‘Van de Beek voert telefoongesprek over transfer, maar moet geduld hebben’

Maandag, 25 mei 2020 om

Donny van de Beek bevindt zich nog altijd nadrukkelijk op de radar bij Real Madrid. Le10Sport weet te melden dat Zinédine Zidane, trainer van de Koninklijke, recent een telefoongesprek heeft gevoerd met de 23-jarige middenvelder van Ajax. Daarin heeft de Franse oefenmeester duidelijk gemaakt dat hij nog altijd gecharmeerd is van Van de Beek. Tegelijkertijd geniet de komst van Paul Pogba wel de prioriteit bij Real Madrid.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Donny van de Beek naar Real Madrid verkassen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door bossie)

Dus als ik het goed begrijp zou Zidane naar Van De Beek gebeld hebben om te melden dat hij liever Pogba heeft? Lijkt me een goed verhaal.

25 mei 2020 om 09:51

Onderhand zou je toch ook zeggen als Van de Beek zijnde bekijk het maar lekker. Het is naar het schijnt al dik een half jaar rond tussen hem en Real. Dat je zo overduidelijk 2e keus bent lijkt me nou niet echt vertrouwen geven. Ik snap dat het het grote Real is, maar je wil toch wel ergens komen waar er meteen vertrouwen uitspreekt, dat ze je echt graag willen hebben.

25 mei 2020 om 10:09

Het lijkt me sowieso enorm moeilijk te gaan worden voor hem een basisplek te bemachtigen. Het middenveld van Real zit namelijk goed met Casemiro-Kroos-Valverde en het huidige systeem is niet echt op Van de Beeks lijf geschreven.

25 mei 2020 om 11:11

Wat verwacht je dan van een club als Madrid ? Real is de grootste club ter wereld, natuurlijk sta je dan (als Ajax speler) niet helemaal bovenaan de lijst. Mocht hij in de toekomst naar Real verkassen, dan ligt het ook helemaal aan van de Beek zelf of hij het redt of niet. Hij zal zich moeten onderscheiden van de rest van de middenvelders daar en wanneer hij dat doet (dmv doelpunten, assists en hard werken) dan zie ik hem daar nog slagen ook.

25 mei 2020 om 11:29

@lierse: dat is vooral zo als je kijkt naar het nu. Real Madrid heeft zeker niet de jongste ploeg, tegen Ajax zelf werd al duidelijk dat het aan verversing toe is. Modric is nu 34, Kroos is 30, Casemiro is 28, dat betekent dat Real voor de toekomst prima Donny er bij kan pakken om samen met Valverde het middenveld te vormen. Maar wat mij betreft blijft'ie lekker nog een jaar bij Ajax hoor.

25 mei 2020 om 12:08

Daar heb je inderdaad gelijk. Alleen kan een Casemiro nog zeker 5 jaar mee. Alleen Kroos zal echt aan vervanging toe zijn. Dan is het natuurlijk de vraag of Zidane heel zijn systeem gaat omgooien ten faveure van Van De Beek, persoonlijk denk ik van niet eigenlijk. Daarnaast is Ödegaard er natuurlijk nog en ook jongens als Isco en Ceballos zijn nog eigendom van de club (al ziet Zidane het niet echt zitten in die laatste).

25 mei 2020 om 13:09

Het is naar het schijnt al dik een half jaar dat de kranten dingen uit huin duim zuigen. Van de Beek is niet 2e keus, ook niet derde en ook niet vierde. Sterker nog hij staat niet op het verlanglijstje van Real. Real heeft met Case, Kroos en Valverde al genoeg. En nog als back up Isco, James en Modric. En zelfs op zijn retour zit er meer talent in Modric's teen dan in Donny's lijf. Real gaat als keuze 2 voor Fabian van Napoli. De enige realistische teams zijn zoals hierboven aangegeven namelijk Everton en Newcastle. Hij moet zich richten op teams van dat kaliber.

25 mei 2020 om 17:22

@glossiandzozo Ik ben blij dat eens een keer iemand anders dit mag zeggen dan ik. Hoe logisch dit ook is, voor alle fanboys hier op VZ is dit maar niet te accepteren. Overigens is ook een club als Everton niet reeel. Die gaan ook echt wel voor hogere kwaliteit dan Donny en ik vrees dat dat zelfs voor Newcastle geldt. Maar goed we gaan het zien.

25 mei 2020 om 09:51

Haha gek verhaal inderdaad. Vraag me ook echt af hoe het mogelijk is dat sommige berichten in de kranten verschijnen. Zouden ze dat gewoon ter plekke verzinnen om maar wat lezers te trekken?

25 mei 2020 om 09:51

Wat is daar mis mee. Duidelijkeid is toch wat je als voetballer wilt?

25 mei 2020 om 10:07

Het kan natuurlijk, alleen lijkt het me een heel vreemde situatie.

25 mei 2020 om 09:53

En daarna heeft Zidane of vd Beek hierover een Franse krant gebeld, zodat die dit konden publiceren. Is inderdaad wel een heel sterk verhaal. Niveau Sun of daly rubbish dit en niet echt waarschijnlijk dus.

25 mei 2020 om 17:23

Een speler als Pogba is natuurlijk vele malen interessanter dan een speler als van de Beek. Al is het alleen om de shirt-verkoop.

Donny is een speler die op hoog niveau heeft gepresteerd in de CL. Maar hij mist het postuur van bijvoorbeeld de Ligt of de frivoliteit van bijvoorbeeld de Jong. Bij een club als Real Madrid zijn dat ook elementen die mee wegen om op de langer termijn te slagen. Ik zie in Real Madrid echter wel de club voor de toekomst. Als je ziet hoe die aan het bouwen zijn, verwacht ik dat zij op korter termijn Europa weer zullen domineren. Helemaal wanneer ze volgens de geruchten Mbappe weten te strikken. Lastige keuze voor Donny.

25 mei 2020 om 10:19

Wat is dit nou? Waarom zou je de vergelijking maken met 1 het postuur van een CV en 2 de frivoliteit van Frenkie die weinig bijdraagt aan het spelletje, puur vermaak. Donny is een aanvallende middenvelder, van mij hoef je dan niet het postuur van De Ligt te hebben of de frivoliteit van Frenkie, je moet scorend vermogen hebben, werklust en een prima pass.

25 mei 2020 om 10:36

"je moet scorend vermogen hebben, werklust en een prima pass." En laat Donny die facetten nou net niet beheersen. Inmiddels al een eeuwigheid geleden dat hij 2x op de goede plek stond in de CL. Dan ben je in mijn optiek niet persee een speler met " scorend vermogen". Werklust? Hij wacht de hele wedstrijd balletjes af in de 16. En een prima pass? Kan jij het je nog herinneren wanneer hij iemand voor het doel heeft gezet of een bal op iemands stropdas heeft gelegd?

25 mei 2020 om 10:38

Probeer niet alles zo letterlijk te nemen. Het gaat niet perse om het postuur of frivoliteit van een van deze spelers. Het gaat om een X factor. Donny komt over als een vrij standaard speler zonder deze X factor. Ik ben het helemaal met je eens dat scorend vermogen, werklust en een prima pass belangrijk zijn maar bij dit soort clubs tellen mijn inziens meer zaken mee dan alleen deze kwaliteiten.

25 mei 2020 om 10:50

@Rossellini: Al 3 seizoenen op rij dubbele cijfers qua goals en het huidige en afgelopen seizoen ook in de dubbele cijfers met aantal assists. Dat zijn prima cijfers als middenvelder. Scorend vermogen heeft hij zeer zeker, dat is heel simpel aantoonbaar als je 3 jaar op rij 10+ goals maakt vanaf het middenveld. En dat hij hele tijd in de 16 staat is ook grote onzin, hij loopt elke wedstrijd een van de meeste meters van alle Ajacieden (logisch ook als je op 10 of 8 speelt), zulke statistieken kun je gewoon allemaal online bekijken he? En of ik me nog kan herinneren wanneer ie iemand voor het doel zette? Ja natuurlijk, een van de laatste duels die Ajax speelde: thuis tegen Getafe. Donny die zichzelf met een mooie actie uit de drukte speelt in de 16 en breed geeft zodat Danilo eenvoudig kan binnen tikken. Dit doet hij overigens wel eens vaker hoor (je geeft niet voor niets 2 seizoenen op rij 10+ assists). Misschien een idee om voortaan met je ogen open te kijken naar Ajax? Oh en PS: Ik denk niet dat dit gesprek überhaupt heeft plaatsgevonden tussen Zidane en Donny en ik denk ook dat Real Madrid nog wel wat te hoog gegrepen is voor hem (zeker nu Fede Valverde zo opbloeit daar), maar jeetje wat onderschatten sommige mensen Van de Beek hard zeg!

25 mei 2020 om 10:58

@Sander, net als Holland8 komt er nooit iets positiefs uit het toetsenbord van RosselliniRa over Donny. Ik heb zelfs het idee dat het dezelfde persoon is, omdat ze soms identieke reacties plaatsen. Ook deze reactie is niet gebaseerd op objectiviteit aangezien Donny voldoende scoort en zeker goede passes geeft.

25 mei 2020 om 11:08

Haha jeetje, dit zijn precies de 3 facetten van het spelletje die Donny nou wel beheerst.

25 mei 2020 om 11:10

Beste Kyle66 even voor jouw geruststelling. Ik ken Rossellini niet en weet ook niet wat hij post. Maar als ik je goed begrijp is het onwaarschijnlijk dat er twee of meer personen Donny van de Beek niet zo een goede speler vinden. Dat moet dan volgens jou wel om een en dezelfde persoon gaan. Hmm sterke opmerking want hoe kan het dat iemand de grootheid van Donny Gebakken Lucht van de Beek niet ziet?

25 mei 2020 om 12:12

Dit jaar in vijf CL wedstrijden maakte vd Beek 2 goals en gaf hij een assists. Tegen Valencia en Chelsea. Lijken mij prima cijfers voor een aanvallende middenvelder.

25 mei 2020 om 12:25

Klopt Speedy, dit seizoen direct betrokken bij 4 goals in 7 Europese duels (2 goals, 2 assists in 5 CL en 2 EL duels). Vorig jaar betrokken bij 5 goals (3g, 2a) in 12 CL-duels, waaronder alle drie de uitduels in de knock-out fase beslissend. Dat zijn zeer zeker prima cijfers voor een middenvelder. Zie hem daarom ook graag nog een jaartje in Amsterdam blijven!

25 mei 2020 om 13:12

Maar het is toch gewoon duidelijk dat Van de Beek niet het niveau heeft? Je bent dan niet per se een hater hoor als je dat aangeeft. Ik snap best dat je als Nederlander hem graag een hoger niveau gunt, maar we moeten ook realistisch blijven. Deze jongen is niet gemaakt voor de absolute top. Leipzig is een leuke club voor hem. Olympic Lyon of heel misschien Dortmund.

25 mei 2020 om 14:01

Maar dat beweert ook niemand Glossiandzozo, even goed lezen! Als ik heel dit topic door kijk zie ik 0 mensen die denken dat Donny een bepalende speler bij een club van het kaliber Real Madrid zal zijn. Enkelen denken dat hij er mee zou kunnen, wat nog wel in te beelden is, hij is typisch een speler die zich optrekt aan de kwaliteit om hem heen namelijk. In dit draadje waar jij op reageert wordt voornamelijk ingehaakt op de onwaarheden die RosselliniRa verkondigt. Die zegt namelijk gewoon vrolijk dat hij geen scorend vermogen heeft, dat hij geen werklust heeft en dat hij geen goede passing heeft. Dat is, ongeacht of jij hem wel of niet goed genoeg vind voor Real, gewoon feitelijk onjuist. Dat zijn juist zijn sterke punten en dat kan iedereen die naar Ajax kijkt gewoon zien. En het woord 'hater' (verschrikkelijke term vind ik dat overigens) is ook door welgeteld 0 personen genoemd buiten jou, laten we dat dus ook maar gewoon achterwege laten.

Dus de zaken staan er nog steeds exact hetzelfde voor als vorig jaar zomer? Lijkt wel een deja vu dit.

25 mei 2020 om 11:30

Mooi. Die blijft nog een jaar!

Het lijkt me voor Donny van de Beek beter om eerst een tussenstop te maken bij bijv. Everton of Newcastle een beetje hetzelfde als wat Wijnaldum heeft gedaan. Ik denk dat Donny op dit moment op te veel vlakken tekort komt om te slagen bij een absolute top club.

25 mei 2020 om 10:28

Niet als hij rustig gebracht wordt. Als 12e man. In de kleinere wedstrijden basis en in grote invaller. Donny kan op 8 of 10 prima uit de voeten en zelfs als 6 kan hij spelen. Als hij zich ontwikkeld kan hij tzt modric of kroos vervangen. Ligt de aan wat Donny wilt- basis speler in de middenmoot van een grote competitie of selectie speler in een top ploeg en strijden voor een basis plaats

25 mei 2020 om 10:34

Donny gaat niet modric of kroos vervangen. Valverde vervangt modric en doet dit uitstekend. Daarbij heeft kroos totaal andere kwaliteiten en zal hij die nooit krijgen.

25 mei 2020 om 14:38

Ik bedoel niet een op een vervangen, maar hun plek op t middenveld. Daarom verwees ik naar de positie 8 en 10. En zelfs op 6 kan hij uit de voeten. Modric gaat wss weg komend jaar en kroos nog een jaar of 2/3

Poeh, nou ik ben benieuwd waar het transferverhaal Donny uiteindelijk echt eindigt. Persoonlijk gezien een schitterende move om naar Real Madrid te gaan. In Nederland wordt Donny altijd gemarkeerd als een tweede Davy Klaassen. Maar mocht dit zover komen, dan hoop ik zo dat Donny laat zien dat zijn potentie veel hoger ligt en hij wel degelijk een toegevoegde waarde is aan de selectie van trainer Zinedine. Uiteindelijk is de interesse van de Madrilenen ook niet voor niks.

25 mei 2020 om 10:06

Ik zie hem persoonlijk liefst niet komen. In het huidige systeem van Real hebben de middenvelders een rol die Van De Beek gewoon minder ligt. Natuurlijk kunnen ze het systeem omgooien, maar ik zou niet weten waarom ze voor Donny Van De Beek heel het systeem zouden aanpassen. Zelfs voor een James en Isco, die beiden zeker zouden kunnen profiteren van een meer aanvallende rol voor één van de middenvelders in Zidane zijn systeem, heeft Zidane dat niet gedaan.

Klopt helemaal niks van want Donny spreekt helemaal geen Frans. Ik vind Donny wel een enorme dropstaaf als hij naar Real gaat. Waarom? In elk artikel dat over Donny en Real gaat staat ook dat Real eigenlijk liever Pogba wil hebben. Lekker vertrouwen hebben ze dan in je man!

25 mei 2020 om 11:32

Ik ben fan van Donny, maar dit hele media circus heeft hij zelf gecreëerd door nooit zelf in te gaan op enig gerucht.

Die clubs zijn net als de supporters over Donny: 25% vind hem een wereldtopper en 75 % niet! Ik hoor bij die 25%, mijn mening is namelijk gebasseerd op 10-15 jaar Ajax jeugd volgen. Donny was samen met Appie en Mathijs het supertrio, Van de Beek was soms zelfs de beste van de 3, hij heeft eigenlijk alles, hij heeft geen zwakke punten. Ik denk dat Donny binnen 2-3 jaar 1 van de beste middenvelders in van Europa.

25 mei 2020 om 10:54

Klopt want Zidane spreekt geen Engels. @spielen. Hahahaha

25 mei 2020 om 10:56

Met het helemaal eens met je DeVisser. Goed omschreven.

Ik heb nog altijd mij twijfels over deze jongen. Kan hij zich standaard houden tussen die grote sterren en topspelers in Madrid en de druk?! Houd Ajax spel voor nu uit je hoofd; kan hij redeneren in een andere speelstijl/team? Kan hij meer brengen dan wat die nu heeft laten zien? Ik zelf weet het niet. Want als je zijn spel van dit seizoen vergelijkt met het seizoen ervoor dan zie je geen stappen.

Haha, stel je voor dat VD Beek zo'n bericht zelf leest, dan gaat hij toch helemaal stuk? Elke keer weer iets anders in deze soap. Ik ben trouwens wel heel benieuwd of dit voornamelijk in Nederland wordt gemeld of dat internationaal VD Beek ook continu aan Real wordt gekoppeld?

25 mei 2020 om 11:51

Ik neem aan dat deze geruchten (waar of niet) door het management van vd Beek gelekt worden, in de hoop een droomtransfer voor hun client te realiseren. Het is inmiddels echter vrij duidelijk dat Real deze zomer vooral op verkopen zal richten aangezien de selectie overvol is, om in 2021 vol voor zowel Mbappe als Haaland te gaan. Real zal best interesse kunnen hebben gehad na het Ajax-droomseizoen in de CL, maar met de doorbraak van Valverde lijkt Real geen logische bestemming meer.

25 mei 2020 om 12:10

Mochten Modric en James vertrekken, zie ik Real nog wel vol voor Pogba gaan. Persoonlijk hoef ik em niet meteen bij Real te zien, maar anderzijds klinkt een middenveld Pogba-Casemiro-Valverde zeker niet slecht. Maar zoals je zegt zal Van De Beek waarschijnlijk geen prioriteit zijn. Ook een Camavinga lijkt me hoger op het lijstje te staan.

25 mei 2020 om 12:24

Zidane zal Pogba waarschijnlijk inderdaad bovenaan z'n verlanglijst hebben staan, maar ik hoef hem ook niet bij Real te zien eerlijk gezegd. Met Valverde naast hem kan Kroos weer een hoog niveau halen doordat hij zich vooral op aanvallende taken kan richten en daarin moet hij nog zeker een seizoen meekunnen. In 2021 kan Odegaard dan na (als het goed is) een jaar Europese ervaring bij Sociedad en meer druk zo in de basis schuiven als de vervanger van Kroos. Camavinga zou een droom zijn, hoop persoonlijk enorm dat hij komt aangezien hij perfect binnen de nieuwe filosofie past en genoeg minuten moet kunnen pakken als 2e man achter Case.

Nog een jaartje lekker in Amsterdam blijven

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

73 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 23 8 3 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
2016/2017 Ajax 19 0 1 0
2015/2016 Ajax 8 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

BILD: Ajax maakt werk van Davy Klaassen en bereidt bod voor

Ajax werkt aan de terugkeer van Davy Klaassen, zo meldt BILD donderdag. Volgens de Duitse boulevardkrant gaat directeur voetbalzaken Marc Overmars een bod van acht tot negen miljoen euro uitbrengen op...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 10 juli
Feyenoord heeft interesse in Santiago Pierotti, een talentvolle aanvallende middenvelder van Club Atlético Colon. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren