspositie niet beter door zijn uitspraken, echter de dubbele verhuur met optie tot koop deed dat ook al niet. En misschien deed Lukassen daarom wel die uitspraken. Omdat PSV nul vertrouwen in hem heeft. Niet alleen Lukassen iets verwijten hier. Ondanks dat ik beaam dat t niet heel geweldige uitspraken zijn.

25 mei 2020 om 11:33

Ewoud, vind dat hij wat meer respect mag tonen naar zijn werkgever, tuurlijk. Maar hij heeft duidelijk andere belangen dan de club die ook geen vertouwen in hem (meer) heeft. En je kan bijna niet verwachten als club dat je hetzelfde bedrag terugkrijgt voor een speler die bij jou volledig mislukt is. You win some, you lose some.

25 mei 2020 om 11:32

Het is toch wel lastig. Als speler ben je letterlijk eigendom van een club. Als een speler slecht presteert, of een club heeft niks aan je, zetten ze je op de tribune of laten ze je zelfs niet meetrainen met het eerste, in de hoop dat een speler zelf verder gaat kijken en zo snel mogelijk vertrekt. Als een speler geld kan opbrengen, of een club kan voordeel uit je halen heb je opeens niet meer te zeggen en word je gehouden aan je contract. Ik vind dat het in sommige situaties best mogelijk moet zijn om als speler te zeggen dat hij niet meer wil terugkeren bij de club. Tuurlijk moet het dan op een goede manier geregeld worden maar ik vind het altijd bewonderenswaardig dat een speler niks meer te vertellen heeft als hij een contract tekent. Het gaat toch over iemand zijn/haar geluk. Een argument dat hij/zij daar ook naar betaald krijgt, is inderdaad het argument dat dan gebruikt wordt, maar wat is geld waard als je niet gelukkig bent en je absoluut niet op je plek voelt of ergens niet thuis bent.

25 mei 2020 om 14:47

Met name omdat die jongen simpelweg afhankelijk zal zijn van Psv. Hij heeft niets te willen, want er is inderdaad gewoon sprake van een lopend contract. PSV z'n wil is dus eigenlijk wet. Ik denk ook dat het misschien slim is voor die jongen om eens in de spiegel te kijken. Misschien moet hij wat videobeelden terugkijken en de hand ook in eigen boezem steken. Het was namelijk drie keer niets wat hij bij PSV liet zien, terwijl je met Hendrix en Rosario toch niet hele flinke concurrenten had/hebt.

Deze jongen heeft zich onmogelijk gemaakt in Eindhoven. Ontzettend dom om zulke uitspraken zo voorbarig te doen en dat komt nu als een boemerang terug. Niet alleen heeft hij zijn eigen glazen hiermee ingegooid, maar ook de handelspositie van PSV heeft hij willens en wetens verzwakt.

25 mei 2020 om 11:26

Lijkt mij juist slim van hem (niet heel chique), maar PSV weet nu wel dat ze hier heel snel van af moeten.

25 mei 2020 om 11:47

Of clubs haken af omdat ze doorhebben dat deze speler graag zijn eigen werkgever in het openbaar te kijk zet.

25 mei 2020 om 13:28

Waarschijnlijk niet, veel clubs boeien dat soort dingen niet als je het niveau hebt voor een goede prijs.

25 mei 2020 om 13:56

PSV kan hem gewoon aan zijn contract houden indien de juiste prijs niet geboden wordt. Zit je dan lekker met je reet op de tribune tot 2022. Overigens is het maar de vraag of er een degelijke club op hem zit te wachten.

25 mei 2020 om 14:01

Woenselaar dat kan psv doen, maar dat zou dom van ze zijn. Stel ze willen 5 miljoen, maar de beste bieding is 2,5 miljoen dan zou het dom zijn om hem 2 jaar voor +- een miljoen per jaar op de tribune te laten zitten (gezien de grote van zijn transfer destijds). Loop je alsnog een kleine 5 miljoen mis met 2.5 miljoen transfer + 2 miljoen salaris. Dan kun je beter je verlies pakken in deze tijd.

25 mei 2020 om 14:44

@woenselaar - Dat zal zo'n jongen wel leren de werkgever niet publiekelijk voor het blok te zetten, maar het zijn toch wat miljoenen die je als club bij kunt schrijven. Zeker in deze tijd zijn dat toch lekkere inkomsten voor een speler waar je niets aan hebt.

25 mei 2020 om 15:21

@zytto/ Sirius, uiteraard. Kapitaalvernietiging van jewelste. Wat ik probeer aan te geven is, is dat PSV hierin gewoon beslist en dhr. Luckassen vrij weinig te zeggen heeft daarover.

Het blijft schrijnend dat het ooit zo grote Anderlecht momenteel financieel bijna bij de grond zit. Zelfs voor de coronacrisis was al duidelijk dat ze geen vijf miljoen zouden kunnen uitgeven aan Luckassen. Ik vind dat Anderlecht echt verworden is tot een schim van de club die ze ooit waren en momenteel zijn ze nog eens zo hypocriet als de pest. Ze waren zowat de eerste club die zijn handje ophield bij de clubs die volgend seizoen Europees spelen en opriep tot een solidariteitsfonds. Maar bij de onderhandelingen van de tv-contracten waren ze dan weer één van de grote redenen dat de topclubs veel meer geld krijgen dan de kleinere clubs. Blijkbaar moet je dus alleen solidair zijn als het Anderlecht goed uitkomt.

25 mei 2020 om 10:52

Is toch vrij normaal dat de grote clubs meer geld krijgen aangezien hun ook met bekijks trekken?? Zo gaat overal volgens mij.

25 mei 2020 om 11:04

Op zich wel ja, maar er was een voorstel een wat eerlijkere spreiding van de tv-gelden in te voeren. En net daar was Anderlecht resoluut tegen. Dat zij dan net de eerste club waren die het woord solidariteit in de mond nam (samen met Cercle, wat ook schandalig was want die hadden hun spelers op tijdelijke werkloosheid gezet), vind ik enorm hypocriet.

25 mei 2020 om 11:33

Ja daar heb je gelijk. Solidariteit kan ook niet in het voetbal. Iedere club heeft andere belangen. Tenzij je competitie door gaat. Anders krijg je dit soort dingen.

Speelde bij Anderlecht rechtsachter, dus zou ideale opvolger voor Dumfries zijn, als hij niet zo’n domme uitspraak had gedaan.

25 mei 2020 om 13:11

Zou zeker geen ideale opvolger voor Dumfries zijn. Hij heeft al meerdere keren aangegeven zichzelf geen rechtsback te vinden en daar liever niet te spelen. Bij Anderlecht heeft ie er schijnbaar minder moeite mee, maar ook daar is hij er eind 2019 al over begonnen.

25 mei 2020 om 17:45

Klopt dat hij dat zelf vindt, maar moet iemand hem niet informeren dat hij als CV of CVM bij geen enkele grote club aan de bak komt

25 mei 2020 om 13:31

Luckassen rechtsachter? Serieus? Die man heeft een draaicirkel als een vliegdekschip. Dan kan ik mij wel voorstellen dat Anderlecht de optie tot koop niet wil lichten. Doe de helft eraf zou ik zeggen. PSV moet in ieders belang van deze jongen af. En nooit weer zulke aankopen doen aub.

Toch verbaast het mij dat Luckassen het niet voor elkaar krijgt bij Psv. Slechter dan Viergever of Schwaab kan hij niet zijn en al helemaal niet dan Baumgartl. Fysiek sterk, redelijk snel en was bij Az één van de betere op het middenveld, nu ook bij Anderlecht zeer solide. Ik zou hem persoonlijk wel een keer willen zien bij een laagvlieger in de PL, ik denk dat hij daar nog kan verrassen.

25 mei 2020 om 13:08

Het is als Bambi op ijs; het is een groot debacle als die jongen speelt. Verbaast me niets dat die jongen doorgaans rechtsback speelt bij Anderlecht. Zou als PSV zijnde niet te moeilijk doen en even bedenken dat Van Combrugge in Brussel speelt. Naar verluid willen de Belgen zo'n tien miljoen voor hun keeper, wat evenmin realistisch is. Ik zou zeggen: bepaal de prijs van Luckassen op 3,5 miljoen en leg een kleine 5 miljoen bij om Van Combrugge naar Eindhoven te halen.

25 mei 2020 om 17:22

Ja de wedstrijden bij Psv tot dusver waren inderdaad niet best. (en dat is nog zacht uitgedrukt) Wat ik wel opmerkelijk vind is dat je roept om Van Combrugge, terwijl je met Unnerstall en prima keeper in huis hebt. Vooral in vergelijking met Zoet zouden de Psv fans dolgelukkig met hem moeten zijn.

26 mei 2020 om 09:44

Ben ik ook wel; zeker om zijn reflexen, reikwijdte en het feit dat er flink wat body in de goal staat vind ik Unnerstal een uitstekende keeper en een verbetering ten op zichte van Zoet. Dat hij - net als Zoet - minder sterk is in het meevoetballen, vind ik minder persoonlijk van secundair belang; als PSV minder beknibbeld op haar centrum achterin en daar gewoon eens fatsoenlijke verdedigers neerzet die zowel verdedigend als in de opbouw hun mannetje staan hoeft dat ook geen punt te zijn. Maar Schmidt schijnt voor zijn manier van spelen een meevoetballende keeper wel belangrijk te vinden en zou zijn oog op Van Combrugge hebben laten vallen. Dus in dat licht kun je van de nood een deugt maken en die transfer deels door een ruil bekostigen.

25 mei 2020 om 19:12

Je hebt er geen verstand van als je Viergever slecht vind, is erg stabiel voor Psv. Schwaab is dit seizoen matig maar was daarvoor cruciaal voor Psv. Het enige waarin Luckassen beter is is zijn fysiek.

26 mei 2020 om 09:52

Viergever is subtopmateriaal, niet voor niets liet Ajax - waar hij stelselmatig reserve was - hem uit zijn contract lopen. Binnen de landsgrenzen weet Viergever zich nog wel te redden, maar vorig jaar hebben we tegen Tottenham kunnen zien waarom te traag en te klein zijn je de kop kost als je Europese ambities hebt. Dat Viergever, een gratis afdankertje van je concurrent, het minst instabiel is achterin vind ik een zwaktebod van jewelste. Dat, en het feit dat PSV geen fatsoenlijke linksback kan vinden én met geen betere CV dan Schwaab op de proppen kan komen, zegt veel over de scouting en technische visie die PSV heeft op het samenstellen van een gebalanceerde selectie. Snelle tevredenheid of onmacht ligt daaraan ten grondslag, want als je - zoals Gerbrands eens uitlegde - bij de 32 beste clubs van Europa wilt horen, mag je best wat meer van jezelf vragen.

Lekker moraal ridder uithangen iedereen. Hij zit al sinds 2017 bij PSV en heeft met uitleen beurten aan Hertha BSC en Anderlecht meer duels gespeeld samen dan in totaal bij PSV. En we weten allemaal PSV hem toch geen eerlijke kans gaat geven. Hij is een mens en is zijn carrière. PSV heeft zelf met volle verstand 5 miljoen voor hem betaald aan AZ. Ook als hij zich niet had uitgesproken had iedere club toch wel geweten hij weg mag bij PSV. Hij is tenmiste eerlijk klaar is bij PSV voor hem. Moet ie anders tegen zijn zin in wel bij PSV weggetreiterd worden zoals Erkin bij Inter onder de Boer? Ik vind alleen maar klasse en van karakter en eerlijkheid tonen hij zegt terug naar PSV geen optie is. Laten wel wezen PSV was toch al veel langer klaar met hem ook.

25 mei 2020 om 14:42

"en we weten allemaal PSV hem toch geen eerlijke kans gaat geven." - En jij denkt dat PSV graag 5 miljoen voor een speler betaalt om hem vervolgens enkel nog uit te lenen? Die jongen heeft nog geen moment overtuigd bij PSV en het is natuurlijk geen liefdadigheidsinstelling. Bovendien is jouw andere voorbeeld nogal lachwekkend. De situatie van Erkin en De Boer heeft werkelijk niets met dit te maken. Als je in de seizoenen en in de voorbereidingen geen indruk maakt, word speeltijd nou eenmaal een schaarste. Schijnbaar is PSV ook niet onder de indruk over z'n verhuurperiodes.

25 mei 2020 om 14:55

Waarom krijgt Luckassen geen kans dan? Hij had toch begin van vorig seizoen juist wel indruk gemaakt in de voorbereiding? PSV is geen liefdadigsheid instelling nee, natuurlijk niet. Waar zeg ik dat dan? Maar dit is gewoon hun zoveelste miskoop net als Adam Maher en Bart Ramselaar bijvoorbeeld...anderlecht had een optionele optie tot koop en die gaan ze niet lichten. PSV had verplichte optie tot koop moeten bedwingen maar dat hebben ze niet gedaan. Maar of hij nou wel of niet aan zal geven wat ie terecht heeft gedaan PSV gaat hem toch niet opstellen, is gewoon een feit , klaar. En het is Corona tijd, PSV mag blij zijn als ze nog 3 miljoen voor hem krijgen.

25 mei 2020 om 20:59

Dat dit de zoveelste miskoop is, heeft niet wat met dit onderwerp te maken. Als je Maher en Ramselaar ziet spelen, snap ik namelijk wel dat ze het niet bij PSV gered hebben. Dat laat voor de zoveelste keer zien dat de stap van de subtop naar de top van de Eredivisie erg groot is. Bij clubs als AZ en Utrecht is alles nog vrijblijvend en dat stelt ze in staat incidenteel te kunnen verrassen. Bij Psv, Ajax en (in iets mindere mate Feyenoord) is presteren een must en lig je constant onder een vergrootglas. Die laten ook na PSV niet zien zo'n enorme toevoeging te zijn. Zeker na zijn uitspraken denk ik inderdaad dat PSV klaar met hem is en hem graag wil verkopen voor een paar miljoentjes.

Kon het niveau toch niet aan. Qua inkoopprijs wel een van de grootste miskopen van Marcel Brands. Prima juist dat hij zich zo eerlijk uit, kan dat juist wel waarderen. Het heeft toch geen zin om met spelers in je selectie opgescheept te zitten die 1) niet goed genoeg zijn en 2) niet bij PSV willen spelen.

Tja, stiekem hoop je dat het allemaal niet de kant van die jongen opvalt en hij geconfronteerd word met z'n eigen uitspraken bij Psv. Die jongens moeten eens beseffen dat je de eigen werkgever niet zomaar publiekelijk 'in z'n hemd kunt zetten', enkel omdat je zelf door de mand viel en op dat moment simpelweg niet goed genoeg bleek voor het niveau. Maar goed, die jongen zal wel vertrekken. Dat is voor beide partijen het beste. PSV is van een speler af die het niet kan gebruiken en krijgt daar nog een bedrag voor en Luckassen is verlost van z'n uitzichtloze situatie bij Psv. Bij de achterban kan die jongen zeer waarschijnlijk niets meer goed doen.

Zoveelste ex az speler die te licht is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

2 fans
Verdediger, 25 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 0 0 0 0
2019/2020 Anderlecht 18 0 2 0
2018/2019 Hertha BSC 4 0 0 0
2018/2019 PSV 0 0 0 0
2017/2018 PSV 19 0 4 1
Laatste voetbalnieuws

PSV neemt ‘op het eerste gezicht nogal vreemd besluit’ met contractverlenging

Derrick Luckassen gaat zijn contract bij PSV op korte termijn met één jaar verlengen, zo weet het Eindhovens Dagblad te melden. In een eerder stadium werd al bekend dat de Eindhovenaren...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 10 juli
Feyenoord heeft interesse in Santiago Pierotti, een talentvolle aanvallende middenvelder van Club Atlético Colon. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren