Javier Tebas uit ferme taal richting Luuk de Jong en consorten

Maandag, 25 mei 2020 om

Luuk de Jong, Lucas Ocampos, Franco Vázquez en Éver Banega werkten zich afgelopen weekeinde in de nesten door het verbreken van de quarantainemaatregelen die gelden in Spanje. Het viertal van Sevilla was zaterdag aanwezig bij een barbecue met minstens twaalf mensen. De vrouw van Banega, Valeria Juan, deelde twee foto's van de bijeenkomst en verwijderde die gauw, maar toen was het kwaad al geschied. Over het feit of De Jong en zijn ploeggenoten een sanctie tegemoet kunnen zijn, verschillen nu de lezingen.

Sevilla deelde zondagavond al de excuses die De Jong, Ocampos, Vázquez en Banega via hun Instagram-account maakten. De regionale krant ABC de Sevilla weet te melden dat het voorval voor het viertal met een sisser afloopt. De gemaakte excuses op social media zijn voor Sevilla voldoende, terwijl ook LaLiga-voorzitter Javier Tebas vergevingsgezind zou zijn. Deze lezing komt niet helemaal overeen met de uitspraken die Tebas naar aanleiding van het voorval heeft gedaan.

Vrouw van Banega deelt en verwijdert schadelijke foto voor Luuk de Jong

Lees artikel

“LaLiga neemt altijd maatregelen, maar we hoeven dat niet openbaar te maken. We gaan disciplinaire maatregelen treffen, alleen zullen we dat niet bekendmaken. Het protocol is overtreden. Ik wil overigens onderstrepen dat de spelers hun excuses hebben gemaakt en om vergeving hebben gevraagd. Dat is behoorlijk positief. De spelers zijn een voorbeeld in de maatschappij, ze moeten voorzichtig zijn. Ik dank de spelers voor wat ze hebben gedaan om hun excuses te maken”, zo tekenen verschillende Spaanse media op uit de mond van Tebas.

“We moeten voor alles wat we doen onze verantwoordelijkheid nemen. Rond de trainingen zijn zoveel maatregelen getroffen dat de kans op een besmetting nihil is, maar dit soort bijeenkomsten baren me zorgen”, vervolgt de LaLiga-voorzitter. “We moeten voorzichtig zijn, ik doe in dat opzicht een beroep op alle spelers. Het is geweldig nieuws dat de regering ons toestemming gegeven heeft om weer te beginnen, zodat we op het veld de strijd om het kampioenschap, Europese tickets en degradatie kunnen voltooien. “

In een brief naar de LaLiga-clubs, die werd gepubliceerd door El Chiringuito, had Tebas al gesproken van 'onbegrijpelijk en ontoelaatbaar' gedrag van De Jong, Ocampos, Vázquez en Banega. “Ze brengen het voltooien van de competitie in gevaar. Dit soort dingen tonen een gebrek aan respect richting LaLiga, de clubs, de spelers en de trainers”, schreef Tebas. Het plan is om LaLiga vanaf 12 juni te hervatten en om dat voor elkaar te krijgen werden deze maand richtlijnen opgesteld door de regering, in samenspraak met LaLiga en de Spaanse voetbalbond (RFEF).


Poll

Moet er een straf worden uitgedeeld?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

3 reacties

"We gaan disciplinaire maatregelen treffen, alleen zullen we dat niet bekendmaken. Het protocol is overtreden. Ik wil overigens onderstrepen dat de spelers hun excuses hebben gemaakt en om vergeving hebben gevraagd. Dat is behoorlijk positief. De spelers zijn een voorbeeld in de maatschappij, ze moeten voorzichtig zijn. Ik dank de spelers voor wat ze hebben gedaan om hun excuses te maken". Nou moe, wat een oorlogstaal zeg. Waarom moet VZ altijd zo doorslaan naar het extreme? Tebas laat in keurige bewoordingen zijn afkeuring blijken, zonder die spelers direct aan de schandpaal te nagelen.

Dan ben je toch ook niet snugger als vrouw zijnde als je weet dat er een lockdown is en je toch zoiets organiseert hou hem dat lekker onder de groep. Waarom meteen weer op social media plaatsen. Ontopic: natuurlijk dom van de groep om dit te doen, excuses aanbieden zoals ze gedaan hebben en klaar.

Inderdaad die gaat de Nobelprijs voor slim met social media omgAan niet krijgen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sevilla

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Sevilla72
11.Osasuna71
12.Elche70
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. de JongAanvaller42
Y. BounouKeeper40
MunirAanvaller41
Y. En-NesyriAanvaller41
EscuderoVerdediger20
O. IdrissiAanvaller00
Voor de complete selectie: Clubpagina Sevilla.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Sevilla.

193 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Sevilla 4 2 0 0
2019/2020 Sevilla 35 6 2 0
2018/2019 PSV 34 28 3 0
2017/2018 PSV 28 12 1 0
2016/2017 PSV 32 8 4 0
Laatste voetbalnieuws

Granada waarschuwt PSV en zet Sevilla en Luuk de Jong opzij

Granada lijkt klaar voor de ontmoeting met PSV in de Europa League. De ploeg van Diego Martinez zegevierde zaterdagmiddag met 1-0 over streekgenoot Sevilla, waar Luuk de Jong na rust als...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren